Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
marcitp
őstag
válasz Throme #36398 üzenetére
Ùgy gondolom, nem a kèptartalom volt a lènyeg, valòban inkàbb a technikai rèsze. Ès elsösorban egyèbkènt ràdgondolva ìrtam, hogy sàvosodik a 7200 is, hàtha megnyugszol hogy nem csak a 7100-al van baj, mert làthatòan mindig felkavar a tèma tèged...
Nem is gondoltam, hogy kèpileg elemezd a fotòt, (ez nem a fotòs topik) sztem egyèrtelmü volt a demonstràlò szàndèk - kèrtèk is.
Egyèbkènt lehet ülni a sza.on, de làtod, forceberg is ìrta, lehet olyan user, akinek ez fontos. Nekem annyira nem, de most màr èrdekel!https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
Snoop-y
veterán
válasz mazsi70 #36404 üzenetére
Es valaki panaszkodott hogy nem tueles a kep vagy rossz a kompo?
Az ilyen kepek amugy is pillanatkepek es pont az a varazsuk nem az hogy elemezgessuk hogy hmm kicsit alexpos becsillant etcAmugy mintha ez is savos lenne. Akkor ezek szerint a top gepek is savosodnak vagy a hivatasosnak nem tellik pro gepre
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
marcitp
őstag
válasz Snoop-y #36405 üzenetére
Lehet, 7100 volt...
na, jó, lehet akár 7200 is.
Komolyra fordítva vki lőjőn már egyet próbából 7200-al, csak az enyém "rossz", vagy ilyen az összes (nem gáz), és
1. megnyugszok
2. együttélek a tudattal
3. viszem a Nikonhoz, ha már egyszer garis.[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
rekid
addikt
Valószínű én vagyok még nagyon kezdő de ha egy képen 1,5 fényértéknél többet kellene húzni azt kukázom.
Persze nem szoktam hatásvadász "press" fotót csinálni ahol mindegy hogy, csak látszódjon a téma mert az eladja a képet.Gyáva népnek nincs hazája!
-
mazsi70
senior tag
-
total90
veterán
Melyik az a Nikon szoftver amivel össze tudom kötni a dSLR-t a laptoppal és az elkészült fotót látom azonnal a gépen?
Valamint melyik dSLR-ekkel működik?Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
Tomdriver
őstag
válasz total90 #36411 üzenetére
A Snap Bridge, de még elég gyerekcipőben jár, én le se töltöttem.
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz marcitp #36402 üzenetére
Nyílván nem ismerjük itt egymást igazán, ezért írom, hogy én annak nem örülök, ha másnak is rossz, mert nekem attól mivel lesz jobb?
Nem felkavar, csak jó lett volna anno helyén kezelni a dolgot és azt is tárgyilagos formában.De ezt sokszor leírtam már.
Amúgy ilyen körök lementek d7k és d600 vázakkal, csak lehet a valós júzerek hamarabb adták fel a vitát
Abban biztos vagyok, hogy az a csoport, akiről forceberg írt, teljesen képben van, hogy mely váz alkalmas az igényeik kielégítésére, és olyan technikát vesz, aminek a 3-5Fé tekergetés sem akadály.
Itt a forumon/fórumokon nem fogsz sok ilyen emberrel "találkozni".
Ropi írta, hogy az ismeretségében van aki a kiégések elkerülése érdekében alexpózik, de ők meg FF vázas fotósok (itt a fotós = ebből élő vállalkozó). -
N.GÁBOR
aktív tag
Az állványos topica is írtam az előbb, de ez sokkal jobban pörög, így itt is kikérem a véleményeket, hisz beszéltünk már táskákról, legrosszabb fotókról, így talán az állvány is belefér
Szóval a D7100-hoz szeretnék egy állványt venni, lehetőség szerint minél olcsóbban (30.000 Ft - 100 eur), így akár használt is lehet. Egyelőre csak a 18-105-ös kitobi van, de legkésőbb az F1-re szerintem beszerzünk egy "hosszabbat" 70-200-at vagy 70-300-at. Az állvány viszont már most is nagyon jó lenne.
Makrózás (bár ehhez még nincs obim) és Szimba földről való fotózása miatt szeretnék olyan állványt, ami a földhöz közel is megtartja a gépet.
Eddig a következőket néztem ki:
1. Rollei Compact Traveler No. 1 - új 100 eur
2. Rollei C5i titanium - használtan olyan 85-90 eurElőre is köszi
[ Szerkesztve ]
May the force be with you!
-
matyi012345
őstag
válasz Throme #36416 üzenetére
Én is vállalkozok, ebből élek, semmi köze nincs ennek a gépválasztáshoz. A hobbista is a legjobb tudása szerint választ és sokszor jobb gépeik vannak mint nekünk, mivel a vállalkozó megtérülési idő-amortizáció-járulékos költségek trióban gondolkozik, ha meg is akar élni és nincs belehülyülve a szakmába, hanem reálisan látja. Ha az ügyfélkör 99%-a 2mp-s gépeket kér, én nem fogok rohanni D810-ért, arra elég bármi pl. Egy esküvős ezt nem teheti meg. A hobbista meg az összes pénzét kiszórja feleslegesen. Általában és véleményem szerint.
-
veterán
válasz N.GÁBOR #36417 üzenetére
Rollei Compact Traveler No. 1
Van egy ilyenem. A csavarozgatós dolog kicsit macerás, meg terepre nem biztos, hogy a legjobb (én is inkább csak otthon *khm* videózásra használom)... de ennyi pénzért szerintem rendben van.
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
Snoop-y
veterán
válasz Tomdriver #36422 üzenetére
A Lightroom fo erossege az hogy egyben foto katalogizalo es kivalo post process eszkoz is.
Pl nem kell nyitogatni egyesevel a fileokat hanem import es mar mehetsz rajtuk vegig illetve az editalas maskent mukodik az eredeti fileon nem tortenik valtozas mig Photoshopban ez kicsit maskent van.
90% -ban a Lightroom kb eleg egy kocafotosnak de profi retusra Photoshop (rengeteg plugin van hozza de ez megint egy kalap penz sajnos ). Erdemesebb a Lightroommal kezdeni es utana melle johet a Photoshop[ Szerkesztve ]
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Tomdriver
őstag
válasz r.levente75 #36425 üzenetére
Ezeket már én is leszedtem de még nem használam egyiket sem, de képszerkesztésre valszeg a PS és a Lightroom a legmegfelelőbb.
Abban a Capture programban van valami szoftveres váz portalanítási funkció is, bár ezek a gépek tudják már ezt beépítve.
Majd ha lesznek már letöltve képeim, megnézem mit tudnak. -
Throme
veterán
válasz matyi012345 #36418 üzenetére
Arra akartam csak rávilágítani, hogy aki forceberg és korábban Ropi által leírt megoldást/technikát alkalmazza, miszerint alexpóból dolgozik, azok tudják mit akarnak, nem itt érdeklődnek milyen gépet vegyenek, és így tisztában vannak azzal, hogy ilyen esetben nem vesznek d7100 vázat. Sőt inkább FF-et, mert annak a szenzorában még több tartalék van még egy d500-hoz mérten is.
Lehet sokan élnek ezzel a megoldással, de itt a fórumon tuti kisebbségben vannak, ha vannak egyáltalán.
Az én felvetésemre hozták fel ezt példának, és erre mondom, hogy itt nem hiszem, hogy bárki erre keresne gépet.Te, ha jól tudom tárgyfotózol (is). Csak sejtem, hogy nem -5 Fé beállítással lősz képet.
Sőt, megkockáztatom, hogy a 7100-zal se lenne problémád, mert állványról fotózva alacsonyan tudod tartani az iso-t. -
*Ropi*
félisten
válasz Throme #36427 üzenetére
Azért van jó pár olyan téma, amit csúcsfényekre optimalizált, alexpóból felhúzott képekkel jobban meg lehet lőni, hogy a sötét részeken is megmaradjanak a részletek (tárgyfotózásban kifejezetten előnyös, pl. lowkey képek, vagy mondjuk a lowkey aktfotók (nem, nem linkelek példákat )
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Triathlete
senior tag
válasz r.levente75 #36425 üzenetére
Szia!
Capture NX nem rossz használtam egy évig, de a Lightroom teljesen kiváltotta nálam. Ugyanazokat megtudod benne csinálni, és több a fícsör. PS mellé elégnek kell lennie. Persze ez függ attól is mit szeretnél, mennyire akarsz kreatívkodni.
View NX szerintem teljesen felesleges és erőforrásigényes. Esetleg Nik's Collector Edition beszerzését fontold meg mint kiegészítő. Ha jól tudom kompatibilis PS-al és a LR-mal is.[ Szerkesztve ]
KovacsK85 / Kovács Krisztián
-
r.levente75
addikt
válasz Triathlete #36431 üzenetére
Köszi a segítséget.
A fotóimba csak nagyon minimálisan nyúlok bele, átvinni egy másik világba a képeket nem szoktam, nem is nagyon szeretem. Lightroomhoz még nem volt szerencsém, lehet megpróbálom, a PS esetenként sok. A View NX-et videók vágására és összefűzésre gondoltam, hogy jó lenne, talán. Az általad említett progit meg fogom nézni, köszi még egyszer.
-
veterán
válasz r.levente75 #36432 üzenetére
Nekem bevált a Lightroom. (Előtte DxO Opticsoztam, de valahol a tizes verzió környékén úgy elkefélték az UI-t hogy inkább kerestem valami mást - eddig nem bántam meg.)
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
matyi012345
őstag
válasz Throme #36427 üzenetére
Tudnám használni, de nem szeretném mert korlátozva lennék elég erősen. Valószínűleg hamar megszabadultam volna tőle anno, ha belefutok. 1DII-vel pontosan ugyanilyen gondom volt, nagyon hamar cseréltem. És ezt úgy mondom, hogy a studiovakukkal halál pontosan állíthatom be, hogy milyen világos legyen a tárgy, vagy éppen a háttér, vagy az alapfény, derítés, díszfény, stb.. Akinek nincs erre lehetősége annak marad a módosítás és máris bukta. Éppen ezért gondolom ezt fordítva mint Te. Én megoldom D7100-al valóban, de "ezzel itt a fórumon kevesen vagyunk így". Párszor már beszéltünk erről és szerintem pont fordítva látjuk. Annak kell az utólagos segítség a váz részéről aki nehezen oldja meg a fényeket.
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz matyi012345 #36435 üzenetére
"Annak kell az utólagos segítség a váz részéről aki nehezen oldja meg a fényeket."
Utólagosan nagyon sokan húzgálunk expo korrekciót. Én csak a mértékét vitatom/vitattam. Itt fórumozók nagy többsége - szerintem - 4, vagy 5 Fé-t már nem húzgál, inkább kuka és "újratervezés".#36429) zool1
A leírt értékekkel sosem volt gond. Ha megnézed mások képeit itt, mint tesztképek, ott nagyobb mértékű korrekcióra lett volna szükség, a 0,7 - 1 értékeknél. Ez utóbbiak teljesen normális, értékek és az így készült képek jó eséllyel nem kuka kategóriák. -
Throme
veterán
Namivan? Megöltem a topikot?
-
ssgt1981
senior tag
Utazózoomnak melyiket ajánlanátok inkább: Nikon 18-140 vagy Sigma 18-200?
-
Mahatma89
tag
Sziasztok!
Tervezgetem a közeljövőben egy D5600 (vagy D5500) beszerzését, csak azt nem tudom eldönteni, hogy melyik opcióval járnék jobban :
Nikon D5600 + AF-P 18-55mm VR + AF-P 70-300mm VR KIT (Később mikor megint tudok rá spórolni egy kis pénzt akkor vennék még hozzá egy fix 35 vagy 50-est)
Nikon D5600 + AF-S 18-105mm VR KIT + Nikon AF-S DX 35mm f/1.8 GFőleg családi (ami kutyát és macskát is tartalmaz) valamint túrázáshoz, utazáshoz kellene.
A választ előre is köszi!
-
Tomdriver
őstag
válasz Mahatma89 #36444 üzenetére
Én az első opciót választottam és ahol vettem a 18-55 szinte ingyen volt, ha azt nézzük mennyi lenne külön-külön a kitt.
Nekem is kell egy 18-105 mellé, bár hogy most próbálgattam, a korábbi aggodalmam (55-70 közötti rés) egyáltalán nem vészes, lehet soha nem lesz szükségem rá.
A 300-as vég viszont nem jön rosszul![ Szerkesztve ]
-
gergo5991
őstag
én is az elsőt javaslom 18-55,+70-300 hozzá, és később személy szerint én a 50mm f1.8g-t választanám a 35mm helyett, mert a 50essel már lehet portrézni stb, míg a 35mm ha tájképre is kell oda kell rekeszelni és arra már a 18-55 is képes, bár minőségben egy fix obi jobb lesz mint egy zoom, de ahogy elnézem a 18-55ös kitobit eléggé dícsérik ár/minőségéhez képest.
-
RexMaximus
senior tag
Hat, a leirt dologhoz a 18-55 nem igazan nyero. Nem fogo allandoan cserelgetni televel.
18-105 inkabb. Azzal jobban ra tudsz kozeliteni valamilyen esemenyre csaladnal is. Egy egy arc, arckifejezes, ajandek vagy valami kaja, vagy eppen a kutyak ha kunyiznak, vagy hulye fejuk van. Ha kertben vagytok, vagy csaladdal csavarogtok, turaztok megint a 105-os a jobb. Sokkal jobb. De igazabol lakason belul sem olyan sok az az 105mm.
Van 18-55mm es 18-105-om is. Elobbit csak egy dologra hasznalok, elotetlencsevel makrozok vele ha kell. Azt is azert, mert fokusztava kevesebb mint a 105-os tarsanak.
Fix obikat mint a 35mm-es ha konkret celod van vele akkor erdemes csak megvenni szerintem. Helyette indulonak vennek egy telet a 105-os melle. Pl. 55-200mm vagy amit irtal.
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest