- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- EAFC 25
- Avatar: Frontiers of Pandora teszt
- War Thunder - MMO Combat Game
- Xbox Series X|S
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 9. nap: Hot Wheels Unleashed
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 10. nap: Kill Knight
- Delta Force (2024)
- EA Sports WRC '23
-
GAMEPOD.hu
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Adis87
csendes tag
válasz Speed® #10382 üzenetére
Kicsit elkanyarodtunk az eredeti kérdéstől, miszerint mi hajt ki egy 1050ti videokártyát.
Az meg, hogy az a cél, hogy az ember mindig az újat, újabbat vegye, mert az jobb, max annyiban jobb az i5-öd, hogy nem fogyaszt annyit, én szerencsére sosem azt néztem, hogy jo, most csak 5 percre kapcsolom be, mert sokat fogyaszt, mert ha azt nézném, akkor vennék i5 6500T integrált HD530-al 35W-ot fogyasztva, hanem, hogy bazz, mit tud még ez a cucc mikor sokan leírják.
Nekem most van ilyen, és most látom, hogy mit tud, 1050 ti, 1060, 1070 mellett, elvisz minden mai játékot FHD-ban a kártyákra megadott fps számmal ami azt jelenti, hogy ki tudja hajtani őket, úgy, hogy nincs bottleneck, ez volt az alap kérdés. -
-
Adis87
csendes tag
válasz Speed® #10373 üzenetére
Bocsánat, nem a Q9650 volt, hanem az X5470, ebben igazad van, a Q9650 i5 2500 szintjén volt 3.6-on ahogy írtad, de egy i5 2500-hoz is tehetsz nagyobb kártyát ... viszont van fent aprón egy gépem, szívesen elküldeném neked, hogy futtas el rajt bármilyen játékot és benchmarkot. Az említett X5470 van benne 8 giga rammal egy tuning lapban és hogy melyiket választanám abban az árban amiért feltettem, egy i3-at vagy g4560-at vagy akár egy i5 6400-at valami kis lapban ami nem néz ki sehogy, ami kb ugyan addig fogja bírni fejlesztés nélkül ha nem kevesebb ideig mint az enyém amivel olcsóbban is kijössz? Hát nem is tudom... Van mellette egy másik gépem egy i7 6700K-val, és néha nem értem minek, mivel majdnem ugyan azt az fps számot adja, egy kicsivel többet, egy 1070-el, mint a 10 éves cucc.
Munka az más, ha valaki dolgozni is akar a gépével, de játékra inkább ezt választanám mint i3 vagy i5. -
Adis87
csendes tag
válasz Speed® #10362 üzenetére
Akkor mi itt a számtech boltban 3-an nem értünk hozzá Az meg hogy egy 10 éves procit kicsit meg kell rángatni, hogy elvigyen egy 2017-es kártyát, ez van.
Az a QX9770 sem mai gyerek és 1080ti van alatta, Q9650 sincs tőle annyira lemaradva, hogy egy 1050ti-t ne hajtson ki az a 3.6GHz meg majdnem hogy alap feszen ki lehet hozni belőle, úgy hogy még nem is eszi le a gatyánkat -
Adis87
csendes tag
válasz Speed® #10357 üzenetére
Az a helyzet, hogy a i7 2600 sem mai gyerek, viszont elő fogom keresni a képeket, 3,6-ra, de 4,0-ra húzva biztosan, magonkénti illetve 4 magos gyorsaságban megeszi az i7 2600 at, és egy i5 3570 körül van.
Lehet tetem fel ide is képeket régebben, az biztos, hogy a nála alapon kicsit erősebb x5470-ről tettem fel ide teljesítményes képet, az most 1070-et hajt 4,2 GHZ-en. -
Adis87
csendes tag
Azért azt tudjuk hogy a GTA V a VGA mellett a procit is zabálja, és azért csodákat nem kell várni egy 10 éves procitól, aminek a gépigény alapján ugye meg sem kéne mozdítani a játékot Legyen ő a kivétel, viszont az összes többi játékot FHD-ban sőt UWFHD-ban ami nagyobb felbontású, High-Ultra beállitásokkal 80-90%-on dolgozva vitte, 1060 at ugyan így 3.6 GHZ-en.
-
Adis87
csendes tag
Sziasztok!
Ha netán valakit érdekelne egy LGA 775-ös félkonfig, akkor nálam akad egy. Írjon üzenetet, megdumáljuk
Gigabyte GA-EP45T-UD3LR + C2Q Q9650 + 2x4gb Kingmax ram.
-
Adis87
csendes tag
-
Adis87
csendes tag
válasz Laraxior #9609 üzenetére
Sikerült összehozni, illetve összerakni a konfigot!
A lap egy Maximus II Formula, amibe sikerült beletennem egy Xeon X5470-est és 8Gb/1066Mhz-es Dominator ramot. Megfelelő hűtés nélkül nem mertem 4 Ghz-nél feljebb húzni egyenlőre, de szerintem így is elég jónak néz ki. Hétvégén, egy kis vízzel majd meglesem feljebb is
-
Adis87
csendes tag
Itt ugyan ez a konfig volt, csak még Q9550-el 3.5 Ghz en ment. Pár sorral feljebb pedig egy i7 legfelül pedig egy Ryzen 1600 ...
TDP-re visszatérve, 400W Gold tápom van, szal a fogyasztás sem lehet olyan vészes, ha még nem könyökölt ki egyszer sem, max 30-40W -al eszik többet mint a mostaniak.
[ Szerkesztve ]
-
Adis87
csendes tag
válasz philoxenia #9612 üzenetére
Hát, mértem volna, ha érdekelne ... picivel biztosan többet mint egy i5 6500t-s konfig ...
-
Adis87
csendes tag
Ha sikerül, mindenképp!
Amire meg akartam csinálni alaplapot, azt épp te vitted el előlem, ha minden igaz Azóta szerencsére sikerült egyet beszereznem
-
Adis87
csendes tag
Hát, ha egy két hónappal ezelőtt látom meg ezt a fórumot ... Mondjuk azért megtartom, valamire csak jó lesz
Olvasgattam, hogy mi hogy, végül a Q9650 mellett döntöttem, hihetettlen mit tud még mindig!
Viszont a következő konfig még jobb lesz, csak ott van egy kis maszek a dolgokkal egyenlőre nem írom le, hogy mi lesz az, mert ha nem sikerül akkor meg beégek Szerda délutánra kész lesz remélem, annyi, hogy egy Xeon megy bele. Szerintem 775-ben ddr2-vel ez lesz a csúcs, amit össze lehet hozni[ Szerkesztve ]
-
Adis87
csendes tag
Sziasztok!
Olvasgatva a forumon, én is kedvet kaptam összedobni egy-két régebbi konfigot és megnézni, valójában mire is képes még!
Az alaplap egy Gigabyte GA-EP45T-UD3LR, benne egy Q9650-es proci, 16Gb/1600Mhz Dominator ram és egy MSi 1060 6GB videókártya.
Magam is meglepődtem, hogy mire is képes, nem gondoltam volna, hogy egy 8 éves processzor, kis tuningal (3.6 Ghz-en megy ) felveszi a versenyt a 2018-ban és ki tud szolgálni egy 1060-ast!
Játékok 60 fps körül mennek egy LG UltraWide monitorral. Szóval sztenderre is raktam az i5 6600K-t
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest