Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
29-es körzet: internet, TV, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
dr.bubo
őstag
válasz benceecneb #2199 üzenetére
Nem véletlenül csavarják le a kötést az oszlopnál. Azért, hogy az analógot ne tudd használni. Nem szabad vissza tekerni, csak a upc szerelője nyúlhat hozzá
Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
benceecneb
tag
Szeretnék egy kis okosítást kérni!
Itthon már egy ideje nincs UPC előfizetésünk, és azon gondolkoztam hogyan tudnám visszakötni a kábeltv-t (magam). Na mármost észrevettem, hogy az oszlopon futó coax kábelből csak szimplán kicsavarták anno a lakásba vezető coaxot, és arra jutottam, hogy ha visszacsavarnám akkor újra lenne analóg tv adás Ez kivitelezhető? Mert azon is elgondolkoztam, hogy nem lehet ilyen egyszerű. Csatornaszűrést hogy csinálják? Központból vezérlik, vagy az oszlopon levő coax elosztóban van vmi szűrő?
Üdv: Bence
-
benceecneb
tag
Mamám Bronz előfizetése hasít (Gyál)
Torrent stabil 900 KB/s
[ Szerkesztve ]
-
Rison77
senior tag
A mai nap kaptunk a UPC-től, egy mélyen megható levelet.
[link]A csillagozott részben annyi található hogy : Az extra sávszélesség mértéke az Ön lakóhelyén elérhető legnagyobb sebesség, DE maximum 10 Mbit/s . Egy csöppet ellentétes a két állítás ^^. 8 megás csomag volt, most lett 10 mega.
-
gyiku
nagyúr
-
enginev3.0
félisten
válasz explorer68 #2192 üzenetére
Én meg még mindig nem azt mondom, hogy a szerelők hazudnak-e vagy sem, vagy a digi hazudik-e, hanem azt, hogy lehet hogy NEM az ő hibájuk, hanem pl az önkormányzaté! Így amit a digi eddig biztosra mert venni, azt az önkormányzat elba....
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
explorer68
tag
válasz enginev3.0 #2191 üzenetére
Mindenkinek mondom aki velem kapcsolatban írt: Nem a munkával és a lassúsággal van a gondom, megértem, hogy a szerelôk sokat dolgoznak és vannak elôre nem látott hibák. Amikor arra gondolok, hogy átbasz a digi, fôleg a kommunikációra gondoltam, úgy a szerelôk, mint az ügyfélszolgálat. Ha mondanának egy idôpontot (pl.: május 25) akkor legalább tudom, hogy meddig kell kihúzni. Az átverések szépen sorban: egyik szerelô mondta: "szerzôdés sorrendben megyünk" (mint tudjuk nem igaz), másik szerelô mondta: holnap hívjuk egy idôpontal (ennek 1 hónapja). Ügyfélszolgálat mondta: 1 héten belül hívnak a szerelôk egy idôpontal, mert már jóval korábban kellett volna hívniuk (nem hívtak) többszöri telefonra sem.
Még egyszer mondom: nem az a baj, hogy miért nincs már net, hanem azzal ha valamit megígérnek azt tartsák be, ez elvi kérdés nálam. Mindenki magából indul ki, de az ígéret szép szó és én szeretem ha betartják, nem tudom ki hogy van ezzel. Ennyi!! -
enginev3.0
félisten
válasz explorer68 #2183 üzenetére
És mi van ha mondjuk az önkormányzat csesz valamit, mint másik városban ahol egy tv csatorna miatt nem hagyják jóvá a digi jelenlétét? Nem védek senkit, nem vagyok digi dolgozó, és a kátán még szóba sem esett a digi jövetele, de egyszerű gondolkodással biztos nem jókedvükből nem kötögetik az előfizetőknek azt amit megrendeltek
-
kabelmania27
félisten
Amíg nem végeznek a kiépítéssel, a teszteléssel ne várjátok, hogy mindenkinek egyszerre bekötik. Sokan fizettek elő egyszerre, ezért le vannak terhelve a szerelők.
Türelem rózsát terem
Nálam az életbe nem lesz DIGI, van Invitel kábel, T-home hagyományos telefon két drága mikrós szolgáltató, nincs ilyen problémám hogy mikor kötik már be. -
Sutty66
tag
Lassan valami hisztis rózsaszín Barbie parrtira hasonlít az egész topik. Vazze én is várom már nagyon régen hogy legyen alternatíva és még arról sincs szó hogy valaha lessz digim. Itt sírtok hogy szerződés szerint már rég kellen a bekötés , aztán majd az lessz a probléma hogy 40 helyett csak 35-tel jön a cucc. Komolyan visszaállítanám a 124/68-at azt netezzen mindenki azzal. Olyan emberek irkáljanak akik hasznos és értelmes információkkal rendelkeznek, ne olyanok akiknek ezen a délután sem jött a bekötőember. Mindenkinek szép napot:Laci
-
SirKero
őstag
válasz Dictator^ #2187 üzenetére
Úgy látom ez a nem volt jel az oszlopon tipikus hiba. Nálam ugyan volt. A bekötést megcsinálta egy óra alatt utána két órát azt keresték,hogy honnan nem jön már jel hozzám
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
Dictator^
veterán
válasz explorer68 #2180 üzenetére
Nem basztak át, Április 31. a határidő, bár tény, hogy lehet tényleg nem érnek el hozzád.
A kiépítés is házanként max 2 óra lehetne, és van olyan, ahol a KÜLSŐS bekötök eltökölnek 3 órát , csak azért, hogy végre legyen neted , telefonod, tv-d. Ezt azért írom, mert pl. Faternál nem volt jel az oszlopon, és elmehettek volna, amikor meg lesz jel, visszajönnek, de nem mentek el, igy 3 óra ment el olyan helyre, ahol kb 1 óra alatt meglehetett volna mivel kikábeleztük előre.Szóval nem teljesen a Digi hibája, de a határidőt még nem lépték át.. (bár úgy tünik kicsúsznak)
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
.:LoMAX:.
aktív tag
válasz explorer68 #2185 üzenetére
Ez így tiszta sor, hogy elkeserít és bosszantó
De így is sok alvállalkozó van, gondolom annyival szerződtek, amennyivel tudtak, vagy volt lehetőségük (plusz nem csak 1 településen folynak a bekötések).
Amúgy elég lassú a dolog, mert sokszor van, hogy akikhez kimennek nincsenek otthon, vagy később jó a leendő felhasználóknak, és emiatt eléggé elcsúsznak a bekötések.
Akik végzik a bekötést kapnak X db címet, és azzal kapcsolatos papírt, így lehetőség sincs, hogy ha ott nem jó, akkor tovább tudjanak menni.Az előszerződés ki volt úgy mond tárgyalva, az igazából majdnem egy igény felmérő lapnak is tekinthető (meg térképnek), hogy hol mennyi a jelentkező, és részben az alapján tervezik/osztják ki a feladatokat.
De! ami késik nem múlik, kitartás
Samsung Galaxy Note 3 || OnePlus 2 ||
-
explorer68
tag
válasz .:LoMAX:. #2184 üzenetére
Nem úgy gondoltam, hogy már szedik tôlem a havidíjat!
Lehet pongyolán fogalmaztam!
Úgy értettem az ô balekságuk, hogy még nincs bekötve és nem szedik tôlem a havidíjat!Több ígéretet is tettek, az egyiket írásban (elôszerzôdés) ami a jövô héten lejár! Mi az ami kötelezi a digi-t ha ez sem, de ezt sem képesek tartani. 90 nap mi kell még? Mondhatsz bármit akkor is lekeserítô, hogy meg van a lehetôség de nem tudok élni vele! Ha nem lenne itt nem is érdekelne, élném tovább a "29-es körzetesek" nyomorult életét, tudnám hogy nincs és más lehetôség és kész! De nap mint nap amikor ránézek az ajtómmal szemben lévô digis-s dobozra látom ahogy figyiszt mutat! El vagyok keseredve, ezzel nem tudsz mit kezdeni és én sem!
[ Szerkesztve ]
-
.:LoMAX:.
aktív tag
válasz explorer68 #2183 üzenetére
Akkor kéne a hiszti, hogy ha be lenne kötve, és nem menne a szolgáltatás, addig meg lehet várni, főleg, hogy folyamatban vannak a bekötések.
Már az is valami, hogy jött a 29-be újabb szolgáltató, aki képes befektetni, és új hálózatot kiépíteni.Amúgy meg mi az, hogy már szedik tőled a havi díjat Ha úgy lenne, akkor jogos lenne a felháborodás, de míg nem fizetsz nem vesztesz semmit, max. nyerhetsz, ha bekötik hozzád is végre.
Samsung Galaxy Note 3 || OnePlus 2 ||
-
explorer68
tag
válasz enginev3.0 #2181 üzenetére
Akkor kinek a hibája az enyém??? Ha belefektettek ennyi pénzt és még nem mûködik, és szedik tôlem a havidíjat akkor is az Ô balekoskodásuk, ne védjed már ôket! Vagy DIGI-s dolgozó vagy? Esetleg már bekötötték nálad? Nem kell a duma, ha még nálad sem kötötték be nem érdekel, csak az érdekel hogy nálam be legyen kötve!
Engem nem vigasztal, ha más is szív!
Az egyetlen üdvözítô, ha már nálam is mûködik! -
poli27
veterán
válasz enginev3.0 #2181 üzenetére
Inkább több tízmilliót
-
enginev3.0
félisten
válasz explorer68 #2180 üzenetére
Arra is gondoltál, hogy talán nem az ő hibájuk? Biztos jó nekik hogy belefektettek több milliót, de csak lógnak a kábelek az oszlopon -.-
-
explorer68
tag
A felét se hidd el amit a DIGI mond! Folyamatosan átbasszák az embert, ígérnek fût fát és semmi nem történik!!! Február 1-el megkötöttem az elôszerzôdést, 2 hónapja itt van elôttem a kábel és a doboz az oszlopon, de netem az nincs a mai napig csak az ígérgetés!!!
Úgyhogy ne reménykedj, hogy augusztusnál hamarabb lesz bekötésed!
Egy elkeseredett talán, esetleg, "leendô" DIGI-s.
Maglód, Gábor Áron utca -
Rent
senior tag
válasz Infomaker #2176 üzenetére
Szórólapot már bedobtak március első hetében, név nélkül, de a telefonos operátor ígérte meg adatrögzítés után hogy hívni fognak. Én vágom, hogy nincs még semmi kábel jelenleg Monoron, de szerintem akkor nem mondta volna hogy 1 héten belül hívni fognak mindenképp, ha nem lenne tervben a nagyon közeljövőben az érkezésük. Vagyis remélem.
[ Szerkesztve ]
-
Rent
senior tag
Olvastátok a következő cikket: [link] ? Lesz ám értelme a szélessávnak.. Pedig már belőttem egy torrent szervert az egyik szoba sarkában 0-24-ben megy már 168 torrenttel stabilan napok óta, pedig még sehol a DIGI. 1 hete hívtam őket, hogy 1,5 hónapja kaptam már szórólapot, felírta adataimat, név, cím, telefon és azt ígérte, hogy 1 héten belül fel fog hívni egy üzletkötő előszerződés miatt. (Monor) Nem hívott. Ha igaz a hír, hogy adatforgalom után fognak adóztatni, akkor lesz ám értelme az egésznek. :\
-
poli27
veterán
válasz Kelevra565 #2173 üzenetére
4 lan hely iptv-t tud adni pl, mint a T-nél is van kábelen !
-
biker
nagyúr
válasz Dictator^ #2171 üzenetére
1: nem én állítottam
2: hűség köt a netre és a tv-re is, így hidegen hagy
3: akkor is hidegen hagy, mert telefon NEM kell, vonják le az árból. nem fogják...Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
fody73
tag
Esetleg aki még nem kapott szórólapot : [link]
Ugyan ez érvényes Maglódon is. Digifon 500-al +360 forint. Ha ennél jobbat tud a júpíszí akkor szóljatok, gyorsan lemondom a Digis előfizetésemet .Ja. Éppen ma volt a kedves upc szerelő lekötni a tv kábelt az oszlopról. De a boxot meg a modemet azt meg vigyem át monorra saját költségen . Már nagyon megeröltették volna magukat ha becsöngetnek , oszt odadom nekik.
[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
válasz Elpresidente #2165 üzenetére
Igen, es tegnap dobtak be
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Infomaker
tag
válasz Kelevra565 #2163 üzenetére
Nem fog menni, a UPC Zhone modemen le van tiltva. Vegyél egy külön routert.
-
Kelevra565
csendes tag
Üdv!
Lenne egy problémám... Kb fél éve kötöttem szerződést a UPC-vel, a nethez egy Zhone 1512-A1 modemet kaptam ami elvileg router is lenne egyben, mivel 4 lan portja van...
A probléma a következő.. Sehogyan sem férek hozzá az adminfelülethez... Megvan a gyári ip, reseteltem, DHCP ki, kézi ip és átjáró, de semmilyen módon nem csinál semmit... Pingeltem az ip-t az rendben van, de a böngésző vagy nem csinál semmit vagy azt írja h "megszakadt a kapcsolat a következővel:192.168.1.1"
Már semmi ötletem nincsen h mit próbálhatnék ki, ráadásul hiába nézelődök napok óta neten semmit nem találok hozzá, remélem itt találkozott vki már vele...
Eddig nem volt probléma, mert megoldottam egy otthoni hálózattal egyik gépről másikra osztottam a netet, ha csak egy gép ment akkor simán tudtam csatlakozni, viszont a napokban a laptopra felraktam a win7-et a driverek miatt + kiosztottam wifire is a netet ugyh ez az otthoni hálózatos megosztásos dolog nem működik így már... jah az egyik gép XP a másik Win7... Ma reggel belőttem a laptopot, szépen csatlakozott a netre fhnévvel jelszóval, utána bekapcsoltam ezt a gépet is de nem is akartam foglalkozni a csatlakozással mert ugye elméletileg egy felhasználó 1 csatlakozás, nem is engedte sosem 2 külön gépen egyszerre a bejelentkezést.. Nah de most kidobta a csatlakozás ablakot, én meg csak úgy rányomtam és csatlakozott... Már ezt sem értem, azt meg főleg nem, h mind2 gépen külön-külön megkaptam az 1Mb sávszélességet, nem azt osztotta szét... 2x 1Mb lett....
A fő probléma a modem/routerhez való hozzáférés hiánya lenne, erre szeretnék vmi megoldást találni a segítségetekkel, ezt a dupla bejelentkezés/sávszélességes dolgot csak azért osztom meg veletek h találkozott-e már vki ilyesmivel...
-
Dictator^
veterán
Én is itt lakok, nem nagy város, mégis van net, szerintem valamit elnéztek nála.
Van lehetőség ott ahol a csávó írta. De telefonon keresztül még nem lehet kötni, mert ELŐSZERZŐDNI LEHET ápr. 31ig az ÜZLETKÖTŐKNÉL.
Nem tudom ezt miért nem lehet felfogni..
Tudnak jobbat, havi 4300ért, net tv telefont, amibe a net 20/10-es, a tv 64/86 csatorna (digitál - analóg), és telefon, amin keresztül az egész országban ingyen telefonálhatsz.És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
biker
nagyúr
válasz Elpresidente #2148 üzenetére
ide a lövétébe most dobálták be a digit, ki is dobtam. kell a ráknak. UPC felhívott januárban, hogy 50%-ért adnák a TV-t ha újat rendelek, most így 1800 a bronze csomag, ajánljanak jobbat, ha tudnak
telefon kell a f...omnak, a netjüket meg ezek szerint nem is kötik? akkor minek?Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Elpresidente
tag
válasz explorer68 #2157 üzenetére
nem tudom, nekem is furcsa, hogy kiépítik az optikát (az oszlopokon már fent van a doboz) és utána csak TV és telefon lesz elérhető. Sokan szerintem pont a net miatt váltanának (UPC 8 Mbit 7ezerért egy vicc). A 90 nap is elrettentő. Remélem, hogy csak az ügyfélszolgálatos mondott hülyeséget.
Xbox gamertag: goserHU
-
TCr
veterán
válasz kabelmania27 #2156 üzenetére
Nem a csatornák száma és a net sebessége a lényeg, hanem az ár, amit elkérnek érte.
Na meg az elv, ugyebár...https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
Infomaker
tag
Éhezés témában: az teljesen jó, ha az ember feljebb akar lépni. Régen is voltak olyan őseink, akik a gőzmozdonyra azt mondták, hogy jó az minek jobb, de aztán csak fejlődik a technika.
Ez a Digi dolog a 29es körzetben az, ami a kapitalizmus jó oldalát is láttatja: megéri nekik versenybe szállni a UPCvel, és lenyomni az árakat, és jobb szolgáltatást biztosítani.
-
explorer68
tag
válasz Elpresidente #2148 üzenetére
Én nem messze lakom tôled (Gábor Áron utca), de megkötöttem az elôszerzôdést még február 1-el a komplett csomagra NET+TV+TELEFON. Elvileg április 30. a bekötési határidô, de a környéken nem volt bekötés egy darab sem eddig. Ellenben Maglód többi részén vagy 100. Lehet, hogy itt nálunk valami gond van a kiépített hálózattal? Az nem lenne túl jó!
Az egyik kollégának itt a fórumon ígérték, hogy a nôvéréhez bekötik a cuccost a Jókai utcában. De végül nem kötötték be. Lehet, hogy a Jókai Klenovai részén itt nálunk lett volna az ígért bekötés, de valami baj van errefelé?[ Szerkesztve ]
-
Dictator^
veterán
válasz kabelmania27 #2154 üzenetére
De a téma nem az Afrikában éhezőkről szól.
Mellesleg magyarországon is éheznek, ti tesztek ellene valamit ?
-
kabelmania27
félisten
válasz Dictator^ #2152 üzenetére
Ismerősöm ismertségi körébe akik átálltak megbánták a váltást, Upc-nél sokkal kevesebb gondjuk volt, ismerősöm nem is váltott fiberpower 50/5, digital gold, telefon bronze-t tökéletesen működik
Megértem a felháborodás, 29-es körzetbe nincs kábelmodemes net és telefon.
Lakhelyemen 37analóg adást és max 10/2es netet ad az Invitel koax hálózaton.
Nálatok legalább van digitális tévé...
Van ennél nagyobb probléma is pl Afrikában éheznek, nekik esélyük sincs szélessávú neten böngészni[ Szerkesztve ]
-
DomeNet
csendes tag
Pesten 10. keruletben volt ez (LANos net).
Azt hittuk szar a router, de az enyemmel is csinalta...Az hozzá tartozik, hogy a bekötés is röhejes...
Majd ha járok arra csinálok 1-2 képet, milyen a kiépítés.
Ha már létezett volna ilyen akkor, azt mondanám, h középkori...[ Szerkesztve ]
-
koháry
tag
válasz Infomaker #2146 üzenetére
Gondolom valamelyik főútvonal mellett kezdenek, Kossuth vagy Ady lenne a logikus. Persze lehet, hogy csak kamuznak azzal, hogy elkezdték a munkákat, mert nem akarják beismerni, hogy elszámolták magukat és korán kezdték el hirdetni magukat.
Tolle Koharyanum vota in coelo Iohannes.
-
Elpresidente
tag
Sziasztok,
Maglódi vagyok, már nagyon várom a DIGI-t, ezért ma felhívtam őket. Maglód - Lövéte utca (31-es út vége, új rész): 90 napos határidővel tudják vállalni a bekötést, viszont jelenleg NINCS lehetőség internet megrendelésére, csak tv és telefon választható. Kérdeztem, hogy Maglód többi részén miért lehet netet is rendelni, erre nem tudtak mit mondani. Azt tanácsolták, hogy várjak az üzletkötőre és a szórólapra. Ez így nagyon elkeserítő.
Xbox gamertag: goserHU
-
Infomaker
tag
Pár napja valaki megint bekérdezett a facebookon a Diginek hogy mizu Monoron, azt írták most is hogy folyamatban a bekötés.
Lehet, hogy gerincet építenek vagy engedélyre várnak, mittomén.Nekem hogyismondjam szakmába vág a dolog, és sokszor van olyan, hogy egy bérelt vonal építés 90 munkanap, ebből 10 a tényleges fizikai munka.
-
DomeNet
csendes tag
Sziasztok
Gyomroi vagyok, es par napja szuletett emg a dontes h hajra akkor legyen Digi.
Eddig T volt, atomstabil a net, 25/5 jon elvileg, ehelyett olyan 26/6.Viszont Pesten a hetvegen egy digis halozatban olyat lattam, ami elszomoritott.
A digi 3-5 percenkent osztotta az uj IPt... Meg csak a tartomany sem volt azonos.
Nekem ez igy hasznalhatatlan lenne. A kerdesem, az hogy ez valoban igy van-e.
Tapasztalokra lennek kivancsi elsosorban kivancsi. A sebesseg nem erdekel, de szakadast nem akarok.Plsuz vki akinek a 80/25ot kotottek be, le tudna irni a ZTE modem pontos tipusat?
Udv. D.
-
koháry
tag
Nem hiszem el, hogy még mindig semmi hír Monoron. Legalább az igényeket elkezdhetnék felmérni, hogy tudják mennyire baromira sürgős, hogy elkezdjék a bekötést.
Tolle Koharyanum vota in coelo Iohannes.
-
fody73
tag
válasz explorer68 #2138 üzenetére
Nem voltak mégsem a nővéremnél a Jókaiban .
-
BITBOYS
addikt
Ha nem jönnek a héten bekötni (Maglód Ny.), felmászok az oszlopra és bekötöm én
-
fody73
tag
Üdv.
Nálam csütörtökön voltak kötni. Be is húzták az optikát, de volt egy kis gubanc, mert az oszlopon lévő doboznál valamit roszul kötött az előző brigád. Pénteken jöttek kijavítani. Utána már csak 10 perc volt és működött minden. A routerem (TP-link WR642G) sajnos cserélni kell, mert nem bírja a tempót ,de ezen kívül megy minden rendesen. Mondjuk a számítógépben lévő analóg tv tuneremmel kicsit szívtam mire sikerült az összes csatit behoznom de mostmár az is megy. Ja, még az stb-t még ki se próbáltam .
A bekötéseket nem tudom mi alapján csinálhatják, mert tuti hogy nem a szerződés dátuma alapján, meg nem is utcánként. Itt nálunk az oszlopról lett volna még 3 bekötés de a szerekők nem is tudtak róla. A szomszédok persze le is támadták szerencsétlen szerelőket,hogy hozzájuk mikor mennek, de nem tudtak mit mondani.
Úgyhogy csak nyugalom, ha eddig kibítruk a upc-vel az a pár nap már nem számít. -
poli27
veterán
válasz explorer68 #2132 üzenetére
Ha ennyire sietsz, fizesd ki az 5000ft-ot ennyi!
-
Dictator^
veterán
Ezekszerint én piszok mákos voltam, hogy még február utolsó két napjába bekötötték?
-
poli27
veterán
válasz spirit007 #2125 üzenetére
[link] A bal oldali a kinai szar osztó, a két jobb oldali a normális, látszik a különbség, a gagyi kinainál semmi nincs csak egy szál, ezt te is meg tudod csinálni, ha összetekered a drótokat.A normális meg tele van alkatrészekkel,panellel ! A net az nem is nagyon megy azokon a rossz osztókon, sok probléma van vele !
-
kabelmania27
félisten
válasz explorer68 #2118 üzenetére
Ne aggódj, biztos hozzád is oda fogsz érni, ha ennyi időt kibírtál Digi nélkül szerintem kibírsz még max pár hetet, nem fogy belehalni. Sokan megrendelték egyszerre, fizikai képtelenség egyszerre minden bekötést elvégezni.
Szerintem a te érdeked, hogy a termináltól a tévékig rendben legyen a kábelezés.[ Szerkesztve ]
-
gyiku
nagyúr
válasz explorer68 #2114 üzenetére
haver, ha nalad vegeztek, akkor gyere ide a behuzokabeleddel, es keszitsd elo nekik a terepet nalam is, hogy utana gyorsan tudjanak menni Leviskehez. kapsz egy ezrest.
hüllő
-
berbatov2
senior tag
Veled tényleg nincs valami rendben. Ez a hsz-ed valami különösen gusztustalan, reméljük közben rájöttél te is.
Ha annyira sürgős, akkor néhány napja írta itt valamelyik kollega, hogy 5k-ért soron kívül kötnek. -
bpx
őstag
válasz kabelmania27 #2120 üzenetére
igen (RG6 Tri-Shield)
-
bpx
őstag
én is gratulálok neked, majd elmúlik (normális ha-ha)
fúrni, behúzni nem kellett
a hosszú kábel is megvolt már a 2. TV-hez eleve
5m új vezetéket kellett lerakni (ok elosztó nem volt) + a végekre csatlakozót tenni, 10 perc
tovább tartott a papírmunka, meg az oszloptól a padlásig eljuttatni a vezetéket, 1 órát sem voltak itt összesen(#2113) poli27: mindkettő TV-n ugyanez a jelenség
ok nem újak (7 éves Grundig SFT72, meg egy 10 éves Panasonic)
(#2115) spirit007, (#2116) poli27: ilyen, 5-1000Mhz, 3 kimenettel
(#2117) hidroponi: valóban, hozzánk is eljött a másik csapatból valaki, mert kellett nekik is, de meg kellett várnia
amivel az optikai kábelt vágják, abból az eszközből van nekik összesen 1 db (3 csapatra), valami 200k körül van az ára azt mondtákvégigpróbálgattam már mindent
kihúzok mindent, a ZTE terminálból a koaxot bedugom közvetlenül a TV-be mindenféle splitter nélkül, akkor is ugyanez
végeztem, nem foglalkozom én ezzel többet
majd valamikor ideérnek, aztán megnézik, meg a box-szal is kezdenek valamit, kicserélik vagy mittudomén, 2 óra alatt megint 3-szor fagyott
aztán szólok nekik hogy mielőbb menjenek explorer68 kollégához, mert elgurult a gyógyszere[ Szerkesztve ]
-
explorer68
tag
Ok, de én biztos, hogy nem fogok velük semmit
csináltatni csak ami feltétlenül szükséges.
Persze megértem, ha valaki nagyon béna és
semmihez nem ért, de gondolom mi idô elmegy
néhány bekötésnél.
Láttam olyat, hogy az oszlopról az 50 méterre bent
a telken lévô levert oszlopig ment a kábel és onnan
be a házba, egy nyeles telken, ez fél nap munka ect.
Kicsit ki vagyok akadva már, hogy nekem még
nincs bekötve! -
hidroponi
aktív tag
nem miatta nem ernek oda hozzad!!
hanem mert itt maglodon pl. 3 "csapat" (nalam 1 ember dolgozott egyedul) dolgozik, de csak 1 eszkozuk van. igy egesz nap egymasra varnak es hozzak viszik azt a szart.
nalunk 2 leagazassal a netto munkaido max. 1 ora volt.
de megegyszer ennyi eltelt azzal hogy rohangaltak es az utcan beszelgettek egymassal illetve amig varta a cuccost addig ebedelt. -
poli27
veterán
válasz spirit007 #2115 üzenetére
Ezt amit betettél képnek osztót, ezt nem gondoltad komolyan ugye?Ez egy kinai szar, olyan mintha összesodornád házilag a vezetékeket, csak fémházba van. 250ft ért nem veszel normális osztót !!! kb 400 ft nál kezdődik az ára a normálisnak ! [link]Ez egy jó minőségű osztó!!
rg 6 600mhz 17-18db ennyi a csillapítása a jó minöségű rg6 kábelnek 100m-en kb 600mhz-en!explorer68 Azért ezt nem kéne sztem... egyébként meg ha olvastad csak ledobták a szekrény mögé a kábeleket, kb max 10 perc volt megcsinálni a 2tv leágot, ha nem valami lúzer volt a bekötő.
[ Szerkesztve ]
-
spirit007
senior tag
"abból megy 3 méter koax egy elosztóig"
Ez az elosztó milyen darab?
Ugye nem egy közönséges koax T elosztó?
Legalább egy [5-900MHZ splitternek] kéne lennie (kb. 250Ft), normális fém csatlakozókkal.
Egyébként a TV is lehet hibás, szóval érdemes lenne pl. megcserélni a végpontokon.A nálad beépített kábelhosszok egyébként teljesen mellékesnek vehetők veszteség szempontjából. Én vagy 70m koaxot dolgoztam be a házunkba : lepke antennától ~25m egy 2utas splitterig, aztán onnan egyik ág ~20m a másik meg ~30m egy egy TV-ig. ...és a kép tökéletes.
-
explorer68
tag
Hát ahogy olvasom te a tipikus idióta "júzer-lúzer" vagy!!! Szarrá dolgoztatod a bekôtôs embereket, hogy neked ide kell kábel meg oda kell kábel, elbasz ott neked 3-4-5 órát, és akkor még ráadásul el is költözöl idén!!! Hát GRATULÁLOK!!! Miért nem csináltad meg te amit akarsz és hagyod, hogy a szerelôk normális emberekhez is be tudják kötni a netet idôben? Én a falba behúzott behúzó dróttal várom ôket és NEM TUDNAK ideérni az ILYENEK miatt mint TE!!! Eszem faszom megáll!! Gondolom te közben karba tett kézzel mutogattad mit hova tegyenek, meg kössenek!!!
[ Szerkesztve ]
-
poli27
veterán
A másik tv-n jó az analóg?Próbáld meg másik ágra tenni az osztón,hátha rossz az a kimenet, esetleg akár a is lehet a baj tv tunerje rossz, vagy régi nagyon a tv és egy sávot nem lát,ilyen is van nagyon régi tv-nél.!Milyen tv? Ha a másikon jó az analóg próbáld megcserélni a 2 tv-t.
[ Szerkesztve ]
-
bpx
őstag
#2109,#2110:
az infrastruktúra: ez egy százéves vályogház, semmi ilyesmi kábelezés nincs kialakítva (és már nem is lesz, mert idén költözünk)
az optika egyszerűen bejön a szobába az egyik sarokban a plafonon egy fúrt lyukon keresztül, bele a ZTE modembe
abból megy 3 méter koax egy elosztóig, ami az első TV háta mögött van, és 3 felé megy tovább:
- egyik megy az SD boxba, max. 1m hosszú (onnan meg SCART az első TV-be)
- másik közvetlenül az első TV-be, max. 1m (ha esetleg nem jó a digitális, analóg azért legyen)
- harmadik megy a másik szobába a másik TV-hezez mind most lett csinálva bekötéskor a digis szerelő által
kábel megy a fal mellett, bútor mögött, erre a pár hónapra nem számít...tehát az optikától az első TV-ig van összesen max. 4m kábel és közben 1 db elosztó
no közben ellenőriztem + próbálgattam még kábeleket, csatornákat...
az a 36 csatorna ami van, az tökéletes
írtam ugye az S sávot, hogy ott nagyon gyenge, no ez sem teljesen igaz
az S06-on a Nóta TV, S07-en az ATV megint csak tökéletes, de a többi túl gyenge
a C05-C12 közti csatornákat (m1, m2, duna) is láttam kézi keresésnél, de ezek is értékelhetetlenül gyengék, míg a többi megint csak tökéletes ebben a sávban[ Szerkesztve ]
-
explorer68
tag
Te csináltad a kábelezést vagy legalább tudod, hogy csillagpontosan vagy sorosan van kötve a koax hálózat? Ha sorba kötés, akkor elhiszem hogy rossz! Nekem csillagpontos bekötésem van fent a padláson bejön a JUPÍSZÍ és onnan egy osztóval 8 helyiségbe. Elég jó a kép nincs rá panasz, remélem a DIGI-vel sem lesz másképpen!!!
-
bpx
őstag
az analógon 36 csatorna jött be most
van ugye ez a C meg S "tartomány"
az S-ben levő csatornák olyan gyengén jönnek, hogy a TV magától meg sem találja őket
kézzel végigmentem rajta, ott vannak azért, de a kép minősége kb. olyan mintha antenna nélkül akarnám nézni a földfelszíni sugárzást (hangyaháború)
akkor még a linken például a közszolgálati csomag kiosztása C5-C12, itt például semmi nincs, pont ez a fájó pont, mert a box nélküli TV-n ezeket szeretnék nézni (m1, m2, duna), és ezeket abszolút nem találja sehol a TVsaját box nincs, arra alkalmas TV nincs, HBO előfizezés sem
amit adtak boxot abban van valami kártya, saját box működne anélkül is, jól értem?[ Szerkesztve ]
-
poli27
veterán
Analógba 61-62 csatorna van! Nem tud kevesebb lenni sehogy se ! [link] Ha fagy a box ki kell cseréltetni, vagy használj saját boxot, vagy arra alkalmas tv-t ! Feltéve hogy nincs HBO előfizetésed. A box ingyen van nem kell érte fizetni, szóval ha nem jó, vagy nem tetszik lehet sajátot használni.
-
SirKero
őstag
Nekem ma cserélik szintén fagyás problémák miatt
Már mindent ki találtak ( fali csatalakozó rossz ha nem az akkor a vezeték stb. ) kíváncsi vagyok ez meddig bírja az első fagyásig
Egyébként az számít,hogy minden este áramtalanítva van ?Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
bpx
őstag
kedden kötötték be, net hibátlan, a TV-hez kapott SD box viszont napi 3-4-szer fagy, kép megáll, semmire nem reagál, csak az áramtalanítás segít
lehet sűrűbben is csinálná, de csak este nézzük
reggel garantált, hogy a boxot áramtalanítani kell, mindegy hogy hagytam hogy menjen (kép megáll ahol tartott, 0 reakció), vagy standby-ba kapcsoltam (sehogy nem tudom visszakapcsolni)
szerelők megadták a telefonszámukat, hogyha 1 héten belül gond, akkor hívhatjuk őket is, kíváncsi leszekmásik dolog: ok, hogy jön a digitális mellett az analóg adás is, de ott a 83-ból vmi 32 csatorna van, azt azért nem gondoltam volna
és pont nagyrészt pont azok hiányoznak, amelyikeket szeretnénk a másik TV-n nézni
no mindegy, kérünk még 1 boxot, +300 Ft/hónap
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Videós, mozgóképes topik
- Witcher topik
- Cyberpunk 2077
- Mobil flották
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest