Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz Papa-Het #37443 üzenetére
Ez alapján a stabis 18-55öd van, nem? Azt nem cserélném le egy baromi régi, 6MP-re belőtt obira, mert nem kapsz vele jobb képeket.
A szűrők meg megint egy más tészta (pun fully intended). UV-t felejtsd el, lófaszt sem ér - CPL-nek lehet értelme bizonyos gyutáv felett, ND is jó, ha állványozol statikus témát.
Összességében - felejtsd el, erre én nem adnék ki pénzt, mert csak megbánod.
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
r.levente75
addikt
válasz Papa-Het #37449 üzenetére
Csatlakozom az előttem szólókhoz, nekem mindkettő van. A 18-70 még a d70s optikája volt kitben. Amíg meg nem vettem a 18-55-öt nemrég, addig alapfelszerelés volt nálam a 18-70. Képileg szerintem jobb a 18-55, gyorsabb, halkabb, stabis, viszont kisebb az átfogás. Képileg is jobb, mindkettőt d7200-on teszteltem, szerintem élesebb is. Ha még a videózásban is gondolkodsz, nem kérdés.
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz r.levente75 #37454 üzenetére
Ha videózásra is ajánlod, akkor AF-P obid van?
-
Papa-Het
aktív tag
-
r.levente75
addikt
D7200-on be lehet valahol kapcsolni, hogy kíélesítéskor hangot adjon?
Lehet e dátumot tenni a fotókra, amikor exponál?[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz r.levente75 #37459 üzenetére
Custom settings, d1 (Shooting/display) - "Beep" menüpont. (júzermanuál 280. oldal)
A dátumot tudtommal mindig bepakolja az EXIF-be - hogy valami ronda overlayt is rápakoljon a fotókra... miért akarnál ilyet?
[ Szerkesztve ]
-
Papa-Het
aktív tag
válasz anaqer #37462 üzenetére
Nem győzök teszteket olvasni róluk. Szerintem nincs már olyan oldal amit ne túrtam volna fel. A tamron mellett csak az ára szólna, kb 8e forinttal olcsóbb (angol fontban) de ennyire ne legyek skót. Egyik 89 font, másik 69. A Tamron talán a fém bajonett miatt jobb, de ennyi. Azt olvastam hogy a széleket elcsalja és igencsak torzít és valahogy meghajlítja a képet 200-300 között.
-
veterán
válasz Papa-Het #37463 üzenetére
Labortesztek az egy dolog... de szerintem ebben az árkategóriában nem szabad stabi nélküli telét venni, mert csak szopni fogsz vele. Sokkal többet számít (igen, nappal is), mint hogy 200 vagy 300 a vége.*
(*a gyutáv ahogy növekszik, annál kevésbé számít akár 100-200mm difi - pfft, max. croppolsz otthon. nagylátóknál meg sokkal fontosabb - ott pár milliméter is nagy különbséget tehet, amit nem tudsz posztban korrigálni...)
Még egy dolog a bajonettekről: nincs semmi baj a műanyaggal, nagyon túl van ez az egész tolva. Józan paraszti ésszel belegondolva - ha odab*szarintod valamihez egy ilyesmi lencsét, mi engedjen? Tépje inkább le az obi a foglalatot is, vagy csak pfütty, nyekken a műanyag, nagy cucc - leporolod a vázról...
[ Szerkesztve ]
-
Byk01
őstag
A 18-55 is zoom objektív, tekintve, hogy nem fix gyújtótávolságú
[ Szerkesztve ]
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
szacsa82
tag
válasz tvamos #37401 üzenetére
Szerintem sem vészes, még soha életemben nem volt bajom SD kártyával (legalábbis adatvesztős bajom), ráadásul a D7200-ban is inkább csoportosításra használom a két foglalatot (egyik jpg, másik RAW vagy egyik fotó, másik video), de enélkül is tudnék élni. Megértem persze, ha valaki megbízásokat vállal, és fontos a képek biztosítása, de valószínűleg ezen személyek nagy része min. D750-est használ.
https://www.flickr.com/gp/147950305@N06/2VsXP4
-
mazsi70
senior tag
válasz r.levente75 #37470 üzenetére
Nézz rá a DPreview-re .
[link]Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)
-
szacsa82
tag
Hát ilyen áron nem hiszem, hogy akkora piacrobbantás lesz belőle. Fura, mert a pletykák 1300 dolcsira tették, azért az kb annyi, amennyivel a D7200 indított. Azt hiszem, jelen pillanatban árértékben nem előzi az elődjét.
-
need
addikt
válasz aleister #37444 üzenetére
Üdv..
Én nem régen láttam egy kirakatban ezt a Tokina 24-70 f2.8 azt kell hogy mondjam nem kicsi..
nekem Tami van szerintem simán van akkora vagy még nagyobb is..igaz nem hasonlíthattam össze!D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
zeus_2k14
senior tag
Sziasztok.
Nikon D3300-hoz szeretnék vásárolni állványt. Olyan kellene, ami nem dől el, és kb olyan 140- 170 cm magas, illetve nem hullik szét 4 hónap alatt, ja és ami persze elbírja a gépet
Milyet ajánlotok? Honnan érdemes beszerezni?
Köszönöm.
Gergő
[ Szerkesztve ]
-
Byk01
őstag
Valóban csak ennyivel rosszabb a D500-nál?
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
need
addikt
amikor én vásárlás előtt álltam akkor még nem volt kint a piacon a Tokina..
viszont egy percig sem volt kétséges hogy mit veszek és ez a Tami lett!
én azt mondom neked hogy jól döntöttél..
ja és a súlyával barátkozzál..D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
szacsa82
tag
-
Rooxy
csendes tag
Sziasztok!
Nikon D80-am van, meghalt a régi SB-600-as vakum, vennék SB-700-ast de nem találok róla infót hogy tökéletesen kompatibilis -e a D80-nal? -
-
oszy
veterán
MM-ban 0% thm van. Igaz, használtan olcsóbb. És ha azt nézem, hogy ugyanez Nikonban használtan ennyi... Igaz kicsit félek a képminőségtől. Nekem az élesség nagyon fontos lenne. Emiatt lettem szerelmes a Nikonba (24-70)!
[ Szerkesztve ]
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
Tomdriver
őstag
Úgy látszik csak errefelé lehúzós a történet, Amazon a beígért áron kínálja már előrendelésben is.
-
szacsa82
tag
válasz anaqer #37489 üzenetére
Hát nem kis összeg, de a piac egészét nézve azért reális beköszönő ár, ha egyszer az elődje ezer dolcsi, a D500 meg még refurbe-ben is több mint másfélszer annyi. Inkább az a megdöbbentő, hogy ebből hogy lesz fél milka Magyarországon. Ekkora rés nem szokott lenni.
[ Szerkesztve ]
-
Rooxy
csendes tag
Használ itt valaki D80-at SB700-al teljes megelégedettséggel?
-
nikkor
aktív tag
válasz r.levente75 #37456 üzenetére
D7200 minden szempontból kezeli az af-p obikat?
-
nikkor
aktív tag
válasz r.levente75 #37494 üzenetére
Jól gondolom, hogy ez a többi af-p obira is érvényes?
És milyen az af video közben: gyors és csendes?
A 7xxx széria a 7100-tól kezeli őket?[ Szerkesztve ]
-
r.levente75
addikt
válasz nikkor #37495 üzenetére
Nekem csak a 18-55 af-p van, de szerintem mindegyikre érvényes.
Nekem d7200 van, az jól kezeli, hiba mentesen, a többi alatta lévő szériával nem volt dolgom azt nem tudom.
Videó közben gyors, jól reagál, halk, mondhatni nagyon halk, de ettől függetlenül, amit lehet hallani élesség állításkor az a pici minimális hang, ugyan úgy benne van a felvételben. Nálam ez kompromisszumos volt, ennél most nincs jobb, ha kell az af. Engem nem zavar, de ez csak akkor hallani vissza, ha mukk csendben videózol, beépített mikrofonnal. Külső mikrofon állítólag kiszűri, de próbáltam, nem ugyan az a helyzet. De még egyszer mondom, nem zavaró, a többihez képest, amik használhatatlanok erre a célra, ha kell az af is. -
Throme
veterán
válasz Dißnäëß #37497 üzenetére
Szerintem tudják ők. Most itt a d7500, kicsit kevesebb bizonyos téren, de több az elődnél a képalkotásban, videóban, könnyebb az af tuning, ha megkapja a d500-ét, .....
Az ára nem kevés, de így is megveszik majd, ahogy megvették a 7200-zat, 7100-zat..... stb.
Ha majd szorít a cipő, akkor kitalálnak olyan megoldást, amit itt a fórumokon már rég vizionáltak, vagy ahhoz hasonlót.
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Külpolitika
- PayPal
- iOS alkalmazások
- Farming Simulator 25
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest