Új hozzászólás Aktív témák

  • .LnB

    titán

    LOGOUT blog

    LEGO City Undercover


    Rendszeresen elő jön a kérdés itt a topikba, hogy gyerekek számára, melyik játékot ajánljuk. Biztos én is egy ilyen kérdés után kaptam válaszként ezt a címet. És én is úgy gondolom, hogy 10 éves korig, mindenképp ez az egyik (hanem a legjobb) választás.

    És azért gondolom, hogy érdemes ezt kiemelni a sok LEGO-s játék közül, mert ez a játék open world. Ezért a gyerek bármikor elütheti vele az időt pár órácskára, még akkor is ha már végzett a játékkal. Ez a LEGO játékok GTA-ja. Természetesen mindenféle erőszak nélkül. 100%-ig gyerekbarát, még a bunyók is úgy vannak benne megcsinálva, hogy vicces legyen.

    Tartalom tekintetében példás a játék. Nálunk 76 órát mutat az óra. Tegnap lett meg a platina. Amit részben én csináltam, de előtte a fiam rengeteget játszott már vele, "csak úgy". Ő nem sokszor csinálta a küldetéseket, legtöbbször csak járta a várost, kocsikázott. Az elmúlt napokban gondoltam rá, hogy játsszuk végig a sztorit, hogy meglegyen neki az összes fő karakter. Aztán úgy alakult, hogy a játék előtt ragadtam, és meg sem álltam a platináig. Osztott képernyőn aranyos kis családi móka. Ugyanakkor egyetlen feladat sem igényli az összedolgozást két játékosnál. Minden feladat, pálya úgy van kitalálva, hogy egyedül megoldható legyen.
    Felnőttek számára, a játék borzasztó könnyű. Az egész úgy van megcsinálva, hogy olyan kis gyerkőc is boldoguljon vele, akinek ez az első játéka. A grafika gyenge közepes, bőven elbírna még pár effektet, élesebb textúrákat, és részletesebb modelleket a hw. De valamiért nem igazán vitték túlzásba a fejlesztők. Multiplatform címeknél jellemző, hogy nem kimagaslóan szép játékok, de látva pár játékot, azért lehetett volna egy kicsit bőkezűbben is bánni a megjelenéssel.
    Egyetlen probléma a játékkal kapcsolatban, az a borzalmas kamerakezelés. Ami esetenként nagyon dühítő tud lenni. Úgy csinálták meg a játékot, hogy esetenként kiveszik a kezünkből a kamera mozgatásának lehetőségét, hogy egy adott dologra, feladatra, összeszedhető tárgyra irányítják vele a figyelmünket. De ez sok bosszúságot szül. Ráadásul van olyan helyzet ahol az irányítás a kameranézet függvényében változik. Sokáig azt hittem, hogy vannak adott helyek, ahol nem is lehet körbenézni. Aztán rájöttem, hogy a "távcsővel" lehet, de az meg olyan borzasztó lassan fordul, hogy az se igazán kényelmes. A játékidő nagy részében nincs se a kamerával, se az irányítással probléma, de ha van, ott őrjítő néha.
    Külön vicces kis dolog, hogy (eleinte csak) pár járműben van nitro. (Később bármilyen kerekes járműben lehet) Ami nem több mint egy blur effekt. Semmivel se megy tőle gyorsabban az adott jármű. :)

    A játék tele van utalásokkal, easter egg-ekkel, ami érdekes módon számunkra, felnőttek számára lehet érdekes, vagy esetenként megmosolyogtató.
    Én kicsit hiányoltam a játékból, hogy más nagyobb brand-ek karakterei nem szerepelnek benne. Ez ugye a LEGO saját City világában játszódik. Ezért nincs semmilyen más szereplő benne akiknek esetleg külön LEGO játékuk van, gondolok itt Batman-re például, vagy a LEGO Movie-ra (bár talán egy LEGO Movie-shoz hasonló kosztüm van a játékban.

    Szóval bátran ajánlom gyerekek számára. Iszonyat mennyiségű tartalom van benne. Csak példaként, 305 figura, 450 arany kocka, 120 jármű stb stb.... Nagy az újrajátszhatósági faktor. És teljesen erőszakmentes. Apukák, anyukák pedig rámehetnek a platinára, ami igazából csak idő kérdése, mert kihívást számunkra nem nyújt.

    Plat: [kép]

    „A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

Új hozzászólás Aktív témák