- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
GAMEPOD.hu
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
munky
őstag
válasz Gardaai #135990 üzenetére
Coil Whine-al foglalkoznak gariban?
Nálam is brutál irritáló hangja van a gépnek terhelés alatt, de barátoknál szintén mindenkinél csinálja.
Összesen 4 gépet hallotam, mindegyik ugyan úgy cicergett, ezért elkönyveltem, hogy valószínüleg ebből a szempontból mind szar. Ezek szerint ezt lehet cseréltetni?
-
munky
őstag
válasz saelin #97329 üzenetére
"ezt is "elvették" tőlünk..." "nem jön hozzánk"
A fociban se szeretem ezt a "csorda" öntudatot/szemléletet, de értem mire szolgál. A játékvilágban ezzel még annyira sem tudok azonosulni.
Mi a legrosszabb dolog, ami történhet? A TV mellé be kell tenni még egy konzolt? Azért ebbe talán még nem kell belehalni.
Ettől függetlenül nekem se tetszik ez a szintű MS nyomulás, de játszani ezután is lehet majd.
[ Szerkesztve ]
-
munky
őstag
A CoD Modern Warfare 2019 a legrosszabb konzolos tapasztalatom eddig. Már a telepítése is kínszenvedés volt és utánajárást igényelt, mert ugye logikus, hogy egy közel 200GB-os játék csak úgy működik single player kampányban, ha minden egyes multi és egyéb csomagot is tepítesz hozzá. Ha nem így teszel, akkor el sem indul. Épp az lenne a lényege ennek a fajta telepítő megoldásnak, hogy a csak neked szükséges játékrészeket töltöd/telepíted, majd játszod. Nem működik.
Ezen még tovább is lendültem, sikerült eljutnom a Hometown küldetésig, majd pár hétre letettem idő hiányában. Az utóbbi 2 hétvégén játszottam volna tovább az időközben frissült játékot, de folyamatosan fekete képernyővel kifagy az egész. Bármit állítok a gépen vagy a játékon, amit neten találtam lehetséges megoldásként, abból semmi sem segitett. Belefáradtam a próbálgatásba, újratelepítésekbe a másolással meg az órákig tartó töltésekkel együtt stb. Inkább töröltem a fenébe.
Játszhatatlan hetek óta. Ráadásul ez nem egy pár főt számláló indie csapat termékénél felmerülő gond, hanem egy milliárdos kiadó pénznyomtató játékszériájánál.
Nekem szerencsére lemezes példányom van, de jelenleg nem érzem etikusnak feltenni hardverapróra, hiszen játszhatatlan és szar az egész úgy ahogy van.
[ Szerkesztve ]
-
munky
őstag
válasz LumentoFoto #93982 üzenetére
Nálam a Last of Us 1-2 nagyon működött, sőt az abszolút kedvenceim, ami a PS felhozatalát illeti. Szakmailag és a játékosok által is magasan jegyzett játékok közül, viszont nálam is akad olyan, ami sehogy sem talál utat hozzám. Nekem érdekes módon pont a Horizon Zero Dawn az abszolút kakukktojásom. Egyszerűen nem működik számomra az a setting. Jurassic Parkon nőttem fel, de azok a robot Dinoszauruszok meg törzsi emberi kolóniák által lakott világ nem fog meg, sőt egyenesen taszít az egész dizájn. Úgy 3X próbáltam nekifutni, de 1,5-2 óránál tovább nem jutottam, és ha ennyi idő alatt ragad magával egy játék, akkor valószínűleg később sem fog. Az új rész videóit látva ugyan ezt érzem: szép-szép, de nem az én játékom. Egyébként a nyílt világ nekem sem segít, a feszesebb történetvezetés miatt a gyakran "csőjátéknak" csúfolt darabok közelebb állnak hozzám, mint egy hatalmas térkép végeláthatatlan küldetéstengerrel.
Úgyhogy ilyen bizony van, nem lehet mindenki megszólítani még a nagyobb címekkel sem. Nem vagyunk egyformák.
[ Szerkesztve ]
-
munky
őstag
Sziasztok!
Konzolvilágnál rendelt gépcsomagoknál, a plusz DualSense kontroller fekete helyett kérhető bordó színben is, vagy fix a dolog és nem lehet változtatni?
Van valakinek erről tapasztalata? Ismerősömnek a bordó terszene.
-
munky
őstag
Sziasztok!
Valakinek megvan innen a WRC 9? Szeretném majd platinázni, de van egy online trófea (Challanger) és a multi része sajnos döglöttnek tűnik. Egy szakaszt kell teljesíteni multiban, ha jól értem.
Ha valaki tudna segíteni, az király lenne!
PSN nick: szasza-PS
[ Szerkesztve ]
-
munky
őstag
válasz KRoy19 #74204 üzenetére
Tényleg túl szubjektív a téma, mert mindenkinek máshol van az ingerküszöb. Én 17 lapátosról váltottam 23-as változatra, és érezhetően halkabbnak hallom ezt a gépet. A 17-es sem vészes, de tényleg van különbség. Ehhez viszont hozzá tartozik, hogy az átlagnál biztos, hogy érzékenyebb vagyok a témára. Halkabb jeleneteknél, például átvezetőkben hallottam a másik ventit 2-2,5m-ről, ezt már nem. Ami viszont minden gépnél előjött eddig a környezetemben és a sajátomnál is, az a coil whine. Terhelés/játék függvénye hol mennyire zavaró, de a Control-t letettem miatta, mert ott nagyon irritált, hogy ha nincs akció csak mászkálok, akkor folyamatosan a cicergést hallom. A CW-t leszámítva semmi bajom a géppel: tetszik a forma, a kontroller, a menürendeszer stb. Ha lesz új revízió vagy Slim változat, emiatt azért tuti teszek vele egy próbát.
[ Szerkesztve ]
-
munky
őstag
Amiket felsoroltál, az mind szuper. Szerintem arra érdemes figyelni, hogy a Last of Us 1-2-t inkább a sor végére hagyd. Nekem legalábbis annyira felkavaró volt mindkettő, hogy utánuk NFS részeket pörgettem hónapokig PC-n. Egyszerűen minden narratívára épülő játék, amibe akkoriban belekezdtem, az teljesen súlytalannak és érdektelennek hatott a Naughty Dog szintjéhez képest.
Amiket még ajánlok:
Ratchet & Clank (2016)
Ratchet & Clank: Rift Apart
Astro’s Playroom
Shadow of the Colossus
Ghost of Tsushima
Detroit: Become Human[ Szerkesztve ]
-
munky
őstag
Lehet jól kitoltam magammal, amikor a Konzolvilágnál előrendelt Ratchet ávételére egy Posta Pontot jelöltem meg.
A bolt tegnap délelőtt már jelzett, hogy átadták az MPL-nek, de a posta felől azóta sem jött semmi értesítés. A premiernapról lecsúszok úgy néz ki.
-
munky
őstag
válasz Kendek #66579 üzenetére
Igazad van, helyén kell kezelni az elvárásokat.
Amúgy kifejezetten nem örülnék neki, ha ismét lenne félgenerációs váltás. A különféle gyártás hatékonyságát elősegítő revíziókkal nincs bajom, ilyen apró módosítások a motorháztető alatt folyamatosan történnek egy konzolgeneráció életciklusa során. Slim verzió megjelenése is tök oké, de 3 évente nem akarok konzolt venni. PS5 Pro esetén megint az lenne, hogy ha a "maximális élményt" szeretnéd, akkor hardvert kell venni az eddigi életciklus felénél.
-
munky
őstag
Ezzel nem vitatkoznék, tényleg az volt. Viszont ez pár hozzászólás, a keménymagból meg néhányan jóval szofisztikáltabb kommentelőket is "helyreigazítottak" már nem egyszer.
KRoy19: Azért, mert a negatív tapasztalat is tapasztalat és semmivel nem ér kevesebbet, mint hogy a másiknak meg hibátlan a gép és hangtalan.
[ Szerkesztve ]
-
munky
őstag
Néhány bicskanyitogató hozzászólást elolvasva az jön le, hogy pár embernél túl nagy a rajongás mértéke. Lassan ott tartunk, hogy kritikát megfogalmazni vagy rámutatni a gép bizonyos gyengeségire olyan szintű szentségtörés, amit csak is virtuális kövezéssel, torllozással, károgással, mindent keresztülmaró cinizmussal, esetleg "menjé pécézni!!!" felkiáltással lehet jutalmazni. Fél brigád felhorgad meg magát érzi sértve, ha kiderül, hogy a kedvenc gépével nem mindenki van maradéktalanul megelégedve.
Frankó cucc a PS5, de nem (mind) hibátlan. Nálam a 17 lapátos ventilátor után érezhetően halkabb a 23-as. Előbbit sem nevezném hangosnak, de van különbség. Eddig összesen 4db géphez volt szerencsém az ismerőseimét is beleszámolva, és olyan nem volt közte, ami ne lett volna coil whine-os. Méterekről hallani és igen, be van kapcsolva a hangfal és szeretem, ha kitölti a Z906 a szobát, úgyhogy hangerő is van. Viszont ettől függetlenül pl. a Control-ban, amikor azzal akarnak atmoszférát teremteni, hogy az üres irodákban futkosol és nincs akció vagy átvezetőt nézel, akkor simán hallom a CW-t. Aki erre érzékeny annak ez tré. Nem szeretem és nem örülök, hogy ilyen. Együtt élek vele és örülök, hogy egyáltalán van PS5 és játszhatok. Nyilvánvalóan ez nem tragédia, de ettől még tudom, hogy ilyen téren _lehetne jobb_ is a gépem.
Az FPS téma is olyan, hogy valaki simán átsiklik felette, de másoknak meg 60fps után tényleg gyötrelem tud lenni visszatérni fele akkora képfrissítésre. A Ratchet & Clank egy jó példa. Mikor először próbáltam annyira darabos és nehézkes érzetet adott, hogy fél óra után elment tőle a kedvem. Megkapta a 60fps-t és olyan pörgős, könnyed kikapcsolódás lett, hogy másodszorra is végig akarom játszani és az új részt is megveszem.
Biztos vagyok benne, hogy akad, akit ezek a dolgok egyáltalán nem érdekelnek. Viszont nem kellene rögtön lehurrogni, akit esetleg zavar.
Az is igaz, hogy felesleges azt várni tőle, mint egy milliós PC-től. Egy csomó játék eleve csak azért fut most PS5-ön, mert az architektúra a PS4-hez hasonló és most végre van visszafelé kompatibilitás. Előző generációs, 4-5 éves konzol játékoktól, amik ~30 frame-re és gyengébb hardverre lettek fejlesztve kár csodát várni. Örülni kell, ha néhány kap 60fps-t, a maradéknál meg annak, hogy egyáltalán futnak. Ebben a generációban olyan trend kezd körvonalazódni, hogy valamivel kisebb grafikai részletesség mellett opcionálisan a legtöbb játék tudja majd a 60fps-t. Talán ez a legjobb megoldás. Ilyen téren bizakodó vagyok és várom mit hoznak ki ezekből a konzolokból.
[ Szerkesztve ]
-
munky
őstag
Ezt a maró cinizmust... Csendesebb jeleneteknél (pl. bizonyos átvezetőkben) van, hogy 2,5 méterről hallom a kerregést és Z906 hangfallal tolom. Nem tragédia, de nem kellene úgy beállítani, mintha az összes hangtalan lenne, mert nem az. A korábbi szériákhoz képest van előrelépés, de PS5 és PS5 között jelentős különbségek lehetnek.
[ Szerkesztve ]
-
munky
őstag
A gép hangja témához:
Láttam akadt, aki szóvá tette a zajszintet és erre többen kapát-kaszát ragadva horgadtak fel ellene. Vagyok abban a szerencsés helyzetben, hogy a baráti körben - a sajátommal együtt - összesen három PS5 van. Mindegyik lemezes verzió, kettőben 17 lapátos légkavaró található, míg a harmadikban egy 23 lapátos teszi a dolgát. Egyértelmű konszenzus alakult ki közöttünk arról, hogy sokkal csendesebb a 23 lapátos megoldás.
A 17-es verzió bár egyértelműen hangosabb, nem feltétlenül lenne elviselhetetlen, ha legalább központos lenne a ventilátor. De így, hogy valószínűleg még üt is, hallat egy elég bosszantó kerregő-kerepelő hangot. Barátomnak és nekem is ez jutott. Nálam hiába a szobát hanggal kitöltő 5.1 hangrendszer, Fallen Order-ben átvezetők alatt többször felfigyeltem a kerepelésre, és ez kidobott az élményből. A menüben is hallom enyhén, de mikor a játék indításnál felpörög, onnantól hallható még onnan is ahol játszom. (2,5 méterre géptől kb.) Megnéztem, nem ér bele semmi a ventibe.
Ami mind a három gépet iszonyatos mértékben sújtja és a ventilátornál is irritálóbb problémának tűnik az a coil whine. A Control Ultimate Edition alatt próbálva olyan szinten ciripel mind a 3 gép, hogy az elképesztő. Barátom 23 lapátos gépén úgy kaptunk képet róla milyen halk is lenne a gépe valójában in-game, hogy kiléptünk a játék menüjébe. Ilyenkor a coil whine megszűnik és csak a venti járását lehetne hallani, de azt is csak közelről. Amint újra terhelést kap a gép nem ér semmit a halk rendszerhűtő: a ciripelés nagyon markánsan, bántóan nagy mértékben jelenik meg.
Van itthon PC, amiben a VGA-val együtt összesen 9 légkavaró dolgozik. Ennek már van hangja, viszont nem irritál akkor sem, ha TV-n játszom, mert ezek normálisan járnak. Anno az utolsó szériás PS4 Pro verziónál sem foglalkoztam különösebben a zajszinttel, pedig még azért abban is volt hangja a hűtésnek. PS5-nél mégis zavarnak fenti dolgok. Sajnos az az igazság, hogy ventitől, lapátoktól függetlenül mind a három környezetemben lévő gépbe bele lehet kötni.
Várható volt, hogy egy új konzol startjánál nem lesz minden hibátlan az első szériás gépekkel, és erre a mostani megfeszített gyártási tempó is rátehet még egy nagy lapáttal. Az sem segít, hogy az előzetes tesztek nagyrésze kiemelte, hogy a gép szinte hangtalan és iszonyatosan jól megoldották a hűtést ebben a generációban. Feljön az ember ide és azt olvassa, hogy sokan csak akkor hallják a gépet, ha közvetlenül oda hajolnak mellé. Nem csodálom, hogy irreális elvárások kezdenek kialakulni az emberekben. Nekem úgy tűnik a valóságban sajnos iszonyatosan nagy a szórás a gépek között.
-
munky
őstag
Extreme Digitalból most jött készlet értesítő!
-
munky
őstag
Azért azt erősen kétlem, hogy az átlagnál valamivel hangosabb ventilátort a szervízben elfogadják garanciális problémának. Volt már ilyenre példa? Szerintem ahhoz már tényleg durva hang kell, vagy valami nagyon rendellenes működés.
Amúgy az nagyon gáz, hogy ugyan azért a pénzért hűtés terén megy a lottózás. A több beszállító alkalmazása teljesen érthető a Sony részéről, de az lenne a minimum, hogy a ventilátor lapátok száma és fordulata egyezzen meg minden partner esetén.
[ Szerkesztve ]
-
munky
őstag
A reggeli Euronics rendeléssel kapcsolatban az ügyfélszolgálaton annyit mondtak, hogy a hétvégi, valamint a ma reggeli rendeléseknél "rendszerhiba" miatt hibásan jeleníti meg a rendelés státuszát. Ezért lehet az állapot pl. "Pénzügyi tevékenységre vár" utánvétes vásárlás esetén is. Ettől még "rendben van" a rendelés és dolgoznak a hiba elhárításán. Készletekről viszont nem tudtam meg infót, meg a visszaigazoló e-mail hiányáról sem. Szóval ez így elég kevés.
Telekomos infóért nagy köszönet az itteni fórumtagoknak! Kivételesen be volt zárva nálam az összes PS5-ös oldal, de PC előtt voltam és még 13:48-kor sikerült végig vinnem egy rendelést! Az előző sikertelen rendelés miatt a kosárban nekem is volt, és még most is van egy egyébként, de ettől függetlenül engedte. Remélem ez már tényleg meglesz, egyelőre nem hiszem el.
[ Szerkesztve ]
-
munky
őstag
válasz kriszpontaz #53731 üzenetére
Pár másodpercig tarthatott, nekem még kosárba sikerült tenni, de a fizetési mód kiválasztásánál már hibát dobott.
-
munky
őstag
Van egy éves PSN Plus előfizetésem talonban, amit akkor akartam felhasználni, ha már lesz konzol. Ha beaktiválom az 1 éves kódot, akkor böngészőből be tudom húzni az aktuális havi játékokat? A Shadow of The Tomb Raider elég vonzó ajánlat.
Amúgy a 14 napos PSN Plus próbalehetőségre gondoltam első körben, de nem találom. Megszűnt? Anno soha nem multiztam PS4-en, szóval nem rémlik, hogy felhasználtam volna a fiókomon.
-
munky
őstag
Azoktól kérdezném, akiknek törölték az Alzás rendelésüket, hogy előre kifizették a vételárat, vagy csak "sima foglalás" történt?
Novemberi végi rendelésemet előre kifizettem, pont amiatt, mert tartottam egy esetleges áremelkedéstől. Egyelőre akkor kaptam e-mailt utoljára, amikor a februári várható érkezést leszedték a termék adatlapjáról.
-
munky
őstag
válasz #91166208 #38658 üzenetére
A hétvégén rendeltem onnan. Látva, hogy pár magyar bolt már árat is emelt, inkább kifizettem előre. Alzánál a 24 hónap garanciával se kell januárig várni, bár egy garanciális ügyintézés nagyobb macera lehet, mint egy magyar üzletnél.
Február előtt nem számítok sok mindenre tőlük.
Januárban, ha a hazai üzleteknek kötelező lesz a 2 év garancia, akkor lehet előjegyzek egy darabot itthoni áruházból is, aztán az marad, amelyik előbb megjön.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen egeret válasszak?
- Külpolitika
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Látásjavító szemműtét
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Egérpad topik
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- XBox Series S 512GB játék konzol /makulátlan/dobozában/2025.06.05-ig Garanciával/Beszámítás.
- Bezámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával hibátlan működéssel
- Bezámítás! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 Pro 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Ps3 Játékok