Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- GTA VI
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- PlayStation 5
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
- Wuthering Waves
- Apex Legends (PC, PS4, Xbox One)
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Bestbuy játékok
Új hozzászólás Aktív témák
-
gojko.m
senior tag
válasz troland26 #1384 üzenetére
Örülnék neki, ha megosztanád tapasztalataidat (akár képekkel illusztrálva is). A kínai oldalak ajánlása mellett, egy késes topik kereteibe bőven belefér, hogy amatőr késkészítésről is szó essen.
Én a sufni szintű késedzést télen a kazánban oldottam meg. A jól felizzított parázsba raktam az edzendő fémdarabot (nevezhetjük késnek is ). Mivel elszíneződés alapján nem tudnám megállapítani, hogy meddig kell hevíteni, így egy mágnes darabkával (konkrétan egy teleszkópos mágneses csavarkiszedővel) ellenőriztem, hogy a fémdarab elvesztette-e a mágnesességét. Állítólag ilyenkor éri el a kés éle a megfelelő keménységet. Olajba mártva hűtöttem le (nálam ez használt, leszűrt étolaj volt). Sajnos, a sütőben történő megeresztést kihagytam, így elég rideg lett a késlap. Szinte minden helyen ajánlják a megeresztést, hogy rugalmasabbá, kevésbé törékennyé tegyék a késpengét.
... és végül, még egy késes blogbejegyzés: Hogyan készül?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Szerintem inkább nézd meg hogy milyen funkciók fontosak neked, és az alapján válassz, de szerintem maradj a victorinoxnál. Nekem van belőle eredeti is, meg ilyen arra hasonlító noname is, az utóbbit volt drága megvenni, mert nem használom, sokkal silányabb. Ezt csak egyszer kell megvenni, hidd el minőségi darab. Én pl nem a rescuetool-t venném mert mindennapi használatra a cuccok nagy része haszontalan (nekem), de még túrázáshoz sem ezt venném. Mi lenne a felhasználási terület? Kirándulás, túra, nyaralás, vagy mindennapi?
-
Digitalpimp
senior tag
Annyira nem ástam bele magam a Morákba, csak más fórumon sokszor emlegetik, hogy ugyanaz a kés elérhető szén- és rozsdamentes acélból is. Attól persze lehet, hogy nem mindegyik típus, csak 1-1 modell.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Syd69
aktív tag
Sziasztok
Ehhez hasonló többfunkciós bicskát tudtok ajánlani?
Bicska forma érdekel csak és ilyen nagyobb méretű
Alma
-
MODERÁTOR
válasz Digitalpimp #1392 üzenetére
Én úgy tudom hogy 3 féle anyagból készülnek a Mora kések, van még egy vegyes laminált acéljuk is. Én nem tudok róla, hogy minden modellt legyártanának rozsdamentesből és szénacélból is.
-
benfolds
őstag
válasz Digitalpimp #1388 üzenetére
rákereshettem volna, bocs. igazából tök laikus műkedvelő vagyok.
"12C27: Hasonló a 440A-hoz. 12C27 Skandináv Sandvik rozsdamentes acél gyakran bukkan fel a finn és a norvég kések alapanyagaként. Nagy tisztaságú acél amely megfelelő hőkezeléssel kiváló tulajdonságokkal rendelkezik. Kiválóan edzhető és jó kopásállóságú. Jobb a szívóssága és a korrózióállósága, mint a 13C26 és az AEB-L acélnak. Rosszabb a kopásállósága, de jobb az éltartása min a 440C acélnak." (azt mondjuk elmagyarázhatná valaki, hogy az hogy van, hogy hamarabb kopik, ugyanakkor meg az élét jobban tartja. )[ Szerkesztve ]
-
Digitalpimp
senior tag
Igen van belőlük szénacél is, úgy mint az Opinel bicskákból. Ugyanaz a modell készül mindkét anyagból.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
MODERÁTOR
válasz Digitalpimp #1390 üzenetére
Olyan messzire már nem mentem vissza, nem néztem hogy benne van.
Egyébként nem minden mora kés van rozsdamentesből, hanem van abból is. Van high carbon acélból készült késük is, erre adott esetben figyelni kell, pl az enyém is ilyen. -
Digitalpimp
senior tag
Az a kés leírásában benne volt, csak a többi nem.
-
MODERÁTOR
válasz Digitalpimp #1388 üzenetére
Plusz még annyi, hogy rozsdamentes.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz benfolds #1387 üzenetére
Svéd, a Mora kések abból vannak, nem rossz anyag.
-
benfolds
őstag
válasz Charlie Gordon #1376 üzenetére
ez a 12C27 acél nem tudom milyen lehet. a ganzo-féle 440C-ről legalább van tapasztalat.
feketét vettem végül az FB7601-ből, most csak 16$, majd beszámolok.
-
Kasya
nagyúr
CRK jovoheten megy vissza Idaho-ba spa-ra, ugyhogy kis idore most ujra Bodnar es Rangerwood 55 kerul az "asztalra".
Remelem a futar nem fog szorakozni a vammal.Simon Csaba latom, hogy foallasba csinalja ujevtol a keseket. Van esetleg valakinek?
[ Szerkesztve ]
-
troland26
őstag
válasz gojko.m #1381 üzenetére
Én 2 napja kezdtem bele , kőrfűrész tárcsából kivágtam a formát , meg nagyjából méretre igazítottam..Még elég sok munka van vele , de meló mellett meg profi eszközök híján lassan haladok . Köszi a linkeket nagyon hasznos mind Leginkább az edzési ill a temperálási folyamatnál vannak sötét foltok . Eddig kb minden munkafolyamatot lefotóztam ..majd , ha kész leszek megmutatom ( persze csak , ha érdekel )
-
gojko.m
senior tag
válasz troland26 #1369 üzenetére
A téma engem is érdekelne, bár tapasztalatom nem igen van ezen a téren (leszámítva talán két - körfűrészlap darabkából készült - faragókés-próbálkozást ). Anyag és eszközök híján, én is inkább csak youtube videókat nézegetek. Pl. Trollsky kései, késkészítő videó nagyon tetszenek: [link]
Ha netán késkovácsolásba szeretnél fogni, akkor jó kis indítólökést adhat pl. ez a cikk (hozzászólásokra, kérdésekre is van lehetőség a cikk alatt):
Az amatőr késkovácsolás örömei és buktatóiEz meg egy profi magyar késkészítő egyik késének születését mutatja be az elejétől a végéig:
Lovász S16 – késkészítés képekben[ Szerkesztve ]
-
-
Masooo
aktív tag
most kezdtem a fórum olvasgatásába, a kérdésem annyi, hogy valami mutatós bicska féleség, de mondjuk fa vagy csont nyéllel???
Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?
-
qqzs
őstag
Nemreg vettunk Aldis keramia kest Crofton markanevvel, aztan vettunk meg 4et mert olyan jol vag. Ha mar talaltam ezt a topikot csak kivancsisagbol kerdezem a keramiakesek fognak vesziteni az elukbol? fel eve olyanok mint uj korukba
Eladó: GTS450
-
Charlie Gordon
aktív tag
A Sanrenmu LAND 910 fekete most elég jó áron van.
-
MODERÁTOR
válasz discrate #1372 üzenetére
1. 2+1 féle konfig van. A +1-gyel kezdeném, ahhoz csak 1 pár rúd jár, az a legolcsóbb. Ezen kívül van 2 olyan, amiben 2x2 rúd van. Ebből az olcsóbbik olyan, hogy egy durvább (barna) és egy finomabb (fehér) kerámiarúd-pár van benne. Szerintem ez a felállás is teljesen jó, sőt lehet hogy mai fejjel ezt venném. A drágábbik konfig egy pár fehér kerámia rúd és egy pár gyémántbevonatos rúd. Ez utóbbi van meg nekem, a gyémántbevonatos rudat talán 2x használtam, ez nagyon erősen viszi a fémet. Akkor jött jól, mikor két-három olyan zsebkést éleztem meg családon belül, amivel a gazdája egyszerűen el nem tudom képzelni mit csinált, követ kapargatott talán, egyáltalán nem volt éle. Amúgy az esetek 99%-ában a fehér kerámia rudat használom mindenre, eszméletlen éles kést produkál, és az élszög "elronthatatlan".
2. Persze. Én is megéleztem rajta mindent, még a hullámos élű kenyérvágó kést is.
3. Ezt nem tudom, kerámiakésem még nem volt.
4. A német amazonról ahogy írod, eu-n belül jön, semmilyen egyéb adó vagy díj nem kerül már rá.
Esetleg azt mondanám tippnek, hogy egy olyat vegyél, ami a közepes árfekvésű, és tartalék rudat hozzá (bár el nem tudom képzelni jelenleg, hogy mikor kopik el), így fölé megy a 39 eurónak. Vagy egy turn box, plusz vegyél esetleg egy kis méretű zsebélezőt, pl egy Fallkniven DC-4-ez vagy DC-3-at.
-
discrate
aktív tag
Ez nekem is szimpatikus bar nem eri el azt a hatart (34 €) kvazi venni kell még mellé valami aprosagot.
Laikuskent lenne par kerdesem.1) Youtube videoban a keramia elezot hasznaltak, a masik fajta (durvabb) mihez jo?
2) Egyszeru noname konyhakesekhez is hasznalhato batran?
3) Keramiakesen csak a keramia elezovel szabad dolgozni?
4) Az afa mar fizetve, ill semmi illeték nem megy ra, jol gondolom? Hisz EUn belul van...
-
MODERÁTOR
válasz toth_janika #1368 üzenetére
Ezt látod nem tudom. Én a német amazonról rendeltem, ha 39 EUR felett van a csomag, ingyen szállítanak ide.
-
troland26
őstag
Sziasztok
Nem biztos , hogy jó topikba írok , de nagyon sok youtube videót láttam az utóbbi időnem kés készítésről . Eléggé megtetszett néhány végeredmény és gondoltam kipróbálom . Valakinek van itt a topikba ezzekapcsolatos tapasztalata/javaslata vagy esetleg van másik topik ahová tudnátok irányítani ..
-
MODERÁTOR
válasz toth_janika #1366 üzenetére
Én a lansky turn box élezőt ajánlom.
-
toth_janika
őstag
válasz Digitalpimp #1365 üzenetére
Köszönöm és Neked is lugosi
Gondolkodtam, hogy veszek élező szettet, de azokból is annyi van, mint égen a csillag. Tudnátok ajánlani valamilyet, max 20e Ft-ig?Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/
-
Digitalpimp
senior tag
válasz toth_janika #1359 üzenetére
Így távsegítségben maximum annyit tudunk, hogy nézegess videókat, olvass róla leírásokat, aztán a felszívott elméleti tudás alapján kezd el csinálni valami olcsó késen. Vagy veszel élező szetteket, azokkal egyszerűbb mint simán kövekkel, nem neked kell a szöget tartani.
-
MODERÁTOR
válasz toth_janika #1363 üzenetére
Az nekem sajnos messze van, de biztos helyben is van valaki aki tud ebben segíteni.
-
MODERÁTOR
válasz toth_janika #1359 üzenetére
Merrefelé laksz?
-
toth_janika
őstag
válasz MittuDomain_ #1360 üzenetére
Az nem jó, mert egyet sem ismerek!
Egyébként a kérdésem: adott egy pár db kés, amiket szeretnék megélezni. Elvesztem az élezők között és nem tudom, hogy melyik lenne nekem jó. Köszörűshöz nem viszem, mert volt egy csehszlovák késem, és azt is tönkretette, akkor a németekkel nem tudom mit csinálna... Ezért gondoltam, hogy inkább magamnak csinálnám.Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/
-
MittuDomain_
őstag
-
toth_janika
őstag
Késélezésben tud valaki segíteni?
Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/
-
benfolds
őstag
válasz Digitalpimp #1355 üzenetére
köszi. a cameo-t már kizártam, szóval marad a fekete és a narancs. néztem amúgy a karbont is, de az olyan nekem, hogy először ránézek, akkor húha, másodjára már elég gagyi hatást kelt. meg csúszik is.
-
peestike
őstag
Ha netán valaki kedvet kapna a korábban szóbakerült ganzo fb7601-hez a GZFB7601kuponkóddal 14.99usd. Csak a karbon markolatúra jó.
42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz benfolds #1347 üzenetére
Neked tetszen ne nekünk. Szerintem a fekete.
-
ZolkoW
őstag
nekem egy Spyderco copyt küldtek egy C122 helyett (tehát nem annak a koppintása, de nem kerestem ki,hogy pontosan minek), az is csapágyas 3 ezresért. nincs is baj vele, de biztos nem választottam volna,mert egyik oldala fém,másik műanyag, és a szimmetrikusakat szeretem a Sunrenmu 7010 viszont annyira bejött EDC-nek,hogy tényleg mindig nálam van, és biztos veszek még a márkából.
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
discrate
aktív tag
Miert jo a csapagyas? Elonye/hatranya?
-
peestike
őstag
válasz benfolds #1347 üzenetére
nekem a narancs tetszik.
mindenképp írj majd valamit róla, ha megérkezett, mert egy ideje a csapágyas sanrenmu-t nézegetem, de ez is tetszik most. csapágyas még nekem sincs egyébként, így kellene egy... köszi!42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
benfolds
őstag
köszi. mármint a feketére? fekete (elméletileg), narancs és cameo.
eredetileg 7531-et akartam narancsban, ahhoz talán az passzol a legjobban, de ehhez a "szigorúbb", szögletes desinghoz már nem annyira szvsz. a fekete is bejön, feldobja a kék csavar, csak egy kicsit basic szín. a cameo is tetszik, bár szerintem a kék csavar nem illik hozzá, illetve a cameo szín túl military már, nem illik minden alkalomhoz. bár tetszeni tetszik. -
benfolds
őstag
csapágyas ganzo! ráadásul a design-ja is tetszik, muszáj vennem egyet. szavazás! melyik szín a legjobb? (a zöld is tetszik, de azt kizártam, mert erdőben használnám leginkább - persze ezen az alapon a terepmintásat is kizárhattam volna, de az túlságosan passzol ehhez a formához [viszont a kék csavar a terepmintához már nem annyira])
-
MODERÁTOR
válasz tothjozsef #1341 üzenetére
Szia, nekem mostanában ami a legjobban bevált élezésre az a Lansky Turn Box élező és a rúdjai. Nem feltétlenül mindig a dobozba állítva használom őket, főleg ha olyan az élszög, amihez nem jók a furatok, de ezeket a kerámiarudakat szeretem most a legjobban. Van rendes fenőkövem is, de mindig visszatérek ehhez a rudas megoldáshoz, ténylegesen ez vált be a legjobban, és ezt használom a legtöbbet.
Nekem amúgy egy Ambitious-om van a Spykerco-tól, étkezésen kívül szinte mindenre ezt használom. -
MurdR
veterán
Urak!
Aki rendelt 11.11-én Convoy S2-t, (ha jól emlékszem többen is voltunk) azoknak megérkezett?MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
tibbike01
őstag
Sziasztok,
Otthoni szakácskések élezéséhez milyen késélezőt érdemes venni? Esetleg konkrét ajánlatot tudtok adni? Mit kell kerülni?
-
tothjozsef
aktív tag
sziasztok,
amatőrként kérdeznék: van egy Spyderco Native késem - hogyan, mivel érdemes egy ilyen kést élezni ésszerű keretek között? -
MODERÁTOR
válasz Digitalpimp #1337 üzenetére
Érdekes, én amennyire kedveltem régebben, annyira leszoktam a 6000-es fenőkőről. Persze hozzátartozik, hogy időm is kevesebb van rá mostanában, de egyszerűen nincs kedvem elpiszmogni vele, hogy azon is leélezzem, sokszor megállok az 1000-esnél és jól van.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz Nerazim #1336 üzenetére
Szia!
Attól függ, mennyire szeretnél finomra fenni. Ha elég az enyhén mikrofogazott él, akkor két kővel letudható, amennyiben nincsenek nagyon letompulva a késeid. Viszont ha mindenre fel akarsz készülni, akár 5 féle is kellhet. Mondjuk 300-400-tól 6000-ig szépen elosztva.Kicsit ha visszaolvasol, nemrég téma volt, hogy ki milyeneket használ, meg honnan érdemes beszerezni.
Más: Találtam egy szuper oldalt, ahol a különböző acélok összetételét lehet összehasonlítani, illetve az eltérő jelölésű, de ugyanazon anyagokra lehet keresni egy nagyon jó táblázat segítségével.
[link]
A fenti keskeny sorba csak el kel kezdeni beírni a keresett acélt, aztán adja is magától a lehetőségeket. Kiválasztás után ütni kell egy entert, és már mutatja is az összetevőket. Alul meg az eltérő jelöléseket lehet megnézni, már ha van."...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Nerazim
őstag
Sziasztok!
Otthoni háztartási célra szeretnék venni fenőköve(ke)t. Hány és milyen finomságú kövekből tudom ezt a legolcsóbban megúszni. Ebay, ali -ról rendelném. Kell -e a három fajta kő ha igen akkor milyen vagy elég lehet 2db is, ha igen milyet vegyek?Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
sysrq
őstag
Megérkezett a Sanrenmu LAND 910 -esem, itt olvastam róla és gondoltam kipróbálom milyen egy golyóscsapágyas kés. Mint az álom. Gondolom a drágább késeknél ez evidens hogy leheletfinoman nyílnak csukodnak, de 15- 20 dollárnál többet nem adok ki érte. Van még ebben az árkategóriában olyan kés ami golyóscsapágyas?
Keresek Thermalright 1150 lefogatót
-
discrate
aktív tag
volt egy ilyen edc késem, de elveszett, pótolni szeretném (rat2 utánzat). nagyon szerettem, egy kicsit lehetett volna élesebb, de amúgy jól kézreállt, nyitás-csukás frankón ment vele.
tudtok hasonlót ebben az értékben ajánlani? csiptető szerelhető legyen, mert balkezes vagyok. kína játszik természetesen -
demars
addikt
Tegnap használtam a ruixint. Ezzel már sikerült értékelhetőt elérnem, de a szög beállítás nem volt jó. Egy régi tramontina késen próbáltam, nagyon keskeny volt a penge. A szárnyas anyát elérte a szerkezet. Láttam videót, hogy módosítják az egészet, én is megcsinálom, nem nagy szám.
Egyébként ez jó lesz.Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
Szivacs85
tag
Ganzo F708 $11.11 with coupon: GZF708JX
ELADÓ: MSI 1050TI 4GB OC és egy hibátlan Ati HD 4670 videokártya
-
demars
addikt
A ruixin szettem még nem ért ide Remélem nem keveredik el vagy nem kobozzák el...
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
ZolkoW
őstag
azért vigyázz, ha jól látom,csak annyit írnak a penge anyagáról,hogy rozsdamentes acél.. az oldalon alul van egy ajánlat,amiből a baloldali kísértetesen hasonlít arra,amit itthon egy kínai áruházban 300 Ft körül vettem, Ying Guns van ráírva, csak ebayen drágább. a formája miatt szeretem, de lényegében minden vágás után élezhetem, és a keményfémes élező szabályosan forgácsokat hámoz le belőle
[link][ Szerkesztve ]
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Digitalpimp
senior tag
Szakértőnek nem tartom magam, csak lelkes érdeklődőnek, azért köszi. Szerintem ár-érték arányban nem lehet rossz, elég jó értékeléseket írtak róla. Gondolom az itthon multikban beszerezhető 1-2 ezer Ft/db. árért kapható csodáknál azért jobb lehet.
-
dm1970
aktív tag
Üdv Digitalpimp és többi kedves szakértő!
Te linkelted fentebb (vagy lentebb) ezt a készletet:
[link]Szerintetek érdemes ezzel szemezgetni?
Minőségileg milyen lehet?
Megérhet 10e pénzt, mert valszeg megfogják a Vámon?K dm
[ Szerkesztve ]
-
Digitalpimp
senior tag
Ennyiért az Ikeás, Aldis vonal, vagy Icel, Tramontina, esetleg többért Victorinox, vagy Ebay-ről belépő szintű japán cucc, amik teljesen jók. Nézz vissza, linkeltem korábban egy párat.
-
MittuDomain_
őstag
Lehet, az igazán hozzáértők lehúzzák majd...
IKEA Vörda szakácskés 2500ért, vagy ugyanaz a penge műanyag helyett acél nyéllel 4e-ért IKEA 365+ kivitelben.
Ennyiért ha öt év múlva kidobod, akkor is jó, de hidd el, nem fogod.Én még a -2e kuponnal vettem, az év vétele volt.
Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
demars
addikt
válasz gojko.m #1309 üzenetére
Ez tetszik, pofásan néz ki.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
Yasuo
aktív tag
Sziasztok!
Keresek általános konyhai felhasználásra minél jobb minőségű "mindenes" kést. Max ár: 4-5ezerFt. Előző késeimet már élezni se éri meg, azokat váltaná.
Tudtok valamilyet ajánlani? Magyarországról lenne a legjobb. -
gojko.m
senior tag
válasz pulutodurumo #1311 üzenetére
Hát igen... a Victorinox egy jóval nevesebb márka. Én csak egy olcsóbb, belépőszintű alternatívát ajánlottam. A régi kés típusát, márkáját, valóban jó lenne ismerni, hogy legyen mihez viszonyítani.
Egyébként, nagyon hatásos a Victorinox RescueTool képességeit bemutató tűzoltós reklámfilm.
-
gojko.m
senior tag
válasz Flashback #1308 üzenetére
Szia!
Szerintem, az ilyen extrákkal szerelt kések már többfunkciós eszköznek számítanak. Multitools vagy toolkit keresőszavakkal lehetne próbálkoznod. Esetleg még így: rope cutter (kötélvágó)
Én a Samrenmu gyártmányok közt találtam magamnak egy kulcstartós változatot: [link] Ezzel vajas kenyeret nem érdemes kenni , viszont csomag bontogatáshoz és más apróbb feladatokhoz megfelel.
De ezenkívül van többféle multitools kése is a Samrenmu-nak. Pl.: link, link, link, link -
Flashback
addikt
Sziasztok
Bent hagytam a táskámba a kedvenc bicskám és a második reptéren elvették.
Szóval kellene valami olyan aminek jó a pengéje és van rajta extraként kötélvágó/biztonsági öv vágó. Nem tudom ennek a featurenek mi pontos neve.[ Szerkesztve ]
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
titán
Én összehajtott konyharuhán csinálom, úgy nem csúszik a talp, és a trutyit is felszívja. Ha esteleg így teszel, csak olyat használj, ami már semmi másra nem kell, mert a rengeteg fémcsiszolatot magába szívja, sose jön ki belőle többet. Nagyjából egyenes pengét egyenesen tartva oda-vissza, hasast viszont a hasán gurítva, hogy mindig csak egy pont érjen a kőhöz, különben az is egyenes penge lesz hamarosan Ez egyébbként nehezebb, mint oda-vissza tolni a kövön, és több időt is vesz igénybe.
A pengére tegyél maszkolószalagot (papír ragasztószalag, amit a festők használnak), és akkor nem mászik le a pengéről a segéd, és meg is óvja a karcoktól.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Digitalpimp
senior tag
Tegyél alá egy konyhai szivacsot, azt a kb 25x25-ös meg 5mm vastag fajtát. Nyugi, türelem. Olvasgass, nézz videókat, gyakorolj valamilyen gagyibb késen. Senki se úgy született. Próbálj esetleg több variációt, aztán ami legjobban kézre áll, úgy csináld. Nincs semmi kőbe vésve, ahogy neked a legjobban sikerül. Sok sikert!
-
ZolkoW
őstag
sok türelem kell hozzá,ezt abból gondolom,hogy nekem a Ruixin élezővel is kellett vagy húsz Tramontina steak kés, mire kezdtem ráérezni
a legvégét még mindig nem tudom eléggé, de azt már talán mézben kéne befejezni. használhatóak lesznek simán, és némelyikkel lehet borotválni a szőrt a kezemen, de még mindig nem sikerül egyformán jóra. a sorjázás nem mindig jó, de akkor sikerül legjobban,ha a végén már sűrűn forgatom, és finom kővel nagyjából az éllel párhutamosan húzom le a sorját. egész addig inkább szembe tolom az éllel, régen azt olvastam erről,hogy jobban segít a sorja lekoptatásában.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
demars
addikt
Köszi a segítséget, mindkettőtöknek.
Közben egy natúr konyhakésen kipróbáltam.
Áztattam a követ vízben, kb 10 percig. Újjal néztem előtte, volt éle, kissé sorjás a gyenge otthoni élezőtől.
Elkezdtem fenni, próbáltam rányomni de elcsúszott a kő tartó az asztalon. Így gyengén tudtam rányomni.
Többször átfordítottam, a kés hegye volt macerás, szinte karcolta a követ.
Valószínű rosszul csináltam , bot éle lett.
Lehangoló...
Szóval megnézek pár videót ismét, meg kukázok egy deszkát, rögzítem a tartót.
A szöget is be kellene lőnöm. A műanyag szögsegéd nem jött be, elmozdult a pengéről.Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
Digitalpimp
senior tag
Kövön tökmindegy, polírpapíron és bőrön kell a tetejével előre, különben belevágnál. Mikor húzod vissza, mindig el kell emelni a bőrtől, a levegőben kell megfordítani.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Házimozi haladó szinten
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Parfüm topik
- Motoros topic
- EA Sports WRC '23
- Töltőtoll kedvelők/használók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest