Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5
- World of Tanks - MMO
- Path of Exile 2
- Bestbuy játékok
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Call of Duty: Black Ops 6
- Túl az 5 millión az Octopath Traveler franchise
- GTA VI
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz freelanced #699 üzenetére
Melyiket tudod otthon élezni?
-
freelanced
addikt
Üdv !
Épp kest csinaltatok es el kene dönteni milyen legyen az élezés. Konvex vagy élszalagos. Tudtok segíteni? Mit ajánlanátok?
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
Szivacs85
tag
A Mora pengeanyaga szénacél, az összetételét nem tudom, de eléggé elnyűhetetlen fajta, főleg, ha az árát is figyelembe vesszük.
Itt egy videó, ahol az ember gyilkolja rendesen: [link]
A Ganzo ugye 440c, ami a már használható kategória. Horgászatra mindkettő elegendő szerintem.ELADÓ: MSI 1050TI 4GB OC és egy hibátlan Ati HD 4670 videokártya
-
Szivacs85
tag
-
ITT
újonc
Szia!
Ganzo egész jó késeket készít kínai gyártó létére, ennyi pénzért nem rossz vétel (itthoni boltokban, webshopokban ennél jóval drágábban vannak ezek a kések).
440C acél (vagy ennek kínai megfelelője) nem egy csúcsacél, de általános célokra, kezdőknek teljesen jó választás. Eléggé rozsdaálló, ami pecánál azért nem hátrány.
Az Axis Lock koppintásaik nem minden modellen sikerülnek tökéletesre (nehéz működtetés), ami miatt nem mindig könnyű az egykezes zárás.
Ha nem csak nyitni, de zárni is szeretnéd egy kézzel, akkor a liner lock-os modellek jobbak. -
jézusom
addikt
Sziasztok!
Ezekről mi a véleményetek? Főleg pecára, de másra is kell, fontos, hogy egy kézzel lehessen nyitni.
-
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Kéne vennem egy 16-20 cm hosszúságú konyhakést.
Vettem korábban néhány kis 10 cm-es kerámia kést banggoodról. Ezekkel elég jól lehet gyümölcsöket húsokat vágni, az élét is tartja. Gondoltam, hogy konyhakésből is veszek ilyen olcsóbb fajta kerámiát. De aztán rájöttem, hogy jobb volna ebből fém. PL fém tepsiben elvágni a kalácsot, az nem igazán tesz jót kerámiának.
3-4000Ft-ból milyet lehetne venni? -
MODERÁTOR
Szuper! Kíváncsi leszek mit hozol ki belőle. Én is éppen ezen gondolkozok, hogy egy ilyen lesz a következő projektem.
Azt viszont elképzelhetőnek tartom, hogy csak netes rendeléssel tudsz hozzájutni. Nézz utána te is, én is keresgélek, aki hamarabb megtalálja, írja meg a másiknak. -
7s26c
őstag
Nos: Nagyapámnak volt egy bicskája. Nem hozzám került öröklésnél, de tudom, hogy a mai napig hibátlan. Még a nyolcvanas évekből maradt utána. Szeretnék egy olyan zsebkést ami nem feltétlenül egy vagyon de megvan benne a potenciál, hogy akár egy nap én is hátrahagyhatom.
Az utolsó ember a Földön a szobájában ült. És akkor kopogtak az ajtón…
-
7s26c
őstag
Egy Victorinox , egy Opinel No.8 és egy Elite Force kés mellé keresek valami komolyabbat 10 K-ig. Létezik valami best buy ? Köszi!!
-
7s26c
őstag
Sziasztok! Van egy egy éves Elit Force zsebkésem. Nemrég feltűnt, hogy hajlamos bezáródni nyitott állapotból, valami történt a linerrel. Tapasztalt valaki hasonlót? Vagy tudható, hogy mi a csuda történik ilyenkor vele? Köszi!
-
kisza25
félisten
nekem ez van + acél
ezeket merem ajánlani, de 1db kés mellé kicsit durva beruházás, inkább évente/ 2 évente vidd el egy normális köszörűshöz (olyan aki lassú forgású kövön élez) és vegyél egy egyszerűbb acélt, mondjuk egy ilyen acéllal sokat kell gyakorolni, hogy élezni tudj vele[ Szerkesztve ]
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
-
kisza25
félisten
amúgy kapható a four star
csak már drágábbak, mint amikor én vettem (hm utána számolva, majdnem 300eFt a készletem )[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
ennek a késnek nem elég magas a pengéje,
mit akarsz szelni vele?
nekem ez a kedvenc késformám, hús kivételével mindent ezzel aprítok (zöldség, hagyma....)
húshoz meg ez de ez általános késnek jobb, ha csak 1db kést akarsz venni, de aprításnál ennél hátrány, hogy a kés markolat felöl kiszélesedik, pár köszörülés után lesz ott egy rés, nem fekszik fel a deszkára[ Szerkesztve ]
-
Zolás
addikt
[link] ez megéri szerinted? Sajna amit mutatsz azok már nem kaphatók Magyarországon, annyira meg nem vágom a németet hogy kintről berendeljem.
Nekem is az a bajom, hogy kicsik a markolatok, és fáj a kezem tőle...[ Szerkesztve ]
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
kisza25
félisten
nekem ilyen készletem van, szakácsként használtam őket, zwilling 4 és 5 csillag, otthonra 4 csillag is elég
balra első 3db 5 csillag 100-110 euro, balról negyedik ötödik zwilling motion friodur ice-hardened, otthonra ez simán elég 70-80euro,
vagy 4 csillag hasonló áron, de nekem annak kicsi a markolata, a képen a filéző és csontozó az :[ Szerkesztve ]
-
Zolás
addikt
válasz jookomak #659 üzenetére
Kb 20-25 centisre gondoltam, és árban is kb 20-25k körülre.
Néztem ezeket a japán késeket, ezeknek van valami extra tudása, vagy csak másképp van élezve?Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
jookomak
őstag
Árszint? Mekkora kéne?
Amúgy meg nézd meg ezt a videót, és máris kiderül, hogy nem annyira számít a nyél, hiszen csak súlyoz, és merevít a tenyeredben. Tanuld meg így fogni, és hatékonyabb leszel.
Mindenképpen vegyél mellé egy fenőacélt. Az nem élez, de helyreállítja az apró sérüléseket az élen. Aztán majd úgyis kell venni valami élezőt is, de 3 haidu fenőkő kijön 5k-ból.
Az én ajánlatom: Zwillingtől árban ami belefér. -
Zolás
addikt
Üdv.
Valami jóféle konyhakés kellene, hússzeletelésre, otthonra. Bár látom, főleg bicskákról megy a diskurzus, remélem valaki tud ajánlani valamit, amit nem kell folyamatosan újraélezni, és fogható markolata van.Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
Oldman2
veterán
Recés (kenyérvágó) kést hogyan (esetleg hol) lehetne megélezni?
Nem ilyen, csak hasonló:
-
kisza25
félisten
válasz Anubis_9 #650 üzenetére
az ilyen típusú élezők nem valami jók, nekem van egy ilyen: TWINSHARP Select késélező, ZWILLING, nem vagyok vele teljesen elégedett, a 4 csillagos zwillinget még élezi, de az 5 csillagost nem tudja
ha köszörülve vannak a kések ezzel nagyon sokáig utána tudom húzni, gyengébb késeket meg is tudok vele élezni köszörülés nélkül, de azokat az előbbi élezővel is elég jól lehet, csak sorjás élet csinál, mindenképpen kell utána acélozni.Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
Anubis_9
őstag
Sziasztok! Ez a késélező milyen lehet szerintetek? Most akciós. Kellene egy itthonra. Semmi extra elvárás, csak konyhai késeket kéne élezni, meg 1-2 bicskát (Decathlonos Solognac és kínai Harnds). Köszi!
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
addikt
Eddig többnyire folder-ben utaztam, de ezt nem tudtam otthagyni.
-
emiki6
veterán
Vettem egy olyan Morát, amit mondtatok, elég masszívnak néz ki. Végre van egy rozsdamentes késem, amit annyira nem is kell félteni.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
kisza25
félisten
-
peestike
őstag
válasz takacsbotond #642 üzenetére
gearbest-en nem nézegetted még a ganzo-kat?
annyit biztosan tud, mint a Schrade. árban meg jók.42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
takacsbotond
őstag
Esetleg Schrade SCH501-et tudtok valahol jó áron?
Eddig ebay-en néztem, de a posta nagyon sokba lenne.Próbáltad már kikapcsolni-bekapcsolni?
-
jookomak
őstag
válasz takacsbotond #640 üzenetére
Gyenge kínai cucc a S&W nevével.
-
takacsbotond
őstag
Üdv fórumtársak! Erről mi a véleményetek?
Próbáltad már kikapcsolni-bekapcsolni?
-
Plafoon
tag
Böker plus FR CF vélemények?
-
Plafoon
tag
Honnan érdemes rendelni szerintetek?
-
addikt
én is elfogult vagyok, nem tetszik a Spyderco "lyukja" így a Benchmade Mini Griptilian-re (556) szavazok. szintén legál méret.
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
jookomak
őstag
Én elfogult vagyok, de 50ből spyderco paramilitary 3 (igaz valószínűleg csak külföldről ennyi).
Jó pengeanyag, kiváló ergonómia, betonstabil zár, legál méret.
De ennyiből Benchmade-ek, Al-mar, Cold steel, rengeteg modell van. Buck vantage pro (s30 penge verzió), ZT 350, tengernyi lehetőség van. Használtan meg aztán még inkább.
Nézz szét itt, írj egy pár modellt, hogy mi tetszik. -
Plafoon
tag
Sziasztok, melyik a legjobb taktikai zsebkés 30 000 forintig?
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
-
MODERÁTOR
válasz DrTechnoid #399 üzenetére
Meg lehet kérdezni, hogy egy ilyen típusú kés mire jó? Mert első ránézésre abszolút előnytelennek tűnik mindenre, amire kést használok.
-
emiki6
veterán
válasz jookomak #620 üzenetére
Valami bestbuyra gondoltam (mint a mora), ami azon az áron olyan minőségű, hogy az se érdekli az ember hogy néz ki. Az árhatárt nem tudom, de általában a jó árértékarányú dolgok nem szoktak túl drágák lenni. Van valami dzsolidzsóker esetleg?
(Victorinoxom meg opinelem már van. Az opinel gyűrűforgatós rögzítése nem egy rossz megoldás amúgy.)[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
jookomak
őstag
Ha fixpengés is jó, és nem számít a méret, akkor a Mora 860mg-nek nincs párja.
Bicskában meg attól függ mire kell. Opinel, Victorinox, Spyderco, CRKT, Kershaw, Buck, stb stb. Minden márkánál lehet találni jó ár/érték arányú darabot. Kérdés, hogy mi az az ár. Sokan dícsérek a Ganzo, Enlan nevű kínai csodákat is.
Vagy akár egy szép magyar bicska, pl Révész-től. Kocsist azért nem mondom, mert az értéke jó, az ára nem. Viszont a legjobbak. -
emiki6
veterán
Ár/érték arányban melyik bicska, illetve kés a legjobb?
-
razzorr
őstag
Elfelejtették beleírni a használati útmutatóba,hogy "köss rá paracordot és nem megy ki az éle"
Böngészgettem és találtam egy méretben is kellemes Victorinox-ot,a Hiker személyében.
Szerintem meg is rendelem, 7500pénzt megér a multifunkció,még ha nem is tökéletes. No de mi az?! (költői kérdés) -
Redneck
nagyúr
Azért egy Victorinox One Hand Clipre még mindig vágyom... Multifunkciós van itthon, de az szerintem sem jó igazán semmire. Egy olyan eszköz kéne ami csak pár dologra jó(kés, csavarhúzó, fogó, dugóhúzó, sörnyitó és konzervnyitó), de arra nagyon. Nyilván mindenkinek más fontos, ezért ilyen személyre szabott igényekhez alkalmazkodó eszköz lehet csak akkor lehet a birtokunkban ha csináltatjuk.
A lényeg az optimális méret és a minőség. Lehet találtam egy piaci rést?
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
emiki6
veterán
Akárhányszor visszacsuktam az övlyukasztó részt, mindig elfelejtettem vagy még nem gondoltam rá, hogy vigyázni kéne azzal a mini kulcskarikával, ami ott fityeg a bicskán, mert ha rácsukódik akkor bizony oda az éle, a funkcionalitását elveszti és megélezni sem lesz könnyű, olyan meg pláne nem lesz, mint eredetileg volt.
Szóval 3-4-szer rácsuktam (nem elhanyagolható, hogy rugóval csukódik és én nem fogtam vissza), szóval került rá egy elég rendes csorba.
Már leszedtem róla az említett karikát, de így belegondolva, minek? Több kárt már úgysem tud okozni...
Bekerülhetne az összefoglalóba: "Vigyázzatok, mert a kulcskarika a bicskán igen destruktívan tud hatni az övlyukasztóra. Kéretik ügyelni rá, hogy ne találkozhassanak."
[ Szerkesztve ]
-
razzorr
őstag
Én meghallgatom szívesen vagy ha linkeled az is jó.
Fene tudja hogy mi legyen,most lehet nem ruháznék be egy Delicába, de kellene egy mindenes. Valószínűleg azért is hal meg a Byrd-om éle hamar,mert mindenre azt használom. Nekem mondjuk egy csavarhúzó meg fűrész is fontos tud lenni. 13pénzért nem rossz vétel itthon a fent említett Victorinox.
-
emiki6
veterán
válasz jookomak #611 üzenetére
Van a victorinoxnak egy svájcihoz mérten nagy konstrukciós hibája. Nem tudom ismeritek e a mini kulcskarika és az övlyukasztó esetét...
-
jookomak
őstag
Csak az meg overkill, és az ergonomikus markolat, mint olyan...hát, inkább keressük más márkánál. A fogójuk viszont minden más márka felett áll.
Kezdek arra rájönni, hogy a victorinox bicskáknak rossz oldalon van a pengéje. Talán célszerűbb lenne közelebb tenni a jobb kézben tartva felső részhez.
Ha kajálós victorinox kéne, akkor a penge mellett legyen sörnyitó, dugóhúzó, konzervnyitó, és ennyi szvsz. Fűrész minek? (meg is van: [link])Abban egyetértek az előttem szólókkal, hogy nem a legjobb a pengéje. Előnye, hogy könnyen élezhető, és ezért a pénzért nagyon jó általános minőséget adnak.[ Szerkesztve ]
-
-
razzorr
őstag
Vagy elgondolkodtam azon hogy veszek egy klasszik svájci bicskát,azon van minden ami kellhet.
Mik a vélemények a victorinox mai darabjairól? Gyerekkoromban volt,de elhagytam és sok tapasztalatot nem gyűjtöttemA masszivitása, no meg persze az éltartása, élezhetősége érdekelne.
Amit kinéztem,az a Trailmaster nevezetű darab. -
razzorr
őstag
Köszönöm a válaszaitokat. Nekem is a delica a legszimpibb,de gondoltam hátha akad más is ebben a kategóriában.
-
razzorr
őstag
Hali. Ajánljatok már egy fokkal jobb pengét a 8Cr13Mov-tól. Sima kinyitós bicska, sima penge, semmi rece, semmi flanc, csak a törvényes 8centibe férjen bele.
Van egy fent említett pengéjű Byrd késem,ami az első 1-2 hónapban elpusztíthatatlan volt,de mostanság állandóan élezni kell, mert valljuk be, nem egy éltartó ez az acél.
Valami belépő szintű vg10 vagy hasonló megtenné,természetesen ne legyen arany árban.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest