Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz arcitec #91598 üzenetére
Valamit félreértettél. Minden gomb működik, teljesértékűen helyettesíti az eredetit.
Helyesbítek, az APPS-ot soha nem nyomkodtam, ezért passz. De még ma kipróbálom.Kérlek, ne háborodj fel, ne támadj!
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
arcitec
addikt
Semmit nem értettem félre, na és nem támadok, miért is? Csupán csak pontosítok és én értem félre, egy vicc. De nem is érdekel, használtam azt a távirányítót (írom még egyszer),
tudom nem működik teljes körűen (és nem csak az APPS gomb funkció).
Egyszerűen csak leírtam mik a tapasztalataim oszt mindenki azt tesz, vesz amit akar.
No meg TE jöttél azzal, hogy jó az olcsóbb is. De részemről itt vége...[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
BBéci
legenda
válasz arcitec #91602 üzenetére
Kipróbáltam, az összes gomb rendben adja a parancsot.
Hozzáteszem, az újból áttettem a szilikongumi gomblapot a régibe, ahogy többen innen a topikból.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
vilga
tag
Sziasztok
A 46g30-m lan portja úgy látszik elköszönt: /lehet hogy villám? / Nem érzékeli a hálózatot, sőt a mac azonosítója is megváltozott, 00:00:00:27:08:07-re pedig nem ez volt. Megpróbáltam a gyári visszaállítást is, nem segített. A kábel jó mert más eszköz csatlakozik.
Nem nagy veszteség mert mára már használhatósága közelít a 0-hoz
Viszont az újrahangoláskor emlékeim szerint nem magyarországot kellett kiválasztani valamiért, talán Norvégiát?
Emlékszik még erre valaki?
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
B.F.G.
senior tag
Szisztok,
A plazma TV-m már pakoló pályán van, de még megvan, csak annyit szeretnék kérdezni tőletek, hogy mileyn Blue Ray lejátszót érdemes venni, ami tud mintent? Dolby visiont Atmost HDR+ stb. Köszönöm előre is a segítségeteket és elnézést kérek az off-ért. TCL- mindet is tudó TV-hez szeretnmé ami egy Denon erősítőn fog majd csatlakozni. Van egy csomó origi BR filmem amiket szeretnék lejátszani amiket meg is vársároltam és menüvel megy extrákkal is nézegetném. -
5leteseN
senior tag
Felmerült korábban a plazmák szállítási kockázata. A napokban utaztattam egyet személyautóban, állítva, talp nélkül, az érintkező éleknél törölközőt használva. "Merész" voltam!
Valójában NEM: Még bő 10 éve beszéltem személyesen a körúti Pana-mintabolt vezetőjével. Ez is elhangzott akkor, sok más mellett: az akkor nagyon drága nagyobb plazmák árából futotta poli-karbonát védő-rétegre az akkori csúcstechnológiás (és méregdrága) plazma-kijelzőre!!! Ebből a poli-karbonát anyagból készül ragasztással a bankok (és állítólag haditechnikák) golyóálló "üvege"!
Maga ez a védelem többe kerül, mint az átlag(-hulladék) mai LED-TV.
Úgy lehet is ezzel gyártani, ha egy plazma-TV párezer €-tól indult a 65-ösök tízezer €-ját érintve a csillagos égig.
Érdekességként: most is van az eBay-en 103(+) colos FHd plazma-TV 4.500 € körül.
200+ kg...[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz 5leteseN #91610 üzenetére
Az, hogy a plazmát állítva kell szállítani már több mint 10-20 éve köztudott itt a topik elején is! Oszt, hogy mivel csomagolod be, talán adja magát az is.
Szóval az első 4 sorost ebben a formában nem igazán érteni...Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
KTTech
veterán
Nem mindnél volt ez a réteg, a NeoPDP-vel jött be, de a 60-as széria már nélküle volt (az 50-est nem tudom). Ott azért kell némi védelem az élekre (ahogy megtetted), de alapvetően nem változott a szállítás módja.
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
BBéci
legenda
Bő 10 éve volt egy szériája a Panasonicnak, ami olyan ütésálló előlappal volt ellátva. Főként kisgyerekes családok számára ajánlották.
A szokásos termékbemutató sajtótájékoztatót az Aquaworld hotelben rendezték, a kiállított tévére felszereltek egy vasszerkezetet, amin egy függőleges kart lehetett vízszintesig emelni, ott elengedni. A kar végére rögzített fégömb csapódott a tv közepének, vidáman bírta a próbát.
Sajnos annak az évnek a modelljei megszenvedték a teljesítményfelvétel csökkentést, nem tudtak normális fehér színt megjeleníteni. Jégkorong meccset is lejátszottak, rémes, szürke volt a jég fehér helyett.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
5leteseN
senior tag
A nagyon régi panákat nemtom' bár van most három(2 monitor, 1 TV üzemmódban), de személyes tapasztalom csak az újabb (TX-P...) típusjelzésű modellekkel van, ezek az újabbak. Asszem ezek már a Pioneertől átvett plazma gyártástechnológiával (+Panás továbbfejlesztésével???) készültek.
Jók, van feketéjük, és a monitoron sem égnek be, a Windows beállításokban gyorsan kikapcsoltatom, ha nincs használatban.
Bár papíron(a valóságban is) nem erre készült, nem optimális, de a filmnézés feketéi nekem elsődlegesek.Ezek mind "golyóálló" modellek.
Egy TX-P65-ről lemaradtam , maradt mozizni az 55-ös.Új divat, hogy a pubokba az értelmesebb üzemeltető a fogyóeszköz LED-TV helyett a fillérekért megvehető sörösüveg, + "golyóálló" plazma TV-t vesz.
Láttam 10.000-50.000-+ plama-üzemórás garanciával is modelleket
[ Szerkesztve ]
-
petyus_
senior tag
Sziasztok!
Van egy Panasonic P50G20E tévém, az lenne a kérdésem van-e lehetőség a csatorna listát pc-n átírni? Kerestem vlami menüt, ahol usbre menthető/betölthető a lista, de nem találtam.
-
szika87
aktív tag
Sziasztok,
Az jutott eszembe hogy mióta megvan a TV sose takarítottam meg belülről. Érdemes ezeket időközönként kitakarítani vagy nem szükséges? Meg mennyire macerás a hátlapjuk le szerelése? (Pioneer Kuro) Belül gondolom semmi kemikália vagy alkohol csak sűrített levegő spray, meg egy finom ecset amivel a port leszedem a kondikról meg elektronikáról?
Elrontani se szeretnék semmit, ezért filózok rajta hogy egyáltalán belefogjak-e vagy ne.
Köszi előre is akinek van tapasztalata ebbenWe are here for a good time, not a long time.
-
szika87
aktív tag
válasz KTTech #91620 üzenetére
Köszi a visszajelzést
Érdemes egyébként foglalkozni vele, vagy ha még a ventik se nagyon indulnak be hátul melegedés miatt akkor engedjem el?
Olvastam korábban olyat is hogy kevesebb volt a zaj (búgás) ez a buzzing jelenség takarítás és csavarok újra meghúzása után, de nem tudom ez mennyire igaz vagy csak helyi legendaNyilván nem tudom mi igaz belőle hiszen ezt a jelenséget a már elhasznált táp meg kondik okozzák nem?
We are here for a good time, not a long time.
-
szika87
aktív tag
válasz arcitec #91622 üzenetére
Az enyém már van 14 éves is de szeretném sokáig használni mert ha beszarik az életbe nem szerzek újra egy krp-600-ast az is biztos, mert ritka mint a fehér holló még külföldön is. Ezért szeretnék mindenféle karbantartást eszközölni rajta hogy minél tovább húzza
Nincs mese, venni kell légtisztítót[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz szika87 #91621 üzenetére
Sürített levegőt biztos nem használnék, egyrészt kondezt csinál, másrészt attól nem lesz pormentes, max ami eddig nem tapadt por, az most fog. A hátsó panelt az st50-nél pár csavar fogja és le lehet szedni, majd egy ecsettel ki lehet szedni a port.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
szika87
aktív tag
válasz arcitec #91624 üzenetére
Nyilván ha beszarik OLED lesz Bár hazudnék ha azt mondanám nem nőtt a szívemhez a Kuro, külföldi áron nem is venném újra, kivéve ha marketplacen egy tudatlan eladó kínálja 70-50 ezer közt ebben az esetben újra ilyet vásárolnék egy jelenlegi OLED helyett. Tekintve hogy a legalja még itt hardveraprón is 300 ezer használtan az OLED-nek (ami mondjuk már 65'-ös) visszalépni nem szeretnék 42-55'-re.
Ispy: [91625] Köszönöm az infót, ha csak néhány csavar fogja ezt is, akkor lehet végig megyek majd rajta finoman ecsettel és a sűrített levegőt kihagyom.
[ Szerkesztve ]
-
5leteseN
senior tag
A Panasonic vette meg a Pioneertől a gyárat és a plazma technológiákat, az újabb Pana-k hasonlóan jók, de ne tudom melyik modellek.
Utána pedig 2013 körül szállt ki a Panasonic a plazmából, majd a Samsung is, miután sikeresen meggyilkolta az alulárazott LED-ekkel a jobb minőségű, de kicsivel drágább technológiát már nem kellett nekik sem a plazma.
Kár érte ...
-
BBéci
legenda
válasz 5leteseN #91627 üzenetére
Ezeket pontosan tudjuk, számtalanszor kitárgyaltuk.
A Panasonicnál a 60-as széria a legutolsó, azokba nagyjából mindent belepakoltak, amit tudtak. A VT60 és a ZT60 simán felvették a versenyt a KURO ősökkel, sőt, bizonyos szempontokból felülmúlták azokat.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
zsero
aktív tag
Sziasztok, egy Panasonic P42ST60-as plazma TV elkezdett néha magától kikapcsolni, főleg nyáron a melegben csinálta. Továbbra is működik, be lehet kapcsolni, csak egy idő után lehet kikapcsol.
Tudnátok ajánlani valakit aki ismeri ezeket és meg tudja mondani hogy lehet-e / megéri-e javítani? -
sinick
senior tag
Nekem 2020 decemberében kezdte el ezt csinálni szintén melegben vagy hosszabb üzemidő után. Nekem azt mondák, hogy az egyik proci tokozása (BGA tokozás) kezd elengedni, újra kéne forrasztani (reballozás). Aztán idén júliusban lehúztam róla az öreg XBox 360-at, és nagy meglepetésre azóta egyszer sem csinálta.
-
Joco_77
senior tag
Sziasztok
50GT60 amnak feladta a távirányítója. Idehaza kapható távirányítók közül melyik jó hozzá?
Próbálok rákeresgetni googlen de nem igazán dob ki 60as szériához valót.
Köszi -
arcitec
addikt
válasz uriember #91642 üzenetére
Azért precízebben is leírhattad volna, mert ez így megtévesztő. Ez CSAK HASONLÓ és nem u.a. Pár funkció nem működik(ahol más a felirat többek közt), mint a youtube (ami nekem fontos)... Most nem sorolom a teljes nem tudást, nekem is van ilyen a fiókban.
U.I: De állítólag át lehet rakni a belső gomb részt eredetibe és jó lesz, persze ha az volt a baja.
Megjegyzem, akinek ez számít, amit ajánlottam teljes értékűben, az sokkal, de sokkal finomabban működik.[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
zippofcy
senior tag
válasz szika87 #91621 üzenetére
Van egy Sony Trinitrom TVm (a Metro-ban vettem 1995-ben, még 50hz-es), mai napig használom C64-hez meg Megadrivehoz. (Az Amigámat is ezen használtam míg el nem adtam.) Soha nem szedtem szét és nem takarítottam ki. A tetején a szellőzőnyíláson bevilágítva látszik, hogy kb 10 centis FEKETE porréteg borít mindent.
Haverom ingyen kapott egy működő CRT TVt. Szétszedte, ,kitakarította. Soha nem kapcsolt be többet. A régi nyákokon van, hogy a por tartja még a helyén a kondikat meg az apróbb alkatrészeket. Vagyis olyan, mint a füst. Ha kiszáll, már nem működik a cucc.Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.
-
uriember
aktív tag
válasz zippofcy #91646 üzenetére
Fúúúúúúúúúúúú...Nem akarlak nyilvánosan lehülyézni, de ezzel a poszttal tökéletesen bizonyítod, hogy teljesen analfusz vagy az elektronikához... "kb 10 CENTIS fekete porréteg", " régi nyákokon van, hogy a por tartja még a helyén a kondikat meg az apróbb alkatrészeket". TV szerelő a szakmám, elektronikával foglalkozom 40 éve, 10 centis port nem láttam még pályafutásom alatt, 10 mm-est sem sűrűn (sűrűbben kéne takarítani vagy szellőztetni )...A működő készülék takarítás miatt nem szokott nem indulni, inkább a porszívó csövével összekuszált alkatrészek zárlata miatt, vagy inkább a kapcsolóüzemű táp kondenzátorainak kiszáradása miatt. Amíg folyamatosan áram alatt van egy készülék, akkor ezek a kondenzátorok nem zavarnak vizet, a hálózatból kihúzás vagy egy hosszabb áramszünet után már nem képesek a tápot "belengetni", elindítani.
"A régi nyákokon van, hogy a por tartja még a helyén a kondikat meg az apróbb alkatrészeket. Vagyis olyan, mint a füst. Ha kiszáll, már nem működik a cucc." Ha ez irónia akart lenni, akkor jó, de ha ezt komolyan gondoltad, akkor az súlyos, ha lehet, ne téveszd már meg a hozzá nem értőket ilyen blőd dolgokkal... PEACE[ Szerkesztve ]
Értem, hogy gőzgép, de mi hajtsa?
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest