Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
devil-k
nagyúr
válasz MCGaiwer #5751 üzenetére
Patika állapotban legyen egy vetítő nálad és nálam 14 napig.
Én verek bele napi 13 órát, ami azt jelenti, hogy összesen 182 óra lesz benne 14 nap alatt. Egy vetítő izzójának általában 3.000 óra az élettartama. Nem sok a 182 a 3000-hez képest, de nem elhanyagolható, kb. 6%-ot jelent. Ezt a vetítőt, már nehezebb lesz eladni.
Te 14 nap alatt raksz bele 1 órát. Ez az idő nem jelentős, elhanyagolható, ezt még arra is foghatja a kereskedő, hogy ki kellett próbálnia, hogy nem hibás-e a készülék... bla-bla.
Félreértés ne essék, nem vagyok kereskedő és én is éltem már a 14 napos elállással, de nem mindegy, hogy az ember hogy áll ehhez a dologhoz. Ez egy nagyon jó lehetőség, de ne legyünk pofátlanok és ne éljünk vele vissza.
A projektor topikban az egyik fórumtárs úgy ajánlgat vetítőt, hogy vedd meg nyugodtan az "xyz" típust, használd 14 napig, ha nem tetszik, aztán küldd vissza, ha mégsem jön be. Nincs ezzel semmi baj, ha tudjuk, hogy hol a határ.
A számítógépeknél is meg lehet állapítani, hogy hány üzemóra van a gépben. Nem mindegy, hogy 10 óra vagy 100 óra 14 nap alatt.
- mozi bolondéria -
-
maximilian4
addikt
válasz MCGaiwer #5751 üzenetére
Milyen vásárló, meg eszköz? Csak figyelem a fórumot, de ez kezd vicces lenni. Legalább ha már jogi tanácsokat adsz másoknak, legyél tisztában a joggal. Vásárló nincs,helyett van fogyasztó, eszköz helyett meg az a dolog (igen ez is jogi kifejezés, aki jogász tudja), ami a szerződés (vállalkozás és fogyasztó közötti adásvétel, vagy valami...) tárgya ( pl. tartós fogyasztási cikk, szolgáltatás stb.).
Elnézést mindenkitől, de nagyon szúrta a szemem.
Maxi
-
MCGaiwer
addikt
válasz maximilian4 #5755 üzenetére
megtaláltad a kákát, meg a csomót is, gratulálok
a TE esetedben igen. csak itt nem a te eseted van. meg az én esetemben sem a TE eseted van. Sőt, aki tippet kért, annak az esetében sem a TE eseted van. Ő használta egy ideig a 14 nap alatt. Teljesen mindegy, hogy abban az időben ő mennyi ideig próbálta ki, hiszen az eszköznek ugyan olyan állapotban kell lennie két szélsőség esetén is. Annyi a különbség, hogy ha Ő elismeri, hogy a kipróbálás normális használatot jelentett, akkor ebbe bele tud kötni a kereskedő, míg amíg nem ismeri el, és csak azt mondja, 1 órát használta, abba nem. Bizonyítani meg többe kerülne a kereskedőnek mintha normálisan visszaadnák neki az árát.[ Szerkesztve ]
Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó
-
maximilian4
addikt
válasz MCGaiwer #5756 üzenetére
Nem akartalak megbántani, de szerintem olyan embernek kéne tanácsot adnia aki tisztában van az adott körülményre vonatkozó jogi szabályozásokkal, meg általában a joggal. De ez nem csak neked szól. Nem akarok itt kioktatni senkit, de én sem örülnék ha tanácsot kérnék, aztán hozzá nem értők írkálnak össze-vissza mindent és csak jobban összekavarják az embert. Sorry.
[ Szerkesztve ]
Maxi
-
MCGaiwer
addikt
válasz maximilian4 #5757 üzenetére
azt elismerem, hogy az én tanácsom nem jogi, hanem inkább életbeli. Természetesen kapásból nem jogszerű úgymond "füllenteni" azért, hogy jogalapot keletkeztessen magának vmire, viszont életszerű, és az Ő érdeke szempontjából a legelőnyösebb ha az én tanácsom fogadja meg, és nem a jogét. Ilyen téren mondjuk nem idevaló a hszem, de remélem többet segítek neki ezzel, mintha jogászkodnék.
-
devil-k
nagyúr
"én sem örülnék ha tanácsot kérnék, aztán hozzá nem értők írkálnak össze-vissza mindent és csak jobban összekavarják az embert. Sorry."
Aki komolyabban szeretne jogi tanácsot kérni, az nem idejön. Szerintem. Itt inkább eszmecsere zajlik, de komolyabb jogszolgáltatás nem, nyilván senki sem a saját maga ellensége.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Egy fizetős szolgáltatás jóindulatú, néha tévedésektől sem menetes demóját találod itt. Ha nem teccik lehet élen járni a jogsegéllyel
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Apollo17hu
őstag
Lakcímfiktiváláshoz, akit érdekel: lakásszövetkezetben voltak olyan jó fejek, hogy letanúzták nekem a kérvényt. Okmányirodában leadtam, állítólag küldenek majd a címemre két értesítést, amit csak személyesen lehet átvenni. Az egyiket az én nevemre, a másikat pedig a "fiktív" személy nevére. Én az enyémet átveszem, ő az övét nem (=kidobom a kukába), ezt követően néhány hónapon belül pedig automatikusan kapok majd egy határozatot, amiben tájékoztatnak a lakcímemre bejelentett személy lakcímfiktiválásáról.
szerk.: Ja, és a postán valami külön adatbázis van, mert egy 3. személy hivatalos értesítőit is az én ládámba dobálták. Elmentem hát a postára is, ott is kitöltöttem egy űrlapot, így - ha minden rendben megy, akkor - ezt a személyt sem fogják nálam keresni.
[ Szerkesztve ]
-
Gedeon31
addikt
Olyan helyzet állt elő ,hogy a közös képviselő lenyúlta két társasház pénzét , ha feljelentésnél illetve később a bírósági ítéletnél van olyan ,hogy milyen összeghatárnál mennyi büntetés járna?
Számít az 1 millió alatt vagy felett lenne ez az összeg? Kicsi sumákolás van most ez ügyben a tényleges kár jóval nagyobb.
-
válasz Gedeon31 #5764 üzenetére
50.000,- Ft-ig szabálysértés;
50.001 – 200.000 Ft-ig kisebb érték;
200.001 – 2.000.000 Ft-ig nagyobb érték;
2.000.001 – 50.000.000 Ft-ig jelentős érték;
50.000.001 – 500.000.000,- Ft-ig különösen nagy érték;
500.000.000,- Ft felett különösen jelentős érték.[ Szerkesztve ]
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Rivaul
addikt
Üdv.
Családi házban élünk feleségemmel és 4 gyermekünkkel. Osztatlan közös tulajdonú a telek. A ház egyik felébe mi lakunk a másikba családtag akivel kifejezetten rossz a viszony. 2m kerítéssel kettéválasztottam teljesen a kertet amire a családtagnak nincs átjárása. Ezt megpróbálta megvétózni a jegyzőnél de sikertelenül. A lényeg. Szeretnénk egy kutyát. A családtagnak van egy kistestű kutyája, mi viszont egy közepes testűt szeretnénk. Ebbe nem menne bele. Van lehetősége megakadályozni hogy kutyát tarthassak az általunk elhatárolt területen? Én az ő kutyusát szeretem de ő annyira utál hogy biztos tenni akarna valamit...
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
maximilian4
addikt
Alapesetben ugye a condominium pro partibus indivisis elve érvényesül, tehát a tulajdonjogát (ugye ebből fakadó részjogosítványok--> használat, birtoklás, hasznok szedése) a tulajdonostárs (mivel ugye közös tulajdonról van szó) az őt megillető részben az egész dologra nézve gyakorolja (az ő meghat. hányada szerint).
De (és ez a lényeg). Megtörtént a közös tulajdon természetbeni megosztása (amire a ptk. szerint is van lehetőség). E megosztásnál a tulajdonostárs kizárólagos használatában kerül a dolog (ingatlan) egy-egy körülhatárolható természetbeni része.
Ez a használatot rendező szerződés létrejöhet:
-a felek kifejezett nyilatkozatával
-szóban
-írásban
-tartósan fennálló használati mód hosszabb időn keresztüli hallgatólagos elismerésével (ráutaló mgt.)Tehát a telekrész használatának természetbeni megosztása megtörtént. Főleg úgy, hogy jegyzői határozat van az átjárás tilalmáról is.
Megosztással a kizárólagos használatodba került az ingatlan azon része, tehát nyugodtan vehetsz kutyát, nincs joga tiltani, főleg úgy h fizikailig is egész komolyan el van választva a 2 rész.
Maxi
-
Rivaul
addikt
válasz maximilian4 #5769 üzenetére
Szia.
Nagyon szépen köszönöm hogy ilyen terjedelmes és érthető választ adtál!
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Cathfaern
nagyúr
válasz maximilian4 #5769 üzenetére
Csak lakás terén ismerem a helyzetet, de ott hiába a te tulajdonod a lakás, akkor is engedélyt kell kérni az összes közvetlen szomszédodtól (alsó - felsőt beleértve), ha kutyát akarsz tartani. Nem tudom ezt mennyire veszik szigorúan, de nyilván ha valaki keresztbe akar tenni, akkor ezzel tud... Szóval kertesháznál nincs ilyen kikötés?
Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
MCGaiwer
addikt
válasz Cathfaern #5773 üzenetére
lakásnál csak akkor kell, ha a társasház szabályzatában ez benne van. (mondjuk ha az van benne, hogy egyáltalán nem tarthatsz, akkor meg még "engedéllyel" sem tarthatsz.) Ha a szabályzat nem rendelkezik az állattartásról, akkor szabadon tarthatsz kutyát.
-
-
Rivaul
addikt
válasz Cathfaern #5773 üzenetére
Itt 6/12 arányban nekem tulajdonom van mindenféle teher nélkül. A családtagnak viszont 2/12 alapon van haszonélvezettel terhelt tulajdonjoga, a haszonélvező pedig egy vidéki idős otthonban tartózkodik. A többi tulajdonos meg nem is itt lakik. Nem tudom ez jelent-e bármit csak leírtam
-
MCGaiwer
addikt
osztatlan közös tulajdon nevéből adódóan osztatlan. tehát alapesetben az ő 2/12-ed része akár a te lakásod közepén is lehetne. Az egyéb eseteket maximiliam írta le. Itt nincs 50 +1%os szabály. Bármilyen hányaddal rendelkezőnek is lehet vétójoga. Mivel nálatok a megosztás megtörtént, így ezzel már nem kell foglalkozni.
-
Rivaul
addikt
válasz MCGaiwer #5777 üzenetére
Köszi neked is. Úgy is meg fog próbálni valamit... Ahol lehet ott feljelent... Mi egy amstaff-ot szeretnénk. Mivel még kicsik a gyerekek így mihamarabb a kutya szocializálódása miatt. Viszont mivel ez egy közhiedelem szerint "vérengző" jószág így biztos erős lázadás lesz a dologból Mi szeretnénk eladni a házat a többi tulajdonossal egyetemben kivéve az itt élő családtaggal. Ő nem akarja de ez már bíróságilag folyamatban van. Viszont addig se szeretnénk várni a kutyával. Fontos hogy a gyerekekkel együtt nőhessen fel a kutyus is.
-
-
Rivaul
addikt
Köszönöm mindenkinek aki foglalkozott a kérdésemmel!
-
maximilian4
addikt
Egyébként a saját tulajdoni hányadoddal szabadon rendelkezhetsz, jogosult vagy szabadon, a többiek hozzájárulása nélkül tulajdonjogot másnak átengedni, az más kérdés h ilyen formában lesz-e rá vevő.
Itt annyi szabály van tulajdonjog átruházásánál, h a tulajdonostársakat elővásárlási jog illeti meg.Az egész dolog feletti tulajdonjog átruházásához viszont a tulajdonostársak egyhangú határozata szükséges. A te szempontodból ez nagyon nem jó, mert írtad h nem akar belemenni az emberke.
Viszont bármelyik tulajdonostársnak arra is joga van, h megszüntesse a közös tulajdont bármikor. Simán ki lehet baszni az emberkével.
2 féle módon lehet megszüntetni:
-felek megállapodása
-bírósági ítélet (szóval ha nem tudtok megállapodni, akk a bíróság ítéletével meg fogja szüntetetni a közös tulajdont)A bíróságnak ezt a sorrendiséget kell alkalmaznia:
1.természetbeni megosztás
2.megváltás
3.a dolog értékesítése, a befolyt vételár felosztása[ Szerkesztve ]
Maxi
-
biker
nagyúr
válasz maximilian4 #5783 üzenetére
Amelyik ugyved a megosztasiba nem veszi be mellekletkent hogy a tobbi tars lemond az eloveteli jogarol, es szabadon ertekesitheto, az egy ..... Es egy forintot nem er a papir
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Rivaul
addikt
válasz maximilian4 #5783 üzenetére
Köszi. Ez egy elég bonyolult ügy sajna. A dédi és nagymamám együtt élt ebbe a házba. Mindig voltak köztük problémák de ezt a nagymama beállította a dédi korának. Kívülről nem volt annyira vészes csak amolyan "olasz" családos. Mióta egyedüli életet éltem azóta nekik is segítettem és figyeltem rájuk már közel 10 éve. A dédi ezt értékelte és két éve megkért hogy költözzünk ide segíteni neki a mindennapokban. Elég nagy a ház, így belementünk. Cserébe a fél ház rám is került ajándékként. A szintén itt lakó mamának ez nem tetszett, mint kiderült nem csak vitáik voltak de komolyan a dédin élősködött évek óta. Egyik nap arra jöttünk haza hogy nincs itthon a dédi. A mama beültette a kocsiba és egy előre elintézett vidéki otthonba rakta. Nemsokára kaptam a papírt hogy be lettem perelve ajándék visszakövetelésre a dédi nevében. Mint kiderült a nagymama aláíratott mindent a dédivel és az ő nevében akarta visszavenni a házat hogy utána eladhassa. A család távoli része egészen abszurd történetet kapott amivel a nagymama mellett álltak és támogatták minden lépését. Miután tisztáztuk a helyzetet a rokonsággal, egyöntetűen szeretnénk eltávolítani a nagymamát a háztól. Szóval eladnám én a házat még áron alul is, de sajna perfeljegyzés van a tulajdoni lapon így amíg le nem zárjuk addig itt csücsülünk...
Sajnos az egész történet sokkal durvább és abszurdabb de nagy vonalakban ez a lényeg. Ettől függetlenül nem szeretnénk lemondani mindenről míg itt várakozunk. Ezért is jönne a kutyus, akinek meg fontos lenne hogy a gyerekekkel együtt nevelkedhessen.
-
ForRedGlory
félisten
válasz ForRedGlory #5723 üzenetére
Megjött a fogyasztóvédelem válasza a levelemre
Kétoldalas, a második oldal alapvetően a lényeg: 1.oldal, 2.oldal
"Beadványában hivatkozott a Kormány rendelet 25. paragrafusára, vagyis arra, hogy a fogyasztó csak a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért fele. Nem fele a fogyasztó az értékcsökkenésért ha a vállalkozás 11. paragrafus (1. bekezdésének i) pontjában előírt tájékoztatási kötelezettségének nem tett eleget. Ennek értelmében a fogyasztó a megrendelt terméket kipróbálhatja és azt rendeltetésszerűen használhatja. Jelen esetben, tekintve, hogy a megvásárolt termék egy laptop, így a termék jellegéből adódóan a rendeltetésszerű használat magába foglalhatja a gép bekapcsolását, programok telepítését, futtatását, stb. is."
Ez most akkor pontosan azt jelenti, hogy nekem vagy az Aqua-nak van igaza? Jogász nem vagyok, de nekem az jön ki, hogy használhattam és erre nem húzhatják rá az értékcsökkenést. Vagy csak akkor használhattam volna, ha nem kapok tájékoztatást a kormány rendeletről (amiről kaptam, hiszen ott van az Aqua ÁSZF-ben)?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz ForRedGlory #5787 üzenetére
nekem ebből az jön le, hogy nem hatásköre és fordulj a békéletetőhöz vagy menj perre
cryptot minden termékemért elfogadom
-
ForRedGlory
félisten
-
kovacsroli
senior tag
válasz ForRedGlory #5789 üzenetére
Én a helyedben elküldeném a fogyasztóvédelem állásfoglalását az Aqua-nak és megkérném Őket,
hogy álljanak el a korábbi igényüktől, miszerint kiterhelnék rád a hibás eszköz értékcsökkenését.
Továbbá tájékoztatnám Őket, hogy amennyiben továbbra is fenntartják a követelésüket, folytatom a hatósági eljárást.Aztán ha nem adják fel, ráérsz majd gondolkozni a továbbiakon.
Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.
-
Real Ghoost
aktív tag
válasz ForRedGlory #5787 üzenetére
Neked van igazad, tégy úgy ahogy kovacsroli javasolta, szerintem el fognak állni a követeléstől.
-
ForRedGlory
félisten
válasz Real Ghoost #5791 üzenetére
Elküldtem nekik, meglátjuk, remélem happy end lesz a vége, mert akkor lehet megússzák a homárt is.
kovacsroli: Köszi neked is
-
ForRedGlory
félisten
válasz Real Ghoost #5791 üzenetére
Bakker, már válaszoltak délután, még azelőtt, hogy elküldtem volna a fogyvéd levelét. Ez jött, még jó, hogy benéztem a spam listába. Akkor ez így meg is oldódott. Köszönöm a bátorító kommenteket, tanácsokat mindenkinek
> Date: Fri, 6 Nov 2015 14:09:15 +0100
> From: szervizmail@aqua.hu
> To: zoli.kiss@hotmail.com
> Subject: elállás
>
> Tisztelt Kiss Zoltán!
>
> Kérem küldje el részünkre az Ön nevére szóló bankszámla számot és
> átutaljuk a leadott ASUS G751JY-T7182D Notebook /sn:f4n0wu116360176 /
> teljes vételárát.
>
> --
> Üdvözlettel:
> Aqua Elektromax Szerviz
> Nyitva Tartás: H-P 10:00-18:00
> Tel: +36-1-244-24-24
> Fax: +36-1-273-24-29
> Email: szerviz@aqua.hu
> Web: www.aqua.hu
>
>
> -
hcs57
őstag
válasz ForRedGlory #5793 üzenetére
Olvassák a fórumunkat... ennyi.
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
-
Pőze
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyen járok-e de fontos lenne pár információ feljelentessel kapcsolatban. Csak nagyon röviden annyi a sztori, hogy volt lakótársam megkárosított pár száz ezer forinttal a lakbérren keresztül . Most ott tartunk, hogy ő is feljelentett teljesen hülye indokkal, hogy ne kelljen vissza fizetnie a pénzt.
Valaki tud nekem segíteni egy pár hasznos infóval ? Kinek tudok írni privátban?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest