-
GAMEPOD.hu
Ha notebook-ot keresel, kattint ide, ha netbook-ot, akkor mielőtt kérdésedet felteszed, kérlek fusd át a következő pár sort, konkrét típussal kapcsolatban használd a jobb oldalon található keresőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
haris
őstag
válasz CHIPman #20696 üzenetére
"A csere részemről lévő tárgya csak teher számomra, pénzzé nemigen tudnám tenni, tehát azzal nem lenne gond, legalább ki tudnám próbálni, hogy kell-e nekem netbook"
Akkor cseréld el.
De gép tényleg nagyon lassú, egyik barátomnak ilyen van, nála próbáltam. A nejemnek van egy 4éves Asus eee904HD-je 900MHz-es celeronnal (ami sokkal lassabb mint akár az egymagos Atom). Néha ezt is szoktam használni, ha éppen be van kapcsolva, és azonnal meg akarok nézni valamit, viszont nincs kedvem az enyémet elővenni.Viszont neked ezek szerint mondjuk ingyen lenne, és arra tökéletes lenne, hogy kihasználnád-e egyáltalán.
PH!-n fórumot olvasni+ levelezni + egy kis youtube -ra azért használható.
Aztán ha tetszik, csak lassúnak találod, akkor el tudod adni (nem drágán, hanem hogy elvigyék), és vehetsz egy korszerűbbet.Vágj bele,mit veszíthetsz...
AxBattler:
idézet a linkelt weboldalról:
"Akkulaufzeit bis 3 h, Windows 7 Home Premium 64 Bit"
A kis Samu árban ugye kb egyezik a Lenovo e125/135 -el, viszont a lenovo kb 7órája nyomosabb érv a magyar piacon, mint Samsung a gyári win7-el, de csak 3 óra üzemidő.win7 mindenkinek van otthon
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz CHIPman #20696 üzenetére
Egymagos Atommal lassú, mint a dög, viszont nagyon jó minőségű építés, matt kijelző és nagy akksi (6 cellás) jellemzi. Nekem N150 (ugyanez, csak még DDR2 rammal) volt a céges gépem másfél évig, csak a kis felbontású kijelző és a sebessége miatt nem szerettem.
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
haris
őstag
válasz CHIPman #19459 üzenetére
Vannak használható gépek annyiért, de mivel csak a kijelző általában 10' és a felbontás sem valami használható, ezért a best buy az előbb linkelt 2 gép Asus 1215 vagy Acer 722
Az indokaimat az előbb leírtamDe hogyha csak 70ért kell választani, akkor inkább egy használt 12' üzleti gép 50-60 körül, például ez
(Szerintem)Kapti
Szerintem a gyártók a Trinity-t meghagyják a drágább gépeknek, 11,6'-ban a Brazos2-t fogják adniAxBattler
Hoppá igazad van, elnéztem Akkor pláne az Asus az E450 miatt
Bocsánat[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz CHIPman #17912 üzenetére
..ha, a tomtek boltnál 69.900 - aki köztudottan szlovák gépeket árul itthon, akkor minden bizonnyal szürkeimportos a 68k-s is.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Damage401
senior tag
válasz CHIPman #17854 üzenetére
Flash tartalmak igen.
Ezt a tesztet nézd meg
Mindenre fénydérülKisebb túlzással de a Radeon megoldása ezeknél 2x gyorsabb (fpsben)
[ Szerkesztve ]
Siemens MC60>Sony Ericsson K300i>Sony Ericsson K750i> Sony Ericsson C902> HTC Desire > Nokia C7> Sony Ericsson Neo>Sony Xperia P>HTC Desire X> Sony Xperia L>Nexus 4>LG G2>Sony Xperia Z1 Compact> Sony Xperia Z3 Compact> Apple Iphone 6>Sony Xperia Z5 Compact>Samsung S7
-
Damage401
senior tag
válasz CHIPman #17852 üzenetére
Itt a grafikus gyorsító a lényeg. Nem a GHz ek
Siemens MC60>Sony Ericsson K300i>Sony Ericsson K750i> Sony Ericsson C902> HTC Desire > Nokia C7> Sony Ericsson Neo>Sony Xperia P>HTC Desire X> Sony Xperia L>Nexus 4>LG G2>Sony Xperia Z1 Compact> Sony Xperia Z3 Compact> Apple Iphone 6>Sony Xperia Z5 Compact>Samsung S7
-
Tothgera30
Ármester
válasz CHIPman #17848 üzenetére
Damage401 kolléga megválaszolta! Talán mondhatnám még azt hogy ha jól tudom ez 10"-os, akkor már egy Asus EEE 1015BX-et ajánlanék. De ezek fényes felületűek, a táskában való hordás meglátszik rajtuk, tehát a Lenovo-t nyugodtan megveheted, az évekig rabszolgád lesz, ne ezen próbálj spórolni, mert a nem neki szánt használat alatt úgy is előjönnek a nyűgjei.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Damage401
senior tag
válasz CHIPman #17848 üzenetére
Az Atom
-
g@bo
nagyúr
válasz CHIPman #15867 üzenetére
hát, nekem acer 522 volt ( előtte samsung n145 single core atom... ) nagyon pöpec kis gép, dualcore jó, de érezhető, hogy csak 1 ghz / mag. a skyrama ( online flash ) azért szaggatott vele, az e-350 el is picit.
[link] ez volt valami 65+fa, szimplamagos (1,8 ghz), de ati 4250-el, nemtudom hogy van e még valahol, de szerintem egyáltalán nem rossz gép, atomokat tuti veri.
ohh, ha jól látom lenovo x120 van e-240-el, hát 100k-t nem ér.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz CHIPman #15863 üzenetére
E-240 az egymagos proci, nem biztos, hogy előrébb vagy vele, mint a 2 magos C50/C60-nal
Az összehasonlításról talán g@bo tudna néhány szót írni, ha jól emlékszem neki volt Acer 722 és most Lenovo E125Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Bitlisz
aktív tag
-
feliks
senior tag
válasz CHIPman #14641 üzenetére
Tudom, hogy megeszi az akksit is, de az i3-as gépen a firefox röhögve elfut. Azért emeltem ki, mert jó példa arra, hogy egyes esetekben egyszerű, első tippre rendszert nem megterhelő programokkal meg lehet akasztani az AMD C-50-et. (ugyanez igaz az E-350-re is) Csak azért írtam, hogy ne lepje meg azt, akinek válaszoltam az AMD C50 "elég-e 2x1.0 ghz" kérdésére.
[Be Happy]
-
kodad3
csendes tag
válasz CHIPman #14590 üzenetére
"A BIOS beállító program Boot Booster eleme segít rövidíteni az EeePc rendszerintításának idejét. Ennek ellenére, KÖTELEZŐ letiltani ezt a BIOS elemet, mielőtt bárrmilyen EeePc részegység cseréjét elvégezné (hardverbővítés)....."
a használati útmutató írja.. lehet ez lesz a megoldásom
-
veterán
válasz CHIPman #12279 üzenetére
Az 1024×600-al van csak bajom ezeknél a gépeknél.
Minimum HD Readyre vágynék. Márcsak a megjelenített weblapok 768-as szélessége miatt is. Használnom kell 1024×600-as netbookot is néha, nem szeretem, kényelmetlen. 1.6-os Atom van benne, nem szeretem, nekem lassúnak tűnik.
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
Tothgera30
Ármester
válasz CHIPman #12232 üzenetére
Értem, akkor Dell. bár szívem szerint én is erre tippeltem, bár pár hónapja még az Asus volt a befutó. Árat nem igazán írok, mert nem tudom hogyan mennyiért és hol érdemes venni ahol normális garanciáztatás is van (ha arra kerülne a sor), esetleg használtan érdemes-e, illetve mennyiért? A vásárlás pontos dátuma Január közepén lenne esedékes, mert most "szezonban" kissé emelkednek az árak.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Zugi
aktív tag
válasz CHIPman #12199 üzenetére
Noha a napokban N450-es procis gépeket nézegettem, ma mégis megvettem egy Asus Eee PC 1015PN-t, ami már dual core-os N550-es procival szerelt.
Még csak most dugtam töltésre, talán a napokban lesz időm kicsit vele foglalkozni. Mindenesetre a csomagolásán 23%-os teljesítménynövekedést hirdetnek az N455-ös procival szerelt elődhöz képest.
Kivitelre nagyon szép, bár kissebbet kerestem eredetileg még ettől a 10"-ostól is. Először 9"-ost kerestem volna, de ma már nem igazán akad. Gyenge vassal pedig csak szívás lett volna. Más márkákban ugyanígy 10"-ban vannak vékonyabb és optikailag mégkisebbnek tűnő masinák, de az üzletben azok még nem N550-ös procisok voltak. Ha meg már veszek, rászántam azt a 10-15e Ft többletet egy legújabb processzorosra. Nem beszélve a méret kapcsán lehetséges, hogy ha elkezdem használni, akkor áldani fogom, hogy nem vettem kisebbet[ Szerkesztve ]
-
brusi
csendes tag
válasz CHIPman #12101 üzenetére
Ó, értem
Én a helyedben elmennék egy nagyobb plázába/márkaboltba, és megkérném szépen a szakikat, hogy lennének szívesek megmutatni.
Saját gépből kiindulva nem értem, máshol miért nem megy már a megjelenítés sem. Ellenben kíváncsi lennék rá, hogy a minihez dokkolóval dvi-ről harmadik megjelenítőt csatolva képes-e táplálni a gpu .
-
brusi
csendes tag
válasz CHIPman #12099 üzenetére
Nem értelek, mit szeretnél kideríteni? Vagy talán azért drukkolsz, hogy ne menjen folyamatosan a lejátszás?? Egyet elhihetsz, nincs intel részvényem, sem hardver kereskedésem.
Ahogy írtam, a kép látszólag tökéletes. (De vannak hangok, miszerint a coreAVC avagy jolicloud trükköznek csak, és mindig aktuális terheléshez butítják a felbontást, míg mások szerint aktivál egy letiltott vga hd képességet. Ki ki döntse el melyik a szimpatikusabb, de a a lényeg, hogy igenis lejátszható konvertálás nélkül a full hd is.)
1 biztos, a 2gb memo rengeteget számít, és a 20gb ready boost sem hiszem hogy sokat hátráltat
-
evohermelin
csendes tag
válasz CHIPman #12084 üzenetére
Értem, és ez az n145-ös mennyire tűrhető a kategóriájában? Néztem róla videókat, és elég jól fut rajta minden amire használnám. A HD videóknál már akadozik de ki akar HD filmet nézni egy ilyen kis monitoron, arra itt van a nagy full HD-s gépem nem igaz? Jól sejtem, hogy ebben az árkategóriában még nincs túl sok különbség a márkák között?
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
Chris Kiki
senior tag
válasz CHIPman #12077 üzenetére
Tessék itt az Intel GMA 3150 gyári specifikációja.
Persze mint bármin, ezen is változtathattak azóta. Ettől még a tiltás érvényben van, legfeljebb átdrótozták 1650*x-re, csak "elfelejtették" dokumentálni.[ Szerkesztve ]
Amiga 1200 - Blizzard 1230 MKIV 68030@50/68882@50 - 2MB Chip/128MB Fast - 4GB CF - Classic WB 3.1 - WHDLoad >>> and the Amiga lives forever
-
upszilon
őstag
válasz CHIPman #12074 üzenetére
valóban meg tud jeleníteni, de nagyobbat nem
Már írtam, ez nem a tudás, hanem letiltás eredménye. Valószínűleg szoftverrel feloldható lenne, mint ahogyan anno a Sony DV-kameráknál a DV-in is feloldható volt. Ott sem az volt, hogy nem tudja, hanem a piaci szegmensbe való beleférést oldották meg ilyen durva módon. Gyaníthatóan itt is ez a szent cél lebeg a gyártók feje fölött. A gyanús inkább az, hogy kartellbe-tömörülve csinálják, mégsem járnak el az ezt vizsgáló hatóságok a dologban. Vajon hány ilyen lekorlátozás lehet még érvényben ezen a bolygón? A jónép azt hiszi, hogy éppen pont ott tart a fejlődés, de a valóság az, hogy gazdaságossági okokból nem gyártanak sokféle csippet, csak utólag (szoftveresen) csinálnak belőlük sokfélét.
-
Tim82
félisten
válasz CHIPman #12062 üzenetére
Az SSD meg nem adattárolásra való.
Arra őszintén kíváncsi vagyok, hogy mennyit sikerült elolvasnod pl. FleSs SSD-s cikkeiből, hogy ilyen kategorikus kijelentést teszel.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
ferrero3
csendes tag
válasz CHIPman #12062 üzenetére
Én is tervezem azt hogy majd SSD-t tegyek a netbookomba (asus 1215N), 32 GB pont elég az op. rendszernek + fontos programoknak aminet sűrűn használok.
Ezen kívül lesz egy 500 GB-os, 3.0-ás USB-vel ellátott WD külső 2,5ös vinyóm (az asus 1215N-en van 2db 3.0-ás USB is)Csak ezt így megvenni sem lesz olcsó, de majd lesz rá idővel keret, és nagyon meg fogja érni az árát
[ Szerkesztve ]
-
Krystal_s
addikt
válasz CHIPman #12056 üzenetére
szia, jaj az nagyon nagyon tetszene én csak "gyenge" 10"-ban láttam ezzel a külsővel. nem értem mi történt , miért nem adtak ki ebből is egy újabbat...vagy ,amíg nem kapható az újabb , miért álltak le ezzel. nagyon sok helyen érdeklődtem az országban és mindenhol mondták h igény lenne a fehéres színekre ,mert tavaly is mind elvitték, de most nincs
-
upszilon
őstag
válasz CHIPman #12002 üzenetére
És ne cáfolj meg (...)
Eszem ágában sincs téged megcáfolni. Itt mindenki csak kinyilatkoztat, ahelyett, hogy beszélgetne, vagy urambocsá vitatkozna. Vitázni itt nemlehet, mert jön a moderátor és kitilt. Sőt, azzal fenyeget, hogy véglegesen tőrli a nickemet, ha vitatkozni merek. Úgyhogy én nem cáfollak akkor sem ha történetesen ordas baromságokat írnál össze itt. Írj nyugodtan amit csak akarsz. Hajrá!
(#12003) Gergő_ : nem nehéz belátni, hogy ez a játék arra megy ki, hogy vegyél még egy felesleges eszközt szám szerint a
Ezzel így, egy-az egyben egyetértek.
Egy tablet jó lenne, 10 colon, kapacitív kijelzővel, fullhd támogatással és hdmi-vel. Ezek a jellemzők valahogy sosem állnak együtt(nem véletlen), pedig csak egy megfelelő ARM proci és kapacitív kijelző kéne, meg végre ráforrasztani azt a nyamvadt csatlakozót.
És ezzel is egyetértek! Mesterkélt nagyon a piac. Irányítani akarja a vevőket. De lám, téged és engem nem sikerül nekeik irányítani.
[ Szerkesztve ]
-
mhorvat
senior tag
válasz CHIPman #11927 üzenetére
Értem, köszi a tippet. Egyébként az S12-esről iPon-on olvastam egy tesztet, hogy egyrészt hangos, másrészt sokat fogyaszt, harmadrészt 3-4 órát bír az akkumulátora, igaz, azt az első generációjáról írták, Via processzorral/chipsettel. Ezek mennyire igazak az Intel Atom-os S12-ökre?
Minden felsorolt dolog elég súlyosan érint, ugyanis egyetemen is, munkahelyen is használva lenne, tehát üzemidő, hangkibocsátás nem elhanyagolható dolgok.
-
Chris Kiki
senior tag
válasz CHIPman #11921 üzenetére
Ez a Dell 1018 ez felejtős. Egy jack, 2 USB, mono hangrendszer, pfff... . Semmi beszerezhető extra felszereltség. Az egyedüli dolog ami mellette szól talán az ára, ha.
Ha tudsz occsóé szerezni 1012-t akkor inkább az, vagy várj egy kicsit míg kijönnek a 2 magosak.Amiga 1200 - Blizzard 1230 MKIV 68030@50/68882@50 - 2MB Chip/128MB Fast - 4GB CF - Classic WB 3.1 - WHDLoad >>> and the Amiga lives forever
-
upszilon
őstag
válasz CHIPman #11898 üzenetére
Egy netbookod se volt még
Látod ez a fajta személyeskedés amit nem kellene csinálnod. Egyrészt nem volt még sajátom, de jelenleg is van három számítástechnika boltom, köztük az egyik magyarországon a legelsők közül való anno 1989-es. Valószínűleg több PC-t építettem sajátkezűleg, mind ahányszor te életedben reggeliztél. Olyan tapasztalatvilágom van, amiről te még csak nem is álmodhatsz. Most ilyenkor mivan? Megmondom mivan. Az, hogy ez irreleváns információ itt. Az van. Aki ezt boncolgatja az tömény személyeskedést követ el. Az van. És lehet, hogy nincs is így, csak eklatáns példának szántam. De lehet, hogy mégis így van. Nem mindegy az neked? Hümmmm???
10"-ra sok a HD
Bizony-hogy sok! Az átlagembernek. Gyerekeknek lehet jó, hangyáknak meg még sok is.
Ezek tények. Próbáld megemészteni őket!
-
kokyt
senior tag
válasz CHIPman #11879 üzenetére
Gyakrabban kellene csekkolnod Remek darabokat foghat ki az ember, ha jókor nézelődik.
Chris Kiki: Ne ne ne ne.... Ebből megint vita lesz, amit már egy párszor eljátszottunk vele.
Címszavakban: szerinte kényelmetlen, kicsinek találja, a DPI növelés nem jó, különben is ez csak egy netbook, vastag a keret, kicsi a billentyűzet, nem bír ki két napot aksiról, az atom gyenge, a windows szar, a tablet-ek jobbak, stb.[ Szerkesztve ]
-
-
upszilon
őstag
válasz CHIPman #11646 üzenetére
Na-jó, akkor marad az ASUS 1015P, mint számodra legoptimálisabb vétel? Nekem nincsen ellenvetésem. Venni nem veszek semmit sem egyenlőre, mert lehethogy tablet lesz belőle Karácsonyra, de negálni sem tudom a tervedet. Szóval az biztos, hogy rosszul nem fogsz vele járni.
-
upszilon
őstag
válasz CHIPman #11629 üzenetére
...menj be egy Mm-be, és tapizd meg őket. Mindent leírtak már, de a szubjektív véleményt nem lehet exportálni...
N450 vs. N455 között nem hiszem, hogy 40% akkuidő lenne.
Aközött nem is, de a 270/450-re vonatkoztatva igen.
Egyébként pedig vehetsz tabletet is. Nézz be ide. Az idei karácsonyfák alatt sok ilyesmi lesz majd.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i7-G3/8GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- -70% HP EliteBook 850 G7:i7 10610U,32GB RAM,512GB SSD,15.6" FHD,vil.MAGYAR numeri.bil.l,Win11Pro HU
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet RENDELHETŐ DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M3 Pro MAX 14 30GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Precision 3490 14" FHD IPS érintőIntel Ultra 7 165H RTX 500 ADA 32GB DDR5 1TB NVMe IR kam gar