Új hozzászólás Aktív témák
-
iwu
addikt
válasz freaghill #7130 üzenetére
ahogy kraft mondja
de ha közeli (nagyon) ismerős, akkor ugye megcsinálom, majd viszonozza valahogy. ha meló, akkor meg nincs az a pénz, mert akármilyen jó csinálod meg, még 4 év múlva is téged hív, ha vmi vírust bekapott - hogy szar a gép, és gari...ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
PumpkinSeed
addikt
válasz freaghill #6122 üzenetére
Gyula, Bay Zoltán. Kapok egy OKJ-s hálózat építő és üzemeltető papírt, és megkapom a 4 Cisco CCNA Discovery vizsgát amiből már kettő megvan.
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
sanzi89
addikt
válasz freaghill #6118 üzenetére
A régi felsőfokú szakképzést variálták át, abból lett a jelenlegi rendszer, pontosan nem tudom, hogy minek felel meg. A lényeg, hogy ugyanolyan keretek között folyik az oktatás, mint egy BSC-s diplomás képzésen belül, csak kevesebb tárgy van, az egész képzés 2 éves. Ugyanúgy van kreditrendszer, féléves ZH-k, vizsgák, szakdolgozat, államvizsga. Mivel modulos rendszer, ezért mindegy melyik iskolában tanulod - elvileg - ugyan azt kapod. Így biztosítható, hogy szinte bármikor egy kis papírmunka után átmehetsz egy másik intézménybe, és ott pontosan onnan folytathatod, mint ahol abbahagytad. A fent is megjelölt rendszergazda [mérnök informatikus] képzés gyakorlatilag a BSC-s mérnök informatikus előképzésének számít, tehát ha azt elvégzed a tárgyaid egy részét elfogadják a BSC-s rendszerben. Ez idáig a száraz tények felsorolása.
Gyakorlatban a fent is megjelölt képzés (rendszergazda [mérnök informatikus]) ugyan olyan, mint a másik két "testvérképzése", a hálózati informatikus és a webprogramozó. Mindegyikben van töménytelen matek, gazdaságtan, stb. felesleges dolgok. Érdekes, hogy informatika képzésen a gazdasági tárgyak a szóró tárgyak... Az infós oktatás pedig egyenesen egy vicc, semmirevaló 0. Kiszervezi az egyetem szakközépiskolákba - gondolom így olcsóbb -, szakmaiatlan az egész, a Neumann gépektől nem tudunk elszakadni, és a technológia megállt körülbelül 20 évvel ezelőtt. A fiatalabb gyakvezetők rendesek, barátságosak, de használható dolgot tőlük se tanultam, pedig 3 képzésen is tanultam Szegeden (programtervező, rendszergazda, hálózati informatikus). Most ott vagyok, hogy 5 évet tanultam, kártyázni tudnék a papírjaimmal, amivel kitörölhetem, mert a szakmához bizony tök hülye vagyok és ugyanúgy önszorgalomból kell megtanulni mindent.
Tehát egy mondatban: Nem ajánlom, de nem tudok jobbat. Most levelezőre járok Kecskemétre mérnök informatikus BSC-re, de itt is ugyanaz a helyzet idáig.[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
bobsys
veterán
válasz freaghill #6101 üzenetére
Erre nemtudom a valaszt. Amit kraft mond az jo lehet, de a 2 multinal ahol eddig voltam nehezen lehetett elkerulni a helpdeskrol, de nem volt lehetetlen, tobbnyire mikor uresedes volt mas csapatoknal akkor ottani junior poziciokkra felvettek belulrol helpdeskest illetve helpdesknel is azert tobb lepcso letezik. Van a sima password resetelos aztan user segitos utanna meg a user problemait a serveren megoldo emberke. Magyarorszagon par eve csak egy idegen nyelv ismeretevel nem lehet mar bekerulni ha nem valami egzotikus, de angol az mindig kell, tehat angol +francia, nemet, holland mittudomen es bolcseszekkel fogsz versenyezni, ok a nyelvben azert nem rosszak.
Magyar kkv szektorrol mar lovesem sincs, mennyire lehet megcsipni kezdo allast papir nelkul igy arrol nemtudok nyilatkozni.
Treningre nagyon ritkan kuldenek ugy, hogy fizetik szerintem csak nagyobb cegek es akkor ha tenyleg jo vagy.En miota megcsinaltam az MCSEt, 2005 ota szinte minden evben volt valami amit tanultam, vagy azert, mert a munkam resze volt vagy mert ugy gondoltam kesobb jol fog jonni vagy csak jol fog mutatni az oneletrajzomban (pl CompTIAt szeretik az Usaban) ha betudod irni, hogy megvan az elmelet. Iden peldaul Exchange 2013 volt teriteken jovore pedig Lync lesz, ugy latom itt van benne uzlet ha van olyan aki tudja mit hogyan kell csinalni vele. Tanulast itthon, utkozben, repulon, hotelbol szoval amikor van idom es a csalad engedi. A sarokban fut egy server es oda telepitek, probalgatok, szetbarmolom, ujratelepitem szoval csinalom azt amit olvastam a konyvben meg ami eszembe jut (Exchange kapcsan pl. lemodelleztem az ugyfel designjat csak 2013as serverekkel)
Milyen iskola ez? Milyen vegzettseg?
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
-
bobsys
veterán
válasz freaghill #6095 üzenetére
Tobben vagyunk itt akik elkezdtek foiskolat/egyetemet aztan inkabb elhuztunk Ausztralia, Uj-Zeland, USA sb iranyaba , de nem rossz ha van diploma viszont informatikaban ki lehet valtani megfelelo tudassal es gyakorlattal, jellemzoen 5+ ev tapasztalattal es igazi tudassal. Tobbunk gyartoi vizsgakat csinalnak (Microsoft, Cisco sb.) diploma helyett.
En magyarorszagon sem panaszkodtam sem fizetesugyileg, sem munkakorulmeny ugyileg. Eleg sok mindent csinaltam kezdtem egy felnottoktatasi intezmenyben, 100+ gep, 2 tartomany, NT-rol atallni Server 2003-ra, Dynaimcs belovese az iskolanak + az epuletben levo allami intezmeny Novelles Windows 95/98 haloztanak egyben tartasa volt a feladat. Kozben csinaltam egy MCSEt (az elso auto megvetele helyett) kesobb leptem multihoz server uzemeltetes feladatkorrel, onnan pedig egy amcsi multihoz level 3 serveresnek, tobb penzert, tobb feladatert. Itt a Magyarorszagra hozni kivanando server uzemeltetes reszet neztem at, segitettem, hogy jol menjen a transfer + leraktam egy dokumentaciot az egyik meglevo rendszer csereje Windows Server 2008 alapokon.
Kovetkezo lepes mar kulfold volt es itt egy kis ceghez kerultem. Itt volt minden leven mi csinaltuk mas kis es kozepes vallalatoknak a teljes ITjat. Csak felsorolas keppen: halozat epites kabelezessel vegpontok kiepitese, server/desktop szereles, bovites, Microsoft paletta, SBS serverek, IP telefon szoval minden. Ha egy nyomtato nem ment engem hivtak, ha a server halt le engem hivtak, meosztott mappa beallitasahoz engem hivtak, de en csinaltam meg egy Exchange 2003-2010 tobb telephelyes atallast is.
Jelenlegi helyemen pedig Ms rendszereket tervezek es epitek ki. Edddig egy 20 000+ seates Exchange 2003-2010 migraion vagyok tul jelenlegi project pedig 100 000+ user+25 000 server Active Directory migracio.
Fizetesemmel mindenhol elgedett voltam/vagyok. Munkakorulmenyekkel kapcsolatban sincsen panaszom most vagy itthonrol dolgozom vagy az ugyfelhez repulok. Multiknal jok az irodak a kis cegnel pedig heti par orat voltam cska ott a tobbinel az ugyfelelk telephelyen toltottem. Azoknal viszont volt minden, koszos, dzsuvas gyarepulettol, a patyolat tiszta irodaig minden, de megfelelo ruhazt kerdese volt az egeszProblemak mindig vannak, tokeletes rendszer nincs (bar userek nelkul konyebb lenne ) illetve folyamatosan valtozik az egesz igy mindig van valamit csinalni, ha meg eppen nincs akkor is lehet fejleszteni a meglevot otletelni, hogy jobb, gyorsabb legyen.
Amit en fontosnak tartok, hogy nem lehet abbahagyni a tanulast, olyan nincs, hogy ertek valamihez es akkor elvagyok nyugdijig, lehagy a technologia. Tobbsegunk evente/ket evente megy vizsgazni az uj dolgokbol ami nemcsak azert jo, hogy tudd megtudod csinalni, de a cegeknek is tudod mutatni, hogy igen megvan a vizsga tudod mi fan terem a cucc, de ehhez azert nem art ha tenyleg foglalkoztal azokkal a rendszerekkel.
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
iwu
addikt
válasz freaghill #6097 üzenetére
soxor igen
gépeket csak ritkán szerelek. leginkább szerverüzemeltetéssel foglalkozom. de maszekban az is van.
Én pl nem specializálódtam semmire, de erős középszinten szinte minden microsoft termkékhez értek. Usersupporttól 5000useres ad környezet üzemeltetéséig mindent csinálok. Hálózatot is építék néha...
Van aki meg rááll egy irányra, és az apróbetű lábjegyzetéig mindent tud egy termékcsoportról...
Nekem így alakultajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
iwu
addikt
válasz freaghill #6095 üzenetére
hol jól, hol rosszabbul
a többi relatív. én pl nem panaszkodom. itthon élek, munkakörülmények nem vészesek. a fizetés meg...nekem elég mindenre, amit igénylek. bár mivel több lábon élek, ezért legalább 70 óra egy munkahét...ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
iwu
addikt
válasz freaghill #6093 üzenetére
ami viszont benne van, hogy a suliban nem lesz gyakorlatod. tehát mellette gyakorolni kell, használni.
pl mellettem ül az új kolléga, frissdiplomás. szegény semmihez nem ért (még)
Én pl érettségi után katonának mentem, diploma csak biciklifényző van...de bánom, hogy kimaradt az egyetem. mert ami szinten vagyok, már nagyon nehéz feljebb lépni nélküle...ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
PumpkinSeed
addikt
válasz freaghill #6091 üzenetére
Érettségi után érdemes tovább tanulni hacsaknem mindent tudsz már a hálózatokról, illetve az operációs rendszerekről (Linux, Windows, stb.), illetve nem megy valamilyen script nyelv programozása profi szinten.
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Viccrovat
- Magisk
- Delta Force (2024)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Háztartási gépek
- Autós topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sons of the Forest - Egy nap alatt több mint 2 millióan vették meg
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X OCV1 LHR
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
- Hibátlan állapotú & Garanciális Samsung Galaxy Z Fold 4 (512/12GB) + Gyári S-pen tok
- INTEL PENTIUM G 4400 SKYLAKE FCLGA 1151 v1 3,3 GHz 2 core L3 3MB DDR4/1866/2133 MHz 54W TDP CPU
- Corsair Virtuoso White (Wireless)
- Samsung Galaxy S24 5G 256GB Dual SIM Amber Yellow 1,5 hetes Gyárilag független Csere/beszámítás is!
- Fehér Thermaltake Core V1 Snow Edition táp nélküli számítógépház eladó
- iPhone 15 Pro Max 256GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest