Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
svgyula
addikt
Szia! Nem értem! Nálam soha nem evett annyit. Most csináltam egy éppen aktuális fogysztási képet a háttérben gyorsan megnyitottam pár youtube videot csak az íze kedvéért és ekkor sem ment fel az egekig. DE minek van a gépben memoria ha üresen áll? A memoriának az a célja, hogy használva legyen vagy te csak a felét fizettted ki? Kit érdekel az ha televágja a memoriát ha kell? ha le van kapcsolva a gép úgyis kiüríti Villany nélkül az nem marad meg.....
[ Szerkesztve ]
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
.mf
veterán
Másnak is egyre szarabb a FF mostanában?
Kezdetektől használom (előtte Mozilla, illetve Netscape még a 90-es években, tehát mindvégig ez a vonal), és az utóbbi években csak egyre szarabb lett. Az eddigi hatékony, testre-szabható, karcsú böngészőből egy feneketlen memóriaverem lett. Az utóbbi fél-egy éve folyamatosan egyre több memóriát zabál, rendszeresen 2-3-4 GB-ot benyelve 1-2 nap után. Mióta a múlt héten frissült a legújabb verzióra, naponta kell újraindítani lájtos használattal (egyik böngészőben Ph, gmail, időjárás; másikban privát böngészésben Fb), minimális kiegészítőkkel (ublock, i don't care about cookies, simple url extender, rikaichan jp-fordító - többnyire kikapcsolva, valamint a cisco webex beépülő). Ha egy napnál tovább fut, a laposban lévő 8 GB-ból 6-ot (az összes szabad memóriát) megeszi, majd összeomlik. Ha bárhol egy videóval találkozik, elkezd megállíthatatlanul növekedni.
Asztalit ritkán kapcsolom be, ott még nem frissítettem a legújabbra, de az egyre növekvő memória-használat már ott is megvolt.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Rainman05
tag
Sajna továbbra is nem jeleníti meg a facebook a be linkelt tartalmak képeit ha valaki tud megoldást szóljon
[kép] -
ledgeri
nagyúr
Mitől van az, hogy megnézek 3-4 videót 2-3 weboldalt oda vissza 2 óra alatt, és máris 2,8, 1,6 giga, és 400 megás firefox appokat látok a memóriahasználati résznél?
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
lufi7
aktív tag
válasz Matthewus #52382 üzenetére
Na most jutottam hozzá ismét.
Ugyan töröltem a másikat, de az 56.0-ban letiltottam a Classic Theme Restorert és működik.
Tuti jó lesz azzal is. Köszönöm!
Alakul ez.
Most már csak a Google Translator for Firefox helyett kéne valami alternatíva, de sajna csak fél megoldások vannak."Csak szóljatok mindig 5 perccel a gól előtt"
-
Kékes525
félisten
válasz Matthewus #52391 üzenetére
Az átnevezésnek vajon mi lehet az értelme? Másrészt amit linkeltem az vajon mit csinálhat? Szerintem így egy szűz rendszert indít el, ha előbb össze nem omlik, ha alatta nevezem át. Ha pedig átírom a profiles.ini fájlban a profil nevét és azzal a névvel indítom, akkor pedig nem történik semmi. Minden marad ugyanolyan, mint ami az átírások előtt volt. Emiatt a Firefox semmit sem változik. A profile mappa neve csak a választás miatt fontos. Ha pedig csak egy van, akkor tök mindegy mi a neve. Ezért nem értem azt amit linkeltem.
Csak próbálom az értelmet keresni, mert mégiscsak egy népszerű addon szerző írta.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Kékes525
félisten
Próbálta már valaki futó Firefox alatt átnevezni a profile mappát és újraindítani a Firefoxot? Az FVD Speed Dial szerzője sok esetben ezt javasolja: [link]
-
SG3rg0
őstag
válasz core i7 #52386 üzenetére
Szia én most váltottam Chromról Quantumra! Sokáig chromos voltam és mindíg próbáltam visszaállni de nem sikerült több mint egy hete használom az új Foxot és nagyon jó. Szerencsém van hogy sok addont nem használok és engem nem érint ez a gond. Sebességben ha a Chrome gyorsabb akkor az átlag ember nem veszi észre vagy szemmel nem látszik szerintem.
-
Kékes525
félisten
válasz Kékes525 #52387 üzenetére
Írtam a Speed Dial [FVD] - New Tab Page, Sync. hibabejelentő site-jára és meglepetésemre a fejlesztő (nimbusweb 7) távoli hozzáférés lehetőségét kínálta fel a TeamViewerrel. Ti belemennétek? Eddig csak az ESET szakértőinek adtam távoli hozzáférést. Erre a címre kellene írnom, ha belemegyek: team@nimbusweb.co
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz Matthewus #52385 üzenetére
Köszi, remélem lesz majd valami lehetőség.
Visszaálltam az Speed Dial [FVD] - New Tab Page, Sync... régebbi verziójára, habár már biztatóbb mint volt, de még mindig elég sok hiba van benne.
[ Szerkesztve ]
-
core i7
addikt
Sziasztok érdemesebb lesz majd Chrombol erre az új Firefox quantum ra váltani teljesítmény szempontjából?
-
Kékes525
félisten
Van lehetőség arra, hogy a kiegészítőknél közvetlenül lássam a verziószámot? Ne kelljen már a "Tovább"-ra ráklikkelnem hogy lássam.
[ Szerkesztve ]
-
Matthewus
őstag
A helyes kód:
@namespace url("http://www.mozilla.org/keymaster/gatekeeper/there.is.only.xul"); /* only needed once */
#nav-bar { /* main toolbar containing address bar, search bar, add-on icons */
-moz-box-ordinal-group: 1 !important;
}
#PersonalToolbar { /* bookmarks toolbar */
-moz-box-ordinal-group: 2 !important;
}
#TabsToolbar { /* tab bar */
-moz-box-ordinal-group: 3 !important;
} -
Kékes525
félisten
Megint próbálkozik a Speed Dial [FVD] - New Tab Page, Sync... 62.6.7 egy újabb átmeneti verzióval. Ez eddig a legjobb. Viszont valószínű hogy megint vissza fogja tenni a régit, mert az új törli az összes indítót, habár most a beállítás maradt. Nekem volt egy tegnapi (speeddial.sd mentés + tegnapi profile) amivel visszaállítottam. Most már sokkal jobban hasonlít a Chorme testvéréhez az addon. Ezeket az átmeneti verziókat miért nem a fejlesztési csatornára teszi?
[ Szerkesztve ]
-
fecs
senior tag
Sziasztok!
Adblock for FF-ot szeretném telepíteni az v.56.0.1 64bit-es FF-hoz. Percek óta ellenőrzi, de nem települ.
Mi lehet a baja?Pixel 6a
-
Kékes525
félisten
válasz EmptyParadox #52374 üzenetére
+(#52375) csako
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
A "userChrome.css" fájlba a beszúrt bejegyzéseim elé szeretnék emlékeztetőt tenni, hogy később pontosan tudjam mi a feladata, mit csinál az adott kód. Milyen jellel kell kezdenem a megjegyzésemet, hogy az adott megjegyzés sort ne vegye kódként figyelembe a Firefox?
-
Matthewus
őstag
válasz headhunter #52371 üzenetére
Igen.
-
Kékes525
félisten
válasz Matthewus #52364 üzenetére
Lenne tipped, hogy mi ez a kód? Ráadásul 5 fájl van benne.
userChrome.css Fentebb írtam a tartalmát.
userChrome-example.css tartalma:
/*
* Edit this file and copy it as userChrome.css into your
* profile-directory/chrome/
*/
/*
* This file can be used to customize the look of Mozilla's user interface
* You should consider using !important on rules which you want to
* override default settings.
*/
/*
* Do not remove the @namespace line -- it's required for correct functioning
*/
@namespace url("http://www.mozilla.org/keymaster/gatekeeper/there.is.only.xul"); /* set default namespace to XUL */
/*
* Some possible accessibility enhancements:
*/
/*
* Make all the default font sizes 20 pt:
*
* * {
* font-size: 20pt !important
* }
*/
/*
* Make menu items in particular 15 pt instead of the default size:
*
* menupopup > * {
* font-size: 15pt !important
* }
*/
/*
* Give the Location (URL) Bar a fixed-width font
*
* #urlbar {
* font-family: monospace !important;
* }
*/
/*
* Eliminate the throbber and its annoying movement:
*
* #throbber-box {
* display: none !important;
* }
*/
/*
* For more examples see http://www.mozilla.org/unix/customizing.html
*/userContent.css 0 bájt hosszú.
userContent-example.css tartalma:
/*
* Edit this file and copy it as userContent.css into your
* profile-directory/chrome/
*/
/*
* This file can be used to apply a style to all web pages you view
* Rules without !important are overruled by author rules if the
* author sets any. Rules with !important overrule author rules.
*/
/*
* example: turn off "blink" element blinking
*
* blink { text-decoration: none ! important; }
*
*/
/*
* example: give all tables a 2px border
*
* table { border: 2px solid; }
*/
/*
* example: turn off "marquee" element
*
* marquee { -moz-binding: none; }
*
*/
/*
* For more examples see http://www.mozilla.org/unix/customizing.html
*/WBbackupuserChrome.css 0 bájt hosszú.
[ Szerkesztve ]
-
jackal79
aktív tag
válasz Pityu. #52365 üzenetére
Szia! McAfee van fent azt futtattam le, de az nem talált semmit. Abban igazad lehet, hogy nem csökkentett módban csináltam, este nekiugrok újra átnézem, addig meg használom a Linuxot.
Az is furcsa volt, hogy a telefonok sem csatlakoztak fel automatikusan a hálózatra.
Tudatosan szoktam netezni meg elég jól védve van a hálózat, mindig minden naprakész, routeren is csak azok a portok vannak nyitva, amik nagyon muszáj, ezért is furcsállom.[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
A userChrome.css fájl-ban alapértelmezetten van valami? Esetleg lehet hogy valamilyen addon ebbe bele írhat valamit? Azért kérdezem, mert már régóta ez a kód van benne:
@namespace url(http://www.mozilla.org/keymaster/gatekeeper/there.is.only.xul);
.tabbrowser-tab[selected="true"] .tab-label { color: rgba(0,0,0,1) !important; }
.tabbrowser-tab:not([selected="true"]):hover .tab-label { color: rgba(0,0,0,1) !important; }
.tabbrowser-tab:not([selected="true"]) .tab-label { color: rgba(164,164,164,0.65) !important ;}
menubar {
color: rgba(164,164,164,0.75) !important;
}Nem emlékszem, hogy én raktam volna e bele. Tulajdonképpen mit csinál ez a kód? Ha kiveszem, nem látom a változást.
-
Rainman05
tag
Facebooknál másnak is fehérek a képek a mások által pl. Hír oldalak belinkelt bejegyzései?
-
Kékes525
félisten
Sajnos nem.(#52358) Matthewus: Király vagy!
Az 56-osban nem müködik, de mindegy úgy is váltunk.
(#52356) jackal79
"a Vírusírtó sem talált semmit." Ez szinte nem jelenti semmit vírus szempontjából. Pontosabban elégtelen információ. Ami fontos ebből a szempontból:
1. Mi az alap védelmi rendszered (Firefox és a globális).
2. A fő vírusvédelmi rendszer mellett ilyenkor ezek közül kell választanod. Ezek a legjobb másodlagos kergetők ((Malwarebytes AntiMalware, HitmanPro, Zemana AntiMalware, Dr.Web Cure It, Emsisoft Emergency Kit, AdwCleaner)) Az AdwCleaner kimondottan böngésző specifikus. Ha jelzik de nem tudják leszedni, akkor: Kaspersky Rescue Disk 10
[ Szerkesztve ]
-
Matthewus
őstag
- Profilmappádba létrehozol egy Chrome nevű mappát
- Notepad-be bemásolod ezt:@namespace url("http://www.mozilla.org/keymaster/gatekeeper/there.is.only.xul"); /* only needed once */
nav-bar { /* main toolbar containing address bar, search bar, add-on icons */
-moz-box-ordinal-group: 1 !important;
}
PersonalToolbar { /* bookmarks toolbar */
-moz-box-ordinal-group: 2 !important;
}
TabsToolbar { /* tab bar */
-moz-box-ordinal-group: 3 !important;
}
- elmented userChrome.css néven, majd bemásolod a Chrome mappába
-elindítod a Firefoxot -
jackal79
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Tegnap magától települt az alábbi kiegészítő a Firefoxba:
[link]
A problémám az, hogy egyidejűleg kikapcsolt a vírusírtó webvédelme is.
Mennyire biztonságos ez az add-on?
Miért települt fel magától?
Más is tapasztalta?
Köszi -
lufi7
aktív tag
Az 57.0b8 -ban be lehet állítani, hogy a tabok a címsor alatt legyenek?
"Csak szóljatok mindig 5 perccel a gól előtt"
-
Sonja
nagyúr
Safe módban elindítva jó lett, így próbálkoztam. Sajna se a hw gyorsítás kikapcsolása, se a kiterjesztések eltávolítása nem vezetett eredményre, így töröltem a profilomat. Ez segített, mert új profillal minden rendben. Érdekes. Mindegy, most már használom ezt a profilt.
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
Sonja
nagyúr
Mióta frissítettem az 56-os verzióra, a lenyíló menű (a három vonalas ott jobb oldalt) nem látszik, hiába kattintok rá. Letöröltem, majd újból feltettem az 56-os verziót, de ugyan ez. Utána letöröltem, majd leszedtem az 57.0b8 verziót (ezt), és sajnos ezzel is ugyan ez a gond.
Ubuntu Studio 14.04.5 LTS Linux 64bit rendszer alatt van ez a probléma.
Valakinek van ötlete? Google most nem segített, vagy nem jól kerestem.
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
Matthewus
őstag
-
Faterkam
addikt
válasz Matthewus #52343 üzenetére
Tiszta profillal megy, de mihelyt berakok egy kiegészítőt, már meghülyül. Olyat természetesen, amit ezer éve használok, Image Zoom, S3 stb. Nem sok van fent.
Most felraktam, amit egérke írt, 52.4.1 ESR-t, (én csak ezt találtam) evvel azért szinte 100% megy!
[ Szerkesztve ]
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
Pityu.
nagyúr
Másnak is van olyan,hogy néha szaggat a firefox?
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Faterkam
addikt
Köszi mindenkinek, estére helyreállt az agya a szervereknek, de a Google Drive-ba továbbra sem tudok normálisan képet feltölteni 56-os FF alatt. Tökmindegy x86, vagy X64 :/
[ Szerkesztve ]
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
Matthewus
őstag
válasz headhunter #52340 üzenetére
Elvileg így jónak kell lennie.
-
Matthewus
őstag
válasz headhunter #52338 üzenetére
Hozzá kell adni ezt új karakterláncként: general.useragent.override aminek ez az értéke: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:56.0) Gecko/20100101 Firefox/56.0
-
headhunter
addikt
válasz Matthewus #52334 üzenetére
1. Sikerült...
2. Erre goldoltál? (general.useragent.compatMode.firefox) (Firefox 56.0)
--------------------------------------------------------(#52333) Syl
2. Phony nem változtat semmit.
Prohardver oldalt felismeri, de a hardverapró mobil nézetben jelenik meg.
Hardveraprónál az "Asztali oldal kérése" kipipálva akkor "OK" a megjelenés, de minden egyes új fülnél végig kell zongorászni, mert alapból azok is mobilnézetben jelennek meg. (felnagyítva, túllógva.)[ Szerkesztve ]
-
old-dog
aktív tag
Sziasztok!
Csak online frissítéssel sikerült az 56.0.1-re,de a IDM nem integrálódik ezzel az verzióval. Mit lehet tenni? -
Matthewus
őstag
válasz headhunter #52332 üzenetére
1. [link]
2. Kiegészítőt nem találtam olyat, ami működni fog az 57-es változattal is. Változtasd meg az user agentet, a tűnik a legegyszerűbbnek.
-
Syl
nagyúr
válasz headhunter #52332 üzenetére
1. Tudtommal nem
2. Addon, pl. PhonyNever let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
headhunter
addikt
1. Androidos Firefoxnál, változtatható a letöltési könyvtár? (Alapból a Download-ba ment)
2. "Rejtett" beállításoknál lehet állandóra tenni, hogy minden oldalt "desktop"-ként (asztali) jelenítsen meg, ne a mobil verziót?
-
notika77
senior tag
-
Vakegérke
félisten
válasz arnyekxxx #52319 üzenetére
Szintén 52.4.2 ESR (64bit), gond egy szál se.
[ Szerkesztve ]
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
törölt tag
FF alatt azt írja a képekre, hogy nem elérthető.
IE alatt gond nélkül megjeleníti őket.
Nem értem. Reseteltem, az sem segített. -
Faterkam
addikt
Nálam az Aliexpress nem megy reggel óta! Chrome alatt semmi gondja :/
Hiba történt a következőhöz való csatlakozáskor: www.aliexpress.com. Érvénytelen OCSP-aláírótanúsítvány az OCSP-válaszban. Hibakód: SEC_ERROR_OCSP_INVALID_SIGNING_CERT
-
Kékes525
félisten
Jó hír. Már elkezdett megfelelően működni az 57.0b8 (64 bites) Firefoxban a helyettesítő addon keresés. a Flagfoxra ezt adta ki: Country Flag + , persze az is lehet, hogy csak nagyon kevésre van alternatíva.
[ Szerkesztve ]
-
-
Kékes525
félisten
válasz Kékes525 #52311 üzenetére
Ha jól gondolom a böngészés és egyes kiegészítők offline adatait tartalmazza. Nekem az uBlock Origin és az FVD Speed Dial növelte meg. Ezek Storage adatait töröltem. Úgy gondolom, hogy nem pótolhatatlanok, mert az uBlock-nál már megmutatkozott a hiány, frissíteni kellett az adatbázisát. Azonban még így sem érte el az előző méretét. Nem tudom mi volt az, ami megnövelte. Azonban ez a két kiegészítő volt, amivel mostanában sokat variáltam. Ekkor keletkezhettek az extra adatok. Az FVD Speed Dial-nál nem látok semmilyen változást.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
A profile-ban levő storage/default könyvtár miket tartalmaz? Törölhető? Mit veszthetek vele? Egy kicsit meghízott nálam.
[ Szerkesztve ]
-
Matthewus
őstag
válasz Daywalkerke #52309 üzenetére
Újításokról, bugfixeről lemaradsz, pl. a következő verzióban jön javítás a popupokkal kapcsolatban, ami elég fontos szerintem.
-
Daywalkerke
aktív tag
válasz Daywalkerke #52215 üzenetére
Érdeklődnék, hogy hosszú távon ha fent hagyom az Ublock 1.13.10-es verziót és nem frissítem, de a szűrőket frissítem akkor ebből lehet bármiféle gond pl. biztonsági vagy egyéb?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Milyen nyomtatót vegyek?
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Körvonalazódik az új grafikus API-k iránya
- S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
- EAFC 25
- Házimozi belépő szinten
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Építő/felújító topik
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest