Új hozzászólás Aktív témák

  • .LnB

    titán

    LOGOUT blog

    válasz Callisto #161206 üzenetére

    Mitől lenne ez a sztori olyan különleges, hogy kikiáltod az elmúlt 10 év legjobbjának?

    Tipikus "poszt-apok sci-fi" sztori. Követi az ilyen történetek tipikus sablon pontjait.

    -Kell egy reset (egy nagy gebasz), hogy tiszta lappal indulhasson a sztori.
    -Kell egy gonosz AI.
    -Kell egy tudatlan hős.

    Ez van megspékelve a tök jó ötlet robot állat/dínókkal.

    Ha belegondolsz a történet egyik alap pillérébe, az Aloy - Elisabeth "kapcsolat". De már azzal is gáz van. Ennek kellene megadni az érzelmi töltetet. Erre is alapoztak a készítők. Csakhogy effektíve semmi jelentősége nincs. Leszámítva azt, hogy így Aloy egy két lábon járó "belépőkártya".

    Elisabet halála is érdekes. Kimegy megjavítani a "légkondit" (az ajtót). De ha kimegy, vissza már nem jöhet a bunkerbe. Miért?! Mert észrevették volna az "energiát". Ez mi? :D A Falloutban ez még érthető volt, hogy nem mennek ki. De itt? Na meg akkora veszélyben még sem lehetett Elisabet, ha nyugodtan elsétálgatott a padig, hogy ott ücsörögve meghaljon.

    Na de visszatérve a high concept részre. Oké, klisékből építkezik, de azért nem rossz. (Na nem is a 10 év legjobbja szerintem).

    Ami engem zavar, hogy nagyjából 955-1000 év telik el Aloy születéséig. Ennyi idő alatt az új emberiség szerintem nem fejlődne vissza "törzsi" szintre. Oké, hogy Ted Faro minden digitális tudást töröl. De csak a digitálisa!. Viszont ettől még nem tűnik el minden eszköz, írás, tudás a földről. A társadalmi, szociális normák kikövetkeztethetőek lennének ezekből. A mi generációnk is százezer éves, leletekkel is rendelkezik. Szóval kötve hiszem, hogy íjjal esnének a robotoknak. :U

    A HADES-t meghülyítő rejtélyes jel (ami valószínűleg az Odussey-ről származik) sincs megmagyaráva. Gonosz lett, mert csak.

    És a sztori megítélésébe szerintem még beletartozik az is, hogy nem túl szerencsés, rögtön a végfőcím után a játékosok pofájába tolni azt, hogy amit eddig tett, az igazából szart sem ért. :((( Lehet ezt úgy is csinálni mint a God of War-ban, vagy a következő rész elejére is elég lett volna betenni azt a jelenetet.

    (#161235) Polllen Tényleg, én azt hittem a HZD akkor már rég megjelent.

    [ Szerkesztve ]

    „A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

Új hozzászólás Aktív témák