-
GAMEPOD.hu
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
válasz marositech #7099 üzenetére
Így már van létjogosultsága a magas idle hőmérsékletnek. Amint tudok csinálok egy próbát úgy is, akkor már lesz viszonyítási alap. Tesztnapot meg majd megbeszéljük. Jó lenne ha többen is tudnának jönni (user137-re és toldy-ra gondolok elsősorban) hogy a lehető legtöbb alaplap-proci-procihűtő kombinációt ki lehessen próbálni. Akár egy logout írás is kisülhet belőle.
-
marositech
senior tag
válasz Pista0001 #7076 üzenetére
Lassan kezdolapra kellene beallitanom ezt az oldalt. Annyi info megy hogy mar keslelteteses feldolgozasi modban leszek.
Zodo:Hat igen a kicsi gepek nem arra valoak, hogy non stop menjenek. De most ez a munkam. Corsairt nem kene pucerra vetkoztetni, garit ne vagjuk haza...vagy talan? Amugy ha tehetnem igy raknam be a hutot, ahogyan ti javasoljatok.
Pista0001:Energiatakarekossagi mod kikapcsolva. A tesztnapba benne lennek.Proli Samut kiraktam desktop modba. Meglepodtem: egy C2Q 2,66-rol 3,5ra huzott procin idle 35 fokon ment es prime stress pedig 75 fokon, de ugy hogy a ventije forditva volt felteve. Azaz nem tolta lefele hanem szivta folfele. Kb olyan 10 fokkal rosszabbul teljesit mint egy CM 212-es.
Szoval a hiba a hazban keresendo. A kepet a hazrol holnap fellovom ide.Olyat rádverek...hogy megkulázol! :)
-
tthom
senior tag
Főleg, hogy itt az aprón sztem azt egy bolt árulja.. Legalábbis a bontatlan, új termék, elég gyanús, árgépen is 14 körül van. Én pár perce belezsúfoltam mindent a 202esbe. Jelentem, belefér +1 SSD. Tehát slimODD, 3.5ös winchi, 2.5ös SSD. Csak a kábelekkel kell kezdeni valamit, mert hát.. Szóval, csöppet zsúfolt. Csak most nem akartam tovább játszani, majd hétvégén. Meg valami kicsi légkeverőt kell a winchik környékére rakni, mert így elég súlyos.. Persze, ez az intel lap nem tud manuális szabályzást a ventiknek, így egy idő után süvít.. Namindegy, apróságok, majd kialakul.
Szerk: látott már valaki kisfloppy táp - SATA táp átalakító kábelt? Megspórolnék egy Y elágazást..
[ Szerkesztve ]
-
user137
őstag
hátizé... újabb fejlemény az SG06 hűtése terén.
1. vettem rá egy Scythe Slipstream PWM+VR ventit, ehhez adnak egy manuálisan állítható tekerentyűt is, meg egy kapcsolót PWM/Manuál között. A poti pont kifér a nem használt PCI slotra (csak beleakadt az Accelero S1 ). Viszont nem sokkal halkabb azonos fordulaton, mint a gyári. Ezt beállítottam 1100rpm-re, így sajnos hallatszik, de legalább állandó suhogó hangja van.
2. mivel a samurai ZZ saját hűtője nem fér fel a procira, így az kapott egy Kaze Jyu Slim 10 centis ventit, felfelé szívó állapotra, 1000rpm, ez tök halk.
3. a táp ventije lentről felfelé szív.
most odaadtam a kollégának tesztelni, h nyúzza szét, hátha nem melegszik nagyon így már.
ha ez sem lesz jó, akkor megfordítom a tápban a ventit, és lefelé fog fújni (garancia, heló! ), a proci kap egy shurikent és akkor a jobb oldalon fog tudni csak kimenni a meleg - lehet oda meg kap egy 800rpm-es kifelé szívót.
jhajajj... nem ideális ez a ház sajnos sehogy.
[ Szerkesztve ]
-
toldy
őstag
Ráírtam a skeletonra, de szerintem az nem lesz jó, mert nem budapesti ( én meg most nem fogok postára várni és pluszt fizetni), de találtam mégegy modecom házat, ami 12k és bp, így szerintem az lesz.
Meg most jut eszembe hogy a monitorhoz van lapos falitartom, ahhoz hajlítok lemezt és ezt fel is tudom szerelni a hátoldalra.
[ Szerkesztve ]
Az élet nem habostorta.
-
toldy
őstag
Holnap elvileg elviszik a házat/hűtőt. Így kéne vennem egy házat amin minél kevesebbet bukok. Ez miatt inkább aprón keresek és 2-t találtam. Modecom és Skeleton mini. Szerintetek melyik lenne jobb egy alap konfighoz ( a mostani rendszer a gts nélkül)? Nekem a skeleton jobban tetszik (design és minőség), de a késöbbi eladhatóság tekintetében a modecom jobb.
Az élet nem habostorta.
-
CséZé
őstag
megőrjít ez a várakozás... de nekem mindig az kell, ami nem kapható...
-
zodo
nagyúr
válasz user137 #7085 üzenetére
Látom, nagyon hűtőtök.
toldy te valamilyen Linux-al nyomod?Gigabyte GTS250 1GB -al a Scythe Musashi hűtő kicsit necces az SG05-ben de elvileg befér.
Gondolom kártya függő mégpedig hogy hol helyezkedik el a GPU.
[ Szerkesztve ]
-
-
toldy
őstag
válasz user137 #7077 üzenetére
Akkor e tekintetben én igen csak jólelvagyok az sg05-el.
Idle 30-35 load pedig <55 fok. És merem kockáztatni hogy ha szétszedem és letörlöm azt a sz**t majd újrakenem az mx-2 vel akkor idle <30 load <50 fok is meglenne.Ja és a körülményeket ismeritek a képekről. Most nézem, az valójában 8 kör linx volt, egyszer 3 majd arra ráengedtem 5-t.
[ Szerkesztve ]
Az élet nem habostorta.
-
Pista0001
addikt
válasz user137 #7077 üzenetére
Az egyik legfontosabb kritérium volt amikor elkezdtem tervezni a házat. A Ninja Mini volt az egyik gomb amihez a kabát készült.
Most nézem hogy 4 különböző fordulatszámmal kapható 120-as Scythe slim venti. A 2000-es durva lehet . Nekem egy 1200-as van itthon elfekvőben, hátha jó lesz valamire.
-
user137
őstag
válasz marositech #7061 üzenetére
még eszembe jutott egy ötlet. nem olcsó, de megoldható.
fixfordulatos helyről tápot kérve az SG05 szemből nézve jobboldalán hátul van egy 8x10cm-es szellőzőrács, ide be lehet kérni egy 80x80xx25mm-es ventit (Scythe S-Flex - 1500rpm, 12.2dBA). ráadásul mivel a cpu-hűtő "rossz irányban" van felszerelve, ez még direktben rá is fújna.
a VGA-ra (habár overkill a kártyának, de) ráraknék egy Scythe Musashi VGA hűtőt, ennek egyetlen hibája, h 10k felett van az ára. viszont szépen kergetné be a hideg levegőt a házba, mert a LP kártya felett még sok hely van ott.
ezekután balról is, jobbról is és szemből is jön be a levegő a házba, ha a samun lévő venti felfelé tolja, akkor vagy kimegy a tápon, vagy a táp mellett felfelé lesz kénytelen távozni a meleg, mese nincs .
ha végképp nem tetszik a Samuel, akkor a Cooler Master GeminII megoldás lehet passzívban is ezekután.
persze ez három eszköz összesen úgy majdnem 25k-ba kerül, úgyhogy meggondolandó a beruházás.
[ Szerkesztve ]
-
user137
őstag
válasz Pista0001 #7076 üzenetére
a ninja mini 115mm magas, ó ha nekünk akkora helyünk lenne...
Pista: nekem egy kétmagos i3-540 is épp 60C idle egy SG06-ban, igaz passzívan hajtom a bordát. holnap kap egy slim szívó ventit a Samurai a fejére és egy PWM-es házventit, mert így hamar felmelegszik a táp, az meg senkinek sem jó (pláne nem magának a tápnak )
[ Szerkesztve ]
-
Pista0001
addikt
válasz user137 #7074 üzenetére
Hát akkor külön büszke vagyok a házamra meg a Ninja Mini-mre
Továbbra is tartom hogy ilyen szempontból nincs különbség az i5-7xx és az i7-8xx széria között, de most már kíváncsi vagyok hogy mi az igazság. Ha marositech kolléga benne van, részemről mehet egy "összedobjuk amink van" tesztnap.
GerykO: A hőcsövekkel óvatosan, nagyon vékony a faluk, amint berogy az oldala, szerintem azonnal kuka. Amúgy se lenne egyszerű ráhekkelni arra a lapra, és ez a másik két hűtőre is igaz. A másik kettőről még annyit hogy rack szerverhűtők, tehát rohadt hangosak. Mivel ezeket a szervereket általában külön termekben helyezik el ez nem számít. Chiphűtő fronton nézelődj, azok tuti rámennek.
[ Szerkesztve ]
-
user137
őstag
-
GerykO
aktív tag
Szerintetek ezen mennyire hajlíthatóak a hőcsövek?
Vagy a Sapphire Mini E350 lapra mennyire lehet ezt, vagy ezt ráhekkelni?[ Szerkesztve ]
Válaszolj a privátra!!! Elég annyi is, hogy szarok rá(d)...
-
Pista0001
addikt
Részben pont a te géped, részben ez a kép, alapján vontam konklúziót. A lényeg hogy ennyire magas idle hőmérséklet teljesen indokolatlan. A terhelt az más tészta, lehet hogy az enyém is elment volna addig, de én erre nem voltam kíváncsi, csak a fogyasztás miatt terheltem a gépet (71 °C volt amikor leállítottam a prime-ot), az IDLE viszont nem lehet ilyen magas jól beállított energiatakarékossági funkciók mellett. Apropó energiatakarékossági funkciók...
marositech: Az energiatakarékossági cuccok be vannak jól állítva? IDLE visszaveszi a szorzót meg a feszültséget?
-
zodo
nagyúr
válasz Pista0001 #7067 üzenetére
Csak a meleg levegő kavargásra reagálnék.
Lehet hogy nem kavarog bent a meleg levegő de nem szabad egy üres házról készült kép alapján elhinni amit gondolunk.Szóval csak magam képeit tudom felajánlani mégpedig az ASUS M4A88T-I Deluxe, Scythe Big Shuriken, Silverstone SG05B vagy esetleg a MSI R5770 Hawk galériák oldalain látható képeket. (Elnézést az önreklámért!)
Felső rácsot szinte elfedi a táp és annak kábelei amit el kívánsz rejteni.
Oldalsóban szintén belóg a tápegység, marositech-nél normál méretű (sőt borda miatt még nagyobb) memóriák is kitakarnak a szellőzésből.
Előlapi venti légáramlatába részben belelóg a 3,5" hdd egyéb front panel kábelek, esetleg tápcsati mint a régebbi J&W lapomnál. Jelenlegi Asus-nak pont az oldalsó rácsozásba lóg bele a tápcsati.
Tehát tényleg érdekes hogy hogy is kap alapesetben levegőt a gép ha az előlapi venti befelé fúj a proci felé a proci lefelé tolja a lap felé a meleget de balra és előre semmikét nem távozhat hátrafelé távozó kevés meleget csak a táp szívja el.
Jobb oldali rácson át (ami töredéke az üres házon látható rácsozattal) lélegezhet (részben az előlapi ventitől is) és szellőztet a proci.
Illetve van némi rés a felső rácsnál a vga+tápegység széle+belső tálca mellett fennmaradt helyen. -
HookR
addikt
Osibaa, Stirbi: Nézegetem a Kingston kínálatát, de csak DDR2-esből látok sima, ECC nélküli, VLP formátumú memóriát. DDR3-asból nem. Persze lehet, hogy csak én nem találom. Ha mégis van, írhatnátok típusszámot.
Ellenben Super Talent-ből találtam: W1333LB2Gx, W1333LB4Gx
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Pista0001
addikt
válasz user137 #7058 üzenetére
Egyről beszélünk.
marositech: Nem tartom valószínűnek hogy a meleg levegő bent kavarogna, a felső és (szemből nézve) jobb oldali rácson szépen ki kell mennie. Korábban építettem egy olyan házat aminek nem volt exhaust ventije, csak olyan ami befelé fújt és nem volt semmi gond a szellőzéssel. Talán még egy Scythe slim ventit érdemes lenne kipróbálni a procihűtőn, akkor a táp alja és a venti teteje közt plusz 1 centit - pontosabban 13 mm-t - lehetne nyerni.
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
Szerintem nem.
120P vezetéke valóban 4 eres de a mellékelt elosztó csak 2 x 3 eres.
Amúgy a felállás = alaplapi venti csati aztán az elosztó és a két venti.Kerestem egy régi hsz-em neked amikor csak a gyári venti volt a gépben mert a 120P csak tegnapelőtt került a konfighoz és itt is szabályzottnak tűnik.
Nem tudom hogy szabályoz de szabályzott.
Ha jól tudom akkor PWM-hez két ér is elegendő ha nem kell a visszajelzés!
[ Szerkesztve ]
-
toldy
őstag
Ja ott van a válasz a hsz-edben.
"Gyári venti közösen használja az alaplapi aljzatot egy Coolink swif 120P-el" Vagyis egy ágon vannak egy elosztóval és feltételezem a swif-t feszültséggel szabályozod és nem pwm-el. Gyárilag is ez van megadva "1 x 120mm intake fan 1200rpm" és a gyári venti csak 3 eres, amin elvből kizárja a pwm-t, mert ahhoz négy vezeték kell.
Az élet nem habostorta.
-
zodo
nagyúr
válasz marositech #7045 üzenetére
Jól ismerem az SG05-öt, nekem is olyanom van.
Venti fordítás jó ötlet elvileg a "gyengébb" procikhoz elegendő ha csak a táp ventije húzza le a prociról a meleg levegőt persze más kérdés hogy ez mennyire tesz jót a tápnak."Nyílván a procinak nem mind1, hogy 55 fokon van vagy 40 fok alatt, 24/7 üzemidőben."
Hát non-stop üzemre nem egy ilyen gépet szokás építeni. , de gratula hozzá.
(#7046) xeon.Szab
Big Shuriken-t én sem azért vettem mert jó eredményeket produkált a tesztekben hanem mert mint a tied is egy fokkal halkabb a gyáritól ill. biztam benne hogy némileg hűti majd a chipset bordát is.
Igaz elfeledkeztem hogy csak parlagon hever még a géped.
Múltkor néztem egy tesztet és abban kb. + 15-20 fok különbség mutatkozott de majd kiderül nálad mennyire megy majd fel mert ugye ház és ház közt is sok különbség lehet és még ott a szellőzés milyenségi tényező is.(#7047) HeavyToys
Paneltáposban nem nagyon tudnék hirtelen ilyen házat megemlíteni.
Azon típusú házaknál inkább a Slim ODD a jellemző.
Ha nem ragaszkodsz a max. 120W-os tápegységhez akkor a pl. SPIRE PowerCube - SPM210B 300W ajánlanám.(#7050) marositech
Ha így tennéd a Samut akkor elférne vagy nem?
Esetleg vedd le a ramokról a bordát azt hiszem azok amúgy is csak ártanak.
Csak vicceltem, nyilván nem azért vetted hogy levedd róluk!
,de egy próbát megér.(#7052) user137
"urak, most én is utánanéztem a dolgoknak - az SG05/ban a fron venti nem szabályozós??"
Nálam szabályzós.
Gyári venti közösen használja az alaplapi aljzatot egy Coolink swif 120P-el és mindkettő szabályzott. Nem lehet hogy nálad nincs engedélyezve pl. a BIOS-ban a opció?
-
user137
őstag
válasz marositech #7061 üzenetére
közben rájöttünk tegnap toldy kollégával egy "apróságra" - a front venti nem fordulatszabályozós - abból vehetnél egy PWM-eset, ami meleg esetén tudja emelni a fordulatszámát....
nekem passzívban van most az i3-540 és az is 60C idle, a venti meg csak nem akart többet fújni => azért, mert fix fordulatos!
120mm Scythe Slipstream PWM lesz a megoldás, holnap megyek én is egyért.
-
marositech
senior tag
Az ok de árgép szerint nem kapható. Vegeance pedig nem eladó.
Szerintem itt aza probléma, hogy a meleg levegő nemtud eltávozni, ok kap levegőt, de a meleg hő bent kavarog a házban.
Ezért gondoltam a Corsair Hydro rendszerrel, mert elég csak a front venti helyére kicserélni és máris jobb hűtése lesz. Igaz gar. vesztéssel és moddolással.Olyat rádverek...hogy megkulázol! :)
-
HookR
addikt
Jó tudni, hogy létezik ám alacsony memória is, mint pl. ez a Samsung MV-3V4G4:
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
user137
őstag
válasz Pista0001 #7057 üzenetére
nem a levegőáramlással volt a baja marositech kollégának a RAM-mal, hanem konkrétan nem fér be a modul a bordák alá, ha jól értelmezem. én azt írtam, h nézzen egy alacsonyabb modult - a modul hűtéséről szó se volt.
a scythe big shuriken alá nekem se fér be egy 2mm-el magasabb modul sem az első RAM slotba.
[ Szerkesztve ]
-
Pista0001
addikt
válasz marositech #7055 üzenetére
A hűtő beállítását xeon.Szabi-nak szántam mert neki is Ripjaws van.
user137: Egy alacsony hűtős modul ugyan úgy lefogja a levegőt mert a venti aljáig ér, esetleg hűtő nélküli modul javíthat a helyzeten.
-
user137
őstag
válasz marositech #7055 üzenetére
jaaa akkor azt mondod, h a cpu hűtő bordái nem párhuzamosan, hanem merőlegesen vannak a légáramlatra? aaaz nem jó. inkább cserélj ramot hirtelen egy alacsonyabb modulra sztm (kár a corsair-ekért - 1x4G-t cserélhetünk árában, ha gondolod - PÜ).
[ Szerkesztve ]
-
marositech
senior tag
válasz Pista0001 #7054 üzenetére
Pista0001 és user137:
1: Foglalatot leellenőriztem vagy 10x. És igen a héten tervezem, hogy desktop computer módba teszem, egy nagyobb, ATX-es lapba rakom.
2: System fan-os 3 tűs azaz állandó max. fordulatszámon megy. 1200RPM.
3: Jogos! A kábelezést megpróbálom úgy megoldani ahogyan Pista0001 kollega képein van feltüntetve. Szal igyekszem elrejteni a kábelezést.No ami 1 kérdéssel vagyok adós:
A procihűtőt nemtudom így felszerelni ahogyan a képen van. Corsair Vegeance ramom van azaz magasbordás ram. Így még 90 fokkal van elforgatva a CPU cooler.Így sem oldalról nem kap levegőt a ram miatt sem a másik oldalról a VGA miatt. Ha meg hagyományosan szerelem be a ventit, a levegő nemtud sehova kiáramolni, így a CPU környékén kering a forró levegő, legalábbis eza elméletem.
Marad tehát a fordított venti azaz a szívóhatás...de annak a hatékonysága nem éppen meggyőző, de jelen esetben beválik.Majd küldök képeket a mai nap folyamán.
Olyat rádverek...hogy megkulázol! :)
-
-
user137
őstag
urak, most én is utánanéztem a dolgoknak - az SG05/ban a fron venti nem szabályozós?? nekem szögre 1066rpm-re be van állva, és akkor sem emelkedik a fordulata, ha 60 fok fölé kergetem a procit. átdugtam a cpu fan headerre, de a helyzet ugyanaz.... érdekes
-
user137
őstag
válasz marositech #7050 üzenetére
a sima shurikennek el kell férnie. a RAMot a hűtő beillesztése előtt kell berakni, különben a hőcsövek miatt nem fér be a memória a tartópöckökbe. a VGA épp elfér. a Big Shuriken belelóg a PCI slotba, de a RAMoknak még épp jó az is. jah igen, magas "winged" memóriák nem lesznek így jók, csak a borda nélküli alap modulok.
A GT430 sztm semmit se fűt egy "rendes" VGA-hoz képest.
1. Foglalat - ellenőrizd a hűtő lefogatását, az alaplap alján látszani kell a kis fehér(?) pöckök között a fekete műanyag lábnak is mind a 4 helyen. Ha ez jó, szedd ki "desktop computer" módba a gép belsejét (ki a házból, asztalra), úgy nem szabad nagyon elszaladnia a hőmérsékleteknek (szobahő +10-15C max). ha ez jó, akkor darabonként rakd össze a házat. a procihűtő bordái úgy vannak állítva, h befúj közéjük a front venti, ugye?
2. BIOS - megy a front venti rendesen (BIOS "Check PC health")? A samun megy a CPU venti rendesen, jó kiállásra vannak rádugva (a CPU venti a 4 tűs a H55N-en, a system fan a 3 tűs)? emelkedik a rendszerventi és a CPUventi fordulatszáma a melegedés hatására?
3. Kábelezés - A táp "leomló" kábeleit eltűntetted a levegő útjából? ha nem használod a 3.5"-es vinyó keretet, szedd ki, a fent megmaradt rész aljára fel kell kötni gyorskötözővel a megmaradt kábeleket jó szorosan. a kis biszbasz kábeleket (power, reset stb) is össze lehet fogni és eltüntetni/betömködni az alaplap melletti résben az alaplap szintje alá.
Ha alapvetően szar a légáramlás a házban, azt semmilyen hűtés nem kompenzálja, még a víz sem. de az SG05ben nem szabad ilyen rossznak lennie a légáramlatnak, elvileg az a 12-es venti azért elég korrekt mennyiségű levegőt tol be a házba. még azt nem látom, h a Samu és a táp milyen közel vannak egymáshoz, lehet megérné egy csatornát csinálni a kettő közé.
Igaz az i7 azért 130W, az keményebb dió lehet már.
bocs, ha ezek trivialitások, de sose tudni kivel áll szemben az ember...
[ Szerkesztve ]
-
marositech
senior tag
válasz user137 #7049 üzenetére
Ilyen a VGA-m.
Annak meg döntött a ventije szal kifele fúj. Shuriken meg necces, lehet nem férne bele. Itt látod belelóg a ramba és a VGA-ba is.
Majd kipróbálom, egy 775-ös lapon a Samut, hogy viseli a megterelt C2Q gépet és lesz valami összehasonlítási alapom. Bár egy ilyen pici házba jó lett volna egy Corsair Hydro hűtés...mert eza Proli kész csalódás...Olyat rádverek...hogy megkulázol! :)
-
user137
őstag
válasz marositech #7045 üzenetére
nekem a toldy-féle Samurai ZZ van most az SG06-ban, teljesen jó csendes cucc. Egyetlen hibája, h nem fér be a saját ventije a táp alá, de a táp szív kifelé - egy 92x92x10mm ventivel szívva a procihűtőt sztm ez teljesen korrekt megoldás lehet.
a másik lehetőség a scythe shuriken lehet, megfordított duplamagas ventivel (mert azon meg 100x100x10mm-es venti van.
a VGA-ból célszerű egy "hátsó pörgettyűs" zárt hűtős verziót tartani, ami a második sloton kifújja a házból a levegőt, így az nem rontja a ház hőháztartását.
-
user137
őstag
-
HeavyToys
senior tag
Sziasztok!
Tudom nem apró, de szerintem itt sokan látják. 2 hete beruháztam a Chieftec BT-02B házba, de rájöttem hogy nem az én világom, szeretnék cserélni,egy olyan itx-es házra ami megfelel az alábbi kitériumoknak:
-lehetőleg paneltápos(nem elengedhetetlen feltétel) 120W-tól ne legyen sokkal nagyobb,
-5,25 normál ODD
-3,5 HDD
-venti hely (8cm-es)Vagy ha tudnátok ilyet ajánlani és akkor eladnám a házamat, utána pedig megvásárolnám az általatok ajánlottat, azt is megköszönném!
[ Szerkesztve ]
-
marositech
senior tag
Hát itt nálam nagyon szerencsétlen a helyzet:
Eleve nemtud kimenni a levegő, a lapon VGA állja az útját a másik oldalon a memória és végül másik élen pedig már a háznak a vége, szóval 1 oldal van ahova kimehet a levegő...
Most azt csináltam, hogy megfordítottam a ventit, azaz nem lefele fújja hanem kifele szívja hűtőből a levegőt. Most elértem azt, hogy 10-15 fokkal hűvősebb lett. Így már prime alatt csak 88 fokos 100 helyett...de ez még alapjáraton!
Szerintem kis házba nem oda való a Samuel 17 pláne nem azzal a Giga alaplappal.
Mire jó prime 95? Javítsunk a hűtési teljesítményen. Nyílván a procinak nem mind1, hogy 55 fokon van vagy 40 fok alatt, 24/7 üzemidőben.Olyat rádverek...hogy megkulázol! :)
-
zodo
nagyúr
válasz marositech #7043 üzenetére
Tesztekben nem szerepelt túl rózsásan ahogy nézem. Gyári hűtőtől kb. 5-10 fokkal hűvösebb.
Az hogy Prime alatt mennyi az miért olyan fontos?
Hétköznapi alkalmazások úgysem terhelik ennyire mint a teszt progi.Lehet hogy xeon.Szabi-nál nincs valami rendben az érzékelőkkel.
-
marositech
senior tag
válasz xEon1337 #7041 üzenetére
Hát wazz nekem is pont ilyen rendszerem van mint neked, csak i7 870-el alapon.
Idle 55 fok és prime 100 fok
Akármilyen ventivel Noiseblocker PK3 vagy mással. Ja és Sugo 05 házban.
Pasztázás ok és vagy 10x átnéztem/ellenőriztem. Nem értem miért ennyire béna a Samu 17.Olyat rádverek...hogy megkulázol! :)
-
őstag
Elvileg kedden jön meg a ház, de most azért kipróbáltam a földön, hogy minden működik e:
Majdhogynem hangtalan a rendszer, az i5 750 alapon Samuel 17-el idle 23 fok körül van, pár perc Prime95 után is maximum 55 fokig ment fel, egyelőre elégedett vagyok vele. Kiváncsi leszek, hogy a zártabb házban hogyan alakulnak majd a hőfokok, de annyival csak nem lesz több
"Less but better" - Dieter Rams
-
zodo
nagyúr
-
toldy
őstag
-
zodo
nagyúr
Sajna nincs túl nagy választék ami egy kicsit is "jobb" valamiért az meg horror áru.
Miniben minden drágább de ezt már ezerszer leírtuk és igen sok kompromisszummal jár.
Használtba esetleg érdemes szétnézni, hátha találsz valamit.
Az a Giga ház jó féle, Osibaa építkezett nagy szeretettel ilyenekbe.
Ez nagyon kicsi lenne az elképzelésedhez?[ Szerkesztve ]
-
nagynorbi
aktív tag
A H55N-USB3 dobozából is csináltak ilyen házat Elég low-budget, az biztos.
-
nagynorbi
aktív tag
CM Elite 100
Igaz, hohy mATX is belefér, de nem annyira rossz házikó[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
Hogy mennyire gagyi majd eldöntőd.
Spire PowerCube SPM210-300W-PFC
Chieftec BT-02B
Point of View + 180W
CFI CBI-A8989TG+150WHirtelen ezek ugrottak be.
(#7021) CséZé
Akkor mégsem és akár mérget is vehetsz rá hogy nincs de még táp nélkül se.
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
Régebben adódtak ezzel a párossal gondok de nálam több kiadást tesztelve sem volt gond soha az Ati driverrel. Vannak jó írások a neten hogyan kell eljárni a driver felrakásához (ma már szinte önállóan is feltelepíti a drivert) és segítőkész hozzáértők a topikjában így azt mondom egy próbát minimum megér.
Szerintem hamarabb lesz gondod egy hiányzó vagy fel nem ismert wifi adapter driverével mintsem amiatt kelljen aggódnod hogy az Ati kártyát nem fogja szeretni a rendszer.
Live CD vagy DVD-t futtatva akár ki is próbálhatod, kockázatok nélkül.(#7019) HookR
[ Szerkesztve ]
-
CséZé
őstag
na ott tartunk h lassan gondolkodnom kéne, hogy milyen házat vegyek.
szempontok:
- 15k környéke táppal együtt
- 3.5"-es winyó fogadás
- kis méret
- ne legyen teljesen gagyikb ennyi egyelőre. valami tippek?
-
user137
őstag
Urak, engedtessenek meg nekem egy kis önreklámot.
www.hackintosh.hu - épített gépek Mac OSX futtatására. Van mini-ITX verzió is! (nahát pont egy SG06-tal ). Ugyanitt akciós Facebook oldal is van.
Ha valaki esetleg anyunak, ismerősnek, nagynéninek szeretne egy "olcsó mac-et", gondolhat rám.
-
tthom
senior tag
Megjött a slimODDm, IDEs, ugye ezek vannak jó áron.. Namost, újabb probléma, az alaplap tápcsatija nem fér el az IDE-SATA átalakító tápjától.. Szóval kell derékszögű valahonnan.. Csak azért mondom, ha netán valaki ilyet tervezne modecom házba, számoljon vele. Egyszerűbb, ha SATA drive kapásból.. Találtam egy régi kártyaolvasót is, szóval majd feltöltök pár képet..
-
HookR
addikt
válasz #22145024 #7004 üzenetére
"Maga az XBOX tápnak nincs stand-by üzemmódja, ugye? Tehát nem kell foglalkozni a beindításával-lekapcsolásával;"
De van. Konnektorba bedugva narancsszínűen világít a LED és a +5VSB van áram alatt.▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
CséZé
őstag
utánakérdeztem az USA bazárban, a Habey háznak. nos, 28k lenne, ami kétszer annyi, mint a rendes ára...
-
CséZé
őstag
urak!
valaki nem tud valami hivatalos infót az i3-2100T forgalmazását illetőleg?
-
user137
őstag
válasz xEon1337 #7003 üzenetére
de ha nem kell várni rá, az nem is jó?
-
törölt tag
válasz zhagyma #6999 üzenetére
köszi!
ha jól olvasom, ők inkább az 5V standby-on rugóznak, nem a 12VDC stabilitásán. Viszont benne van a kiosztás. Eddig azt gondoltam, csak simán kilök magából az XBOX táp egy fix 12VDC-tHookR:
Itt már konkrétan rá is mért a modder, meg ment is a konfig. Köszi.Maga az XBOX tápnak nincs stand-by üzemmódja, ugye? Tehát nem kell foglalkozni a beindításával-lekapcsolásával; ha bedugom a konnektorba, akkor elindul és kész
-
őstag
Jelentem, megvan a lap (GA-H55N-USB3), a hűtő (Prolimatech Samuel 17 + Noctua NF-P12), de sajnos a ház (PC-Q08B) csak jövő héten érkezik, pénteken túl későn adtam le a rendelést
Az asztalon addig inkább nem akarom beüzemelni, de annyira idegesítő várni a házra..
"Less but better" - Dieter Rams
Új hozzászólás Aktív témák
- G.SKILL Trident Z DDR4-4400 CL19-19-19-39 1.40V 32GB (4x8GB)
- AKCIÓ! MSI MPG X570 GAMING EDGE WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS ROG STRIX B250G GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston Fury Renegade 2x8 GB RAM DDR4 3600MHz - garanciás, ingyen szállítás
- Intel D945GCLF2D Mini-ITX
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest