Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Misi1980
senior tag
Sziasztok!Van 35db genolia babérmeggyem ami cserép en van jelenleg.Hogy ültessem el őket?Valaki leírná mi a pontos menete?
-
Misi1980
senior tag
Sziasztok!Oszlopos babérmeggy ültetésén töröm a fejem.Van esetleg valakinek oszlopos fajta növényből több egymás mellé ültetve?Esetleg megmutatná fényképen hogy néz ki?
-
Misi1980
senior tag
Sziasztok!Most készülök öntözőrendszert kiépíteni.Lesz kb. 150méter csepegtetőcső is lerakva babérmeggy és más növények köré.Csepegtetéssel öntözni kívánt rèszen úgy lenne a rétegrend hogy a csepegtetőcső,geotextil,fenyőkéreg.Szerintetek melyik fajta csövet kellene megvennem?A hagyományos csepegtetőcsövet vagy olyat ami leásható a föld alá?A leásható több ideig bírja dugulás nélkül?150 méter csövet tehetek egy körre?A mélykúti szivattyúm 6köbméter/órát tud.
-
Misi1980
senior tag
Sziasztok! Szeretnék csepegtetőcsövel fektetni (4liter/h) a tujasor mellé. Milyen mélyre rakjam a csövet a talajfelszíntől?
-
Misi1980
senior tag
Szerettem volna pár képet is csatolni de nem tudok feltölteni mert túl nagyok.
-
Misi1980
senior tag
Sziasztok! Kb. 2 hónapja volt nálunk füvesítés amit magról vettetünk. 3 hete kapott florimo gyep műtrágyát amig szórókocsival szórtunk el. Szépen nőtt is fű nem volt vele semmi gondunk. Mostanában azt vettem észre hogy elkezdett a fű töve sárgásodni. Nem vészes még de elejét szeretném venni hogy tönkremenjen az egész. Automata öntöző van reggelente fél órát megy. Szerintetek mit kellene csinálnunk hogy ez a sárgásodás elmúljon?
-
Misi1980
senior tag
Sziasztok! Az ültető árkon kívül mit ajánlotok tuja köré hogy a locsolóvíz ne folyjon mindenfelé?
-
Misi1980
senior tag
Sziasztok! Levázolom nagyvonalakban hogy milyen automata öntözőrendszert tervezek.Amit a képen láttok azt mind 1 zónára szeretném kötni. Elvileg a szivattyú teljesítménye megfelelő erre. A kérdésem az lenne hogy milyen átmérőjű kpe csővel szerelnétek meg?Pontosan hol lennének szűkítések? Én úgy gondolom hogy az első 2 T elágazásik 32-es utánna 25-ös.Szerintetek?
-
Misi1980
senior tag
Sziasztok! Smaragd tujára gombás fertőzésekre milyen permetszert tudtok ajánlani? Nyáron ültettem őket olyan120cm magassak. Nincs nagy baj velük de egy két helyen pici foltokban megjelentek gombás részek. Szeretném megelőzni hogy nagyobb részre elterjedjenek. Locsolva vannak rendszeressen és kapnak időnként fito horm lombtrágyát is. Ez a lombtrágya jó szerintetek?
-
Misi1980
senior tag
Igazad van. Nekem van egy bazi nagy sejemakác fám és ami koszt mocskot csinál az valami brutális. Igen csöpög belőle ragacsos lötty ami nem hogy kidögleszt mindent de össze is ken. A járda, van egy leier kő támfalam az is fekete ragacsos szokott lenni tőle. Virágzás után iszonyat mennyiségű dzsuva jön le róla amit alig lehet összeszedni.Én szerintem kivágom télen és ültetek helyette valami mást. Amúgy virágzáskor tényleg szép.
V.Stryker;Kis fát könnyebb rendben tartani. A tesómnak is van egy kb 2 méteres fája ami alá hálót szokott kifeszíteni a lehulló virágok miatt. Neki nincs vele különösebb baja.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest