Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovacsroli
senior tag
[apás szülés vs. járvány]
Sziasztok,
feleségem kb. egy hónap múlva fog szülni. Mivel a járvány miatt az ország kórházai teljes látogatási tilalmat rendeltek el, elkezdtem keresgélni, hogy ez hogy érinti az apás szülés intézményét.
Rátaláltam a következőre: 1997. évi törvény (Eütv) - A kapcsolattartás joga. Itt a 11. § 5. bekezdés a következőt mondja:
"A szülő nőnek joga van arra, hogy az általa megjelölt nagykorú személy a
vajúdás és a szülés alatt folyamatosan vele lehessen, a szülést követően pedig
arra, hogy - amennyiben ezt az ő vagy újszülöttje egészségi állapota nem zárja
ki - újszülöttjével egy helyiségben helyezzék el."
Ezt közli a győri kórház is a weboldalán. Ebben a nyilatkozatban szerepel, hogy az Országos Tisztifőorvos határozata szerint, a látogatási tilalom mellett ezen lehetőségeket a kórháznak "biztosítani kell".Egészen eddig ez számunkra megnyugtató volt, viszont ma voltunk orvosi vizsgálaton a fogadott orvosunknál, aki egyébként a szóban forgó szülészeten is dolgozik szülészorvosként. Elmondása szerint a törvény ezen részét a győri kórház saját hatáskörében felülírta és nem engedélyezi az apás szüléseket. Ezt egyébként több, az elmúlt napokban szült nő is megerősíti, senki nem lehetett velük a szülés egyik fázisában sem.
Nincs jogi végzettségem de nekem elég egyértelmű az említett törvény és az ezt nyomatékosító, linkelt Főigazgatói utasítás is. Ezek mellett nem tudom hova tenni az állítólagos tilalmat.
Kérdésem:
Valóban felülbírálhatja-e a fentieket a kórház saját hatáskörben és ha igen, melyik az a törvény vagy jogszabály ami garantálja az ehhez fűződő jogukat?Köszönettel:
RolandHa hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPhone topik
- Steam topic
- További aktív témák...
- Akai LPD8 kompakt MIDI kontroller /// ÚJ // Számla + Garancia
- Karcmentes, lemezes Playstation 5 eladó
- Lenovo B50 laptop (15,6/i3-G4/8GB/256SSD/Magyar/AkkuX)
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- Billentyűzet hibás 17 colos HP Probook 4720S laptop
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest