Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
egész pöpecken tűnik az n100-as router mini pc. Nincs hozzá manuál, de a pcb-re szerencsére felrajzolták a táblázatokat, hogy melyik jumper mire jó... nagyrészt, csak nem a közelében van, hanem ahol jutott hely. A bios és egy matrica W-N12 szöveget ír, más branding nincsen.
A nagy passzív borda-ház súlyos. Van egy kis réz blokk, ami a proci hőjét átviszi a bordára. Bőségesen telenyomták pasztával, valsz jól hűt gyárilag is. Mondjuk mivel szétszedtem átnézni, ezért inkább újrapasztáztam, a gyári hútőpaszta fémesnek tűnik, nem tudom vezeti -e az áramot.
M.2 nvme, m.2 wifi, mPcie wifi/wwan és sim slot, 2.5 meghajtónak sata port. Van még eDP port is belül a két külső hdmi mellett (amelyik elsőre raspi gpio tüskének tűnik, de ez kisebb, sűrűbb). Ez a két com portos válotozat. A gombelemet átcseréltem újra, mert olvastam, hogy sokszor gondot okoz a lemerült gyári ezekben.
Először teszek rá win11-et, hogy megteszteljem, sebességeket lássam, bios beállítások hatását kipróbáljam. Aztán valsz pfsense vagy opensense megy rá.Pici mellette a T8Plus, ami szintén n100 procis.
A feladó egyébként kivárta majdnem a 15 napot, a végén adta fel. Írt üzenetet, hogy a tesztelés miatt adják fel soká. Nov 29-es rendelés után dec 9 adta fel és ma, 20án meg is érkezett expressone-nal. Szerencsére nem ragadt benn pesten sokáig a csomagok torlódásában. Az akciós, kuponozós bruttó 160 dolcsiért szerintem jó vétel volt.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz sityuka80 #295 üzenetére
alapból lehet nem tudják, mert elektronikailag kéne ezt figyelnie. Hacsak nem valami külön kis mikrokontrollrers érzékelő, ami a power gombot zája jelre. Esetleg alvásból, mint billentyűütésre.
A lekapcsolás menne, mert akkor megy a gép csak szoftver kéne figyelje az infra vagy rádiós vevő eszközt.
[ Szerkesztve ]
-
sityuka80
tag
Szervusztok.
Arra lennék kiváncsi, hogy lehet-e távirányítóval ki és bekapcsolni egy mini pc-t?
Létezik-e bármi megoldás erre.
Mondjuk usb-s?
Az enyém egy bmax. -
azbest
félisten
válasz hahakocka #293 üzenetére
ha valaki 50-et vagy 100-at tud/akar költeni, akkor nem fog 200 ezres gépet venni, ilyen egyszerű a megfejtés
Az sem mindenkinek opció, hogy kínából rendeljen pécét. Meg van benne némi lutri is, hogy milyen lesz onnan. A használt üzleti gépek sem a csúcsteljesítményük miatt népszerűek, hanem azért mert még évekig elmennek stabilan, s sokszor még mindig van rájuk hivatalos támogatás is, driverfrissítések vagy alapból felismer mindent a win és a linux rajtuk.
Viszont lehet van, aki meg olyat keres, amit te írsz. Szóval, ha belinkeled, te milyenre gondoltál, lehet másnak meg az segítség.
-
hahakocka
senior tag
127-180e Ft közt van 8 mag 16 szâlas 48-5ghz Amd 7735HS és proci mellè 16-32 DDR5 nem, S egy 1650super erős igpu 680-780M, de mègis 95-100e èrt látok base clockos i5 4 maggal 8 szàllal gyenge igpu val) venni itt örömmel, meg Celeronokat 50-60e èrt szàmomra ez fura na mindegy..... Ja sok ilyen jó Ryzen Pc EUs, igen van kínai is azt nem kell venni .
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
én általában a pécsipc használt minipécé részét nézem, vannak rendszeresen jó cuccaik [link]
De az az ebyte bolt is jónak tűnik, amit fentebb linkeltek [link]Win11 kompatibilitás valsz nem lesz 40ért. De néha 6 vagy 7edik generációs procis gép belecsúszik. Általában a 8adik generációtól kompatibilisek.
A Fujitsu esprimo nem rossz sorozat minipécében, de a q510, q910 az 3adik generációs intel, a q520, 0920 pedig negyedik. Nekem q520 van, de 2 évvel ezelőtt vettem, ma már talán túl régi, van szoktak lenni jobbak is.
[ Szerkesztve ]
-
Skillet
addikt
Sziasztok. Anyumnak szeretnék egy kis gépet venni, használtan. Minél olcsóbban, minél jobbat. Igazából hatalmas elvárás nincsen, netezgetős gép lesz. Ne legyen lomha.
Amiket néztem, többek között:
HP elitedesk 800, prodesk 400
Fujitsu esprimo Q520, Q910
Dell optiplex 3050 usdt
ASRock vision HT
Vagy bármi más, ami legjobb ár/érték arányú. Max keret 40e Ft körül. Win matrica előny. Ebben a szegmensben nem tudom egyáltalán van-e win11 támogatás?!
Nagyon köszönöm!Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
erdoke
titán
Win 10 támogatása most már kevesebb, mint 2 év, tehát ha ennél tovább tervez valaki, akkor érdemes ennek megfelelően választani. Mivel nemrég kukázott termékvonalról van szó, elég jó áron lehet az Intel NUC gépekhez hozzájutni. Az én keretembe pl. csak a 13. generációs i5/i7 (illetve a gaming) gépek nem fértek bele, végül egy 12-es i5 lett.
[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
azbest
félisten
válasz menomano761 #288 üzenetére
Jó kis gépnek tűnik, és bővíthető is rammal, ssd-vel később.
wow az a 720q tiny tartalmaz egy pcie slotot is, amibe 90 fokos elfordító riserrel lehet talán valami vékony kártyát is tenni akár, pl 4 portos lan kártyát a 2.5 sata meghajtó helyére és pfsense tűzfal/router gépet csinálni belőle [link]
Érdkes, hogy elváltak az árak a win11 kompatibilis és a régebbi szériák között. Akinek nem kell win11, 1-2 generációval régebbi, kicsit gyengébb gépeket már látni 40-50 körül is.
[ Szerkesztve ]
-
menomano761
kezdő
Sziasztok! Használt mini pc vásárláson töröm a fejem. Amire használnám: adatelemzés, Power BI, Power Query, irodai szoftverek, streaming.
Ezt néztem ki:
Lenovo M720Q Tiny mini PC Core I5-8400T 6x1600MHz/8/256/WiFi/Com/HDMI+ winhttps://www.ebyte.hu/termekeink_121/hasznalt-szamitogepek/hasznalt-szamitogep-tiny-micro-dm-ussf/lenovo-m720q-tiny-mini-pc-core-i5-8400t-6x1600mhz8256wificomhdmi-win
Szerintetek érdemes egy ilyen gépbe "beruházni"?
Köszönöm előre is a segítségeteket!
-
erdoke
titán
Nézegetek újabb belsővel is, de azon az áron már bejönnek a 14-es laptopok, ami mégiscsak hordozható is, és saját kijelzője van, még ha nem is sokat menne úgy. (Ellenben nem fér el a monitor alatt a lábai közt…)
SunMount3r
Benne van a nevében, hogy EU store. Amikor az Alin a pénztárhoz megyek, a kínai bolt termékénél levonja az ÁFA összegét, és írja, hogy azt majd nekem kell szállításkor intéz(tet)nem a futár céggel. Ha az EU boltos gépet viszem a pénztárba, akkor ilyet nem csinál, illetve drágább is a termék, + fele sincs a szállítási idő.[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Itt hol van, hogy EU-s raktárból jönne?
-
erdoke
titán
válasz SunMount3r #283 üzenetére
Passz, mit kellene csinálnom a PC módos linkhez? Nem működik, ha kiveszed az a. részt a linkből?
EU-n belül nincs korlát. Tehát ha valamelyik tagállamban forgalmi adóval vásárolsz, akkor a másik tagállam nem tehet rá még adót. Értelemszerűen vám sincs. Ennek megfelelően a spanyol raktáras árak magasabbak is vagy 20-25 %-kal.A legjobb aláírás a héten
-
erdoke
titán
Elvileg van nekik boltjuk, ami Spanyolországból szállít, de kérdésekre nem reagálnak. MiniPC EU Store
Az előnye az lenne, hogy ezek már bruttó és vámmentes árak, illetve hogy egy héten belül ideérnek a cuccok. Már ha nem mondják vissza ugyanúgy, mint Kínából.A legjobb aláírás a héten
-
erdoke
titán
-
erdoke
titán
A 2016-os ThinkPad 460S i5 laptopom integrált VGA-ja képes 100 Hz-en hajtani a kérdéses monitort. Illetve feldobja a 120 Hz-et is, de nem próbáltam, mivel már 100-ra állítva is érezhetően többet kapcsol fel a venti, mint 60 Hz-en. A 10210U-ba épített GPU sok évvel későbbi konstrukció, szerintem röhögve ki kell rázza?
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
Amit az aprón nézegettem, az jóval erősebb, de jóval nagyobb is – mATX ház. Gyanítom, hogy fogyasztásban és hangoskodásban is sokkal előrébb jár. Szerintem nincs szükségem az erejére
-
erdoke
titán
Mit gondoltok, mennyire időtálló egy ilyen gép? Mondjuk 3-4 évet kellene kibírnia upgrade nélkül.
ASUS VIVOMini PN62-B 5B (i5-10210U/2x SO-DIMM DDR4/1x SATA/1x M.2) mini Intel barbone
Egy 512 GB-os M.2 Intel SSD +2*16 GB Kingston DDR4 SO-DIMM kb. 40e Ft lenne még hozzá. Elég borsos lenne a különbség i7 processzorral, +40e Ft.
Felhasználás: Erős irodai, sok-sok böngésző tabbal, amikben Bayes-i hálózatok is futnak. Játék max. pasziánsz. Egy WQHD monitort kellene 100-120 Hz-en hajtania erőlködés nélkül. Egyéb perifériák vannak hozzá, csak a fentieket kell megvennem, ami összesen kb. 160e Ft. Szerintem hasonló (és kicsi + könnyű) notebookot nem kapok ennyiért?A legjobb aláírás a héten
-
GR44
csendes tag
válasz SunMount3r #269 üzenetére
Én megrendeltem, kb. 2 hét alatt megjött. Crutial RAMot és SSDt raktam bele. Az SSD tényleg melegszik, érdemes nem melegedő fajtát venni, de szerintem ez a ház zártsága miatt van elsősorban. Nem bántam meg, a Win11 meglepően jól fut rajta. Kipróbáltam a Game Pass Ultimate-et is, gond nélkül játszottam full hd-ban.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz szabi__memo #270 üzenetére
Az lehet, de sem a SSD-éikben, sem a RAM-jaikban nem bízom annyira.
Jó a RAM az lehet 3200-as, de szerintem az sem mindegy, hogy milyen. Eddig a szétbontós videókban csak mindenféle noname-eket lát tam ezeken a Mini-PC-ken. Amelyiknél nem írják oda a termék oldalára egyértelműen, hogy milyen van benne, annál tuti ez várja az embert. Az SSD meg egyértelműen neccesebb kérdés, az lehet tiszta pénzkidobás lenne, ha belassulgatna, vagy idő előtt problémás lenne majd. Én Samu 980-ast tervezek bele venni (állítólag borda/hűtés nélkül sem melegszik). -
azbest
félisten
az ssd szokott neccesebb lenni, de ennél lexar-okat mutattak a review videókban. A ramnál a sebesség lehet kérdéses, videón 3200-as volt. [link]
Egy japán reviewban látni gmktek g3-nál hogy zöld a tpm a hwinfo-ban [link]
az m.2 pcie 2x sávos 3.0 ebben
[ Szerkesztve ]
-
szabi__memo
nagyúr
10 dollárral többért volt 16+512 kiszerelésben
-
SunMount3r
nagyúr
Erről a TPM-ről nem találtam egyértelmű információt, hogy akkor most a CPU-ba, vagy pedig az alaplapra integrálva is lehet...
A GMKTek elég csábító Barebone változatban, remélem egy ilyen memóriával nem lenne gondja. (Csak jobb, mint az a noname kínai akármi amit beleraknak).
-
azbest
félisten
válasz SunMount3r #267 üzenetére
a t8 plus-nál rendesen volt minden, én is tiszta telepítést csináltam és minden eszközt felismert, tpm 2.0 megvolt. Gondolom a gmktek is hasonló lehet, mert valsz a chipbe van integrálva.
Van egyébként saját weblapjuk is, ahol van hogy olcsóbb az áfás, mint alin, ha nincs kupon [link] -
SunMount3r
nagyúr
No meg kérdés még az is akkor, hogy pl. ennek van e TPM modulja? Előretelepített "kínai verzsön" Windows-al minden is megy, tudjuk, csak lehet nekem nem ez kellene... Meg akkor kb. minden ilyen "kici-olcó" kínai Mini-PC esetén felmerülhet a gyanú...
-
azbest
félisten
válasz SunMount3r #265 üzenetére
igaz múltkor bruttó 149 euro volt a számlán, ami nettó 117 euro.
De egyszerű a képlet. nettó 150 euro * 1,27 = bruttó 190,5 euro elvileg a határ. de az ali eleve levonja az áfát, ha túllépi a keretet és külön vámkezelést igényel, elvileg.
#264 azbest
esetleg az oculink kit m.2 adapterrel [link] olcsóbb vagy hasonló, mint az m.2 -es adt-link. De persze táp + videokártya, netán valami ház neki szintén kellhet.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz bszilvagyi #263 üzenetére
ha megnézed az eGpu topicot, nem nagyon történik semmi mostanában.
A modernebb, thuderbolt3 / 4 / usb4 type-c csatlakozós gépekhez lehetett kapni komplett külső eszközt, néha egészen jó áron (vga nélküli dokkot 4-50 ezerért, nekem is így lett egy lenovo booststation). De ilyen port csak néhány drágább minipécén van.
Néhány kompakt megoldás is van mobil gpu-val, de drága [link]A barkácsolós megoldás, még m.2 csatolóból kihozott pcie lehet, de az eléggé barkácsolós és mire a minden megvan hozzá, az sem olcsó. ADT-Link [link] és egyáltalán nem biztos, hogy működik vele.
Asztali géphez egyébként sem túl sok értelme van, mert kapni olyan kisebb pécét, amibe eleve belemegy olyan videokártya, amit érdemes lenne egpu-ba tenni. De legalább egyben van és biztosan működik. A nagyobb teljesítményű kátyákhoz meg eleve nincs értelme lassabb dokkon át. Lassabb minipécéhez sincs értelme erősebb gpu-t tenni.
[ Szerkesztve ]
-
bszilvagyi
csendes tag
Sziasztok! Milyen (olcsóbb) eGPU megoldások vannak Mini PC-hez? Ami esetleg itthon is elérhető.
-
azbest
félisten
válasz hahakocka #261 üzenetére
Nettó 150 euroig (szállítási díjjal együtt) ha eu-n kívülről jön, akkor automatikus vámkezelés és vásárláskor rátett áfa lehet. Például nekem a 140 dolcsis kis gép az bruttó 140 dolcsi, rajta van már a magyar 27% áfa, usába 99 dolcsiért volt akció nettóban. [link]
De a pénznem is számíthat, lehet máshogy jön ki az állami váltás rendszer miatt a határ más devizánál.
Most nézem, hogy a 160 dollárosra leakciózott router gép, amit rendeltem éppen 149 euro a számlán
Egyébként aliexpressen, ha túllóg a határon, akkor levonja az áfát és nettó árat kell fizetni és megcsinálni a rendszer vámkezelést itthon, ahogy érkezik. Elvileg a számítógép talán 0% vám kategóriás. A 27% áfát számolják ki rá, plusz valamennyit a futárszolgálat ügyintézési, pénzkezelési díjként felszámol (talán 6-8 ezer forint körül).[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
válasz SunMount3r #260 üzenetére
Az mennyi kb? Amúgy sok ilyen mini pc EU s vagy USA s. Àlt jelezve van mellette S hogy mennyi a MO-ra való szàllítás stb.
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
Làttam Alli-n meg geekbuyingon Firebates S egy másik Black Fridayen szuper pc T! Ryzen 7735HS 8 magos procival 16-32gb rám 680M igpu 512 GB SSD. 127e a 32gb is 167e! Best Buy.
A 60 ezres Celeronoshoz kèpest èg ès föld lehet. Ismerősöm is most akár venni egy minit. Filózok èn is laptop helyett[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
mármint mihez kéne realtek hangcodec? Van benne realtek hangkártya?
A t8 plusban a jack dugóhoz egy integrált usb hangkártya van, nem? Zotan/Nogatech usb audio.
A hdmi kimenet hangja pedig az intel gpu driverrel jön. win 11 mindent feltelepített nekem szépen.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
olyan firebat t8 plust vettem én is $140ért, itt van az asztalomon. Annak a 2242 sata ssd-jéről beszélgettünk visszább. Amúgy a cybermonday -es kuponokkal ma még $147 ért írja a kosárban az ali 167 helyett. A tbao t8 plus teljesen ugyanaz, csak a bios verzió más picit. Ha jól emlékszem terhelésteszt alatt sem ment 70 fokra, kívül csak langyos volt.
A gmktek g3 az nagyobb, normál 2280 ssd belefér és van egy ddr4 ram slotja. Pár hete bevezető akcióban 8/256 -os volt br 133 usd [link] . De most 118 a cybermonday -20$ val barebone.
[ Szerkesztve ]
-
intuicio
aktív tag
-
adabra
senior tag
160 USD-ért szerintem ez is jó (N100 16/512)
Szerinte kicsit jobb a hűtése és a fogyasztása, mint az általad linkelt verziónak.Én pár hete rendeltem egy passzív hűtésű Mele Quiter 3C -t, amiben Intel N5105 Celeron processzor + 16 GB RAM + 512 GB (256 EMMC + 256 SSD) van.
Egyébként 159 + 10 EUR szállítás volt az ára az ebay-en Németországból.
A DHL eltökítette a csomagot; az eladó végre 2 hét után reagált a és küld egy másikat, a DHL-lel meg majd ő harcol...
-
azbest
félisten
ez a cyber monday hét még tán jobb is mint a fekete péntek hetek
a kuponokkal a barbone N100 változatok egész jók. Persze a múltkori 140 dolcsis 16/512 kombóhoz képest azért nem olyan erős
Sima kis pécé barbone [link], dollárban 118
#227 adabra
a vaskos bordás [link] meg, nagyon kísért hogy kéne egy tűzfalnak[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz intuicio #248 üzenetére
újonnan gyors gépet nehezen.
Az első linkeden a celeron n4505 az valsz nem gyorsabb a régi gépnél, ahogy nézem a neten a sebességeket. (az összehasonlító oldaon n4500-ast találtam, de úgy látom kb hasonlóan lassúak)N6005 procis nuc az valamivel jobb, hasonló áron, mert legalább 4 magos és újabb generációs. Boltok:
Intel NUC 11 Essentials Kit (NUC11ATKPE) [link]
a bluechip sokkal drágábban adja azt is. De az N6005 is sokkal lassabb még a linkelt i3-asnál is [link], de az i3 változat áráért máshol i5 ös [link] is van, ahogy linkeltem.Egyébként az jövőbeli nucok asusok lesznek, mert az intel átadta nekik az üzletágat. Kár, hogy n100-as procis nincs még, az olcsóbb kínai mini pécékben most az megy nagyon.
[ Szerkesztve ]
-
intuicio
aktív tag
Köszi szépen a segítséget.
Mostani konfig:
Gigabyte GA-770T-D3L v1
AMD Athlon II X4 640
Kingmax 4GB DDR3-1600
Kingston 2GB DDR3-1333
GeForce GTX 580
2db SSD 4db HDD
Thermaltake Litepower 500w
Win10 x64 pro
Akkor 80k körül nem is fogok tudni venni neki NUC-ot? A kínai MiniPC-k nem nagyon jönnek szóba. Inkább Intel, vagy még esetleg Gigabyte. -
azbest
félisten
válasz intuicio #246 üzenetére
no cord: tápkábelt sem adnak hozzá, gondolom az az értelme, hogy minden piacon egyforma szett mehet és majd a vásárló vesz hozzá szabványos, olyan aljzatba dugható kábelt, ami az országában van.
8GB ramot érdemes legalább betenni, nem drága. 4 lehet már böngészés közben is kevés és belassul.
Az a 2 magos 2 szálas celeron 4505 lehet kicsit gyenge. A i3-1115G4 sem csúcsteljesítmény, de valsz többször gyorsabb. [link]
Van ahol az i5 -öst adják hasonló árban [link] az az i3as változatnál is jóval gyorsabb [link]
Az intel nuc-ok valsz már csak a márka miatt is drágábbak, mint a kínai minipécék. Miylen a régi gépe, viszonyításnak? A celeron 2 magos lehet lassabb.
[ Szerkesztve ]
-
intuicio
aktív tag
Sziasztok!
Hugom karácsonyra egy NUC-ot kért, mert az asztali nagy géppel már csak a baj van (régi,hangos,sokat fogyaszt)
Az ársáv amiben keresgélek, az 80k max (tudom, ebben még nincs benne a ram,hdd)
irodai,netezős, kodi nézős gépre lenne használva.
Kinéztem egy ilyet:
INTEL NUC 11 Essential Kit - NUC11ATKC2 no cord (ez a "no cord" mit jelent?)
és kinéztem egy ilyet:
INTEL NUC 11 Performance Kit - NUC11PAHI30Z (Tudom ez már jóval 80k felett van)
Valaki meg tudja mondani, hogy az Essential - Performance NUC között mi a különbség?
Mert külsőben látszik hogy más.
Gondolom mindenre is (nem játékra) elég az Essential 4 GB Ram + 500 GB SSD?
-
azbest
félisten
egyébként úgy látom egyik üzletben m.2 2242 méretű nvme 512GB -os samsung pm991a ssd igencsak kedvező árban van [link] br 10 ezerért.
Tippre laptop vásárláskor nagyobbra cserés bontott példányok lehetnek, azért annyi. Más webshopból múltkor 5 ezerért vettem így 2280 sky hynixet, ami náluk is van.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz SunMount3r #239 üzenetére
az a kép az övéhez hasonló gépről készült videóból van. Az, hogy az is 40 fokos csak véletlen. Vagy minden kínai noname ssd 40 fokos A pcie módot mutattam neki.
Egyébként ja, a hd sentilel is a smartból tudja kiolvasni, mert az az adatok forrása. Nincs valami titkos összekacsintás.De nincs ezzel semmi gond, nem várok csodát a kínai ssd-től, csak azért említettem korábban, hogy ne vegye komolyan senki a "mérést", ami fix értéket ír mindig.
[ Szerkesztve ]
-
ballazol
senior tag
Hali!
Itt van pár kép a BMAX B6 Pro-ról:
Ha valakinek van ötlete, mit érdemes birizgálni benne, hadd szóljon!
A Fast Boot OFF-on van pl., így cirka 15mp a teljes boot.
A Wake-Up Lan-t nem tudom, hol érdemes használni.
A Bluetooth-t valszeg kikapcsolom majd, mert nincs egyelőre rá szükség.
Teljesítmény-beállításoknál nem tudom, lehet-e ügyködni, vagy érdemes-e egyáltalán...
Amint mondtam, böngészésre, videó-nézegetésre lesz 99%-ban használatban.Programokat kell még rá felpakolni...
Amúgy síri csöndben dolgozik. Pénteken adok neki egy kis tesztet, egyelőre csak összerakta tesó tegnap.
Esetleg egy gyorsabb M.2-est érdemes lenne-e belerakni idővel, ami mondjuk nem 3000-rel olvas, hanem 7400-7500-zal?
"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
-
azbest
félisten
válasz SunMount3r #229 üzenetére
a 40 fok szerintem egy fix kamu érték az ssd-nél, nem létezik hogy sosem változik
Amúgy simán több általában egy mai vékony laptopban munka közben.Hwinfo és crystal disk info smart-ból olvasta ki. Valami teljesen noname m.2 sata ssd van benne.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
szerintem mindig megy, de nem hangos alapból, ilye pici méretben nem is lehetne máshogy.
A gyári ssd amúgy lehet fix 40 fokosnak hazudja magátLáttam most 4 lanos passzívat is más eladótól, ssd és ram nélkül 160 dolcsi, de lehet jó rá valamelyik kupon és 140 dolcsira levihető [link] [link] (az automatikus áfás ár és ingyen vámkezelés miatt nem biztos, hogy megéri rammal, ssd-vel venni, ha úgy túllóg és plusz díjakat okoz)
Csak ezeknek havi 100as nagyságrendű eladást ír, nem 100 ezres darabszámokat, szóval kockázatosabb eladó. Nagyobb bordás házasak drágábbak.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
egész kellemesnek tűnik a T8 plus n100 16/512 GB kombó.
Ubuntu 23.04 és aktuális win11 telepítő is alapól kezel mindent. Újrahúztam inkább a gyári win-t egy rövid próba után, mert azért annyira nem bízom a kínai előtelepített oprendszerekben, hogy azon belépjek bárhová De utána is alapból minden eszközt felismert és aktiválta is magát, csak a hdmi-t kellett egyszer kihúzni és bedugni a win11 telepítő fiókbeállítás kérdéseinél, talán a háttérben átváltott másikra vagy ilyesmi és elvesztette a monitort. A hdcp 2.2 tényleg nem megy, meg ahogy olvasom edge -ben elrontották az av1 dekódolást pár verzióval ezelőtt, majd talén későbbi edgben kerül vissza. 4k youtube jól ment, ahogy próbálgattam win11 alatt.
A ram sebességet be kellett állítani 4800-ra, ahogy a videóban is volt. Meg ahogy nézem bár lehet állítani 15w fölé a fogyasztást a biosban, de mégsem megy fölé a proci hwinfo szerint - bár lehet valami plusz beállításon is múlik. Del gombbal megy a biosba be. A gyors boot drive választó gombot nem találtam meg Splash screen nem látszik, rögtön már a win / os indulás látszik, szóval nem látom hogy kiírná milyen bill kombóval lehetne még más menüket.
[ Szerkesztve ]
-
nicu71
addikt
válasz SunMount3r #224 üzenetére
igen ,valóban utalnak rá képeken a smart ventire,de én szétszedéskor se láttam ilyesmit/bár a proci felé nem néztem be/ meg semmi de semmi hangja nincs.A másiknak azért van egy nagyon kevés.
Ergo mind a két gép jó,ha nem akarsz játszani,és nem félsz az esetleges hardverhibáktól,viszont a BMAX-ból érdemesebb egy fokkal modernebbet választani/nekik van normális support a honlapon,driver,oprendszer letöltés/ a T-bao viszont idei konfig/N-100as ,cserébe lehet egy hangyányival gyengébb,de takarékosabb az árammal."-Te jó ég,mindjárt 8 óra!!! - Amilyen éjszakám volt,még jó hogy nem 9 !?"
-
SunMount3r
nagyúr
Az a baj, hogy tejesen össze kuszálódva írsz, így nehéz kihámozni az információt.
Szóval ez a gép volt az, aminek SSD-je behalt? És ez volt az ami "full passzív"? Mert ott képeken mutatják is hogy aktív hűtés van benne. ???És akkor ennek csak SSD volt a baja, de akkor miért vettél helyette másikat, miért nem csak egy új SSD-t bele?
Szerk.: ja kihámoztam, szóval vettél bele új SSD-t, de valamiért mégis "lecserélted" a gépet arra az N100-as procisra...
De melyik akkor a "full passzív"?
[ Szerkesztve ]
-
nicu71
addikt
válasz SunMount3r #222 üzenetére
De irtam is hogy az SSD halt meg, kicseréltem,és már jó is,de azt a gépet eltettem "tartalékba".Kiváncsi leszek hogy a másik meddig húzza,ebben van egy kis venti is ,de szinte hallhatatlan./amaz az i3as full passzív.Alig tudtam megszokni a csendet az asztali gep diszkrét de állandó zúgása mellett 🙂
"-Te jó ég,mindjárt 8 óra!!! - Amilyen éjszakám volt,még jó hogy nem 9 !?"
-
SunMount3r
nagyúr
-
nicu71
addikt
válasz SunMount3r #220 üzenetére
A Bmax B6 plus volt az első /a win11 incompatible i3as procival,egyszercsak nem bootolt az oprendszer,bios szerint háttértár nem található,az SSD a másik slotba téve se nyikkant meg,csere,azóta is jó.
Vettem egy T-bao nevű N100ast [link] teljesen pariban vannak, legalábbis én nem érzek különbséget/talán a Bmax némileg több erővel rendelkezett,de emez szinte semmit nem fogyaszt,és frissül szépen, működik minden ami kell/nyilván játékok nem annyira,de ilyenekkel nem foglalkozok."-Te jó ég,mindjárt 8 óra!!! - Amilyen éjszakám volt,még jó hogy nem 9 !?"
-
nicu71
addikt
válasz SunMount3r #218 üzenetére
Az a másik,csak nem akartam ecsetelni,hogy egy hét alatt kifingott, szereztem egy használtat,azzal elvan.Viszont vettem egy másik olcso gépet N100as procival,annak teljesen okés a támogatottsága, fogyasztása a 0val egyenlő, cserébe filmezek,streamelek, böngészek👌
-
nicu71
addikt
válasz SunMount3r #214 üzenetére
Hát én is dobtam egy hátast amikor kiderült,hogy nem kompatibilis,és mégis rajta van.Viszont egész jó support van, és még az ujratelepítést is egyedi módon,a honlapról letöltött windowssal kell megoldani.Frissitések meg az MS catalogból 🙂De amúgy tényleg fain kis gép mindennapos használatra.
-
brumicica
tag
Hogyan szereznek ezek a kínai mini PC gyártók annyi Win 11 Pro licenszet? Lopott licenszek ezek? Előfordulhat hogy majd előjön később az "Ön Windowsa nem eredeti!" üzenet?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #214 üzenetére
Jó, néztem róla videót, szóval a TMP 2.0 hiányzik a processzorból (vagy inkább az alaplapról?), hát ez így no-go...
-
SunMount3r
nagyúr
JA neked látom a Core i3-1000NG4 procis van, de de akkor is, i3 és 10. Generációs... Mondjuk ezen a listán valóban nem szerepel, csak a 1000G4, N nélkül. De hát hogy lehet nem támogatott?
-
nicu71
addikt
-
ballazol
senior tag
Hali!
Apukámnak rendeltem egy ilyet:BMAX B6 Pro Mini PC, Intel Core i5-1030NG7
Hétfőn tervezi tesóm beüzemelni, ha lesz több infó, jövök velük.
"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
azbest
félisten
widevine az android (tv) boxnál van. A pécén a hdcp 2.2 támogatást maradt le sok olcsóbb inteles boxnál. 4k kijelzőre, edge vagy talán chrome böngésző gpu info nézetéből lehet találn látni, hogy hdcp 2.2 van -e. [link]
Mondjuk azt nem tudom, hogy hdmi esetén van a gebasz vagy displayportnál is.
De ez sem azért van, mert celeron vagy n100, hanem a gyártó miatt. Asrock alaplapnál n100 procival írnak hdcp2.2-őt [link]
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Multibit #206 üzenetére
Az egy full passzív hűtésű gép, amiket mi linkelgettünk azokban azért van aktíva hűtés is. Meg az sem mindegy hol van az SSD elhelyezve benne. A GTXTech-esben pl. felül van, a proci meg alul. És még egy kis borda is elfér a housing alá az SSD-re. Amúgy pl. Samu 980, gyors, mebízható és nem is melegszik.
-
aszamóca
aktív tag
válasz Multibit #204 üzenetére
Gondolom alapfelhasználáskor, (mikor net-ezek) nem fog annyira melegedni, mondjuk filmezésnél egyelőre FHD-nál tartok, nincs 4K aminél nagyobb számolási teljesítményigény kell. De ha egy Quake3 megnyomorítja, az mondjuk már gáz.
Vagy alapból nagy az áramfelvétel ezeknél?Köszi mindenkinek a válaszokat!
Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.
-
Multibit
nagyúr
válasz aszamóca #192 üzenetére
Az ilyen jellegű gépekkel lehetnek hőmérséklet problémák (erős, de passzív). A másik gond (szerintem ez is a magas üzemi hőmérsékletre vezethető vissza), hogy nem lesz egyszerű stabil SSD-t találni hozzá - hosszú távú használatra!
Nekem kettővel is van/volt dolgom, routerként. A pfSense topikban írtam az ezirányú tapasztalatairól.Szerk:
Még egy hiányosság, ami házimozinál lehet zavaró, csak HDMI 2.0-t tud.[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Ezzel én is inkább így vagyok, ezért van nálam most pl. ez kinézve. Nem valami nagyon ismert a gyártó neve, de a tesztek jók róla a neten. De N305-ös procis gépük nincsen. A Beelink-nek vannak még AMD-s gépei is, bár rendelni ezeket is kb. csak az Ali-ról lehet.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz SunMount3r #198 üzenetére
Annak a .de oldalát már nézegettem, de az aktuálisan elérhető kínálat eléggé/mindig foghíjjas.
Pl. én barbone-t vennék: RAM és SSD nélkül, mert a kapacitáson kívül bem írják, hogy milyen márkájú alkatrészt raknak bele a gyárban.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
társtopik: Mini-ITX
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- TCL LCD és LED TV-k
- Horgász topik
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vodafone mobilszolgáltatások
- EAFC 25
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- Lenovo ThinkCentre M710Q Tiny PC (G4400T 2core 2.9Ghz, 8 GB DDR4, 256 GB Nvme, WIN10)
- Eladó Gamer PC! ROG RTX 3060 12GB/RYZEN 5 5600/32GB RAM/500GB SSD
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest