-
GAMEPOD.hu
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kopygege
tag
válasz
PROTRON #58846 üzenetére
Köszönöm a gyors választ.
Azért csatoltam a képet, hogy milyen RAM van benne jelenleg, mert ezt szeretném 2GB-osra cserélni. Természetesen próbáltam megkeresni a ráírt paraméterek alapján, de nem sikerült egyértelmű választ kapnom, ezért fordultam hozzátok, akik ehhez jól értetek. -
kopygege
tag
Sziasztok!
Abban kérném a segítségeteket, hogy az Intel AtomN450-es CPU milyen memóriákat támogat? Az itteni adatlap szerint DDR3-at.
Itt viszont azt írják, hogy DDR2-t és itt is.
A Speccy szerint DDR3, a System Information Wiever szerint DDR2 van benne jelenleg.
Itt egy fotó a most benne lévő modulról:
Nem akarok felesleges köröket futni, ezért kérdezem, hogy milyen típusú memóriát vegyek bele?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
kopygege
tag
Sziasztok!
Az alaplap típusa ASUS P8H61-M LX.
Van benne két 1333MHz-s 4 Gb-s modul. A BIOS-ban megnéztem, ott a target DRAM 1333MHZ volt, de a biztonság kedvéért manuálisan is beállítottam 1333-ra.
De amikor az AIDÁ-ban megnézem, ott a valódi órajel 667MHZ és csak az effektív 1333.Mi lehet a probléma?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
kopygege
tag
Sziasztok!
Előre is elnézést kérek, ha valami hülyeséget mondok/kérdezek. Illetve, a "hogy lehettem ilyen hülye" kérdéskörén már túl vagyok.
Tehát adott egy MSI P965 Neo lap, ami 800Mhz-s ddr2-t csak 2 gb-ig támogat, ezért lecseréltem 677-esekre az alábbiak szerint: Két db (párban adták) 1 Gb-s Transcend modul és egy 2 Gb-s Kingmax modul.
Ha beteszem mind a hármat, akkor csak 3,25 Gbnek (Everest 3.3 Gb-nek) ismeri fel. Külön külön betéve mindegyiknél megvan a megfelelő méret, sőt 2 + 1 is = 3, de amikor bekerül a másik 1 gb-s is, akkor lecsökken a szám az említettre. Ennek alaplap lehet az oka? Adjak túl a 2db 1 gigás modulon és vegyek helyettük egy másik Kingmaxot? Ja és oprendszerem a jó öreg XP.
Előre is minden választ nagyon köszönök!
Új hozzászólás Aktív témák
- Call of Duty: Black Ops 6
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- One mobilszolgáltatások
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Sweet.tv - internetes TV
- Újként árulhatnak használt Seagate HDD-ket a piacon
- Hobby elektronika
- Whisky topik
- További aktív témák...
- SK hynix 4GB DDR3L 1600MHz, Laptop memória, Több darab, 27% áfás
- Hibátlan - Kingston - Samsung - Silicon Power - J&A - 4GB DDR4 RAM memória modulok
- Bontatlan, Garanciás Crucial Overclocking Pro 64GB KIT DDR5 6000MHz CL36 RAM 4x16GB
- G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 F5-6000J3036F16GX2-TZ5NRW
- Vegance Rgd DDR5 Memory2x16 EXPO 32Gb
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest