Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz #75114240 #79986 üzenetére

    Ebből a cikkből pedig az derül ki, hogy mivel az antena hungária 25%-os tulajdonrészt birtokol a telenorban.... és a telenorból kiszervezett mobilos infrastruktúrát birtokló CETIN Hungary-ben is, így az államnak igazából "csak" a CETIN-ből kellene még 26% részesedést szereznie, hogy átvegye annak irányítását és akkor a kábeles digi + CETIN-es infrastruktúra máris országos lefedettség és a többi nagyhoz haszonló 3in1 szolgáltatást ad. A telenortól meg bérelhetnek frekvenciát.

    Úgy a telenor megmarad 75% PPF, plusz bevétele lehet az infrastruktúra 26% üzletrész eladásából és még bérleti díjat is szedhet rá a CETIN-től, mert a telenoré a használati jog. Az 5G fejlesztéseket már nem maga a telenor, hanem az infrastruktúrás CETIN csinálja. Amibe miért ne örülnének, ha beszállna az állam 4ig. Nem kell költeni drága beruházásra, hanem csak dől a lé. De még akár el sem kell adni részt, a CETINnek megéri áttolni az 5G fejlesztés költséget a 4ig-re, cserébe hogy odaengedik a mobil infrastruktúrára. Különben mi értelme lett volna az egész kiszervezősdinek, ha nem akarnak a telenoron kívül mással is szerződni.

    A befektetési alapok szeretik a gyorsan jövő pénzt és arcvesztés sincsen. Cserében esetleg buknak egy kis részt a mobil piacból, de mivel nem kell félni, hogy diszkont versenytárs lenne, akár árat is lehet emelni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák