Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
"A MIUI felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait"
Új hozzászólás Aktív témák
-
csongi
veterán
válasz
Viktor0610 #6399 üzenetére
Huawei Nova y70 be benne vannak. Tegnap neztem kezembe.
-
-
csongi
veterán
Ugy tunik a redmi telefonokbol kimarad ez a szolgaltatas. Valami korlatozas mentes romot kell felhuzni a vegen.
Ilyen EU dev romok leteznek meg?
Vagy minden alapja Chine.? Ha abban nincs benne akkor szivas.
Volt korabban mar errol valami bejelentes, hogy egyes szolgaltatasok a felsobb keszulekek kapjak meg. Ez is az lett.
Lehet Huawei lesz a vege, ha ezt igy akarjka jatszani. :D -
Fall-N
veterán
válasz
Viktor0610 #6391 üzenetére
Redmi Note 7-nél is kekerült a 12.5-tel.
-
-
Landsmann
addikt
Lehet nem a MIUI-hoz kapcsolódik, de ugyanaz a program miért más más-más telefonon? A Google térképről van szó. Redmi 6-on nincs hozzá widget. Redmi 9-en csak gyorsindító widgetet lehet kitenni. Redmi Note 10 5G-n meg gyorsindító widget, meg a közelben lévő utak aktuális forgalmi adatait mutató widget. Ez utóbbi nem régi funkció, kb 3 hete olvastam róla, a tegnapi frissítés után jelent meg a Note 10 5G-n. Másik kettőn nem, igaz Redmi 6-hoz nem volt Google térkép frissítés, de a Redmi 9-en igen. Nem hinném, hogy egy widget hardwerfüggő lenne.
-
csongi
veterán
válasz
Viktor0610 #6391 üzenetére
Semmi. Egybol beugrik az alkmahas adatokba.
Sztem is csonkolt a rom.
Csere. :).
Tokom.
Koszonom. -
-
-
csongi
veterán
válasz
Viktor0610 #6387 üzenetére
Ha hoszan nyomom atugrik az alkaazas adatokra.
-
-
csongi
veterán
Az osztott kepernyot hogyan lehet bakapcsolni?( Ket alkalmazas egymas felett a kijelzon)
Olyan mintha nem lenne benne a Romba. -
htc07
addikt
olyannal találkozott már valaki, hogy a beállításokban nem lehet megváltoztatni valamit, mert visszaáll? egyszer beállítottam az időzített do-not-disturb-ot, de mostmár nem tudom kikapcsolni, mindig bekapcsolva marad ha kilépek meg vissza.
-
crok
nagyúr
válasz
Tompika777 #6381 üzenetére
"Csak a telepítés idejére kell kikapcsolni, utána mehet vissza." -- csak a kikapcsoláskor egy valag beállítása reset-elődik a permission manager-nek mivel jól össze van drótozva.. így minden app majd kér megint egy csomó hozzáférést a rendszertől mikor elindítod.. amit azelőtt már régen megadtál (pl. hely, tárhely, stb) és pl. nem fut mikor háttérben kellene indulnia mivel egyik-másik joga közben meg lett vonva a MIUI optimalizáció ki- és bekapcsolás miatt.. fun times.
-
Tökimanó
senior tag
válasz
tomboy0013 #6379 üzenetére
A mondandómat így kezdtem :"Előre szólok ez csak az én véleményem". Nem állt szándékomban vitát nyitni ebből. Egy szóval sem mondtam olyant hogy mindenki fizessen érte. És mint a végén említettem, érdekelt hogy ki ,miért nem a fizetést válassza.
Nem az 5 perces procedúra ami számít. Ellenben ha kikapcsolod a MIUI optimalizációt abból már adódhatnak problémák egyes alkalmazásoknál, műveleteknél. Nem tudom hogy ez valóban így van vagy nincs mivel én nem kapcsolom ki. Viszont már írtak róla hogy bezavarhat a működésbe.
De tényleg fejezzük be. Mindenki másképp látja. Ez látszik a fórum társak válaszaiból is. -
tomboy0013
veterán
Nem eszem se kenyeret se egyéb hulladék dolgot és nem is dohányzom, ellenben szeretem a minőségi söröket. 1 hónapban már 1 darab jobb sör elfogyasztása is jobban megéri nekem mint feleslegesen kidobni a lóvet olyan dologra amit ingyen is megkaphatok, de akár egy jó szál házi kolbász vagy egy fél kiló sült császárszalonnára is szívesebben költök el 1800 forintot
Ki tudnám-e fizetni? Persze. Ki akarom-e? Nem ha van rá egyéb mód. De én örülök hogy az emberek zöme lusta vagy korrektebbnek érzi magát a fizetéstől, mert csak ezért tehetem meg ezt is, mert van aki fizet érte ezzel is tisztában vagyok, nem vagyok álszent nyugi.
Steamingekert se fizetek mert máshogy meg tudom oldani. Havi szinten így már egyből több mint 8000 a zsebemben marad. Mert ugye mindig ez a példa hogy csak ennyi csak annyi az ára, de ha összeadjuk a sok ennyit meg annyit az már egyből jelentősebb összeg. De persze mindenki úgy éli az életét ahogy akarja, én csak egy szemszöget vázoltam fel mivel ő azt írta, hogy nem tudja megérteni miért szórakozik valaki pár percet egy dolog megoldásával amivel éves szinten 10 ezreket tud spórolni.
Hát én pl. ezért. Na de kanyarodjunk vissza a topik témájához.
-
Fall-N
veterán
válasz
tomboy0013 #6377 üzenetére
1800 Ft a mai árak mellett semmi. Egy kenyér 600-700 Ft között van. Pár nasi nem megvételén kijön simán (egy nasi 4-500 Ft, például egy Chips 400 Ft körül van, egy Tuc Snack 350-400 Ft). Vagy hányan megveszik az élelmiszert, majd nem eszik meg, mert lejár közben a szavatosság. De ha elmész mekibe ennyi pénzből még jól sem laksz.
De ha úgy nézem, nem dohányzom (1 doboz cigi ára a YT Premium), nem iszom, így ki tudom ezt a hatalmas összeget fizetni. Pedig vidéken élek és egy pesti fizetéshez képest nevetséges összeget keresek.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Tökimanó #6370 üzenetére
Ez úgy müxik, hogy én keresem a pénzt és én fizetek kb minden kiadást a családban. Sajnos mindig akad egy 1800Ft-os semmiség, de inkább nagyobb összegű semmiségek. Ha összeadom a tv, internet, telefonok és mindenféle elektronikus fizetendőket egész szép havi fix summa jön ki.
Annyira nem volt megerőltető ez a procedúra, korábban nem okozott problémát a kikapcs, de akkor visszakapcsolom. -
Fall-N
veterán
válasz
Tökimanó #6370 üzenetére
Jól látod. Én a családi csomagért fizetek havi 2690 Ft-ot. Android TV megy róla meg jópár G account. Egész nap megy szinte, ha más nem háttérnek. Ennyit bőven megér, hogy ne kelljen a reklámokkal foglakozni. Amúgy is a YT felülete jön be, a külső alkalmazásoké nem. Az ajánló is jó eséllyel találja meg ami nekem érdekes.
-
Tökimanó
senior tag
válasz
MrChris #6368 üzenetére
Előre szólok ez csak az én véleményem. Tudom mindenki másképp látja és anyagilag is másképp áll. Én egyszerűen nem tudom megérteni hogy 1800 forintos YouTube prémium helyett miért jó bevállalni egy csomó felesleges procedúrát+ esetleges működési hiányosságot. Persze ez most konkrét esetben a Vancedre vonatkozik. Tényleg nem vitatkozni akarok, csak kíváncsi vagyok az okra.
-
crok
nagyúr
válasz
MrChris #6365 üzenetére
Visszaallithato hogy látszódjon: "legalul az automatikus kitoltes resz Alapertelmezett beallitasok visszaallitasat kell parszor megnyomni es megjelenik) de ha kimesz a fejlesztoibol eltunik megint" -- nem tudom mire kell.. de készülj fel hogy lesznek utána gondok, mint pl. jogosultság gondok (össze van gyógyítva a permission manager-el..), GMail és egyéb alkalmazásokban csatolás + megosztás gondok jöhetnek, etc.
-
MrChris
nagyúr
Az optimalizációt szeretném kikapcsolni, de nem találom, fejlesztői menü is megjelenik, de konkrétan ilyen kapcsoló nincs benne. Miként, hol lehet ezt kikapcsolni? Lányom Redmi Note9S-ében keresem.
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Nyitott bootloaderrel, de root jog nélkül, milyen lehetőség ami manapság megbízhatóan működik teljes mentésre?
Értem ezalatt azt, hogy még a készülék és az alkalmazások beállításával se kelljen foglalkozni, egy ebből történő visszaállítás után, tehát kvázi bit szinten legyen backup-olva a készülék.
Van ilyen egyáltalán, ami nem csak mese, hanem tapasztalat útján bizonyított már valakinél? -
oppo
csendes tag
Sziasztok!
Android 12 - Miui 13 alatt az FM Rádiót nem lehet bekapcsolni.
Mi lehet a gond?
Üdv. -
juve600
nagyúr
sziasztok
POCO M3 PRO 5G MTK procis telóra fastboot fel tudom tenni a Taiwan romot ? a miui tárcsázó miatt kellene
BL nyitás is úgy megy mint a Snapi procisoknál ?
-
Fall-N
veterán
A Xiaomi 12 Pro tesztben láttam, hogy más az értesítési központ, mint a Poco X3 Prómon. Mindkettő Android 12 és MIUI 13. Szerintetek be lehet ilyenre állítani vagy csak a 12 Pro tudja.
Konkrétan a hangerő és a fényerő csúszka van itt, nekem meg a fényerő vízszintes és zseblámpa ikon van helyette.
-
-
tknof1871
őstag
Üdv! Az óra alkalmazásban ébresztést akarok beállítani és akkor felugrik egy ablak. Az kérdezi, engedélyezem, hogy hívásokat indítson és kezeljen. Ezt most miért kezdte el? Mit válasszak?
-
csongi
veterán
válasz
Tompika777 #6352 üzenetére
Azon vannak.
A Samu TV sima ugy.
A Hisense nem akarja. Nem latjak egymast. :(
Garancia intezes. -
csongi
veterán
válasz
Tompika777 #6350 üzenetére
Olyan van.
De lehet Tv aludas. Hisense -
csongi
veterán
Sziasztok.
Miui 12. Smart TV-hez szeretnek csatlakozni,. Nem talalom ezt funkciot.
EU, magyar vasarlas.
Vagy masik romot kell feltenni?Egyszer a youtube valahogy automatikusan megtette.
:). -
juve600
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #6346 üzenetére
Te mikor nyitottad ?
-
juve600
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #6344 üzenetére
Egyik progi 336 órát ír a másik 168-at
Van olyan accountom amivel még sosem volt nyitva BL, azzal lehet engedné egyből ?
-
-
juve600
nagyúr
Sziasztok
BL feloldására hogy ne kelljen várni van valami megoldás ? Akár fizetős is érdekelne -
Tökimanó
senior tag
-
user26
senior tag
válasz
Tökimanó #6336 üzenetére
Régió váltás a készüléken, így instant magában, egy beállítási opcó. Ez kb nagy nulla dolog, azaz semmit nem ér. Szerintem. Max ha valami Ázsiai ország van megadva, akkor lesz egy plusz app, témák... vagy valami ilyesmi, de már az se biztos, nem tudom, mindegy, a lényeg, hogy így simán ez nem ér semmit.
Ha viszont pl egy másik régiókódú ROM -t teszel fel, ami gyári, akkor az Indiai, Indonéz régiókat javaslom, ha szabad javasolni, ezekben még van magyar nyelv, és van rendes miui dialer. (hívás, sms, kapcsolat app), ami tudja a hívásrögzítést jól.
Ha ezt szeretnéd fel tenni, akkor ehhez nyitni kell a bootloadert, e dolog nélkül csak és kizárólag azt a régiójú verziót tudod telepíteni, frissíteni, és vissza állni róla ami fut a telefonon.
Ha a gyári ROM -ról kikacsintunk, a közkedvelt xiaomi.eu álltal kiadott ROM -ra, ha létezik a te modelledre, akkor abba is eredeti, alap miui dialer van.
Ha esetleg tovább megyünk, és egy AOSP-t tennénk fel, akkor @crok Magisk témája kell, ahol meglehet ismerkedni Magisk modulokkal, és egy úgy nevezett google dialer modullal, aminek segítségével lehet hívást rögziteni, google tárcsázóból.
Én legegyszerűbben így tudtam összefoglalniHa a hívsrögzités fontos.
-
user26
senior tag
válasz
Tökimanó #6334 üzenetére
Gondolom a felvétel működik alap esetben, csak nincs hang lejátszás, mert tiltva van, vagy legalábbis korlátozás van rá...
Itt Európába be van tiltva hivatalosan azt hiszem, és pl ez miatt vannak sokak, hogy rendszert cserélnek a telefonon, mármint akiknek a hívrögzités nagyon fontos. -
user26
senior tag
válasz
Tökimanó #6331 üzenetére
Szia, android 12 miatt van, hogy ott megjelenik.
Hívás rögzités jól működik elvileg eu (xiaomi.eu) rom alatt.
Hívás rögzités jól működik, elvileg root -olt megoldással.
Hívás rögzités nem jól, vagy részben (egyik fél hallható másik nem) play store alkalmazásokkal, én amit halottam róla. -
crok
nagyúr
válasz
nullpoint #6329 üzenetére
"Például gps.conf fájl módosítása a jobb gps vétel érdekében már nem lehetséges." -- de, már hogyne lenne lehetséges hát erre lett kitalálva az un. "systemless" működés és maga a magic mount , csak ahogy te próbálod úgy nem lehet (RW-re mount-olni a /system-et és átírkálni majd elmenteni) de egy szeg egyszerű file lecserélő Magisk modulba beteszed az előre megírt gps.conf-t a megfelelő könyvtárba és jónapotkívánok, boot-kor le lesz cserélve a gps.conf-od amire akarod.
"ha akad még olyan program amivel tudsz tiltani a telefonon levő szükségtelen / kémprogramok közül" -- akár külön Magisk modul is van rá (debloater [1] [2] [3]) de egy Titanium Backup a mai napig alkalmas erre, a Swift Backup is, az SD Maid is.. fagyasztani akár az AirFrozen vagy az Ice Box is tud, az Ice Box amúgy device admin-ra állítva root nélkül is tudja ezt.. de ha már van root akkor egy terminál emulátorban su után ugyanúgy mennek az adb-ben kiadható pm parancsok amivel le tudod tiltani az alkalmazásokat.
A banki alkalmazások is megoldhatók, a Google Pay is - csak pont ezt írtam hogy oda kell rá figyelni, modulokat frissíteni, etc. de ettől függetlenül vastagon durvasokmindent meg lehet csinálni root-al, max nem tudsz róla.
-
nullpoint
őstag
válasz
zsoltip #6324 üzenetére
Mivel az újabb androidokon már szinte semmit nem csinálhatsz , hiába van root jogod, a root előnye kb. arra redukálódott hogy host fájlból blokkolhatod a reklámokat, meg ha akad még olyan program amivel tudsz tiltani a telefonon levő szükségtelen/kémprogramok közül, és root jogot kér, akkor arra jó.
Például gps.conf fájl módosítása a jobb gps vétel érdekében már nem lehetséges.
Ugyanakkor ha bankolsz akkor óriási tortúrával is szembenézhetsz ha rootolt a telefonod, mert sokaknál nem mennek a banki appok, hiába vannak rá megoldások, hol megy hol nem. (Én nem bankolok, ezt a fórumokon levők visszajelzéseiből tudom.)
-
válasz
zsoltip #6327 üzenetére
Mi nem dönthetünk helyetted. Csak te tudhatod, van-e olyan app, amit használnál és root jogosultságot igényelne.
Évekig az volt az első, hogy rootoltam a telefonjaimat. Aztán az NFC-fizetés, céges email/profil miatt leszoktam róla, plusz nem használok már olyan appokat sem, amikez ilyen hozzáférés lenne szükséges. -
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Készülék: Mi 10 ProElgondolkodtam, vajon MIUI 13 alatt, nyitott bootloader mellett, adhat-e pluszt vagy éppen mínuszt a root. Legutóbb, még Redmi 2 Pro készüléken volt ehhez szerencsém, dehát akkor még a gyártó adta ennek ki/be kapcsolási lehetőségét a menüben :)
Mi a véleményetek?
-
Landsmann
addikt
válasz
zolya1973 #6322 üzenetére
Kérdés, hogy ez a típus tényleg megtanulja amit kell, vagy amnéziás lesz mint a Redmi 6. Míg Android 8 volt rajta, tökéletesen működött. Ahogy jött az android 9, vége lett a jó világnak. Túl van byonyolítva. Nem is értem miért nem elég csak a fényerőt figyelni és ahhoz állítani a fényerőt. Régen így volt és működött is tanítás nélkül.
-
zolya1973
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem volna,hogy redmi note 11 pro 5g kijelző fényerején lehet-e valahol állítani.
Ha autómatán van akkor a sötét szobában túl sötét a napon meg egy fél perc amíg magához tér. -
egykori
őstag
válasz
mano660 #6314 üzenetére
Úgy tűnik, valamilyen ideiglenes fájlok, adatok törlődhettek, mert nekem a személyes dolgaimból semmi sem hiányzik és az appok is mind megmaradtak.
Már kezd megint növekedni, 0,3-0,4GB felrakódott a tárhelyre, úgy, hogy azóta nem telepítettem és töltöttem le semmi újat, sőt, két appot töröltem is a telefonomról. Persze, frissítések mindig vannak, lehet, hogy ekkor halmozódik a plusz adatmennyiség.
De azért megnyugtató, hogy nem csak nálam volt ilyen. Köszi. -
-
crok
nagyúr
válasz
Viktor0610 #6310 üzenetére
Mert ossze van drotozva a MIUI jogosultsagkezelovel (is) sajnos.
-
-
maglew
aktív tag
válasz
Viktor0610 #6305 üzenetére
Köszi szépen, ki volt kapcsolva, most már csatolja a Gmail. Miért okozhat ez gondot?
-
válasz
janakbacsi #6303 üzenetére
Lehet lopott.
Én kerülném. -
-
nullpoint
őstag
válasz
janakbacsi #6303 üzenetére
Kockázatos.
-
janakbacsi
őstag
Elfelejtett mi account jelszavas telefont meg merjek venni? Van reá gyógymód?
-
crok
nagyúr
válasz
janakbacsi #6301 üzenetére
Nem valtoztat. De szerintem vagy nem fuggo vagy a keszulek nem az ami.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Google Chrome
- BestBuy topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- ASUS routerek
- További aktív témák...
- iPhone 12 Red 64 GB
- Samsung Galaxy S25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 Ultra 12/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Honor Magic5 Pro 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Adatkábellel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Apple iPhone 11 128GB, Akku: 83%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest