Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
válasz
Topiccsendőr #143685 üzenetére
Egy gyárinak is lehet segíteni, hogy hosszabb életű legyen. Tudom, hogy divat szidni a szoci technikát, de az MZ -ken gumiharmónika védte a telót. Én a HD -ra is húztam. Ronda, de fínom.
-
Somatom
veterán
Tud vki a főfalu környékén (mondjuk 100 -on belül) olyan helyet, ahol a partig le lehet gurulni és aztán csobbanni egyet? Régen a Lupára jártunk, de azt bekerítették. A szalki tavakat is szerettem, de úgy tudom, hogy már ott sem lehet csobbanni.
-
Somatom
veterán
válasz
yodamastah #143418 üzenetére
"Rugó előfeszítés állításával nem lesz keményebb vagy puhább a futómű, csupán a villa vagy rugóstag nyugalmi pozícióját lehet fel/le tologatni."
Nemtom ilyen motoron láttál ilyet. Amiket én használtam, azokon fix telóhossz mellett lehetett a rugón feszíteni. -
Somatom
veterán
válasz
vihartigris #143348 üzenetére
Egyes hölgyeket köteleznék a KFB -ra. Megtörténik a baleset, odamegyek hozzá, elismeri a felelősségét és kitöltünk egy betétlapot. Ennyi.
-
Somatom
veterán
válasz
Geresics #143159 üzenetére
"hogy amit az olyan profik mondanak, akik abból élnek, hogy motoroznak"
Itt kik azok? Én voltam futár, tehát éltem abból, hogy motoroztam.
Fel kell ülni, oszt menni. Ez a feladat, ezt kell megoldani. Ha félsz tőle, akkor ne motorozz! Ha nem félsz, akkor mindegy, hogy az egy 125 -ös lótifuti, vagy egy V8 -as BossHoss. -
Somatom
veterán
válasz
Topiccsendőr #143129 üzenetére
Hol? Kifelé a bécsi elkerülőre van egy hajtű. 40 -es tábla és szoktak mérni. A következő Passau irányába, Braunau felé a lehajtón. Szintén 40 -es. Aztán a münchen ring A99 -re egy jobbos, balos, jobbos. 60 -as tábla.
-
Somatom
veterán
válasz
bajnokpityu #143132 üzenetére
Sokat. Sőt! Többnyire nem kell bontani 100 -nál.
-
Somatom
veterán
válasz
Topiccsendőr #143129 üzenetére
Pont leszarom, hogy Te hova raksz.
-
Somatom
veterán
válasz
Topiccsendőr #143126 üzenetére
Budapest - München útvonalon nem nagyon van olyan kanyar, amiben utassal, megpakolva, lapon lehetne fordulni.
Nyolc éve, havonta egyszer letolom oda-vissza. Autóval, szabályosan hat óra alatt teljesíthető. Sztem egy hasalós motorral sem tud ezen nagyságrendeket hozni. Húsz perc miatt meg nem éri meg kuporogni. -
Somatom
veterán
válasz
Topiccsendőr #143124 üzenetére
Ezt nem értem. Miért kell rugót cserélni? Fúj bele több levegőt és ennyi.
-
Somatom
veterán
válasz
macilaci78 #143107 üzenetére
Tőlem kérdezed? Egyértelmű. Valami FL. Pl. Street Glide, Electra Glide, Tour Glide.
-
Somatom
veterán
válasz
macilaci78 #143101 üzenetére
Hogyne lehetne. Amihez egy 600 -ast erőltetni kell, azt egy 1200 -as lazán hozza. Ugyanannál a tempónál kisebb fordulat, több erő. Ez tartósságot prognosztizál. A HD -n 1500 -nál váltom a következő fokozatot, 1200 -zal lehet krúzolni. 4000 körül 140 -nel megyek. 20 év, 60 ezer Km, bontatlan blokk, olajcserék között nulla olajfogyasztás. Kétszeméllyel, felpakolva is van hely, kényelem. Nem ilyen egy ideális túramotor?
-
Somatom
veterán
válasz
pepucs #143096 üzenetére
De, azok oda való motorok, illetve olyanok, amik alkalmasak a pályázásra. Én meg sem közelítem a határaimat. A gumikét se, mert a lábtartó szikrája jelzi, hogy itt a vége a ledöntésnek. Akkor most szar a motorom, vagy én vagyok szar? Tehetném feljebb a lábtartót és akkor mélyebbet tudnék dönteni, de akkor túrázásnál nem lenne kényelmes. Az meg sztem fontosabb szempont egy túramotornál, mint a ledönthetőség. És itt túramotorról volt szó, nem sportmotorról. Ezért nem értem, hogy hogy jön ide a körbemotorozás egy versenypályán, vagy egy szerpentínen.
-
Somatom
veterán
válasz
yodamastah #143087 üzenetére
Világos. De, az egy versenypálya, ahova azért járnak ki az emberek. A közút teljesen más téma. Kakucson kb. 10 fokban kőrözgettem és minden kanyarban leért mindene a motoromnak és símán körbemotoroztak. Ebből nem következik, hogy én nem tudok motorozni, vagy hogy a motorom rosszabb lenne. Nem erre való és nem is erre használom. Ha nem ott lett volna az oktatás, akkor nem mentem volna pályára. Az aszfalt versenypálya csak egy pici része a motorozásnak, ami engem speciel nem vonz.
-
Somatom
veterán
válasz
Topiccsendőr #143084 üzenetére
Turistaként krúzolok egy szerpentínen 40 -nel, közben bambulom a tájat. A helyi futár elhúz mellettem, akkor ebből az következik, hogy ő jobban tud motorozni? Vajon a király kategória világbajnoka közúton is mindíg lapon fordul? Ha egy HMCS megelőzi, akkor vissza kell adja a VB címét, mert a másik jobban tud motorozni?
-
Somatom
veterán
válasz
etnies #143065 üzenetére
"Pedig hidd el, nincs cikibb, amikor egy tapasztalt motoros egy sokkal szerényebb gépen körbemotoroz a kanyarban."
1450ccm és símán előfordulhat, hogy a helyi robogós pizzafutár körbemotoroz. Mi ebben a ciki? Ő siet, én nem. Ennyi. Ennek semmi köze a tudáshoz, tapasztalathoz. -
Somatom
veterán
válasz
Geresics #143015 üzenetére
Ez a realitás. Túramotor az túrázásra való. Vettem egy ilyet. 60 ezer alatt bejártam vele Európát. Hamburgtól, Amsterdamon és Corfun át, Bilbaoig az összes tengerébe, óceánjába belelógattam az első kerekemet. Ezek után nekem próbálja vki megmagyarázni, hogy milyen egy jó túramotor?
A topikban olvasottak alapján elmentem egy ilyen vezetéstechnikai izére. Az oktatókkal végigröhögtük az egészet. Mondták, hogy nyugodtan álljak félre, amíg a többieket okítják. Szóval, értem én hogy a Harley szar, mert egy traktor, de akkor túrában tulképp mit kéne megtanulnom és azt ki fogja nekem megtanítani? -
Somatom
veterán
válasz
Topiccsendőr #143007 üzenetére
+1
Eleinte csak rövideket megy az ember. De, nem ezért vett túramotort. Elkezdi feszegetni a határait. 200Km, 400Km, 800Km. Nem mindegy, mennyit bír egy nap, ha a cél mondjuk az óceán. Tanktáska, 3 doboz, utas, stb. -
Somatom
veterán
válasz
Oppenheimer #142991 üzenetére
+1
250 -es ETZ után CBX1000. Talán az első pár nap volt feladat. Utána már fel sem tűnt a súly. -
Somatom
veterán
válasz
etnies #142949 üzenetére
Ez az átkosból ered. Volt pár buhera, amire egy akkori tótumfaktum kitalálta, hogy motorra nincs összeépítési engedély. Ezt úgy értelmezték, hogy semmilyen engedély sincs. Hiába szerelsz fel olyan cuccot, aminek EU -s minősítése van, az automatikusan nem engedélyezett. Hazai átalakítási engedély kéne hozzá, aminek az eljárása megmaradt a régi rendszer szintjén.
-
Somatom
veterán
válasz
Pfiucska #142873 üzenetére
Hogyan? Egy általános felhasználásra szánt eszközt kéne speciális körülmények között használni. Pl. az OIS -t a kézremegés kompenzálására fejlesztették, nem pedig egy gép rezonanciájának a kiszűrésére. Utólag visszanézve a tesztvideóimat, észrevettem, hogy néha random beremeg a kép. Rájöttem, hogy olyankor bal kézzel nem fogtam a kormányt. És ez csak a kamera. Ott van még az időjárás (tűző nap, eső), a fényerő, az érintéskezelés (kesztyű), a hang (szélzaj, sisak), stb.
-
Somatom
veterán
válasz
Pfiucska #142871 üzenetére
Próbáltam én is odébb rakni, de akkor nem tudom a gumibiztosítót ráhúzni, mert annak középen van a lyuka, amit az alaplap közepén kell áthúzni. Igazából az én telómhoz van a RAM -nak dedikált tartója, ami a vezetékes töltést is átviszi kábeldugdosás nélkül.
De, egyrészt abba csak tok nélkül menne be a teló, másrészt egyedi rendeléssel hoznák be USA -ból, horror áron. -
Somatom
veterán
válasz
Oppenheimer #142818 üzenetére
A déli útvonalat nem járom, de pl. Ausztriában, Németországban a pályák mellett minden kúton, Autohof -ban van rendes, tiszta WC (1 Euro) és a legtöbben zuhi lehetőség is (3 Euro). A kamionos topikban vannak olyanok, akik a déli vonalat járják. Sztem ők tudják a helyi tutit.
-
Somatom
veterán
válasz
macilaci78 #142783 üzenetére
De, azt nem Te írted.
Vagy, ha mégis, akkor az erősen sérti a fórumszabályokat. -
Somatom
veterán
válasz
macilaci78 #142777 üzenetére
Na, de ezen semmit sem változtat, ha lefoglalják az autóját. Szerez egy másikat és ugyanott tartunk. Illetve, még ott sem, mert azt a rendszámot csak akkor lehetne kapcsolatba hozni az illetővel, ha átiratná.
-
Somatom
veterán
válasz
etnies #142758 üzenetére
Világos, de azok a feltételek az autóra vonatkoznak, nem a vezetőre. A vezető vezethet tovább más autót, csak az ellenőrzött autó nem vehet részt a forgalomban ezek nélkül. Sztem ez nálunk is így működik. De, itt most fordított esetről van szó. Ha párhuzamot akarnék vonni, akkor az lenne, hogy biztosítás, útadó nélküli közlekedésnél a jogsit húznák be. Bár, még abban is több a logika, mint vezetői hiba miatt járművet lefoglalni.
-
Somatom
veterán
válasz
Pttypang #142752 üzenetére
De, akkor ahhoz egy túramotor kell, túragumival. Úgy rémlik, hogy azoknak a gumijai kettős összetételűek. Középen keményebbek, hogy kevésbé kopjanak, a széleken lágyabbak, hogy lehessen velük kanyarodni. A túramotorokon a gumi szögletesedése a probléma. Gumicsere után mindíg meglepődök, hogy mennyivel kezelhetőbb a vas. Kb. a kormánycsapágy cseréhez tudnám hasonlítani.
-
Somatom
veterán
válasz
macilaci78 #142749 üzenetére
Ezért jobb a léghűtéses motor.
-
Somatom
veterán
válasz
etnies #142745 üzenetére
Még egyszer! A szabálysértést a vezető követte el, nem az autó. Mi van akkor, ha nem az övé az autó? A bérbeadó, kölcsönadó mit tehet arról, ha a vezető szabálytalankodik? Amúgy meg miért ne használhatna másik autót, ha már azt feltételezzük, hogy jogsi nélkül vezet?
Egyébként nem én találtam ki ezt a rendszert, a német gyakorlatot írtam le. -
Somatom
veterán
válasz
#48584626 #142695 üzenetére
Mit kell erről beszélgetni?
Szerencsére egy rendes motorhoz van szárazkuplungos kit, így a user döntheti el, hogy milyen kuplungot szeretne. -
Somatom
veterán
válasz
etnies #142672 üzenetére
Sztem a pénzbírság befizetéséig le lehetne foglalni az autót és persze külön díjért tárolni. Meg kell jelölni a rendszerben, hogy akitől elvették a jogsit, az milyen rendszámú autót vezetett. Később ezt az autót lehet fokozottan ellenőrizni. Eltiltás alatti vezetés esetén lehetne komolyabb büntetés, komolyabb pénzbírsággal, amiből lehetne finanszírozni a fokozott ellenőrzés anyagi terhét.
-
Somatom
veterán
válasz
macilaci78 #142649 üzenetére
Tipikus példa: Bajza - Aradi sarok. Autósoknak egyirányú, de szembe irányban nem csak tábla, hanem felfestett bringasáv is van. Szoktam arra járni bringával, rollerrel. Az Aradi macisajtos. Ha jön onnan autó, én már lassítok, mert ha nincs helyismerete, akkor tuti, hogy csak jobbra néz, merthogy balról úgysem jöhet autó. Persze, amikor kijön elém, akkor közel engedem a bringát, majd "vészfékezés" közben hangosan ordítok, hogy jaaajjjj. Általában csak ekkor kapják balra a fejüket, de a rémült tekintetük alapján sztem nem felejtik el a szitut.
-
Somatom
veterán
válasz
bacus #142646 üzenetére
Azokra a szitukra gondolok, amikben haladnál, ahogy addig, de megérzed, hogy az jönni fog és a motoros rutinod üvölti, hogy hogyan fog jönni. Korrigálsz, még mielőtt mozdulna és látod, hogy pontosan az történik, amire számítottál és ha nem korrigáltál volna volna, akkor most minimum mentened kéne a szitut.
-
Somatom
veterán
válasz
bacus #142642 üzenetére
Nem azokat a szitukat számoltam, amikben mentenem kellett a testi épségemet, hanem azokat is, amikben konkrétan az én előrelátásomon múlt, hogy nem kellett mentenem a testi épségemet. Te is írtál pár ilyen tiikus story -t. Nagyon ritka esetben alakult így szándékosan, többnyie csak figyelmetlenségből. De, a végeredmény szempontjából ez mellékes. Abban egyetértünk, hogy az autósok többsége partner. Főleg a tavaszi, első meglepetések után.
-
Somatom
veterán
válasz
Apophis #142638 üzenetére
Igazad van, de ehhez előbb a jogi alapokat kell megteremteni. Pl. piros lámpa = egy hónap jogsi. Még egy fontos dolog. Egynyomon haladó jármű melletti elhaladáskor a minimális oldaltávolság. A németeknél egy ilyenért úgy berántják a jogsit, mint a huzat.
Eredmény: a 40 tonnás kamionnal úgy tartok a bringástól, rollerestől, mint a tűztől. Inkább araszolok mögötte kilómétereken keresztül, minthogy egy kérdéses előzésbe belemenjek. A bringás odakint szent állat. Abban teljesen igazad van, hogy ehhez az a tudat is kell társuljon, hogy bárhol, bármikor kiszúrhatja egy rendőr és ha kiszúrja, akkor könyörtelenül intézkedni is fog. -
Somatom
veterán
válasz
macilaci78 #142634 üzenetére
Amikor itthon vagyok, akkor szabin vagyok, tehát nem munkába járok. Úgy csinálom, hogy összerendezem az elintéznivalókat és megyek egy város kört, több címmel. Nagyjából akkor is ez volt, amikor futárkodtam. Egy-egy ilyen körön kb. 2-3 támadást hárítok és erre írtam, hogy nem több, mint régen.
Összességében az inger persze kevesebb, de ez azért is van, mert most nem kell olyan időjárási körülmények között is motoroznom, mint akkor. -
Somatom
veterán
válasz
macilaci78 #142625 üzenetére
Sztem azzal lehetne javítani a helyzeten, ha Németországhoz hasonlóan, egy piros lámpáért, záróvonalért, stb. nem csak pénzbírság lenne, hanem 2 hét - 2 hónapra a jogsit is berántanák. Azt nagyobb visszatartó erőnek érzem, mint pusztán a pénzbírságot. Mindazonáltal azt tapasztalom, hogy naponta átlagosan most sem akarnak gyakrabban elgázolni, mint a 90 évek végén, amikor futárkodtam.
-
Somatom
veterán
válasz
Topiccsendőr #142534 üzenetére
Nem valószínű, hogy ha motorral vagy, akkor akadályoznának.
-
Somatom
veterán
válasz
bardi #142508 üzenetére
Így van és mint tudjuk, okos enged.
Lehetne baleset, útra dőlt fa, vagy bármi egyéb, ami sokkal hosszabb várakozásra kényszerít. Ha Józsi bácsi arra téved a traktorral, mögötte araszol három kamion, az is tovább tart fel, mint egy elvonuló motoros csapat. Félrehúzódok/megállok, elengedem őket, ennyi. Tök fölösleges ezen puffogni.
-
Somatom
veterán
válasz
dellfanboy #142507 üzenetére
Sztem egy kamion még egy A8 -nál is röpképtelenebb.
-
Somatom
veterán
válasz
Topiccsendőr #142504 üzenetére
Lehet, bár nehéz elképzelni, hogy jön Lázár, magassági kormánnyal felhúzza az A8 -at, átrepüli a várakozó kocsikat, landol előttük a kereszteződésben, majd telibe veri az előtte álló motort.
-
Somatom
veterán
Ügyintéző kört gurultam a városban. Budapestből Sturgis lett. Margithíd fellobogózva, csapatokban érkeznek minden irányból, körúti kajáldák, hotelek előtt HD -k sorakoznak. Tecccik.
-
Somatom
veterán
válasz
macilaci78 #142484 üzenetére
A talis topikban reagáltál Mr.Csizmás hsz. -ére. Nézd meg az aláírását!
-
Somatom
veterán
válasz
macilaci78 #142484 üzenetére
Fékbetét vasat vágattam vízzel úgy, hogy megadtam az anyagvastagságot és elküldtem mélben a tervet .dwg kiterjesztésben. Aztán mentem a kész cuccért. Sztem a 3D nyomtatás is működik így.
-
Somatom
veterán
válasz
Zoli bácsi #142343 üzenetére
Van még Blöró? Ő se tini már.
-
Somatom
veterán
válasz
Topiccsendőr #142251 üzenetére
Nem vagyok én akkora bringás. Főfalusi ügyintézésre, meg hegyen ugrabugrálásra használom a bringámat.
-
Somatom
veterán
válasz
macilaci78 #142247 üzenetére
Milyen vonatot? Gondolod, hogy letekertem a Balcsira? Annyira nem vagyok sportember.
-
Somatom
veterán
Bitporkhoz jön vki?
-
Somatom
veterán
válasz
Micsurin #142221 üzenetére
Miért kéne elengedni? Sztem csak a falu és a főlegvár között nem lehet csapatni. Ott a lángos, meg a gyros? Amúgy se sokat járhattál arra. Dömsöd a Csepel sziget déli végénél van, Ráckeve után. Visegrád után Dömös van és semmi köze a főlegvárhoz, mivel közvetlenül a 11 -es út szeli át.
-
Somatom
veterán
De, azokat az autókat bemutatták, nem tesztelték. Ugyanúgy, ahogy az NR 750 -et. Nincs meg a különbség a kettő között? A TopGear -t én is néztem, mert tetszett. Dodorral találkoztam párszor, volt régen bartel projectünk, de egyetlen videóját sem néztem, mert nem érdekel. Szvsz. van némi szintkülönbség a TopGear és Dodor között.
-
Somatom
veterán
válasz
Topiccsendőr #142147 üzenetére
Ha 30 milláért megveszik, akkor sztem sikerült legendát faragni.
Minden esetre nem naked, nem chopper, nem enduro. Hasalsz rajta, segged mögött a lábad és be van burkolva joghurtosdobozzal. Nekem ez úgy tűnik, mint egy sportmotor. -
Somatom
veterán
válasz
yodamastah #142145 üzenetére
Stimmel. De, akkor, ahogy hatóságunk is véleményezte, ennek semmi köze a Dodor féle kölcsöntesztekhez.
-
Somatom
veterán
válasz
Topiccsendőr #142143 üzenetére
Vágom. Nem én hoztam ezt a példát. De, az tisztán látszik, hogy mennyire óvják a vasat. Ez nem teszt. Te írtad korábban, hogy az tud motorozni, aki gyorsan tud kanyarodni. Ezt a motort arra találták ki, pályára született. Hát nem egy pályán kéne tesztelni a határait? Különben hogy derülne ki, hogy mit tud? Korábban azt is írták itt, hogy az ilyen tesztek sokat segítenek egy motort keresőnek. Most akkor úgy vegyen vki egy sportmotort cirka 30 milláért, hogy még nem látta lapon fordulni?
-
Somatom
veterán
Ezt hogy érted? Mit is láttunk? Az ember egy kerületnyi, sík, lezárt betonplaccon óvatosan felgyorsított, ment egyenesen, majd megállt. Ez bemutató, nem pedig teszt. Ráadásul bárki meg tudja csinálni. Ha lenne egy NR 750 -em és megkérnének rá, szívesen megcsinálnám annak ellenére, hogy semmi értelmét nem látom. Bekameráznak, ember pofázik, én meg megcsinálom a "mutatványt".
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest