Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gombinyó
őstag
Ezt az infót nem találtam meg róla mikor keresgéltem. Gmktec-re is ráírtam, ott a support válaszolt, hogy hdmi 2.0 csati van a gépen.
Most már mindegy igazából, a hdmi 2.1-el nem leszek korlátozva filmezés szempontjából pár évig az biztos. A 70gb-os 4k hdr anyag lejátszása közben 0-1% a cpu használat, valszeg az N100 is bőven elég lett volna nekem, de jó áron volt ez az i3as nuc is.[ Szerkesztve ]
-
Csupati
őstag
válasz Gombinyó #696 üzenetére
Ryuzen apura azt irják amugy hogy max HDMI 2.0b van rajta. És 4k 60hz et tud max az ARM5 szal sanszos hogy HDMI 2.0 lesz az.
Meg is van :On the back of the system are two USB 3.0 ports, one DisplayPort, a single HDMI 2.0 port
[link][ Szerkesztve ]
Az élet Clevo nélkül unalmas.
-
Gombinyó
őstag
Írtam, gshopperen, gshopper.com. 309 dollár és abból még lejött 30 a gshopper30 kuponnal.
Végül amúgy hagytam inkább a francba ezt a kínai nuc vásárlást és vettem egy i3-as 13. genintelasus nuc-ot. Ezen legalább tudom, hogy mindkét hdmi port 2.1 és van rá support meg gari 3 évig. -
senior tag
válasz Gombinyó #641 üzenetére
Hol találtad ennyiért? Én csak ram és ssd nélkül láttam ennyiért...
Ugyanitt keresek egy olyan mini pc-t,amin 2k-ban tudok youtubozni,valamint egy viszonylag régi,de moddolt játék a RBR elfut!
[ Szerkesztve ]
Fanatikus Fanatec^*^ rallysimfans.hu -/- 55gz1500 -/- Epson EH-Tw9400, Homatics 4k Pro, Kinhank G1
-
atiska007
senior tag
nekem egy Lenovo m720q van, abban egy 8500T proci. A hűtése hasonló, egy nagy alu platni érintkezik a cpu-val.
Ettől a hűtéstől nem lehet többet várni, nekem is alapjáraton ugyanezek a hőfokok vannak: alapjárat ~45C, terhelve olyan 71C.Ez a hűtés ezt tudja...
A venti kerregése más téma. Ha lecseréled is, max a kerregés fog megszűnni, de a hőfok pl nem fog változni.
Mittudomain!
-
atiska007
senior tag
Fogalmam nincs, hogy egy másik házba hogy teszed bele, meg hogyn tudsz rátenni egy cpu hűtőt.
Itt látszik is, van egy heatpipe, azt kellene leszedned, alatta a régi pasztát letörölni és rányomni valami jobb minőségű pasztát.
A venti csak a heatpipe-ról fújja le a meleget. Ha a heatpipe és a CPU között nem jó a paszta (kiszáradt, kevés, nem jó minőségű), akkor a cpu jobban melegszik és ez a hőfok indikálja, hogy a venti felpörögjön.Szerk.: az, hogy a monitor hátuljára van felrakva, nem kellene smmilyen anomáliát okozzon.
[ Szerkesztve ]
Mittudomain!
-
szkutyi
addikt
válasz atiska007 #686 üzenetére
Köszi a linket, jó árban van.xddd.
Szetszedtem kipucoltam, paszta friss, adtam neki szilikon sprayt...kicsit javult de nem a legjobb..az baj ha monitor hátulján fekszik, oldalt???lehet azt nem bírja?
Ha veszek egy szellős nagyobb házat, abba rakok egy vencsot. Ezt pedig leveszem, az jó lehet?vagy itt direktben a cpura kell menjen a friss levegő?köszi. -
atiska007
senior tag
AliExpress-ről, ha mindenképp cserélni akarod.
De előtte lehet egy újrapasztázás is sokat segítene (jobb hőeloszlás, és a ventinek nem kell ennyit dolgoznia.)[ Szerkesztve ]
Mittudomain!
-
szkutyi
addikt
Sajnos nincs a matrica alatt semmi:/ nem merem le feszíteni a ventilstort nehogy törjön....így befujtam amennyire tudtam, össze raktam, mintha eltűnt volna a hang és 10 fokkal hűvösebb is....de ez nem megoldás....itt valami nem ok..:/
Nem tudom honnan és milyen rendeljek hozzá. -
-
azbest
félisten
Lehet, csak belement a por.
a fém fedél csavarjait kitekerve valsz ki lehet emelni a lapátos-mágneses részt és kitörölgetni a port belőle akár valami alkoholos fültisztítóval. Aztán befújni szilikon sprével, mert az csúszósra szárad meg és nem ragad bele por. Anno thinkpad t61-ben többször sikerült így felújítani a ventit, mielőtt tényleg tönkrement.
Nem csír, nem olaj, nem wd40 zsírtaszító változat, hanem szilikon spré.Talán cn60 radial vagy blower fan vagy hasonló néven lehet amúgy. A google nem nagyon dob találatot 5v 0.1A (0.5w) fajtára. Ami hasonlónak tűnik, az 1.1W [link] más fordulatszámú lehet. Már a neten találtam miko-fan md5008hs képet olyanról is hasonló gépben, amire 0.25A van írva, szóval lehet az is jó. Az enyémben nem tudom milyen van, nem néztem még.
[ Szerkesztve ]
-
brugo
aktív tag
-
rgaspar
csendes tag
Sziasztok!
Fejlesztői gépnek szeretnék MiniPC-t, lehet eleve hülyeség amit gondolok, de ezért is vagyok itt
Paraméterek
- kis fogyasztás
- Win 11
- Visual Studio
- DockerÜdv
R -
szkutyi
addikt
Sziasztok!
Tbao t8 minipc-ben elkezdett kerregni a vencso...gondolok csapágyas...gyönyörű...3 hónapja megy
Mit tudnátok ajánlani?köszi.
-
veterán
Gyárilag biztosan nem 35W-os tápegységgel adták, hogy a nepper most milyen tápegységgel árulja a használt cuccot, az csak az arcán lévő bőr vastagságától függ
Nekem a 8600T processzoros miniPC-hez 90W-os tápegységet adtak.
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
brugo
aktív tag
Nagyon Köszönöm, hogy felvilágósitottatok !
-
azbest
félisten
csak te nem érted. Ahogy már korábban írtam, a proci tdp -t írják a különböző modelváltozathoz, nem a gép fogyasztását. Az általad is linkelt HP oldalon lejjebb van, hogy milyen tápegységekkel szállítják. [link]
Kevesebb rammal valóban van hardveraprón is most néhány eladó, valamivel olcsóbban.A román webshopban meg gondolom benézték és azt írták hozzá, ami a gépen van tdp.
[ Szerkesztve ]
-
atiska007
senior tag
8500T-s gépekhez 65W-os gyári tápot adnak.
Nekem egy Lenovo 720q van, 8500T-vel, 2*8Gb ram és egy SSD.
terheletlenül olyan 10-12W-al elmegy, terhelten olyan 40-45W-ot kér, amit a gyári 65W-os táp simán lehoz.Ezekhez a gépekhez/procikhoz bőven elég és jó a 65ös táp.
Ellenben 90.000Ft vagy annyi lejben drága.
Itt HA-n találsz ilyen konfigot 50-55.000 Ft körül, azaz majdnem féláron.xlife75-től vettem én is, és mot is van egy ilyen jegelt hirdetése. Rá kell esetleg írni, tegyen félre egyet, ha van
[ Szerkesztve ]
Mittudomain!
-
azbest
félisten
eléggé hihetetlennek hangzik, mert kb dolgozni nem éri meg vele 15 ezer forintért.
Remélem nem valami kamunak dőlsz be. Ennek 10x-eséért (majdnem 150 ezer forintért) látom a 16GB ramos 256GB ssd változatot. Sérült előlapos 128GB ssd-t talátam 61eft-ért. Csak a memória magában majdnem 15eft. (vagy rosszul váltod a forintot )Amúgy a gépnek biztos nem 35w tápja van, a 8500T proci tdp-je 35w, a 8700-nak 65W a tpd-je, a i7-8700K 95w tdp.
A teljes gépnek 65 W, 90 W és 120 W a tápja a növektő erősségű procival párban.
Maga a gép amúgy jó lenne, ha valódi lenne.[ Szerkesztve ]
-
brugo
aktív tag
Ez egy állitólag Refurbished gép amit Max 15eFT -ért megkapok nem piszkálok rajta semmit mert igy egy 35 W -os táppal adják ,ha i7 8700T akkor már táp is nagyobb kell Én meg a kis fogyasztásra is hajtok azért is kérdeztem az előbb az N 100 - as ra .
[link] 16G RAM , 256GB SSD M.2 NVMe .
Jó lessz ? -
-
brugo
aktív tag
a Core i5-8500T erősebb mint egy N 100 - as ?
-
azbest
félisten
attól függ ki az eladó. Ha a dell (a gyártója) vagy hivatalos partnere árulja, akkor valsz a hivatalos gyári standardok szerint került felújításra, újracsomagolásra, ha refurbised-nek írja.
Ha valami outlet vagy használt cucc kereskedés, akkor valaki a maga módján valamit csinált vele, hogy működjön, esetleg ne legyen retkes.
Ha csak valami seftes vagy hulladékos, akkor lehet kivették a szemétből és működni látszott bekapcsolás után, ezért eladják.
De akár az is lehet, hogy ha túl olcsó a hihetőséghez, hogy valami átverés. Vagy lopott... de az is lehet, hogy csak az eredeti tulajdonosa megunta és gyorsan akarja eladni.
Nem fogunk tudni tuti, univerzális választ adni, az adott árust kell nézned, hogy ki és mi és mit árul. Hogy ott mit írnak, hogy mit jelent.
[ Szerkesztve ]
-
Csupati
őstag
A second hand = használt készülék ugy ahogy van (as is ) állapotban, ha van gyári gari akkor az az első tulaj vásárlásától érvényes, ha lejárt akkor annyi.
Refurbished = a gyártóhoz visszakerült ( pl valamilyen csere program keretében , ha ujat veszel a régit beszámítjuk,vagy a Samsung Re-Galaxy programja) , majd az egy bizonyos kereten belül felújjítanak. Itt szoktak uj garanciát vállalni de vagy csökkentett időtartam, vagy a cserélt alkatrészekre.
Én igy tudom, ha tévedek valaki javítson ki légyszives.[ Szerkesztve ]
-
brugo
aktív tag
Mi a kulomseg a : second hand es a refurbished kozott ?
-
brugo
aktív tag
Dell OptiPlex 3060 Micro Pc i5-8500t ,16 GB DDR4 , 512 GB M.2/NVMe = 18.000 Ft - draga ?
-
Jarod1
veterán
Sziasztok !
Prezentációs gépnek mit ajánlotok?1 PPS anyag futna rajta csak,
windows és wifi valamint beépített ssd 250 GB a követelményThanx
-
ugyes
senior tag
Nem feltétlen. Csak nagyon el kell határoznod, hogy mire szeretnéd használni.
Ha a legfrissebb kodek, stb. verziók is kellenek a filmnézéshez, akkor min. intel 11gen gép kell (pl. az N100-as proci).
Ha nem kell (pl. AV1 kezelés), akkor 60eFt-ért (+ ha kell bővítés RAM és/vagy háttértár) vehetsz egy HP/Lenovo/Dell mikro gépet vagy NUC-ot. Javaslom, hogy min. 8gen Intel legyen (i5) és az elég lesz neked. A hardveraprón találsz ilyen gépeket, s van amelyikhez 1-2 év garanciát is adnak, pedig használtak. -
czuni
lelkes újonc
Sziasztok!
Szóval lehetetlen küldetés amit szeretnék ennyi pénzért? -
Csupati
őstag
válasz Gombinyó #641 üzenetére
A bekapcs gomb körül van egy tekerő, nálam silent re van rakva, de van amikor piros kakaó progin van akkor sem hangos.
A HDMI verziót nem tudom, de elől lévő Type C tud képet adni.
Igen tud Y : Y : Y formátumot és tud RGB formátumot is, fhd monitorra tud szuper skalazni 4k felbontást.Az élet Clevo nélkül unalmas.
-
Gombinyó
őstag
Most látom neked Ouvis amr5 van, pont azt néztem ki gshopperen, kuponnal egy százas és arra már nem jön rá áfa.
Ezen akkor hdmi 2.0 csati van a dp port mellett, ugye? Nem találtam róla infót a leírásában. Megy vele gond nélkül a 4k filmezés, van ycbcr 4:4:4 és full rgb színtér? Halk a hűtése? -
nagyúr
válasz Gombinyó #639 üzenetére
A Ryzen-es megoldások ennyibe kerülnek. Nem fogod igazából olcsóbban megúszni. Akkor maradnak a N vagy J vagy Celeron procis Intel-ek, vagy beülsz a sarokba és vársz egy olcsóbb Ryzer-es lehetőségre. Csak le kell csapni ezekre nagyon gyorsan...
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
-
Gombinyó
őstag
Francba. Valszeg, akkor az lesz tényleg, hogy veszek egy ryzen procisat. Aztán, ha a gyerkőc abba a korba ér veszek hozzá két kontrollert is és nyomhatjuk rajta a retro platform játékokat.
Ilyenből van esetleg ajánlott barberone? M.2 ssd meg noti ramom van dögivel[ Szerkesztve ]
-
Csupati
őstag
válasz Gombinyó #635 üzenetére
Én azt tapasztalom hogy nálam az R7 megbírkozik mindennel az fix, videók alapján elvileg megbírkozik a 4K 60hz hdr10 el az N100 is, de mivel nincs olyanom tekintsd ugy hogy az én véleményem. Aztán késöbb meg ha mégis többre használnád kicsit és kevés akkor megint kereshetsz erősebbet.
-
Gombinyó
őstag
-
Patice
nagyúr
válasz Gombinyó #632 üzenetére
AZ N100-ban az UHD Graphics elég a 4K lejátszáshoz (több generáció óta megvan már ez a képességük), a probléma inkább az adott gép implementációja, hogy van-e a PC-n HDMI2.0a, vagy akár HDMI2.0b szabványú csatlakozó.
Sokszor vissza vannak butítva a kimenetek annak ellenére, hogy a benti hardver képes lenne kitolni magából a 4K+HDR-t.Ryzen esetén is hasonló a helyzet, implementáció függő, hogy milyen szabványú HDMI kimenet lesz a gépen.
És a közös tényező mindkettőnél: a szoftver, meg az OS. Windows-nál már összehozható a HDR is, Linuxnál nem vagyok teljesen képben, hogy bekerült-e már a kernelbe a natív HDR támogatás. Eddig még nem volt benne, de mintha nemrég már megtörtént volna ez is.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Csupati
őstag
válasz Gombinyó #632 üzenetére
Hát maga az N100 is elég gyenge de az ,hogy UHD Graphics maga az integrált VGA neve nincs száma, elég sokat elmond, a proci amúgyis csak single channel ramra képes, így elég gyenge a gpu benne 4K rá biztos kevés lesz szvsz. A Ryzen 7 5700U val én Blender ben (szórakozásból) tervezgetek apróságokat és simán megy, a Vega 8 mindenre is elég.
-
Gombinyó
őstag
A HTPC topikban már kérdeztem, hátha itt több az ilyen jellegű tapasztalat.
Intel N100 vagy Ryzen 7 5700U lenne jobb választás filmezni? Nem akarok képjavítózni csak menjen röccenés nélkül kodival a 4k hdr playback. Minipc-ben nézem ezeket, két db hdmi 2.0 kimenettel. Van bármi előnye a ryzennek ha csak windows-os filmezés a cél? Árban kb dupla annyi lenne (50 vs 100e ft). Ha bármiben is jobb a ryzen filmezés terén, akkor nem fáj kifizetni a különbözetet. -
azbest
félisten
az optiplex kicsit erősebb [link] , kicsit nagyobb, kicsit bővíthetőbb. Magyar boltban is kapni ezt vagy hasonló másik szériás változatát (8500T, 8GB ram, 256GB ssd). A mini pécében alapból több ram és (noname) ssd van, de úgy látom ssd mindkettőben cserélhető. [link] [link] [link] Ram talán a NiPoGi -ban forrasztott.
Szóval attól függ neked mi szempont. Mindkettő win11 kompatibils.
[ Szerkesztve ]
-
brugo
aktív tag
Melyiket erdemesebb megvenni :
1.www.emag.hu/mini-pc-nipogir-windows-11-pro-intel-alder-lake-n95-3-4-ghz-ig-16-gb-ddr4-ram-512-gb-m-2-ssd-4k-uhd-rj45-2-4-5g-wifi-fekete-cmnak1plbeu1650/pd/DJ91VMYBM/?ref=fam#512-GB
2.https://www.amazon.com/Dell-OP3060MFFXKF5K-OptiPlex-i5-8500T-Hexa-core/dp/B07DMMPQXR?language=de_DE[ Szerkesztve ]
-
ha3flt
tag
válasz KillHates #624 üzenetére
Az Amazonon lehet véleményeket találni hozzá, ill. van újabb változata - nem keresgéltem sokat, csak amit hirtelen találtam - korábban szoktam látni, feltűnő a kinézete:
https://www.amazon.de/-/en/Desktop-Computer-Business-Adjustment-Bluetooth/dp/B0C6Q1B4RN/
https://www.amazon.de/-/en/Customization-Gaming-Windows-AMR5-Computer/dp/B0B6NRNGPL/ -
nagyúr
válasz Donki Hóte #620 üzenetére
Én már rendeltem tőlük: nagyon mókás volt, hogy kb két hónap múlva standard Aliexpress-es csomagolásban jött közvetlen a kinti beszállítótól a kis sata-msata átalakító (már le is mondtam róla) Az mondjuk, még mókásabb volt, hogy egyik sem működött, mert pár alkatrészt elfelejtett a tyingtyong ráforrasztani szerencsére meg tudtam oldani
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
válasz Donki Hóte #620 üzenetére
Alin 2-8 hét a reális szállítási idő (ha Kínából jön, és olcsó szállítást választasz), függetlenül attól, hogy mit ígér az eladó. Könnyen lehet, hogy az AC-es bolt is onnan rendeli.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
veterán
Köszi a választ.
Sajnos korábban nem olvastam a szállítási feltételeket, van ott egy ilyen kitétel:
"Előfordulhat, hogy a termék beszerzése időt vesz igénybe, türelmedet kérjük!"
Szóval ez egy dropshiping bolt
Na mindegy, mostmár nem tudok mást csinálni, mint várni a megrendelt csatlakozóra. Szállítási idő tekintetében az aliexpres is eléggé megbízhatatlan lett, ott is van termék, amire egy hónapja várok
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
Tybor66
tag
válasz Donki Hóte #616 üzenetére
Ez sajnálatos! Elvileg 7-14 munkanap a szállítási idő. Saját tapasztalatom nincs az áruházzal kapcsolatosan.
Amit javasolni tudok, a "Szállítási idő" részt elolvasni -ha még eddig nem tetted meg-, s ezt követően írni a vevőszolgálatnak.iPhone SE (2016) & iPhone SE (2020) -> Samsung Galaxy A54 (8/256) & MacBook Air M1 (2020)
-
ha3flt
tag
Az jóval kevesebb, mint amennyiért én láttam, úgy tényleg megvan az árelőny, amivel a ChromeOS-es cuccokat árulni szokták.
Hát mostanában nem könnyű eligazodni a processzorok közt, az biztos - nekem is időbe telt megint, mielőtt a gépemet vettem, pedig (sz)ámítástechnikával foglalkozom, csak nem lehet mindig a hardvereket bújni. A legegyszerűbb pl. a cpubenchmark.net-en megnézni a sebességeket egymáshoz képest és a TDP-ket is, talán ezek a legfontosabb tulajdonságok.
Igen, kifutóban vannak az NUC13-asok, de ha nem a konkrét típusra keresel, akad még hasonló pl. az Árukeresőn, nemrég volt még belőlük. És ez szerintem nem jelenti, hogy már nem érdemes megvenni őket, egyáltalán nem régiek, de a 14-esekről nem tudok sokat, hátha most már azok érik meg jobban.
Az Intel mini PC-it az Asus viszi tovább, ha jól mondom, de a gép belsejét ugyanaz gyártja továbbra is - szó volt róla a fórumban -, így az újabb sorozatokat náluk kell keresni, és így maga a család már kevésbé tűnhet kifutónak, főleg nem kockázatosnak. Amúgy visszaolvasva kicsit reszelősen fogalmaztam az elején, bocsánat, de a jó ügy érdekében. : -) -
tsiga18
tag
Én most ezzel szemezek, de várok hátha olcsósodik és elvagyok egyelőre a Brix bace-3150-emmel: [link]
Gyári oldal szerint Intel N100 CPU, UHD750, 2x 2280 M2 SSD (PCIe X2), de csak 1db Ddr4 slot (max 32GB) [link]
A 2 PCIe slot érdekes lehet esetleg külső GPU bekötés miattA felhasználás alapvetően letöltés és 720P film nézés TV-re kötve, ez még megy a régivel is.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
nagyúr
-
azbest
félisten
Érdekességképpen, bár az emberek 99% -ának valsz nem érdekes
Kipróbáltam a T8 pro [link] wifi slotját és a topton router gép [link] wifi slotját is, hogy vajon be van-e kötve a második pcie x1 lane is rajtuk. De sajnos nincsen, csak az inteles olcsósított cnvi wifire használja valsz a stlot azokat a lábakat.Egy google coral edge dual tpu [link] kártyát tettem beléjük próbaképp, mert ez azon ritka fajta kártyák egyikke, amelyben mindkét független x1 lane-en van valami bekötve [kép] . S mivel csak egyik jelent meg, így csak az első van bekötve. [kép]
Lett egyébként egy fura mellékhatása, minkét gép visszakapcsolt állandóan a lekapcsolás után, ha a slotban volt a kártya.
[ Szerkesztve ]
-
ii77
tag
Teljesen igazad van! A józan eszem ugyanezt mondta. A cpu-k közötti rangsort nem ismertem. Boltból, újként, 2x8GB rammal, 256GB nvme ssd-vel szerelve 222.000Ft-ért szólított meg a kisördög. Valóban rizikós, sok nyűggel járhat, jobb elengednem.
Rákerestem az általad vásárolt típusra, szimpi a dupla m.2-es bővítőhely is, de itthon mintha már kifuttatták volna.VESTAX QFO
-
nagyúr
Valószínűleg elég lenne, de a Celeronok és az N-es procik nincsenek túl acélos GPU-val szerelve ezért komolyabb multimédiás tartalmaknál kifulladhatnak. Meg mindig evés közben jön meg az étvágy, azaz akkor fog felmerülni, hogy még mire kellene a gép.
Ha van keret rá, akkor olyan Inteles konfigot próbálj beszerezni amiben XE névre hallgat az integrált GPU, illetve legyen benne lehetőleg 16GB memória és aktív hűtés, mert szeretnek csúnyán throttling-olni az IntelekTelefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
atiska007
senior tag
válasz II.Démonlord #606 üzenetére
Core i5-7500T alá nem adnám...
6400T csendesebb/hűvösebb, de YT HD videóknál már röcög(het). Legalább is nekem a régebbi Lenovom 6500T-vel nem volt túl acélos.
8500T+16Gb RAM már okés, 4k YT videóval sincs probléma, röccenésmentesen lejátsza.Illetve a 6400T szerintem nem Win11 kompatibilis, szóval ha az is számít, akkor én a Dell-t vagy a HP-t venném,
Mittudomain!
-
ha3flt
tag
Tetszik? Milyen paraméterei alapján? Ránézésre? >400 eFt-ért az ember nem problémákat vesz a nyakába, ügyeskedik, hanem megoldásokat vásárol... Amúgy sincs értelme ezekből a procikból i7-est hasznáni - csupán drágábbak az i5-ös párjuknál. Másfelől az NUC 13-as sokkal olcsóbb (még úgy is sok pénz), és az újabb generációs processzora (pl. i5-1340P) gyorsabb az i7-1260P-nél...
Én is eléggé elengedtem nemrég a gyeplőt vásárlásnál (RNUC13ANKI50002 - sok éve nem vettem új gépet), még passzív házat is szereztem neki a mini PC-k következetesen alulméretezett, rettenetes hűtése miatt, de messze nem került ennyibe...
Nem könnyű választani mostanában és kiigazodni, de ami a Chrome OS-t illeti, a legvalószínűbb, hogy Windows-t rakva rá nem lesz minden hardverelemhez rendes driver, így lassabban/rosszabbul/kényelmetlenebbül fog működni. Kivéve ha sikerült minden szükséges leírást és szoftvert megtalálni pontosan ehhez a típushoz. Tudom, ezt várod, de ennek szerintem nagyon kicsi az esélye, itt legalábbis, és szerintem értelme sincs túl sok.
-
II.Démonlord
tag
Sziasztok!
Szükség lenne egy egyszerű de jól müködő gépre. Mivel a hely korlátozott és egy tv-re lenne rákötve, ezért gondoltam a mini pc irányba. Használva csak youtube nézésre és messengerre lenne.
Sajnos nagy keret sincs rá, ezért a használtak között nézegettem.
Lenovo M700 Tiny W10P
HP 800 G3 DM W10H
Dell 3050 Micro W10PAz oldalról korábban már más gépeket vettem és nem volt gond, illetve azért kevés helyen adnak használtra két év garit. De ezeket nem ismerem és nem tudom mennyire problémás pl a melegedés?
-
ii77
tag
Sziasztok!
Nagyon megtetszett az Asus CHROMEBOX5-S7009UN+ mini pécéje. Specifikációja alapján méretéhez képest erős kis gép (i7-1260P, 2x8GB, 256GB PCIe Gen4x4 nvme). Egy dologban nem vagyok biztos, h meg fog-e felelni nekem az előre telepített ChromeOS op.rendszer. Vajon Windows 10 vagy még inkább 11 feltelepíthető volna rá? Tapasztalataitokra vagyok kíváncsi. E leírást találtam, melyben érdekes számomra, hogy Win10 esetén mennyivel körülményesebb: How to install Windows on a ChromebookVESTAX QFO
-
nagyúr
Szia!
Ezt vedd meg: [link]
Csalódásmentes cucc: jól bővíthető, tök erős az AMD proci benne és még egyszerűbb játékokkal is elboldogul! Nekem iylenem volt, nagyon meg voltam vele elégedve, egy jóbarátom használja az enyémet a mai napig megelégedettséggelTelefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
czuni
lelkes újonc
Sziasztok!
Otthoni felhasználásra szeretnék venni egy Mini Pc-t. Filemzés min full HD, office programok, netezés (kripto(tőzsde), általános böngészés, Youtube) és torrent.
Kinéztem pár darabot. Esetleg ha valamelyiket ajánlanátok vagy akár mást nagyon megköszönném.
Az alábbi gépekre gondoltam:
[link]
[link]
[link]Hozzáteszem eléggé sült hal vagyok ebben a témában.
-
margithid
veterán
A Bmax B8 pro most 380$ ali-n, spanyol raktárból.
Akit érdekel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
társtopik: Mini-ITX
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- Lenovo ThinkCentre M710Q Tiny PC (G4400T 2core 2.9Ghz, 8 GB DDR4, 256 GB Nvme, WIN10)
- Eladó Gamer PC! ROG RTX 3060 12GB/RYZEN 5 5600/32GB RAM/500GB SSD
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest