Hirdetés
- PlayStation 4
- PlayStation 5
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- World of Tanks - MMO
- Android játékok topikja
- Magic: The Gathering Arena
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Xbox Series X|S
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
-
GAMEPOD.hu
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz Magnum_ #6801 üzenetére
Lopásnak. Az az apró tényállási elem, hogy a kocsiba éppen beszálló (tehát az ajtót maga előtt kinyitó) 50 kilós hölgyet ellökték a kocsitól és a kezéből kapták ki a kulcsot, kimaradt az iratokból, és csak annyi maradt, hogy beugrottak előtte a kocsiba.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
félisten
válasz bambano #6805 üzenetére
Vélhetően igen, mert így ugye nem igazán volt eljárás, a lehetőség szerinti első napon lezárták, míg rablás esetén vélhetően tényleg csinálniuk kellett volna valamit, ami el is húzódhatott volna.
Meg aztán fennállt volna annak is a veszélye, hogy elfogják az elkövetőket, neaggyisten megtalálják a kocsit (annak egy részét), ami viszont durva bonyodalmakhoz vezetett volna -- úgyhogy tulajdonképpen mindenki abban volt érdekelt, hogy ne legyen nyomozás.MaCS
[ Szerkesztve ]
-
válasz MaCS_70 #6806 üzenetére
Ez a folyamatbeli különbség nem kicsi. Nekem anno a Lujziról vki lepattintotta az első rendszámot. Mikor észrevettem azonnal bementem a rendőrségre jelezni. A jegyzőkönyvet felvevő kikísért a kocsihoz h "szemlézze" amit mondtam. Mutáztam neki hogy ez a rendszámtábla tartó kihajthatós, de ehhez előbb egy csavart ki kellett tekerni. Kérdi hogy de biztos nem én hagytam el? WTF fejet vágtam mert akkor még nem értettem h miért győzköd. Na amikor visszamentünk és elkezdte a számítógépet ütni mint a villám (néha lecsap), akkor csak kinyögte hogy ha csak elhagyást jelentek be akkor nekik egyszerűbb az adminisztráció, mert hiába teszek ismeretlen tettes ellen feljelentést akkor sem fogják keresni , csak majd gyön egy nemtaláltuk-bocsesz határozat és milyen jó lenne ha nem szaporítanám a munkájukat. Felajánlottam neki hogy ezt adja írásba és becsszó csak akkor fogom felhasználni ha vki visszaél a rencámommal, amiről nem tudom bizonyítani h hova lett és ki által. Így született meg a lopásról az okirat.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
gyarmati1980
újonc
válasz MaCS_70 #6791 üzenetére
szia
Kfb nem fizés végett megszünk a garázs 30 km re volt ahol parkolt a kocsi nem figyeltem meg öszintén bele is sz@rtam fiatal voltam elö kocsim volt azután lassan elfelejtödött ez van sajna de le kell játszani ezt a menetet
De azért ezeknek is 11 év után esik le vagy direkt hogy lehuzzuk az embert
Az elévülési idö mennyi ?[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz gyarmati1980 #6808 üzenetére
Polgári jogi igény esetén 5 év.
MaCS
-
félisten
válasz gyarmati1980 #6810 üzenetére
Nem, ez a polgári jogi elévülés.
Őszintén szólva nem tudom, hogy 11 éves távlatban mik a KFB-fedezetlenségi díj szabályai, de abból öt év is baromi sok.
MaCS
-
gyarmati1980
újonc
válasz MaCS_70 #6811 üzenetére
Ma voltam bent a kormányablaknál igaz levél nélkül azt mondta a nö hogy kell irni egy idoklást hogy miért nincsen rendszám vigyem a forgalmit és kivonják a kocsit a forgalombol azt is mondta hogy 11 év után nem kell fizetni. Na ez amit nem hiszek el mert Magyarországon vagyunk. de jövö héten beviszem amim megmarad azt kiderül.
köszi a válaszokat -
MaxxDamage
félisten
Sziasztok,
2009-ben történt balesetem (munkába menet - üzemi baleset) biztosító káresemény kifizetés megtörtént. (2010-ben) és egy évre rá már nem azon biztosító volt akinél voltam, de azzal a balesettel kapcsolatban , nekem 2011 évben egészségkárosodást állapítottak meg, majd (megint 1év baleseti, majd 1 év sima táppénz után) baleseti járadékra lettem jogosult. (amit 2012.10.10.-től van megállapítva, hogy jár) kérdésem az volna, hogy erre hivatkozva (2009-es káresemény, egészségkárosodás) kaphatok attól a biztosítótól bármilyen kifizetést az x%-os egészségkárosodásra hivatkozva?
Válaszokat előre köszönöm!
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Laca1212
őstag
Üdv!
Rendőrségi jelentés kikérésének mi a mente, módja?
Személyi sérülés nélküli közúti balesethez lett kérve rendőri intézkedés. A vétkes elismerte, helyszíni bírságot is kapott. Rendőr körbefényképezett.
Az erről készült jelentésre lenne szükség mihamarabb, mert ha a biztosító kéri ki az nem túl gyors...
Köszi!
-
Laca1212
őstag
válasz Laca1212 #6815 üzenetére
Ennyit találtam itt:
A közlekedési adatkezelés436
91/P. §437 (1)438 A rendőri intézkedéssel járó közúti baleset során az érintett kérheti a balesetben érintett többi személy név és lakcímadatát, értesítési címét, jogi személy, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet megnevezését, székhelyének (telephelyének) címét, a jármű hatósági jelzésének adatát, a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási kötvény számát és a biztosítóintézet megnevezését. Az intézkedő rendőr az adatokat az érintettel a helyszínen közli.
(2)439 A rendőrség a közúti balesettel érintett írásos kérelmére igazolást ad a baleset idejéről, helyéről, továbbá az (1) bekezdésben felsorolt adatokról.
(3) A (2) bekezdésben megjelölt adatokat az eljáró rendőri szerv a balesettel érintett, illetve a biztosítóintézet kérelmére a kárrendezési eljárás lefolytatásához a biztosítóintézetnek megküldi.Egyáltalán ez vonatkozik az esetre?
Van hivatalos formája az írásos kérelemnek? Vagy hogy lehet pontosan ezt kérelmezni? -
rii
nagyúr
szasztok
ha egy ingatlan adásvételénél már csak az kell, hogy a felek, tanuk találkoznak, és az átvételi elismervény mellett a bitrokbaadási lapot is alárírják, akkor ez egy egy jó Birtokbaadási jegyzőkönyv?
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
aAron_
őstag
Sziasztok!
Tegyük fel, hogy adott egy 1/1-es tulajdonnal rendelkező lakás, amely lakásra a társasházi alapító okirat szerint a többi lakónak elővásárlási joga van.
Milyen formában kéne erről a jogról lemondatni a többi lakót ahhoz, hogy az adásvételi szerződés a jövőben támadhatatlan legyen? Akivel személyesen valamilyen oknál fogva nem lehet felvenni a kapcsolatot, nem lehet vele aláíratni a lemondó nyilatkozatot, milyen formában kell értesíteni? Tudtommal tértivevényen kell értesíteni. Milyen címen? Hányszor?
Tudom, ilyen esetben érdemes egy jó ügyvédet megkérdezni. Ha valaki mégis válaszolna, esetlen adna plusz informáicóit mire érdemes figyelni, megköszönném.
What is your ikigai?
-
üszök
őstag
Én így vettem lakást 6 éve. A másik 3 tulaj kapott tértivevényes levelet az ügyvéd küldte. Az egyiknek nem az volt a lakcíme ahol lakik,a másik nem reagált,a harmadik önkormányzati volt ők megírták,hogy nem élnek a jogukkal.
Ha elakarod adni az ügyvéd elintézi ezt. Mondjuk én nem vagyok jogász."Semmi szükségem rá,és pénzem sincs"
-
Ezzel senkinek semmi dolga nem volt még mindég?
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
félisten
Az elővásárlási jog gyakorlása határidőhöz kötött, ha azon belül nem él vele az illető, nem gyakorolhatja a jogát.
A másik fontos szabály, hogy ha aránytalanul nagy nehézségbe ütközik az értesítés, akkor mellőzhető.MaCS
-
aAron_
őstag
válasz MaCS_70 #6823 üzenetére
"határidőhöz kötött" Valóban, de 3 évig támadható az adásvételi szerződés az elővásárláshoz jogosultak nem megfelelő tájékoztatása vagy annak teljes hiánya esetén.
A legfőbb kérdés számomra az, hogy mi számít jogszerű tájékoztatásnak.
(#6821) üszök: Ha jól veszem ki abból amit írtál, minden tulajdonos csak egyszer lett megkeresve tértivevénnyel. Azt esetleg megtudod mondani, hogy ebben mi volt? Teljes szerződés el lett küldve, vételárral, mindennel?
Lakcímek tulajdoni lap alapján lettek megállapítva?Természetesen ezeket az ügyvéd adott esetben elmondja, de most magam is szeretnék előre tisztában lenni vele.
What is your ikigai?
-
nagyúr
válasz bitpork #6822 üzenetére
Nem, volt még vele dolgom, de jogi szempontból teljesen egyértelmű a helyzet ezzel kapcsolatban. Az objektív felelősség alá tartozó közlekedési szabálysértések azok, amelyekre közigazgatási bírság szabható ki, ezeket részletesen felsorolják a vonatkozó kormányrendelet mellékleteiben. Vagyis a gépjármű üzemben tartója, ill. a gépjárművet használatra átvevő személy felel azért, hogy:
- a megengedett legnagyobb sebességre,
- a vasúti átjárón való áthaladásra,
- a járműforgalom irányítására szolgáló fényjelző készülék jelzéseire,
- a járművel történő megállásra és várakozásra,
- az autópálya leálló sávjának igénybevételére,
- a behajtási tilalomra, a kötelező haladási irányra,
- a természet védelmére vonatkozó előírások betartásra kerüljenek.(Természetesen sok egyéb másra is kiszabható közigazgatási bírság.)
A biztonsági öv használatát a VÉDA rendszer ellenőrizni tudja, de ez alapján közigazgatási bírság nem szabható ki, mert nem tartozik a rendelet hatálya alá. Ez ugyanaz a helyzet, mint a kézben tartott mobileszköz használata, amit szintén lát a rendszer, de a jogszabályi környezet jelenleg nem ad arra lehetőséget, hogy erre alapozva közigazgatási bírságot szabjanak ki. Itt említik éppen, hogy ellenőrizni lehet, büntetni - még - nem.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
-
bambano
titán
"A biztonsági öv használatát a VÉDA rendszer ellenőrizni tudja": mint azóta kiderült, nem tudja.
tehát a véda nem tud az arcról normálisan felismerhető képet készíteni, így ez a két büntetési tétel, a biztonsági öv és a kézből telefon kamu volt.emellett többek szerint az is aggályos lenne, ha engedély nélkül felismerhető képet csinálna az arcról, mert ez többek szerint sértené az adatvédelmi törvényt. szerintem ez nem igaz, de ettől még lehet ilyen véleményeket olvasni a neten.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
-
nagyúr
Április 13-án eladtam az egyik autómat, annak rendje és módja szerint Ügyfélkapun keresztül a Webes ügysegéden bejelentettem az elidegenítés tényét 8 napon belül, illetve feltöltöttem az adás-vételit szkennelve. Múlt héten jött egy határozat a KEKKH-től, hogy a fenti beadványt elutasították, majd 3 oldalon keresztül fejtegetik a problémát. Nagy nehezen kibogoztam, hogy azt szeretnék üzenni, hogy az adás-vételin nem lett feltüntetve a személyazonosító okmányom típusa, csak a száma. Való igaz, tényleg elfelejtettem feltüntetni, az én hibám. A határozaton feltüntetett ügyintézőt a határozaton feltüntetett telefonszámon múlt szerda óta hívogatom, de nem veszik fel. Írtam nekik emailt, hogy értem a problémát, szeretném megoldani, mi ilyenkor a teendő. Persze erre sincs válasz. Mi ilyenkor a teendő? Feltüntetem utólag az okmány típusát, melléírom, hogy javítva dátum aláírás, majd feltöltöm újra, új kérvényként mondjuk?
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
nem egészen 2 éve vásároltam egy autót egy kereskedésben. Most augusztusban lesz műszakis ezért elkezdtem olvasgatni, mire lehet számítani, miket néznek, szeretek felkészülten érkezni, bár az autó rendben van (kop-kop-kop).
Viszont, amiről eddig nem tudtam, hogy gond lehet: az autót papíron egy osztrák személytől vettem, a kereskedőnél rákérdeztem, azt mondta, hogy ilyenkor nem mindíg iratják át az autót a saját nevükre, mert az csak plusz pénz, ergo közvetítőt játszanak és a külföldi tulajról egyből rám írták. Intézték is a műszakit, eredetvizsgát, forgalombahelyezést, stb, illetve adtak hozzá egy darab kulcsot. Ez azért nem zavart, mert akkor volt 11 éves az autó, ennyi idő alatt el lehet hagyni egy kocsikulcsot.Nade aztán horrortörténeteket olvastam a neten és bár nem vagyok paranoiás, azért gondoltam rákérdezek nálatok, hogy a műszakin előjöhet-e valami okosság? Pl. lopott az autó, vagy ilyesmi.
Én azt gondolom (javítsatok ki ha tévedek), hogy az a cég, aki az első eredetiség vizsgálatot elvégezte az autón, az ő feladatuk az volt, hogy ennek utána nézzenek.
Sokáig vaciláltam, hogy ide vagy az autós topikba kérdezősködjek, hát remélem jól döntöttem.
Köszi!
Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.
-
nagyúr
Stornó a kérés, teljesen váratlanul felhívott az ügyintéző hölgy, és tájékoztatott a dolgok állásáról, vagyis, hogy igen, a hiányzó adatot megcsillagozva, aláírva fel kell tüntetni, majd szkennelve elküldeni neki az adásvételit. Nagyon kellemes csalódás ez nekem, mégis működik az állam!
-
Magnum_
nagyúr
válasz kovacsroli #6834 üzenetére
A kereskedok nevere is kerulhet, es mivel kereskedok, nem terheli oket a vagyonszerzesi illetek es amikor megveszi egy vevo, akkor egy un. kettos atiras lesz az okmanyirodaban.
De igen, sajnos sok kereskedonel van az, hogy az elado mar elore alairja az adasvetelit...
(Ahelyett, hogy a vevok tolem vennenek inkabb jogtiszta, korrekt autot, hetek ota arulom es semmi.. na mindegy).Amugy a muszakin olyan gond johet elo, ami miatt nem megy at muszaki vizsgan, azaz az autoval muszaki gond van (pl elszakadt fekcsovek, szetrohadt doblemez, stb).
En a vizsgat nem hagynam utolso napra es atnezetnem elotte idoben, akar azokkal, akik a vizsgat lebonyolitjak, hogy van-e valami baj.Amugy egy darab kulccsal se vennek autot (bezzeg az enyemhez meg a muanyag szervizkulcsok is megvannak, meg az osszes gyari rendes, de ezt leszarja a magyar autovasarlo, inkabb az egykulcsos, tekert oras almot kergetik).
Szoval az egy darab kulcs se dealbreaker a vizsgan.[ Szerkesztve ]
I humbly and respectfully decline™
-
Laca1212
őstag
válasz kovacsroli #6834 üzenetére
-
Laca1212
őstag
válasz Magnum_ #6838 üzenetére
Nem célom, de sajna ez a rideg valóság...
Na meg honosításhoz nem is kell eredet vizsga. Lehet neki nem is volt....
Amúúgy szép az A4![ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
rá kell írnod a személyazonosító okmány sorszámát, típusát, nyelvét és a kibocsátó országot.
tehát azt írod rá, hogy magyar nyelvű magyar személyigazolvány, melynek száma....
de nem csak a sajátodnál, hanem a vevőénél és a két tanúnál is.a vicc az, hogy az okmányirodákból letölthető formanyomtatvány adásvételi és abban ez nincs benne.
-
félisten
válasz bambano #6841 üzenetére
Már miért kéne mindezt ráírnia?
304/2009. (XII. 22.) Korm. rendelet
3. § c) a felek természetes személyazonosító adatai (családi és utóneve; születési helye és ideje; anyja születési családi és utóneve), állampolgársága (hontalansága), a személyazonosságát igazoló okmány típusa, sorszáma, lakcíme; jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet esetében a szervezet megnevezése, képviselőjének neve, székhelyének (telephelyének) címe, cégjegyzék-, illetőleg nyilvántartási száma;
A tanúknak meg eleve csak a neve, lakcíme kell. (Pp. 196. §)
MaCS
-
-
bambano
titán
válasz MaCS_70 #6842 üzenetére
ne írja rá, majd visszaküldik megint.
egész pontosan mivel is van bajod? hogy azt írtam, a tanúknál is kell az azonosító okirat adata?szerk: egyébként érdemes totalcar-t olvasni, ott több cikk is szól erről.
[ Szerkesztve ]
-
Đusty
addikt
válasz bambano #6846 üzenetére
Márpedig [ebben] sincs benne (engem is meglepett) így nem küldheti vissza.
Sőt az "előttünk mint tanúk előtt" után az sincs odaírva, hogy nyomtatottan vagy aláírva kell odaírni az egyetlen pontozott helyre a nevet. Márpedig ha aláírva akkor gyakran nem is olvasható ha nyomtatottan akkor meg nincs aláírva sem.
Hogy lehet ilyet ilyen helyre feltenni és azt állítani ez a jó?[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz bambano #6846 üzenetére
Nem küldik vissza. Akkor küldik vissza, ha a jogszabályban meghatározott kötelező tartalmi elemek hiányoznak a szerződésből.
A személyazonosító okmány kibocsátó országa és nyelve nem ilyen tétel. A szerződő feleknél sem, a tanúknál pedig eleve szó sincs személyazonosító okmányokról, náluk csak név és lakcím kell.Idézet Tőled:
"rá kell írnod a személyazonosító okmány sorszámát, típusát, nyelvét és a kibocsátó országot.
tehát azt írod rá, hogy magyar nyelvű magyar személyigazolvány, melynek száma....
de nem csak a sajátodnál, hanem a vevőénél és a két tanúnál is."Egyébként száz fölötti gépjármű-adásvételi szerződést kötöttek a szerződésmintámmal, amiben értelemszerűen nem voltak benne ezek a felesleges adatok -- egyet sem kifogásolt a hatóság.
MaCS
-
félisten
válasz bambano #6849 üzenetére
Azért mérföldes különbség van aközött, hogy a hivatalok informatikai káoszában elfelejtenek frissíteni egy iratmintát (ez jellemzően a tavalyelőtti Ptk. hatályba lépésénél, a bizalmi vagyonkezelés nevű "érdekesség" feltüntetésénél volt fontos), és aközött, hogy egy ügyintéző a jogszabály által nem jelzett, egyébként sehol máshol meg nem követelt tartalmat követeljen meg, amire egyébként semmi oka sincs.
MaCS
UI:
Azért kétségtelenül vannak érdekességek. Ereklyeként őrzöm azt a cégbírósági hiánypótlási felhívást, amiben arra szólítottak fel, hogy a társasági szerződés feleljen meg az ingatlan-adásvételi szerződéssekkel szemben támasztott követelményeknek. A fő nehézség az volt benne, hogy hogy a fenébe' teszek ügyvédiszárazbélyegző-lenyomatot az elektronikus aktára...Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti játékok OFF topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Instagram közösségi fényképezés
- PlayStation 4
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest