Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ha notebook-ot keresel, kattint ide, ha netbook-ot, akkor mielőtt kérdésedet felteszed, kérlek fusd át a következő pár sort, konkrét típussal kapcsolatban használd a jobb oldalon található keresőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BloodRay
veterán
válasz CHIPman #4993 üzenetére
Te akkor az S12-re kérdeztél rá ha jól emlékszem. Arra írtam.
(#4990) szimplak -> U100-nak is gyenge minőségű a hangszórója, de kicsit erősebb mint az U123-é. Netbookok között nem fogsz olyat találni aminek jó lenne.
Mikrofonja megfelelő minőségű.
Ha zenét akarsz hallgatni azt fülhallgatóval/fejhallgatóval/külső hangszóróval tedd a saját érdekedben.[ Szerkesztve ]
"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
CHIPman
nagyúr
válasz BloodRay #5003 üzenetére
Lehet, lényegtelen.
Az S12 nagyon jó választásnak tűnik, nem túl rossz akksiidővel. Vajon a 2 eddig bejelentett ionos netbook(S12 ion, 1201N) mennyivel lesz drágább a mostaniaknál? A 1201N 5 órája nem lenne rossz 2 maggal+ionnal, csak kár, hogy az idle-ben lesz annyi.
A Via 1,3GHz-es procija hétköznapi használatban mennyire érezhető lassulást mutat az Atomokhoz képest?(pontszámok nem érnek semmit)
Valamint mennyit bír nettel-filmmel? Elsősorban Saint_ válaszát várnám.hardverapro.hu/tag/chipman
-
Magnum_
nagyúr
-
upszilon
őstag
válasz runner 125 #5008 üzenetére
Én lehethogy igen. Karácsonyra szeretném magam meglepni egy személyi-géppel, amit -mint mondtam korábban- akár ágyba is vihetek lustálkodva filmetnézni. Ennél is fontosabb, hogy önmagában képes legyen Skype kapcsolaton minden külső nyekenyóka-vezeték-fejhallgató-stb nélkül képtelefonként működni. (Ugyanis napi kapcsolataimat szinte teljes egészében skype-on bonyolítom.) Szóval egy ilyen kis gép kellene, ami állandóan be van kapcsolva és mindig ott van, ahol én vagyok. Gondoltam már ilyen rádiótelefonszerű megoldásra is, de nem jó, mert gyakran kell használnom a billentyűzetet és gyakran kapok honlapot, mint néznivalót is. Tehát mindenképpen netbook kell, de az legyen kicsi, tökéletes hangzású (a beépített mikrofon és hangszóró tekintetében) és legyen nagyon hosszú akkuidejű, hogy tudjam hurcolászni is (például a kertbe, ha nyáron kiülök a nyugágyba pihengetni). ...és ne alulról szívja a hűtőlevegőt!!!Sajnos eddig ezt így egyben még nem tudta egyik sem, de a tiéd áll hozzá legközeleb...
-
batlat
csendes tag
Sziasztok!
A feleségemnek szeretnék hordozható gépet venni.
A kritériumok:
Netezésre lenne legfőgképp használva WiFi-vel.
Megfelelő monitor felbontás
Bluetooth
Jó akksi idő
Max.120-125e Ft
Én a Eeepc 1101HA Win7-esre gondoltam, de szeretném megkérdezni hozzáértők véleményét is, hogy ez jó döntés-e.
Van e esetleg most jobb választás (minőség/ár).
Köszönet előre is. -
runner 125
nagyúr
Az 1101HA-ban gyenge a proci, mint pár párszor fentebb írtuk.
Linkeltek összehasonlítást is, az N280 jóval erősebb.
-> 1005HA-H, 7-8 órás akkuidő, N280-as proc, de "csak" 10".
Üdv.M
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Polllen
nagyúr
6 cellás aksival bármelyik megteszi, ennél lényegesen olcsóbban is...
90k körül kapsz dell-t, igaz xp-vel... HD felbontásút 110 körül.
És mit jelent a "megfelelő monitor felbontás"? Nekem pl a 10v dell minim 1024*600-s felbontása megfelelő...
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
CHIPman
nagyúr
válasz runner 125 #5015 üzenetére
"csak" 10". És csak 1024x600px.
Polllen: A feljebb linkelt Gigabyte M1022 is 6 cellás akksival van, mégsincs sehol az akksiideje az 1005HA-éhoz képest.[ Szerkesztve ]
hardverapro.hu/tag/chipman
-
runner 125
nagyúr
válasz CHIPman #5018 üzenetére
Igen, de hova kevés egy ilyen felbontás? Az oldalak nagy része 1024-re van optimalizálva, innentől kezdve nálam első osztályú.
Üdv.M
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
válasz Polllen #5017 üzenetére
Mivel az 1101HA-t nézte, gondolom a nagyobb felbontásra volna szüksége, bár én most is azt mondom, h netbook-ba elég az 1024x600.
..mellesleg első kikötésként írta: "Netezésre lenne legfőképp használva WiFi-vel."
A nagyobb felbontású/átmérőjű kijelző, még + energia.
Üdv.M
-
Atlantis
veterán
Hát én már tényleg nem tudom, mit vegyek, bele lehet keveredni ebbe a netbook kategóriába. Per pillanat inkább valamilyen CULV-s gépet vennék, az talán használhatóbb a mindennapokban, bár nagyobb/nehezebb is és nem bírja olyan hosszú ideig akkuról. A Dell 11z ezen a ponton vérzett el.
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
upszilon
őstag
válasz runner 125 #5019 üzenetére
10,1"-on 1024. Viszonylag jól olvasható betűméret. Viszont a 12"-on az 1366?
Az én szemenek ez már bizony kicsi. Ugye minden oprendszer -általam érthetetlen okból- defaultnak a 96 dpis beállítással áll föl először. Ráadásul nem érdekli a fizikai méret sem. A dpi ebben az esetben -szintén általam érthetetlen okból- nem dot per inch, hanem egy bizonyos betűmagasság. Más szavakkal: Egy 19"-os monitoron a 96dpis default beállítás 1366-nál több mint kétszer olyan magas betűt eredményez, mit a 12"-os netbookon. Ott olvasható, de netbookon már olvassa az akinek három anyja van. (nekem sajnos már egy sem él) Namost, fogja magát az ember és xp-n átállítja mondjuk 120dpi-re. OK, a böngészőben is megnövekedett a betűméret. De a múltkor hatalmasat szívtam, mert csak sokára jöttem csak rá, hogy például linuxban (konkréten UBUNTU 9.10-nél jöttem rá) nem állítódik át a böngészők betűmérete. Ergo: a 12"-os 1366-os felbontású netbookot legfeljebb xp-vel lehet nagyító nélkül még internetezésre használni. MAC és Linux alatt már nem net-book, csak progi-book.
-
upszilon
őstag
válasz Atlantis #5021 üzenetére
Én is így voltam egy féléve. Mi lett belőle? Normál notebook vásárlás. Persze ezt nem tudom úgy magammal cipelni, mint a netbookot. Az akkuidő is viszonylag szűk, ezért be van kábelezve (táp meg még a mikrofonos fejhallgató, egér). Mit jelent ez? Hogy méginkább nem tudom cipelni. Mert ahhoz szét kéne húzgálni, összeteketni, elcsomagolani ...hagynemondjam tovább. Szóval azóta én már tudom, hogy a hordozhatóságnál nem is a méret vagy a tömeg számít (nagydarab erős ember vagyok), hanem a bíbelődés. A hosszú akkuidejű netbookot megfogom, kihúzom a tápkábelt, összcsukom, és már viszem is. Ha meg nem winyó van benne, hanem SSD, akkor össze sem csukom. Ehhez persze még nálam hozzájön két dolog, ami a következő három: Jó minőségű hangszóró és mikrofon, valamint az, hogy ne alúlról szívja a levegőt, hanem oldalról. Mindezt egybevetve? Ha nem akarok kompromisszumot kötni, sajnos még várnom kell a vásárlással...
[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
válasz runner 125 #5020 üzenetére
Én is azt mondom, hogy elég az 1024x600
-
Neurotic16
csendes tag
Üdv emberek!
A napokban szeretnék vásárolni egy gépet a hordozhatóbb fajtából és pár hozzáértő vélemény jól jönne. Már egy ideje várom, hogy az Nvidia ion video vezérlővel ellátott netbook-ok végre kaphatók legyenek, de eddig úgy nézem sehol semmi.
Subnotebookok kicsit (talán nem is kicsit) drágák és bár elég hordozhatóak teljesítmény alapján nem sokat lehet velük kezdeni, ahogy az alap netbookokkal sem.A minap találtam egy ilyet: Acer Timeline 1810tz (teszt: [link])
Úgy néz ki teljesítményben sem marad annyira le, hordozhatósággal nincs baj és talán az ára sem eget verő. Főleg munkára használnám, webprogramozás, programozás (talán még tanulásra is) esetleg nagyritkán film nézésre de talán régebbi játékokat is elvinne, nem tudom. Ha a hd felbontású filmek nem okoznak neki gondot akkor azok sem.
Erről kérnék véleményt esetleg, vagy ha valaki tud valamit ion-os netbookokról az se tartsa magában!
-
upszilon
őstag
válasz Magnum_ #5027 üzenetére
Igen, 10"-on az 1024 kb ugyanakkora betűt eredményez mint 12"-on az 1280. Végülis ki lehetne pontosan is számolni, de nincs sok értelme. Kb egyforma. A filmek miatt viszont 1366-os paneleket készítenek mostanában. Na, az már nekem kicsi 12"-on. Márpedig ahogy látom, az új fejlesztések kizárólag ezt favorizálják. Szóval meggondolandó, hogy ne most vegyek-e, mert előbb-utóbb kifogyunk a jól olvasható netbookokból...
-
Magnum_
nagyúr
válasz upszilon #5028 üzenetére
ez a bajom nekem is. amikor megvettem az acert,húúúde klassz, nagy felbontás, ámde érzékelhető különbség nem nagyon van, ezen sem kell a pixeleket számolgatnom, mégis olvashatób... hát lehet most kellene meglépni egy még jó felbontású 11-12" körüli műszert. vagy magunknak tervezni és legyártatni.
I humbly and respectfully decline™
-
runner 125
nagyúr
válasz upszilon #5023 üzenetére
Nah igen, 11-12"-on valszeg nagyon miniatűr.
Polllen
Részemről akkor egyértelműen 1005HA-H. Ha ez megerősít, nekem is olyan van.
Üdv.M
-
Magnum_
nagyúr
válasz runner 125 #5032 üzenetére
légszives 5percenbelül az előző posztot szerkeszteni
-
DerDer
tag
válasz philoxenia #4972 üzenetére
PIXMANIA-tol SOHA, SEMMIT!! Aki onnan rendel, a garanciat elfelejtheti..
-
DerDer
tag
-
Magnum_
nagyúr
válasz runner 125 #5036 üzenetére
mostmár tényleg megyek a mod.ker topicba
-
rakal
senior tag
válasz upszilon #5010 üzenetére
Szia!
Itt a Te géped:
[Viliv S7]
Vagy egy olcsóbb modell:
[Clevo TN70M][ Szerkesztve ]
-
rakal
senior tag
válasz Magnum_ #5039 üzenetére
A Smart Q7-el szerzett tapasztalataim alapján mondom:
Ez az a tabletméret,ami fél kézzel még kényelmesen lehet kezelni,a másikkal meg tap-elni.A súlya is még korrekt.Szóval ezek a típikusan 3-ik(vagy 4-k )PC-k a háztartásban.
Újabban nagyon rákaptam,ha hirtelen kell felmennem a netre,mindig ezt használom,gyors boot,pillanatok alatt fennt vagyok a neten,10 órát elmegy,abszolúte nem melegszik,bárhol használható,a bőrtokkal olyan,mint egy filofax(tényleg az a méret) -
Polllen
nagyúr
válasz szimplak #5047 üzenetére
Tudom, hogy annak kellene lennie, de xp alatt és win7 alatt is win update-s és dell driverrel is csak 1024x600 van a 1010v-men...Eddig egy dell minin láttam 1024x576-t egy bevásárlóközpontban...kíváncsiságból megnéztem a beállításokat és ott is csak 1024x600-t lehetett választani, így fogalmam sincs hogy varázsolták oda az 576-t...utána guuglizni meg nem volt kedvem...
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- További aktív témák...
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest