Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
válasz Triathlete #36547 üzenetére
Arra gondolt szerintem, hogy "a Tamront biztosan veri" megállapításodat valamivel támaszd alá.
Saját fotók, vagy valamelyik tesztoldal link-je, ilyesmi.
Már csak azért is, mert miért lenne úgy ahogy te mondod?Ha az írod vissza, hogy nézzen ő utána, akkor az olyan nesze semmi, mert minek nézzen, mikor máshogy gondolja, és te nem győzted meg semmivel.
Ilyen megállapítások alátámasztás nélkül szinte mindig vitát generálnak, mert egyiknek ez, másiknak másik van és a sajátjukat tartják jobbnak.
-
szuszinho
őstag
válasz r.levente75 #36548 üzenetére
Na, akkor legközelebb ezt is megnézem.
-
Throme
veterán
válasz eastsider #36549 üzenetére
Jah, van különbség!
Egy ilyen aps-c szenzorú milc rendszeren elgondolkodnék, de árban több.
Ésszerűen (témának megfelelő obi, vagy max 2 db obi) összerakva a szettet szerintem a tükrös sem vészes.
Azért a fuji-ra se lehetnek olyan kicsik a zoom, és tele obik, lévén a szenzorméret egyezik a nikon belépő/haladó rendszereivel.
Pl a képen látható nikon vázra tegyél fel egy 35mm-es fixet, mert úgy lenne kb egyforma az összehasonlítás. Persze a vázméretek miatt így is a fuji a kisebb.
Súlyra a fuji 381g, a pl nikon 5500 meg 420g (ok a D90 több). Ez nem olyan nagy különbség.
Szóval a markáns eltérés a tükörakna mentes kialakítású vázméretből adódik.Grat hozzá és majd toljál valami új képet a képelősbe.
-
fireman123
őstag
-
forceberg
veterán
válasz fireman123 #36555 üzenetére
Ja, meg a Tamront ha nem jól fogod, decenteres lesz a képe a lógó tubus miatt
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
Liberator24
tag
Sziasztok!
Vettem egy párszáz forintos napellenzőt ebayről, a Nikon D3300-hoz kapott kitobimra. Az a problémám, hogy nem teljesen szimmetrikus a két kiálló rész, nem lehet annyira elfordítani hogy teljesen függőleges legyen. Befolyásolja ez bármiben a készülő képeket? -
randras_83
addikt
válasz fireman123 #36555 üzenetére
Szerintem szebben rajzol a Nikon. Kereshetkek képet is de nekem anno ez volt az érzésem. Az is biztos amúgy, hogy ritkán veszem elő a telét mostanában.
https://www.flickr.com/randras83/
-
fireman123
őstag
válasz randras_83 #36562 üzenetére
ok, elhiszem.....nem kell képet keresned , novemberben vettem a tamront, így biztos nem cserélem le , nekem tökéletesen megfelel
-
N.GÁBOR
aktív tag
Ha minden jól megy akkor holnap meló előtt kipróbálok és ha minden klappol veszek egy Nikon 50mm 1.8d-t a d7100-hoz.
Tudom, hülye kérdés, de elvileg a d7100-on megy az AF, mégis tele van az objektív - a képek alapján állítási lehetőséggel, nem úgy mint a 18-105-ös. Azokkal mit csinálhatok? Vagy csak a manuális élességet állító gyűrű van agyon feliratozva?
Simán csak rárakom a gépre és már használom is ugye? Mivel még nagyon kezdő vagyok, így szerintem holnap főleg automatán vagy valami előre beállítot "sceneben" próbálom. Működnie kell ugye, nincs más teendőm, csak felrakni és fényképezni?
May the force be with you!
-
bandigno
senior tag
Szakik! Rendelt már vki 3rd party EN-EL15 akksit? kellene egy tartalék egy hetes túrázáshoz, de pont ez az egy alkalom végett nem vennék eredetit. Alapjába véve elég lenne (majdnem) az egy darab, de télből télbe megyek és jobb, ha van egy plusz feltöltött a zsebben! Van ajánlott eladó/márka/oldal? Szoftver nincs frissítve a D610ben, reméljük ez növeli a felhasználható darabok körét!
Köszönet előre is! -
hotkar
aktív tag
válasz N.GÁBOR #36564 üzenetére
Pontosítás az előttem szólókhoz: tekerd a rekeszgyűrűt 22-es állásba ÉS húzd hátra a kis tolókapcsolót, ami kb 2 cm-re mellette van; ellenkező esetben a váz csak néz ki hülyén a fejéből (fEE hibakijelzéssel).
A kapcsolóval tudatod a vázzal, hogy istenbizony a legszűkebb állásban van a rekesz. A kapcsolót éppen ezért nem is lehet, csak a legszűkebb rekesznél átállítani.
[ Szerkesztve ]
-
quby
őstag
válasz hotkar #36569 üzenetére
Szerintem nem a kpcsolóval tudatja a vázzal, hanem a rekeszgyürű által, a bajonett feletti "csuszka" eltolásával. Ennek ellenélre tényleg, nem árt rögziteni. Enegem gyakran megszivat, hogy cserékkor elmozdul, és ha felteeszem, csak jön a hibaüzi a váztol...én meg pánikolok, hogy mivaaan..
A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
marcitp
őstag
Még ami eszembe jutott, a rekeszmozgató pöcköt az obi alján érdemes megmozgatni. Szépen, rugóerő ellenében kell mozognia, f/22-re rakott rekesznél szépen nyit, majd összeugrik. (majdnem vettem egy 50/1,4D-t pár éve, minden szép volt, csak nem ugrasztott be, szorult)
https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
Throme
veterán
válasz bandigno #36568 üzenetére
Ha pl ebay-ről rendelsz, akkor egy nagyon megbízható eladót válassz ki és nézd meg, hogy akik ilyen akksit vettek milyen visszajelzést adtak.
Ha sz@rt árul tuti nem lesz 99% fölötti a reputációja és az akksi vásárlók erős 'fakkolásba' mennek át.Jah ezeket a frissítéseket érdemes megnézni, hogy konkrétan mit is variálnak. Ha nem használt funkciót, akkor - szerintem - felesleges. Valamint fórumokat is érdemes böngészni frissítés előtt.
Működő rendszert módosítani nem biztos, hogy szükséges...szvsz
-
r.levente75
addikt
Na, megjött csájnából, életem első rendelése. 100%-os elégedettség, jó portéka, pontos illeszkedés, nem kell feszegetni, nem lötyög, szép és pontos kidolgozás. Kíváló utánzat.
A másikat még várom, az egy vakupapucs takaró sapka a vázra, mondjuk fura a nikontól, hogy ez nem tartozéka egy 300k-s váznak! Nikonéknál ez már nem fért bele, kb 1,5k-s tétel.
-
Snoop-y
veterán
válasz r.levente75 #36574 üzenetére
D750-hez sem adnak gyarilag ha ez vigasztal
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Tomdriver
őstag
Nekem is ma jött meg többek közt ugyanez a HB-N106, csak én itthonról rendeltem. (Nikon)
Sárgák hogyé' adták? -
marcitp
őstag
Rögtön komolyabbnak tűnik a 18-55! nyílván nem azért vetted, csak vicc volt...
Mennyibe került, és honnan? Jöhet privbe is az eladó.https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
tvamos
nagyúr
válasz r.levente75 #36576 üzenetére
Minek az? Mármint a vakupapucs takaró. Nekem még sosem hiányzott. Van valami funkciója?
[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
-
Tomdriver
őstag
válasz r.levente75 #36580 üzenetére
Hát ennyiért tényleg érdemes várni...
Látom a seller tönkre is ment és feb. 03 - ig kúrálja magát.[ Szerkesztve ]
-
dualcore
őstag
Én is rendeltem E-bay ről, konkrétan egy ML-L3 távkioldót kemény 600 Ft-ért, és 3 hét alatt meg is jött.
-
marcitp
őstag
-
fireman123
őstag
válasz dualcore #36583 üzenetére
ilyen párszáz ft-os ebay-est én is rendeltem, teljesen jól működik, .....viszont ez meg ingyé' van és ez is működik D5300-al
[ Szerkesztve ]
-
Tomdriver
őstag
Nézegetem a fotó állványokat, főként monopod érdekelne, ami erdőn-mezőn akár sétabotként is használható.
A baj, hogy nem igazán találok ilyent.Néztem ezt, de alacsony és gyenge. Aztán van ez a hagyományos, magasságra már jó, de nem tudom sétabotként megfelelhet e? Talán ez a típus lenne a legjobb, erős is, megfelelően hosszú is. Viszont nincs rajta markolat...
Mit javasoltok, szerintetek mi felelne meg a célnak legjobban? Tehát hegy-völgy túra, ahová kedvenc sétabotom most is magammal viszem, de ez most helyettesíthetné.
Bocs, hogy ideírom, bevallom meg sem néztem van e "állvány topik."
(közben megtaláltam, van. )(#36588) tvamos : Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz r.levente75 #36581 üzenetére
Értem. Köszönöm.
(#36587) Tomdriver
Igen, van állvány topic: [link][ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
szacsa82
tag
Nos, annyit mondjátok ezt a RAW dolgot, hogy sok év után beadtam a derekam és ekezdtem RAW-ban fotózni. Aztán rájöttem, mi lesz a gondom ezzel: elég gaggyend a laptopom monitorja, amin tudok szerkeszteni, ezért az értékek, amiket beállítok szinte semmit nem érnek, mert más képernyőkön egészen eltérő lesz a kép, márpedig itt apró nüanszokról lenne szó alapból. Van valami tuti monitortípus, ami kifejezetten ajánlatos fotószerkesztéshez? Milyeneket használtok?
https://www.flickr.com/gp/147950305@N06/2VsXP4
-
SimonYana
addikt
válasz szacsa82 #36589 üzenetére
A Delleket nézd meg! Kimondottan vannak olyan típusok amelyeket lehet kalibrálni!
Itt segítenek neked kiválasztani az általad megadott keretnek megfelelően!
Az oázisban van egy csomó típus készleten is amit akár a helyszínen meg is tudsz tekinteni!® SimonYana ®
-
r.levente75
addikt
Nekem egy régi lg flatron ips 236-os van, elvileg fotómonitor, de ez egy érdekes kérdés, hogy mihez képest jó egy kép. Ha csak otthon nézegeti az ember akkor jó a monitoron úgy ahogy van. Ha elő is akarja hívatni papírképre estleges nagyítás stb, akkor már nem ilyen egyszerű. Szívtam én is ezzel annó, kalibráltatni de valójában mihez is? Metr ugye ha már papírkép készül, ott is ugymond belenyúlnak előhívó, patronok stb, én arra kalibráltattam a monitorom ahová megyek előhívatni, és ha megcsinálok egy képet akkor kb tudom milyen lesz a végeredmény, nagyjából.
-
marcitp
őstag
Ha általános fotó (azok alapján, amiket mutattál, jók is voltak), nyugodtan maradhatsz a jpg-nél a 7200-nál. Max raw+jpg, amit fontosnak tartasz, azt hagyd meg raw-ban utólagos szerkesztésre, amíg nincs monitor.
Tudom, nem ezt kérdezted, pl sokan használnak Dell U szériát. De azt is kalibrálni kell, ha nagyon jót szeretnél. sztem a kalibrálás fontosabb, mint akár a monitortípus, nyílván az a legjobb, ha kafa monitor kalibrálva.
Persze erősen csak "szerintem". ha valami öregebb géped lenne, csak a raw.
Ha nagyon cincálod, szintén raw.https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
Liberator24
tag
Tudnál egy képet mutatni az objektívre felszerelve? Hogyan áll a fehér pöttyhöz képest? Én is ilyet vettem, csak nekem szerintem nem illeszkedik pontosan.
-
r.levente75
addikt
válasz Liberator24 #36593 üzenetére
Parancsolj. Az optikán lévő fehér pötty tengely pont a napellenzőn lévő karika tengelyében van. Egy darabig kb a vonal közepéig semmi, utána ha tovább tekered akkor kattan a helyére, de nem kell erőltetni, pont egy laza határozott mozdulattal megy a dolog és akkor ilyen a végeredmény.
-
Tomdriver
őstag
válasz forceberg #36594 üzenetére
Egész masszív darabnak tűnik, köszönöm h. utánanéztél! De a színe, jaaaj...
Közben találtam egyet én is ami tetszik, a talpán van egy kitolható fém tüske ami terepen hasznos, a gyorscsavaros rögzítés is stabilabb talán mint a patentos - még várok hátha a topikjában is lesz valami találmány. -
else
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni objektív csere/váltás/vásárlás ügyben:
Adott egy kitobiként (D5300 mellé) vásárolt Nikon 18-140 AF-S 18 mm-140 mm,F/3.5-5.6 objektív, ami sajnos időnként "rövidnek" bizonyul tele tartományban. Tesztek olvasgatása, és a pénztárca vastagság felmérése után gondolkodom Tamron 70-300 f/4-5.6 Di VC USD, illetve Tamron 16-300 f/3.5-6.3 Di II VC PZD objektívben. Tudom, hogy az egyik teleobjektív, a másik pedig egy multizoom, nem egy kategória a kettő.
Lehet, hogy elég lenne egy 70-300-s átfogás is, mert van egy Sigma 17-70 F/2,8-4 obim is, de lehet, hogy utazóobjektívként mégiscsak a Tamron 16-300 lenne az ideális választás, nem kellene mindig két objektívet cipelnem. A 16-300 mellett szól, hogy jók lennének a meglévő szűrők rá (67 mm), viszont drágább, illetve teljes tele állásban csak 6,3 a fényerő. Véleménytekre lennék kíváncsi képminőség tekintetében, kb 150 és 300 között melyiknek lehet jobb a képe, rajzolata, élessége, kinek mi a tapasztalata, véleménye.
Köszönettel. -
randras_83
addikt
én inkább a 70-300at venném, nem szeretem a szuperzoom lencséket, igaz 16-300-am nem volt de van egy érzésem, hogy a 70-300 szebben rajzol. Ha meg van 17-70-ed, akkor ne is gondolkozz, vedd meg a 70-300-at az olcsóbb is és az árkülönbségből bőven szűrőzöd, vagy veszel olyan adaptert hogy a 67-es szűrőt fel tudd rakni a 62-es 70-300-ra
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/randras83/
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest