Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A PH! amerikai futball rajongóinak gyűjtőhelye.
A 2024-es szezon tippjáték itt található: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Racecam
nagyúr
Őszintén örülök, hogy végre Te is érezheted ezt.
Minden okod meg van rá, hogy örülj/ünnepelj és, hogy büszke legyél a csapatodra, mert megérdemlik, ahogy megérdemelték a győzelmet is! Elképesztően jó és végig iszonyatosan izgalmas mérkőzés volt, életemben alig-alig láttam ilyet.
Minden tiszteletem az övék, így kell játszani egy Super Bowl-on!
Bátran, tökösen, nyugodtan. (Persze, a védelmek, na de az egyik oldalon sem működött, úgyhogy azt most hagyhatjuk is.) Szerintem a mérkőzés kulcspontja nem a fumble volt, még akkor sem, ha nyilván ez ott és akkor konkrétan megfosztotta a NE-t a támadás folytatásától, hanem a két 4. kísérlet. Eszméletlen, hogy bevállalták nem is akár milyen szituációkban (nem szerzünk pontot, saját térfél az utolsó negyedben) és bejött.
Nagyon jó csapat az Eagles, jó az edzői stáb, úgyhogy minden esélyetek meg van arra, hogy fenntartható legyen ez a kitűnő forma jövőre is.Neked pedig személyesen: Ugye, hogy milyen gyorsan változik/változhat a világ?
Tavaly még egy "lesajnált" csapat (bár én tudod, hogy mindig mondtam, Wentz, Wentz, Wentz ) és idén pedig a legjobb, a világbajnok. Nem irigylem, amit most érzel és nem azért mert annyira rossz, hanem mert megérdemled! (Bár a Pats utálatod miatt utállak! )Com'è diverso il mondo visto da qui
-
Racecam
nagyúr
Ááááááááááá, ez nekem nem megy....
Én sem olvasok amúgy semmi elemzést, ilyesmit, mert kb. szart sem ér, de már most szerintem másfélszer akkora a pulzusom, mint általában. Mindegy, milyen sport, ha ott a csapatom, akkor én képtelen vagyok nyugodt maradni, úgy izgulok, hogy egyszer így kapok "infarkast" az tuti! (De mondjuk még egy kurva curling meccsen is!!! )És tudod mi a leggázabb, mert tuti az, hogy sokszor eszembe jutnak a Giants elleni vereségek és akkor jövök rá, hogy még mindig nem tudtam teljesen kiheverni azokat sem... (Szegény Atlanta drukkerek... )
Persze ez rohadtul nem jó, de sajnos ilyen vagyok...Com'è diverso il mondo visto da qui
-
Racecam
nagyúr
Te tudsz majd enni a meccs alatt/előtt?
Nekem olyankor már egy falat sem megy le a torkomon, ha mi játszunk...
Csak cigi hegyek...Sík ideg vagyok...
u.i.: Egyébként eszméletlen jó összeállítás, tolnám is két pofára egy nekem "semleges" döntőn.
[ Szerkesztve ]
Com'è diverso il mondo visto da qui
-
Racecam
nagyúr
Nem tudom, de én soha nem fogadok (tippelek) a saját csapatom csoportellenfelei mellett, ezért nagyon meglep, hogy a Bills-et és a Dolphins-t írtam volna győztesnek. Különösen úgy, hogy szerintem erősebb és esélyesebb ellenfeleik voltak. (Kicsit úgy vagyok vele, hogy ha érintett vagyok a dologban, akkor hajlamos vagyok a szívem szerint és nem az eszem szerint tippelni. De itt még az eszem sem ezt mondta volna... )
Nyilván nem csináltam képernyőmentést, így meg aztán nem is emlékszem, hogy biztosan mit húztam be. És a félreértés elkerülése végett, eszemben sincs senkit "vádolni", biztosan én tippeltem félre, de hogy a fenébe, azt egyszerűen nem tudom.
-
Racecam
nagyúr
Rendelheted.
A jövő egyik meghatározó irányítóját látod.
U.i.: Ricsi sok f@szságot mond, de abban volt igaza egyébként. Emlékszel a NE majdnem tökéletes szezonjára? A végére már egyre nyögvenyelősebb lett és SB bukta. De ettől függetlenül a Philly 100% rájátszás, és szerintem WC kör kihagyás lesz.
A Zéé: Hoppácska , és még csak meg sem tudom nézni, mert melóban vagyok, korlátozott nettel... (Kapják be! )
-
Racecam
nagyúr
A "Buday"???
Ő az a szekértő a mittudoménhonnan ugye?
Mert ő aztán annyira idegesít a folyamatos "elemzéseivel", hogy számtalanszor ordítok fel a közvetítés közben, hogy: Fogd már be a pofád!!! Rohadtul idegesítő, hogy képtelen kussban maradni és mélyelemzés helyett inkább a játékra magára koncentrálni.
De az egyébként is jellemző sajnos a magyar közvetítésekre, hogy ellentétben az eredetivel, kurvára túlbonyolítják sokszor és egészen másról beszélnek, mint amiről szerintem kellene...Na, de erre van a GamePass, mert megérdemlem.
A 20%-os kedvezménnyel, meg már majdnem meg is éri...Com'è diverso il mondo visto da qui
-
Racecam
nagyúr
Game Pass-osok, akinek teljes szezon előfizuja van, Nektek is jött vissza a 20% money a problémák miatt? Olvastam, hogy Ti is tapasztaltátok az akadozást.
u.i.: 6. heti tippjáték?
[ Szerkesztve ]
-
Racecam
nagyúr
A Zéé!
Én csak most jutottam gép elé, így a 3. forduló eredményeit megtippelve a Rams-49-ers meccs eredményét nyilván már tudom, viszont enélkül nem fogadja el a tippet. Megtennéd, hogy azt a tippet (az elsőt) érvényteleníted az igazságosság kedvéért, már ha egyáltalán elfogadta a rendszer?
(Mondjuk én is lehettem volna kevésbé lúzer és betippelhettem volna oda a vesztest győztesnek és akkor no problem...)
-
Racecam
nagyúr
válasz #27441408 #13006 üzenetére
Tudod értelmezni is amit írtam?
"...sem szeretem nézni..." "...mi szükségem rá, hogy ilyet lássak..." "...nem kívánok magamtól, csak úgy "passzióból", látni ilyesmit..."
Tehát, ha nem volt világos: Szeretem, imádom a sportokat, közöttük is majdnem elsősorban az amerikai focit, de a sérüléseket nem szeretem látni, odanézni ha megtörtén a 138. ismétlésre is stb. Inkább elfordítom a fejem. Ez volt a lényeg.
Úgyhogy szerintem ne próbáld nekem megmagyarázni, hogy melyik sport milyen sérülési kockázatokkal jár, pláne itt az NFL topicban, mert szerintem én már akkor néztem meccseket amikor Te még meg sem születtél... Ha csak nem vagy 28 évesnél idősebb...
-
Racecam
nagyúr
válasz #27441408 #13004 üzenetére
Se a fociban legyen az bármelyik, de ugyanúgy a kézi, kosárlabdában, de ha úgy tetszik még a sakkban sem szeretem nézni, ahogy mondjuk nyílt törést szenved a játékos, vagy 36x körbefordul a bokája stb...
Nem vagyok orvos, mi szükségem rá, hogy ilyet lássak. És nem utolsó sorban az életben is láttam már nem egy hasonlót, vagy talán még sokkal durvábbat is, ahol nem fordulhattam el a kötelességeim miatt, ezért pláne nem kívánok magamtól, csak úgy "passzióból", látni ilyesmit. Elsősorban azért nem, mert elégé megvisel...Com'è diverso il mondo visto da qui
-
-
Racecam
nagyúr
Dettó július, szerintem nem rossz az, életben maradok. (Csak ne passzoljon 2x másodperccel a vége előtt 1 yardról... )
-
Racecam
nagyúr
Oké, de azért érthettünk félre, mert úgy fogalmaztál...
"Összetörtem. Teljesen."
"Kitöröltem a topikot a kedvencekből!"
"...mielőtt valami hülyeséget írnék a sokktól, meggondolatlanul."Én ezekből kiindulva gondoltam, hogy erősen negatív sokk ért...
De a többivel egyetértek, nem lehet semmihez sem hasonlítani és az ember általában tényleg csak egyszer él át ilyet életében. És ezt most szorozd be azzal, hogy nekem a kedvenc csapatommal, játékosaimmal történt mindez.Ezen kívül, remélem kb. 2 hét múlva majd küldök Neked képeket privátban...
-
Racecam
nagyúr
Oké, most csak egyet kérek tőled. Gondold el az, hogy ez a Pittsburgh Penguins-el történik (nyilván pont ilyen nem történhet, mert ugye ott nem egy mérkőzés dönt, de mondjuk 0-3-ról megnyerjük a Stanley kupát az 7. meccsen 0-5-ös hátrányból a harmadik harmadban mentett döntetlen után, hirtelen halállal a hosszabbításban), az milyen érzés lenne Neked?
Na ilyesmit éreztem én is most.Mesélek még valamit...
Ayton Senna-t mindig is nagyon utáltam. Nem szerettem a szerintem nagyképű, másokat lenéző, agresszív stílusát, a "ha én nem nyerhetek, akkor téged is kilöklek" hozzáállását olykor. De azt mindig elismertem, hogy Ő egy zseni.
Aztán, amikor élőben láttam a balesetét (akkoriban minden edzést, futamot mindig élőben néztem) akkor azt hittem ebbe én is belehalok... napokig nem tudtam magamról, képtelen voltam elhinni, hogy nincs többé. Teljesen kikészített, hogy elment az egyik legnagyobb bajnok és, hogy így kellett véget érnie. Még ma is összeszorul a gyomrom, ha rá gondolok...Com'è diverso il mondo visto da qui
-
Racecam
nagyúr
válasz DeathBat666 #12630 üzenetére
Pénzfeldobás volt és a Pats nyerte.
-
Racecam
nagyúr
válasz spammer #12621 üzenetére
Teljesen egyetértek...
Anélkül, hogy meg akarnám bántani azokat, akik szurkolóként képesek voltak otthagyni a mérkőzést, igen ráadásul egy SUPER BOWL-t csak azért, mert a csapatuk vesztésre állt...Háááááttt....
Én örülök, ha látom a kedvenceimet, még akkor is, ha éppen sírni kell miattuk...
Persze, ideges vagyok és bosszankodom, de mégis.És ahogy az előző hozzászólásomban írtam, most még sem ideges, sem bosszús nem voltam, inkább sajnáltam őket, hogy semmi nem jön össze és a rengeteg bele fektetett munka, kárba vész.
(Igen, tudom, az ellenfél sem fektetett bele kevesebbet és előttük is le a kalappal, de értitek, mégis csak az "enyémek" a fontosabbak. És én amúgy nagyon sajnáltam az Atlantát is, nyilván át tudom érezni, mit élhettek át, nekik az ő szempontjukból ez szörnyű lehetett, akár nekünk a Giants elleni két vereség... )Még mindig nem igazán fogtam ám fel, annyira hihetetlen ez az egész...
De megvan az esti programom, a teljes mérkőzés újranézése, mert felvettem ám az élő közvetítést, Lady Gaga-stul, mindenestül.[ Szerkesztve ]
-
Racecam
nagyúr
Kedves Fiúk!
Nem találok szavakat... Itt ülök már rég vége meccsnek és még mindig csak nézek ki a fejemből...
Elképzelhetitek, hogy New England szurkolóként mit éltem át a végén. (És nyilván nem csak én, hanem minden New England drukker.)Ez volt az a döntő, ahol egyáltalán nem izgultam. Nem úgy, mint 2 évvel ezelőtt. Biztos voltam benne Blount labdavesztése után, hogy ezt a meccset elvesztettük. Igen, a momentum. És így is volt, nem volt miért infarktust kapni, elment az Atlanta, úgy éreztem látótávolságon kívülre, így szomorúan konstatáltam, hogy ez egy sima vereség, nem látunk itt történelmet... Semmi nem jött be, sőt inkább úgy fogalmaznék szinte mindenben hibáztunk.
Egészen így voltam addig, amíg egyszer csak azt vettem észre, hogy már csak 8 pont a hátrányunk, mi támadunk.és van még hátra 3.5 perc. Innentől már jött a megszokott érzés, gyomor összeszorul, levegő bent reked, a kéz remeg... És eljött minden igazi drukker álma, kívánom nektek, hogy Ti is megéljétek majd egyszer, ahogy a csapatotok megteszi a lehetetlent és ilyen hátrányból fordítva, a semmiből megnyer a Super Bowl-t.
Talán el tudjátok képzelni, hogy mit érzek most. Életemben nem láttam még ilyet és lehet, hogy nem is fogok, de sokan akik legalább ennyi idősek, vagy idősebbek nálam (már, ha egyáltalán van ilyen kolléga itt), sem láttak soha, ehhez hasonlót sem.
Nem szeretnék itt most elemezni, hogy melyik edző, milyen hibát vétett és mikor, és mi lett volna stb. Nincs olyan, hogy mi lett volna ha (bár sokszor én is ebbe a hibába esem, hogy ilyesmin töprengek), ez volt, ez történt és innentől kezdve ez a történelem.
Köszönöm Nektek is, hogy sokszor itt együtt beszélgettünk, húztuk egymást (ugye .LnB , bár nem mondanám, hogy ez a legaktívabb topic, mégis jó volt "benézni" ide.
[ Szerkesztve ]
-
Racecam
nagyúr
Atlanta Falcons @ New England Patriots
-
Racecam
nagyúr
Engem egyedül a csalózás zavar, de ha most nyerünk, ősszel cikizhetsz minket amennyit csak akarsz, még lehet, hogy puszit is adok minden alkalommal.
Nekem nagyon bejön a 3v3, azért itt is az ész megoldások hozzák a több gólt. De az már igaz, hogy a régi nagyok gálája is elképesztő volt. Te láttad még Gretzky-t játszani? Mert Lemieux-t biztos... Yzerman is a kedvencem volt.... Lindros-t Chelios-t nem szerettem, de nagyok voltak ők is.
Azért, jó volt ez az All Star gála.Com'è diverso il mondo visto da qui
-
Racecam
nagyúr
-
Racecam
nagyúr
Az egyetlen értelmes dolog lehetett volna NFL szempontból a hétvégén (NHL All Star Game azért ott lesz ) és én is lemaradtam, bár fogalmam sincs, hogy hol lehetett volna megnézni. Végre kitaláltak valami szórakoztatót, ahogy a többi ligában ez már lenni szokott. Szerintem iszonyú jól el is lehet adni az ilyen ügyességi versenyeket és a játékosok is nagyon élvezik, jókat röhögnek és velünk együtt jól szórakoznak. Kell ennél több?
-
Racecam
nagyúr
Helyes, a következő lépésem a hozzászólásomra adott reagálások miatt és egyébként is ez lett volna!
u.i.: Még én is a spoiler törlésére szavaztam (legfeljebb tudom, hogy majd csak azután nézek be, ha már mindent, amit szerettem volna, megnéztem), mert ahogy hangsúlyoztam, ezt nem én erőltettem, csak szerettem volna, hogy ha már ez volt a módi itt, akkor azt tartsuk be!
[ Szerkesztve ]
-
Racecam
nagyúr
Oké, ez a Te véleményed, ami teljesen rendben is van.
De! Megszavaztuk, hogy legyen spoiler tag használat.
Ezért kérjük, hogy ezt mindenki tartsa be!(Nekem személy szerint teljesen mindegy, de ezt írtam már. Ha a többség úgy gondolja, hogy hülyeség és hanyagoljuk, úgy is jó. Tudom, hogy akkor nem szabad idejönnöm, ha még nem tudom az eredményeket. Csak az ne legyen, hogy minden héten lefolytatjuk ezt a vitát, illetve, hogy valaki lesz@rja, amit a közösség többsége akar.)
-
Racecam
nagyúr
válasz F-ECT$ #12403 üzenetére
Én azonban írok...
Egyszerűen nem értem meg, hogy miért okoz akkora problémát egyeseknek, hogy egérrel kijelöljék azokat a részeket és a Spoiler kódra klikkeljenek a hozzászólás elküldése előtt ha az aktuális eseményekről kommentelnek, ahelyett, hogy írnának egy litániát, "tudományosan" bizonyítva, hogy milyen kevés embert érint, mennyire felesleges.
Bár én a hardcore kategóriába esem NFL nézés ügyében, de a munkám miatt, a szabadidő hiánya miatt, nyilván nem látok minden meccset élőben az alapszakasz alatt. És ilyenkor spoiler ide, spoiler oda, nem nézek be a topicba amíg nem pótoltam a lemaradásomat. Mert ki tudja, hátha valaki spoiler nélkül írt be valamit, vagy úgy ahogy te is, céloz valamilyen formában a mérkőzés kimenetelére, alakulására. És úgy már nem az igazi. Megmondom őszintén, ilyenkor még a híreket is igyekszem elkerülni + a kollégáimat is terrorizálom, hogy még csak ki se ejtsék a szájukon, hogy NFL.. És ez még mindig az alapszakaszra vonatkozik, mert a rájátszást, ha törik, ha szakad, mindig végig élőben nézem.
De ezek csak az én szokásaim és én azt mondom (ha már megszavaztuk), miért ne tartsuk be azokat a szabályokat, ami garantáltan mindenkinek jó? És ne kezdjünk erről minden alkalommal új vitát...
[ Szerkesztve ]
-
Racecam
nagyúr
válasz rlazol #12388 üzenetére
Egyetértek, de inkább úgy mondanám, hogy ezt a Steelers-t 9 ponton tartani nagyon jó teljesítmény volt. (Az utolsó TD-t direkt nem számítom, mert sem annál, sem a 2 pontos kísérletnél gyakorlatilag már nem is védekeztünk.) A támadósor szintén jól játszott, de azt mondom az SB-n a védelemtől is és a támadósortól is legalább ilyen teljesítmény kell, de inkább, még ennél is több, ha nyerni akarunk. A Green Bay-ben kicsit csalódtam, pont fordítva történ, mint ahogy elképzeltem... Inkább ők omlottak össze, nem a Mat Ryan vezette Falcons. Már az elején sem, de valahogy az egész meccsen nem jött be amit elképzeltek, ráadásul még szerencséjük sem volt. [ Szerkesztve ]
-
Racecam
nagyúr
-
Racecam
nagyúr
válasz rlazol #12358 üzenetére
Elég megengedő vagy ezen a téren...
Nem tudom, mit szólnál hozzá, ha valakinek megmutatnád egy féltett "kincsedet", zsebre vágná és utána látnád rajta, hogy ha visszakérnéd, legkevesebb még pofán is vágna...
Nem hiszem, hogy viccesnek találnád."...tetszett neki, elvette."
Bocs, de én ezen a hozzáálláson nem tudok röhögni, de még csak mosolyogni sem. Ellenkezőleg...
-
Racecam
nagyúr
Pittsburgh Steelers @ New England Patriots
Green Bay Packers @ Atlanta FalconsNem szoktam kommentárt írni hozzá, de most kivételt teszek...
Az első mérközésen szerintem nagyon nehéz lesz, nagyon kétesélyes a dolog, és vagy apróságokon fog múlni, vagy sima lesz bármelyik oldalról. Természetesen a saját csapatomnak drukkolok és őket is írtam az SB-be, de fázom tőle nagyon... (Jobb lett volna a Chiefs... )
A második meccsen az a megérzésem, hogy folytatódik az Aaron Rodgers varázslat és Matt Ryan a Falcons-szal együtt összeomlik...
Dec. 12-én a kollégámnak azt mondtam Green Bay - New England döntő lesz. (Ő óriási Green Bay fan.)
Lehet, hogy bejön...Com'è diverso il mondo visto da qui
-
Racecam
nagyúr
Ja, és ő meg visszahívja 2 sörre, mert ugye valahogy el is kellett jutni field goal távolságig... (Ami pont elég az ilyen esetben.
Tipp:
Houston Texans @ New England Patriots
Pittsburgh Steelers @ Kansas City Chiefs
Green Bay Packers @ Dallas Cowboys
Seattle Seahawks @ Atlanta Falcons"Szakmai" tippek!
-
Racecam
nagyúr
Látom, jó páran beszoptuk az Oakland tippet... Én pont azért tippeltem rájuk (a "szakmaiságot" figyelmen kívül hagyva), mert imádom az olyan történeteket, hogy jön egy teljesen újonc irányító a semmiből, ráadásul egy playoff meccsre és olyan dolgokat csinál, hogy mindenkinek tátva marad a szája. (Lehet, hogy szeretem a Hollywood-i sztorikat? ) De sajnos nem ez lett... Com'è diverso il mondo visto da qui
-
Racecam
nagyúr
AFC:
Pittsburgh Steelers - Miami Dolphins
Houston Texans - Oakland RaidersNFC:
Seattle Seahawks - Detroit Lions
Green Bay Packers - New York GiantsCom'è diverso il mondo visto da qui
-
Racecam
nagyúr
válasz rlazol #11943 üzenetére
Természetesen az Atlanta - Philadelphia-t néztem, arra fel is írtam .LnB-nek és ahhoz kapcsolódott a spoiler-es hozzászólásom.
Mi viszont kikaptunk és esküszöm kb. nagyságrendekkel dühösebb voltam, mint amikor az Indiánok bukták a World Series-t!!!
Az egy dolog, hogy úgy átlag szarul játszottunk különösen magunkhoz képest, mind védelemben, mind támadásban, de, hogy 3x etetnek meg nagy játékkal a meccsen, eladunk 3 labdát és a végén 1 yardról 4 kísérletből képtelenek vagyunk csinálni egy touchdown-t.... Meg is érdemeltük!
Jobb volt a Seattle.Com'è diverso il mondo visto da qui
-
Racecam
nagyúr
válasz rlazol #11919 üzenetére
Lehetünk tekintettel, persze, és nem is baj a spoiler tag használata, de ha valaki biztosra akar menni, akkor nem jön fel a topicba amíg van olyan mérkőzés aminek nem tudja az eredményét és még meg szeretné nézni, ahogy előtted is írták. Én mindig így csinálom.
Többek között azért is, mert megfigyeltem, hogy egy spoiler-be rakott hozzászólás után sokszor a válaszban már elmarad a spoiler tag, illetve bizonyos utalásokból lehet következtetni a mérkőzés eredményére.Szóval a legjobb, ha a topic irányában csukott szemmel járkál az ember ilyenkor.
(MOD, HG beavatkozásra itt amúgy sincs ok, nyugodt topic ez. )
((((Kivéve, hogy mindig a NE-et és Brady-t gyalázzák egyesek ami miatt majd mindjárt mindenkit kitiltok a picsába! ))))
-
Racecam
nagyúr
Az MLB-vel az a gond, hogy választasz egy szimpatikus csapatot, rendben. De olyan hosszú a bajnokság és olyan sok alapszakasz mérkőzést játszanak (160), ugye a Baseball-t jellemzően váltakozó sikerekkel home és road, hogy innen szinte lehetetlen követni azon kívül, hogy nyugtázod, hogy a kedvenced nyert-e, vagy sem, kb. milyen helyen áll a csoportban, ez pillanatnyilag mire elég, hogy állnak a többiek stb. A dolog érdemi része (és ez most hangsúlyozottan a saját egyéni véleményem, meglátásom és szempontjaim) számomra kb. augusztusban kezdődik. Van-e esély bejutni a rájátszásba, hogy megy a csapatnak stb. (Persze más lenne ha kint élnék és minden 2-3-4 meccsre kijutnék élőben például.)
És én ebben az időszakban kezdek komolyabban elmerülni a Baseball-ban és ha tehetem, mire a rájátszás jön megkeresni a forásokat, hogy legalább azokat e mérkőzéseket (ha lehet élőben) láthassam. És ha a kedvenc nincs is ott, akkor is onnan már mindent nézek, legfeljebb választok egy szintén szimpatikus csapatot és akkor annak drukkolok.És valahogy így vagyok az NHL-lel is.
Innen Magyarországról, időhiány és nem utolsó sorban az időeltolódás miatt is, nagyon problémás követni szorosan ezeket a bajnokságokat...
Az NFL más. Leginkább a hétvégére korlátozódik, rövidebb szezonnal, kevesebb mérkőzéssel, sokkal jobban rá lehet készülni, hogy a kedvencedet hétről-hétre láthasd.
[ Szerkesztve ]
-
Racecam
nagyúr
válasz schawo #11844 üzenetére
Értem, és igazad van. A sportszergyártó szempontjából valóban abszolút marketing az egész, nyilván ezért is fizet értem, mert ennél jobb reklám nincs, mit az ilyen nagy ligák hivatalos szállítójának lenni.
Úgyhogy ebben a kontextusban értelemszerűen nem érvényes az előző hozzászólásom téged érintő része!Com'è diverso il mondo visto da qui
-
Racecam
nagyúr
válasz schawo #11833 üzenetére
Én tudom, hogy ez egy Fórum és mint ilyen, nagyon jó arra, hogy a bárki elmondhassa a véleményét, meglátásait, esetleg saját maga által megfogalmazott következtetéseket vonjon le az előbbiekből, de sokszor előfordul, hogy átesünk a túloldalra és véleményeket írunk le alapigazságként, tényként.
Na ez a postod most pont egy ilyen, mert köszönő viszonyban sincs a valósággal...
A különböző bevételi források tekintetében a sportszereladások is jelentős összeget tesznek ki a különböző ligák éves bevételei között (az NFL-ben 2011-ban 3 milliárd dollár! [link] 33. oldal), tehát ezt kizárólag marketing eszköznek tekinteni és kijelenteni, hogy "nulla mértékben érdekli, hogy hány ... mez fogy" , nagyon messze áll a valóságtól.
És mivel ez is (mint minden arrafelé) egy piac része, csak hajlamosak vagyunk néha ezt innen Kelet-Európából elfelejteni, vagy figyelmen kívül hagyni, úgy is működik, mint egy piac. Vagyis maximalizálni igyekszik a bevételeket és minimalizálni a költségeket. Éppen ezért nem mindegy a a termékek árazása, ez nem (sem) hasra ütésre megy. Amennyiben az új sportszergyártó termékeit felülárazzák és visszaesik a vásárló száma, ezáltal a bevétel a korábbi szint alá, nyilván felül fogják vizsgálni, és módosítják egy olyan összegre, amellyel a bevétel nem csökken, inkább ha kismértékben is, de növekszik. (Az előállítási költségekről most szándékosan nem írtam, mert nem hiszem, hogy ez változik, ha esetleg igen, az is elhanyagolható formában. És ez igaz a terjesztési és marketing tevékenységre is.)
És itt térnék ki rlazol fórumtársunk véleményére, miszerint "ez undorító", ami azért furcsa, mert az előző mondataiban pontosan leírja, hogy ameddig van/lesz olyan aki ezen az áron is megveszi ezeket az árukat addig egy piacgazdaságban az a természetes, hogy a fent említett profit maximalizálás miatt ez képezi az áru értékét. Meg kellene szokni végre, hogy az irreleváns, hogy egy áru előállítási költsége (beleértve a terjesztés és marketingtevékenységet is) mekkora, az értékét mindig a piac fogja szabályozni egy normálisan működő piacgazdaságban.
Ezt persze nevezheted akár undorítónak, akár szemétségnek, csak semmi értelme, legfeljebb a saját szempontodból, mert Te nem tudsz/akarsz ennyit kiadni érte. Kb. annyira értelmetlen, mint egy vendéglőben azon fintorogni, hogy a vacsorán mi került ennyibe, mikor Te ezt otthon az tizedrészéért összedobod...
A Te esetedben nem a gyártóra, forgalmazóra stb. kell haragudnod, ha egyáltalán kell valakire, hanem azokra a potenciális vevőkre, akik a Te fogalmazásod szerint képesek ilyen összegeket kiadni egy század annyiba kerülő dologért. Nos, ha ők nem lennének, ha sikerülne meggyőznöd őket (a többségüket), akkor nagy eséllyel nagyságrendekkel alacsonyabb áron megkaphatnád a kedvenc csapatod mezét, sapkáját stb...El kellene felejteni végre a szocialista beidegződést... Éppen elég baj az, hogy nagyrészt pont amiatt ami itt volt 45 éven keresztül, nem alakult ki egy olyan vásárlóréteg a normálisan dolgozó és adózó emberekből, akik megengedhetnék maguknak azt, hogy akár ilyen áron is bármikor vásárolhassanak maguknak akár ezekből a termékekből is.
-
Racecam
nagyúr
Szerintem meg, a Vikings lufi most kipukkadt és szépen le is fog ereszteni... Bradford? Egy vicc...
A Philly pedig: a csapatnak és a Wentz gyereknek sem lehet mindig jó napja, pláne, hogy rookie még. Más "nagynevű" irányítónál fel sem szoktak hördülni, ha dob néhány interception-t.. (pl. A. Rogers stb...), úgyhogy nyugodtság van.
(Aztán majd lehet a fejemre olvasni ezeket a sorokat 2 hónap múlva. )Com'è diverso il mondo visto da qui
-
Racecam
nagyúr
Nyilván én sem vettem most meg, de amikor feljön a fizetős oldal ahol kéri az adatokat, jobbra fent be lehet írni a kódot, ellenőriztetni, erre átugrott ugye 149$-ra, utána hagytam az egészet és kiléptem onnan. Kíváncsi voltam, hogy mennyi az annyi. Nekem ez most még sok...
De ha Eagles drukker lennék, egyből kifizetném!rlazol: Nem tudom, de tartok tőle, hogy csak a szezon fele előtt lesz még olcsóbb.
Nekem az kellene, mint tavaly, csak az alapszakasz meccsek (rájátszás-t úgyis adja a SportTV) féláron. Mondjuk olyan 89-99$ környékén már jó vagyok. (Brady úgysem játszott eddig. ) Meg, ha nem nézem, mindig nyerünk...Com'è diverso il mondo visto da qui
-
Racecam
nagyúr
válasz schawo #11599 üzenetére
Egyszer, talán egy Toronto Blue Jays - Minnesota Twins meccs volt a leghosszabb valamikor 1990 környékén amit láttam, több, mint 5 óra, a drukkerek "Anyu, küldjél kaját!" feliratos transzparenseket lobogtattak...
.LnB: Az alapszakasz 162 mérkőzésből áll, itt úgy játszanak, hogy egy "párosítás" 2-3-4 mérkőzés egymás után (esetleg egy nap szünet közte), utána jön egy másik csapat. Bagót rágnak, de ma már egyre kevesebben, és ettől iszonyú barnákat köpnek bő nyállal. De ez már lassan kimegy a divatból, tökmag, szotyi dívik a játékosok között.Minden esetrte kényszer köpködésben vannak.
Egyébként március végétől novemberi (World Series) játszanak, már aki bejut a rájátszásban, de pl. esőben nem.[ Szerkesztve ]
-
Racecam
nagyúr
Csak ezért néztem fel egy pillanatra ide, mert tudtam, hogy írni fogsz.
Igen, most már legalább tudod, hogy mit szoktunk, vagy legalább is én érezni, ha a Pats játszik. Félek... Ugyanazoktól, amiktől most Te kezdtél félni. Még most is mindig így van. Hogy nem sérül-e meg valaki, hogy meddig tarthat még ez a sorozat, hogy biztos jön majd egy hullámvölgy stb, stb...
És még valami: Ugye, hogy ugye? Akár mi lesz Wentz-el, lehet majd rosszabb napja, vagy csak egy óriási nyomás a védelem részéről, egy biztos, én nem vagyok "szakértő", de mondtam, hogy kurva jó játékos, nem fosik, okos, ügyes és szimpatikus. Végre van egy top irányítótok. És, hogy újonc, na pont ez mutatja meg a nagyságát. Ha nem cseszi el, majd egykoron a legjobbak között fogják emlegetni a nevét. Hányan jöttek már ennél sokkal mélyebb merítésből (pl. Brady is) és mi lett belőlük.... Én most így érzem.
Grat, van egy nagyszerű Eagles csapat, csapatod, végre!
u.i.:
u.i2: Jó szarok lettek a képek, majd rakok fel jobbakat, ahol jól látszanak a színek...
Jaaaaa, és ez a dzsekit még akkor vettem, amikor Joe Montana-val Super Bowl-t nyertek '89-ben.
27 éve...[ Szerkesztve ]
-
Racecam
nagyúr
Még meddig megy ez a "csak az xy volt" duma?
Ezt a Wentz-et bármikor elfogadnám hozzánk, bár szerintem most nincs panaszra okunk, mert ha csak nem volt véletlen, Jimmy úgy néz ki, be fog válni ha majd Brady visszavonul. (Ha kibírja addig... )
Sohasem szerettem a Philly-t, vessetek meg érte, most viszont kifejezetten drukkolok nekik és figyelni fogom őket, főleg Carson miatt.Egyébként,. hogy reagáljak arra, hogy nem villogott: adott 3 tuchdown passzt, csak el kellene kapni a labdát...
[ Szerkesztve ]
-
Racecam
nagyúr
Na, innen jön az, hogy a sírást abba lehet fejezni!
Igen, ez csak az első meccs volt, igen, a Browns nem egy világverő csapat, de akkor is... Jó lesz ez a srác, az látszik, hogy kurvára nem szarik be sem a feladattól, sem az ellenféltől.Com'è diverso il mondo visto da qui
-
-
Racecam
nagyúr
Ne is mond...
Először úgy voltam vele, hogy most aztán menjenek a jó fenébe! tavaly még volt heti (10 napos), csak szezon (rájátszás nélkül), csak saját csapat stb verzió.
(Én pl. úgy csináltam, hogy ha nem volt a SportTV-n NE meccs akkor megvettem a hetit, aztán még bőven a szezon fele előtt kijött féláron a teljes szezon, akkor pedig azt, A rájátszás nem játszik, mert azt úgyis teljes egészében adja a SportTV. Az más kérdés, hogy jobban szeretem sokszor eredeti nyelven, néhe Ricsitől és némelyik "szakértőtől" már feláll a talpamon a szőr... )De most már megint kezdek elbizonytalanodni, mert szeretném látni a meccsek nagy részét...
(Időm is van, tejem is van, miért ne szoptassak... )
Talán majd jönnek ki rövidebb előfizetések is...ebben reménykedem...Com'è diverso il mondo visto da qui
-
Racecam
nagyúr
NHL
Megvolt az a bizonyos kisebb csoda. Bevallom, én nem hittem benne, de sajnos mindig így állok hozzá, mert gyűlölöm a csalódásokat, olyankor nagyon oda tudok lenni. Ezért próbálom sokszor sulykolni magamban, hogy ááááá, úgysem sikerül, nem érdemes izgulni stb. Aztán ilyenkor hatalmas az öröm. Nem mondom, hogy ez jó, mert nem az, de sokszor ilyen vagyok... Kidrukkoltad, köszi! Com'è diverso il mondo visto da qui
-
Racecam
nagyúr
válasz rgeorge #11231 üzenetére
Azt, hogy miről, igen. De azt, hogy mit, nem.
Egyáltalán nem biztos, hogy csak a favorit csapata győzelme esetén ír.És már ne haragudj, de azon kívül, hogy az NHL itt erősen OFF (mentségünkre szóljon, hogy az NFL-ben nem igazán történik most semmi érdekes), végül is azt ír amit szeretne és a továbbiakban spoiler használatával tényleg mindent megtesz, hogy ettől Te még nyugodtan tudj izgulni a következő mérkőzésen.
És most:
Jó lenne nekünk menni 3:2-re, akkor szerintem meglenne a döntő. Com'è diverso il mondo visto da qui
-
Racecam
nagyúr
Tudod, hogy van ez... Az emberfia mindig reménykedik, különösen egy 1/1-es QB-ben, de az élet nem mindig igazolja, hogy aki az egyetemen jó, jó lesz a profi ligában is.
Sosem felejtem el, hogy volt a Notre Dame-nek egy egészen jó QB-je még a 90-es években ('91, '92-ben) Rick Mirer. Tudom, mert akkor sok egyetemi meccset láttam, de a profi ligában egyáltalán nem vált be. Pedig azt hittem, úgy éreztem, hogy húúúú majd milyen jó lesz és lehet neki drukkolni, aztán mégsem...[ Szerkesztve ]
-
Racecam
nagyúr
"Mariota persze jobb lett volna. Kurva szimpatikus nekem az a gyerek az alázatával."
Emlékszel, hogy írtam is még tavaly, hogy első pillanatban kiszúrtam (én is úgy látom kívülről, hogy jó arc), nagyon drukkolok neki.
Zanik: Bradford-dal kapcsolatban minden szavaddal egyetértek. Én is leírnám. Meglepne, ha tudna még maradandót alkotni...
[ Szerkesztve ]
-
Racecam
nagyúr
-
Racecam
nagyúr
A vicces az, hogy valóban túl van spirázva ahogy mondod, de annyira, hogy már maguk a játékosok, edzők is hisznek benne. és ez tényleg le tud bénítani egy csapatot. vannak olyan meccsek és most nem az alapszakaszra gondolok elsősorban, hanem az igazán tétre menő élet-halál, illetve rájátszás meccsekre, ahol pontosan tudja az ember, hogy ha 50 mérkőzést játszanának 49x más lenne az eredmény. Történik valami és még a legmagabiztosabbaknak is megremeg a keze, lába, hogy úristen, most mi lesz, el fogjuk veszteni...
Van ebben bőven egy ilyen, ahogy egyébként belülről is elmesélte Fördős
(Nekem csak kosárlabda élményeim vannak hasonlók az előző évezredből...)u.i.: A másikra: Ne is titkoljátok, nincs is szebb két egészséges férfi igaz szerelménél.
[ Szerkesztve ]
-
Racecam
nagyúr
Utólag már látod, hogy így is lehetett volna. (Persze, ha akkor berúgjuk, nem biztos, hogy nem valami jó mezőnypozícióba hordják vissza, más játékokat hívnak és nem mennek le pikk-pakk újra, stb.) Most már könnyen mondjuk, de egyébként (én is már csak ilyen vagyok, szeretek kockáztatni), nekem jó megoldásnak tűnt, mert ha sikerül, azzal kicsit talán megtörhettük volna ezt a kitűnő védelmet. Fene tudja... De egyébként szerintem a végső döntést Belichick hozta meg.
A 2 pontost sajnáltam inkább, de ahogy addig is 1028x, ott sem volt képes az O line megvédeni Brady-t.[ Szerkesztve ]
-
Racecam
nagyúr
Így van. Persze, hogy a végén majd meghaltam, de őszintén, ami az utolsó 5 percben is történt... Tényleg Isteni csoda kellett volna ezt döntetlenre kihozni, pláne esetleg még a hosszabbításban meg is nyerni. Nyilván az ember reménykedik... Sokkal mérgesebb voltam az utolsó 2 csoportmeccs miatt... Leadtuk a hazai pályát, rá is faragtunk... Com'è diverso il mondo visto da qui
-
Racecam
nagyúr
Éreztem, hogy csoda kellene, mert játékkal ezt nem nyerhettük meg. A mai napon jobb csapat győzött, megérdemelte a Denver a döntőbe jutást. A védelmünk előtt le a kalappal, a támadófal szégyellheti magát... Ezt a meccset az ő gyengeségük miatt vesztettük el. Érdekes, hogy nem is vagyok annyira szomorú, talán azért, mert valahogy már az elején éreztem, hogy nem fogunk tudni ma nyerni... Com'è diverso il mondo visto da qui
-
Racecam
nagyúr
Csoda kellene, hogy ezt a meccset megnyerjük és őszintén szólva nem nagyon hiszek benne...
A védelmünk egyébként jó, kivéve, hogy azt a 1 "hulló falevél" passzt benézték a 2. touchdown-nál. A támadósor szörnyű, OL gyenge és Brady is borzasztó rosszul játszik. Mintha félne. Nem az ellenféltől, a vereségtől...Com'è diverso il mondo visto da qui
-
Racecam
nagyúr
válasz schawo #10732 üzenetére
Jó, hogy mondod, mert elhangzott valamelyik közvetítésben is, hogy tavaly a Seattle elvesztette a döntőt. Mondom, mi vannnn????
Legfeljebb nem nyerte meg, mert elveszteni akkor vesztette volna, ha ők vezetnek és int, fum, stb. történik, ami a másik csapat győzelmét hozza.Com'è diverso il mondo visto da qui
-
Racecam
nagyúr
Ide figyuzz Te!
Az a kissrác egy szuper aranyos, tündéri kölyök, büszke lehetsz rá!
(Csak most tudtam megnézni a képet, mert a melóban a kurva proxi mindent tilt, hogy száradna le a keze annak aki konfigurálta... )Viszont az utolsó mondatod jól esett itt, mert én is pont így láttam. Azon a meccsen a Chiefs-nek semmi esélye nem volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Az épp aktuális mérkőzések kibeszélése is itt zajlik. Így ha nem akarod megtudni az eredményeket, inkább hanyagold a topikot, amíg meg nem nézted a kedvenced mérkőzését.
● Streamek
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest