Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• N3ph

csendes tag

válasz VIC20 #4057 üzenetére

hm itt én úgy látom kicsit komolyabb kártyák vannak.
    akkor viszont 1 másik kérdés.
    ha teszek a gépbe 2 olyan olcsóbb raid kártyát ami csak 2 slotos akkor érzékelni fogja a winyókat? tehát nem fog összeakadni a 2?( 4 winchester, 2-2 megy minden kártyára )
    Igazából megkérdeztem 2-3 embert akiknek van seed szerverük, ismerősök szóval nem hiszem,hogy érdekük lenne átverni és azt mondták, hogy az ő gépükben az olcsóbbik féle kártya van, amit én is említettem.
    körülbelül milyen sebesség növekedést érzékelhetnék ha tennék 1 ilyen 4 slotos kártyát a gépbe és abban kapcsolnám össze a 4 winyót raid0-val?írási és olvasási sebesség egyaránt érdekelne. ( a merevlemezek sata2-esek, 16 mb cache-val )

• N3ph

csendes tag

válasz VIC20 #4055 üzenetére

Nézgelődtem itt a helyi boltokban, és 7-8k-tól már vannak raid kártyák, bár azok csak 2 slotosak. Ezek érnek egyáltalán valamit? Vagy ezekkel csak 1-el több kacat lesz a gépben?

• N3ph

csendes tag

válasz Sunzi #4052 üzenetére

nos, először is köszönöm mindenkinek aki válaszolt.
    árban nem akarok elszállni a földtől, mivel nem egy nagyon komoly rendszer kiépítéséről van szó. 20ezer a plafon amit a raid kártyára szánnék, nem gond, ha ez nem csúcs kártya, de fontos lenne, hogy el tudjak érni legalább egy olyan határt, hogy 50mb/s letöltésnél se haljon meg a gép.
    volt itt olyanról szó, hogy kevés lehet a ram. nos ezen én is sokat gondolkodtam, és arra jutottam, hogy 4gb-re bővítem.
    Időközben belekerült a gépbe 1 másik alaplap, ami 1 asus p5b típusú deszka.
    remélem kapok ötletet, javaslatot.
    Előre is köszi

• N3ph

csendes tag

Sziasztok! Mivel több ezer hozzászólás volt, ezért nem volt időm / türelmem mindent végig olvasni. Ha már volt ilyen kérdés kérlek nézzétek el nekem ,a kereső semmit nem dobott ki a kérdéseimre. Szóval bele is vágok :
    Van nekem most 1 gépem, amit szeretnék seed szervert ként beüzemelni. A gép főbb paraméterei: p5gd2x alaplap, 3ghz intel proci, 4*512 ddr ram, 4 * 320gb winyó. (sata2 mind)
    Raid0-ra gondoltam, mivel nekem a sebesség lenne a fő tényező.
    A kérdésem, hogy napjainkban milyen kártyát lenne érdemes vennem, hogy jelentős gyorsulást tapasztalhassak? A gép korábban már üzemelt seed szerverként, sajnos nem bírták kellően a winyók a terhelést. Amikor beindult 1-2 letöltés akkor teljesen meghaltak, nem bírták a 30mb/s feletti írási sebességet és ilyenkor az olvasási sebesség kb nullára csökkent. A gépen win 2003 server edition lenne. Mivel torrenten nagyon sok adat darabolva van kis darabokra ( pl dvd azt hiszem 47 megás darabokban van így nagyon sok fájlt ír egyszerre a winyó) ezért fontos,hogy ne legyen túlterhelt még akkor sem a merevlemez, ha esetleg 1 ilyen sok darabos torrentet indítok 10-15 vagy akár 30mb/s töltéshez.

Szóval a főbb kérdések így külön:
    Milyen kártyát javasoltok? ( mind a 4 winyót szeretném raid0ba)
    Az alaplap elbírná? És a többi alkatrész elég lenne ami a gépben van?
    Esetleg tapasztaltabb felhasználóktól szívesen veszem a tanácsokat.
    Előre is köszönöm szépen a válaszokat!
    Üdv

Új hozzászólás Aktív témák