Hirdetés
- PlayStation 5
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- PlayStation 4
- World of Tanks - MMO
- Android játékok topikja
- Magic: The Gathering Arena
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Xbox Series X|S
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
-
GAMEPOD.hu
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
F_Gergely
őstag
Gondoltam erre is de ahogy olvastam rendorsegi fejlenetest is tehetek az ugyben.
Holnap kerem a munkaviszonyom azonnali megszunteteset es amennyiben az aattrocitasok nem szunnek meg, elni fogok a rendorsegi feljelentes lehetosegevel (nyilvan en sem akarok pereskedni, birosagra jarni de hatha igy a ceg jobban hajlik arra hogy megszuntesse a munkaviszonyom).
Nem akarok olyan munkahelyen dolgozni ahol minden nap nekem esnek a biztonsagi orok es veressel fenyegetnek, mostmar teljesen nyiltan masok elott is...
Csak ebben az a tre hogy mindenki azt fogja hinni ez az egesz azert van hogy ne dolgozzam le a felmondasi idom, holott ez nem igaz, csak igy leegyszerusitik a dolgom a kedves biztonsagiak. Legalabbis remelem. -
félisten
válasz leslieke #6957 üzenetére
Amúgy a külsérelmi nyom sem sokat számít -- miután nincs olyan aktus, amikor Te átvetted volna a sértetlen darabot, és a szállítás a bolt érdekkörébe esik, az azonnal bejelentett vagy rejtett fizikai sérülés is a bolt felelőssége.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
devil-k
nagyúr
Kíváncsi vagyok, hogy a kollégák mit szólnak ehhez:
"Az áru(ka)t indokolatlan késedelem nélkül, de legfeljebb azok kézhezvételétől számított 28 napon belül vissza kell küldened számunkra. Minden csomag tartalmaz egy előre fizetett visszaküldési címkét, amelyet áruk visszaküldésénél használhatsz. Meg kell fizetned az áruk visszaküldésének közvetlen költségét, 990 Ft-ot. Ha szeretnéd, hogy csomagodért elmenjünk, akkor a kézbesítési értesítésről vagy a hm.com oldalról értesülhetsz ennek módjáról."
-Elállási jog-
H&M- mozi bolondéria -
-
Laca1212
őstag
válasz MaCS_70 #6958 üzenetére
Erre azért nem vennék mérget. Szvsz addig a bolt/futár felelőssége amíg át nem vette a megrendelő. Ha sérült a csomag,akkor meg jegyzőkönyvet felvetetni a futárral és aztán lehet a bolt felé reklamálni. A sokat szidott emag pl. engedte átvétel előtt kibontani és ellenőrizni a tv-t amit rendeltem anno. Az MPL-es futár külön kérte bontsam ki. Igaz ez online rendelés volt.
[ Szerkesztve ]
-
F_Gergely
őstag
Rendkivuli felmondas eseteben megirom a papirt es onnantol az el, vagy ott is kell varni a hr-re vagy elfogadjak vagy nem? Tehat ha holnap reggel en azonnali felmondast szeretnek mi a teendo? Van valaminelbiralas hogy most az jogszeru vagy sem?
-
-
-
félisten
válasz Laca1212 #6960 üzenetére
Ha a csomag kívülről sérült, azt jelezni kell a futárnak. A futár viszont nem várja meg azt, hogy kicsomagold, így a belső sérülés felelőssége a boltot terheli, amit abban a pillanatban vállalt magára, amikor belement a távollevők közti jogügylet ilyetén megkötésébe.
MaCS
-
Laca1212
őstag
válasz MaCS_70 #6964 üzenetére
Kolléga nem online vette... Így nincs szó távollevők közti jogügyleről.
Azt meg hogy bizonyítod, ha ténylegesen a dobozban eleve sérült volt? Szerinted hány ügyeskedő élne ezzel, ha a boltok szó nélkül benyelnék egy -egy user által okozott sérülés esetén?
És igen...megvárta a futár míg kibontottam és megnéztem. Ismétlem, külön kérte,hogy bontsam ki!
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Laca1212 #6965 üzenetére
Az első kérdés az, hogy mikor történt az átvétel, illetve, hogy a futár kinek a teljesítési segédje.
A második meg az, hogy az esetleges sérülés mennyire volt felismerhető az átvételkor, illetve mennyire lehetett rejtett.Nagyon-nagyon ritka, hogy a futár megvárja a kicsomagolást -- én még sokkal egyszerűbb helyzetben sem tudtam rávenni erre még a kifejezetten a bolthoz tartozó szolgálatot sem.
Az pedig, hogy hány ügyeskedő élne ezzel? Hát, ez pont nem számít. Ez az a kockázat, amit a kereskedőnek vállalnia kell, és normál esetben szó nélkül így is tesz. Kalkulált veszteség.MaCS
-
félisten
válasz Laca1212 #6967 üzenetére
Mivel több ezzel ellentétes ügyem volt, tudom, hogy ez nem így van. Volt, hogy volt ugrálás és ügyeskedés, sőt, volt, hogy bíróságig is eljutottunk, de az ítéletet már nem várták meg. Kénytelenek voltak belenyugodni abba, hogy kétség esetén nekik kell bizonyítaniuk a hibátlan teljesítést, ami bizony azzal jár, hogy előfordulhatnak visszaélések -- de ennek a kockázatát a kereskedő viselje, ne pedig a fogyasztó.
MaCS
-
bambano
titán
még mindig van rendkívüli felmondás?
valaki ad egy url-t az esetről a későnjövőnek?Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Magnum_
nagyúr
válasz devil-k #6974 üzenetére
szerintem arra célzott (jogi tanulmányoktól mentesen egyébként, szintén csak mondom), hogy vannak egyetemek (pl nálunk), akik szeretik úgy hallani, hogy szakasz ÉS NEM paragrafus.
(hozzáteszem, én magamtól is, nyomástól függetlenül a szakasz szót használom).[ Szerkesztve ]
I humbly and respectfully decline™
-
devil-k
nagyúr
-
Magnum_
nagyúr
-
Magnum_
nagyúr
válasz devil-k #6978 üzenetére
te nem vagy ma képben.... olvasd már el újra, amit írtam.
nem láttam anno.... azaz nem láttam anno.... azaz biztosan átsiklottam felette, vagy mittomén
nem azt írtam, hogy nem válaszoltál... volt egyszer egy phasz jogász főnököm, ő mondta, hogy egy jogásznak mindig tudnia kell fogalmazniI humbly and respectfully decline™
-
etejedu
őstag
Napasztmek!
Valaki itt írta, hogy jogtalanul van fent egy oldalon az összes adata (infobel ha jól emlékszem) Vagyis náluk én szőröstül bőröstül családostul fent vagyok. Már kértem őket töröljenek; majd meglátjuk pár nap múlva tényleg le is törlik vagy csak kamu az egész. Van egy gyanúm honnan vannak az adatok, őket hamarosan előveszem.
Ha nincs további eredmény mennyi idő míg az ügyvédemmel helyrerakatom ezt a szemétdombot? Ugy értem egy felszólítás elég lesz, vagy ezek olyan dörzsöltek, hogy feljelentés bíróság lesz a vége?[ Szerkesztve ]
-
etejedu
őstag
válasz Magnum_ #6982 üzenetére
Nincs fb-m. Nem adtam meg sehol és soha a büdös életbe nem hivatalos szervnek, intézménynek adataimat. Egy ilyen cég van aki pontosan tudja és csakis ő tudhatja igy "csokorba gyűjtve" az adataim. Pláne egy olyan telszámmal amit csak ő ismer (mert ő adta ). Nos ezt a számot még gondolati szinten sem használtam. A szolgáltatót direkt kértem hogy ne legyek semilyen telefonkönyvben, ne adja ki adataimat. Felhivom és kérem a hivatalos aláirt, de minimum az általam feléjük rögzitett elektronikus formanyomtatványt ahol ennek ellenkezője látszik, nyoma van pipáltam ki ilyet stb. Ha ennek nem tud eleget tenni akkor helye van egy polgári peres eljárásnak de minimum meg fogom kérdezni hogy ő mit tenne ilyenkor a helyemben?
-
mufi
senior tag
Sziasztok, nagyon röviden az esetem:
Vettem egy TV-t, hónap múlva előjött valami hiba, átvilágít a kijelző.
Elküldtem a szervízbe, azt mondták, ez normális, "képernyő jobb felső sarkában" megállapítás (ez nem igaz, vannak fotóim ahol nagyon jól látszik mennyire átvilágít a kijelző), visszaküldték a tv-t.
Kicsomagoláskor kameráztam (hála Istennek) és megláttam, hogy a képernyő kávája az egyik saroknál repedt/törött.
Írtam a szervízbe, nem válaszolnak, írtam a fogyasztóvédelemnek, ők azt mondták forduljak a békéltető testülethez...
Teljesen tanácstalan vagyok. Így nem tudom a készüléket visszavinni a boltba, hogy szeretnék egy jobbat, mert fizikailag sérült...mit kell tennem?itt a videó amúgy amit elküldtem a fogyassztóvédelemnek, ezt ők meg sem nézték...
https://www.youtube.com/watch?v=Kmu15LCJm1w
[ Szerkesztve ]
Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.
-
félisten
-
Magnum_
nagyúr
-
Magnum_
nagyúr
válasz MaCS_70 #6988 üzenetére
Semmi extra. Ha a bank nem tesz alavetesi nyilatkozatot, vagy csak korlatozottat, akkor kotelezni nem tudja a PBT. Meg ugyis csak egyezsegre mennek, hogy javuljon a statisztika.
Nekik mar az is egyezseg, ha pl annyit vallal a bank, hogy a szokasos 30nap helyett 15napon beluli valaszt iger a fogyaszto kifejezett keresere.Abban az esetben erhet valamit, ha valami orult nagy hibat vetett a bank es meg birosagi eljaras elott (ami ugye tobbet er), inkabb egyezseg.
I humbly and respectfully decline™
-
mufi
senior tag
válasz MaCS_70 #6986 üzenetére
Én azt hittem, ez az egyértelmű videó után a fogyasztóvédelem rákoppint aszervíz fejére, hogy na azért ez már sok...de tévedtem...
Abban tudtok segíteni, hogy hogyan kell elindítani az ügyet? Előbb levelet kell írnom a szervíznek, aztán ajánlottként kell feladni vagy másképpen? (említette a fogyasztóvédelmis fickó, de nem jegyeztem meg). Aztán ha megkapom a cédulát, hogy a szervíz átvette a panaszom, akkor 30 napjuk van rá, hogy válaszoljanak. Ha nem akkor írnom kell a fogyasztóvédelemnek, akik majd szorgalmazzák őket, hogy válaszoljanak.
Ezután ha a szervíz elutasítja azt, hogy ők nem hibásak, akkor kell írni vagy jelezni a békéltető testületnek akik ezután kijelölnek egy időpontot amikor a felek bemennek és elmondják a panaszaikat?
Na és ha ők azt mondják, hogy márpedig a szervíz a hibás, akkor max kapok 10-20 ezer forintot? Mert a káva ugyanúgy repedt/törött marad és így még csak el sem tudom adni hogy másikat vegyek...Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.
-
félisten
Részedről nem igazán formához kötött az eljárás.
Én ezt tenném:
1. Megosztom a videót és a fotókat,
2. Írok a szerviznek mailt és ajánlott, tértivevényes levelet, amiben leírom a történetet és a videó + fotók linkjét, valamint, hogy mit is akarok tőlük,
3. Ha nem válaszolnak egy héten belül, akkor egyszerű mailben mindezt megírom a békéltető testületnek azzal, hogy kérem az eljárásukat, amiben kérem ezt-meg-ezt.Mindez mehet cc-ben a fogyasztóvédelemnek is, jó az, ha látják.
MaCS
-
mufi
senior tag
válasz MaCS_70 #6991 üzenetére
Már írtam a szervíznek, hogy el tudjuk e intézni hivatalos dolgok nélkül, kell e békéltető testület és tovább...de nem válaszoltak. Sem a videóval kapcsolatban, sem a töréssel kapcsolatban. De még csak a fogyasztóvédelem sem vette a fáradtságot, hogy megnézzék a videót...
Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.
-
F_Gergely
őstag
Vegul nem adtam be rendkivuli felmondasom. Egesz ejjel ezen agyaltam de nem fogom magam megfelemliteni. Jelentettem ma a fonokomnek, akik azonnali kivizsgalast inteznek a biztonsagi ceg fele valamint lesz egy kerdoiveztetes a biztonsagi szolgalatrol, azok fele akik hozzank jonnek (beszallitok, stb.). Valoszinuleg en mar nem leszek itt mikor ez eredmenyt hoz, de hiaba mondjak en hazudok, es szerintuk hazudnak az en tanuim ha a kerdoivekbol kiderul hogy 50 emberbol 49 elegtelennek tartja oket bizony borul a bili. Evek ota gond van veluk es bucsuzoul en boritom ki a bilit. Termeszetesen ha szukseges feljelentest ugyan ugy tehetek a jovoben a rendorsegen.
Koszonom mindenkinek a segitseget, tanacsot, es hozzaszolast!
[ Szerkesztve ]
-
Viperator
őstag
Adott egy németországi Mediamarktban vásárolt Sigma objektív (fényképezőgéphez), eladásra kerül és én megvenném, van még garancia. A kérdésem az, hogy itthon is érvényesíthető?
Előre is köszönöm a választ!
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
senior tag
válasz Viperator #6997 üzenetére
Elvileg van kapcsolat a Media Markt-ok között, a helyedben ott futnék egy kört. Annyiban trükkös a dolog hogy a Sigma-t itthon a Hama forgalmazza, igaz ők 1 év "világgaranciával" hirdetik, jó lenne látni hogy kint milyen garjeggyel adták el a terméket.
No money, no honey.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest