Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Newegg-en 120 dodó.
$120 * 282 HUF/USD * 1.27 = 42.977,- HUFSzóval még így is WTF kategóriás, főleg hogy az Asus ugyanilyen deszkája valóban negyvenakárhány ezresbe kerül.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
GIGABYTE GA-H110MSTX-HD3 nálunk miért kerül duplájába a külföldi árának?
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Mukucs
senior tag
Micsoda helyre csöppentem!
-
alcsa
senior tag
Metis gyorstalpalo:
1. vagj minel tobb es nagy lyukat minel tobb helyre
2. rakj bele minel tobb ventillatort
3. rakj bele minel nagyobb, es lehetoleg olyan hardvert ami nem fer bele vagas nelkul
4. restart from 1 amig van meg vagni valo
5. ha nincs, vegyel ujat s kezd elolrol -
Ispy
veterán
Hát erősen elgondolkodtam, hogy veszek egy kínai klónt, ahol már eleve ki van vágva a teteje, csak akkor minek coptam ennyit eddig?
Az igazi férfiak különben is inkább kivágják sikítóval
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
törölt tag
válasz Mukucs #38273 üzenetére
A 140mm-es mélységével elfér mellette a VGA, De a kábelköteg tövének pozíciója és a kábelek mennyisége okozhat fejfájást, vizuális borzalmakat.
Én méretre vágnám a köteget, és kicsupálnám a felesleget, ha hosszútávon ennél a háznál maradnék.
Inkább ez a kompromisszum, mint egy drága SFX moduláris táp.[ Szerkesztve ]
-
alcsa
senior tag
-
törölt tag
válasz Mukucs #38258 üzenetére
Ha van pénzed dögivel, és egyben megalkuvó is, akkor jó úton jársz. :
Ncase M1 DAN A4-SFX(#38259) betyarr:
Csak a masszív leszorító mechanikával rendelkező hűtők nem mozognak a CPU-n, ami alulról is átöleli a CPU-t. Másrészt minden LGA CPU kupakja deformálódik, - az olcsóbbak jobban - ha rácsukod a leszorító keretet.(#38267) dugø : THX.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz betyarr #38259 üzenetére
Nekem thermalright axp 200 muscle van és az is mozog a procin, ez leginkább azért van, mert a paszta csúszik. De amikor le akarom szedni, akkor alig lehet, mert teljesen rácuppan a procira és odaragad. De jobbra balra mozog.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
betyarr
veterán
olvasom itt ezt a cpu kupak mizériát.írtam nemrég itt is,hogy a hűtőt felszerelve és csavarokat rendesen meghúzva is mozog a hűtő jobbra-balra a függőleges tengelye mentén.lehet púpos nekem is a kupak
vagy a hűtő leszorítónak lenne olyan holtjátéka? -
Mukucs
senior tag
Semennyit, mert valamit úgyis elba**nék! Olyan házat keresek, amiből nem kell faragni!
Egy ilyen lap fog bele kerülni, ez fix. A proci lényegtelen, VGA ból természetesen olyat veszek, ami belefér, akár egy 1 ventis 1060, de próbálok olyat keresni, hogy "nyugodtan" belemenjen egy 2 ventis is, gondolva a későbbiekre.
Jelenleg egy CM 212 EVO hűtőm van, de ezt is hajlandó vagyok lecserélni valami kisebbre, tekintettel a nonK procimra. A táppal vagyok leginkább gondban, illik ilyen kis házba választani egy modulárisat?
-
Mukucs
senior tag
Srácok!
Egy Raijintek Metis Plus típusú,alakú,méretű kuckóba mennyire felel meg egy FSP Raider 550 es táp?
-
törölt tag
Ha valaki pont egy Nexus Low 7000 R2-t keresne mondjuk egy DAN A4-SFX-hez, van nevetséges áron a HA-n!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #TOTTI #38249 üzenetére
Meg van az esélye, hogy kis leszorító erőre nem ér össze a kupakkal a CPU mag, vagy ferdén van felragasztva a kupak
Mielőtt vissza küldöd, lehúzott ventilátorral, a cpu-t IDLE-ben hagyva meg kellene várni amíg beáll 80C°-körülre a CPU, és a borda(kupak is) eléri ezt a hőmérsékletet. Van esélye hogy visszanyeri folyékony állapotát a gyári paszta és életre kel a kontakt.(#38247) patomi : Ez azt jelentené hogy hibás a hőcső, vagy a cső-borda kontakt. 50-55C° fölött olyan alacsonynak kellene lennie a hő ellenállásának, hogy a két vége között max. 1-2C° eltérésnek szabadna lennie.
[ Szerkesztve ]
-
patomi
őstag
válasz #TOTTI #38249 üzenetére
Az i3 4330-on anno volt nekem gyári és szépen tolta a langyos levegőt maga körül. (azóta nem használtam gyári coolert intelen)
Jelenleg nekem is i3 7100 procim van, aidával terhelve(IGP is) 67 fokig tudtam melegíteni az adatlapomon lévő összeállításban.Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
dugo_
veterán
válasz patomi #38247 üzenetére
Ha nem melegedett át a borda, akkor az egy hibás darab lehetett, lyukas/repedt hőcsővel.
És ez válasz TOTTI-nak is. Bár nem tudom milyen együttállás kell ahhoz, hogy három különálló cső is rossz legyen.De akkor a stockkal mennie kéne. Lehet a proci is el van rontva, bár arra még kevesebb szokott lenni az esély.Ha alápörköltök öngyújtóval, akkor annak a hőnek szinte egyből végig kell futnia a hűtőn. Ha nem jelenik meg a cső végén, bordákon, akkor ott valami nem kerek.
[ Szerkesztve ]
-
patomi
őstag
válasz #16939776 #38245 üzenetére
2 éve nálam is megfordult egy. Ugyan ezt tapasztaltam (megfelelően fel lett pasztázva és látszott leszerelés után, hogy kellően kiszorította a pasztát a 4330-as procim tetején) még csak át sem melegedett a borda.
Nem véletlenül linkeltem, bár sajna a fotók már nincsenek..Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
#TOTTI
őstag
válasz #16939776 #38245 üzenetére
Teljesen tökéletesen érintkezik a CPU-n látszik a három hőcső nyoma, MX2-vel is próbáltam a gyárival is valamint Coolermasterrel is, minden alkalommal letisztítottam, sőt rákopogtattam párat a CPU kupakra a csavarhúzó műanyag felével, így már 75 fölé nem megy, Prime alatt. Tudtam, hogy gyenge, de még max fordulaton is halk ami fontosabb volt, ha a gyári szintjét tudja az oké. Viszont én ilyen terhelt 50 fokhoz vagyok szokva az előző CPU-val (i3 6100)
Azért írtam ide, mert a lapom ITX, a hűtő is a ház miatt kell csak (Silvetstone SG13), szóval a tapasztalatokra voltam kíváncsi, hogy mi a normális egy ITX házban.
shteer: Sajátjával ment eddig, az pörgött mint állat, de hőfokot nem néztem. Aztán most már rátettem egy rézmagos gyárit is, meg ezt a Zelos-t egyik se jobb, szinte azonosak a hőfokok.
Most épp Prime alatt 72 a max.
[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
válasz Luskan #38242 üzenetére
Itt is megfordulnak az ott lakók és ott is megfordulnak az itt lakók. Nem vesztesz semmit, ha egy témáról a témával foglalkozó helyen (is) érdeklődsz. Ráadásul ha mást is érdekel a kérdésed, ott hamarabb talál rá vagy a válaszra, mint egy nem pont a témába vágó helyen.
[ Szerkesztve ]
-
Luskan
tag
válasz cinemazealot #38241 üzenetére
Ennek a topicnak a tapasztalata jobban érdekelt.
-
cinemazealot
addikt
válasz Luskan #38240 üzenetére
A Milyen CPU hűtőt vegyek? topic-ban csípőből fognak Neked válaszolni erre a kérdésre. Előtte fusd át az összefoglalót is!
[ Szerkesztve ]
-
Luskan
tag
Nekem is lenne pont egy hűtős kérdésem. A gépembe kellene egy minél laposabb proci hűtő, egy G4560-asra. Drága hűtőnek a Noctua NH-L9i-t néztem ki, de inkább maradnék 10 alatt. Ide kellene beférnie:
Van valami javaslatotok? Mondjuk kinéztem egy BeQuiet! SFX tápot is, de azt csak nyáron tervezem megvenni.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz shteer #38238 üzenetére
"gyári és Raijintek Zelos hűtővel is 75-80 fokos terhelés alatt,"
Ez alapján nekem az jön le, hogy már felpattintottaEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
törölt tag
válasz #TOTTI #38234 üzenetére
Szia!
Nem feltétlenül ITX specifikus, de közelebb lehet kerülni a probléma okához:
Beépített állapotban, hővezető pasztával pacsmagold be vékonyan, új beggyel a CPU tetejét szélétől-széléig. Majd szered fel a hűtőket. Ahol érintkezik, ott összefogja a hűtő talpát a paszta. Ha nem egyértelmű, akkor tedd fel ide a két képet, segítünk kiértékelni.
[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
válasz Buckey #38235 üzenetére
Azért érdemes szót említeni a látszólagos teljesítményről is. Kicsit elcsodálkoztam, amikor arra is rámértem, és elég sz@r cosφ-ket kaptam eredményül: terheléskor 0,62, üresjáratban 0,58 (amikor 1,0 volna az ideális). Szóval esetemben hiába "csak" 67 W a teljesítmény felvétel (azaz a 16 V-os kockatáp max. 4,2 A-t adott le, ugyanígy egy 12 V-os kockatáp max. 5,6 A-t adott volna le), a 230 V-os hálózatból azért felvette a 107 VA-t. Szóval nagyon nem mindegy, hogy egy AC-DC vagy DC-DC tápról beszélünk méretezéskor, illetve hogy ellenőrzéskor az egyenáramú vagy a váltakozóáramú körön mérünk áramot.
[ Szerkesztve ]
-
Buckey
őstag
válasz Pistivi #38232 üzenetére
Igen, mindenki többet gondol, mint amennyit valójában fogyaszt. Én is így voltam vele, amíg meg nem mértem. Alig akartam hinni a szememnek, hogy csak annyi! De annyi.
(#38233) cinemazealot , igazad lehet, sokan sokszor nem tudják, mit is akarnak, és majd később fejlesztenek. De a többség sosem fog és hallgatja a táp ventilátorát. Azt én sem értem, miért nem tudnak passzív hűtésű 100-200 esetleg 300W-os ATX tápot csinálni valami értelmes áron.
Induláskori HDD löket belefér, ugyanis a tápegységem 85W-os, mint ahogy a paneltáp is. És induláskor nem mértem 3,5 A-nál többet 12V-os betáp oldalon! -
#TOTTI
őstag
Sziasztok az normális, hogy ASUS H110I-PLUS lapban, i3 7100, gyári és Raijintek Zelos hűtővel is 75-80 fokos terhelés alatt, ami zavar, hogy a bordák sem melegek, pedig 2-3 pasztát is próbáltam, de valahogy szar az egész, ahogy nézem a kupakkal érintkezik, de az lehet, hogy a kupak a magokkal nem? Hiába terhelem órákat, a hőcső és a lamellák szinte hidegek, még csak nem is langyosak.
-
cinemazealot
addikt
válasz Buckey #38231 üzenetére
Szerintem a dolog hátterében az állhat, hogy a normál ATX házak szinte bármit befogadnak (nagy ATX lapokat, az azokba beszúrt dVGA-kat, vinyókat, lemezmeghajtókkat, egyéb perifériákat stb.) így az össz. fogyasztás bármeddig elszállhat, és talán pont a biztonság kedvéért nem is készítettek az ATX tápokból 300 W-nál kisebb teljesítményűt.
A mITX lapok köré épített konfigurációkat (tápok, házak) viszont valószínűleg csak azok választják, akik határozottan tudják, mit akarnak majd attól a gépből és nem jut eszükbe később azt bővíteni semmivel. Mivel viszont ezek a felhasználók vannak kevesebben (lássuk be, hogy az a 90% csak egy általános, esetleg később fejleszthető PC-t akar venni, nem fogja tudni mérethelyesen összeválogatni az alkatrészeket), ezeknek az "ínyencebb" (réteg?) alkatrészeknek meg is kérik az árát.
Az meg más kérdés, hogy a boltos nem azért ajánlja a 300 W-os tápot, mert nem tud szorozni, hanem azért, mert nem tudja, Te mennyire vagy képben az aktuális/jövőbeni igényeiddel.
(#38232) Pistivi
Nézted a teljesítmény felvételt bekapcsoláskor is? A HDD-k ilyenkor igencsak megkérik a magukét. Egy HP Proliant Microserver esetén tapasztaltam, hogy normál állapotban (akár hajtva is) max. 50 W-ot vett fel a hálózatból, de bekapcsoláskor (benne a 3 vinyóval) egy pár másodpercre felment az étvágya 120 W-ra is.[ Szerkesztve ]
-
Buckey
őstag
válasz cinemazealot #38229 üzenetére
Azért ez érdekes, hogy mi ekkora tápról hajtjuk meg ugyan azokat a gépeket, konfigurációkat, amiket meg rendes ATX házakba raknak, azokat meg minimum 300 wattos ATX tápokkal. Nekem mATX az alaplapom B250 chipsettel, 2db 2,5" HDD, 1db SSD, egy G4560 és egy procihűtő ventilátor, 2 USB3 még kivezetve, de bőven elég a 60 W.
Nekem is mondták, hogy ez nem fog menni, nem elég neki. De, ha a betáp 12V-os ágon max. terhelésen 4,7 A-t vesz fel, akkor mire is kell a 300 W? Fejleszteni? Az emberek 90%-a nem fog, ha így is jó neki, meg ha az elején belerak mindent, amire szüksége van.[ Szerkesztve ]
-
Pistivi
tag
válasz cinemazealot #38229 üzenetére
Köszönöm szépen, már rendelem is meg.
-
cinemazealot
addikt
válasz Pistivi #38227 üzenetére
Én az adatlapomon részletezett i3-6100-as konfigot egy 55 W-os Whitenergy 04100 kockatáppal hajtom, igaz a PSU 120 W-ra van méretezve. Terheléses tesztnél (furmark + prím keresés 4 szálon) összesen 67 W-ot vett fel a hálózatból, és nem gyulladt ki semmi (normál munka közben max. 20-30 W a gép teljesítmény felvétele). Arra amire szánod, a Te géped sem fog többet felvenni.
Heh, és ahogy elnézem, a házunk is ugyanolyan lesz!
[ Szerkesztve ]
-
Buckey
őstag
válasz Pistivi #38227 üzenetére
Szia!
Igen, elég lesz.Én jóval többet tettem rá (telefon, táblagép, 3db 2,5 HDD, procihűtő ventilátor maximumon), és a procim sem T-s (G4560). Nem volt 60 watt a fogyasztás max. processzorterhelésen és minden lemezre másoltam oda-vissza az AIDA teszten kívül! Napi szinten annyival nem terhelem.
-
Pistivi
tag
Sziasztok
Abban kérnék egy kis segítséget, hogy építenék egy ITX-es pc-t.
Csak torrent, internetezés, hálózaton filmek megosztása.
egy i3 6100t-t gondoltam procinak, 8 gb RAM, egy SSD, egy alaplap, ennyi lenne , de amit kinéztem ház+táp kombó, azt nem tudom hogy megfelelne e, vagyis a Táp elbírná e ezt a rendszert...??
amit kinéztem egy CHIEFTEC IX-01B-85W házikó, de az a 85W, az elég lenne?
segítségeteket előre is köszönöm. -
Pete55555
addikt
Na, az én projektem is halad, beraktam az egyik Seasonic Flex atx tápot a kuckóba, 40mm-es gyári ventiket kihajintottam, a két 120mm-estől kap levegőt alulról. Hőmérsékletet csekkoltam, max 41 fokos a táp hűtőborda, szerintem teljesen korrekt. Illetve esztergáltattam egyedi - általam tervezett - csavarokat a házhoz
...Szeretem leracsniztatni...
-
Nirvanus
aktív tag
Alu zártszelvények és lapok beszerezve, szegecselő és fűrész ma vagy holnap, satu, multi ésatöbbi már van. Képek, buildlog hamarosan.
[iTX-or-GtfO!]
-
matyee
őstag
Sziasztok!
Bár lehet, hogy nem ez a legmegfelelőbb topic, de vki nem tud ajánlani helyet/kollégát, aki hajlandó a jó kis metis tetején 2x12cm-es lyukat vágni? Folyamtosan agyalok itx házon, DAN A4 és Ncase volt a befutó, de mindig oda jutok, hogy röhej az ára. Kis furkálással szerintem metis elmenne... köszönöm előre is segítséget!
üdv -
HookR
addikt
válasz Mercutio_ #38202 üzenetére
és (#38195) Chaser: Az MSI H110I Pro és H110I Pro AC csak az NVMe M.2 SSD-ket támogatja, míg a Gigabyte H110N az NVMe és SATA SSD-ket egyaránt.
Ja! Meg az ECS-nek is van H110-es mini-ITX alaplapja M.2 foglalattal SSD számára, de azt nem látom melyiket támogatja: H110I-C33_C3D
[ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
félisten
SAPPHIRE 11266-06-20G RX 570 4GB GDDR5 PULSE ITX - 65k HUF
Ha valaki rá akarna ugrani...[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz AxBattler #38207 üzenetére
ebayről ilyen nincs olcsóbban, brand alkatrészek nagyon drágák - tápok, dokkolók meg főleg, ugy. vackok olcsók csak - ha találsz is ilyet értelmes áron akkor a posta miatt lesz drága, ránéztem, usa-ban ki lehet fogni 6-7e-ért, posta meg 6-7e, ezt tuti ámolják, 18k-ból meg is áll
kínaiaknál meg sokkal drágább, legolcsóbb eu-s ár+szállítással is 12-3k_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Mercutio_
félisten
válasz AxBattler #38204 üzenetére
Meeeeny-nyííííííííííííííí
Azt hittem ilyen apróról 5-6k-ért lőhető táp jó hozzá, mint a Dell DA-2
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
félisten
Köszi a linket, nem ismertem ezt a tesztet!
Akkor ezek szerint nem számít annyira a sebesség... mondjuk én sem a 2800MB/sec Seq. Read idejű felsőkategóriás cuccokra gondoltam, azokért én sem fizetném meg a felárat. De pl. aprón a PM951 OEM Samuk 1000MB/sec-el már elég jó áron mennek.
Boltban azért van némi különbség a SATA és PCIE árak között, pl. 250-256GB-os, 2280-as M.2 SSD-k.(#38201) &rew
Ez megnyugtató; ha már passzív tápos lesz a gép, nem hiányzik a coil whine.
Max. 111W-ot használtál fel Te, vagy ennyi volt a max., amit képes volt felvenni? Ugye az első?
Köszi a linket, majd olvasgatok!(#38202) Mercutio_
Ja, a jobb SATA3-as 2.5 SSD-k teljesítménye is elég lenne nekem a 840 Basic 120GB után, detto az ITX-es helytakarékosság, a kevesebb kábel miatt kellene.
Szerencsére olyan lapot vettem, amelyikben mind a SATA, mind a PCIE változatok mennek.(#38203) Mercutio_
Pl. amelyiket korábban linkeltem.[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz #25954560 #38201 üzenetére
Milyen külső kocka lenne ehhez jó ami elég egy 1050 ti 1 ssd, 1 wd Red 1 2,5" notivinyó felálláshoz?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz Chaser #38195 üzenetére
Az MSI H110I PRO is kezel m.2 ssd-t.
AxBattler: én helytakarékosság miatt veszek msata /m.2 ssd-t, a sebessége a sata verziónak is elég és kevésbé melegszik árban pedig nincs érdemi difi a 2,5"-oshoz képest. Persze lehet egyedi igény az enyém.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Everest / AIDA64 topik
- Trollok komolyan
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OTP Bank topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Milyen alaplapot vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI H81M-E33 Alaplap H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MSI alaplap
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- 16GB DDR4 memória (RAM) modulok (több típus)
- AKCIÓ! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest