Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovacsroli
senior tag
válasz HartgeH3-2.8 #5943 üzenetére
Kétlem, hogy van olyan bíró aki komolyan venné az ügyedet - felejtsd el ezt az utat.
A naplózott beszélgetés akkor válik majd hasznodra, ha esetleg találkoztok és kiállsz magadért..
Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.
-
MCGaiwer
addikt
válasz HartgeH3-2.8 #5950 üzenetére
persze az, hogy "elismerte" még nem bizonyíték, interneten én is elismerhetek bármit, még akár azt is, hogy én vagyok Katy Perry. Egy valódi vallomás mondjuk elég könnyen kinyerhető a buta emberből, csak elé kell rakni a szöveget, és már mondja is, hogy igen, ő volt, arra nem gondolva, hogy ez közvetlenül nem bizonyítható.
Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó
-
HartgeH3-2.8
addikt
Nem tudom miért ilyen nehéz ezt a békát lenyelni, de sikerült. Az illető törölve, beszélgetés elmentve. Én nagyon remélem árkádban vagy egyéb helyen nem ismerem fel a személyeket. Én saját magamnak azt kívánom ez ne forduljon elő, teljesen értelmetlen és felesleges lépések követnék utána egymást. Ráadásul, egy totálisan értelmetlen cél érdekében.
Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
Gedeon31
addikt
Egyébként nem fenyegetés történik, hanem a barátnőmnek egy volt kolléganője oda írta a Facebookra , akivel évek óta nem is találkozott egy megosztáshoz, hogy hülye vagy te kúrva az ilyennel mit lehet kezdeni?
-
-
válasz Gedeon31 #5958 üzenetére
A hülyézés/kurvázás annyira elterjedt szóhasználat, hogy ezzel, még ha nagy nyilvánosság előtt is szórt meg, nem okozott neked hátrányt v anyagi kárt. Ha azt írta volna hogy kurválkodással keresed a napi betevőt, akkor már lehetne elgondolkodni, de ott is kellene valami bizonyíték hogy emiatt hátrányt szenvedtél. Mondjuk az is inkább rágalmazás lenne
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Balazs_
senior tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok.
Van egy hagyatékátadó végzés, melynek az értelmezésével kisebb gondok vannak.
Adott az elhalálozott bankszámlán maradó pénze és az időközi járulékainak egésze. Utóbbi mit takar? Utolsó nyugdíjt vagy esetleg mást? Illetve ezeknek az összege lesz egyenlően szétosztva az örökösök közt alapesetben, igaz? -
op9
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.
Adott egy 2013 (év eleje) óta létező Bt, áfakör mentes, nem EVA-s és a tulajdonosi jogviszony az alpítás óta nem változott.
Ezt a Bt-t, hogyan lehet úgy átvenni, hogy 2016-ban EVA-s lehessen, és az áfakört is módosítani szeretném?
Az járható út, hogy 50%-ban beszállok idén, a cég dec. 20-ig kérvényezi az EVA-t, valamint az áfakör módosítást (ezt talán év végéig kell), majd január elején teljesen átvenni a céget, hogy az eredeti tagok már ne legyenek benne?
Előre is köszi a választ!
How Bad Do You Want It?
-
Szerintem ez könyvelési kérdés. Ugyanakkor, én egy Bt átvételét nagyon komolyan meggondolnám, a teljes anyagi felelősség miatt. Amit aktuálisan láthatsz egy vállalkozással kapcsolatban az a legtöbb esetben nem mutatja a folyamatban lévő ügyeket.
-
Vakegérke
félisten
Sziasztok!
Két kérdésem lenne.
1. Az elhunytnak még több, mint egy év szerződése volt az egyik televíziós szolgáltatóval. Halálával megszűnik a szerződés, vagy ráterhelik az örökösökre?
2. Két örökös van, mindkettőnek két gyermeke. Ha az egyik úgy dönt, lemondhat az örökségéről az általa megnevezett gyermeke számára?Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
mm00
aktív tag
Mi történik olyankor, hogyha a szerződésben az szerepel, hogy
A szerződő felek megállapodnak, hogy a szerződés 3./ pontjában megjelölt lakás és garázs ott megjelölt készültségi fokra történő felépítésének Vállalkozói díja: 10.000.000,-Ft, azaz xxxxxxxxx forint amely garantált, fix ár, ezektől csak közös megegyezéssel térhetnek el.
viszont időközben a szerződésben szereplő tétel áfa tartalma megváltozik 27%-ról 5%-ra. Melyik fél "jár jól" a vállalkozó, mert csak 5% áfával kell dolgoznia és úgy kihoznia a bruttó 10.000.000,- vagy a megbízó, mert nem 10.000.000Ft-ot kell fizetnie hanem csak 10.000.000*1.05/1.27=8.267.0000,- ?
-
Ha nincs benne a szerződésben hogy a megállapított árat megváltoztatja vmi, akkor az 10 millió marad ha az áfa le is csökken.
A másik dolog amit érdemes körülnézni, hogy ha a szerződés az áfa csökkentés kihirdetése előtt datálódik (annak esetleges visszamenő hatályát ne taglaljuk), akkor annak erre hatása nehezen bizonyíthatóan van: pl ha októberben lett aláírva mivel tudod bizonyítani, hogy nem vette már meg a hozzá való dolgokat még a 27%-on? Illetve maga a törvény sincs még egészében publikálva (én még nem láttam) de nehezen tudom elképzelni, hogy minden ami a lakásépítéshez kell 5% áfával lesz beszerezhető, mert innentől a festék, a porcelán meg minden fittykuki is a lakás kivitelezésének a költsége lenne, ami miatt nem picit borulna az amúgy is bőszen csak jónak hazudott tákolmány költségvetés név alatt.MOD: jut eszembe itt vissza igénylehető áfáról beszéltek emlékeim szerint amit ettől még be kell fizetni előre. Márpedig az állam vissza semmit nem ad, még akkor sem ha az a jog szerint jár.
[ Szerkesztve ]
-
MCGaiwer
addikt
a szerződésben az van, hogy te 10m-ot fizetsz (bruttó). az, hogy a vállalkozónak mi mennyibe kerül, innen lényegtelen. Ha te 10met fizetsz, neki meg csak 100ftba kerül, akkor nyert 9.999 milliót... ha pedig 13 millióból sikerül felépíteni, akkor meg ráfizet.
Ha pedig úgy írtátok meg a szerződést, hogy 7,9m+áfa=10m, akkor te jártál jól. (bár ebben az esetben nehéz lesz megegyezni, hogy az építkezés melyik szakaszát hova számoljátok, pl lehet, hogy már elvégzett/beszerzett vmit a régi áfán, akkor azt nyilván ott számolja el)
(offba raktam, mert közel sem érzem magam kompetensnek a témában, pl ptknak lehetnek erre vonatkozó rendelkezései, miszerint ha egy összegről nincs nyilatkozva, hogy az bruttó vagy nettó, akkor alapvetően minek kell érteni stb)
[ Szerkesztve ]
Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó
-
mm00
aktív tag
válasz bitpork #5972 üzenetére
Kösz srácok! Azt hiszem igazad van kivárom a tényleges törvényt. [link] Linkelt cikk szerint még abban se vagyok biztos, hogy melyik kategóriába tartozom. Itt megkülönböztetnek "valaki mások által épített ingatlant vásárol" és "valaki saját maga építkezik". Én papíron elvileg megvettem egyszer a telekrészt, majd megbíztam a kivitelezőt, hogy építse meg a lakást továbbá építtetőként szerepelek az építési terveken is. Tehát az is lehet, hogy én hivatalos saját magam építkezem. Tehát ha megszavazzák visszamenőleg, akkor számla ellenében valahogy visszakaphatnám az áfa egy részét. Nagyon homályos az egész igy még a törvény tényleges ismerete nélkül.
A cégem már kapott vissza áfát az államtól, visszautalták mert mi külföldre számlázunk áfatartalom nélkül.
-
-
őstag
válasz bitpork #5972 üzenetére
tudom, hogy neked rossz tapasztalataid vannak, de azért szeretném megjegyezni, hogy körültekintő, szabályos gazdálkodással, igenis vissza lehet igényelni az áfát tényleges visszautalással is
az biztos hogy egyből ellenőrzik a céget, de ha minden szabályos akkor vissza fogják adnimás kérdés, hogy sokkal szerencsésebb, ha van befizetendő áfa is, amivel szembe lehet állítani, és így elkerülhető a vegzálás
ettől függetlenül oda kell figyelni, hiszen az ellenőrzés ez esetben sem kizárt természetesenegyszer leírhatnád hogy téged pontosan miért büntettek meg ennyire, tényleg kiváncsi lennék, mert sokszor leírod, de csak homályosan
ha jól értelmezem ezt a tervezetet, akkor itt a vállakozónak mindent 27% os áfával kell beszereznie és 5% on számláznia
ez legalább jó eséllyel megszűri majd egy kicsit a sumákokat, hiszen a visszaigénylés ellenőrzéseket fog maga után vonni[ Szerkesztve ]
cryptot minden termékemért elfogadom
-
Nincs benne titok: Vettem itthon árut, eladtam külföldere , visszaigényeltem. Kaptam egy ellenőrzést. Ugye be volt adva a visszaigénylés, amit elutasítottak azzal, hogy vizsgálat alatt automatikusan felfüggesztik a visszaigénylés jogát. Találtak egy eredeti másolatot (a 4 példányos CMR harmad példányát) fuvarlevélből amit nem fogadtak el mondván nem az első tintás példány-másik szállítmány kapcsán. Mindezt majd 6hónap alatt. Csak azt felejtették el h én számoltam a max 90 napos visszatérítéssel így menet közben elfogyott a pénzem. (ezelőtt volt éttermem amiből bérlés okán majdnem 10 millió veszteséggel szálltam ki) És mivel minden pénzem benne volt és még elkezdtek büntetni is, így a cég ment a lefolyóba engem meg az állam most végrehajt -természetesen sikertelenül, mert mindenem náluk van, csak most h a cég már nincs így meg nincs kinek visszaadni. 22-s csapdája.
[ Szerkesztve ]
-
bb0t
senior tag
válasz bitpork #5977 üzenetére
Tudom, hogy ez a kérdés nem ide való de ha már adózás. Ha importálok egy nem eu-s országból termékeket amiket itthon eladok egyéni vállalkozóként akkor válaszhatom a KATA-t? Vagy mi az ideálisabb ilyenkor?
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
mm00
aktív tag
Nekem az rémlik a kata-ról, hogy azoknak éri meg akik szolgáltatást adnak el, mert 6millió az éves kedvezményes bevétel. Tehát, ha jól értem leegyszerusitve te veszel 5m-ert laptopot az euba és ezeken túladsz 6mért akkor még a limit alatt vagy, de csak 1m az éves nyereséged.
-
bb0t
senior tag
Kezdő vállalkozásként még bőven 6millió alatt leszek szerintem. De ha van lehetőség visszaigényelni az Áfa-t akkor nem tudom melyik éri meg jobban. Vagy mik a lehetőségek.Még csak most kezdek elmélyedni a témában.
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
bb0t
senior tag
Azt tudom, hogy KATA-ban nincs, ezért érdekes, hogy azt válasszam-e. Már felkerestem csak agyalok. De hogy értve nem lesz áfa tartalma? (nem eu-ból)
-
bambano
titán
természetesen választhatod a kata-t, mert mindenkinek joga van olyan adózási módot választani, amit pont nem neki találtak ki, de ha végiggondolod, inkább nem választod.
a kata lényege a te kérdésed esetén, hogy a külföldről vásárol termék beszerzési költségét nem írhatod le, nem számolhatod el. így egyszer adózol majd, amikor megkeresed azt a zsetont, amiből kifizeted az importot, meg egyszer adózol a *teljes* bevétel után, amikor eladtad.
[ Szerkesztve ]
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bb0t
senior tag
-
őstag
ha áfa mentességet választassz és uniós adószámmal behozol valamit, be kell vallanod és fizetned az áfát.
szabályosan nem tudsz nettóban eladni semmit amit áfa mentesen importáltál
kivéve ha mondjuk nem áfaköltes magánszemélytől veszed, vagy kint kifizeted az áfát
ennek haátra évi 10.000 eurocryptot minden termékemért elfogadom
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Tömören: Azt szeretném tudni, van-e jogom indulni egy fotóversenyen (vagy pályázaton; nem tudom, van-e különbség), amit az EyeEm írt ki, a díja most épp egy hordozható nyomtató, máskor meg más.
A részletek: Az utómunkát olyan szoftverrel végeztem, amit egy promóció keretében kaptam ingyen és saját célokra használhatom vagy hogy is hangzik ez magyarul. Üzleti célra viszont nem használhatom. A verseny minek minősül? (Én simán megmagyarázom, hogy ez "saját cél", de a jog nem biztos, hogy ennyire rugalmas. )
Az adózásnál ez bevételnek minősül vagy minek? -
mm00
aktív tag
Szerintem senki nem fogja ellenőrizni, hogy hogyan és milyen szoftverrel készült vagy volt-e rá lincenszed, hacsak nem az a jelentkezés feltétele, hogy legyen licenszed
Ha nyersz egy nyomtatót, akkor úgyse kapsz ezért vagyonosodási vizsgálatot, szóval ne gondolkodj az adózás részén.
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
a család egyik barátjának édesanyja sajnos nemrég elhunyt, így az önkormányzati lakás, ahol lakott megüresedett.
A család barátja felajánlotta nekem, hogy megvásárolhatom tőle a bérleti jogot.Részletekbe nem mentünk bele, mert teljesen homály számomra ez a téma. Sehol nem találtam átfogó, hiteles leírást arról, hogy hogyan működik az ilyesmi.
Az önkormányzat tulajdonában lévő ingatlan bérleti jogát a bérlő szabadon árulhatja, átruházhatja?
Ki vagy mi állapítja meg, hogy mennyit kell fizetnem és mi alapján?
Meddig tart a jog? Úgy értem akár életem végéig is ott lakhatok? Örökölhető? Szerződésben előre lefektetett időszakra, mondjuk 10 évre szól?Kérem aki otthon van a témában hozzon egy kicsit képbe.
Egyébként a lakás Győrben van, ha ez számít.
Köszi előre is!
Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.
-
bb0t
senior tag
válasz kovacsroli #5993 üzenetére
A bérleti jogot lehet adni, venni. Örökölni is lehet, ha megörökli eladhatja neked. Annyiért tudja neked eladni amennyiért te megveszed, ugyanúgy működik mint a magántulajdonnál. Persze bérleti jogot venni olcsóbb mint mt-t. A különbség annyi, hogy fizetsz az önkormányzatnak egy bérleti díjat lakbér címen ami néhány ezer ft havonta. Én így tudom, mert volt a családomban több bérleti jog adás-vétel.
-
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Nem tudom, hogy szabad-e jogi tanácsot kérni, de nekem a rendezvényszervezés/helyszínbérlés és megrendelő által történő felmondás vonatkozásában lenne kérdésem.
Az eset: Kötsz egy szerződést rendezvényszervezővel, aki ennek keretében lefoglal neked egy harmadik feles helyszínt adott napra a jövőben. Egy szerződéses kitétel szerint megrendelő által történő felmondás esetén megrendelőnek meg kell térítenie a rendezvényszervező kárát. Igazolt kárnak számít-e ekkor a helyszínbérlet díja, amit a szervező már kifizetett?
Mert az oké, hogy ha megrendelő mondjuk a megelőző nap lemondja az eseményt, akkor nyilván keletkezik kára a szervezőnek, de ha jó előre, akkor a gyakorlatban a szervező a helyszínt simán ki tudja (és fogja) adni más részére, ergo kára nem keletkezik.
Ugyanezzel kapcsolatban, de ez már egy másik pont: A szervező foglalót szeretne kikötni a szerződésben, ergo ha megrendelő mondja fel, akkor elbukja a fizetett foglalót. Ez inkább üzleti kérdés, de szerintetek konkrétan ebben az esetben jogos/etikus-e, ha a megrendelő ehelyett előleget akar meghatározni?
A gondolatmenetem itt az, hogy ha a vállalkozó (itt rendezvényszervező) azért szeretne foglalót, hogy felmondás esetén legyen valami biztos kárpótlása a veszteségek miatt (pl. általa már kifizetett helyszínbérlet), akkor szerintem megrendelő jogosan szeretne előleget foglaló helyett (hiszen tényleges kára időben történő felmondás esetén nem lesz szervezőnek, mivel ki fogja másnak adni a helyszínt), ha viszont a foglaló a gyakorlatban inkább arra szokott szolgálni, hogy a vállalkozó a nem az ő hibájából történő szerződésmegszűnés esetén legalább egy kis kárpótlást/extraprofitot bezsebeljen, akkor "jogos" a foglaló kikötése, és ezt megrendelőnek illik megértően viselni.
Kicsit hosszú lett, előre is köszi!
-
A harmadik fél, mint a hely tulajdonosa kikötésén múlik, hogy a rendezvényszervező vissza tud-e lépni fizetés nélkül. Vannak helyek ahol ezt nem engedik. Hiába a hónapokkal előtte lemondás, ha semmi garancia nincs a hely újra hasznosítására ezek után. Jó példa lehet az esküvők helye. Ha vki leköti és emiatt a szezonban ott már lemondanak megrendelést, akkor visszalépéskor biza kára van.
-
Mauzes
addikt
válasz bitpork #5996 üzenetére
Az oké, hogy a szervezőnek teljesítési kötelezettsége lehet, és tételezzük is ezt fel. De ha pl. 3 hónappal a rendezvény előtt lemondja az első megrendelő, akkor a szervező ezután fog keresni egy új megrendelőt, akinek kiadja ugyanazt a helyszínt ugyanarra a napra. Pontosabban népszerű esküvőhelyszínek esetén őt keresik meg, tehát kvázi többletmunkája sem lesz vele a szervezőnek.
Most én nem tudom, mi a gyakorlat a kár vonatkozásában, de szerintem az nem jogos, hogy két féllel is megfizetteti a szervező egy dolognak az árát. Mármint ha én lennék döntőbíró, akkor megnézném, hogy ténylegesen milyen kára keletkezik a szervezőnek, és azt neki kellene igazolnia (ergo az első megrendelő előre történő felmondásakor még nem követelheti a jövőbeli - esetlegesen nem is létező - kára megfizetését).
De lehet, hog én járok tévúton, ezért is kérdeztem meg itt. Azt persze bevallom, hogy itt én vagyok a megrendelő, és számomra kedvezőbb szerződést szereznék kötni.
[ Szerkesztve ]
-
Polgárjogi szerződést olyat írsz alá amelyiket elfogadhatónak tartod. Az hogy a másik fél mit kér nem szabályozható ilyen módon, explicit le van fektetve törvénybe hogy mi tilos: ami nem ütközik, csak jó ízlésbe v erkölcsileg kifogásolható, az attól még lehet jogilag helytálló. A fájdalomdíj nem tilos tudomásom szerint. Ha nem értesz egyet vele , akkor a legtöbb amit tehetsz hogy keresel egy másik szolgáltatót.(Halkan megjegyzem, hogy nem hiszem hogy lesz nagy különbség)
A példánál maradva: az esküvőknél csak egy feltételezés hogy sorban állnak a párok. Nekem az étterem miatt anno minimum 1 évre előre kellett felvennem a megrendelést, mert valahogy mindenki ugyan abban a 2 hónapban akart lagzit csinálni. Nem hogy egy nappal, de még egy órával sem lehetett eltolni ahhoz képest amit a vendég elképzelt. Nálam is volt teremfoglalási díj amit nem adtam vissza egy egyszerű oknál fogva: ha csak 1 kliensnek nemet mondok a foglalás miatt , azt jó eséllyel soha többé nem fog visszajönni ilyen jellegű felhasználásra. Ez meg kiesés.Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Mauzes
addikt
válasz bitpork #5998 üzenetére
Egyetértek azzal, amit írsz, mindkét részével, csak egy kicsit már eltértünk a lényegtől. Én a jogi értelmezését nem ismerem ennek:
"Megrendelő a részéről történő felmondás esetén a Vállalkozónál keletkező igazolt kárt köteles megfizetni."
Ha ennyi van a szerződésben, azaz nem fájdalomdíj vagy kötbér, akkor előre történő felmondás esetén jogosan követelheti-e a szervező a terembérlet díját már a felmondáskor, vagy pedig én olyan indokkal megvárhatom-e a rendezvény időpontját, hogy csak akkor fizetek erre, ha valóban nincs ott rendezvény aznap.
-
Ha ez részét képezi az igazolt kiadásainak akkor ki kell fizetni. Erre az a megoldás, hogy részletesen le kell írni a szerződésbe, hogy mi az indokolt költség( pl mennyi a terem foglalója, miért kell mennyit előre fizetni) . Nem kár, hanem költség. Kárra még a végén felírja az elmaradt hasznot is
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest