Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
4Grider
nagyúr
válasz
Landsmann #84693 üzenetére
Évek óta előforduló probléma, mindig más telefonmodelleket érint attól függően, hogy az adott bázisállomásokon az utolsó konfig hogyan sikerült. Budakeszin pl. most sikerült feltenni egy olyan konfigot, ami a telefonok jó részét cellán tartja. Ez azért gáz, mert van egy ipari park, ahol épületeken belül alig van térerő, halvány 2G vagy 4G (-120 RSRP). Na ott a Telenor 3G pikocellákat telepített, amikre így viszont nem állnak rá a telefonok...
-
-
-
-
bociusz
aktív tag
válasz
Landsmann #84120 üzenetére
Az nekem is feltűnt.
Annyiról lehet szó, hogy a határon lévő 3612-es toronyhoz Pamhagen a legközelebb fekvő település.
-
4Grider
nagyúr
válasz
Landsmann #84072 üzenetére
Az új eszközökre az értékesítéstől (online megrendelés esetén az átvételtől) számítva a garancia az alábbiak szerint érvényes:
a 10 000 Ft-ot elérő, de 100 000 Ft-ot meg nem haladó eladási ár esetén 1 év, a 100 000 Ft-nál drágább, de 250 000 Ft-ot el nem érő eladási ár esetén 2 év, 250 000 Ft eladási ár felett 3 év. -
leo81
aktív tag
válasz
Landsmann #83814 üzenetére
Én értem az általatok mondott szempontokat, de így nem működik jól a hálózat. Én is egyfolytában tapasztalom esbii22 által leírt problémát.
Ha valaki a mi esetünkben felmegy mondjuk a második vagy harmadik emeletre (de gyakran kültéren az utcán is előfordul) az említett területen akkor a stabil B20 -70dBm helyett kapunk B3-as -115dBm térerőt. Ez így jó? És nyilván ha a telefont felkapod az asztalról és elindulsz vele egy másik helységbe (vagy kültéren bemész egy épület takarásába) és közben indítasz egy hívást akkor a B3 már eltűnik, cellaváltás nem történik hibátlanul és akkor ugrál 2G-re, 3G-re vagy eldobálja a hívást... ez sajnos a jelen hálózati kiépítéssel és beállításokkal így megy... Az én lakásomban is van hely, ahol a telefon a fenti esetet produkálja... -
viktorhu
veterán
válasz
Landsmann #83804 üzenetére
"Nyíregyháza mellett", "Debrecen mellett" - az lett volna az enyémhez hasonlítható példa, ha azt mondtad volna, hogy Nyíregyháza vagy Debrecen belvárosában nem használható a Vodafone. De ilyet nem fogsz tudni mondani, csak kistelepüléseken. Ott tényleg kialakulhat olyan, hogy mindegyik szolgáltatót ki kell próbálni, és azt használni, amelyiknek van térereje.
Szerk:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g_legs%C5%B1r%C5%B1bben_lakott_telep%C3%BCl%C3%A9sei
Szigethalom Magyarország második legsűrűbben lakott települése (Budapest az első). Teljesen lapos terület. Pontszerű lefedettséggel.
-
-
viktorhu
veterán
válasz
Landsmann #83799 üzenetére
Szerintem majdnem mindenütt ilyen a Telenor, ha kimész Budapestről. A Csepel-szigetet már többször írtam, hogy a Budapesten kívüli részei nem léteznek, pedig lapos vidék és az ország talán legsűrűbben lakott térsége Budapest után. Van, ahol meg is szakad a hívás út közben.
Győrben ha kimész a történelmi városközpontból (még mindig belváros, csak a vasúton túl), már nincs normális térerő (az óriási ipari parkról nem is beszélve).
Tapolca belváros, főutca, megint szinte semmi térerő.
Autópálya pihenőhelyen esélyes, hogy semmi térerő nem lesz.
Nekem óriási csalódás a Vodafone után.
-
TeeJay
félisten
válasz
Landsmann #82913 üzenetére
Redmi Note9S, sajnos a Note9Pro kapta csak meg a fullos CA kezelést
az enyém nem tudja a B3+B20-at összefogni csak két B3-at vagy két B20-at
Intraband-od tud interband-ot nem tudEgyelőre nem érint hátrányosan B3-on bőven elég sebességem van ha a városban mászkálok
vidéken meg úgyis csak B20 van
Majd következő teló vásárláskor előtte csekkolom tudja-e a CA-t rendesen -
simpley
őstag
-
-
-
-
bociusz
aktív tag
válasz
Landsmann #80617 üzenetére
Talán a Massive MIMO és a Beamforming a két legfontosabb új technológia az 5G/NR rádiós közegben (itt egy látványos ábrákkal illusztrált leírás arról, hogy ezek mit jelentenek). Ami még említést érdemel, az a maximális blokkszélesség, a 4G/LTE szabványban egy cella max 20 MHz széles sávot tud használni (ez behatárolja a kapacitását, a Telenor pl. a meglévő 30 MHz-es B3 blokkját így csak 20+10 MHz intraband CA-val tudja kiszolgálni). 5G/NR-n az itthon is használt n78-as sávban a maximális szélesség pl. 100 MHz.
Ezen felül lehetőség van privát hálózatok üzemeltetésére is, pl. gyártelepek, egyetemek kiszolgálására. -
TeeJay
félisten
válasz
Landsmann #80617 üzenetére
De a magasabb freki miatt nem is visz olyan távolra majd. Gondolom ahol most B3 van 1800MHz-en ott ha 3600MHz 5G-t dobnak az jóval kisebb kört tud majd de gyorsabb mobilnettel ellátni. Szóval még sűrűbben kell majd kitenni a házak tetejére
u.i.
hajnalban fogtam a sim kártyát vissza dobtam az LG G4-be ami tud CA-t és láss csodát 130megabit körül mértem letöltésre a Redmi Note9S nem tud CA-t és ott 60-65megabit körül mérek B3-on hajnalban. Mondjuk egyelőre bőven elég, kibírom ezzel a telefonnal még 2évet aztán cserélem már 5G képesre majd -
-
tomp
félisten
válasz
Landsmann #80322 üzenetére
Amikor elindult anno a VoLTE még aznap kértem, hogy kapcsolják be. Akkor OnePlus 5-öm volt. Váltottam 7 Pro-ra. Akkor érdeklődtem, hogy mikor lesz hivatalosan is támogatott. Válaszul letiltották. Ahogyan megjött az email, eltűnt a VoLTE ikon. A szemem láttára. Rögtön felhívtam őket, hogy most azonnal kapcsolják vissza. Elnézést kért a hölgy és visszakapcsolta. Újra ment. Azóta volt pár napot a kártya egy szintén nem támogatott Alcatel 1-ben ahol szintén én ügyeskedtem a VoLTE-t(szervíz menü). Utána ment a kártya vissza a 7T Pro-ra. Most pedig 9 Pro-ban van.
Családtag feltöltőkártyás számán is aktív a VoLTE. Pedig az aktiválás óta volt számlás és újra feltöltős. Illetve rendszeresen fél évet külföldön. Hazatérve rögtön jön a VoLTE jelzés. A telefonja az én régi OnePlus 5-öm. -
-
tomp
félisten
válasz
Landsmann #79842 üzenetére
Most szólt az illető, hogy most kapta meg az SMS-t...
Laza 6órás késéssel...
Amúgy mikor a telefon feladta a küldési próbálkozást, újra elérhető lettem. Csak közben nem ment a hívás. Reggel próbaként beállítottam a 4G/3G/2G módot és küldésnél először elment a VoLTE, majd lement 3G-re végül 2G-re. Azaz gyakorlatilag végig próbálta az összes hálózatot.
Amúgy NR/LTE módban használom a telefont. -
-
-
-
TeeJay
félisten
-
-
-
kovacsmi_74
senior tag
válasz
Landsmann #79259 üzenetére
Én Domino feltöltésnél ütköztem akadályba a TeleKód miatt még korábban. Elsőre én is a számlaszám utolsó 3 számával próbálkoztam. Végül az otpdirekt-en belül lemódosítottam.
Ezen az oldalon írják, hogy az alapértelmezet TeleKód-ot meg kell változtatni, lejjebb az SMS+TeleKód részre kattintva.
-
4Grider
nagyúr
válasz
Landsmann #79259 üzenetére
Agyrém, amit a hazai pénzintézetek és a kártyaelfogadó társaságok művelnek a január elsejétől kötelező erős ügyfél-hitelesítéssel kapcsolatban.
Én ERSTE-s (is) vagyok. Őnáluk az EU-s szabályozás konkrétan visszalépéssel járt: Januárig minden internetes fizetésnél kaptam az sms-t a kóddal. Begépeltem, működött.
Január elején kaptam tőlük kódot egy banki alkalmazáshoz, azzal fizettem néhányat, aztán egyszer csak megszűnt a két lépcsős hitelesítés, január közepe óta sem sms-ben, sem a banki alkalmazásban és úgy általában sehol sem kérnek tőlem azonosítást, akár 3000 Ft-ot, akár 500000 Ft-ot fizetek. Nagyjából átlag 3 milliót költök róla havonta a két érték között (céges bankkártya). És sehol nem kérnek azonosítást: Sem a Barionnál, sem a simple használatakor, sem CIB-es elfogadáskor, sem külföldi online vásárláskor.
Viszont az e-commerce szolgáltatónk már jelezte (bankkártya elfogadók is vagyunk), hogy szeptembertől kötelező lesz továbbküldeni online vásárlás során történő kártyaelfogadáskor néhány adatot a vásárlóval kapcsolatban: Ilyen adatokat kell kötelezően megadnunk (állításuk szerint ezzel ki tudják váltani az erős ügyfél-hitelesítést és ezért kérik):
Fizető neve, címe, szállítási címe, telefonszáma, e-mail címe, vásárolt termék(ek) megnevezése, nettó egységára.
Nem is értem, hogy a GDPR bevezetése után néhány évvel a kártyatársaságok ezt hogyan is gondolhatják komolyan. -
-
bul07
nagyúr
válasz
Landsmann #79228 üzenetére
Nálam semmi mókkolás, telepítettem és azóta is teszi rendesen a dolgát 10-es androiddal
Én semmit nem vettem még észre mindig rögzít és jól halható a másik fél isÉn úgy tudom pár pillanatra kell olyan sim-et belerakni és akkor előjön a hívás rögzítés, most meg nem mondom de talán Izraeli sim is jó
-
bul07
nagyúr
válasz
Landsmann #79222 üzenetére
Ilyenek miatt van nekem ez az alkalmazás telepítve
Na meg olyanokért mikkor felébresztenek és úgy beszélgetek valakivel, és még arra se emlékszek hogy beszéltem valakivel, nem hogy mit
-
viktorhu
veterán
-
-
ígyvanferi
addikt
válasz
Landsmann #78824 üzenetére
Egy Redmi 7-ről van szó egyébként. Illetve ilyen VoLTE varázslatot nem használok, még csak homályosan van meg, hogy az egyáltalán micsoda. Ennek az aktiválása vajon megoldás lehet? Akár csak a telenoros kártyán. Ennek az ellenkezőjét egyikőtök sem írta így konkrétan. Vagy próbálkozzak telenornál SIM cserével?
Én is cseréltem már foglalatot, eddig a kezdetektől az 1-esben volt a telenoros, tegnap cseréltem meg őket, amikor megint nem jött be hívás. Ma egyébként működött a telenoros is, egyelőre nem tudom megmondani van-e összefüggés. Viszont én semmi olyat nem tapasztaltam, hogy eltűnt volna a hálózat kijelzése vagy maga a kártya, kimenő hívást pl. mindig tudok indítani. Megkérdezem a telenort, legalább egy SIM cserét eszközöljük már. Eddig én inkább a telefont okoltam, ezért sem hívtam a supportot. -
válasz
Landsmann #78737 üzenetére
Nincs szükség aktiválása.
Az alkalmazásboltokban (pl. Google Play, Apple App Store) történő vásárlásokat kellhet engedélyezni, de amennyire tudom, az alapból aktív.
Itt talán arról lehet szó, ha kér számlát a feltöltésről, akkor abból nem lehet mobilvásárolni.
Lehet, rosszul tudom, most nincs előttem az infó. -
Diák66
őstag
válasz
Landsmann #78575 üzenetére
Hát nekem a részletező alatt nincs semmi.
Viszont most látom, a "számlakép" alatt van HTML, valamint PDF lehetőség. A kettő között van különbség, a HTML-ben ott van az adatforgalom (PDF-ben ez kimarad), más kérdés, hogy kB-ban (köszi, köszi, legközelebb bitben legyen megadva...légyszi! Úgy sokkal hosszabb lesz a számsor
)
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Landsmann #78063 üzenetére
Világos. Azt értem, hogy 1500-hoz 90 nap, a többihez 365 nap jár, (március, nem február..) de a kérdés az volt, hogy bármilyen feltöltés az addig rajta lévő összeget is meghosszabbítja. Most 6k van rajta, 5 nap múlva lejár. Ha veszek rá 1,5k-t, akkor márciusig lesz 7,5k-m. Ha veszek rá 3k-t, akkor 9k lesz rajta jövő decemberig.
Ha nem veszek rá, elveszik a 6k, a kártya nem lesz elérhető, de utána feltöltéssel újra aktiválható, de már csak a feltöltött összeggel. -
asdf_
veterán
válasz
Landsmann #78030 üzenetére
Ez egy MÁSIK (szerk, sőt, így már harmadik, miért is látod te ezt még egyáltalán
) 100 GB-os ajánlat lesz szerintem. PR osztály nem figyelt rendesen, a 30 naposnak pl. 99 vagy 111 GB-osnak kellett volna lennie, hogy ne lehessen összetéveszthető. El nem tudom képzelni, hogy hány emberen kellett ennek keresztülmennie, és egy sem volt képes a homlokához kapni, hogy baszkikáim, ez így nem lesz jó...
-
-
MDanny
senior tag
válasz
Landsmann #77843 üzenetére
Nekem a Redmi Note 5-nél simán menet közben tiltották, amikor olyan kedvük volt. De volt olyan, hogy akkor tiltották, amikor újraindítottam. Mindig kértem újra a bekapcsolást. A napokban a Redmi Note 8-ból áttettem a Redmi 7-be, még nem tiltották, de egész nyáron feltöltős Telenor kártya volt benne és nem tiltották (előtte is kérésre került bekapcsolásra, nem is kérdezték a típust).
Legutóbb amikor kértem a bekapcsolást (a Redmi Note 5-ben történt letiltás után a Redmi Note 8-ra átköltözéskor, még júliusban), akkor szólt az ügyintéző, hogy nem támogatott készülékben van a kártya, saját felelősségre bekapcsolja, de ne legyek meglepve, ha rosszul működik és egyébként is gyakran ellenőrzi a rendszer a dolgot és automatikusan tiltják. Nos, azóta csak akkor tiltották egyszer, amikor bejelentettem, hogy szinte használhatatlan itthon a 4G, de maguktól visszakapcsolták, amikor lezárták a hibajegyet (pedig hivatalosan csak a 8T támogatott, hiába ugyanaz a két készülék ilyen szempontból és a 4G továbbra is katasztrófa nálam, 2G-vel is jobbára csak az ablakban tudok telefonálni).
Jelenleg a Redmi 7 és a Redmi Note 8/8T csak a Telenor és a DIGI esetében jeleníti meg a VoLTE ikont.
-
asdf_
veterán
válasz
Landsmann #77824 üzenetére
Lehet, mire a meghosszabbított névhasználati jog lejár
Erről úgy írtok, mintha valami kőbevésett dolog lenne. Simán lehet, hogy azt mondják, hogy helló, vírrus van, épp nem igazán akarnánk most átbrandelni az országot, mennénk tovább még egy évet ezzel a névvel, hogyér' adjátok? Aztán megegyeznek valamiiben és megy tovább az élet.
szerk: hopp, most futottam bele a hírbe, így jár az ember, ha csak link névvel hivatkozik valaki valamit a cikkcím helyett, simán átszaladtam rajta.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570S AORUS MASTER alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bezámítás! Lenovo Legion Pro 5 16IRX8 notebook - i7 13700HX 32GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest