Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bass
addikt
válasz r.levente75 #37748 üzenetére
Köszönöm,megpróbálom.Ha nem sikerül megcsinalni akkor eladom így olcsón és veszek valami új gépet.
[ Szerkesztve ]
"The gods who light up the sky at the gate of sethu"
-
need
addikt
válasz #Morcosmedve #37751 üzenetére
thx
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
g.killer
aktív tag
Sziasztok!
Mi a vélemény a nikon 24-70mm f2.8 g af-s ed üvegéről?
Most lenne egy viszonylag jó áron kis szépség hibával, de nem tudom, hogy megéri-e...
Nem mai darab. D610-re lenne.
A választ előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
"A legjobb megoldás az, ha az ember talál egy számára elviselhető állást, amiből meg tud élni, és a maradék idejét és energiáját a fotográfiának szenteli. " (André Kertész)
-
Motion_Blur
félisten
üdv!
Korábban csak Canon gépeim voltam és RAW -> JPEG konvertálásra + szerkesztésre a gyári Canon progit használtam.
Most is ezt szeretném, de a Nikon Capture NX-D programjával nem boldogulok. Amint megnyitom az adatt RAW képet, mire betölti kap a kép egy zöldes szűrés, és mintha kevésbé lenne kontrasztos a kép. Ez miért van? Ennyire szar a program? Mivel nem kell sokat szekeszteni a képet, ezért nem szeretnék Lightroom és egyéb nyalánkságokat felrakni ha nem muszáj. Mi okozhatja hogy a progi szétb*ssza a képeket?
Sima Winfos képnézegetővel megnyitva tökéletes a kép, és amikor megnyitom a Nikonos progival kb. 1mp-ig annál is jó amig be nem tölti, utána mintha kapna egy szürkés-zöldes szűrést a kép, de minden más szín és kontraszt is elmegy.
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Dare2Live
félisten
válasz TayRol #37738 üzenetére
grat!
Miről váltasz?D610 másik nagy előnye nekem, nem tudom írtam e, hogy nem akarok mást. Illetve de szeretném uezt fényképezőgépet + G5 videos képességeit egy d40 méretű vázban.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
subidu
tag
válasz g.killer #37757 üzenetére
Szia.
Nekem az új van. 2 hónapja vettem. Eszméletlen jó üveg. Hihetetlen gyors az afs , a vr is jól jön. Mozgó buszból is hibátlan képeket csinált. Nekem D750 van hozzá. Képminőségben sztem csak kicsit jobb az új, azt olvasgattam.ThinkPad X230, Dell XPS M1530, NIKON D90, Nikon D750, Nikon 18-105/F3.5-5.6 AF-S DX ED VR, Nikon 35mm/1.8G AF-S DX, Nikon 50mm/1.4G AF-S, Nikon 24-70mm f/2.8E ED VR, Nikon 70-200mm f/4G ED VR
-
TayRol
nagyúr
Beujitottam egy Tami 24-70-et, hétvégén elvileg már nálam lesz, remelem beváltja az olvasottakat.
-
szacsa82
tag
Üdv!
Adott D7200. Tegnap fura dologra lettem figyelmes: néhány képem, amit portré állásban csináltam, úgy jött ki a gépből, hogy horizontálisan 4000 helyett csak 3368 képpontja volt. (A vertikális 6000 rendben megvolt.) Nem a világ, de szemmel kivehető volt, hogy milyen nyújtott az alak, ezért ellenőriztem a képpontok számát. Aztán megint visszaálltak a képek 4000-re. Obi, beállítások, minden hót ugyanaz volt. Mint írtam, nem a világ, de örülnék, ha valaki meg tudná magyarázni, hogy történhet ilyen a gépen belül... Köszi!Itt van egy jó meg egy keskeny kép, ahogy kijöttek a gépből, szerkesztés, vágás nélkül.
https://goo.gl/photos/g1CBy7eUkzN7ajwE8[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/gp/147950305@N06/2VsXP4
-
veterán
válasz szacsa82 #37770 üzenetére
Az pont a 16:9 képarány (illetve nyilván 9:16)... nem lehet, hogy éppen movie live view-ban voltál azoknál a képeknél?
Szerk. : dehogynem - kipróbáltam, D7100-nál, az is pontosan ezt csinálja. Figyelj rá, hogy a billenő kapcsoló kamera vagy videó módban van-e amikor LV-zel, és nem lesz gond.
[ Szerkesztve ]
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
veterán
válasz r.levente75 #37772 üzenetére
Gyors teszt alapján közben nem - legalábbis D7100-zal nem. Ha fut a videó, és rányomsz az expógombra, csinál egy állóképet az adott beállításokkal, de a videót abban a pillanatban lecsapja.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz r.levente75 #37775 üzenetére
Ne számíts sok jóra - ahogy látom, kb. D4 szinten jött be, hogy állóképet is tudjál lőni videó közben... és ha jól értelmezem, az is max. JPEG.
Pontosan:
"Still image files will be recorded at 1920x1080 pixels in size, with a 16:9 aspect ratio, and JPG Fine quality setting. This gives you approx. a 2-megapixel image. At 300 dpi, the image will be about 4x6-inches in size."[ Szerkesztve ]
-
szacsa82
tag
-
YoSzabee
tag
Sziasztok!
Történt a napokban egy baleset. A Tordai-hasadékban kirándultam, lent a folyónál csináltam a képeket és bal*aszságom megmutatkozott, amikor egy peremre feltettem a gépemet táskástól és az onnan legurult. Kb 15 métert gurult a sziklákon míg végül a folyóban kötött ki. A sodrás elvitte, de utána ugrottam és kihalásztam.
A gép egy D3300 18-105ös objektívvel. Törés, repedés nem keletkezett rajta, viszont a vizet megismerhette elég közelről. Képeket is csatolok. Víz került: az objektív lencséi közé, magába a tubusba, a keresőbe és a vázba a tükörre. Nagyjából kiszárítottam amennyire tudtam, de nem merem beletenni az akksit és bekapcsolni mert tartok tőle, hogy még nagyobb baj lesz. A gép kikapcsolt állapotban volt amikor vizet fogott.
Kérdésem pedig felétek, hogy mit javasoltok mihez kezdjek? Szervíz jàtszik? Illetve ha igen, akkor mi a teendőm?
Köszönöm!
Üdv!"Let strength be granted, so the world might be mended."
-
bartimre88
tag
válasz anaqer #37780 üzenetére
Nemrég olvastam egy cikket, hogy mit kell tenni ilyenkor, de már nem találom. Emlékszem viszont, hogy a tisztításhoz, ion-kezelt vizet kell használni, főleg, ha sós vízbe esett. Amit javasolnék, ha Kolozsváron laksz: van egy elég profi javítóműhely itt, ma voltam nála (nekem nem tudott segíteni) de neked biztosan tud.
A cikk szerint nem szabad szárítóval szárítani.Üdv., Imre
-
TayRol
nagyúr
válasz bartimre88 #37783 üzenetére
addig is egy tál rizsbe esetleg?
-
YoSzabee
tag
válasz bartimre88 #37783 üzenetére
Komárom-Esztergom megyében lakom, kirándulni voltam csak Erdélyben.
Saját magam nem akarom mókerolni inkább...
Szárítót nem használtam, csak huzatot.
Mindenképpen felkeresek egy szervizt és beadom oda.
Köszi azért!"Let strength be granted, so the world might be mended."
-
tvamos
nagyúr
Nikon 1 J5-hoz szeretnek power adaptert, hogy kulso aksirol tudjam hajtni.
Van valami jo otletek, minosegi utangyartottra?
Akkor hasznalnam, ha allvanyon van, mert macera cserelni az aksit.
Esetleg DIY megoldas is jo lehet, minosegileg tudok utangyartani."Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Terapeuta
őstag
-
YoSzabee
tag
válasz Terapeuta #37788 üzenetére
Szerencsére nem sós vízbe esett.
De így is mihamarabb el akarom küldeni megjavíttatni.
Esetleg tudsz vagy valaki tudna egy ajánlott helyet? Vagy az mindegy, hogy hova adom be?
Komárom-Esztergom megye viszonylag szűk körzetében keresnék egyet..."Let strength be granted, so the world might be mended."
-
tvamos
nagyúr
válasz tvamos #37787 üzenetére
Egy ilyen mukodhet? [link]
Ugy gondoltam, hog 8 parhuzamosan kotott 18650 pont jo is lenne. (Amin nekem van az 16Ah lenne, gondolom azzal kibirna par ora time laps videot. Majd lovok bele egy 64-es micro SD-t.)[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
oszy
veterán
Egy Tamron 24-70 f/2.8 illetve egy SIGMA 24-105mm f/4 DG OS HSM Art objetkív van a porondon. Melyiket érdemesebb megvásárolni szerintetek? Esküvőre kellene leginkább.
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
TayRol
nagyúr
Köszi.
-
toza
senior tag
azott,rozsdas nikon lapot javit e vki?!
low battery ikon villog ha probalom bekapcsolni..
(tudom nem szabadna ,de ez mar tul vam azon a fazison..ez mar azott egy eve biztos... probat meg er..)
csunyan szetrohadt a muanyag itt-ott...
dohos szaga is van...veletlen nyomtam jobb felso kabelt mikor probalgattam,es pl "fokusz feny"(sarga lampa elol) is es viewfinder is mukodik..
vki tud bga -st aki mikro forraszt es cserelne eztazt!?!
koszi...
[ Szerkesztve ]
szegyen a futas,de faraszto...
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest