Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vagy legalább az ajánlott egérpadok listáját nézd át!
Hirdetni tilos a fórumon, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2019. 02. 04.
Amennyiben egeret keresel: Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thunder82
aktív tag
Válaszolni is méltóztat valaki pontosan h miért nyúltam mellé egér ügyben, vagy még mindig megy a levegőbe dumálás h. az rossz "mert azt mondjuk". Mi a rossz benne , miért nyúltam volna mellé ??
tökéletesen mükszik, és nem a külalak számít nálam, bár teccetős darab.
Igen amúgy THX a segítséget...megfontolandó[ Szerkesztve ]
- [HNT] - ::Hungarian National Team:: # tHUNderKILLLER # tHUNderKILL3R
-
Tuco78
tag
válasz Thunder82 #3395 üzenetére
Egyébként a Saitek Cyborg R.A.T. 9 -el tényleg nagyon mellényúltál.
Ebből az árból már akár több darab gamer egeret vehettél volna.
Ha tudod próbáld meg eladni valakinek és inkább ezek közül válogass:10k-ig:
---------
Microsoft WheelMouse Optical 1.1
Microsoft Intellimouse 1.1a
Microsoft Intellimouse Explorer 3.0
Logitech MX 518
Logitech G1 (külföldi webshop)
SteelSeries Kinzu
Razer Abyssus
Razer Salmosa
Razer Diamondback 3G (külföldi webshop)
Razer Krait (külföldi webshop)Picit fölötte:
-----------------
SteelSeries Ikari Optical
Razer DeathAdder v2Használtakból (már nem gyártják, újonan sem kapható):
---------------------------------------------------------------------------------
Logitech MX 300
Logitech MX 310
Logitech MX 500
Logitech MX 510
Razer DiamondbackEzek közül döntsön a kényelem, semmi más.
Nem attól lesz egy egér gamer mert úgy néz ki mint egy űrhajó és tele van mindenféle ledekkel kijelzőkkel meg gombokkal.
Most aztán már igazán nem mondhatod,hogy itt a PH-n nem segit senki neked!
[ Szerkesztve ]
Ha lőnöd kell hát lőj ne fecsegj!
-
Tuco78
tag
válasz Thunder82 #3395 üzenetére
Szia!
Ne haragudj de nem kéne ilyen kommenteket idenyomnod mert ezzel saját magadat járatod le!!!
Sztem. itt mindenki szivesen segit lehet nem azonnal de nem luxus egy kicsit visszaolvasni sem.
Amikor én kerestem padot én is ezzel kezdtem!
Beszúrtam neked az ajánlott egérpadok listáját:Szövet:
----------
SteelSeries QcK mini/QcK/QcK+/QcK Mass Pro/QcK Heavy
Everglide Titan
QPAD CT
QPAD XL
Razer Mantis
Razer Goliathus
Allsop Raindrop GigaPad XLMűanyag:
--------------
SteelSeries SS
fUnc 1030
X-Ray Thunder 8
Razer eXactMatHa ezek közül választasz nem fogsz csalódni.
Ne nekem köszönd hanem [oWn]f4te -nek mert ő dobta össze a listát.Ha lőnöd kell hát lőj ne fecsegj!
-
Thunder82
aktív tag
válasz Synthwave #3394 üzenetére
NA és mneik kisuJJJJJambóóóóó szí**jam ki ???? h miket írsz előttem. Illetve jók --e hozzzááááááááá. Ha nem érte H mit írok a te bajod, DE SZTEM nem vagyunk hejjjjesííírási versenyen !!!Nem érteni MIt ír-ok? akkor kérdezzd + de itt megen csak a szekálás MEGY
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Thunder82 #3393 üzenetére
Az első kérdésed előtti hsz-ben már ott volt a válasz. Hoppá.
Erről ennyit.A "Magyar helyesírási szótár" kitűnő olvasmány; érdemes belelapozni.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Thunder82
aktív tag
válasz jaffa 2843 #3382 üzenetére
Oda ne rohannjakkk
3 nap mire kaptam 1 hozzáértő választ mibe leírták h olvassak vissza
YÓ A topikkkk udv a töbieknek .hÁTHA nem stréberek egy KIS seggítségnyújtáshoz- [HNT] - ::Hungarian National Team:: # tHUNderKILLLER # tHUNderKILL3R
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Már kicsúsztam a módosítási időből.
Használd a [Link] gombot.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz TazLeacher #3388 üzenetére
A padra értettem, hogy nem azt nem koptatja annyira.
Amúgy nyilván jobban fogyasztja a csúszkát, mint egy szövetpad.
Viszont az egered lájzeres™; nem tudom, azzal van-e olyan, mint optikaival.Ha sima GamingMat, akkor amúgy is tárgytalan a dolog. Pontosabban még úgy is érdekelhetne, de max 1k-t tudnék majd adni érte; 2k volt postával a korrektes Razer Mantis Speed, ami ~2x akkora.
deatom: Nem feltétlen. Talán még olcsóbb is. Körbe kell nézni.
-
energy_
senior tag
válasz TazLeacher #3386 üzenetére
azért ott komolyabb dolgok is voltak
-
TazLeacher
nagyúr
válasz Synthwave #3387 üzenetére
Ha minőségi csúszkád van, még darálni se fogja annyira, jó időt kibírhat különösebb kopás nélkül.
Ennyire darálja az egér alját? Egy G9x-em van, gyári talppal.
Ha normális állapotban van az Everglide, talán jövő hónapban elbizniszelhetnénk valahogy. (Amúgy mekkora? A MonsterMat?)
Szerintem nincs annyira jó állapotban, meg egyébként is elfér azért itthon, meg amúgy is - főleg a fentiek miatt - azért még ezt át kell rágnom. Az a közepe méret GamingMat.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz TazLeacher #3386 üzenetére
Steel SS...hát, fene tudja. Egy ideig használtam olyat. Ha minőségi csúszkád van, még darálni se fogja annyira, jó időt kibírhat különösebb kopás nélkül. Igazából nem egy rossz darab, de nem is annyira lélegzetelállító (mondjuk engem a hangja az őrületbe kergetett - igaz, ez szubjektív dolog; valakit az Icemat agykaparó hangja sem zavar). Meg mivel vékony és rideg, nem valami kényelmes (igaz ez sem túl sok embert zavar, nálam elég fontos tényező, hogy az alkarom is párnázva legyen a darabokban lévő csuklóm miatt). Én már rágyöpösödtem a nagyméretű, vastag szövetekre.
Ha normális állapotban van az Everglide, talán jövő hónapban elbizniszelhetnénk valahogy. (Amúgy mekkora? A MonsterMat?)
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
QPAD CT nagyon jó cucc. Ha vigyázol rá, éveket fog kiszolgálni.
Ha belefér a keretbe, érdemes a nagyobbat és a vastagabbat (4 mm) venni.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
energy_
senior tag
meg elöbb írni kéne megtanulni
-
Thunder82
aktív tag
válasz jaffa 2843 #3379 üzenetére
És a véleményed mire alapozod ?????
Az előtted hoZZÁSZólni méltóztató hatalmas segítségre ??
Netán köreidbe tartózkodik 1 tulaj aki kidobta volna, mert annyira sz*r???
Ha nem akkor lécc hadjuk , nekem 2 haverom is nyomul evvel a tipussal Vagy 2 éve és még semmi bajuk , csak nem tolják komojba. Tehát nekem már több a tapaszom csak nekik szar a padjuk és nem is foglalkoznak vele h hogy néz ki az asztaluk !!
Ezért kérdezni mertem h mijen pad kéne aláá.
Nem Kértem fricskát a véleményed sajna nem érdekel csak a paddal kapcsolatba.
érdekes amúgy h ez az 1ső topik ahol kérdez az ember és válasz hejjett lehurrogás fogadja, THX
-
Thunder82
aktív tag
válasz jaffa 2843 #3376 üzenetére
THX végre valaki segít is nem csak küldözgeti az embert hsz után keresgélni,amugy v 10-13 hsz-t visszaolvastam kb fél óra volt mire +untam és még semmi hír se volt Rat 9 es v 7 es felhasználói véleményekről.Így megen THX a semmit a nagy Őstagnak aki ÁllítóLAG segít ([oWn]f4te) THX
-
deatom
tag
Hi
Razer deathadder alá keresnék egy jó , tartós egérpadot
már néztem párat, razer goliathus control és speed
valamint a qpad UC és a CT vel szemezgetek.....
a qpadokkal van vlkinek tasztalata, mennyire tartós pl. a qpad ct?
nemtok dönteni low sensen játszok, most egy steelseries qck em van. -
jaffa 2843
Ármester
Melyik a lehető legolcsóbb (itthon is kapható) "speed" szövetpad? természetesen az ajánlottak közül
árgépen keresgéltem de nem nagyon hozott tul sok találatotThunder82
ezek közül bármelyiket válszthatod
[ Szerkesztve ]
#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####
-
Thunder82
aktív tag
válasz Synthwave #3374 üzenetére
HA ijen jól megy talán inkább segítenél h hány hszt kéne átolvasnom és honnan .
1ébként non szívesen mert az elejétől tán nem fogom elolvasni csak azért h addj 1 pár tippet.
De ismét Kössz a semmit.- [HNT] - ::Hungarian National Team:: # tHUNderKILLLER # tHUNderKILL3R
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Thunder82 #3373 üzenetére
Talán vissza kéne olvasni néhány hozzászólást. Tudom, nagyon nehéz.
-
Thunder82
aktív tag
Kössz a segítséget srácok nagy arcok vagytok....Lehet h máskor is ide jövök kérdezni ha azt akarom h senki se válaszoljon a kérdésemre. szevasztok
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz SimonYana #3371 üzenetére
Huzamosabb ideig nem használtam - azért is írtam, hogy "talán" -.
Rendesen karbantartod? Mitől ragad?
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz TazLeacher #3368 üzenetére
Én úgy szoktam tisztítani, hogy fogok egy tiszta szivacsot és meleg (de nem forró) vizet.
A szivacsot jól átnedvesítem és beszappanozom (habzik) és szálirányban finoman áttörlöm. Alaposan kifacsarom a szivacsot, majd tiszta vízbe mártom és azzal is szálirányban átmegyek rajta. Megint egy alapos facsarás és (ismételten szálirányban) a maradék vizet is "lesöpröm"/felitatom a szivaccsal. Végül fél/háromnegyed órát szárítom a napon kiterítve (nem többet, nehogy kiszívja).Ha elmész otthonról, valamivel takard le és akkor nem száll rá a por.
-
energy_
senior tag
válasz TazLeacher #3368 üzenetére
a porral nekem is sok bajom van de amint meglátok egy porszemet lesöpröm igy tudom tisztán tartani
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz TazLeacher #3364 üzenetére
Everglide Titan az egyik legtutibb egérpad, amit valaha gyártottak. Én két évig használtam (nagyon sokat) és egy alapos tisztítás után majdnem úgy nézett ki, mintha új lett volna. Megbántam már, hogy annak idején eladtam.
Műanyagok:
-----------------
fUnc 1030
X-Ray Thunder 8
SteelSeries SS
talán Razer Vespulamondanám még a Razer eXactMat-ot, de az tulajkdonképpen fém.
Én inkább megtartanám azt a Titan-t és vigyáznék rá. Persze az sem mindegy, hogy hogyan takarítod. Havonta egy kis szilikonspray (kb. 30 cm-es magasságból egyenletesen terítve -nem túl sokat, de nem is túl keveset-) pedig csodákat művel.
-
Tuco78
tag
válasz TazLeacher #3364 üzenetére
Fúj rá egy kis szilikonsprayt az segiteni fog és olcsó is
Vagy razer exactmat(nekem nagyon bevált)
De a szakik biztos ajánlanak valami jót![oWn]f4te tanácsit érdemes megfogadnod én is igy vettem padot és nem bántam meg!
Még egyszer köszi[ Szerkesztve ]
-
TazLeacher
nagyúr
Hi,
Műanyag egérpadból létezik valami normális minőség, és nem ez ez ótvar TESCO-s? Már a második Everglide Titan-om koptatom, de rá kellett jönnöm, hogy képtelen vagyok vigyázni rá, könnyen bepiszkolódik, és utána már nem lesz az igazi, ha megtakarítom, ha nem...az üveg/fém lapok nekem kicsit hidegek, de ha műanyagból létezik valami normális, az szívesen venném. Mit ajánlanátok?
Nem kell túl profi cucc, csak hobbygamer vagyok, azért használok csak padot, hogy az egerem talpa tovább bírja, és hogy ha már egérpad, akkor legalább segítse a csúszást és ne akadályozza, mint az olcsó szemetek...
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz SimonYana #3362 üzenetére
Maradnék a bevált, nagy neveknél. A RoKKaNt-ot amúgy sem kultiválom.
-
SimonYana
addikt
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz SimonYana #3360 üzenetére
Asus-t hagyjuk is, ilyenekkel nem foglalkozom.
Gondolom egy Sphex-et vettél, ami köztudottan hulladék. Attól még van jó szövetpadja a Razer-nak is; Mantis, Goliathus. Egyéb gyártókról ne is beszéljük (QPAD, Everglide, Allsop, SteelSeries, Corepad).
Ez egy kissé kevés viszonyítási alap, hogy kijelentsd, hogy gagyik a szövetpadok...
-
SimonYana
addikt
válasz Synthwave #3359 üzenetére
Gyári Asus ROG-ot próbáltam , de a Razer utána valami csúcs volt pár hónapig!
Csúszott rajta az egér mint valami teflonon lett volna! Majd később elkopott kicsit a pad felülete és nem hogy nem csúszik , de még kicsit tapad is!
Ennyit a Razerről! Úgydöntöttem ez a márka kilőve!
8 ezer forintos pad és nem fogok 2 havonta venni újat!® SimonYana ®
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz SimonYana #3357 üzenetére
"Legalábbis a szöveteket hadjuk , mert köze nincs a puha felületnek egy kemény felülettel szemben szerintem!"
Így van. Egy műanyag pad sem ért még egy Everglide Titan vagy egy QPAD CT közelébe. Ráadásul a hangjuk is kikészít (legalábbis engem).
Milyen szöveteket próbáltál?
De semmi okosat nem hallasz? Nekem is csak a gépem búg. Egy kicsit vissza kell olvasni.
159: Inkább hanyagolnám és vennék egy normális padot. Szerintem bepróbálhatnál egy vastagabb (4mm </=) szövetet (akár egy nagyot).
Chalez: CoolerMaster-ból maradnék a házaknál, meg néhány hűtési megoldásánál.
-
Tuco78
tag
válasz SimonYana #3357 üzenetére
Szia!
Én a Razer Exactmatot tudom ajánlani!
Én szövetpad párti voltam de ez meggyőzött.
Sokkal pontosabb rajta a DA mint a goliathuson.
Csak a csuklótámasz miatt vettem meg mert nyomta a kezem az asztal széle de azóta használom a padot is és nagyon szeretem!
Egyedül az egér hangja zavar egy kicsit ahogy húzom de nem vészes.Ha lőnöd kell hát lőj ne fecsegj!
-
SimonYana
addikt
Én is egrpad infóért jöttem ide , de semmi okosat nem hallok!
Legalábbis a szöveteket hadjuk , mert köze nincs a puha felületnek egy kemény felülettel szemben szerintem!
Volt egy csomó szövetes és egysem volt olyan mint egy kemény pad!
Hogyha valaki betévedne egy jó ajánlattal és tapasztalattal szóljon!® SimonYana ®
-
159
tag
Sziasztok!
Lehetőségem lenne hozzájutni egy parafa egérpadhoz. Érdemes, vagy ne erőltessem? Főleg FPS-re használnám, és eddig csak műanyag padom volt... -
Chalez
őstag
Cooler Master battlepadról vélemény? Jóféle, vagy gagyitron? Mert az ára nem rossz.
-
pedrő
aktív tag
Szép napot mindenkinek!
Ozone Ground Level padokkal van valakinek tapasztalata?
Üdv. :
pedrő -
Thunder82
aktív tag
Hellósztok
nekem is kéne ajánlás a Cyborg RAT 9 es egeremhez mien futópadot ajánlotok, amit nem szedne szét ojan hamar ???[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Everglide Titan
Allsop Raindrop GigaPad XL
QPAD CT
QPAD XL
Razer Mantis
Razer Goliathus
Corepad C1
SteelSeries QcK Mass Pro/QcK HeavySKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Chalez
őstag
Sziasztok!
BC2-vel nyomulok, a kövi játékom a BF3 lesz. DeathAdder 1800dpi egerem van, tehát a régi. Lecserélni nem szándékozom, nekem megteszi az is.
Viszont egy egérpadot ajánlhatnátok hozzá. Az ár a legfontosabb tényező. A többi csak mellékes. Olcsó legyen, de azért jobb mint a sima 200ft-os egérpadok.Előre is köszi.
-
Sajt0s
csendes tag
még senki nem említette meg a Puretrak talentet?
Im disappoint, kb legjobb szövetpad a piacon csak nehéz beszerezni -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz ADAM1337 #3346 üzenetére
"Én is arra gondoltam."
Pontosabban először a DA-t borító gumiszerű anyagra.
Viccelődik ez a net... A leírtakat amúgy tartom.
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz ADAM1337 #3346 üzenetére
Én is arra gondoltam.
Egyszerű; nem ragasztottad fel a kábelt. Akkor nem lett volna vele ilyen problémád (sem az akadályozó vezetékkel). Egy kis kreativitás.. soha (ismétlem SOHA) nem akad meg semmiben, ill. nem húzza a kábel az egeremet.
Wireless pedig komolytalan játékra.Ha értelmesen akarod elkölteni a pénzt, és FPS-ekhez keresel egeret, a linkből válassz.
Én jót akarok.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz Synthwave #3345 üzenetére
Egér kábeléről beszéltem, nem egér padról és az zavart hogy elkezdett foszlani és megakadt az egér kábele mindenhol majd leoperáltam, de mint írtátok rossz topikba is írtam és ezért is akarok vezeték nélküli egeret mert idiótán van a súlyeloszlás a deathadderv2-vel legalábbis szerintem..
Meglesem a linkeket. (Nem lettem a kérdésben okosabb, mert én ezt tartom ipari hulladéknak illetve a szintet hozza az okés de nem többet.)[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz ADAM1337 #3340 üzenetére
"a szövetet végig levágtam róla mert kb 2hónap után elkezdett foszlani annyira minőségi..."
Akkor ott a higiéniával / izzadással kell, hogy problémák legyenek - nem szoktak azok pár hónap után foszlani.
Én is HC FPS-t játszom sok éve (Quake III Arena / Live, CoD 4 (Promod)). Mondjuk én minden pluszgombot le szoktam tiltani. Amúgy a görgő egy gomb is. Pl. CoD 4-ben +MWHEELUP a bicska, +MOUSE3 a frag nade. Alap fegyverváltás gyorsabb billentyűzeten.
Valamit valamiért. R.A.T.-ok ipari hulladékok, mint ahogy az összes wireless is (játékra). Input lag undorító dolog, egy komolyabban FPS-ező ember nem használ vezetéknélkülit és ez nem véletlen. Csak vezetékes.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz SimonYana #3343 üzenetére
Hát a szöveten nincs felhordott anyag mint a müanyagoknál vagy az üveg padoknál ahol lekezelik a felületet ugye, a szövet is kopik de ugye nem veszít a minőségéből annyit idő elteltével mint egy müanyag.
Legalábbis az én padom eddig jól bírta pedig több ezer óra játék van benne már. (xfire szerint kb 5000óra játék.) -
-
ADAM1337
nagyúr
válasz SimonYana #3341 üzenetére
Hát nem tudom akikkel beszéltem személyes tapasztalataik alapján nincs gond velük.
Egérpadnak én mantis controlt mondanék vagy valami minőségi szövetet steelpadok egész jók elvileg vagy roccatnak van szövet padja az se rossz. (De már nem gyártanak olyat ami időtálló, enyém 5éve szolgál és még mindig tökéletes, sajnos idővel a minőség alá adják mert ugye nem biznic nekik hogy 5-6 éveket simán bírnak a padok.) -
SimonYana
addikt
válasz ADAM1337 #3338 üzenetére
Játékra szerintem felejtős a vezeték nélküli egér!
Sokszor még késik is!Uraim!
Valaki tudna nekem ajánlani , valami jó GAME padod egér alá?
Mert most a RAZER van ami hiper szuper volt 1-2 hónapig , majd lassan sehol nincs az a jellemzője , hogy ráteszem az egeret és picit megdöntöm már csúszik is le róla!
Kicsit kezd megkopni és már ragad is az egér rajta!
Nem szeretnék minden hónapban 10 rongyot egérpadra költeni!
Ez is egy kétoldalas .® SimonYana ®
-
ADAM1337
nagyúr
válasz Synthwave #3339 üzenetére
Az a gond a 2 egéren nincs elegendő gomb számomra, a deathadder-en pont van baloldalt ugye a 2 gomb kell legalábbis mindig azokra osztok ki dolgokat játékokban meg a böngészés is kényelmesebb vele. (fps párti vagyok ezért a gránát, kés/ütés elengedhetetlen egéren nekem.)
Diamondback-et meg vadászni kell tényleg, még a rat7 és rat9 pároson gondolkodom, anno játszottam logi G7-el azért is agyalok vezeték nélkülin és az egész jó volt nem volt semmi baj vele egyik ismerősömével.
Igazából a deathadder megmarad tarcsinak ha nem jön be, de ez se az igazi számomra, meg már a szövetet végig levágtam róla mert kb 2hónap után elkezdett foszlani annyira minőségi... -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz ADAM1337 #3338 üzenetére
Ez a kérdés rossz topikba ment.
Játékra wireless-t SOHA. Kábel "mizérián" 3 darabka szigszalag végérvényesen segít. Nem is tudok visszaemlékezni, hogy mikor volt olyan, hogy a vezeték bármilyen módon is akadályozta volna az egér mozgatását.
MX Revo totálisan alkalmatlan értelmes játékra.
Ha bejött a DB, akkor Razer Salmosa vagy Abyssus, amit ajánlanék. Nagyon zsír kis egerek.Vagy szerzel egy Diamondback 3G-t valahonnan.
-
ADAM1337
nagyúr
Sziasztok.
Vezetéknélküli gamer egeret néznék kezd idegesíteni a kábel mizéria.
Eddig vezetékes egereim voltak mx518,diamondback, és most deathadder de nagyon nem vagyok megelégedve vele nem az én stílusomnak való inkább a diamondback volt az.
Nem tudjátok az mx revolution-t hol lehet normális áron kapni esetleg vélemény játékra mennyire jó/rossz, ill más alternatíva ?
Rat9-es egeret is néztem de havernak a rat7-es most halt be és nem tudom mennyire megbízható márka. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Razor_alpha #3336 üzenetére
X-Ray Thunder 8 egyáltalán nem kommersz - legenda és egy ideje már nehéz hozzájutni. Egyik legjobb műanyag pad. Ha másnak nem is, ereklyének vennék egyet. Persze mindennapos használatra maradok a nagyméretű szövetnél.
Rongyolódás ---> Ha vigyázol rá, a minőségi padokra ez egyáltalán nem jellemző.
Skatez ---> Állandóan ragasztgatni elég kiábrándító. Főleg, ha kicsit szamárfülesedik.
Üveg ---> Átveszi a testhőt, de amíg nem teszi, addig hideg. Nem jó dolog az RSI meg az egyéb kötőszöveti problémák...
-
Razor_alpha
tag
Köszönöm az összefoglalót, nem tervezek egérpadot venni mostanában, különben egy viszonylag kommersznek számító X-ray Thuner 8-ast használok évek óta, teljes megelégedéssel, és igen a merev egérpadokat kedvelem főleg, mivel laptop mellett gyakran jól jön, hogy méretre kisebb mint a notebook, és ha szükségem van egérre az ég világon bárhol egyenes felületet ad.
Az üvegpadot azért említettem, mert manapság egyre ritkább, de sokan azért még így is nagyon szeretik, anno alkalmam volt a legtöbb egeret és egérpad kombinációt kipróbálni, akkor még komolyabban számított nekem is aktív versenyszerű játéknál, hogy mi mennyire csúszik, kopik és mik a tulajdonságaik, mára már inkább rokongyerekeknél nézegetem meg csak őket, ottani tapasztalat, hogy a szivacsszerűek esetében nagyon nagy az elhasználódás, szamárfül morzsolódás. Drágább kategóriára gondolom ez annyira nem jellemző.[oWn]f4te: Igen zabálják a teflon skatet ezt elismerem, ezért szoktunk rá anno a felragasztható teflon szalagra, úgy viszonylag tűrhető volt árban is.
Az izületnek nem tudom mennyire árt, a fenti corepad elég hamar átvette a testhőt a felület nagy részén, engem csak a lekerekítetlen pereme zavart. -
Tuco78
tag
válasz Razor_alpha #3333 üzenetére
A múltkor én is próbáltam egy ilyen üveg padot de sztem sem túl jó.
Ha mindenképpen merev padot akarsz akkor én a razer exactmatot tudom ajánlani.
Én szövetpad párti vagyok de az exactmat meggyőzött még engem is!
Csak a csuklótámasz miatt vettem meg mert az asztal törte a kezem de a pad is szenzációs bár csak a speed oldalát használom.
A control fele elég durva valszeg ugyanúgy enné a talpakat mint az általad emlitett üvegpad.
Ettől függetlenül egy razer goliathussal vagy egy SS QcK-val járnál a legjobban sztem.
De nálam tapasztaltabbak üsszedobtak egy listát én is ez alapján vettem mindkét egérpadomat:
http://prohardver.hu/tema/milyen_egeret_valasszak/hsz_9477-9477.html
Remélem neked is segit!
Sok sikert a választáshoz!Ha lőnöd kell hát lőj ne fecsegj!
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Razor_alpha #3333 üzenetére
És zabálják a teflont (a hangjuk is idegesítő (szubjektív, én a falra mászok tőle), az izületeknek sem túl jó).
szimcsi: Alárakhatod, csak akkor az a része jól meg lesz nyomorítva a padnak. De miért ne működne?
[ Szerkesztve ]
-
Razor_alpha
tag
válasz poisonborz #3315 üzenetére
A corepadnak még vannak elég strapabíró üveg egérpadjai, ha tényleg érdekel a téma, viszont az egyik hátulütője lehet, hogy ezek elég vastagok.
Viszont, nagyon kellemesen csúsznak. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz szimcsi #3330 üzenetére
A legcélravezetőbb hosszútávon az lenne, ha szereznél egy megfelelő méretű íróasztalt, amin kényelmesen elfér a billentyűzet mellett egy jó nagy egérpad és még marad is némi helyed és akár a könyöködet is fel tudod rá rakni.
Nem kell feltétlenül soktízezerért venni valamit, elég ha bútorlapokból összerak(at)od.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
szimcsi
senior tag
Csak azért merült fel bennem a kérdés, mert eddig nem nagyon használtam egérpadot, most meg tervben van és a billyentyűzet mellet nem sok hely van. Tehát kiváncsi voltam, más hogy oldja meg. Mert tudom van olyan is, aki fenn az asztal részen használja, csak nekem az kényelmetlen lenne áttérni.
XP
-
nyunyu
félisten
válasz szimcsi #3328 üzenetére
Legtobb ember a billzet mellett tartja az egeret, mert eleg kenyelmetlen gepeles kozben ide-oda tenni a kezet, ha messze az eger.
Viszont a szamitogepes asztaloknak altalaban tul keskeny a kihuzhato billzettartojuk, alig marad hely az egernek.
Regi szamitogepasztalomon kb. 15 centi hely maradt az egernek.Miota elkoltoztem anyamektol, azota rendes iroasztalon nincs ilyen problema.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
szimcsi
senior tag
Most elég noob kérdés, mert lehet én voltam eddig hülye!?
Én a pcasztal kihúzható tálcáján, a billentyűzet mellett tartom / használom az egeret. Nem is ott kéne, fenn az asztal tetején kéne?[ Szerkesztve ]
XP
-
nyunyu
félisten
válasz Synthwave #3323 üzenetére
Arra viszont ügyelj, hogy ha bent csinálod ezt a műveletet, a pad alá bőséggel teríts újságpapírt, mert ha ebből a cuccból kerül a parkettára/csempére, lehet, hogy még 2-3 hónap múltán is random hanyattvágódásokkal fogsz szembekerülni.
En a fotelemhez vett mehviaszos borapoloval jartam igy, az is eletveszelyes, ha padlolapra kerul.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
McDog
aktív tag
-
szimcsi
senior tag
Sziasztok
Logitech MX 518 egérhez milyen egérpadot ajánlatos venni?
köszönöm szépenXP
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz concret_hp #3320 üzenetére
QcK-t én anno lelkiismeretfurdalás nélkül bedobtam 40°-os, kímélőprogramos mosásba (és semmi baja nem lett).
A legbiztosabb az, ha fogsz némi szappanos langyos vizet, meg egy puha szivacsot és szálmentén finoman átdörgölöd. Ha megvagy, tiszta vizes szivaccsal kicsit megtörölgeted (nem kell túl sok vizet használni) és szépen kiterítve kirakod az ablakba, hogy száradjon.
Tisztítás után egy kis extra tuning: kb. minden benzinkúton kapható szilikonspray-ből nyomatsz a felületre, kb. 30 cm-es magasságból, egyenletes oszlatással.
Nem kell nagyon sok, de túl kevés sem. Aztán hagyod egy fél órát, 40 percet (ha tutira akarsz menni, 1 órát is) szikkadni valami szellősebb helyen.
2-3 hétig (talán 1 hónapig is) jobban fog csúszni a kicsike.
Arra viszont ügyelj, hogy ha bent csinálod ezt a műveletet, a pad alá bőséggel teríts újságpapírt, mert ha ebből a cuccból kerül a parkettára/csempére, lehet, hogy még 2-3 hónap múltán is random hanyattvágódásokkal fogsz szembekerülni.[ Szerkesztve ]
-
energy_
senior tag
válasz concret_hp #3320 üzenetére
nem hiszem de inkább kézzel mosd szerintem
-
concret_hp
addikt
van egy steelseries vászon valami egérpadom, ha kimosom lesz vmi baja?
vagy fullba vagy sehogy :D
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
DA v2-re csere ---> bölcs döntés.
Mantis - Goliathus: felületre hasonló. Meg más minta. Én a Mantis-t jobban preferrálom, ill. arról tudom, hogy évekig használható. Nehezebb beszerezni, kicsit küzdeni kell érte (netán megrendelni külhoni webshop-ból), de megéri.
Bár a Razer-infrákhoz etalon még a QPAD CT - ez még itthon is kapható, mindenképpen a vastagabbat (4mm) venném - és az Everglide Titan (meg az Allsop). Egyiket sem lehet a sarki közértben kapni, de mint mondottam volt; valamit valamiért.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"sokan prémium padeket is félévente váltanak - bár nyilván ez erősen függ a használattól,egértől."
Vagy szimplán csak nagyzolási mánia, vagy azt hiszik, hogy ettől majd pro-k lesznek.
A jó minőségű szövetpadok (fentebb is felsoroltak), rendeltetésszerű használat (ill. alkalmankénti tisztítás) mellett legalább 3-5 évig bírják.
-
superecneB
őstag
A 4D nagyon hamar elkopik. Az egyik legrosszabb műanyag pad amivel találkoztam, igaz amíg nem kopott, addig tök jó.
Az S&S sokkal tovább bírja, ha maradni akarsz a műanyagoknál az sem rossz vétel. Régen a Steelpad (Ma: Steelseries Solo) olcsóbb volt mivel ahhoz nem jár a zipzáros tasak, de sok boltban ugyan olyan áron adják már sajnos. Ha esetleg találsz olcsóbban, az ugyan az a pad. Esetleg régről Steelpad S&S SK-t is találsz egy kis időben ez is olcsóbb volt mint a sima S&S van rajta egy plusz SK felirat.Én nagyon szerettem az Icematet, de abban az időben nehézkes volt itthon vidékre beszerezni a skatezt ezért adtam el anno, egyébként semmi pénzért nem adtam volna, sokat bír még el is ejtettem egyszer olyan 70-80cm magasról a sarkára esett és még csak meg sem repedt.
[ Szerkesztve ]
-
poisonborz
csendes tag
válasz superecneB #3303 üzenetére
vóv,kösz a részletes választ,szimpatikus az icemat, én is üveg padekre kacsintgattam.
az ss padok még régi 4D-k voltak, hármat szereztem még anno,de látva hogy milyen gyorsan vesztik el a mintájukat, hanyagoltam az egérpad témát (nem állandó gamerkelléknek kell), és most újra kedvet kapva meglepődtem hogy sokan prémium padeket is félévente váltanak - bár nyilván ez erősen függ a használattól,egértől.
-
superecneB
őstag
válasz the dealer #3216 üzenetére
IndiWEB.de-ről lehet rendelni viszont számolj azzal, hogy a postaköltség elég sok.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Lehet, hogy kifogtál egy jó pédányt. Az is lehet, hogy csak nem vetted észre. Az utolsó firmware nagyjából megoldotta a gondokat, de én még így sem vennék.
Görgője is könnyebben tönkrement, csakúgy, mint a bal klikk. Meg a talpai sem voltak az igaziak; hajlamos volt arra, hogy a műanyag is leérjen bizonyos padokon, amit csak egy újabb skatez-réteg felragasztásával tudtál orvosolni.
De ez amúgy már a másik topikba lett volna való.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Tuco78
tag
válasz Synthwave #3310 üzenetére
És hogyhogy nálam nem volt vele gond,előfordulhat,hogy csak nem vettem észre?
Amikor váltottam a v2-re semmi különbséget nem éreztem.mondjuk ugyanazokat a beállitásokat használtam mint a v1-nél.
Csak azért kérdezem ezeket mert most vettem egy v1-et a notimhoz mert a touchpad az őrületbe kergetett,és kiváncsi vagyok,hogy mire figyeljek és hogy jelentkezhet a hiba.
A noti egy FS 4438G -a régebbi gammákhoz win xp-vel.
Néhány régi kedvencem nem megy a win7-en sajna.
3.03 driver és 1.40 firmware van fenn semmi hiba vagy csak nem veszem észre.
Ugyanúgy mükszik mint az asztali gépemen a v2.Ha lőnöd kell hát lőj ne fecsegj!
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Pontosan az általad említett firmware-gondok miatt.
"Amúgy sztem. a DA a világ legjobb egere!"
Kinek mi. Szerintem MS 1.1 (/3.0), Logi MX 510 és Razer DB 3G.
-
Tuco78
tag
válasz Synthwave #3308 üzenetére
A razer DA v1 miért nincs a listában?
Ha jól tudom ugyanaz a szenzor van benne mint a Razer Diamondback 3G-ben.
Tudom sokan panaszkodtak a firmware gondokra de nekem volt már 2 is és nem volt semmi gond velük.Én nem tapasztaltam semmilyen különbséget a v1 és a v2 között.
Amúgy sztem. a DA a világ legjobb egere![ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
DA v2 százszor jobb.
A Microsoft WheelMouse Optical 1.1 is játékos rágcsáló, pedig eredetileg irodára készült. Nem attól lesz egy egér "gamer", mert 46546546546 dpi és tele van haszontalan feature-ökkel (pl. súlyozás, LED-kijelzők, stb.) + még csicsás is, hanem attól, hogy bármilyen rántást lekövet és nem tudod kiakasztani a szenzort. (És kábeles.)
Professzionális játékhoz elég a 400 dpi is. 1800 fölött minden kb. parasztvakítás.
Én pl. 800-on használom a Razer Diamondback 3G-met is (így kisebb a LOD-ja), vagy amikor volt MX 518-am, azt is.
De ha körbenézel a pro-k között, zömük 1000 dpi-nél húzza meg a határt, nem véletlenül.
A legtöbb szenzor egyszerűen jobban teljesít visszavett dpi-n (javul a malfunction rate, jobban tolerálja a rántásokat - erről is volt már kicsit hosszabb értekezés az egeres topikban).
Az is elmondható, hogy a lájzeres™ egerek jelentős többsége (a közhiedelemmel ellentétben) nem alkalmas komoly játékra.
Arra a mai napig jobb egy optikai vagy Razer-féle 3G / 3.5G infra.
Ez az ajánlott egerek listája (kiegészítve a 3G infra-s Razer Boomslang-val).[ Szerkesztve ]
-
M1lkaa
csendes tag
válasz Synthwave #3305 üzenetére
Akk te azt mondod jól járnék ha lecserélném egy deathadder V2-re pl?
Inkább csak azért nem tűnt fel, mert még senki nem mondta hogy van jobb. a 800dpi-s egérrel is vígan elvoltam még nem ültették el a bogarat a fülembe, hogy gamer egér milyen jó is.
Most hasonló a helyzet. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Nem feltétlenül Razer pad a legjobb egy Razer egérhez.
Azért cseréld le, mert gagyi lájzer™ szenzor. Nem követ minden rántást, malfunction rate-gyengeségek. De erről is volt már hosszabb értekezés az egeres topikban. Razer-ből csakis 3G vagy 3.5 G infra.
Azért nem tűnt fel eddig, mert egyszerűen még nincs olyan szinten a játékod. Idővel ez valószínűleg változni fog (bár vannak menthetetlenek ).
-
M1lkaa
csendes tag
-
superecneB
őstag
válasz poisonborz #3302 üzenetére
Icemat 2nd, elnyűhetetlen, jelenleg STEELSERIES EXPERIENCE I-2 néven találkozhatsz vele. Felülete üveg, az egyik leggyorsabb pad, ha nem a leggyorsabb. Hátránya: Eszi a skatez-et/talpakat. Vastagabb fajta teflonos skatez jár hozzá, ebayen lehet találni elég olcsón szóval ez a skatez dolog nem nagy hátrány szerintem. Ha emlékezetem nem csal, itt PH!-aprón is lehet kapni ilyet.
Egy két ember hisztizni szokott a hangjára is, pedig nem hangosabb semmivel mint egy műanyag pad, csak más frekvenciájú hangot ad ki. Még kevesebb ember a pad hidegségére szokott hisztizni, ez is hülyeség több évig használtam ilyen padot és soha nem volt ilyen problémám vele. Rárakod a kezed fél perc alatt fel is melegítetted...
Nagyon könnyű takarítani.Konkrétan melyik Steelpad-ot használtad? A Steelpad S&S/Solo nem az a nagyon gyorsan kopó típus. fUnc surface 1030 megint csak nem egy gyorsan kopó típus, viszont egy pár év alatt, azért felette is eljár az idő.
Ezen kívül a tartós padok még a szövet padok amik az üveg után legkevésbé kopnak. Mivel eddig műanyagot használtál, gondolom a gyorsabb padokat részesíted előnyben, így elsősorban ezek közül a Qpad CT-t ajánlanám - megfelelő méretben és vastagságban.
Ezek a talpak szerintem sima műanyag talpak, ha elkoptak az egereden jó vétel lehet de ne számíts jobb siklásra mint a gyári műanyag talpak - a hozzászólások is ezt tükrözik.
[ Szerkesztve ]
-
poisonborz
csendes tag
Kétségbe vagyok esve. Utánanéztem az itt fórumon leírt padoknak, és szinte mindegyikre találtam külföldi fórumokon olyan véleményt, hogy gyorsan kopnak... Eddig SS Steelpad-eket használtam, de úgy kopnak mintha vajból lennének (bár műanyagok).
Fura olvasni, hogy edzett üveg/fém padok is hogyan elhasználódnak fél/egy év alatt... Tudnátok ajánlatni tényleg tartós padot? Létezik ilyen egyáltalán?
(ui tipp.: épp most találtam talpakat brutál jó áron: - 3$ 26 darabért, ingyen kiszállítással http://tinyurl.com/676vkux keressetek, vannak univerzális talpak is)
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Más a felület. Sokkal precízebben lehet velük használni az egeret. Máshogy siklik rajta.
Van olyan modell is (nem csak Razer-ről beszélünk), aminek kétféle változata van; egy gyorsabb, ami jobban csúszik és egy lassabb, amin könnyebb megállítani az egeret rántás közben.
Általában high sens-hez a gyorsabb padokat szoták használni, low/middle-sens-hez a lassabbakat. Persze ez nyílván személyi preferrencia kérdése is.
Egy jó pad vs. kommersz hulladék között a különbség ég és föld.A legjobb szövetpadok:
---------------------------------
QPAD CT (3 féle méret, 2 féle vastagság, jár hozzá nagyon korrekt minőségú skatez is)
QPAD XL (3 féle méret, 2 féle vastagság, ehhez is jár csecse csúszka)
Everglide Titan (3 féle méret)
Allsop Raindrop GigaPad XL
Razer Mantis (speed/control, azt hiszem ez is volt több méretben)
Razer Goliathus (3 féle méret; speed/control)
Corepad C1 (3 féle méret)
ill. a SteelSeries QcK különböző fajtái (ezekből leginkább a QcK Mass Pro és a QcK Heavy)Azt mondanám, hogy a sorrend is ez (bár ez nyílván valamennyire szubjektív).
Személy szerint jobban preferrálom a vastagabb padokat; kényelmesebbek és még tartósabbak, mint vékonyabb társaik.
A nagy pad pedig mindig jobb, mint a kisebb, akkor is, ha nem használod ki a teljes méretét. Azért, mert:
-megfelelő elhelyezés esetén kicsit kipárnázza az alkart, ezért hosszútávú használat során kényelmesebb
-ha csak egy 10x10 cm-es részt használsz is rajta, ha 2-3 év alatt esetleg bekopott egy kicsit, akkor fordítasz a padon és ott a szűz felület ---> megsokszorozza a pad effektív használati idejét
-valamivel drágább, de ha valamikor el akarod adni, valamivel többért tudod áruba bocsájtani (tehát értéktartóbb)Akárhogy is nézem, jobban megéri.
Vannak még műanyag-, fém- és üvegpadok is. Ezeket én annyira nem szeretem, mert egyrészt jobban eszik a csúszkát az egér alján, másrészt pedig zavaró hangjuk van (ez persze szubjektív vélemény - van akit nem zavar, nekem az agyamra megy). Ill. a rideg fém/üvegpadok nem a legjobbak az izületeknek,
Meg a méretük a nagy szövetpadokhoz képest korlátozott, nagy általánosságban pedig hamarabb el is használódnak.Néhány jó műanyag pad:
------------------------------------
SteelSeries SS
fUnc 1030
X-Ray Thunder 8
Razer eXactMatSzokták még kedvelni a SteelSeries 4HD/9HD-t is.
Én mindenképpen maradnék a nagyméretű, vastagabb, listában is felsorolt szövetpadoknál, a feljebb említett okok miatt. Ha vigyázol rájuk és néha szépen megtisztítod őket, hosszú évekig lesznek társaid. Az én Allsop Raindrop GigaPad XL-em idén lesz 6(!) éves és ez nem látszik meg rajta. Persze nem olyan már, mint a vadonat új, de nagyon szép állapotban van.
Első körben azt a Lachesis-t cserélném valami értelmes egérre, csak aztán gondolkodnék padon (már, ha FPS-t játszol) .
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Új Magneplanar 1.7i hangsugárzó-pár. Csak kibontva volt. Gyári csomagolással! Végállomás is lehet!
- Apple iPad 9 gen. 10.2 2021 Wi/fi 64 GB Space Grey üvegfóliával és tokkal
- 1013 Eladó Dell Latitude 5590 15" i7-8650U/16GB/256GB Gyári Magyar bill patika állapotban
- Corsair 16GB KIT DDR4 2800MHz CL14
- Kingston Hyperx 2x16 5600MHZ DDR5 RAM
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest