Aktív témák
-
Rival
aktív tag
<off>
Tudja-e valaki, hogy alapból miért nincs a Windows XP Idle Process-ébe beépítve szoftveres CPU hűtés? Vagy miért nem lehet utólag hozzáadni ezt a feature-t? Nem lenne szükség az alaplaphoz adott CoolerXP-re...
</off> -
Rival
aktív tag
Hátha valakinek ugyanilyen problémája van:
Nekem MSI KT4Ultra alaplapom van. A következő a jelenség: amikor az alaplaphoz adott CoolerXP fut a háttérben, akkor a PCTV képének alsó fele átmegy valamiféle zöld maszatba. Mindez Windows XP alatt... a megoldást nem
keresem, egyszerűen leállítom a CoolerXP-t, ha szükségem van a PCTV-re, csak
így feleslegesen melegszik a CPU... -
fpunto
csendes tag
Sziasztok!
Ha videóról akarok digitalizálni milyen a minősége a kártyának?
Tudnátok mutatni nekem képet vagy videót?
Engem is érdekelne a PCTV Pro, de függ a kép minőségétől. -
maniac
senior tag
Bocsi, de aki jo minosegben akar TV-t nezni az vegyen egy ALL-IN-WONDER ati-t. Annak szep kepe is van, hangja is stereo. Jobb cuccot meg nem lattam annal.
-
Egon25
csendes tag
Sziasztok, Nekem is van szerencsém egy ilyen PRO kártyához. Nagyon hálás készülék, viszonylag meg vagyok vele elégedve.
A rádió nem túl tökéletes nem is nagyon használom, illetve a kép is elég szemcsés, (valszeg antenna jel gyengeség) de ez nem érdekel nem várok tőle nagy dolgokat.
Van viszont egy schedule ''funkció'', amire morcos vagyok :DDVájemszié
-
Louie
tag
Na, hogy tiszta legyen a kép a PCTV Pro verzióiról. Találtam egy honlapot, ahol a teljes spec le van írva. Íme a háromféle (!) tuner:
The hardware of the ''old'' PCTVpro:
Video decoder: Conexant BT848
Stereo decoder: Micronas MSP3410D
Tuner: Temix 4006FH5
The hardware of the PCTVpro, early 2002:
Video decoder: Conexant CN 878a
Stereo decoder: Micronas MSP 3450
Tuner: Philips FM 1216
The hardware of the ''LIDL'' PCTVpro, May 2002:
Video decoder: Conexant CN 878a
Stereo decoder: Micronas MSP 3410 or 3450
Demodulator: Philips TDA 9886
Tuner: Microtune MT 2032Asus P4P800 Deluxe, P4-3,2Ghz HT, 2GB RAM, 80+400+160 giga Seagate és Samsung, Sapphire 3850 HD AGP, Pinnacle PCTV 310i, SB Audigy 2 ZS, Optiarc író, és még ami nem fér ide
-
rzoli
senior tag
Sziasztok!
Én most gondolkodom egy pinnacle kártya beszerzésén. Amin még merengek, pro vagy sima. Ha jól látom a lényeges különbség a rádio ill. a stereo. Erre nekem nincs is szükségem.
Ha főleg a házi videók digitalizására használnám akkor elvileg elég a sima is. Ill. hasonló áron van e valami vas, ami kimondottan a digitalizálásra van kihegyezve, elfogadható minőségben?
ZMotorola Defy+, Lg G2, Doogee X5 Pro, Vernee Thor, MAZE Alpha, MI A1, Mi Mix3
-
Louie
tag
Na akkor ide is beírom, hogy a netes verzió és a CD-s verzió között az a különbség (a Pro verziónál), a VisionID.dll. Ez egy kb. 200 k-s fájl. Ha ezt lecseréled a netről letöltött verzióéval (tehát felülírod) egyből lesz egy pro-d (és sávszélességet...), na meg nem kell szamarakra pocsékolni az időt és 350 megát letöltened.
A TRex-et meg letöltöd. Licenc hozzá 10 k. Mégvalami?Asus P4P800 Deluxe, P4-3,2Ghz HT, 2GB RAM, 80+400+160 giga Seagate és Samsung, Sapphire 3850 HD AGP, Pinnacle PCTV 310i, SB Audigy 2 ZS, Optiarc író, és még ami nem fér ide
-
KovacsUr
addikt
válasz CsendPenge #18 üzenetére
Nincs! Az illegális lenne, ugyanis nekem nincs ilyen kártyám. Szamaras fájlcserélő rendszerben 53 db gonosz kalóz megosztja.
So it goes… We stand alone by standing stones and turn them into circles.
-
CsendPenge
őstag
Mi van benne? Hát, driver, meg egyéb szoftverek, hogy lehessen bambulni a tv-t a gépen, meg a Studio, amivel a capture funkció van lefedve. Megvan neked?
Remember the Linux, that's like a wigwam: no Windows, no Gates, just Apache inside. Two minutes of thinking can save hours of unnecessary work.
-
KovacsUr
addikt
válasz CsendPenge #16 üzenetére
Mi van ebben? 350 mega az iso
So it goes… We stand alone by standing stones and turn them into circles.
-
Finrod
tag
Akkor legalább 3 van.
Nekem is Pro van, kint vettem Németországban, nincs hozzá kiegészítő, viszont nem az 5.xx-es drivert adták hozzá. Viszont biztos hogy Pro, mert rádió van rajta, és az csak a Pro-n van az analóg Pinnacle PCTV-k közül.
Jut eszembe, valaki fel tudná nekem tolni valahova az Pro-khoz adott 5.xx-es driver installt? Nem azt amit letölteni lehet, hanem ami a CD-n van.Finrod
-
CsendPenge
őstag
Oké srácok, elhiszem! :)) Csak kíméljetek :D
Remember the Linux, that's like a wigwam: no Windows, no Gates, just Apache inside. Two minutes of thinking can save hours of unnecessary work.
-
zoolio
tag
Köszönöm a gyors reakciókat. A kártya csont új, tutira pro: sztereó a hang, és van rajta rádió is. A tuner nagyon fura, kicsi és lapos, nem a régebbi fajtákon és más tunerkártyákon megszokott. Az esetleg nem lehet baj, hogy más tunerkártyák driver-ei bezavarnak? Le vannak szedve, de lehet, hogy valami szemét fennmaradt.
-
andorpapa
őstag
válasz CsendPenge #8 üzenetére
Hát igen, szépen rám látnak a TV toronyból. Amúgy meg hidd el, a Pro-ból is lehet egy valag verzió. Ez már csak így megy (lásd még: Thoroughbred A vs. B című vígjáték)...
COOLNESS! - somebody ssssstop me!
-
Bagoly
senior tag
válasz CsendPenge #4 üzenetére
Nem komolyan több generáció van ezekből........
Volt olyan idő, hogy rave nem is volt, de pctv, meg pctv-pro volt....''A nagy nyíl útján, meg nem állva, hitesen és szerelmesen, förtelmeit egy rövid mának nézze túl szemem.''
-
CsendPenge
őstag
''Amúgy én is antennáról veszem az adást, a képminőség pedig szerintem igazán jó.''
Nem azért, de a tv toronytól 500 méterre tényleg nincs okod panaszkodni, ebben biztos vagyok. :DD (véltetlenül nem a tv torony antennájáról veszed az adást? ;] :P)Remember the Linux, that's like a wigwam: no Windows, no Gates, just Apache inside. Two minutes of thinking can save hours of unnecessary work.
-
andorpapa
őstag
válasz CsendPenge #2 üzenetére
Drake barátom, nálam is van 3 jumper (Rave verzió), lehet, hogy neked kell most már vénségedre szemüveg. :) Biztosan jumper, mert a három sorból 1 le van zárva egy jumpersapkával. Én már próbáltam állítgatni, semmi hatása nem volt. Amúgy én is antennáról veszem az adást, a képminőség pedig szerintem igazán jó.
COOLNESS! - somebody ssssstop me!
-
Bagoly
senior tag
válasz CsendPenge #4 üzenetére
Pro-ból is több van. Kettőről tuti tudok. Az egyikhez külön kiegészítővel lehetett a ''pro-ságot'' elérni (ez a régi). A másik a mostani, amihez már az 5.xx-es drivert adják. A két karesz még köszönő-viszonyban sincs egymással.
''A nagy nyíl útján, meg nem állva, hitesen és szerelmesen, förtelmeit egy rövid mának nézze túl szemem.''
-
CsendPenge
őstag
Hát, tényleg van jó pár fajta PCTV, viszont Pro csak egy van :DDD Amúgy alapvetően arra próbáltam célozni, hogy lehet, hogy az nem jumper, össze ne kösse őket! :P
Amit a tv antennával kapcsolatban mondtál, azzal meg maximálisan egyet értek.Remember the Linux, that's like a wigwam: no Windows, no Gates, just Apache inside. Two minutes of thinking can save hours of unnecessary work.
-
Bagoly
senior tag
válasz CsendPenge #2 üzenetére
Elég sok pcb van ebből ám forgalomban.....lehet, hogy azon van.
A tetőantenna viszont nem épp a jó minőségről híres. Nálam UPC kábel van és az is picit szemcsés. Végül is a monitornak sokkal jobb a felbontása, mint a TV-nek > jobban kitűnik a hiba rajta.''A nagy nyíl útján, meg nem állva, hitesen és szerelmesen, förtelmeit egy rövid mának nézze túl szemem.''
-
CsendPenge
őstag
Asszem te valamit nagyon elnéztél ott, mert én nem találok a kártyán semmilyen jumpert! Ne vedd sértésnek: biztos, hogy PCTV Pro kártyád van?
-
zoolio
tag
Sziasztok!
Vettem egy Pinnacle PCTV Pro kártyát, amit W2k alatt használnék, és gondom van a képminőséggel.
A hang úgy tűnik, hogy jó, a kép viszont nagyon szemcsés, gyenge minőségű. Mi lehet a baj? A jel UHF tetőantennáról jön, nagyon jó minőségben.
A másik, ami érdekelne, hogy a kártyán van egy jumper, három lehetséges pozícióval. Ez mire szolgál, tudja valaki?
Előre is köszi a válaszokat!
Aktív témák
- alza vélemények - tapasztalatok
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- eSIM, a kártyamentes szabadság
- Nem örülnek a britek, hogy mindenki Google keresőt használ
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Iqos cigaretta
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Logitech G305 2év garancia.
- ASUS Zenbook 14X UM5401QA-L7208W használt garanciás notebook
- X box one s all digital