Új hozzászólás Aktív témák
-
club1
veterán
Sajnos csak standard, mini és micro sim van a csomagban. Ellenben én utoljára novemberben vettem Tele2 sim-et, így lehet rá egy halvány esély, hogy az idei csomagban már van nano is. Jövő héten veszek egyet, és visszajelzek.
Ha magyar számot hívsz Horvátországban, akkor az egyrészt neked jó drága lesz (mert nemzetközi hívásnak számít horvát mobilszámról, ha jól rémlik valahol 4 kuna/perc körül), másrészt a fogadónak is fizetnie kell az EU-s hívásfogadási díjat. Utóbbi idén olyan 20 Ft/perc körül alakul. A Vodafone új RED csomagjaiban illetve a prepaid előfizetőinek május eleje óta ingyenes az EU-n belül fogadott hívás (már ha bekapcsolják ezt az új opciót). Ha magyar mobilról hívjátok egymást, a hívónak az 75 Ft/perc körül lesz (kivéve új Vodafone RED csomagok), a fogadónak a már említett 20 Ft körül. Természetesen ezek az árak akkor élnek, ha a roamingolónak nincs valami egyéb fizetős roaming csomagja (amiben előre kifizetett jó sok percnyi roaming hívásdíjat). -
koma106
senior tag
Nagyon jó hír. Köszönöm a választ.
Annyi kérdésem van még, hogy nano SIM méretűt tudok venni (vagy univerzális/kitörhető SIM van minden csomagban)?
Négyen megyünk, nem vennénk az összes telefonra horvát SIM-et. Láma kérdésem az, hogy ha erről a SIM-ről hívok egy magyar szolgáltatós (de horvát hálózatot használó) telefont, akkor a hívott félnek van költsége? Vagy ez magyar szolgáltató/csomag függő?-
-
club1
veterán
Semmi igazolványosdi nincs. Az első INA kúton szoktam őket megvenni, indítok róla egy hívást az egyik saját telefonra (nem kell felvenni). Ekkor választja ki az ember kapcsolattartásra az angolt, ennek ellenére hamarosan jönnek a horvát nyelvű sms-ek. Amelyikben benne van a 3GB szöveg, utána szabad csak bekapcsolni a mobilnetet. (Én egyszer rögtön a hívás után bekapcsoltam, és elég hamar elneteztem a 10 HRK-t.) Még annyi, hogy ahol nincs saját netjük, ott lehet roamingolni vele a T 2G hálózatán (külön költsége nincs). Ehhez viszont be kell kapcsolni az adatroamingot, ha viszont határ közelébe mentek, inkább ne, mert ilyenkor a szlovén/magyar/szerb/olasz/bosnyák hálózatra is simán rámegy.
-
koma106
senior tag
WOW. Köszönöm a gyors választ, elég jó ajánlatnak tűnik. Csak hogy jól értem-e:
50 HRK, benne:
3GB adatforgalom
1000 perc beszélgetés horvát mobilhálózatokon belül (ezen felül, ha pl. magyarországi számot hívok, akkor a 10HKN keretből fizetem a kapcsolási és a percdíjat.)Azt látom, hogy sok helyen árusítják. Van valami feltétele a vásárlásnak? (Magyar személyivel lehet (ha kell) szerződni?)
[ Szerkesztve ]
-
-
koma106
senior tag
Sziasztok! Június első hetére keresek Horvátországi prepaid SIM-et (nanoSIM), kedvező mobilnettel (500-1GB) és percdíjakkal. Van javaslatotok? A Tele2 oldalát nézegetem, de egyelőre az angol nyelvű verziót sem találom. Van már valami nyári ajánlatuk, vagy ezek közül érdemes szemezgetni. Esetleg más szolgáltató? Előre is köszönöm.
-
-
tgbrfv
tag
Szlovén mobilnetre tudtok ennél olcsóbbat:
(kártya 9 eur, ebből 5 eur egyenleg, 30 napra 2 GB 10 eur)
Kösz
-
enduser
csendes tag
Sziasztok,
végigböngésztem a 600 hozzászólást, de még mindig nem világos a számomra:
Ha itthon veszek egy kártyafüggetlen okostelót - Samsung Galaxy S4, vagy Nokia Lumia 930 vagy LG D802 lenne esélyes - tudom-e használni az USÁban, valamelyik ottani szolgáltató SIM-jével?Ha ezek nem, akkor mi az az okosteló, ami mindkét földrészen használható (helyi SIM-mel)?
Ingázom fél évenként, és szeretnék egy Skype/Rynga/Viber képes, GPS-es telót, ami szépen fényképez... (lol, igen, 3 az 1-ben)Samsung S4 adatok: http://www.gsmvonal.hu/mobiltelefon/35708-samsung-i9505-galaxy-s-4-16gb-white-feher-akcios
Nokia Lumia 930: http://www.gsmvonal.hu/mobiltelefon/42275-nokia-930-lumia-akcios
LG : http://www.gsmvonal.hu/mobiltelefon/37623-lg-d802-g2-16gb-akcios
Az a tapasztalatom, hogy a kint vásárolt T-Mobilos okoskám (egy 10 dolláros ZTE http://www.phonearena.com/phones/ZTE-Zinger_id8986 az itthoni T-Mobis Domino kártyával NEM működik, pedig nagyon reménykedtem benne.
Végül is, mi az összefüggés a frekvenciák és a szolgáltatók között? A fenti 3 teló az összes freki számot hozza, ennek ellenére vannak kétségeim... Segítsetek! Előre is köszönöm.
-
zichie
senior tag
Nekem korábban volt ilyen kártyám és az online felületen felkínálta a lehetőséget, így mennie kell az 5 eurós induló egyenleggel. A kártyát soha nem töltöttem, az induló 5 euróval ment.
Gyakorlatban nem éltem az 1gb-s csomaggal, mert másfél év alatt háromszor egy napot voltam az osztrákoknál, így nekem jobban megérte az 1cent/mb, mivel egy nap alatt 100 megát sem használtam, viszont mobilnet kellett.[ Szerkesztve ]
-
Pavua
csendes tag
Sziasztok, segítsetek légyszíves ausztriai mobilnettel kapcsolatban:
ha megveszem a 5 eur-ért a sim kártyát:
https://www.yesss.at/diskont-shoppen.phpakkor az azon lévő ajándék 5 eur értékből tudok 4 eurért venni 1 gb mobilnetet? (plusz feltöltés nélkül)
https://www.yesss.at/tarife-wertkarte/zusatzpakete/7/111vagy ez nem így van? Vagy tudtok néhány napos kiránduláshoz ennél olcsóbb mobilnet megoldást?
köszi
-
mmdms
addikt
Hahó!
Pár napja ha hívást akarok kezdeményezni, mindig azt írja a teló hogy roamingol. Miért írhatja ezt, és eddig miért működött minden gond nélkül? Kevés lehet mostanában a térerő, és másik szolgáltatóra áll át? NettoCom-os kártya.
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
cbmfan
senior tag
ebayen vettem két indiai Airtel sim kártyát 1-1 centért, ingyen postával (pozitív értékelés gyűjtés). van értelme használni itt, vagy jó lesz dísznek polcon?
[ Szerkesztve ]
Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo
-
addikt
Tapasztalatok Olaszországból: vasárnap érkeztünk Velencébe. Csak a Tre volt nyitva a szolgáltatók közül. Benzinkúton esélytelen Sim kártyát venni, mert nincs. A tre (tre.it) 10 perc volt a vásárlás, személyigazolvánt kértek, szerződés aláír... Adtak nano simet szerencsére, telefon újraindítás és működött a net. 13€ volt. 3GB net ingyen LTE opció. Hónap végén lejárt a 30 nap, ezért újraindult a 3 GB és levont a kártyáról még 5€-t. Szóval valójában 6GB ha jól fogja ki az ember 13€-ért. A hátulütője, hogy bizonyos helyeken alig van hálózat és átáll a TIM szolgáltatóra, ott nincs net (csak baromi drágán csomag függetlenül, szóval nincs). LTE csak nagyobb városokban (Ferrara, Firenze, Róma). Az utakon stabil 3G a hegyekben néha elment a térerő.
Eladó szerint ez a kártya csak internetre jó, FaceTime hibátlanul ment rajta.
Ha nem vasárnap megyünk, akkor valószínűleg a TIM-nél veszek kártyát.
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
kuksa90
őstag
3 Gb-ban gondolkoztam, igen, utána akadtam a bonbonra. Ott vettem egy simet, ami 20 kuna - ez egy kopasz sim. Erre kell a bon80- as feltöltő, ami tényleg nem nyolcvan, hanem 88 kuna. Ez összesen 108 kuna, és 5 Gb net durván négy és félezerért...aztán ha visszaértem, mehet az egész a qkába - így értettem a bebukást.
»» Ulefone armor 22««»» MI 8 PRO 8/128 EUdev 20.9.4««
-
club1
veterán
Azt írtad, hogy minimum 3 GB-ban gondolkodsz, később meg 5 GB-ot írtál. Annyira nehéz lesz előfizetni egy 20 kunás start paket-el, a kártyához minimum szükséged van egy 88 kunába kerülő 80-as bónra. Ha meg csak kipróbálod a netet a start paket-el, az drága lesz (0.88 HRK/MB).
-
club1
veterán
Azért a 108 kuna nem 700 Ft. De jó is lenne, rögtön dupla annyit innék az Oziujskóból...
Pont a 900 MHz miatt nekik van a legjobb lefedettségű 3G hálózatuk (mint nálunk a Vodafone-nak). Ráadásul a turistákkal sűrűbben megáldott helyeken DC HSPA is előfordulgat. HT térkép. -
kuksa90
őstag
Akkor nagy baj nincsen... sajna egy hónapnál kevesebbre megyek, max bebukok 700 Ft-ot a kártyával.
Annyit tudok, hogy a 900 mHz jobban terjed, mint a nagyobb frekik... használható azért vajon? Mondjuk HD online streamet nem tervezek.»» Ulefone armor 22««»» MI 8 PRO 8/128 EUdev 20.9.4««
-
club1
veterán
1., Csak 30 napra szólnak a csomagok, a 90 nap a kártya rendelkezésre állása 160 kunánál kisebb bónnal feltöltve. (160 kunással 1 év.) Az 5 GB-os csomag ára 30 napra 90 kuna, az első feltöltésre 50% kedvezményt lehet a honlapon leírtak alapján kérni.
2., A HT 3G hálózata főleg 900 MHz-es, Zágrábban és még néhány nagyobb városban van 2100 MHz. -
kuksa90
őstag
Én megvettem visával a kártyát - elvileg díjmentesen küldik pár napon belül. Ha kiérek, akkor az első útba eső tisakban veszek egy bon80-at, és a magyar leírás alapján hívok egyet, és küldök két SMS-t, majd az utolsó számon felhívom őket. Ennyi...elvben 90 napra 5 Gb.
Ha a teló hülyeségeket olvasna, itt az apn beállítása is:
3G Frequency – 2100mhzName: BonBon Internet
APN: web.htgprs
Proxy:
Port:
Username:
Password:
Server:
MMSC: mms.bonbon.com.hr/servlets/mms
MMS Proxy: 010.012.000.004
MMS Port: 8080
MCC:
MNC: 1o
Authentication Type:
APN Type: default,supl
APN Protocol:
APN Roaming Protocol:[ Szerkesztve ]
-
club1
veterán
Jónak tűnik, főleg hogy a HT hálózatát használja. Ami kérdéses, hogy a csomag összeállítása és aktiválása hogyan is történik. Mert a díjtáblázatban a hívás/sms/adat vagy-vagy választható egy adott feltöltési bónhoz, az alap szolgáltatáson felül minden elég drága (horvát viszonylatban). De másfél hónap múlva újból mennem kell hozzájuk, akkor kipróbálom...
-
kuksa90
őstag
Köszi.
Találtam egy bonbon névre hallgató csomagot: húsz kuna a kártya, és további 80 kunáért tudok csinálni 5 Gb netet...elsőre nekem jónak tűnik.»» Ulefone armor 22««»» MI 8 PRO 8/128 EUdev 20.9.4««
-
club1
veterán
A horvátok jellemzően júniusban jönnek ki a nyári akciós ajánlatokkal. Ha korábban mész, még mindig a Tele2 smart vagy az újabb totalna feltöltős csomagja tűnik a legjobb választásnak.
Ja, a horvátoknál nincs voip korlátozás, viszont helyenként eléggé túlterhelt a mobilnet hálózatuk. Azaz online beszélgetésre nem mindenütt jó, az üzenetkezelésre viszont mindenütt megfelelő.[ Szerkesztve ]
-
kuksa90
őstag
Sziasztok!
Csak hogy visszataláljak...nyárra, horvátokhoz kb 3 Gb nethez mi a legjobb választás? Melyik szolgáltató engedi a Whatsapp, viber, telegram használatát?
-
generic
senior tag
Angliában milyen szolgáltatót érdemes választani, amivel olcsón lehet Magyarországra telefonálni?
-
St3ven
addikt
Sikerült itt már valakinek feltöltenie a yesss! egyenlegét? Nekem eddig egy kártyát sem fogadott el a háromból.
[ Szerkesztve ]
Van élet a Facebook és Twitter után? - https://logout.hu/bejegyzes/st3ven/mastodon.html
-
addikt
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni!
Olaszországba utazunk egy hétre és szeretnénk használni mobilinternetet. Hogyan működik arrafelé a dolog?
Autóval megyünk, megállok egy benzinkúton kérek egy kártyát és a leírást követve aktiválom a kártyát, vagy más eljárást kell követni?Valakinek konkrét tapasztalt, árakat érintően is?
Előre is köszönöm a segítségeteket!
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
grafikus17
senior tag
Eltörölné a roaming díjakat az MSZP!
Az MSZP alelnöke vállalhatatlannak nevezi, hogy a szakminiszterek tanácsa egy előterjesztés szerint az idei év vége helyett csak három évvel később számolná fel az unión belül a mobiltelefonos barangolási díjakat, miközben az Európai Bizottság és az EP már megállapodott a kérdésben - közölte a politikus.
A halasztást javasló előterjesztés szerint a piac szereplőinek több idő kell az új körülményekhez való alkalmazkodásra.
ge@i szolglátatóklPoco X6 Pro
-
csibe1
addikt
Üdv!
Szereztem egy Vecton SIM kártyát, és aktiváltam hozzá ezt a csomagot.
A Vectonosok saját hálózaton 5000 percet beszélhetnek egymással.
Azt tudja valaki, hogy ez pontosan miként működik?
Akkor is megy a dolog ha az egyik fél Ausztriában van a másik meg otthon, és ha mindkettő otthon van?" Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
Gaba#10
csendes tag
Üdv!
Szeretnék kiköltözni párommal Angliába, és az érdekelne, hogy ott milyen kondíciókkal tudnánk telefont vásárolni. Kizárólag ottani használatra kellene (főleg egymást hívnánk, illetve 1-2 ott élő ismerőst maximum). Az itthoniakkal netről skype-on beszélnénk úgyis, szóval az a része nem érdekes, hogy hazatelefonálni tudnánk-e és mennyiért.
Próbáltam utána nézni a dolgoknak. Találtam ezt a "3" elnevezésű szolgáltatót(?) ahol lehet venni készüléket feltöltőkártyával, és ezt tűnt a legkorrektebbnek. Nem tudom, erről tud valaki esetleg valamit?
Köszönöm a válaszokat előre is.
-
club1
veterán
válasz Arolotifar #940 üzenetére
Én Vodafone Holiday Line nevű sim kártyát kaptam csak náluk. Nem olcsó mulatság, 70 líra maga a kártya 50 líra egyenleg van rajta, utóbbiból 2 GB net és 6-7 haza küldött sms jött ki.
-
Arolotifar
őstag
Sziasztok
Törökországban milyen feltöltős csomagot tudnátok ajánlani netezéshez?
"Jobb, ha azért gyűlölnek, ami vagy, mintha azért szeretnének, ami nem."
-
club1
veterán
Szinte az összes magyar sim-el lehet netezni az EU-n belül.
Ha úgy érted, hogy roaming nélkül, szerintem olyan nincs. Én is sokat járok külföldön, ezért kétkártyás LTE-t is tudó telefonom van. Ebbe aztán minden országban megveszem a legolcsóbb nettel bíró helyi feltöltős kártyát (lehet az csak adatkártya vagy beszédcélú is mobilnet opcióval) és azt használom a hazai sim kártyám mellett netezésre. -
generic
senior tag
Van esetleg olyan sim kártya, amivel lehet netezni eu-n belül? A következő fél éven 8 országban fogok megfordulni, kéne internet telefonra.
-
zichie
senior tag
Nekem a yesss applikációra a Play áruház ezt írja: "Ez az elem nem áll rendelkezésedre a te országodban."
Próbáltam korábban osztrák ip címről is, de úgy sem sikerült telepíteni. Neked hogyan sikerült?
Nekem pár napja tiltották le a kártyámat. Két hete voltam Bécsben, akkor szerencsére még ment. Így a kártya feltöltés nélkül 12+3, azaz 15 hónapig volt használható.
Kaptam egy ilyen üzenetet:
"Lieber yesss! Kunde,
Ihre Karte wurde deaktiviert, da Sie innerhalb der letzten 12 Monate nicht mehr aufgeladen haben. Bitte laden Sie zur Aktivierung Ihrer SIM-Karte Ihr Guthaben wieder auf, da andernfalls in Kürze die Rufnummer gelöscht wird.
Ihr yesss! Team"[ Szerkesztve ]
-
St3ven
addikt
És működik!
Ráadásul van yesss! alkalmazás is, úgyhogy itthon a saját készülékkel, a yesss! SIM használata nélkül lehet a roamingot is kikerülve osztrák árakon sms-ezni.
Amúgy jól értem, hogy szerződéssel még kedvezőbb tarifák is elérhetők?
Van élet a Facebook és Twitter után? - https://logout.hu/bejegyzes/st3ven/mastodon.html
-
törölt tag
Sziasztok. Letezik meg az aldi talknal az 5GB-os internet csomag? Ez a nemet oldal eleg nehezkes nekem...
-
marcsivazze
újonc
Sziasztok! Remélem tudtok segíteni! Van egy Angliából származó three-s telefonom amiben előfizetéses sim volt de már nem aktív.Szeretném kifüggetlenitetni amit a honlapon elvileg lehet is,viszont a kérdőív kitöltése után külden(né)nek egy sms-t.Azt lehet más számra is kérni? Vagy lehet egyáltalán így is függetleniteni? Esetleg egyéb lehetőségről tudtok? Köszi
-
St3ven
addikt
Köszi srácok!
Ott nincs olyan, mint itthon, hogy telefonon aktiválni kell, meg levelet visszaküldeni az adataimmal vagy ilyesmi?
-
zichie
senior tag
Yesss! classic csomag, ami feltöltés nélkül elméletileg egy évig él, de gyakorlatilag egy év után elfelejtik letiltani, így tovább is. Én osztrák hálózaton mobilnetre használtam, itthon sms küldésre. 5 euro a sim kártya, ennyi egyenleg van rajta, Hoferben lehet csak kapni.
[ Szerkesztve ]
-
St3ven
addikt
Sziasztok!
Ausztriában milyen feltöltőkártyás csomagot lenne érdemes vásárolni?
A cél, hogy a kinti pár napos használat után második kártyaként itthon roamingolva tudjak vele alkalmanként magyar számra sms-t küldeni.
Havi fix költsége ne legyen, mobilnet nem érdekes.
-
nbukta77
addikt
Hi. Gyors kerdes. Aldi talk- os kartyaval otthon tudok telefonalni? Koszi
„ Az a penz amit nem koltesz el az olyan, mintha nem is lenne “
-
generic
senior tag
Van olyan magyar elofizus csomag, aminek a net csomagjat lehet kulfoldon is hasznalni felar nelkul? Kinn csak netre van masik simem a teledonban. De eleg kenyelmetlen mimdig cserelgetni.
-
zichie
senior tag
"A megosztás androidos telóba betett sim kártya majd wifi megosztás bekapcs lenne."
Na pont ez a tiltott az O2-nél! Több helyen olvastam, hogy a tethering tiltott. Gyakorlatban persze nem próbáltam ki, hogy tényleg tiltva van-e. Itt azt írják, hogy csak iOS esetén van tiltás, android esetén nem, de én nem kockáztatnék az O2-vel.
Vodánál ez nekem gond nélkül ment, így gyakorlatban láttam működni. Androidos telóval osztottam a netet egy tabletnek.[ Szerkesztve ]
-
zichie
senior tag
Akad jópár MVNO szolgáltató is: http://cs.wikipedia.org/wiki/Mobiln%C3%AD_oper%C3%A1tor
Ezek közül az OpenCall, amit több helyen láttam. Ez a virtuális szolgáltató a Voda hálózatát használja, de az 500 megás csomag drágább, mint a Vodánál, viszont 299 koronáért van 1GB. A kártya 200 korona, ennyi egyenleg is van rajta, így fel kell tölteni egyszer, hogy be lehessen aktiválni az 1GB netet, így viszont az össz költség már 400 korona, amiből 101 korona marad az egyenlegen. 200 korona a legkisebb feltölthető összeg. Ennek kártyának az érvényességi ideje csak fél év feltöltés nélkül. -
tomatos
aktív tag
Ez jó lehet? http://www.o2.cz/osobni/en/internet/355490-prepaid_ivm.html
A megosztás androidos telóba betett sim kártya majd wifi megosztás bekapcs lenne.
[ Szerkesztve ]
Ha nem írnék vissza 24órán belül adatok közt megtalálod a számom! Viberen üzenetekre is válaszolok! Email címemet használhatod Hangoutsnál!
-
zichie
senior tag
Ha beleférsz az 500 megába, akkor ez tűnik jónak, mint adatkártya: http://www.vodafone.cz/predplacene-karty/#datove-karty A "Datové karty" fülre kell kattintani a "Vyberte si z dalších předplacených karet" rész alatt.
Ez 249 koronából kijön, de ha nem adat kártyát veszel, hanem hang alapút, akkor ott be lehet aktiválni 48 órára 500 mega netet. Itt a kártya 200 korona, az opciós net 75 korona. Ez olcsóbb és még 125 korona marad is a kártyán, amit később fel tudsz használni, ha 10 hónapon belül újra Csehországba mész, de felhasználható pl. tömegközlekedési jegy vásárlásra is. A Vodánál a net megosztás (tethering), voip (sip, mobilevoip) gond nélkül megy, nincs korlátozás. Ezt gyakorlatban próbáltam ki, amikor kint voltam. Nekem nem adat kártyám volt, hanem hang alapú opciós nettel. A "Můj Vodafone", azaz az online felületen mindent be lehet állítani és van angol nyelv. Nekem Karta pro Patru kártyám volt, amihez alapból a 60 mega/hét volt beállítva és az első 60 mega ingyen volt. Ezt az online felületen (Můj Vodafone) át lehet állítani a két napi 500 megásra, de vélhetően kérésre ezt már a Vodafone shopban megteszik. Az online felületen (Můj Vodafone) történő átállítást követő aktiválás kb. 5-10 perc. Azt sajnos nem tudom, hogy mi van, ha elfogy az 500 mega. Nem tudom, hogy lehet-e újabb 500 megát aktiválni 75 koronáért. Ezt érdemes megkérdezni a Voda shopban, ahol megveszed.
A cseh Voda honlapjának van angol nyelvű változata is, de ott csak jóval drágább csomagok vannak. Ha esetleg nem a Vodát választod, akkor az O2-vel arra kell figyelni, mert tudomásom szerint ott tiltott a tethering azaz a netmegosztás.[ Szerkesztve ]
-
tomatos
aktív tag
Sziasztok! Csehországban csak mobilnetre feltöltős kártyának milyet javasoltok 500MB-1GB net hotspotot viszek?! 2 napra kell összesen Köszi
Ha nem írnék vissza 24órán belül adatok közt megtalálod a számom! Viberen üzenetekre is válaszolok! Email címemet használhatod Hangoutsnál!
-
zichie
senior tag
Ha eseteleg későbbiekben visszamész Egyiptomba, akkor ott el tudod használni, ha nincs időlimithez kötve.
Más... Sajnos a külföldi mobilszámokra is igaz, hogy újra kiosztják őket. Nekem Csehországban egy "sáros" Vodafone-os számhoz sikerült jutnom. Kint használtam és megmaradt az egyenlegen több, mint egyharmada, ami jó lett volna arra, ha eseleg 10 hónapon belül újra Csehországba megyek pár napra, akkor lesz mobilnetem és nem kell új kártyát vennem. Július óta nem látott cseh hálózatot a kártya, itthon hetente kétszer aktiválom a sim kártyát pár percre, nehogy a szolgáltató letiltsa, mert azt látja, hogy nincs használva. Nemrég kaptam egy 9-essel kezdődő számról cseh nyelvű smst, ami szerint a CZShare szolgáltatásomat meghosszabbították. Emiatt le is voltak 50 koronát. Én ilyen szolgáltatásról nem is tudtam és soha nem rendeltem meg. Sikerült kinyomoznom, hogy vélhetően valaki korábban megrendelte a szolgáltatást, ami automatikusan 200 nap után megújult. Aki megrendelte, az lehetett a szám előző tulajdonosa, akinek a megszűnt számát a Cseh Voda újra kiosztotta nekem. Emiatt csak annyi egyenleg maradt, hogy pár megabájt netem lenne egy napra, ha kimennék.
Az 50 korona végül is nem akkor összeg, hogy megpróbáljam visszaigényelni. A magyar Vodafone szóba sem áll velem, mivel a kártya cseh, de ez érthető is.[ Szerkesztve ]
-
regos
tag
üdv
kérdésem lenne,nem nagyon vagyok otthon a témában.
Egyiptomi nyaraláson vásárolt Vodafone internetkártyán maradt még 1GB adatforgalom.
Felhasználhatom itthon a tabletemen,telómon?
2Gb volt 10 Euró ez jó árnak számit az itthonihoz képest?
esetleg ujratölthetem itthonról vagy csak a hazaiakat lehet?
köszönöm a válaszokat
üdv -
vizslakutya
senior tag
Lengyelországban tudom ajánlani a Play kártyát netezésre,16 zloty a 2 gigàs adatcsomag,amit 14 napig lehet használni.
>vizslát mindenkinek<> Xiaomi Redmi Note 13 Pro<
-
Glober
csendes tag
A mobilnet nem volt szempont a kérdésben.
10 euro = 3000 + néhány forint, azaz 30 forintos roaming percdíjat kapsz, ha előre "elköltöd" a 100 percet - és cserében külföldi a telefonszámod, azaz itthonról drágábban hívhatnak.
Ehhez képest a 39 forintos egységes percdíj bőven lehet jó, hazai telefonszámmal (egészen addig, míg kb. 75 percet nem beszélsz). Szóval "attól függ", mennyit használod.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kuponkunyeráló
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5491 27% 14" FHD IPS érintő i5-8400H 16GB DDR4 256GB gar
- Bomba ár! Dell Latitude 5510 - i7-10G I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 7591 2in1: i7-10GEN I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- LG monitorok
- Bomba ár! Dell Inspiron 7391 2in1: i7-10GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest