Új hozzászólás Aktív témák
-
TayRol
nagyúr
válasz Real_Necro #9798 üzenetére
nekem dátummal már zsufolt.
-
Freddy76
addikt
Egyszer ültem fixin, kb. nyolc perc és 50 m alatt tanyáztam hármat. Basszus, azt még ellopni sem lehet, ha valaki nem tudja, hogyan kell tekerni...
Anno a HVG csinált egy tesztet, hogy mennyire biztonságos város Bp., kint hagytak egy bringát lakat nélkül a Deák Téren a meki előtt fényes nappal, és rejtett kamerával nézték egy óráig - senki sem vitte el. Persze a cikket rögtön kommentelték, hogy nem ez a reális teszt (belváros nem minta, továbbá a fényes nappal zár nélküli bringa azt sugallja, hogy a tulaj ott van, és látja).
Ismétlésnél a Király utca körúthoz közeli részénél (tehát nem a belvárosban, de még abszolút normális környéken) lakatolták le a bringát "béna" módon, vagyis nem lakatolták oda semmihez, csak a hátsó kereket lakatolták oda a vázhoz. Majd elvonultak rejtett kamerázni. Mire bekapcsolták a kamerát, már tolta a gyerek a bringát úgy, hogy a hátsó kereket megemelte, és vitte. Utána szaladtak, megkérdezték, hogy miért csinálta, a válasz: Hát, nem volt ott senki...
Nekem a XII. kerület jónak mondott (értsd: libegőhöz közeli) részéről, egy társasház belső udvarból megközelíthető garázsából lopták el. Csibész beugrott, valamivel leverte a garázsajtó zárát, és vitte a bringát. És ott hagyott a kapunak támasztva egy másikat... Vagy próba-szerencse alapon járt el, vagy látott már a garázsba "beállni" biciklivel. És ez Budapest nyugis, csendes, biztonságos környéke. Beszarás.
Most meg azon gondolkodom, hogy milyen biciklit vegyek. Egy csomó ügyfelem a reklámiparban ténykedik, lehetne barterezni valami jót, de pont azon gondolkodom, hogy egy drága biciklin látszik is, hogy drága, és az nem jó...
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Real_Necro
veterán
Gondolkoztam Tamás hozzászólásán, hogy milyen lenne évszám nélkül a fityegő. Aztán azon kezdtem el agyalni, hogy milyen lenne, ha inkább a dátum is rajta lenne?
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
fattyu
veterán
De pont ezt mondom. Ha valakinek a tied kell akkor leszednek róla pirosnál.
De vannak gyűjtögetők. Akik megélhetésileg ellopnak amit el tudnak. Nem profik nem ügyesek. Opportunisták. Ellenük véd meg a jó lakat és okos használatuk. És ezek vannak sokan és sokkal többen mint a profik akik rendelésre dolgoznak.
de befejeztem a nagyonoffolásta hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
cOxeR
Ármester
Az a nagy helyzet, hogy aki nem akarja ellopni az ellen lakat sem kell... aki meg el akarja vinni, az elviszi, akár be is betonozhatod... kocsikban szoktam látni pesten, hogy levehető kormánnyal apellálnak a tuningosok... és viszik a kormányt magukkal... nodekéremszépen?
Mindegy nem változik attól, hogy erről társalgunk sajnos... -
fattyu
veterán
válasz werttzui #9793 üzenetére
ez tény ellenben ez csak akkor történik meg ha kinézték hogy neked márpedig a TIED kell és azt elvisszük.
erre azért nincs nagy esély amíg nem fél milkás cucc van alattad. az átlag tolvaj nem hord magával ilyet.
Ismétlem a lényeg az hogy legyen miből választani és a tied legyen a nehezebben elvihető. akkor tök tutira békéd van.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Real_Necro
veterán
Ezért jó a 3. kerületben rakni. Nem kell tárolnom bicót, ha meg kedvem támad, 200Ft/nap a bérlési díj.
Szerk.:
(#9790) t_a_m_a_s
Nagyszüleimnél pl kocsit kint hagyják út szélén, lehúzott ablakkal, néha a kulcsot is benne hagyva. Mindenki ismer mindenkit, 1 út vezet a faluba, ha valaki idegen kerül oda, már mindenki figyel.
Valahol amúgy olvastam (lehet itt vagy másik fórumon), hogy srác félmillás bicóját lenyúlták, viszont annyira jellegzetes volt, hogy bringások felismerték és megállították. Kiderüt, hogy akit leszedtek a bicóról, ő már úgy vette óccsón egy utcai árustól.
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
fattyu
veterán
én tőlük szoktam ezért itten.
Attól függ mennyit akarsz költeni. Krypto evolution egy jó ár érték. van belőle több méret.
Abus bordo granite illetve a krypto citromsárga színűi már felsőkategória. Árán is látszik de ott azért már tényleg melós átjutni rajta még rákészült szerszámokkal is. A nagyon olcsó ulakatok nyilván nem adják azt a védelmet amit egy drágább modell és ez itt tényleg igaz.
Viszont bármilyen teszkós ulakat is jobb mint egy sodrony vagy gerinclakat. ( és ne csapjon be az hogy nagynevű gyártók kinálatában is van ilyen. attól még az is fos. )de legalul a zár kategóriára kattintva van minden.
Azt érdemes tudni hogy az ulakat a legtutiságosabb. Zárt fix nem nyaklik adott hossz és biztonság mellett a legkönnyebb. Viszont viszonylag nehezebb lakatolni vele mert ugye rugalmatlan. A láncok fordítva. könnyebb vele lakatolni, de ótvar nehéz tud lenni. A colstok lakatok, ( abus bordo ) valahol egyesítik az előnyeit. Amit werttzui kolléga linkelt ugyanaz a koncepció, de én az abusban jobban bíznék azért.a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
werttzui
addikt
-
t_a_m_a_s
addikt
Te aztán nem viccelsz, de igazad van... Nálunk - szerencsére - a babakocsi tárolóból még nem vittek el bringát, anyuéknál "falun" még le lehet tenni a boltajtóban lezárás nélkül és cuccokkal amíg bemész kóláért, nem viszik el. Ezért nekem egy 1000 forintos sz*r záram van. Itthon jó az. máshol meg nem is tudom, hogy hagynám ott. Mire leapplikálom a km órát, kormánytáskát (tele cuccal), kulacsot stb, lemegy a nap... Igaz, nekem - egyenlőre - nem közlekedési eszköz a bringa, inkább csak kikapcsolódásból/"sportolásból" tekerek...
Azért ezekről a tutti lezárókról küldhetnétek linket
szerk.: (#9788) fattyu: szóval akkor 15-20 ezer pénz 1 komoly lakat?
...ahogy nem hagyok kocsiban értéket... Pont ezen gondolkodtam. Lassan kell a gyereknek ülés, simán 40-50-60 ezer pénz... Bent merjem egyáltalán hagyni a kocsiban? Mifelénk egyenlőre nem érzem annyira gáznak a helyzetet, de annyit lehet olvasni róla, hogy van ahol még a PDA tartó nyomát is le kell törölni az ablakról, mert különben felnyomják a kocsit, hátha...
[ Szerkesztve ]
Holnap majd jól beletépünk...
-
fattyu
veterán
válasz j.bravo #9784 üzenetére
messzire vezet ez Ez lenni a valóság. ahogy nem hagyok kocsiban értéket úgy igyekszem megnehezíteni az eltulajdonítást. Ebben élünk ehhez kell alkalmazkodni.
Amugy egy ideig nézegettem a biciklilopós híreket. Az esetek 90% abból fakadt hogy a user tájékozatlan volt és olyan dolgokkal lakatolt amiket ha eléggé motiválod egy óvodás is leszed.
Valamint én azt is elhiszem hogy nem mindenki tudja felvinni lakásba a vasat, de sajnos ez azt jelenti hogy amikor ( és nem ha ) ellopják akkor gondolja át hogy lehet mégis meg kellett volna oldani.Amugy meg azt is értem hogy a jó védelem nem olcsó. az a két lakat amit én használok valahol 35-40 körül van összesen. Mások ennyiért vesznek bicajt. Csak el kell fogadni hogy az olcsó lakat az azért olcsó mert lakatnak látszó tárgy.
Amugy én örülök. Amíg vannak ostobán és tájékozatlanul lakatolók addig nekem nincs min aggódnom.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
KSparrow
őstag
válasz Zozzant #9776 üzenetére
ha valamit nagyon vinni akarnak azt viszik. bennem persze fel sem merül, hogy elvegyem, azt, ami más tulajdona.
@ Fattyu: kösz, megnézem, valami ilyen hely kéne nekem
(#9778) spanyoll: bizony, ez is olyan lesz, ha kész lesz. váltó nem is kell, csak kontrafék, és menjen.Nokia kérdéssel forduljatok hozzám nyugodtan! S22u, Mobilmementók
-
spanyoll
addikt
Nem-nem. Én megyek középen, magamra hegesztve a géppel és fotózom a fáradt fejeteket
Amúgy volt egy vicces jelenet a minap... Barátommal fotózgattunk a Margitszigeten, pontosabban a bevezető kis hídrész alatt. Tele volt fotóssal, meg ami akkor ott volt azt már agyonfotóztam, így csak nézelődtem. Erre odajön egy forma dumálgatni, hogy mi a helyzet.
Mint kiderült 1 hete vette a d800-asát, ott villogott vele és volt rajta egy 14-24es nikkor obi.
Ja és az előző gépe egy d700 volt.
Hadd ne mondjam, hogy mennyire akartam felrúgni
(csak ki ne derüljön, hogy fórumtag és olvassa most )[ Szerkesztve ]
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
fattyu
veterán
válasz spanyoll #9778 üzenetére
A flexibilis sodronyláncok SZARTSEM érnek. Csak mondom. körömvágóval megoldható 10 perc alatt.
A motorlánc lehet jó. ha elég kraftos a lakat is hozzá, lapos kulccsal. Mert a sima toll kulcsokat azért nem nagy művészet kinyitni annak aki ért hozzá.
Lakatolás röviden. Se sodrony se gerinclakat. A sodrony szálait bármivel el lehet csipkedni. a Gerinclakat meg vastagnak tűnik de belül egy darab 1 milis kábel fit az tartja össze a szelvényeket. zsebben elférő szerszámmal másodpercek alatt bontható. Ulakat, Abus bordó vagy IGAZI legalább 8mm falvastagságú lánc komoly lakattal rajta. Ha komolyan gondolod akkor két különböző eszköz. egyikkel fogod a hátsó kereket és vázat valamihez, a másikkal az első valamihez, de legalább magához a vázhoz. Gyorszáras dolgok nem a barátaid...
Mindig látható forgalmas helyre lehetőleg több másik bicikli közé köré, és ha a tied a nagyobb kihívás akkor ott lesz.
Éjszakára pedig tökmindegy mivel lakatolsz. Ha van ideje nyugalma dolgozni akkor bármit ki lehet nyitni. A panelok társasházak zárható tárolói lelki nyugalmat árasztanak de valójában ha valaki be akar jutni...Amugy igen fixi az enyém és imádom. Lassan ráférne egy tavaszi takarítás olajozás meg kéne vennem egy láncfeszítőt...
Amugy ja én sem bkvzok hacsak nem ultrafos idő van. ( a csapadékot nem kedvelem. a hőmérséklet mindegy. )
[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
d'oh, ezt nem tudtam. Na akkor szerintem szépen meglesem ezt, mert össze kéne raknom egy bicót, a cuccokat meg összeszedem hozzá, nem vész
Akarok valami kis városi terekőmasinát, sima váz, egy sebesség, kontrafék, aztán csókolom. Arra, hogy ne fizessek a bkv-nak, arra tökéletes@Zozzant: nekem is Siófokon lopták el a rendőrségtől 100m-re
[ Szerkesztve ]
-
Zozzant
addikt
válasz Real_Necro #9751 üzenetére
Fasza lett!
bringatéma: anno panel lépcsőház 8. emelet! lépcsőkorláthoz zárva a bringa hüvelykujjnyi vastagságú flexibilis lezáróval, valami nagyon amatőr lehetett a sodrony félig átvágva bringa megúszta. Pedig ez Szekszárd, nem egy metropolisz
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
fattyu
veterán
válasz KSparrow #9774 üzenetére
random kép a webről. én cseréltem a kormányt egyenesre mert forgalomban nem szeretem lógatni a fejem.
Amugy ha pesti vagy akkor gugli bringakonyha. önképző segítő bicajos szakkör. elviszed a cumót kapsz szerszámot meg felügyeletet, segítésget de te csinálod.a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
KSparrow
őstag
wow, az a lánc nagyon bejövős
én a Havanna ltp mellett lakom, nem a legjobb környék, de lehetne rosszabb is. most még szerencsére üzemképtelen állapotú, se lánc, de kormány, de nyereg, sőt, hamarosan még jobban szétszedem, csak aztán tudjam összetenni..Nokia kérdéssel forduljatok hozzám nyugodtan! S22u, Mobilmementók
-
fattyu
veterán
válasz KSparrow #9770 üzenetére
kryptonite keeper narancssárga és attól felfelé valamint abus bordó, vagy másik jobbféle ulakat. de javasolt nem két ulakat mert ugyanugy nyithatók. Ha két metódus szerint kell leszedni jobb eséllyel találod ott ahol hagytad.
Én egy keeper mini ulakat és aegy abus bordo granite colstokkal lakatolom. Elég sok helyen lett otthagyva. A titka hogy olyan helyre lakatolsz ahol van mit könnyebben ellopni ( rosszabbul zárva sokkal )de ahogy írták éjszakai tárolást azért nem utcán, hanem lakásban.
[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
válasz t_a_m_a_s #9771 üzenetére
Az a baj a komolyabb bicajokkal, hogy tényleg rizikós az, hogy ellopják.
Ha nagyobb távokra veszel országútit akkor figyelsz rá meg nem nagyon hagyod ott, ha meg városba egy komolyabbat, akkor meg jobb bent tárolni.
Az én sima kis bicajomat is (ami ettől függetlenül egy 10K km-t bírt kb) elvitték még anno"Super perfundo on the early eve of your day."
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz KSparrow #9770 üzenetére
A kerékpárszerelés nem nagy varázslat, ha odafigyelve szedsz szét rajta valamit, biztosan össze tudod rakni. Mi kölyökkorunkban sokat lógtunk a helyi bringaboltban, 1-2 fogást ott lestünk el, ez talán jó út lehet, ha nem találsz "mentort" magadnak...
Határozottan emléxem, hogy egyszer a totalcaron/belsőségen Winkler írt a bringa védelemről. Egy bitang jó zárról írt, igaz az kb 80 eFt-ba került, tehát egy átlagos bringa ára
-
TayRol
nagyúr
zsírkirály!
-
aleister
veterán
válasz killerjohn #9761 üzenetére
Máshol sem igen szokták ezt megengedni.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
cOxeR
Ármester
Szerintem tökéletes!
(#9761) killerjohn
Szerintem nem a motor nem tudja, hanem nem engedik... nem véletlenül.[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz killerjohn #9761 üzenetére
Hát jó, pedig már kezdtem örülni, hogy nem kell lapot pazarolnom.
-
killerjohn
addikt
válasz Real_Necro #9750 üzenetére
engem kérlek így írjál: KillerJohn (PH! engine naaaagyon okos lehet ha nem enged nick-et változtatni...)
-
KSparrow
őstag
Zsíííír.
Pesten tudna nekem valaki segíteni kerékpárszerelésben?Nokia kérdéssel forduljatok hozzám nyugodtan! S22u, Mobilmementók
-
Real_Necro
veterán
-
Sucuka
senior tag
Lenne egy kérdésem: a felhasználónév alatt a kicsillagozott lenne a jelszó?
-
Real_Necro
veterán
válasz t_a_m_a_s #9755 üzenetére
No igen, de ez így pont az évszám miatt lesz egy emlék is egyben.
Kinyomtattam az első oldalt, szerintem ezzel a papírral bitang jó lett.
Nem gondoltam volna, hogy 205g/m2-es papírt így áttolja a gép.
Szerk.: mára ennyi az alkotás, még melóhelyen vagyok, ideje elindulni haza.
[ Szerkesztve ]
-
t_a_m_a_s
addikt
Ha az évszámot nem írnánk rá, lenne egy örökéletes találkás fityegőnk
-
Real_Necro
veterán
válasz aleister #9753 üzenetére
Ok, hagyom eredetiben a nickneveket.
A lekerekítés az csak keret, mellette lesz ráhagyva.
-
aleister
veterán
Nice!
Biztos vagy a lekerekített sarkokban?szerk: jó nekem is a kicsi
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
válasz Real_Necro #9750 üzenetére
maradnék kicsi
-
Real_Necro
veterán
-
Real_Necro
veterán
Készítgetem megint a fityegő tervet, annyi kérdésem lenne, hogy akiknek kis betűvel kezdődik a nickneve, maradjon kicsi, vagy legyen inkább nagy?
-
aleister
veterán
Április 13, Nikon nyílt nap Veszprémben, 14 tali...ez egy jó hétvége lesz.
-
*Ropi*
félisten
-
Real_Necro
veterán
Azért annak van plusz súlya rendesen. De szvsz látványos lenne az utcán ilyennel sétálgatni:
-
cOxeR
Ármester
válasz Real_Necro #9737 üzenetére
Én akkor már inkább egy búvártokra vágynék... az sokkal jobban kiaknázható.
-
Real_Necro
veterán
Nekem ezek a "zsákok" tetszenek.
-
aleister
veterán
válasz Real_Necro #9729 üzenetére
A telém napellenzője simán szarrá ázna.
-
*Ropi*
félisten
válasz Real_Necro #9732 üzenetére
Az biztos, hogy könnyen megtalálnánk egymást.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Real_Necro
veterán
De mégis milyen jól nézne ki 30 ember ilyen kis esernyővel a gépén?
-
cOxeR
Ármester
válasz Real_Necro #9729 üzenetére
Nekem van a táskámban, Orsay-es szatyor, és befőttes gumiből kreállt esővédő huzat... 2 szett... esőnapokra.
-
Real_Necro
veterán
Kitaláltam mi legyen esőnapon:
-
*Ropi*
félisten
Nálad Knight volt, nem? A King nemrég debütált. Viszi, csak egy csomó funkciót nem tudsz elérni, mert csak olyan vázzal megy, aminek van vakuvezérlő menüje és csak az EX II vakukkal tud minden funkciót. Ezen kívül nem tud kevert módot és TTL csoportarányt sem. Meg lehet trükközni, hogy a vakut magát átváltod manuális módba, miután már felismerte TTL-ként, de az nem az igazi: mindig oda kell rohangászni a vakukhoz, ha fényerőt / arányt akarsz állítani. Egy vakuval gyönyörűen működik TTL-ben, de ahhoz "kicsit" drága: akkor már inkább a 15 méteres UTP hosszabítású OC-E3 kábelem tizedannyiért...
[ Szerkesztve ]
-
KTTech
veterán
A King nálam lazán vitte az 550EX-et is... sőt, egy 430EX-et is, amikor elvitték tőlem... (ettől függetlenül több fantáziát - és főleg kompatibilitást - látok a Canon 600RT-ben, mint a Phottixokban vagy akár a PW-ben).
Az Odinnál ez sem egy apróság, ami nálam helyből kiveri a biztosítékot: "Since Canon uses distance information from the lens to compute the aperture in evaluative metering, this metering mode is not reliable with the Odin, and center-weighted average is recommended."
[ Szerkesztve ]
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
*Ropi*
félisten
válasz j.bravo #9725 üzenetére
Ne haragudj, reflexből csak annyit fogtam fel, hogy véleményt kérsz a képről, a részletek már lemaradtak.
Van egy "Knoll Light Factory - Rays" nevű PS plugin, amivel fénysávokat lehet csinálni, azzal tudsz plusz fényt tenni rá és az üres teret is kitöltené.
Pixel King és Phottix Odin között ingadozom: előbbi az ára, utóbbi a tudása miatt tetszik. De ahogy egyre többet gondolkodom rajta, Odin lesz: azzal a váztól függetlenül tudok bármilyen vakut vezérelni, nem csak EX II-ket, mint a Kinggel. Kár, hogy az ára a PW-vel vetekszik...
[ Szerkesztve ]
-
j.bravo
addikt
Köszönöm ezeket is! A csukott szem-nagyobb árnyék témát főleg.
Azért azt hittem, hogy feltételezel rólam annyit, hogy ezt kivéve, a többire rájövök magamról is... A sok üres teret írtam is. A páfrányt meg megemlítettem fotózáskor a modellnek, de azt mondta neki tetszik, ezáltal a helyszín (amúgy iroda) kicsit kevésbé stúdiószerű, otthonosabb.
Szóval, a kérdésem igazából nem a hibákra irányult mert azok nagy részével tisztában vagyok, hanem hogy hogyan lehetne(-e) újrafotózás nélkül, utómunkával javítani rajta?Rádiós kioldót mire cserélted? (full EX600 szett? PW? Újabb Phottix?)
philoxenia, köszi neked is! Megtennéd hogy majd törlöd a képet, mondjuk holnap? Az általam feltöltöttet holnap tervezem törölni, hátha addig még hozzászól valaki.
[ Szerkesztve ]
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
Sucuka
senior tag
válasz Real_Necro #9721 üzenetére
Nincs mit! Ami megmarad, azt hozd el a talira.
-
Real_Necro
veterán
Sucukának hála, megjöttek a kártya méretű lamináló fóliák is, hálás köszönet érte!
-
*Ropi*
félisten
válasz j.bravo #9713 üzenetére
Lábnál és alul szűk nekem, a páfrány bezavar, viszont jobb oldalon meg sok az üres tér. Lehetett volna lejjebbről világítani, akkor az orrárnyéka kisebb és szebb lenne, viszont a szekrényen vetett árnyéka meg nagyobb lenne és dramatikusabban mutatna (a csukott szeméhez alkalmazkodva).
-
*Ropi*
félisten
Ha már fotóstalálkozó, akkor rádiós vakuvezérlő kiárusítás!
Van néhány Phottix Tetra PT-04 II középponti érintkezős kioldó amit nem használok, rendszerfejlesztés miatt eladósorba kerültek. Max. 12 voltos talpfeszültségű vakukat támogatnak, én mind a rendszervakuimhoz, mind a stúdióvakuimhoz használtam őket.
Ha jól számoltam, még 4 adó van és 6 vevő (lehet kicsit több vagy kevesebb.
A forgalmazónál eredeti áron 9525 Ft-ba kerül most egy adó és egy vevő pár, a plusz külön vevő 5080 Ft.
Hozzáteszem, hogy szépséghibásak (tárolás közben egymáshoz értek és emiatt karcosak, de tökéletesen működnek). Emiatt az áruk:
- Egy pár: 7500 Ft.
- Plusz vevő: 4000 Ft.
- Általam negyedhullámú antennával szerelt, stabilizált hatótávolságú (kb. 50 méter) adó: +3000 Ft (ebből 3 van, az antenna nélküli kb. 15 méter körül visz biztonsággal).Garancia: 1 hónap: ha valamelyikkel véletlenül baj lenne, kapsz egy másikat.
Akit érdekel, PÜ-ben keressen meg, hogy mennyit vigyek magammal a találkozóra!
-
spanyoll
addikt
Lenne igény a tali dokumentálására? Csak mert ha igen, akkor úgy viszek, viszünk vázakat meg felszerelést. Ha igen akkor mondjuk lehetne vinni steadyt, mikrofonokat, stb.
Persze egyelőre nem mondom, hogy elvállalom, csak kérdeztem
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
egyetértek. ugyanez volt. csúcsosodott 5 éve. 8óra munka mellé játszottam napi 10et hétközben majd 16-17et hétvégén. Egszer csak elég lett felálttam töröltem az accot azt ámen.
Jelenleg nincs is grafkari a gépemben[ Szerkesztve ]
-
j.bravo
addikt
Tudom, OFF Mármint hogy fotós kérdés, csak lenne szaktopik, csak nincs kedvem oda írni.
Le is fogom törölni hamarosan a képet, csak kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Mit csinálnátok (még) ezzel a képpel? Sok nekem a szürke háttér a jobb oldalon. Jó gyűrött volt, így/ennyire sikerült "kivasalni" PS-ban.Simán megvágnátok? Mondjuk úgy hogy bal lábfej még benne legyen? Vagy még szűkebbre?
Vagy beapplikálnátok valami jó kis sötét tónusú, de az egyszínűséget megbontó textúrát?
Vagy valami színátmenetet?[ Szerkesztve ]
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
cOxeR
Ármester
Nem kell azért túlspilázni sem a dolgot... én volt olyan időszak, hogy napi 14-16 órát játszottam megszállottan...~10 évvel ezelőtt, és nem volt olyan, hogy ne éppen egy szerveren csücsültem volna éjjel-nappal. Lehúztam így 3-4 évet...
Utána egyik pillanatról a másikra vége lett az egésznek, azóta még egy nyamvadt mariót se játszottam, és semmi késztetésem nincs is rá.
Személyiségfüggő ez az egész... egy általánosan ép értékrenddel rendelkező embert sosem vág haza semminemű függőséget okozó történet.
A gyenge embereket fenyegeti csak ez... és ez volt régen is, és most is, max most a gép előtt ülnek, korábban meg máshol pangtak... és cseszték el az életüket. -
j.bravo
addikt
válasz t_a_m_a_s #9709 üzenetére
Igazad van, lehet hogy kissé túl sok energiát öltem ebbe a hsz-ba
Hasonlóan vélekedem a dologról.
A szülőkön és az iskolán sok múlik. Az már megint más kérdés, hogy az iskolában felszedett hülyeségeket ellensúlyozni tudják-e a szülők, bármennyire jó szülők is. Törekedni persze kell.Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz j.bravo #9706 üzenetére
Köszi bravo barátom
Nem gondoltam, hogy a viccesnek szánt hsz-emmel ilyen komoly társadalmi problémába nyúlok bele... Én úgy vagyok ezekkel a modern kori huncutságokkal (mint pl a face, az okostelefon és társai), hogy meglennék ugyan nélkülük, de próbálok lépést tartani a világgal, hogy ha az én gyermekem tizenéves lesz, egyrészt ne tartson begyöpösödött öregembernek, másrészt meg legalább valami fogalmam, rálátásom legyen, mi is a dörgés. Való igaz, az én személyiségem azt hiszem eléggé kiforrott már ahhoz, hogy ezek a dolgok torzítsanak rajta...
-
spanyoll
addikt
válasz Real_Necro #9707 üzenetére
Hát jó, de akkor az enyémre kérek egy icipici békejelet
-
j.bravo
addikt
válasz t_a_m_a_s #9702 üzenetére
Ha a fórum lehetővé tenné, ezt a hsz-t lájkolnám
Egyébként nincs új a nap alatt: az elidegenedés jelenségét már párszor megéltük az utóbbi bő évszázadban, és komoly művészeti alkotásokat is inspirált a téma.
Az internet, ezen belül pedig a fórumok (!), FB, egyebek által okozott ill. ezekben megnyilvánuló elidegenedés is csak egy fejezet ebben a történetbenA "mai fiatalok" többségének bénaságáról mondjuk valóban szintén lehetne lamentálni egy sort
(Példa: fizikaórán megtanulja hogy v=s/t , csinálnak feladatot, tanár megmutatja hogy s=v*t. Bólogatás, értés. Dolgozatíráskor meg ha megadja az utat és a sebességet, az időt már nem bírja kiszámítani, és aztán azzal reklamál hogy ezt nem tanulták...
Amikor ezt mesélte fizikatanár cimbi, elgondolkodtam hogy vajon ha ifjú kolléga nem kap a közértben szeletelt szalámit, akkor nem tud mihez kezdeni a rúd szalámival...? )Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
spanyoll
addikt
válasz Real_Necro #9704 üzenetére
És mi lett a rózsaszínnel? Árulóóóóóó
-
Real_Necro
veterán
Fejlemények a fityegő készítésben. Most vettem meg a papírt hozzá. Színben kicsit hasonlít a fórum legvilágosabb színéhez (nem fehér), valamint gyöngyház fényű. Remélem sikerül majd nyomtatni is.
-
Sucuka
senior tag
válasz aleister #9701 üzenetére
Ennek fényében fogom szűrni a netforgalmat, ha majd a lánykám odacsüccsen a gépecskéhez... (pár év múlva jól kereső fotós apukaként akasztok a nyakába egy vázat valami üveggel, aztán kizavarom a levegőre de csak óvatosan...) Hasonló történet az én ismerősi körömben is megesett már.
(#9684) cOxeR, (#9685) *Ropi* : közel egy évig morfondíroztam én is, hogy "lenni, vagy nem lenni" fészbúk júzer
[ Szerkesztve ]
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz aleister #9701 üzenetére
Persze, mindenre lehet negatív példát felhozni, én most a "magamfajtából" indultam ki. Nekem tök jó, hogy az országban-világban szétszóródott barátokkal tudom a kapcsolatot tartani, meg tudom nézni a fényképeiket, stb...
Tudom, a mai fiatalok máshogy szocializálódtak, a kommenthuszár tele van a sok funkcionális analfabéta, helyesírást hírből sem ismerő gyerekek FB-s f*szságaival, de egyrészt ezért nem hinném, hogy kizárólag a FB felelős, pl az általad leírt esetnél a szülőkkel is súlyos problémák lehetnek... Node ez szigorúan szvsz és off is, hagyjuk is abba...Holnap majd jól beletépünk...
-
aleister
veterán
FB témáról:
Az egyik barátom angol tanár. Egy tanítványát a szülei eltiltották a netezéstől, mert az egész szabadidejét ott töltötte. A lány teljesen pszicho lett. A tanár barátom próbálta vigasztalni, azzal, hogy nézze a jó oldalát, menjen emberek közé ismerkedni. Erre annyi volt a válasz, hogy "dehát csak a fércbukon vannak igazi emberek".
Innét kezdve engem nem vigasztal, hogy kinek milyen marketingeszköz, amikor megfelelő vezetés nélkül a mai fiatalok elkorcsosodásának egy komoly tényezője a közösségi oldal nevű feketemágia. Márpedig megfelelő "vezetés" nincs, ugyanis az alulfizetett, fegyelmezési jogkör nélküli tanárság erre jelenleg nem képes.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest