Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - Korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
-
4Grider
nagyúr
válasz aprokaroka87 #105554 üzenetére
Térkép szerint sem tudják lefedni. A 3500 MHz esetén pedig a térkép erősen elméleti, hiszen nagyon nem mindegy, hogy egy épület bázisállomás felőli részében vagy, vagy az átellenes oldalon.
-
lipido
senior tag
válasz aprokaroka87 #105552 üzenetére
Nem tudom mennyivel jobban terjed a 4g mint az 5, de ha a 4g 100% jelerossegez peodukal, es onnan jon az 5 is, valszeg latnia kellene. Nemnertek hozza, laikuskent irom
-
4Grider
nagyúr
válasz aprokaroka87 #105552 üzenetére
Ránézve a templomtoronyra, már nekem is.
-
Oliverda
félisten
válasz aprokaroka87 #105549 üzenetére
Erre céloztam...
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
lipido
senior tag
-
Oliverda
félisten
válasz aprokaroka87 #105546 üzenetére
4G-s beállítás mellett?
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
4Grider
nagyúr
válasz aprokaroka87 #105535 üzenetére
Nyilván ami közelebb van...
-
lipido
senior tag
válasz aprokaroka87 #105535 üzenetére
Cellmapper alapjan, ami gondolom nem 100%, egyik sem sugaroz erre
szerk: tevedtem. Jelenleg a 1241-es toronyra csatlakozik. Jelerosseg 100% (router alapjan)
[ Szerkesztve ]
-
lipido
senior tag
válasz aprokaroka87 #105530 üzenetére
A 1212 is tud elmeletileg nem tudtam keresni, koszi a segitseget
aprokaroka87: ios telom van, app sajna nincs
4Grider. A ref templom ott van az uzlet mellett. Arra ra is latok a padlasrol/tetorebol. Kiprobalom, koszi[ Szerkesztve ]
-
lipido
senior tag
válasz aprokaroka87 #105530 üzenetére
Sajna nem mutatja, vagy nem tudom keresni. 5g semmit nem mutat
szerk: ranezek, koszi[ Szerkesztve ]
-
lipido
senior tag
válasz aprokaroka87 #105519 üzenetére
Szia. Igen. Yettel usz javasolta, h nezzem meg a kartyat masik eszkozben, mert mennie kellene. Probaltam kint is (udvaron)
-
csaszi75
senior tag
válasz aprokaroka87 #105301 üzenetére
De miért engedik el? Meg akarják szüntetni ezt a csomagot s megpróbálnak majd átterelni másikba?
-
donjohnson
addikt
válasz aprokaroka87 #105301 üzenetére
már kaptunk sms-t erről.
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
yanna
addikt
válasz aprokaroka87 #105245 üzenetére
Azt hittem, kicsit többet ittam, de ezek szerint nem.
-
zoli62
addikt
válasz aprokaroka87 #105245 üzenetére
A tv ethernet portra kötöm a routert
-
donjohnson
addikt
válasz aprokaroka87 #105233 üzenetére
"Nem igazán értek hozzá, de ha jól rémlik a kültéri antenna máshogy connectál a cellához, 3.5 Ghz vagy vmi ilyesmi rémlik, míg a telefon nem ugyanúgy. Ebben lehet különbség (egyikkel jó, másikkal nem)?"
emiatt a mondat miatt írtam.
-
yanna
addikt
válasz aprokaroka87 #105077 üzenetére
-
yanna
addikt
válasz aprokaroka87 #105077 üzenetére
Verzió ugyan ez.
-
rin33
senior tag
válasz aprokaroka87 #104573 üzenetére
A modernizált állomásokon ahol a B1 B3 B8 B28 megjelenik ott nálam mindig 3CA a B28 kivételével ami 200 mbit körül van ha közel vagyok a bázishoz.
Ahol korábban B1 B3 B7 volt ott is megjelenik a B8 és B28 de vajon a B7-et meg szokták hagyni? Cellmalperen a ,,last seen” sort nézve nekem nem egyértelmű hogy modernizáció után marad-e… -
Chiller
őstag
válasz aprokaroka87 #104596 üzenetére
Egy állomás modernizációja jellemzően kb. 1 hét.
1-3 nap: előkészítés, előkábelezés, szekrény és antennacsere. (rövid megállások vannak ilyenkor általában, de a régi rádiós berendezések üzemelnek)
4. nap: swap azaz a régi lekapcsolása, majd az új rendszer elindítása (jellemzően ekkor van a legnagyobb kiesés)
5. nap takarítás, bontás, cleanup. (rövid megállás lehetséges)+ pár hét: amíg zajlik az optimalizálás.
Az a táblázat amit belinkeltél csak terv, akármi közbejöhet (időjárás, betegség, anyaghiány, stb) - van olyan állomás rajta ami több dátummal is szerepel
-
4Grider
nagyúr
Csanádapácán papíron már bő hete elkezdték a modernizációt.
-
Landsmann
addikt
Nem tudom meddig tart a modernizálás. De a szomszéd városban még nem voltak és eddig a listában sincsenek, úgyhogy egyelőre még nincs vége a munkálatoknak.
Amúgy nálunk sem akkor volt amikor kiírták, hanem durván 1 hónappal később.[ Szerkesztve ]
Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1
-
TeeJay
félisten
Amit mértem pont BP 18 ker egyetlen tornya amin B7 üzemel az is csak erre az irányba amerre a panel lakás van nekünk.
B1-B3-B7-B8-B20-B28 + N78-as torony és felém mind a 6darab 4G és N78 is van kb. 120méterre. Ha erkélyre kiállok 5. emeleten telibe látom a szemközti tömb tetején a tornyot igaz a Samsung A54 "csak" 4CA-t tol így 20+20+10+100MHz a maximum amit láttam tőle. Pedig mintha úgy olvastam volna hogy 6CA képes az Exynos 1380 de Yettel 4G-re csak 4-et enged max talán
A többi tornyon nincs B7 de majd nézek itt is 5G mérést csúcsidőben mit dob B3 és B1 kiegészítésselMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
4Grider
nagyúr
A legnagyobb sávszélességgel bíró sávot (B7) kevés helyen kapcsolják be, mert viszonylag kis területet fed le. A tapasztalat pedig az, hogy ahol azért kapcsolták be, mert időnként sokan használják (pl. stadionok és egyéb rendezvényhelyszínek), azzal együtt is eldugítható a 4G.
-
4Grider
nagyúr
válasz aprokaroka87 #104571 üzenetére
A bázisállomásokon nem hiszem hogy tárolják az adatot, ergo odáig mindennek el kell mennie, akár naponta sok ezerszer is.
-
nfsu17
veterán
válasz aprokaroka87 #104564 üzenetére
A 4K youtube mennyit használ?
max 50-60 mbit/sec-et?
Á, fele annyit esetleg.
Itt pl 33mbit körül a 4k60
És csomó videó "csak" 4k25/30
a 8k60 van 50mbit körül.
-
4Grider
nagyúr
válasz aprokaroka87 #104564 üzenetére
Azért az 5G SA-ban még ott van néhányszor 10 MHz, szóval még egy kicsit lehet majd több kakaót is nyomni (feltéve hogy bírja a felhordóhálózat).
-
TeeJay
félisten
válasz aprokaroka87 #104551 üzenetére
Lehet pár száz forinttal olcsóbb csak ugye ha van FTTH meg DOCSIS3.1 is amin van 1000-es net akkor miért a mobil hálózatos "otthoni" nettel kell minden mobilost majd szét sz*patni? Vidéken megértem ahol nincs kábel vagy csak ADSL oda tökéletes de sűrűn lakott panel telepen 5G-t lezabálni kár lesz.
Mértem most vagy 10-et, 4CA-t ír a telefon 20+20+10+100MHz-en és minden mérés 800megabit alatt volt, több mérés inkább 600megabit felé. Azért mikor megvettem szeptember végén a telefont akkor még 1200-at mértem este 8-kor isVégre már 5G-vel eljöhetett volna az hogy korlátlan csomagokat lehet adni normális áron vagy ha nem is korlátlan akkor 100-200-300GB-os korláttal de így ha az otthon netesek gyorsan leszívják valahol vissza kell fogni azok meg a mobilosok lesznek
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
pjen
félisten
válasz aprokaroka87 #104551 üzenetére
Lehet praktikus, nem kell peldául külön kütyüt venni ha rossz a WIFI . Ezt magaddal viheted akárhová. Teheted a lakásban olyan helyre ahová egy vezetékes routert nem tennél.
-
Fecó88
tag
válasz aprokaroka87 #104485 üzenetére
Szia megy nálam is yettel el a 4k videó YouTube on csak időnként újra kell telepíteni az app ot.
Ipone13 Samsung Galaxy A22 5g Samsung galaxy tab s6
-
yanna
addikt
válasz aprokaroka87 #104277 üzenetére
Pénteken...
-
félisten
válasz aprokaroka87 #104258 üzenetére
Sima feltöltős, netről rendelve. Előbb néztem már -30Ft az egyenleg
-
4Grider
nagyúr
válasz aprokaroka87 #104201 üzenetére
A pincékben sem véletlenül nincs térerő. Még a 700 MHz is egyenesen terjed, és van az a közeg, amin már nem megy át.
-
CellWalker
tag
válasz aprokaroka87 #104201 üzenetére
Eléggé. Pláne ha kicsit nedves is.
-
polonic
félisten
válasz aprokaroka87 #104013 üzenetére
Telefonos végfelhasználóként nem biztos, hogy lesz érdemi tapasztalható változás.
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz aprokaroka87 #104013 üzenetére
Én a csomagkésés tartósan 10 ms alá kerülését várom tőle.
-
MODERÁTOR
-
bociusz
aktív tag
válasz aprokaroka87 #103700 üzenetére
Az LTE Timing Advancet is tudod használni a beháromszögeléshez, megbízhatóbb, mint kizárólag a vett jelerősség alapján keresni.
[ Szerkesztve ]
-
CellWalker
tag
válasz aprokaroka87 #103698 üzenetére
El kell menni bekapcsolt cellmapperrel Barattyos fele, és máris kiderül ha ott van
-
CellWalker
tag
válasz aprokaroka87 #103696 üzenetére
Több mérés kellene a környéken, de érzésre az a Yettel állomás nagyon nem ott van, inkább Dócon vagy Ópusztaszeren lesz, esetleg Szegváron, de lehet Barattyos is..
[ Szerkesztve ]
-
bociusz
aktív tag
válasz aprokaroka87 #103585 üzenetére
A már lekapcsolt 3G-s területeken (Balaton, Észak-Dunántúl) ki is bővítették vele a B1 LTE vivőt.
-
CellWalker
tag
válasz aprokaroka87 #103596 üzenetére
Ha megnézed, az n82 duplex mód mezőben a 'SUL' szerepel, ez annyit jelent értelmezésem szerint, hogy ebben az esetben ez a tartomány feltöltési irány rásegítésként működhetne. Csak akkor oda a jelenlegi üzemmód (B20).
Az ilyen és ehhez hasonló különlegességek használatára egyelőre nem sok esélyt látok, sajnos ennél jóval fontosabb helyi sajátosságokat se sűrűn vesznek figyelembe (pl. határközeli csökkent frekvenciakészlet pótlása használaton kívüli sáv bekapcsolásával), inkább a sematikus üzemeltetés a jellemző.
A közössé tett B20 jövőbeli sorsáról itt talán senkinek sincs érdemi információja, majd a döntéshozók eldöntik. Az biztos, hogy a jelenlegi állapot kényelmesebb mindkét érintett szolgáltató számára.
-
veterán
válasz aprokaroka87 #103591 üzenetére
Még a 3 óra is lehetetlen. Mert 2 óránként bontja a vonalat. Ha azonnal vissza is hívod kiesik néhány másodperc.
Nálunk szokott olyan lenni hogy messzi messzi családot felhívjuk. Ők is csinálják a viszonylag helyhez kötött dolgaikat, mi is. Közbe beszélgetünk.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
CellWalker
tag
válasz aprokaroka87 #103594 üzenetére
Ott megy, jól látod.
-
CellWalker
tag
válasz aprokaroka87 #103590 üzenetére
Persze. Sőt, ne álljunk meg itt, elég ütős lenne vidéken egy n1 - n7 kombó, olyan helyekre ahol nincs (főként anyagi szempontok alapján) realitása a C sáv (AAU) kiépítésének.
Sajnos azonban érzésem szerint a jelenlegi modernizálás sem teljesen jövőálló, sok helyre 'csak' 4 sávos antennák kerültek fel, ami már mind foglalt (pl. B28-B20-B3-B1), itt a 7-es sáv indítása ismételt eszközcsere nélkül esélytelen. Azt nem tudom, hogy ezekre a helyekre milyen RRU került fel, de lehet azon is spóroltak.
De ismétlem, ez csak feltételezés részemről, nem állítom hogy ez teljesen megfelel a valóságnak. -
Landsmann
addikt
válasz aprokaroka87 #103591 üzenetére
Apróbetűs rész biztos van.
-
CellWalker
tag
Természetesen, a meglévő 10MHz mellé jön még 5. Ha csak B1-et használsz, akkor ez 50%-os növekedés az eredeti állapothoz képest.
Ha több sávot használsz egyszerre, akkor arányaiban már nem fog sokat számítani.Sajnos csak 15MHz-et 'vásárolt' a Yettel B1-en 20 (ennyi a maximális 4G csatornaszélesség) helyett.
-
polonic
félisten
Akár hozhat is. Azokat a frekvenciákat lehet használni 4G-te és 5G-re is.
-
törölt tag
válasz aprokaroka87 #102909 üzenetére
Akkor szerintem bejelentem vagy nem tudom mert most a telekomos b20-on van a teló, hívott haverom és csak az smst kaptam meg hogy hívott, nem jött ki a hívás. Pedig van 3 egységnyi térerő a telekomos b20 on most. Eddig a telefon átment a B3 ra de most már vagy fél órája b20 on van. Ha kimegyek az udvarra átmegy b3-ra de ahogy bemegyek a házba vissza megy a b20 ra, pedig a jelerősség nagyon nem változik miután bementem. Talán csak -85 dBm-ről felmegy -93 dBm re de szerintem attól nem kéne megszakadnia
-
törölt tag
válasz aprokaroka87 #102905 üzenetére
Szerintem nincs, oldalon most nem tudom megnézni mivel karbantartanak. Eddig csak akkor dobott át ha töltöttem fel valamit vagy amikor speedtesten eljutott a feltöltésig, de most szinte akármit csinálok, mondjuk megnyitom a messengert, átvág a telekomos b20 ra és nem tudom hogy miért.
-
donjohnson
addikt
válasz aprokaroka87 #102724 üzenetére
igen, most hogy mondod nekem is szürke az a mező a messages app-ban.
4Grider: az a messenger, nem a messages: [link]
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz aprokaroka87 #102724 üzenetére
Nem most szűnt meg a Messagesben az sms küldése/fogadási lehetőség?
-
donjohnson
addikt
válasz aprokaroka87 #102722 üzenetére
akkor itt az sms központ száma, írd be: SMS, MMS, GPRS beállítások
-
donjohnson
addikt
válasz aprokaroka87 #102719 üzenetére
az otthonnet lite hordozható, de az a kis huawei szappantartó wifi-be való, nem telóba alapvetően.
így érthető hogy nem megy a play áruházban való vásárlás, mert a hordozható routereken sincs play áruház.ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
donjohnson
addikt
válasz aprokaroka87 #102716 üzenetére
nekem a router is szokott sms-t kapni, amikor befizetem a számlát, hogy sikeres számlabefizetés (net apn-es sim kártya van benne). a router web-es felületén van sms fül. persze küldeni nem szoktam róla.
[ Szerkesztve ]
-
csacsi67
addikt
válasz aprokaroka87 #102716 üzenetére
sms t tudsz kuldeni adat kártával is .
-
donjohnson
addikt
válasz aprokaroka87 #102711 üzenetére
nem az a baja, hogy 2 sim-et használsz egyszerre?
vedd ki az egyiket ideiglenesen. [link]ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
4Grider
nagyúr
válasz aprokaroka87 #102711 üzenetére
Ha a vpn-t kikapcsolod egy kis időre, akkor is jön a hibakód?
-
donjohnson
addikt
válasz aprokaroka87 #102709 üzenetére
mobilneten vagy, vagy wifi-n?
nekem egyszer a play áruház csak homokórázott egy folyamatnál, wifi-t váltottam és megjavult.
amúgy mi a hibaüzenet?ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
Akelaus
senior tag
válasz aprokaroka87 #102651 üzenetére
Bp. XV. Városháza (és szűkebb környezete)
-
gabor9991
őstag
válasz aprokaroka87 #102644 üzenetére
Telekom B20 nagyságrendekkel nagyobb sebességre képes.
-
gabor9991
őstag
válasz aprokaroka87 #102636 üzenetére
Nálam modernizáció után épp amiatt jelentkezett a probléma mert a korábbi nagyon jó jelszintet biztosító Telekom b20 helyett a telefon inkább a gyenge b8-ra vagy a még rosszabb b28-ra csatlakozott.
Volt néhány bejelentés ami után a telefon már nem akar a modernizált B8/28 sávokra csatlakozni ameddig a b20 elérhető jó jelszint mellett.
Így viszont a modernizáció volt számomra felesleges mert ugyanúgy mint korábban a Telekom b20 hálózatát használom. -
Landsmann
addikt
válasz aprokaroka87 #102378 üzenetére
Ja, jó példa nálunk a Digi elgáncsolására. A környéken minden településen volt a Diginek bázisállomása, kivéve nálunk. Pedig megvoltak a tervek, engedélyek, aztán az önkormányzat az utolsó pillanatba bedobta az atombombát. Csak úgy járultak volna hozzá, ha olyan tornyot építenek, ami kilátóként is funkcionál. Ja, itt az Alföldön egy volt szeméttelep mellett biztos sok látnivaló lett volna. Na, így aztán nem lett a Diginek bázisállomása se saját, se más szolgáltató tornyán. Bár én arról nem tudok, hogy más szolgáltatóhoz felpakoltak volna. Lehet nem is engedte egyik sem, azért építették mindenhova a saját klasszikus kialakítású tornyaikat.
-
Landsmann
addikt
válasz aprokaroka87 #102376 üzenetére
Naja. A templomtorony eléggé korlátozott elhelyezést jelent, pláne ha már konkurencia is van. Ahol meg már volt eddig is acéltornya valamelyik szolgáltató részéről, ott könnyebb helyzetben vannak. De szerintem elég kevés az a település ahol legalább egy torony ne lenne. Persze lehetnek ilyenek, de elenyésző. Még a 370 fős Krahácsnak, akarom mondani Kertészszigetnek is van saját acéltornya, plusz még a víztornyon is vannak sugárzók.
-
Landsmann
addikt
válasz aprokaroka87 #102358 üzenetére
De ha telekomos B20-as 4G lenne, az is rajta lenne a térképen. De 4G-t nem mutat Nagykátán. Érdekes.
-
Landsmann
addikt
válasz aprokaroka87 #102356 üzenetére
Nem tudom, a Cellmapper egyáltalán nem mutat ott 4G-s tornyot.
-
zenefalo
csendes tag
-
Landsmann
addikt
válasz aprokaroka87 #102231 üzenetére
Nekem azért van könnyebb dolgom a megfigyeléssel, mert azonos tornyon vannak. Na azt viszont nem tudom, hogy ott melyik szolgáltató hol helyezkedik el, mert 3 szinten vannak. De sejtésem szerint legfelül van a Telekom, alatta a Yettel és legalul pár sugárzóval a Vodafone. Ezt arra alapozom, hogy erről a toronyról csak a Telekomnak van 5G-je és a majdnem négyzetes alakú sugárzók a legfelső szinten klévő sugárzók között van. A középső szintre pakolták a Yettel antennáit, ott szaporodtak a sugárzók a modernizációkor. A Vodafone meg másik toronyról is szórja az áldomást, onnan van 5G, emerről nincs. Adott esetben akár az az 5-6 méteres szintkülönbség is döntő lehet, hogy melyik sugárzónak lát nagyobb térerőt a telefon.
-
simpley
őstag
válasz aprokaroka87 #102220 üzenetére
egy helyen, voda-yeti is egyszerre, azonos szerveren (Digi Kft) annyit megjegyeznék, hogy a vodán egy pálcika mellett mérem ezeket az értékeket, míg yeti esetén max térerő mellett.
[ Szerkesztve ]
signed by simpley.
-
Landsmann
addikt
válasz aprokaroka87 #102216 üzenetére
A B20 az a Telekomé. A B8 az valószínűleg a 3817-en volt. Az saját, elvileg 2021 októberében állították üzembe. Mindkét hálón lassú volt a sebesség?
[ Szerkesztve ]
-
Landsmann
addikt
válasz aprokaroka87 #102211 üzenetére
Az igaz, de ott van minden a belinkelt környéken. B1, B3, B7, B8, B20, B28. Sokat mondana, ha tudnánk hova csatlakozott mikor sebességet mért.
-
simpley
őstag
válasz aprokaroka87 #102200 üzenetére
a panelek miatt kell is ennyi. Szinte minden sarkon vannak cellák amúgy. Érdekes viszont, hogy a légvonalban távolabb eső vodás, B3-as cellára -77dBM-et ír, és 90mbps letöltést, 60mbps feltöltést nyújt átlagosan..
signed by simpley.
-
simpley
őstag
válasz aprokaroka87 #102198 üzenetére
Debrecen, írtam fent. Az adatokat cellmapper-ön néztem. [link]
[ Szerkesztve ]
signed by simpley.
-
törölt tag
válasz aprokaroka87 #102181 üzenetére
Olyan nem fordulhat elő hogy nem irták volna bele? Mondjuk lehet majd ránézek cellmapperrel de akkor az lesz a probléma hogy a telekomnak a b20-án fog lógni a teló és akkor hiába minden mivel a telekom oldalán fog megjelenni, cellmapper Telekom HU-nak írja.
-
törölt tag
válasz aprokaroka87 #102173 üzenetére
Az eNB 2414-es vagy a BTS 2120-as torony kapott-e valami fejlesztést, vagy csak a templom?
-
goop
őstag
válasz aprokaroka87 #102130 üzenetére
Elvileg nincs, de lehet csak hangoltak valamit.
-
goop
őstag
válasz aprokaroka87 #102128 üzenetére
Yettelnél lehet mókolnak valamit, az előbb megszakadt a hívásom, nem is tudtam hívni amíg a wifit ki nem kapcsoltam. Még nincs vowifim pedig.
-
tomp
félisten
válasz aprokaroka87 #102126 üzenetére
Kilobit/s
Ez az aktuális frekvenciától függ, hogy mennyit ír ki.
De nem mérvadó mivel QPSK modulációval írja ki. -
Danecay
addikt
válasz aprokaroka87 #102109 üzenetére
Nincs a közelemben olyan Yettel üzlet ahová csak úgy be tudok ugrani, a legközelebbi is több mint 20 km-re van.
#1021104 Grider
"Egyébként ez neked nem feltétlenül jó, mert ha az ismerősöd is ugyanarra a bázisra fog csatlakozni, lehet hogy éppen ő fogja előled elhalászni azt a sávszélességet, amivel még éppen élvezted volna a netet/tv-t/stb."Ez igaz lehet, de feltételezem a hálózatot nem egy felhasználóra hegyezték ki, viszont mivel kb. egy napig volt elvileg elérhető a Yettel oldala szerint nálunk, vannak kétségeim a felől, hogy túl sokan éltek volna a lehetőséggel, tekintve, hogy alig pár nappal korábban vált csak használhatóbbá, gyorsabbá nálunk a net. Augusztusban és szeptem ber elején, volt hogy még a 10Mbps-os sebességgel is megküszködött, de volt arra is nem 1x példa, hogy 1,5Mbps körüli sebességet mértem csak. Szóval ezért nem gondolnám, hogy túl sokan használtak nálunk ilyen jellegű netet az egyéb otthoni internetszolgáltatás kiválására. Én is csak azért, mert elszámoltam a féléves próbát májusban, és pár nappal később vittem csak vissza a cuccot, ezért két lehetőségem volt, vagy leadom és egyben kifizetem az 1 év hűségből fennmaradó félévet, 48e Ft-ot, vagy vissza hazaviszem és használom és havonta fizetem az előfizetést. Ez utóbbi történt miközben visszamondtam a meglévő mikrós netemet, hogy legalább két előfizetést ne fizessek. Szóval így nálam is csak véletlenül derült ki, hogy valamilyen fejlesztés történt a környéken. Ezért nem tudta pl. a szomszédom sem, akinek mondtam, pedig ő Yetteles, igaz csak a telefonjában van a SIM, de hotspot-nak szokta használni, és elmondása szerint időközönként ő is rá-rá mér a dolgokra, de neki sem tűnt fel, hogy lett volna valami változás. Lehet, hogy tényleg mákom volt és véletlenül volt éppen akkor nyitva ez a lehetőség, nem tudom.
-
Akelaus
senior tag
válasz aprokaroka87 #102098 üzenetére
A pirossal jelzett lenne az új torony? Azért kérdezem mert egy ilyet én is "találtam" itt a környéken.
-
Landsmann
addikt
válasz aprokaroka87 #102083 üzenetére
Gondolom a szolgáltató úgy ítéli meg, hogy az adott területen a B1, B3, B8 és B28 hosszútávon megoldja a jelenlegi és a jövőbeni előfizetői kiszolgálást. No meg még évekig meglesz a Telekom B20-a is, így biztosított az ellátás azokon a készülékeken is amik esetleg nem tudják a B28-at. Ez egyébként nekem is eszembe jutott, hogy bérlés helyett miért nem saját B20-at használnak.
-
4Grider
nagyúr
válasz aprokaroka87 #102095 üzenetére
A Víztornyon voda van, arrafelé a Telenor anno nem épített bázisállomást. Ott tényleg csak a Telekomnál lévő B20 marad...
-
4Grider
nagyúr
válasz aprokaroka87 #102093 üzenetére
Nyilván felmerülhet új helyszín. Csak ugye egy vadi új helyszínhez erős indok kell, hiszen nem két fillér egy új bázisállomás felhúzása, főleg nem, ha még optikát is húzni kell hozzá. Mondjuk egy néhány ezer fős lakópark/telep lehet erős indok, de egy erdőbe felhúzódó faluszél már kevésbé.
-
4Grider
nagyúr
válasz aprokaroka87 #102091 üzenetére
Annyi hüleséget kérdezel mostanában, hogy azt hihetnénk, hogy a 12 éves gyermeked átvette a fiókod felett a hatalmat.
A modernizáció meglévő infrastruktúra modernebbre cserélését jelenti. Nyilván ez alatt a 2 év alatt sem állt le az új helyszínek keresgélése, de elsősorban a rossz lefedettséget a legalacsonyabb frekvencia a meglévő infrastruktúrán történő használatbavételével akarják megoldani. -
4Grider
nagyúr
válasz aprokaroka87 #102089 üzenetére
Ahol csak B20 az opció a yeti előfizetőnek az szívás, pont annyira, mint a Dunától nyugatra a trés előfizetőnek. De ilyen helyeken még nagyobb szívás lenne, ha a B20-at csak 10 MHz-en kapná az előfizető (de saját toronyról). Persze ha már épül ki mellé B28 is, az már előrelépés lenne, feltéve, hogy az eszköze alkalmas a B20 és B28 összefogására.
-
4Grider
nagyúr
De az. Megállapodtak egymással, hogy az ország egyik felében az egyik, másikban a másik használhatja a 20 MHz-nyi B20-at (kivéve Budapestet). Ezt írásba fektették. Miért térnének el helyenként ettől? Miért bonyolítanák egymás hálózatmenedzsmentjét?
-
csernak75
senior tag
B20 sávon 10-10 MHz van a szolgáltatóknak, Budapesten kívül ezt össze rakták egybe.
Ezért a dunántúlon a yettel tornyokról sugárzott 20MHz széles sávú B20 ra kapcsolódhatnak a telekomosok is. Míg a dunától keletre a Telekom tornyokról sugárzott B20 ra a Yettel előfizetők.Ezért van az hogy a másik szolgáltató tornyáról sugárzott B20 nem fogható össze a saját cellákkal. Tehát a dunántúlon a telekom nem lehet B1+B3+B20 CA, míg a dunától keletre a yettel nem lehet B20 CA.
-
pjen
félisten
válasz aprokaroka87 #102077 üzenetére
És ehhez még hozzájön, ha nincs megfelelő Tv d, havi 500Ft box bérlés.
-
csernak75
senior tag
válasz aprokaroka87 #102079 üzenetére
Szia, "A mobilszolgáltatók a frekvenciák 2029-ig szóló haszonbérletéről írták alá a megállapodást, amelyben a frekvenciahasználati jogot kölcsönösen és részben átengedik egymásnak." [link]
-
pjen
félisten
válasz aprokaroka87 #102073 üzenetére
Kérdés, hogy Neked mi éri meg. Én nem szívesen kötök hűséget. A router 1 év hűséggel havi 2K. 2 év hűséggel havi 1k. Viszont tény, ha van megfelelő router nem kell bérelni és hűség sincs. Úgy meglepően jó ár.
-
donjohnson
addikt
jogos, amit pjen ír, mert biztos előleget kérnek a router árából, mint a telefonoknál.
én akkoriban 0 ft-osat választottam, de az 5g-s zte mc801 biztos nem 0 ft-os.ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
4Grider
nagyúr
Annyival nem. A kérdés az, hogy a végén visszakérik-e az 5G routert. Mert ha nem, megéri ezt a bérleti díjat.
-
4Grider
nagyúr
válasz aprokaroka87 #102037 üzenetére
Mikrós felhordó mellé nem célszerű N78-as cellát feltenni, oda N1 még inkább N28 való.
-
csernak75
senior tag
válasz aprokaroka87 #102035 üzenetére
Ilyen sebességeknél simán lehet hogy (ha mikrós) a torony betápja miatt nem tudsz többet mérni.
-
4Grider
nagyúr
válasz aprokaroka87 #102027 üzenetére
Lásd Balaton part csúcsszezonban. Ott már csak az N78 szokott segíteni meg persze a mikró lecserélése optikára. Csakhogy másfél hónap miatt nem feltétlenül megtérülő beruházásról van szó.
-
veterán
válasz aprokaroka87 #102021 üzenetére
Nálam még nem sikerült itthon úgy rápillantani telefonra hogy ne 4G+ / 5G lenne mióta Yettel sim az aktív netes sim
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
donjohnson
addikt
válasz aprokaroka87 #102016 üzenetére
minden szolgáltató csak letöltés esetén engedi a CA-t, hogy spóroljanak, más telefonoknak is jusson, ha épp nincs kihasználva.
de attól hogy nincs CA, attól még a cellmapper látja a nem csatlakozott frekvenciákat is (meg a telefon is hogy át tudjon lépni ha kell).[ Szerkesztve ]
-
burgatshow
veterán
válasz aprokaroka87 #102005 üzenetére
Aha, köszi, akkor lehet azzal van összefüggésben... Köszi!
-
viktorhu
veterán
válasz aprokaroka87 #101864 üzenetére
Nyilván mindkettő valós érték, más szerverre adott esetben más sebességgel tudsz kapcsolódni. A valóság mindkettő esetében valamivel több lehet, mert a böngésző elég sokat le tud venni (a script meg a grafika futtatása).
-
aktív tag
válasz aprokaroka87 #101959 üzenetére
Tekintettel arra, hogy csak általánosan említi a négy nagy szolgáltatót, így nem tudni, hogy melyik csatlakozott utoljára, ami miatt megvalósult az, hogy „mostanra” már mind csatlakozott.
Lehet akár Yettel is, vagy bármely másik a maradék három közül, de ez egy ilyen visszafogott mértékű információt kínáló hírből nem derülhet ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile (ARPG)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Spórolós topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Autós topik
- Androidos tablet topic
- Gyúrósok ide!
- Politika
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X videókártya eladó
- Apple Watch Series 7 45mm Midnight Aluminium Case, GPS
- Dell Latitude 5400 / i5-8365u / 16Gb DDR4 / 256Gb SSD / FHD IPS / újszerű állapot / Excellent akku
- Xerox 106R04349 Dualpack fekete
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest