Új hozzászólás Aktív témák

  • bobsys

    addikt

    válasz freaghill #6095 üzenetére

    Tobben vagyunk itt akik elkezdtek foiskolat/egyetemet aztan inkabb elhuztunk Ausztralia, Uj-Zeland, USA sb iranyaba :D , de nem rossz ha van diploma viszont informatikaban ki lehet valtani megfelelo tudassal es gyakorlattal, jellemzoen 5+ ev tapasztalattal es igazi tudassal. Tobbunk gyartoi vizsgakat csinalnak (Microsoft, Cisco sb.) diploma helyett.
    En magyarorszagon sem panaszkodtam sem fizetesugyileg, sem munkakorulmeny ugyileg. Eleg sok mindent csinaltam kezdtem egy felnottoktatasi intezmenyben, 100+ gep, 2 tartomany, NT-rol atallni Server 2003-ra, Dynaimcs belovese az iskolanak + az epuletben levo allami intezmeny Novelles Windows 95/98 haloztanak egyben tartasa volt a feladat. Kozben csinaltam egy MCSEt (az elso auto megvetele helyett) kesobb leptem multihoz server uzemeltetes feladatkorrel, onnan pedig egy amcsi multihoz level 3 serveresnek, tobb penzert, tobb feladatert. Itt a Magyarorszagra hozni kivanando server uzemeltetes reszet neztem at, segitettem, hogy jol menjen a transfer + leraktam egy dokumentaciot az egyik meglevo rendszer csereje Windows Server 2008 alapokon.
    Kovetkezo lepes mar kulfold volt es itt egy kis ceghez kerultem. Itt volt minden leven mi csinaltuk mas kis es kozepes vallalatoknak a teljes ITjat. Csak felsorolas keppen: halozat epites kabelezessel vegpontok kiepitese, server/desktop szereles, bovites, Microsoft paletta, SBS serverek, IP telefon szoval minden. Ha egy nyomtato nem ment engem hivtak, ha a server halt le engem hivtak, meosztott mappa beallitasahoz engem hivtak, de en csinaltam meg egy Exchange 2003-2010 tobb telephelyes atallast is.
    Jelenlegi helyemen pedig Ms rendszereket tervezek es epitek ki. Edddig egy 20 000+ seates Exchange 2003-2010 migraion vagyok tul jelenlegi project pedig 100 000+ user+25 000 server Active Directory migracio.
    Fizetesemmel mindenhol elgedett voltam/vagyok. Munkakorulmenyekkel kapcsolatban sincsen panaszom most vagy itthonrol dolgozom vagy az ugyfelhez repulok. Multiknal jok az irodak a kis cegnel pedig heti par orat voltam cska ott a tobbinel az ugyfelelk telephelyen toltottem. Azoknal viszont volt minden, koszos, dzsuvas gyarepulettol, a patyolat tiszta irodaig minden, de megfelelo ruhazt kerdese volt az egesz :)

    Problemak mindig vannak, tokeletes rendszer nincs (bar userek nelkul konyebb lenne :D ) illetve folyamatosan valtozik az egesz igy mindig van valamit csinalni, ha meg eppen nincs akkor is lehet fejleszteni a meglevot otletelni, hogy jobb, gyorsabb legyen.

    Amit en fontosnak tartok, hogy nem lehet abbahagyni a tanulast, olyan nincs, hogy ertek valamihez es akkor elvagyok nyugdijig, lehagy a technologia. Tobbsegunk evente/ket evente megy vizsgazni az uj dolgokbol ami nemcsak azert jo, hogy tudd megtudod csinalni, de a cegeknek is tudod mutatni, hogy igen megvan a vizsga tudod mi fan terem a cucc, de ehhez azert nem art ha tenyleg foglalkoztal azokkal a rendszerekkel.

    Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

Új hozzászólás Aktív témák