Új hozzászólás Aktív témák
-
D5
aktív tag
Sziasztok!
Hogyan tudnám rávenni a potplayer-t, hogy váltsa át a madvr-ban beállított képernyőfrissítési értékekre a mozit? Madshi video renderer-t használok, ahol beállítottam a profilokat rendesen (p23, 24, 25 ... stb), de mégsem történik semmi teljes képernyő módban.
Az MPC-HC esetén ugyanezt megtettem (ebben ugye magában az MPC-ben is be lehet állítani az egyes felbontás/frissítés párosokat), és itt viszont működik.
Eddig tökéletesen működött a potplayer is, de miután win11-et telepítettem, azóta nem boldogulok vele.
Előre is köszi a tippeket! -
Ciccuka
veterán
Be lehet ezt úgy álltani, hogy az ablakméret kb. fix (40% körüli) legyen és mindig úgy induljon?
Akármit állítok nem sikerül elérnem ezt. Pedig órákig próbálkoztam.
A BSPlayer-ben ez kb. 5 másodperc beállítani.Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
tknof1871
őstag
Üdv! Vannak videók, amiket mintha sokkal rosszabb minőségben vagy felbontásban játszana le. Még csak nem is folyamatosan, hanem szaggatottan. Emlékeik szerint korábban normálisan játszotta le őket a potplayer. Az újratelepítésnél biztos vagyok, minden kodeket telepítettem, az opcionálisakat is. 0-ról telepítettem újra.
Valamit át kell állítani a beállításokban, ugye így van? Mit kell csinálni?
Talán a default beállítás, hogy van videókártya ami valami számítási műveletet elvégez? Nos, nekem nincs videokártyám, az Intel i3 CPU integrált videokártyája csinálja a képet. Mivel a CPU-ban nincs RAM a kép előállításhoz ezért az alaplapon lévő RAM-ot használja. Ennél többet nem is tudok, hogyan jön létre a kép és mozgókép a monitoron.
(Megszoktam, megszerettem a PotPlayer-t, csak a Beállítások egy labirintus, elveszek benne, nem értem a zsargont.)
más
A kedvenc skin-em nincs benne az új telepítésben. Van Backup HDD-m. Talán ott megvan a régi skin. Ha onnan a nem tudom melyik mappából átmásolom az új telepítés megfelelő mappájába akkor újra használhatom a régi skin-t?Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
tknof1871
őstag
válasz Long Man #325 üzenetére
Valahol érdekes ennek a Potplayer lejátszónak a hivatalos oldal mizériája.
Azt hiszem először ez volt. http://potplayer.daum.net/. Aztán https://potplayer.daum.net/ lett. Az angol wikipedia szerint most https://potplayer.tv/.
A redditen egy szálon vitatkoztak. Valaki szerint a https://potplayer.tv/ fake. A virustotal nekem nem talált problémát.
Nem tudom, ez valami tréfa a reddit-en, de a Microsoft Store-ból telepítésre valaki csak azt írta Nooooo!!
Viszont az szerintem nem jó, hogy az itcafe.hu-nak ebben e topikjában még vannak olyan linkek, amik tényleg kártékony oldalakra mutatnak.
Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
Long Man
tag
válasz tknof1871 #324 üzenetére
Esetleg nézd meg, hogy mit ír a Névjegy -> Információk résznél.
Ha ott (32-bites)-t ír, akkor megvan a hiba oka.Esetleg próbáld meg a parancsikon-ban átírni az elérési út végét
..\PotPlayerMini.exe -re. (nálam hibátlanul fut a 32-bites)(vagy ráfrissíteni a 64-bites setup-al)
[ Szerkesztve ]
"A számítógép nem a kívánságainkat teljesíti, hanem az utasításainkat hajtja végre."
-
Üdv, Amikor elindítok egy videót, megoldható hogy csak annak a hangja szóljon és kb minden egyéb lejátszó halkuljon el?
-
tknof1871
őstag
válasz Long Man #321 üzenetére
Üdv!
Mindenkinek köszönöm a segítséget! A program frissítve lett. A hiba még mindig előjön. Ha az egyik mappám megnyitom akkor a program a #318 kommentben leírt hibaüzenetet adja. Nem működik. A többi mappa megnyitásakor nem csinálja ezt a hibát és tökéletesen működik a lejátszás.
Sajnos a hibaüzenet nem ad információt melyik fájl okozza a hibát. Végiggondolva csak 1 megoldás marad. A problémás mappa tartalmának a felét át kell helyezni egy másik mappába. Megpróbálni megnyitni mindkét mappát. Amelyiknél előjön a hiba ott megismételni a felezést. A folyamat végén 2 fájl marad. Az egyik az lesz amelyik a hibát okozza.Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
Long Man
tag
válasz tknof1871 #320 üzenetére
"A PotPlayer az amit nem szabad a programból frissíteni, mert koreaira cseréli a nyelvet?"
Nálam még nem volt ilyen hiba, pedig mindig a programon belülről indítottam a frissítést."Már nem emlékszem, hogyan kell frissíteni."
PotPlayer indít, F1 gomb lenyom (Névjegy), jobb alsó gomb [Frissítések ellenőrzése]"A számítógép nem a kívánságainkat teljesíti, hanem az utasításainkat hajtja végre."
-
Krystal_s
addikt
válasz tknof1871 #318 üzenetére
Pot Player Unhandled Exception occurred
Ez akkor szokott lenni, ha régebbi verziót használsz és olyan formátumot akarsz megnyitni, amit az még nem támogat. Frissíteni kell új verzióra.[ Szerkesztve ]
-
tknof1871
őstag
Üdv! Ha megpróbálom megnyitni az egyik mappa összes videóját akkor felugrik agy hibaüzenet és a program bezár. Csak ennél az egy mappánál csinálja. Mi a hiba oka?
Ez a hibaüzenet:
Unhandled exception
occurred[0xC0000DFD@0x00007FFBC711E8F6] at windows.storage.dll
Additional exception information has been stored locally and this application will be terminatedWindows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
tknof1871
őstag
Üdv! A képet a num pad-on a + vagy a 9-es gombbal lehet nagyítani (zoom in). Mivel lehet mozogni a kinagyított képben? Ez így pontosan a kép közepére zoomol. Nem oda akarok.
-
Weor
csendes tag
válasz Krystal_s #313 üzenetére
Még szép, hogy használom, csak nem volt vele problémám 1,5 éve
Nálam nem okozott az új verzió ilyen gondot.
Bár írtad, hogy "sem az alapbeállítással", de nem világos, hogy resetelted-e a teljes Potplayert? Ha nem, akkor én exportálnám a beállításokat, majd a visszaállít gombbal mindent alapértelmezettre tennék és megnézném, hogy úgy mi a szitu.
Nálam egyébként az alapértelmezett videóleképező a Beépített Direct3D 11 leképező. Plusz a hardveres gyorsítás is be van kapcsolva, hogy ne (csak) a processzort használja, hanem a videókártyát is.
[ Szerkesztve ]
-
Krystal_s
addikt
Használja még valaki a PotPlayert? Nagyon kihalt a topik.
Nálam évek óta ugyanúgy volt beállítva, nem is nagyon foglalkoztam vele, mert jó volt.
Tegnap ránéztem a legújabb verzióra és ugyanazokat a beállításokat használtam, mint korábban. Viszont a színek nagyon nem stimmeltek. Minden videó képe sárgás életlen volt. Aztán rájöttem, hogy a Videóleképező (Renderer) okozza a problémát. Hiába állítom a megszokott Madshi-re, akkor sem lesznek szép a színek, sem az alapbeállítással.
Letöltöttem a legújabb (és több régebbi) MadVR-t, amivel már jó lett a szín, de kicsit remegett a kép. A régebbi verziós PotPlayerben és az újban is. Végül törölnöm kellett és akkor visszaállt a korábbi Madshi, így a régi PLayerben ismét jó lett, de az új Playerben megint sárgás fakó lett a szín.Mi lehet az oka, hogy ugyanazon a gépen, ugyanazokkal a beállításokkal nem ugyanolyanok a színek? Végül ugyanazt a színt az új Playerben a Beépített OpenGL videóleképezőre állítva tudtam csak elérni.
-
Pierre75
senior tag
válasz SzekeresPeti #311 üzenetére
Sorry, most nézem, hogy reg fájlból szoktam telepítés után a beállítást végezni, így akkor én módosítottam vmikor.
Hotkey-ben állítsd át neked tetszőn.
Több ablakban nem használom. -
-
Pierre75
senior tag
válasz SzekeresPeti #309 üzenetére
AB kijelölése f7, f8. Ha új szakaszt akarsz kijelölni, f9 törli az előzőt, és csak utána engedi az új kijelölést.
-
SzekeresPeti
tag
Sziasztok! Most ismerkedem a potplayerrel, eddig KMPlayert használtam. Szeretném úgy használni ahogy az eődjét már megszoktam. Viszont az AB szakasz ismétlése elég fura. Eleve nem érzékeli az [ karaktert ami alapjáraton rendelve van az A kezdőpont beállításához. Ez nem is lenne nagy baj, ott a hotkey... De ha beállítok a hotkeyekkel egy ablakban egy szakaszt, majd nyitok egy másik ablakot, azon már nem tudom beállítani. Mindig az első ablakon változtatja meg a végpontokat, hiába a második ablak az aktuális. Remélem sikerűlt érthetően leírnom. Tudjátok mitől lehet ez?
-
Weor
csendes tag
Feltettem a tegnap kijött bétát, megy a YT, mint az álom
-
Weor
csendes tag
válasz EmptyParadox #305 üzenetére
Köszi, ezt nem tudtam.
Felfrissítettem bétára, de még mindig nem megy, akkor várunk tovább
-
Weor
csendes tag
Itt tudod:
Nekem ezek a szavak vannak beírva:kényszerített&magyar alapértelmezett&magyar hu hun hungary hungarian forced
Viszont nekem is lenne 1 kérdésem:
Bizonyos Youtube-zenéket lejátszik, de a nagy részét (90%-át) nem. Csak kiírja a hibaüzenetet, hogy nem tudja lejátszani:
Régebben nem volt ilyen gondom, bármit ctrl+c ctrl+v-vel simán lejátszott. Viszont ami videó és nem zene, azoknál meg fordított az arány. Esetleg valakinek van tippje?
-
makoss
veterán
Üdv!
Azt hogyan lehetne beállítani, ha egyáltalán lehet, hogy csak a forced felirat legyen elsődleges, ne az egész szinkronos film alatt feliratozzon?
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
Üdv!
Kb 2 hónapja vettem egy médialejátszót amin van Frame Rate mód.
Potplayeren is van ilyen mód? Ha igen, hol?
Médialejátszón nem érzékelni az esetleges kép szaggatásokat.Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
Üdv!
Hogyan lehetne beállítani azt a potplayeren, hogy ha megállítom a videót és rányomok a firefoxra, ne kelljen leszedni a nézett videót tálcára, hanem a videó "tetején" jelenjen meg?[link]
[ Szerkesztve ]
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
tknof1871
őstag
válasz EmptyParadox #295 üzenetére
Tizedespontnak néztem?
Hogyan frissítsem? Innen töltöm le az angol verziót: [link] vagy [link]
A régit uninstallálni kell, külön programmal eltávolítani, vagy uninstallálás nélkül rátelepíteni az új verziót a régire?Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
tknof1871
őstag
válasz EmptyParadox #184 üzenetére
Üdv!
Azt írják a videohelp.com-on hogy Latest version 1.7.19955 (July 31, 2019) %MCEPASTEBIN%
Nekem a 1.7.3795 van telepítve. Azt írja a lejátszó névjegye, hogy Termék kiadási dátuma: Sep 8 2017. Akkor nekem miért nagyobb a verziószám?Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
ildfu
újonc
Szia! Kérdésem: Hogy lehet úgy beállítani a PotPlayert, hogy az angol feliratot végig fordítsa le a film alatt. Nekem működik a lejátszó, de csak az első 5 percet fordítja le a beállítások ellenére. Windows 10-em van. Előre is köszönöm a segítséget.
-
tpeter77
addikt
sziasztok,
Hogyan lehet beállítani a lejátszót, hogy a mappán belüli összes videót egymás után folyamatosan játssza le a program?
Azt sikerült csak beállítanom, hogy ugyanazt a videót játssza le ismétlődően, de én egy adott mappán belüli fájlokkal szeretném ezt végrehajtatni. -
makoss
veterán
Üdv!
Nem tudjátok a videóknak az ikonjait hogyan lehet megváltoztatni, hogy a tartalom szerinti képeket mutassa?
Meg a jpeg képeket is.[link]
Egyáltalán potplayerben kell?
[link][ Szerkesztve ]
-
zsolt320i
senior tag
sziasztok!
be lehet állítani azt hogy a lejátszási lista mindig ugyanolyan méretben tapadjon a lejátszóhoz mint amilyen a lejátszó? (anno már a winampnál is működött, azóta csak kb 10 év telt el és ezt már nem sikerül leprogramozni)
olyan idegesítő, hogy zene hallgatás után ha megnézek egy filmet és után megint zenét hallgatok a lejátszólista szanaszét van, sosincs a lejátszóhoz tapadva azonos méretben.van megoldás?
ha nincs milyen lejátszót ajánlotok? -
tonyrulez
őstag
Sziasztok!
MPC_HC-ről tértem át, tetszik a még több beállítási lehetőség. Egyetlen dolog, amit nem tudok működésre bírni: MPC-HC-ban automatikusan töltettem le az angol feliratot. PotPlayer-ben be tudom állítani hogy letöltse automatikusan, ha nincs a videóban felirat, és a legelsőt, a feliratoknál beállítottam az angol preferált nyelvet (en eng english
). mégsem angol feliratot tölt le, hanem az elsőt a listában, ami általában nem angol. Nem szeretnék minden egyes videónál manuálisan kikeresni listából angol feliratot. Ez valahogy megoldható? Elvégre auto letöltő ablakban kijelzi a felirat nyelvét, akkor csak van erre is beállítási opció, amit nem találok[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
Hahópihe
csendes tag
Üdv!
Bocsánat ha nagyon amatőr a kérdésem
Miért van az, hogy egy x264 kódolású film világos, jók a színek?
Egy x265-nél(10bit) pedig sokkal fakóbb és nem is színhelyes; a kék lila, a piros meg narancs színű (az x264-hez képest)
Monitor : Eizo ev2450 (kalibrálva)
Megnéztem VLC-vel is ez a helyzet -
iguana
őstag
újra elérhető az oldal(uk):
http://potplayer.daum.net/ és a fórum is: https://potplayer.daum.net/forum/
püh, megnyugodtam.14 pár márkás bokazokni. (fícsör:antistatic, 100% pamut, jól szellőző, húzva térdig ér)
-
Kernel
nagyúr
Ráadásul a letölthető fájlok sem egyeznek az alábbival, ami megbízhatóként ismert:
https://www.videohelp.com/software/PotPlayer
#275-ös hozzászólásom törlését kérem a moderációtól, addig is senki ne telepítsen onnan!
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
iguana
őstag
igen, ezt megtaláltam, de ahogy olvasható a hozzászólásokban ez nem a hivatalos oldala.
"Please do not download anything from this website as this is a fake site to attract users.
Original Website for pot player – http://potplayer.daum.net/"a legfrissebb hozzászóló is a hivatalos oldal elérhetetlenségéről kérdez.
óóó, már a reddit-en is téma . nem lesz ez így jau more [link]
[ Szerkesztve ]
14 pár márkás bokazokni. (fícsör:antistatic, 100% pamut, jól szellőző, húzva térdig ér)
-
iguana
őstag
hová tűnet a hivatalos oldal? [link] legalább 1 hete nem elérhető.
nagyon remélem, hogy nem szűnik meg, mert ez a legjobb lejátszó.14 pár márkás bokazokni. (fícsör:antistatic, 100% pamut, jól szellőző, húzva térdig ér)
-
Kernel
nagyúr
Nem tudom, nekem házimozihoz az Overlay Mixer vált be, mert az adott Intel GPU-val számomra így legjobb a kép. De lehet, hogy más hardveren más a helyzet.
Amellett távszabályzóra konfiguráltam a Hue +/- (piros-zöld eltolás) és a színtelítettség állítását is, így menet közben tudom korrigálni a források eltérő minőségét.
Így tudom kivédeni a zavaróan piros árnyalatokat, arcokat, hogy eltolom zöld irányba, persze csak annyira, hogy természetes benyomást keltsen. Igaz, ilyen P/Z opció van sok TV-n is, Panasonic plazmánál pont nincs, ezért is jó a PotPlayer, ezt is egyszerűen meg lehetett oldani.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
p_adam
addikt
Jah megvan, elnézést, én voltam figyelmetlen...
Lenne még egy kérdésem: letöltök egy videót YT-ról és egyik Video Renderer beállítás sem adja vissza az "eredeti" színeket és kontrasztot. Be lehet állítani valahogy, hogy teljesen ugyanazt a dekódert használja, mint a böngészőben, vagy van ilyen másik lejátszó, ami ezt tudja?
Egyébként ezt szoktam használni: VMR9 Renderless + Level Control on, még ez áll hozzá a legközelebb, de az egésznek van egy zöldes/sárgás árnyalata az eredetihez képest, és a vörös szín sötétebb árnyalatú és nem eléggé szaturált, az árnyalat állítgatása viszonyt nagyon eltolja. -
Kernel
nagyúr
-
p_adam
addikt
Úgy értem, hogy akkor meg a Windows látható mögötte (mivel csak 1.0x ablak a beállítás skin rejtve), és az sem jó, bár lehet hogy akkor valami VMR kimenet megjelenítése beállítással kell játszanom tovább, de egyszerűen hiányzik egy újraméretezés nélküli teljes képernyős mód.
-
Kernel
nagyúr
PotPlayer alapból nem csinál ilyeneket, viszont némelyik videókártya a TV-kimenetre tehet 5 % fekete keretet (overscan), amikor a DDC-infó alapján TV-t érzékel. Monitornál nem.
TV-knél viszont elő szokott fordulni 5 % levágás, alapbeállításon.
Így persze a normál, pixelhelyes átvitelnek lőttek, de ez nem is PC alkalmazásra lett kitalálva, hanem a TV-k sajátosságai miatt.
Ha itt is erről van szó, mindkét dolgot korrigálni kell a TV és a videókártya beállításainál külön-külön. Most így hirtelen ezt még értelmezni sem tudom:
...de akkor meg a fekete keret is eltűnik a videó körül.
Nem is kell semmiféle keret.
[ Szerkesztve ]
-
p_adam
addikt
Sziasztok,
Szeretnék átméretezés nélkül nézni videót teljes képernyős módban, de mindig kissé felméretezi, amikor teljes képernyőre váltok, pedig az átméretezése (elvileg) ki van kapcsolva.
A legközelebb, ameddig jutottam a 1.0x ablak méret és Skin eltüntetése lejátszás alatt, ekkor tényleg nincs méretezés, de akkor meg a fekete keret is eltűnik a videó körül.
Előre is köszönöm! -
Kernel
nagyúr
Nem hinném, nem szabadna, de rövid időre azt is lehet inaktiválni, egy teszt kedvéért. (Mondom én, aki már vagy 15 éve inaktiváltam ilyesmiket a gépemről, de ez nem biztatás semmire, csak ténymegállapítás.)
VLC-nél talán ez, de én sem használtam még 3D-re:
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
Ez várható volt érzésre is, hogy ettől nem jön rendbe, lehet valamilyen rendszerhiba is.
VLC-t ismerem még, ami tud ISO-t lejátszani közvetlenül, ugyanakkor belső dekódereket használ, vagyis rendszertől függetlenül.
-
Kernel
nagyúr
Hiába telepíted újra, ha megmaradnak a régi beállítások a registryben vagy az ini-fájlban.
Ezért felesleges is telepíteni, hacsak nem akar valaki frissebb verziót. Ha viszont alapra akarod állítani, meg kell nyomni a gombot, ami törli a felhasználói beállításokat, majd újraindítani:
[ Szerkesztve ]
-
Aradora
újonc
Nekem 1 olyan problémám lenne, hogy párnappal a hozzászólásom írása előtt még el tudtam indítani 3d filmet a POTplayeren .Most azt írja ki ,hogy a fálj létezik, de úgy tünik, hogy nem tartalmaz semmilyen videót. Előtte elindítottam ,de nem álítottam át 3dre a pc-ét és kifagyott a lejátszó program. Azóta ezt írja ki. Hiába próbálkozom más filmekkel is.Újra is telepítettem már ,de nem segített.Mi lehet a gond?
-
Piistii
tag
Sziasztok
Az miért van hogy a potplayernél amikor keressem online a feliratot nagyon belassul az egész player ( lassan talál hozzá feliratot is ) amikor meg kilépek akkor meg kb 30s eltelik mire kilép
-
makoss
veterán
Üdv! BUÉK!
A potplayerem átváltott angolra de már nem emlékszem hogyan kell visszaállítani magyarra, segítene valaki?
-
Kernel
nagyúr
PotPlayert lehet társítani az .srt fájlokhoz, de attól még nem indul el automatikusan, csak ha rákattintok.
Elvileg a böngészőben sikerült valamit úgy beállítani, hogy a letöltött fájlt rögtön nyissa meg.
Mivel PotPlayer társítva van az .srt fájlokhoz, így értelemszerűen az indul el. De nem ezt a társítást kell megszüntetni (nem ezen múlik).
-
voyi
aktív tag
Sziasztok!
Tudja-e valaki, hogy lehet kikapcsolni Daum Potplayerben azt, amikor böngészőből letöltök egy feliratfájlt, ne induljon el automatikusan?
Próbáltam megoldást keresni rá,nem találtam.
Próbáltam újratelepíteni a lejátszót, de nem segített.
Aláírás
-
FoLey-v
addikt
válasz EmptyParadox #253 üzenetére
Tökéletes nagyon szépen köszönöm!
• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB • Iphone 11 Pro Max 64GB •
-
FoLey-v
addikt
Sziasztok!
Valakinek nincs meg véletlenül a magyar nyelvi fájl? Sajnos összefoglalóban már nem jó az a link.
Legfrisebbet kezdtem el használni ami az összefoglalóban is van.[ Szerkesztve ]
• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB • Iphone 11 Pro Max 64GB •
-
Long Man
tag
válasz Pierre75 #250 üzenetére
"Gőzöm sincs, hogy a GTX-960M-ben is megtalálható-e az általad említett hardveres H.264/H.265 codec."
GeForce GTX 960M Specifications
A H.265-öt nem írja (ez még nem is annyira elterjedt), de a H.264-et hardveresen tudja.
Sajnos azt nem tudom, hogyan kellene rávenni a PotPlayert, hogy az NVIDIA chipet használja dekódernek, mert nálam a processzornak nincs saját videó alrendszere (i5-760) ezért autómatikusan a videókártyát használja.
De biztos van olyan "potplayer guru", aki ezt tudja.
"A számítógép nem a kívánságainkat teljesíti, hanem az utasításainkat hajtja végre."
-
Pierre75
senior tag
válasz Long Man #249 üzenetére
Mindenekelőtt neked és Kernel olvtársnak is köszönöm a visszajelzést!
A FHD kijelzőim miatt nem is erőltettem volna a 4k-t, de 1080p-ben nem volt elérhető. Az új Pot-tal már nem fogja meg a gépet, de a terhelés miatt elég hamar rákapcsolja a ventilátorokat. Gőzöm sincs, hogy a GTX-960M-ben is megtalálható-e az általad említett hardveres H.264/H.265 codec. Bár most ránézve a feladatkezelőre nem is az NVidia-t hanem az Intel-t tekeri, vagyis nekem kéne megpiszkálnom hogy ilyenkor a dvga-t használja. -
Long Man
tag
válasz Pierre75 #247 üzenetére
"A 4k-anyagok ennyire megfogják a gépet?"
Sajnos nem ennyire egyszerű a helyzet.
Nem csak a felbontás számít (viszont a "4k" az 4x1920x1080, és ez nem kevés pixel )
csak röviden:
felbontás; codec(H.264 / H.265), tömörítési minőség/"bitráta", tömörítési profilok, fps, "a kép információ tartalma"
és nem utolsó sorban a videó sáv mellett lévő hangsáv(ok) isAz Intel videó alrendszerét nem ismerem,
de pl.: egy GTX-960 (GM206) chipben már egy igen hatékony, hardveres H.264/H.265 codec található
és ennek ellenére találkoztam olyan 4k videóval, ami ha meg nem is fogta, de a CPU-t ~30%, a GPU-t ~50-70%-on futtatta.
Mindezt a mellett, hogy a PotPlayer az egyik leghatékonyabb videólejátszó program.Még rövidebben:
a "4k" egy modern "játék" és ezért, egyenlőre nagyon ajánlott hozzá egy dedikált hardveres codec
(mindegy, hogy ez a CPU mellé integrált, vagy egy külön "videókártya")
plusz fontos még a jó szoftveres integráció is. (PotPlayer is egy ilyen, jó megoldás)"A számítógép nem a kívánságainkat teljesíti, hanem az utasításainkat hajtja végre."
-
Pierre75
senior tag
Egy film 720p verziójának minőségével nem voltam megelégedve, FHD-t nem találtam de 4K-t igen. A megjelenítő notebook kijelzője (Dell 7559) és a tv is 1080p, de a 4k minőségével elégedett vagyok. A Potplayer-ből eleddig egy 2015 dec-i verziót használtam win 10 alatt megelégedéssel, de a 4k-anyag 100%-ban lefogta a cpu-t és a gpu is 70%-on prüszkölt. Ezek után frissítettem az 1.7.5545-re amivel 50-60% környékén használja a cpu/gpu párost. A 4k-anyagok ennyire megfogják a gépet?
-
Kernel
nagyúr
válasz Outblast #244 üzenetére
Reklám a legkevesebb szerintem, a hosts fájl szükséges módosítását a KMPlayer topikban már unásig leírtam többször is, miután vissza senki nem olvas. Ezért többször már nem fogom.
Win7 64 biten megy nálam a PotPlayer, régóta.
Viszont nem a 64 bites verziót telepítettem, mert az én gépemen nem kezeli az Overlay Mixer kimenetet, ami az adott Intel GPU-val a legkorrektebb képet adja a plazma TV-n.
Emiatt a 32 bites van feltéve, ami más szempontból nekem mindegy. Lényeg, hogy végzi a dolgát.
-
Outblast
tag
Sziasztok,
Érdeklődnék, hogy nektek működik e a Potplayer Win10 64 bit alatt, csak mert nekem a legutolsó nagyobb Win frissítés után meghalt.
Visszatértem a KMplayerhez, de a fránya reklámoktól már megőrülök meg persze attól, hogy a program gondol egyet és csak úgy leáll ...
Ezért szeretném újra a Potplayert használni, amúgy is újra kell tennem már a windowst remélem akkor menni fog, ha esetleg van valami trükkje a win10en való használathoz akkor azt írjátok le köszi -
Kernel
nagyúr
válasz tknof1871 #242 üzenetére
Egyéni igényektől függ, nekem teljesen megfelel. Jönnek a friss verziók is időnként, nemrég is volt egy.
Ha ilyen parancsikonnal indítom:
PotPlayerMini.exe /simple
Akkor rögtön a navigátor jön be, ahol látom az előzményeket (min aludtam el előző este), végén pedig be lehet állítani, hogy teljesen sötét képernyővel zárjon, ami a plazma TV kímélése miatt fontos.
Kár, hogy a számítógép automatikus kikapcsolását nem lehet beállítani, mondjuk a videó vége után valamennyivel, de azt megoldottam másképp (elalvás esetére).
Pedig van ilyen lehetőségek, de ez pont nem alkalmas erre:
Természetesen sok más feltételen is múlik még, hogy mitől praktikus és jó valakinek egy lejátszó.
-
tknof1871
őstag
Üdv! Ez még mindig egy jó médialejátszónak számít? Főleg videofájlok-hoz kellene lejátszó, néha zenéhez.
-
Kernel
nagyúr
Be lehet állítani:
Azt ne nézd, hogy én milyen parancsokat rendeltem hozzá, mert ezek egy USB-vevős távszabályzó utasításai. Vagyis látszólag logikátlannak tűnhet, de az adott eszközzel nyer értelmet.
Lényeg, hogy bármit hozzá lehet rendelni.
-
makoss
veterán
Üdv!
Hogyan lehet beállítani egyszerűen az A-B ismétlést a Potplayerben billentyűkombinációval?
A KMPlayernél F5 volt a kezdés, F6 a vége, feloldás meg asszem az F8Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Krystal_s
addikt
Szia, a Beállítások - Videó, videóleképező részen mi van beállítva? Esetleg az EVR Custom Present? Próbáld meg, ha átállítod Haali, Madshi, vagy Automatikusra.
Másik lehetőség, ha valaki ragaszkodik egy adott v.leképezőhöz, akkor a Szűrőkezelés - Videó dekódoló - Beépített kódek/DXVA beállításokban lehet még állítgatni. Van, akinek pl jobb, ha kikapcsolja a DXVA-t. -
voyi
aktív tag
Sziasztok!
Nemtudja valaki, mi a frász okozhatja a csatolt képen szereplő négyzetet .mkv videó lejátszásakor?
Mindig akkor jelentkezik meg,amikor nagyobb intenzítású mozgás van a videóban.Ha szüneteltetem a lejátszást,akkor a négyzet az adott részen eltűnik. Úgyhogy ez a felvétel telefonnal lett felvéve,hogy prezentáljam a hibajelenséget.
Esetleg ha valaki tudna segíteni,hogy lehet eme problémát áthidalni, nagyon megköszönném.
Kodek: AVC1
Dekódoló: ffdshow video decoder
Format: Matroska (.mkv)
[ Szerkesztve ]
Aláírás
-
Bozek
nagyúr
A Tarr Kft. DVB-C adásánál van MPEG2-es adás is, azt néztem, mert ugyebár MPEG4 dekódert nem lehet beállítani. Egyébként én is néztem a PID-ek beírásával, de semmi. Mint írtam, az viszont érdekes, hogy a jelminőség (93%) megjelent az OSD-n. Eddig legalább eljutott.
Egyébként én is DVBViewer-t használok, csak gondoltam kipróbálom PotPlayer-rel is, de úgy néz ki, hogy akkor felejtős.
-
Kernel
nagyúr
Próbáltam már a MinDigTV-t, de az volt az érzésem, hogy kínai programozónak mintha fogalma sem lenne erről a rendszerről.
A Caps Lock lenyomására is fals dolgokat ír ki, nincs 50 Hz interlaced adás, nem jó a pixelméret sem.
Tesztelni sem tudja, Kínában nincs ilyen, DTMB van. Itt nem is csak a megfelelő MPEG 4, illetve hangdekóder beállítása a gond, hanem a multiplexek kezelése.
Csak a példa kedvéért egy multiplex csatorna, ami több video, audió sávot és egyebeket tartalmaz, egyedi azonosítókkal:
A DVB Viewer ezt lekezeli, ahogy kell:
A PotPlayerben ez hol van, mintha azt hinné a programozó, hogy 1 frekvencia = 1 adó. Próbáltam egyébként azonosítókat is beírni.
-
Bozek
nagyúr
Sziasztok!
Valakinek sikerült már belőnie DVB-C vagy DVB-T adás vételére? Én megpróbálkoztam vele (a DVB-C-vel), de hiába. Pedig még ki is írja a jelminőséget, viszont se kép, se hang.
-
maestro87
őstag
Potplayer-hez van olyan kiegészítő ami hangfelismeréssel tud automatikus feliratot generálni úgy mint a youtube? Vagy esetleg egyéb lejátszó ami tudja ezt?
-
makoss
veterán
Üdv!
Hol lehet a Potplayeren beállítani azt, hogy a magyar szinkron sáv legyen az alapértelmezett nyelv lejátszás indításakor, ne az angol sáv?
-
Exodius
őstag
válasz EmptyParadox #226 üzenetére
Hol találtad? Köszönöm szépen!
-
EmptyParadox
senior tag
-
Exodius
őstag
válasz EmptyParadox #224 üzenetére
-
Kernel
nagyúr
Noha a skin engem különösebben nem érdekelt, mostanában az alábbit telepítettem:
Itt a bal sarokban rá lehet kattintani a kijelzőre, akkor jelzi a hátralévő időt.
Nekem amúgy a távszabályzón is van egy gomb erre konfigurálva, ez már csak egy plusz, amikor az egér van közelebb.
http://daumpotplayer.com/skins-black-box-space/
Egyéb:
-
Exodius
őstag
válasz EmptyParadox #221 üzenetére
Sajnos a régi nincs meg, és a skin-ek közt sem találtam. :/
-
maestro87
őstag
Az áttetszőség állítást miért vették ki, vagy csak én nem találom?
-
Exodius
őstag
Tudom már egy ideje megvan az új skin, de szerintem tök ronda. Szerintetek? Ha beújítanak egy új felülettel, akkor miért nem hagyják meg a régit, hogy akinek az tetszik, az azt használja? Elég idegesítő.
-
Kernel
nagyúr
Amit én csinálnék, opció beállítása:
Program leállítása, a Potplayer mappájából .ini fájlt elteszem máshová:
Ezután minden beállítás alapra kerül. A program új registry beállításokat generál. Ha a hiba megszűnik, akkor értelemszerűen a beállítások között van a probléma.
Ha az .ini fájlt visszarakom, induláskor a program először azt nézi, nem a registry-t, így a régi beállításokat visszakapom.
Vagy vannak további lehetőségek is, ahogy jobban tetszik:
Az inicializálás is töröl minden beállítást. Ha az egész programot újratelepíted (akár a legfrissebb verzió felrakása érdekében, vagy épp vissza is lehet lépni, ha az jobb volt), a mentett .ini fájl ugyanúgy visszarakható.
-
.LnB
titán
Srácok, a lejátszó nem képes rendesen menüstől kezelni egy Blu-ray *.iso filet? Vagy bármilyen Blu-Ray mappát?
Maga a film az esetek többségében elindul, de menüt nekem nem sikerült előcsalogatnom. Velem van a hiba?„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
maestro87
őstag
Sziasztok!
AAC hangsávot nem akar lejátszani a PotPlayer-em, van valami beállítás rá, vagy codec-et kellene felraknom hozzá? Ha igen, melyiket?[ Szerkesztve ]
-
Krystal_s
addikt
Amennyire nálam kockásodik, szétesik, azt semmi sem tudja elsimítani.
Több videót próbáltam. Rendesen lejátssza őket, aztán random elkezd szétesni a kép egy kis ideig, majd ismét jó lesz, aztán megint szétesik. Viszont nem mindig és nem ugyanazon a helyen. Most 2x lejátszottam ugyanazt a kis videót és nem volt gond.Megoldottam. A DXVA csinálta. A problémás formátumnál H246-AVC1, VLD helyett Letiltást állítottam és most ok.
Pár éve volt már gondom DXVA-val, csak nem ennyire és más formátummal... -
MrChris
nagyúr
válasz Krystal_s #210 üzenetére
1.6.58 van azzal azt a videót amit kockázott nem kockásítja. Érdekes mód főképp a vörös. Potplayerben most már így jelenik meg, Vegasban meg úgy ahogy korábban az 1.7-el.
módosítottam a linket... de hiába, a dropbox böngésző megjelenítője elsimítja a recéket, franc se érti. Nem tudom bemutatni.
[ Szerkesztve ]
-
Krystal_s
addikt
Az új verzióban valamit elrontottak.
Nálam is ezt csinálta a legújabb verzióval. Egy régebbit kellett visszatennem.ui: Nekem egy ideje még az évek óta jól működő videólekérdező/renderer EVR Custom Present sem működik normálisan, kockásodnak a videók. Át kellett állítanom pl Madshi-ra.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
Újra raktam a windows 7-et és hiába telepítem azonnal hibával leáll. Legfrissebb verzió. Tegnap még flottul működött. Mi lehet az oka?
-
Mikiller
aktív tag
Szerintem az skin függő, próbálj ki több fajtát, hátha lesz olyan, ahol minden jobb oldalt van. letölthető skinek
-
makoss
veterán
Üdv!
A kezelőszerveket, számlálót nem lehetne középre tenni, vagy jobb oldalra?
Ha lehet, hogyan?
A KMPlayernél vagy középen, vagy jobb szélen volt...Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Alpachino
veterán
A fájlok léptetését az hol tudom beállítani ? mert pl. total commanderben megnyitok egy mappát, azon belül van 10 filmen az elsőt elindítom, de ha rákattintok az pageup, down gombra( mivel ez van a beállításokban megjelölve) a billentyűn nem lép át a következő filmre ez a funkció a kmplayernél működött....
"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest