Új hozzászólás Aktív témák

  • 1stVikman

    senior tag

    válasz Csabadi #154874 üzenetére

    Nekem eddig a legtöbb Edc15-16-ból sikerült kiolvasni, és voltak érdekességek. :)

    (#154880) w333
    Régebben Vag-com volt a program neve, majd felváltotta a VCDS.

    Elérhetőek neten a KKL típusú kék színű Vag-com kábelek, ezek 409.1-es verzióig használhatóak, de stabilan a 311.2-vel működnek, illetve a VCDS Lite-tal tud még kezdeni valamit.
    Itt még sorozatszámos volt a program, ezután meg hardverazonosítós lett, azaz a kábelből olvassa ki a sorozatszámot, és úgy engedi használni. Ezeket klón kábeleknek hívják, mert kínai barátaink megvesznek egyet, majd szétberhelik, lemásolják az elektronikát - persze csak nagyjából- , és feltörik hozzá a programot, hogy meg is egye a sorozatszámot tízezredik alkalommal is.
    Emiatt csak a mellé adott verzióval használhatók, nem frissíthetők, legtöbbjüket netre sem lehet engedni.
    A nem tört program aktív netkapcsolattal minden indításnál leellenőrizte a kábelbe integrált sorozatszámot, illetve letöltötte az aktuális fekete listás, tiltott azonosítókat.
    Emiatt korábban ha véletlenül netre került a gép, akkor a következő olvasásnál kinyírta a kábelt oly módon, hogy törölte a chip-ből az adatokat. Vidpidfix és Mprog segítségével még életre lehetett kelteni őket, de kb. minden autó váltásnál újra el kellett játszani ezt a macerát.
    Ma már jóval stabilabbak, van amelyiket a net sem bántja, de jobb használat előtt lekapcsolni.

    Én a helyedben VCDS-t vennék Aliexpress-ről, mint pl. Doki16: [link] ;)
    Konkrét linket nem tudok adni, mert kb. naponta törlik és újra felteszik az ajánlatokat. (Nem épp legális a klón kábel. :D )

    (#154883) Doki16
    Szívesen.
    Majd lesd meg légyszi, hogy tudja-e már az EDC17-et.
    Meg még pár dolog érdekelne, hogy változott-e az én 15.7.0-s verziómhoz képest, mert ha nincs érdemi különbség, akkor egyelőre marad. :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák