Új hozzászólás Aktív témák

  • DeFranco

    nagyúr

    sziasztok!

    opel fronton nem (sem) vagyok otthon, viszont ismerősöm Édesanyjának van egy C corsája. 2004-es 1 literes benzines, extrém kevés kilométerrel, kb. 39-40k van benne.

    két gondunk van, egy kisebb meg egy nagyobb:

    kisebb: a bal hátsó felnin megjelent valami olajfolyásnyom, nem látszik honnan jött, nem látszik merre megy, miután az eső lemosta, nem jelentkezett újra. alulról nem látszik semmilyen folyás, de nyilván aggódik ismerősöm, hogy nehogy fékfolyadék legyen, esetleg ha a csapágyban van valami kenőanyag, akkor az. ez mennyire ismert vagy tipikus jelenség, lehet valamire gondolni ebből?

    nagyobb: észrevették hogy a motor alacsony fordulatszámon csörgő hangot ad, a szerelő szerint láncnyúlás a diagnózis (volt visszahívás azt hiszem a láncra még a garanciaidő alatt, de ez nem biztos), 100-120k körül taksálja a cseréjét, arra hivatkozva, hogy ő rossz minőségű alkatrészt nem rak bele.

    mennyire jellemző, tipikus a láncnyúlás ennél a modellnél vagy ennél a motorcsaládnál? mennyire elképzelhető, hogy ilyen kevés futás alatt bekövetkezik (bár ennek nagy része városi üzem volt)? ez az ár mennyire reális a cseréért?

    előre is köszönöm a segítséget!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák