- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Delta Force béta teszt
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Nintendo Switch
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Valorant
- EAFC 25
- Diablo IV
- Chernobylite 2: Exclusion Zone - Elindult a Kickstarter kampány
- Hogwarts Legacy teszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lifer092
senior tag
válasz #64791808 #23631 üzenetére
Semmi ilyen, konkrétan én úgy vettem át az IT infrastruktúrát 5 évvel ezelőtt hogy egy épkézláb műszaki rajz, dokumentáció nem állt rendelkezésemre, semmiről. Szóval konkrétan azóta is próbálok sz.rból várat építeni. Elég sokmindent sikerült már helyretennem de még elég sok a vakfolt a hálózatban. Már rávettem a céget hogy a nagyon trágya össze vissza kötött részeket egy az egyben újra kell építeni. Ilyen pedig elég sok van.
-
Lifer092
senior tag
Egy *lehet* fogyatékos kérdés, de felteszem.
Adott egy helyiség ahol újonnan netet kellett kiépíteni. Ezt átmenetileg egy 10/100-as POE képes switchel oldottam meg, viszont mint kiderült baromi lassú a net ott. IP ütközés nincs, ping 4 ms. Gondoltam kipróbálom hogy milyen lenne egy Gigabites switchel ami szintén POE. Azért kell POE mert van 2 kamera, így azok a tápfeszt is innen kapják. Az érdekes dolog hogy a gigabites switchel nincsen uplinkem. Kihúzom, vissza a 10/100-as, azzal van. A cégen belül mindenhol gigabites switchek vannak, bérelt vonalon van optikai netünk. Maga a net egy pár irodával odébbról jön egy 48 portos Aruba szintén POE képes switchből. Onnan indul el egy másik irodába, majd még jóval előttem valaki ott patchelte ki egy fali aljzatba, majd onnan megint elindul egy másik fali aljzatba és végül innen megy el abba a helyiségbe ahová most kellene a net. Az aljzatok mindegyike ugyanolyan színsorrendben van kötve. Az Aruba switchen lekapcsoltam arra a portra a POE funkciót ahonnan a kábel indul hátha esetleg az kavar, de nem.
Ez mi lehet hogy 10/100-al van net, Gigabites switchel már nincs? Csak ezen az egy területen van ez a probléma. Maga switch biztosan jó, máshol leteszteltem.
[ Szerkesztve ]
-
Lifer092
senior tag
válasz sugarforce #22364 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek a választ, holnap kipróbálom!
-
Lifer092
senior tag
Sziasztok!
Adott egy QNAP NAS, három biztonsági kamera ment rá felvételeket. A cél az, hogy ezek a felvételek 3 nap elteltével automatikusan törlődjenek. Cronjob keretein belül múlthét csütörtökön megírtam a parancsot, azonban sajnos nem törölte a fájlokat automatikusan.
A jelenleg használt parancs:
10 00 * * * find /share/CACHEDEV1_DATA/OUTLET01/* -mtime +3 -exec rm {} \;
10 10 * * * find /share/CACHEDEV1_DATA/OUTLET02/* -mtime +3 -exec rm {} \;
10 20 * * * find /share/CACHEDEV1_DATA/TERMINAL01/* -mtime +3 -exec rm {} \;
Azonban ha más szintaxisban próbálom ki a törlést, mint pl:30 10 * * * rm /share/CACHEDEV1_DATA/OUTLET01/*
Akkor viszont törli a fájlokat a megadott időpontban. Viszont ezzel a szintaxissal a 3 napos törlést hogyan lehetne beállítani, mert mindenhol az -mtime megoldással láttam neten rákeresve.
[ Szerkesztve ]
-
Lifer092
senior tag
Sziasztok!
Egy érdekes kérdésem lenne, vagyis nem a kérdés az érdekes hanem maga a történet. Adott egy vállalati hálózat, ebben jó pár kliensgép (Win 7-el). Az egyik gép azonban egyik napról a másikra úgy döntött, hogy sem IE-ben, sem Chrome-ban nem hajlandó egyetlen weblapot sem megnyitni. Mindenre tanúsítvány hibát ír. Van olyan oldal ahol tovább enged lépni, van ahol nem. (HSTS hitelesítésért kiabál.) A tanúsítványhibára kattintva beadja hogy a kiállító a mi domain-ünk (ssl.vallalat.local), és nincs meg minden információja a rendszernek ehhez a tanúsítványhoz. A csavar a dologban az, hogy megpróbáltam egy szűz rendszerrel, egy teljesen másik SSD-vel ugyanabban a gépben de a hiba érdekes módon ugyanaz, tanúsítványhiba miatt nem nyit meg weboldalt. Próbáltam más IP címet adni neki, kivenni - majd más néven hozzáadni a gépet újból a domainhez. De nem jártam sikerrel. Ez az egyetlen egy gép produkálja ezt a hibát a hálózaton, semelyik másik.
Ötlet esetleg?
-
Lifer092
senior tag
Valakinek ötlete, hogyan lehetne véglegesen ki irtani egy kliens gépről egy Windows updatet?
Wsus-ból már ki lett véve a gép, onnan nem kap updatet, a Softwaredistribution folder kitörölve, Windows update szolgáltatás már leállítva, de hiába törlöm le az updatet, újraindítás után mindig visszapakolja....
-
-
Lifer092
senior tag
válasz sugarforce #17194 üzenetére
4 órás meló után az eredmény:
Ilyen volt:
Before I.
Before II.
Before III.Ilyen lett:
After I.
After II.
After III.Nem a legcsodálatosabb, legjobb kábelmenedzsment amit rack szekrényben láthat az ember, de úgy érzem hogy az előzőhöz képest "csöppet" jobb lett a helyzet. Később még a telefonkábeleket is kigubancolom, meg picit még alakítok az összképen. Most már kellően kiégett aggyal megyek aludni....
-
Lifer092
senior tag
válasz sugarforce #17194 üzenetére
Köszönöm! Igyekszem a lehető legtöbbet kihozni a dologból, két switch alapból kiesik, mert már leváltotta őket két új, így a korábbi 4 ből lesz 2. Van kék és fekete színű kábel, 0,5 és 1 métereseket rendeltem, meg 3 darab 2 méteres narancs a UPS-nek meg a szervernek.
Remélem sikerül úgy megvalósítani ahogyan gondolom, mert nem egy modern szekrény, nem igazán menedzselhető úgy mint egy mostani gyártású modern rack. Nézegettem azt is, de kizárt hogy belemegy a cég ilyenbe. Pedig a vezető irodájában lévő kis szekrény még ennél is katasztrofálisabb... De nekem már az is tökéletes ha minden kábel látható hová megy, becsukható az ajtó, meg van szellőzés....
[ Szerkesztve ]
-
Lifer092
senior tag
Sziasztok!
Ma délután ennek fogok neki
Sajnos az elődöm nem igazán sokat törődött a kábel menedzsmenttel, valószínűleg hírből sem hallott még ilyen szót, de ez látszik is... Már megterveztem hogyan akarom szépre, átláthatóra megcsinálni, lesz vele munka. Kábelek már megérkeztek. A lényeg, hogy valakinek esetleg még van ötlete, hogy ebből a gyöngyszemből hogyan varázsolhatnék szép, átlátható racket? Első fázis mindenkinél gondolom a régi kábelek kukázása, hogy egyáltalán átlássam mi hova....
-
Lifer092
senior tag
Sziasztok!
Van egy érdekes probléma itt a cégnél ahol dolgozom mint rendszergazda. Vannak itt szabászgépek, amik Linux rendszerrel futnak, ebből hálistennek csak kettő van. Illetve van két őskori sablonvágó asztal, ami még őskori XP gépre van telepítve. Ugyanis a Win7 nem ismeri fel rendesen az RS232 portot és az asztalok vagy nem kapnak rendes jelet a programból amivel vágnak velük, vagy ha kap is, nagyon lassú az asztal... Már kaptunk Ausztriából 8 féle gépet amiben mindig máshogy volt a soros port, integrálva, bővítőkártyával, 85 féle átalakítóval, de sehogy sem ment... A gépet pedig jó lenne lecserélni, mivel már jóval több mint 10 éves, őskori minden alkatrésze, és ha bekrepál, akkor kb. a termelés 50%-a kiesik... Természetesen nekünk kell kitalálni valamit a kollégámmal, mert amire monitor van kötve ahhoz mi értünk alapon. Lehet az babyliss curl secret hajcsavaró is, ha monitort tudnak rákötni, az már IT.
Na viccet félretéve...
Arra gondoltam, hogy mivel itt Win7-es gépek vannak, és ezt az XP-s gépet is jó lenne ilyenre lecserélni, ezért az jutott eszembe, (ami lehet hogy bődületes butaság), hogy megpróbálni le virtualizálni az XP-s rendszert VMware Workstationnel, azonban maga a gép Win7 rendszerrel futna. Tehát a gazda gép Win7, a virtuális gép pedig XP hogy emulálja az asztalokhoz szükséges környezetet (pl. driver). Ez vajon működhet így vagy kizárt dolog? Érdemes ezzel kísérletezni?
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2025: Kezünkben a Mudita Kompakt, az E-ink kijelzős anti-telefon
- Gitáros topic
- Kedvenc zene a mai napra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- CES 2025: társnak tervezett robotokat prezentált a Realbotix
- SSD kibeszélő
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Akció! Dell Latitude E6220 laptop (12,5/i5-G2/4GB/128SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Fémmegmunkálás és AWI, MIG hegesztés
- Akció! Dell Latitude E6320 laptop (14/i5-G2/8GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Forgácsolás / 3D tervezés / Műszaki rajzolás / CNC program készítése, modernizálást
- 256GB 2400T (8x32GB) SAMSUNG DDR4 RDIMM ECC memória - 10e Ft / modul!