Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz energy4ever #39799 üzenetére
Ahogy gondolod... sok sikert!
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
energy4ever
addikt
válasz AxBattler #39798 üzenetére
Az A8-7650K 768.0 GFLOPS-ot tud. Az A6-4620K HD 6570-el CF-ben pedig 1.280 GFLOPS-ot tud elvileg.
Kesobb meg lehet venni bele valami 4magos procit is, ha keves lenne az a mostani 2magos csoda.
Akkor az a lap lesz benne amit linkeltem. Koszonom a segitseget, enis ugy gondolom, hogy befog ferni. -
félisten
válasz AxBattler #39797 üzenetére
A helyedben eladnám a procit és a VGA-t, helyettük apróról halásznék egy A8-7600-t, vagy A8-7650K-t: dual channel RAM-mal simán jobbak lesznek.
Ja nem, ez csak akkor működne, ha lenne a lapon HDMI. Így passz."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz energy4ever #39795 üzenetére
Szerintem simán belefér, mivel csak a második PCIE-sínnel szélesebb, mint egy ITX lap, azt meg benyeli a Metis.
Hát, hacsak nem volt meg régebbről ez a konfig, nem volt egy túl jó beruházás.
A helyedben eladnám a procit és a VGA-t, helyettük apróról halásznék egy A8-7600-t, vagy A8-7650K-t: dual channel RAM-mal simán jobbak lesznek.[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
energy4ever
addikt
válasz AxBattler #39794 üzenetére
Amik mar megvannak:
Proci: A6-4620K, de idovel 4magosra lesz cserelve.
VGA: Asus 6570 1GB (Az apuval fog menni hibrid CF-ben)
Tap: FSP 400W ATX
HDD: 2.5 120Gb(idovel SSD-re lesz cserelve)
Ram: 2400Mhz 2x4Gb G.Skill TridentXAmik meg hianyoznak:
Gephaz: Raijintek Metsi fekete ablakos. (ez nagyon tetszik neki, szoval ez lesz)
Alaplap: ASROCK FM2A58M-VG3+ R2.0 (mar ha belefer a metisbe)
Hutes: XILENCE A402 (menni fog a fekete-piros oszkephez)FM2 lesz, az mar biztos, teljesitmeny boven elegendo, csak jatekra lenne hasznalva(abbol is csak a coop multisok), minden masra ott az en gepem.
Szoval az ASROCK FM2A58M-VG3+ R2.0 lapot meg megeszi a metis?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz energy4ever #39793 üzenetére
Se USB3, se HDMI, se DVI... szerintem ezt nem kellene erőltetnetek. Meg az FM2-őt sem, úgy általában, az már halott platform (na jó, csak zombi ), már csak a DDR3 miatt is.
AM! ITX még drága, inkább apróról egy Skylake i3, 20k körül + valami alap ITX deszka + 2x4GB DDR4 RAM.
Mire lesz használva, mekkora a keret, és mi van már meg?
[ Szerkesztve ]
-
energy4ever
addikt
Baratnom minnel olcsobban szeretne egy picike gepet osszerakni maganak.
A Metis tetszik neki nagyon, de FM2-es alaplapbol alig van mar itx. En neztem ezt a Micro-ATX lapot, es ranezesre beleferne a metisbe. Szerintetek? -
törölt tag
válasz cinemazealot #39789 üzenetére
A mikrosütőt és a "középső ujjat" megkaptam a céges kollégáktól is, úgy látszik csak ezt tudja kiváltani az emberekből.
Keresek valami működő mikrót/sütőt imitáló képernyővédőt.
Egy hordozható/rackelhető lejátszó/felvevő lesz - amíg nem kell külső monitor, addig ITX alapokon -, ami szerintem elég jó minőségben eddig (~2 éve) stabilan dolgozik.
Ez már a második etap lesz, mert egy 8"-os 800*600-as ipari kijelző vs. win10 menetben a 800*600 már alul maradt, az sem volt olcsó kisérlet. Az 1280*800-at ( ami a mikrosütő jellegét adja) a legtöbb audio szoftver min. követelménynek tekinti, és a tuch rész még kifinomultabban működik Win10 alatt.A belső térfogat a tápegység és a passzív/csendes hűtés miatt esszenciális, persze negyed ekkora térfogatban Coolcube mini-ben is meg tudtam volna oldani, ha elég lett volna hozzá 8"-os kijelző (nagyon-nagyon jól nézet ki!). De gyakorlatban jobb lesz így a hangnak, - hogy nincs mm-re összezsúfolva - és lesz elegendő felület a "kényelmes" kezeléshez, mégsem egy Laptop + külső hangkártya szeszélyeit kell elviselni.
Jöhetnek a fiatalok példát mutatni
A ház bemutató darab volt, 0 beépítéssel: belül picit poros, kívül patent, a bolti árának töredékért, apróról.
[ Szerkesztve ]
-
shteer
titán
-
törölt tag
-
Archttila
veterán
válasz AxBattler #39779 üzenetére
meg alul 1db 120mm-esnek
Igen, főleg hogy az NCASE-el ellentétben itt elég magasak a lábak, (sejtésem szerint 40*20) amik már normális légáramlást biztosítanának az alsó ventiknek. Az NCASE talán egyetlen nagy hibája (nem csak szerintem) az alacsony lábai. Persze megoldás az van | [39x17] de véleményem szerint a gyári 40*10 talpak mellett értelmét veszti az alsó ventik használata, mivel jóval kevesebb levegőhöz jut így a kuckó mint konkurens társai.
Állítólag a v6-ban ez korrigálva lesz...[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
félisten
Cooltek U1 Plus raktáron a Varázslónál 24k HUF.
-
félisten
-
Feriboy2
aktív tag
válasz Archttila #39771 üzenetére
nem lesznek jók a régi 1151 alaplapok az új procikhoz. ezt erősítette meg az asrock
-
Oliverda
félisten
válasz Archttila #39771 üzenetére
"and will hopefully support existing motherboards through BIOS updates"
A Haswell-Broadwell váltásnál sem volt foglalatcsere, mégsem mentek a régi lapokban a Broadwellek, mert az Intel chipsethez kötötte a BIOS-támogatást, hogy minden új proci mellé el tudjunk még adni egy PCH-t is.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Archttila
veterán
válasz patomi #39769 üzenetére
Azóta mar vannak új hírek (tegnapi)
Intel is beginning to feel the pinch of AMD Ryzen 7-series, and the upper-end of the Ryzen 5-series, which offer better multi-threaded performance than similarly-priced quad-core Intel Core i7 and Core i5 "Kaby Lake" processors, and reasonably good single-thread performance, and platform costs. The company is responding in force with four new six-core SKUs, and for the first time since "Nehalem," the company isn't changing the socket with the introduction of its third mainstream-desktop micro-architecture on a given process. The 8th generation Core "Coffee Lake" mainstream-desktop processors will be built in the existing LGA1151 package, and will hopefully support existing motherboards through BIOS updates, even though Intel plans a new 300-series chipset to go with these chips.
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
nagyúr
válasz AxBattler #39768 üzenetére
Üdv!
Mindenfelé azt olvasni, hogy valóban S1151 lesz a coffee lake socketje, de pusztán csak fizikailag fog egyezni, más lesz a pinek kiosztása, jó intel szokás szerint.
A Z170/270-es vezérlőhidak sem lesznek kompatibilisek.
Örülnék bármilyen infónak, amely ezt abszolút megbízhatóan megcáfolja (Z270m ITX/ac lapom van).
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
patomi
őstag
válasz AxBattler #39768 üzenetére
Nem követem mostanában annyira, de: A tokozás LGA1151 lesz minden esetben, de az aktuális útiterv kiemeli, hogy a Coffee Lake-S modellek csak a 300-as sorozatú vezérlőhidakkal működnek. forrás. , szóval nem biztos, hogy ennyire előre mutató lesz. Viszont van rajta minden ami kell (nekem). Sajnos AMD APU oldalon még semmi érdemleges sem mutatkozik.
Szerk.. Köszönöm
[ Szerkesztve ]
Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
HookR
addikt
Ez nem jó? - Mini-ITX Addendum Version 2.0 (11. oldal)
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
maláj
addikt
lányok ha akad valakinek 1 rossz Thin mini itx lapja az gondoljon már rám
minden alkatrész hiányozhat róla de a lényeg, hogy az outputok (lan, ps2, 3jack, stb.) rajta legyenek (a magasság méréséhez kellene viszonyítani) -
Patice
nagyúr
válasz djsiegfried #39758 üzenetére
HDplex 250W-os paneltáp már csak használtan létezik.
Nemrég 300W-osat csináltak belőle.
Pár hónapja meg 400W lett a max. folyamatos terhelhetősége.Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
djsiegfried
tag
Úgy érzem, hogy a HDPlex 250W lesz az én tápegységem: SFFFforrás
Egy jó xbox 360 power brick-kel szerintem el kell hogy bírja a 750Ti-t és az i5 3470-et.
-
félisten
Remek, akkor marad az alulfeszelt i5-ös proci. Amíg i3 mellett dolgoztak, addig nem volt ilyen probléma, csak most merült fel - igazából ez az egyetlen hardverelem, aminek a hőfokai miatt aggódok.
De akkor nem parázok, köszi!
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz AxBattler #39755 üzenetére
Közvetlen kárt csak a Curie-hőmérséklet átlépése után szenved a merevlemez.
Minden más elhanyagolható mértékben, közvetett módon fejti ki a hatását, amik a HDD teljes élettartama alapján adódnak össze. Így te mint végfelhasználó nem fogod tudni ezeket a hatásokat kimutatni.
Például a Google, aki több merevlemezzel rendelkezik, mint a PH fórum lakói összesen, már egy statisztikailag használható kimutatást tudott például készíteni. Náluk az jött ki, hőmérséklet függvényében a ~40°C az ideális (az ezelőtt kb. 5-6 évvel használt merevlemezek tekintetében); minden ettől történő eltérés esetében nagyobb volt a merevlemezek halálozási aránya. Meglepő módon, a hűvösebb lemezek gyorsabban haltak mint a 50-60°C-os lemezek.
Persze, az Ő tanulmányuk sem steril környezetben történt, az eszközök is változtak azóta, így szabályként nem alkalmazható amit ők leírtak. Ellenben iránymutatónak jó.
Ez alapján pedig én nem aggódnék a helyedben attól, átlépik a merevlemezek a 40°C-os határt.
-
félisten
Üdv!
A gépemben a HDD-k (ST1000LM014 + ST1500LM006) a mostani időjárás mellett, idle állapotban 34-35 Celsius fokosak; játék alatt viszont előfordul, hogy átlépik a 40 fokos határt is.
A kérdésem az lenne, hogy mekkora az a hőmérséklet, ami mellett nem szenvednek kárt, nem csökken az élettartamuk?
Tudom, notikban magasabb hőmérsékleteket is el kell viselniük, de azért mégis..."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
cinemazealot
addikt
-
törölt tag
válasz #16939776 #39749 üzenetére
hinnye.
gondolom valami akcios hasznalt, nem pedig teljes aru rettenet.
az sff.net-en valaki HP AIO tapokat hasznal a dc-dc ele, egeszen kicsi ugy a vegeredmeny.
megint masvalaki HP szervertapot (a cserelheto, keses csatlakozosat), mert abbol kijon sokszaz vattnyi 12V.
nohat. epp van is egy 750W-osomszoval olyan nagyon sok hely az ac-dc-nek azert nem kell, de kifogasnak elfogadjuk
Goose-T:
pont beferne megegyszer a konfigod ebbe a hazba, szoval a korabbi lapodat is bekoltoztetheted ide
egyebkent gratula a szerzemenyhez! leccilecci, ird mar le h az AB350-essel szemben miert ezt valasztottad? (hacsak nem te mar tudtal a ketfele VRM hutesrol korabban)[ Szerkesztve ]
-
Goose-T
veterán
válasz Patice #39750 üzenetére
Megtetszett a kinézete és hangszigetelt.
Egyébként beröffent a masina végre. A 3200-as XMP profilt automatikusan alkalmazta, tökéletesen működik vele. Ezt a hozzászólást már Ryzen procival írom.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
törölt tag
válasz Goose-T #39742 üzenetére
Be lehet azt játszani némi előre hajlítással és egy kábelek közé dugott lapos fejű csavarhúzóval.
Kifele, már lehet hogy ki kell venni a hátsó ventit.Sukár a hűtő és a memória
Más: Úgy látszik hosszú évek után lesz végre normális ATX házam :OrigenAE
S21T HTPCNem kell megijedni ITX lesz ez is, de kell a hely a sok AC-DC-nek, meg a meleg levegőnek felszállni.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Thx, megnézem. Tetszik.
-
Goose-T
veterán
válasz Goose-T #39738 üzenetére
Jó tanács kezdő ITX-eseknek: mindig csatlakoztasd a CPU tápellátását, mielőtt beszerelnéd az alaplapot a házba. Ez már az ötödik ITX-összeszerelésem, de én sem tanulok.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
Goose-T
veterán
válasz Goose-T #39638 üzenetére
Megérkezett a maradék:
Most legényheteket tartok, az asszonyt és a gyerekeket leutaztattam az anyósomékhoz, ott lesznek két hétig. Szóval indul a kockulás, kezdem is összeszerelni a cuccot!
-
HookR
addikt
válasz AxBattler #39732 üzenetére
Kis aranyos.
===========================================
Turemetal UP2 fanless Thin Mini-ITX ház - fanlesstech.com
===========================================
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
MPeter87
őstag
A newegg review-k alapján azért elég vegyes a kép, kb a fele negatív ennél a 2 terásnál. Ez alapján inkább kihagynám ezt a Seagate vinyót. Néztem a FireCuda-t is, de ott is hasonlóan vegyesek a tapasztalatok. WD Black 1TB-nál alig van negatív vélemény, de ennél nagyobb kellene.
(#39728) HookR
Sajna az már sokkal költségesebb megoldás lenne. Van egy 120as Adata SX930 a laptopomban, ezt át tudnám rakni az új gépbe, így SSD-t külön nem terveztem venni.
Ha ezek a cuccok elvannak kényelmesen egy kevésbé jól szellőző házban is, akkor viszont lehet ezek közül választok majd. Köszi![ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
válasz MPeter87 #39726 üzenetére
"Jó lenne egy 2 terás vinyó, viszont nem szeretnék kísérletezni az elérhető 2,5"-esekkel, így valószínűleg egy 3,5" WD Purple vinyónak is bele kellene férnie a házikóba. "
2db 1TB-os 2,5"-es HDD és egy M.2(/mSATA) SSD nem jöhet szóba?"Nézegetem pl a Jonsbo U1 Plus-t és az U2-t, ezek külsőre tetszenek, méretben is kb jó lenne valamelyik, szerintem a vinyót is bele tudnám valahogy tuszkolni mindkettőbe, de a hűtésük.."
Elmondásod alapján nem tervezel olyan konfigurációt belerakni, hogy aggódnod kellene ezen házak szellőzése miatt.▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
HookR
addikt
Mondjuk felmerül a kérdés, hogy mit keres TBT3-ra vonatkozó beállítás egy olyan alaplap BIOS-ában, amibe eleve nem is lehet belerakni a támogatott CPU-kat?
-
MPeter87
őstag
Gondolkodom, hogy mit hogyan kellene, egyelőre úgy néz ki, hogy elvetem a Chopin projektet.
Jó lenne egy 2 terás vinyó, viszont nem szeretnék kísérletezni az elérhető 2,5"-esekkel, így valószínűleg egy 3,5" WD Purple vinyónak is bele kellene férnie a házikóba. Videókártyát nem tervezek venni, a proci is csak G4560-4600 (+később a gyári helyett egy halkabb hűtés) szintű lesz + ssd+hdd, viszont nem szeretném, hogy megsüljenek, így egy jobban szellőző házat szeretnék. Ami nehezíti a döntést, az a keret (max 20-25ezer, esetleg 30, ha nagyon ajánlott), a méret (minél kisebb) és a minőségbeli elvárásom.
Nézegetem pl a Jonsbo U1 Plus-t és az U2-t, ezek külsőre tetszenek, méretben is kb jó lenne valamelyik, szerintem a vinyót is bele tudnám valahogy tuszkolni mindkettőbe, de a hűtésük..
Metis is tetszik, de vágni nem akarok és persze ez is hasonlóan kb egy zárt doboz!
Ti milyen házat ajánlanátok?
Nem szempont, hogy Jonsbo forma álló torony legyen, de pl a Node 202 lapos forma kizárt.
Esetleg Metis Plusban, ha bekerül fentre a vinyó, elég a fenti szellőző nyílás és a hátsó venti (gyári helyett valami jobb minőségű), hogy ne süljenek meg? Ja és még egy szempont: halk is legyen.
Előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
-
HookR
addikt
válasz AxBattler #39722 üzenetére
Ebből az derül ki, hogy a tied nem szerepel a TBT3 által támogatott processzorok között.
Itt pedig részletesebben leírják mire is jó egyáltalán.Talán tévedek, de ha jól sejtem, akkor az auto engedi a TBT3-at (már ha adottak lennének a feltételek: CPU, driver...), míg az enabled a TBT2-re korlátozódik a gyárilag szavatolt (konzervatívabb) turbo értékekkel, amit a te procid is tud.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Napi buhera.
Korábban filóztam, hogy az alacsonyabb hőtermelés, és fogyasztás miatt i5-6500T-t vegyek, vagy legyen sima i5-6500? Utóbbi mellett döntöttem, utólag mondom, hogy jól. Ugye a T-s 2500Mhz-ről turbózna max. 3100Mhz-re...
Ma játszottam picit a beállításokkal: a Turbó frequency-t 3300Mh-re állítottam, amit egyszerre mind a 4 maggal tud... alulfeszelés után 1.0V-al is, azaz 0,1V-al kevesebb kakaóval. Nekem bejön.
A kérdésem még az lenne, hogy BIOS-ban az Intel Turbo Boost Technology 3 állapotban lehet:
- Disabled;
- Auto: Turbo Boost will operate;
- Enabled; Turbo Boost will operate at stock settings.Az első evidens, de mi a különbség a másik kettő között?
Gyárilag AUTO-n van..."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
őstag
Na, jól lecsúsztam a DAN Cases A4-SFX v2-ről. 3 napja ért véget a kampány
-
HookR
addikt
Gigabyte GA-AB350N-Gaming WiFi review - smallformfactor.net
-
törölt tag
+1 a supermicro cuccoknak.
otthon vannak szerver temaban, sok lapjukat nyuzom es elegedett vagyok.
az lehet viszont buktato h ok szoktak neha jatszani a labkiosztassal, bar igaz h azt eddig csak a riser-splitter kartyaiknal lattam. mielott megveszed a riser-uket erdemes lehet utanaolvasni h ez a hagyomanyos 1-1 riser-e vagy varialtak vele valamit. jo esellyel sima riser. -
HookR
addikt
válasz tippm86 #39715 üzenetére
Olyan nagy tapasztalatom nincs velük, hogy ajánlásba bocsátkozzak. De ahogy olvasgattam, a fixeknél nem annyira jellemző, hogy lukra fusson az ember. Vedd azt, amelyik méretben, kialakításban és árban megfelelő az elképzeléseidhez. Például itt találsz 1U méretű x16-os balost: [Link1] / [link2]. Itt van 2U x16 balos: [link]. Itt meg többféle is: [link]
-
törölt tag
válasz djsiegfried #39712 üzenetére
Az a két komponens elsődlegesen 12V-ról táplálkozik: 60 és 65W-ot eszik max. állandósult üzemben, (aktiválódott TDP limit miatt)
Legalább ezt a ~11,5A~125W tudnia kellene a tápnak 12V-on. Ennyi elvileg elég is lenne, VGA limites helyzetben, ha nincs pl.: 3,5"-os HDD, sok ventilátor betervezve.Ez igaz hogy 200W-os, de csak 7A tud 12V-on. (ha jól látom a címkét)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz djsiegfried #39706 üzenetére
Olyan helyre "ajánlott" ahol mindegy hogy kell-e karbantartani, vagy mennyit áll a gép. Vagy nincs jelentős terhelés rajta, és olcsónak kell lennie, pl.: régi atom lapok újrafelhasználásához 1db hdd-vel.
Ezekből a kópiákból is a drágát szabad megvenni, abból nincs kispórolva a réz meg a csatlakozó minősége sem förtelmes, összeszerelési minőség sem annyira gáz. Ha 5+ évre tervezel vele, akkor inkább az eredetit vedd
"saját felelősségre"
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
válasz djsiegfried #39706 üzenetére
Nincs velük elég tapasztalat. Nagy a kockázat, úgyhogy csak saját felelősségre.
Esetleg még azt tudod tenni, hogy rákérdezel a tápos topikban így ránézésére mi a véleménye a szakiknak. Ha más nem, a felhasznált komponensekből meg lehet sejteni, hogy mennyire igényes az adott konstrukció.▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Archttila
veterán
Igen közben rájöttem köszi!
Nem baj nekem igazából a bt modul miatt érdekes a dolog, net az UTP-n jön.
Egyébként jelenleg (gyárilag) Broadcom van benne és tökéletesen működött amikor használtam. (TP-Link 1043ND v2/ LEDE 17.01.2)szerk.: ja, hogy ennyire vissza kell menni az időbe ebben a méretben nem létezik bt 4.1 -es kártya. Remek.
[ Szerkesztve ]
-
dugo_
veterán
válasz Archttila #39705 üzenetére
Nem, ezek M.2 E key modulok, a lap leírásában pedig ez szerepel:
- 1 x Half-size Mini-PCI Express Slot: For WiFi + BT Module
Szóval félméretű mPCIe kell neked, a régebbi szabvány.______
Nekem egyébként a linkelt Intel 8265 van, de nem vagyok elájulva tőle. Rendszeresen összeveszik a routerrel. Rendeltem helyette egy olcsóbb Broadcom QCNFA335-t, mondván úgyse tudom kihasználni az Intel sávszélét, de az még így is lassabb. Sehogy sem jó.
Az már biztos, hogy ha valaha lesz saját lakásom, akkor még a WC-be is három UTP kábelt fogok behúzni. Ez nem állapot.[ Szerkesztve ]
-
djsiegfried
tag
Az ebay-en található olcsó (5000huf) Pico PSU-kat érdemes megvásárolni vagy inkább mellőzzem? Köszönöm
(Gondolom kínai klónok lehetnek...) -
Archttila
veterán
Mit gondoltok ez a Wi-Fi/BT kártya kompatibilis az ASRock Fatal1ty Z170 Gaming-ITX/ac lapommal? [link] | [link] esetleg ez [link] (olcsóbb)
Egy Bluetooth 4.2 képes eszköz miatt szeretném lecserélni.
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
válasz djsiegfried #39700 üzenetére
Attól függ, hogy melyik tengely mentén?
Mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya. Flexibilis riser:
+ A kellő hosszúság nagy pozicionálási szabadságot biztosít.
- A jó minőségűt aranyáron mérik.Fix riser:
+ Lényegesen olcsóbb.
+ Nincs akkora szórás a minőségben, mint a flexibilisnél.
- Fix távolság.
- Ha nem teszel bele pluszba egyenes toldást (kép1 / kép2), akkor Mini-ITX alaplap (vagy általánosabban fogalmazva: az első bővítősín) esetén a fektetett VGA hátlapjának alja (ami normál esetben az alaplapi tálcán ejtett kivágásba kapaszkodik) belelóg az alaplap hátlapi csatlakozóinak kialakított nyílásba. Kevés olyan alaplap van, aminél ez nem jelent gondot. Például itt láthatod a hátulról készült képeken, ahogy önmagában egy 1U riser-t használva belelóg az audio csatikba.[ Szerkesztve ]
-
shteer
titán
Új hozzászólás Aktív témák
- Hobby elektronika
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- ZIDOO médialejátszók
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hardcore café
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OpenWRT topic
- Trollok komolyan
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- Kingston Fury Renegade 2x8 GB RAM DDR4 3600MHz - garanciás, ingyen szállítás
- Gigabyte 4.gen i7-es félkonfig! fejlesztés miatt, eladó! FoxPost ON!
- MSI MEG Z590 UNIFY Alaplap WIFI-s
- G.SKILL Trident Z DDR4-4400 CL19-19-19-39 1.40V 32GB (4x8GB)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest