-
GAMEPOD.hu
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Trebron09
őstag
Én memóriatesztelésre a GoldMemory-t használom... alaposabb mint a memtest viszont lassabb még gyors üzemmódban is.
Így fest:
[ Szerkesztve ]
- Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót! -
-
törölt tag
válasz Trebron09 #11695 üzenetére
Nekem van olyan alaplapom, ami alapból úgy indít, hogy 0.25%-on van. Ez egy tuning, húzza a megaherzeket felfelé...de ha fagyások vannak, akkor ez is okozhat ilyet. Van egyébként olyan alaplap is, ahol ez a finkció alapból disable beállításon indul. Ezért szoktam írni, hogy ellenőrizze mindenki.
CoolMan81: Az a jó ha nem használja. A memtest helyett a játék indítást írtam neki, ami az egész rendszert leterheli. Ha működik az összes többi hardvere, egy perc alatt kiderül, mert azt mondta, hogy a játék indításakor azonnal lefagy a gépe. A ráérést ezért írtam... ..de ki hogy szokta.
A hibás memóriát is próbára írtam neki:ha ismét fagy, de egyébként meg nem...akkor az a memória kuka. A memtest nevű programhoz nem értek, sose használom nincs türelmem megtanulni, a hiba üzenetét sem értettem, ezt írtam is.
De mivel ide értél közben, így már nem kell a memtest miatt vakarnom a fejemAmire hibát jelzett a memtest, azt a darabot hanyagold, hallgass CoolMan81-re, ő ismeri a memtestet. Futtasd le a másik memórián is a memtesztet.
[ Szerkesztve ]
-
atti1848
senior tag
válasz #10726912 #11691 üzenetére
Kezdünk egyre közelebb lenni a problémához.
Megfigyeltem,hogy külön-külön mennek a RAM-ok.Játék közben nem fagyott le.Mikor betettem mind kettőt a középső és a jobb szélső slotba akkor csak 1 db memoriát ismert fel.Majd beleraktam a két szélsőbe.Ekkor felismerte mind 2-t,de elkezdtem játszani és a játék elején megfagyott , kb.2-5 percen belül.
Ennyit figyeltem eddig meg.
06-30-868-0365 Mindig Privátot írj, mert azt minden nap nézem vagy hívj telon.Számom az adataimnál.
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz Wind-Storm #11693 üzenetére
Rendben köszönöm a felvilágosítást.
Amúgy szerintem a Codegen táp miatt is rosszalkodhat, BAD sector keletkezhet a vinyón. Gondolok itt a rossz nem egyenletes áram ellátásra.[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz CoolMan #11692 üzenetére
A BAD sector-tól is fagyhat a gép. Én úgy tudom, hogy a vinyó nem zárja ki a rossz sectort ahhoz kellene valami program.
Nem kell külön program hozzá, a merevlemez magától áthelyezi tartalék területre.
Mellesleg ezen kívül is lehet a merevlemez írási/olvasási hibájából adódó probléma.[HDSentinel]-lel érdemes lenne megnézni azt a merevlemezt.
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz atti1848 #11684 üzenetére
Úgy néz ki, hogy az a memória modul rossz ne használd! A másikat is teszteld, hogy jó-e.
A BAD sector-tól is fagyhat a gép. Én úgy tudom, hogy a vinyó nem zárja ki a rossz sectort ahhoz kellene valami program.
BIOS frissítést meg már csak akkor ha már stabil és nem fagy a gép!Tiger.huhhhh: Szerintem meg nem ér rá a memtest, mert akkor már menjünk sorba és zárjuk ki a memória hibát. Aztán mehetünk tovább.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz atti1848 #11690 üzenetére
Ok. Ha nem fagy le a géped a másik rammal, akkor a memtest már ráér..belassulás engedélyezett, de a fagyás nem.
Akkor Intel Prescottként kezeli le a BIOS, holott ez celeron. Ha működni fog stabilan a géped, akkor maradhat így, ha nem (és a memória+tápegység már ki van szűrve) akkor bios frissítés kell. -
atti1848
senior tag
válasz #10726912 #11685 üzenetére
Mikor indul a gép ezt írja a proc-ról:
MAIN Processor: Intel Prescott 2.40GHz(133*18)
<CPUID: 0F34 Patch ID:0000A BIOS F8 , akkor szerintem nincs frissítve.
Megpróbálom most a játékot és aztán a memtestet a másik RAM-al.
06-30-868-0365 Mindig Privátot írj, mert azt minden nap nézem vagy hívj telon.Számom az adataimnál.
-
törölt tag
válasz atti1848 #11688 üzenetére
Nem tudom, mit lehet vele kezdeni. Próbáld a másikat. Ha a másik hibátlan, csinálj egy próbát pl játékkal. Ha nem fagy, akkor vissza teszed a "hibás" memóriát, ha azzal lefagy, akkor egyértelmű a hiba. (ezt egyébként memtest előtt is meg lehet csinálni gyorsabb) A Spread spectrum funkció sok alaplapnál +0.25% alapbeállításon indul, ezért érdemes megnézni és leellenőrizni.
-
atti1848
senior tag
válasz #10726912 #11687 üzenetére
Tuning nem hiszem,hogy lenne állítva,mert ma az elemet is kivettem,hogy minden visszaálljon gyárira és a BIOS-ban pedig az optimal setting vagy valami ilyesmit töltöttem be és azzal mentettem el.
Akkor leállítom a memtestet és indítom a másikat.De akkor ezek szerint dobatom ki ezt a RAM-ot vagy vissza a gazdájának?
-
törölt tag
válasz atti1848 #11686 üzenetére
Lehet, hogy már frissítve van a BIOS rajta. Vagy a fene tudja Egyenlőre a memória teszt fontosabb...egyébként ha már jelez hibát a memtest, akkor szerintem leállíthatod, cserélj memóriát és indítsd el azzal.
Ja igen: tuning nincs állítva a gépen? A spred spektrum is legyen kikapcsolva a BIOS-ban, ha találsz ilyen funkciót... -
atti1848
senior tag
válasz #10726912 #11685 üzenetére
Most pontosan nem tudom,de a bios-ban irja: hogy 2.4(133*...), úgy vettem észre hogy az everest felismerte rendesen,de ezt is megnézem ha majd befejezte a memtest-et.
-
törölt tag
válasz atti1848 #11684 üzenetére
Csináld végig a tesztet mindegyik memóriával. A többi majd kiderül. Nem ismerem a memtestet, majd a többiek megmondják. Vagy rákeresel a gogülben. A CPU-val elindul, de ha nem támogatott, akkor okozhat az is gondot. Az aida vagy az everest felismeri rendesen? a BIOS mit ír a CPU-ról?
Egyszerre lehet több gondod is...ki kell szűrni mindet.[ Szerkesztve ]
-
atti1848
senior tag
válasz #10726912 #11680 üzenetére
Sziasztok ismét.
Fut a memtest és eddig van valami piros sor.
Úgy csinálom,ahogy ajánlottátok, hogy egyszer csak egy memoria van a gépben.
A BAD Sector miatt is megfagyhat a gép?Azt elvileg kizárja a HDD-n és nem is lehet használni ugye?
Akkor maradt eddig a memoria, ami a bűnös.
Ha Proc lenne a gond akkor elvileg nem is kellene,hogy működjön vagy igen?
Meddig kell,hogy fusson a memtest?
[ Szerkesztve ]
-
Death666
csendes tag
Még annyi problémám lenne hogy az Acer honlapján lévő bios frissítésben van egy Windows és egy Dos file. Gondolom nekem a Dos-os kell, csak mindenütt két file írtak és hogy azokat kellett átnevezni, Szóval nem teljesen értem, hogy mit kéne csinálnom. :S
Mégegyszer köszönöm a segítséget. -
Death666
csendes tag
-
atti1848
senior tag
válasz hernor02 #11671 üzenetére
Hali.
A Chipset hűtővel gondolom semmi gond,de így nem tudom mire is gondolsz.Egy kép a lapról.
Egy kicsit nagy a mérete.
-
atti1848
senior tag
válasz #10726912 #11675 üzenetére
Szia.
De telepítés közben is a fájlok másolása közben 10%-nál is megfagyott,majd újraindítottam és megcsinálta rendesen.A proc Celeron D 320, a memoriának nincs pontos márka,se típusa, csak annyi,hogy PC 2100 512 DDR.
Akkor meglesem sorjában amit tanácsoltatok és írok.
-
Spet
addikt
válasz Death666 #11676 üzenetére
Igen van ilyen verzió is. Letöltöd a BIOS-t az adott gyártó oldaláról, és felteszed egy FAT kiterjesztésű pendrive-ra, a fájlokat átnevezed (pl a szöveg végén található link szerint). Rádugod a pendrive-t a gépre amíg az kikapcsolt állapotban van. Nyomva tartod azt a 2 gombot megnyomod a bekapcs gombot közben, ha a power led el kezd villogni, akkor elengeded a 2 gombot és még 1x megnyomod a bekapcs gombot, és utána már elméletileg frissiti is a bios-át. Eredeti angol szöveggel itt található, igaz más laptophoz.
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
törölt tag
válasz atti1848 #11670 üzenetére
Telepítés közben nem volt probléma (fagyás)? A CPU sima celeron, vagy celeron D 340? Memóriáknak mi a pontos típusa? Minden integrált cucc működik?
Próbáld meg kiszedni a memóriákat és egyesével nézd meg őket. A memóriák érintkezőit sem ártana megtisztítani.
Ha van csere darabod VGA-ból, tápból, akkor nem ártana tesztelni, de előbb a memória.
A tápegységed eléggé gyengének tűnik a 300 wattal és ezzel a márkanévvel, könnyen lehet ok a játék közbeni fagyásra, de a képernyő kímélő közbeni fagyásra nem magyarázat.
Na kaptál tanácsot, fuss egy pár kört, aztán jelezz, mi a fejlemény.
Death666: Miért akartad frissíteni a BIOS-t? Valami nem működött?[ Szerkesztve ]
-
Spet
addikt
válasz Death666 #11673 üzenetére
Már rosszul kezdtél hozzá, hogy a windows alól frissítetted a BIOS-t (sehol sem ajánlják igazából). Amit eddig találtam, az egy olyan lehetőség lenne, hogy szerzel egy USB-s floppy olvasót rákötöd a laptopra és arról frisstíed itt a leírás. Ha nem tudsz szerezni vagy ha tudsz de nem sikerül, akkor megkérdezheted a kollégát itt, hogy mennyiért mennyi idő alatt. De mivel garanciális a gép azért még maradhat, hogy vissza viszed és azt mondod, hogy egyik napról a másikra elromlott, hátha nem kérdeznek többet és cserélik.
-
Death666
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, ugyanis van egy Acer 8951G típusú laptopom, amin bios frissítést akartam végrehajtani, de nem sikerült. Windows-ból futtattam az Acer honlapjáról leszedett frissítést és úgy láttam hogy végzett a munkával és ezért újraindítottam a gépet. És mostmár csak fekete a kép amikor bekapcsolom, nem is bootol. A gép nincs fél éves, Szóval még van rá garancia, de jobb lenne ha egyedül helyre tudnám hozni. Van valami ötlet erre?
Előre is Köszönöm a segítséget. -
atti1848
senior tag
Sziasztok.
Nem találtam más topicot ahová írhatnám ezt a problémámat:
az lenne a gond,hogy a gép amit a héten raktam össze(gigabyte GA-8PE800, celeron 2.4 CPU, 2*512 DDR RAM, 80 GB 3 bad sector HDD, nvidia 5200 VGA, 300W codegen táp) persze használt alkatrészekből néha magától lefagy.Egyszerűen megfagy,minden megáll a a numlock gomb sem reagál.Legelőször azt hittem azért,mert a " . " gomb beragadt,de nem rég észre vettem,hogy nem ez a gond.ma is nem használtam a gépet,bekapcsolt a képernyőkímélő- windows logo futkároz- és mikor megmozdítottam az egeret egyszerűen megadta magát.Majd rögtön ujrainditottam és elkezdtem játszani és a játék közben is megadta magát.
nem tudom mi lehet a gond,mert ha nem is használom akkor megfagy .....
Tippeket előre köszönöm.
-
Calibra72
aktív tag
Bejött az 1 százalék
-
Trebron09
őstag
válasz petrelli86 #11665 üzenetére
Jah, hogy ez egy mutáns lap
Igen régen az ASRock csinált ilyeneket (ma is pl. P67 Transformer)
[ Szerkesztve ]
-
papa1
tag
Sziasztok.
Azt elfelejtettem írni,hogy tegnap tápcsere volt.Ez egy régi asrock 4 core dual lap,radeon 9600-as agp-s karival.Betettem a sajátomból egy másik kártyát (pci-expr),azzal sem csinált semmit."már előző életemben sem hittem a lélekvándorlásban...."
-
petrelli86
aktív tag
tegyél be egy másik vga-t, ha van lehetőséged, elképzelhető hogy azzal van a gáz, lehet játék közben beadta a kulcsot. vagy ha van a lapon integrált vga akkor arról indítsd!
[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=petrelli86 Vágjál bamba képet! ÍGY! MOST JÓ!
-
papa1
tag
Sziasztok.
A segítségeteket szeretném kérni.A helyzet a következő:
Játék közben elment a kép,azóta a monitor no signalt ír ki,ha kihúzom a videokariból,akkor no connection.Hiába kapcsolom ki és be a no signal felirat ott marad.Kihúztam a moncsit is az áramból meg vissza,semmi.Segítségeteket előre is köszönöm."már előző életemben sem hittem a lélekvándorlásban...."
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz petrelli86 #11655 üzenetére
ööö akkor te nem "egyszerű" felhasználó vagy... amúgy nem félek...csak merész vagyok
ja meg tudod a procik füsttel mennek...mert ugye ha a füst elszáll belőle akkor már nem működik.[ Szerkesztve ]
-
Calibra72
aktív tag
válasz Trebron09 #11652 üzenetére
Vannak veszélyei, de nem vészes a dolog.
Ezt a procit /4200+/ épp holnap adom postára, a lányom gépében 2 éve így ment. A vevő kérte hogy rakjam vissza a kupakot, így vissza is ragasztom neki.[ Szerkesztve ]
-
Calibra72
aktív tag
válasz ashketchum #11648 üzenetére
Nem biztos hogy tartós lesz, lehet hogy csak tisztítás közben rányomtad a sérült forrasztású BGA chipet a nyákra. De ez majd kiderül, ha néhányszor felmelegszik és lehül.
-
Calibra72
aktív tag
válasz tuvics13 #11636 üzenetére
A tápod color sit Le kellene cserélni.
A procid túl meleg, azért sípol az alaplapod, és szvsz fagyásaid is azért vannak.
Ha megbizonyosodtál arról hogy a hűtőd rendesen illeszkedik és működik, a paszta nincs kiszáradva, illetve nincs túlzottan sok a procin, akkor még egy dolog lehet.
Sajnos AMD prociknál előfordul hogy az üzemben amikor felteszik a proci kupakját, túl kevés vagy éppen semennyi pasztát sem raknak a magra. Találkoztam már ilyennel, sőt, van is egy ilyen procim. Szerencsétlen processzor csak fűt a kupak alatt, de a kupaknak nem tudja leadni a hőt.Ezért akárhogy is hűtod a kupakot, a proci nem igazán fog lehülni.Olyan is előfordul AMD-nél, hogy a kupak nincs síkban,ha feltesszük a hűtőt a procira, a kettő közé be lehet dugni a 0,5 mm-es hézagmérőt
Ezekre a hibákra orvosság a kupaktalanítás. Ha levágtad a kupakot, nem muszáj visszatenni pasztázás után,de így viszont vigyázni kell a hűtés felrakásánál, nehogy lesarkazd a procit.
Kupak nélkül néhány fokkal hűvösebb lesz a processzorod. -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz ashketchum #11648 üzenetére
Na örülök, memória tesztet azért a biztonság kedvéért futtass légy szíves.
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz ashketchum #11646 üzenetére
Rendben, elnézést. Te meg légy szíves az off hozzászólást tedd off hozzászólásba.
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz ashketchum #11643 üzenetére
Na ja.....de semmi nem tart örökké.
A szerkesztés gombot létszíves használjad. -
törölt tag
válasz tuvics13 #11639 üzenetére
Akármilyen tápegységed van, a CPU hőfoka nagyon sok. Nézd meg a pasztázást (ha túl sok, az is lehet gond), azt is nézd meg, hogy a hűtőpaszta csak a proci alatt van, vagy jutott belőle máshová is?
A colorsit nem túl bíztató darab, de a processzor hűtése fontosabb. Amíg nem tudsz megfelelő hűtést tenni rá, addig a ház oldalát ne tedd fel. Az olcsó és hatékony CPU hűtésre is van kétféle mód:
Kivágod a ház oldalát a CPU magasságában és beteszel egy 12 centis (pl táphűtő) ventilátort.
Vagy szintén kivágod a a ház oldalát ugyanott és becsövezed: azaz a ház és a CPU hűtő közé teszel egy csövet(akár a 160grammos cigis doboz hengere is jó), úgy, hogy a CPU hűtője csak külső levegőt tudjon beszívni.
Ha a procid így melegszik, akkor melegszik (7 perc alatt 80 fok rengeteg), akkor valószínűleg meleg van az egész házban is, ami miatt melegszik a memória, VGA, lapkakészlet, azaz minden. A HDD is pl. A ház teljes hűtésére tegyél egy ventilátort a gép elejébe a HDD alá (így a HDD már hűtve lesz), egy másikat meg tegyél ezzel szemben a házad hátsó oldalára. Mindkettő (ha a CPU-val szembe is teszel, akkor mindhárom) ventilátor befelé fújja a levegőt. A tápegységed ventilátora kifelé szívja a levegőt a ház tetején, így kialakul a levegő csere.
Egy ventilátor boltban új 1k.
De amíg nem teszel valamit a melegedés ellen, addig ne legyen fent a ház oldala, mert bárminek a túlmelegedése okozhat zűrt az üzemeltetésnél!
Hogy mi cserés és mi nem, azt csak csere darabokkal tudod megnézni (másik memória, másik VGA) A HDD is hibázhat pl memóriák hibája miatt.
Ha több memóriád is van, egyesével próbáld ki őket.
Sok sikert, jelezz, ha van valami fejlemény.
ashketchum: Addig tisztítsd a memóriák érintkezőit, amíg tökéletesen ki nem fényesednek. Ha megnézed a még nem tisztított darabot, látni fogod, hogy be vannak oxidálódva, és van rajtuk egy fényes karcolás...na annyin érintkezik szegény. Ha a a kivét-berakás után nem oda esik az érintkező, máris megvan a baj...
A kontaktspray sem árt a slotokba, mint írták is, de emellett ha végeztél a tisztításokkal, 5-10* tedd be és vedd ki a memóriákat és mindig próbáld megmozgatni őket. Ha szerencséd van, megéled a haldokló darab is..[ Szerkesztve ]
-
ashketchum
csendes tag
válasz petrelli86 #11633 üzenetére
amúgy eddig ment mind kettő tökéletesen egymás mellett
-
Trebron09
őstag
válasz tuvics13 #11639 üzenetére
A procin milyen hűtő van, Te szerelted fel? Szerezz rá egy CoolerMaster Hyper TX3-at minimum a tápot pedig ahogy előttem is írták bal váll fölött...egy FSP 350W-os tápot vagy chieftec-et nézz.
szerk: valamint 1-2 12cm-es venti sem ártana a gépházba minum 1 ami befúj elől és 1 ami kiviszi felül vagy hátul a levegőt, hogy a huzat meglegyen, mert ha ez most ilyen akkor nyáron a 38fokba mindened meg fog sülni az tuti
[ Szerkesztve ]
-
tuvics13
csendes tag
Bocs, lemaradt:S
A házikója Colorsit :Adatai: ATX 12V P4 - 420W
EN60950 és 230VAC 10A (50~60 Hz)
[link]
ilyen!az alábbi tippeket ettől független csinálhatom? (csak mert az első proci kisülésénél minden játék közben sípolt a gép, újraindult, valamint stab. tesztnél 2-3 perc után 100 fokra is felment a párom gépének procija)
Most ennél normálisabb a helyzet, bár az én gépem nem ennyire problémás... Konkrétan minden csere érett szinte! -
tuvics13
csendes tag
Sziasztok. Kellene egy kis segítség. Az asztali gép kb 3 éves, amiben proci elszállt és ráégett az alaplapra - így cserélve lett! (gari lejárta után 2010 proci+alaplap)
A videókari is elszállt nyárra (2011 videókártya csere)Most ott tartok, hogy a gépem folyamatosan kifagy - nem ismeri fel az olvasót, újraindítás után telepítő lemezt kér. Van, hogy az újrahúzás segít, de volt, hogy nem! (ez utánaolvasással winyó hibát sejtet)
Mellékelem a stabilitás teszt Screen-jét:
[link]
Mit tudok csinálni? Mi lehet a gond? (túl sok alkatrész szállt el, rövid idő alatt, mind a garancia lejárata után)Jelenlegi konfig (zárójelben a régi):
Alaplap: AMD64 ASrock AliveXfire eSata DDR2 (AMD64 Gigabyte MA78GM-S2H)
CPU: AMD Athlon II X2 245 SAM3 (AMD Ahlon64 x2 5600+ SAM2)
VGA: ASUS EN210 512MB PCIE Silent (Inno3d GF8600GT 512MB PCIE)
RAM: DDR II 2x1GB 1066 (eredeti)
HDD: 320GB WD 7200 Sata II 16 MB (eredeti)
DVD: RW Pioneer IDE (eredeti)Köszönöm az ötleteket, tanácsokat!
-
Calibra72
aktív tag
Meg egy kis kontakt spray a slotokba
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz petrelli86 #11633 üzenetére
hmmm, inkább egy alkoholos papírzsepi finomabb módszer szvsz.
-
petrelli86
aktív tag
válasz ashketchum #11630 üzenetére
hülyén hangzik de, fogj egy radírt és radírozd végig a ramslotokat frankón fényesre, nekem volt már hogy segített, de az is lehet hogy csak a két ram nem szereti egymást..
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=petrelli86 Vágjál bamba képet! ÍGY! MOST JÓ!
-
törölt tag
Kipróbálhatsz még annyit, hogy a hibás ram érintkezőit alaposan megtisztítod.
-
Calibra72
aktív tag
Tudod, ami elromolhat, az el is romlik.....................
Gondolom BGA a modul............... -
ashketchum
csendes tag
válasz ashketchum #11629 üzenetére
Amúgy nem tudom mert volt egy pillanat h külön betettem a másik ramot és bekapcsolt a gép, utána betettem megint egyszerre mindkettőt és nem volt jó.
Utána megint külön külön és akkor már csak az egyik működött :\ -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz ashketchum #11626 üzenetére
Meg a biztonság kedvéért memtest-et futtassál létszíves párban és egyesével is. memtest86+
-
Calibra72
aktív tag
válasz ashketchum #11626 üzenetére
Szia!
Reseteld a biost!
Ha ez sem hoz megoldást,megpróbálhatnád a ramok frekvenciáját lejjebb venni,vagy az időzítéseket nagyobbra tenni. Valószínűleg a dualchanel -el van baja, single módban működik. -
ashketchum
csendes tag
Hello!
Lenne 2 db Kingmax DDR2 800MHZ ramom 1 GB mindkettő, eddig működött együtt mindkettő de ma reggel újra akartam rakni a gépem és nem kapcsolt be újra indítás után.
Először nem tudtam miért nem kapcsol be de utána ki próbáltam úgy h kivettem egyesével a ramokat és megnéztem külön külön mennek-e és láss csodát mentek külön külön xd
Szóval nem tudom mi történt de az biztos h mind a 2 ram slot jó az alaplapon.
Kérlek benneteket segítsetekGép adatok:
Proci: E1500 2.20 GHz
Alaplap: Gigabyte G31M-ES2L
Ramok:2x1 gb kingmax 800mhz ddr2
Videokártya:HD4670 1 gb ddr3
Táp: Asszem a márkája M-Tech (házhoz volt alapból) 420W -
Adam333
tag
Sziasztok!
Most volt alaplap cserém, mert az MSI 785gm-E51-em elromlott, és egy asrock 880gm-le az új lap. Eddig minden működik, kivéve a játékok. Elindítok egy gamet, pár secig megy, majd újraindul a gép. Eddig mindennél ez van. Az IGP-re gyanakszom. Tudtok segíteni, mi lehet a megoldás?
-
atti1848
senior tag
Megoldottuk a problémát.A srác akitől vettem a lapot ma adott helyette egy Gigabyte lapot. Ezzel működik eddig.
-
Spet
addikt
válasz Wind-Storm #11620 üzenetére
Bevallom így sem volt egyszerű megtalálni ezt a leírást a lapról (számomra eléggé noname mint lap, hivatalos oldalukon meg már csak rammal foglalkoznak).
atti1848: Cserét viszont egy az egyben nem ajánlom, mert a végén még azzal is rosszul jársz. Inkább itt kéne élősszőr körbe érdeklődni, hogy nem-e ad valaki kölcsön egy procit.[ Szerkesztve ]
-
atti1848
senior tag
válasz Wind-Storm #11618 üzenetére
Itt lenne egy kis segítség, amit talált az egyik kolega tegnap.
De amúgy rendes a srác akitől vettem,mert írt és valamit csinálunk,hogy jó legyen nekem is és neki is.Lehet ideadja a procit ami benne volt(2,4 celeron) az enyémért(2,4 Celeron) vagy valamit nem is tudom.
[ Szerkesztve ]
-
atti1848
senior tag
válasz #10726912 #11615 üzenetére
Most próbálok beszerezni egy másik CPU-t,de ezt már úgy hogy lesem,hogy támogatja-e egyáltalán a lap és ha sikerül egyet szereznem, kipróbálom és ha azzal sem megy na akkor megyek a régi gazdájához.
-
törölt tag
válasz atti1848 #11614 üzenetére
Két eset lehetséges, egyik se megnyugtató a számodra.
1: Elindulna azzal a CPU-val, de rossz az alaplap.
2: Nem ismeri fel a lapod a procit, így viszont kell kerítened egy CPU-t, ami szerepel az alaplap CPU suport list-jén.
Van egy harmadik lehetőséged is (elviszed a lapot meg a cpu-t az eladónak és letolod a torkán), de nem akarok felbujtó lenni
krisztian7: Szólj majd, hogy mi lett a történet vége.
pincehely : Megérdemelné az ilyen eladó, hogy meghágja egy szekérnyi kanmajom[ Szerkesztve ]
-
atti1848
senior tag
válasz Wind-Storm #11613 üzenetére
Igen.Nem volt rajta hűtőborda és hideg volt.Egy Fokot nem melegedett.
-
Wind-Storm
őstag
válasz atti1848 #11610 üzenetére
Lehet, hogy átvert, mint azt az előttem szóló is írta.
Esetleg alaplaphibára gyanakodhatunk.
Én eleve nem vettem volna ilyen lapot amiről semmit sem tudok, vagy alig...
Esetleg még egy másik procival megpróbálhatnád amit esélyes, hogy támogat.Amúgy hűtőborda nélkül tartottad a procin az ujjad és úgy volt jéghideg?
[ Szerkesztve ]
-
krisztian7
tag
válasz Wind-Storm #11607 üzenetére
Nincsen rajta semmilyen égési nyom, nem füstölt, nem büdös 3* átnéztem hogy jól kötöttem-e be a kábeleket. Majd kiderül, mert visszaviszem a szervízbe.
-
atti1848
senior tag
válasz Wind-Storm #11609 üzenetére
Az előbb beletettem a processzort csak magában és semmi melegedést nem tapasztaltam.Elindítottam a gépet, majd hozzányúltam és tartottam rajta a kezem,de semmi, ugyan olyan hideg.
Akkor vajon mi lehet? A lappal van a gond?Mert az ezelőtti gazdája azt mondta,hogy neki ment egy 2.4 celeronnal.De elvileg nem támogatja a 2.4 celeront, akkor neki hogy működött?
[ Szerkesztve ]
-
atti1848
senior tag
válasz petrelli86 #11584 üzenetére
Ma kivettem a procit a lapból és így sincs semmi, semmi hang vagy valami.Ugyan úgy villog a monitor ledje.
Ha nincs a lapban proci mit kellene tapasztalnom?
-
Wind-Storm
őstag
válasz krisztian7 #11606 üzenetére
Nézd át te is az alaplapot, ha nem látsz rajta sehol sem égési nyomokat, akkor valószínűleg másnak sem lesz kifogása a cseréje ellen, ha tényleg rossz.
[ Szerkesztve ]
-
krisztian7
tag
válasz Wind-Storm #11604 üzenetére
pedig figyeltem a távtartókra is, meg nem az első gép amit összeszereltem
-
energymen
tag
válasz BigBlackDog #11600 üzenetére
Nem tom
Pedig zsír ujjjjj volt.2 napjaHétköznap 6-18ig dolgozom tehát telefonon keres.Ha valamit Hirdetsz Telefon számot vagy valami elérhetöséget adjál(Minek Hirdetsz akkor?)
-
Wind-Storm
őstag
válasz krisztian7 #11602 üzenetére
Nincs kizárva.
Ha rájönnek, hogy te okoztad a halálát, úgy visszavágják, hogy a fejeden koppan... -
pincehely
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Jövedelem
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Windows 11
- Trollok komolyan
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- Egy újabb érdekes eset [Update HSZ-ben]
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Régi 286-os játékok beállítása Dosbox-ban
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- !! Garanciális Gamer Számítógép, PC !! (RX 6600XT, Ryzen 5 5600, 32GB RAM, SSD)
- Eladó Brutál Gamer PC Használt/garanciális!
- BESZÁMÍTÁS! Asus X670E-F R9 7950X 32GB DDR5 2TB SSD RTX 4080 16GB GDDR6X Asus ROG Strix GX601 1000W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Strix B360 Intel i5 9400F 16GB DDR4 480GB SSD RX6600 8GB Rampage Shiva Chieftec 600
- BESZÁÍTÁS! HP OMEN 45L GT22-1004NG számítógép - Intel i9 13900K 32GB RAM 2TB SSD RTX4080 16GB GDDR6X
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest