Új hozzászólás Aktív témák
-
Dzsekó
addikt
válasz paatrick #61822 üzenetére
Azért LAN kártya vásárlás előtt egy F7-es bios-t feltolnék, konkrét utalás van rá az Ethernetre F5-ös biosnál. Egyáltalán mit ír a bios, melyik van fent? Ha ezután a live cuccok sem mennek etherneten, akkor lehet, hogy tényleg meghalt az ethernet. Ha jól olvastam, ezt a kábelvéget rákötötted másik PC-re, és azzal ment gond nélkül a net. Akkor az elvileg kizárható lehet, hogy a router vagy a kábel a hibás. Még egy ötlet, kontakt spray a LAN csatiba. De az oxidáció inkább csak 5+ éves alaplapoknál szokott gondot okozni. Szokták mondani, hogy vesztenivalód nincs, kárt nem okozol vele.
-
zsiga68
őstag
Tiltsd le az alaplapi lankártyát és vegyél egy másik lankártyát. Persze gigabitest. Ez egyáltalán nem akkora probléma. Csak van egy üres slotod. Pillanatok alatt megoldható és nem annyira drága. Ez van.. Nekem pl van lankártyám, egerem, klaviaturám vésztartaléknak.Sőt még hangkártyám is valahol a spájzban.
[ Szerkesztve ]
-
mikk2000
őstag
A bios-t/uefit ha nem matattad, akkor ha usb linuxról nem ment az ethernet akkor valószínű megpusztult, de hogy pont vga frissítéskor az még mindig gyanús. Dugjál már rá valamit arra az ethernet csatlakozóra megy-e egyáltalán, nem e a kábel/router portja szart be és feleslegesen veszel hálókártyát... értem én hogy eszközkezelőben nem látszott az mit jelent amúgy mielőtt a fő kötekedő megint kötekedne, de kis lépésekben lehet haladni előre.
Ha veszel egy ethernet bővítőkártyát, akkor a gép kikapcsolat állapotában (és táp lehúzva az alaplapról) beszereled, aztán ha nem ismeri fel az os akkor felrakod a driverét oszt annyi nincs vele más.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 15 Pro Max 256 GB 100%
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, 12/512 Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- OPPO Reno7 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- MacBook Air m1 2020 100%-os aksi megkímélt, dobozában, kiegészítőkkel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest