-
GAMEPOD.hu
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
andatti
senior tag
X napja már érdeklődtem itt belső vinyó vétel ügyében, kaptam is választ, de még mindig nem döntöttem és tovább gondolkoztam rajta...
Mivel árérzékeny vagyok igaz, hogy nem WD, de ezen gondolkoztam, /2 Tb/ illetve egy Toshiba 3 Tb-oson, hogy megéri-e a felárat a plusz tárhely. (A korábbi hsz-emben leírtam, hogy minden lenne rajta, azaz alap dolgokra használnám, adattárolás, de op rendszer is, töltögetni nem szoktam, arra ott a bérelt szerver). Alapvetően 2-3 Tb kapacitású kellene. Azaz, ha a fenti két típuson kívül lenne elfogadható árban ajánlott kategóriájú vinyó, akkor megköszönöm a felvilágosítást. Egyúttal érdeklődöm, hogy az általam linkelt vinyókkal mi a baj. (mert ezek nem ajánlottak).
Ismét köszönöm előre is a válaszokat! -
andatti
senior tag
válasz junior11 #53080 üzenetére
Esetleg ez? Bár én guglival kerestem rá, de leírás alapján azonosnak tűnik...
-
andatti
senior tag
Nekem is vennem kellene valamilyen merevlemezt, így itt érdeklődöm...
Most egy 80 Gb-os van a gépben, ami még sata1-es, vagy 2-es... Vettem közel 3 éve egy 500 Gb-os hordozhatót, ami ma már csak 76%-os a HDS szerint. Boltos megnézte és mondta, hogy vennem kéne másikat, mert ez döglődik... Sőt, megjegezte, hogy jóval több, mint 1 évet futott már, és sokallta a 2200 feletti indítás-leállás értéket... A aptop, amivel használom képes naponta 3-8x is lefagyni...
Itt az ajánlásban sata 3-asok vannak és én is tudom, hogy inkább vennem kéne egy komplett gépet...
Szóval külső helyett vennék inkább egy belsőt adattárolásra, mentésre, 1-2 Tb körül, bár a 3 Tb-os is jó árban van... Ami elbizonytalanít, az a csatlakozás, (3,5 2.5, illetve sata hanyast, /+átalakítót/ és esetleg usb-st, mobilrack-et komplett, vagy mit és hogyan...) illetve ez a 2200-as érték, amit nem tudok hova tenni... Elvileg op rendszer is menne rá, mert nem tudok most ssd-t is venni. A régit meg ki kell dobnom, mert nincs annyi csatlakozó az alaplapban, hogy az is maradhasson... nos, miután tücsköt-bogarat összehordtam, talán látszik, hogy mennyire nem értek hozzá... De azért egy-két jótanácsnak nagyon örülnék... -
andatti
senior tag
Elolvastam az összefoglalót, de attól még tanácstalan vagyok...
500 Gb-os, usb 3.0-ás külső vinyót akarok venni, több típus között is vacilálok, alapvetően adattárolásra használnám, filmek, zenék, képek.
HITACHI 500GB Touro Mobile Ez mellett a 32 Mb-os cache szól, ellene az 1 év garanciaTOSHIBA Stor.E Basics 2.5 Ez 2 évig garanciális, de csak 8 Mb puffer van benne
WD 500GB Elements SE Portable _Dettó Ez is 2 évig garanciális, de csak 8 Mb puffer van benne
ADATA Classic CH11 500GB Dettó Ez 3 évig garanciális, de csak 8 Mb puffer van benne
SAMSUNG M3 Portable 500GB Ez is 2 évig garanciális, de 16 Mb puffer van benne
ADATA Classic CH11 500GB Ez 3 évig garanciális, de csak 8 Mb puffer van benne
Ahol néztem mindegyik 17-18 ezer Ft körüli áron van, így az nem játszik szerepet, de nem tudok dönteni, hogy melyiket válasszam... Megbízhatóság, garancia, illetve a gyorsító mérete aggaszt, mert zöme csak 8 Mb-os...
De, ha tudtok árban hasonlót jobb kondíciókkal, Zuglói átvétellel, /vagy westend, mammut/ vagy pick-pack ponton, írjátok meg...
De pl. sebesség teszteket se találok sehol, a legjobb pendrive 190/110-et tud 32 Gb-osban, itt viszont nem tudom, hogy mennyi az átlag olvasási-írási sebesség, ráadásul mindigtv, usb-re is rátenném néha, rögzítés, vagy filmlejátszás céljából, így nem tudok viszonyítani, hogy mi a normál, mi az extra és mi az átlag alatti teljesítmény...
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Politika
- Eredeti játékok OFF topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nintendo Switch 2
- Path of Exile 2
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Revolut
- A egyedi felskálázás érdekli leginkább az ipart a neurális leképezés kapcsán
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- WD Black SN850X Game Drive NVMe PCIe Gen4 x4 SSD 1TB - PS5 kompatibilis eladó - 3 év garancia
- 7db 14TB Seagate Exos X16 kisker garis
- WD My Passport 5TB HDD, külső merevlemez, ÚJ, bontatlan!
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Új SanDisk ultra 64GB - 128GB MicroSDXC kártyák . Árak a hirdetésben .
- Seagate 2TB külső merevlemez
- VILLÁMÁR!! 9db! Samsung 256GB M.2 PM991a NVMe PCIe SSD /2280/ 0 perces/!!EGYBEN eladó! ÁR FIX!
- Samsung 970 Evo Plus 1TB - 30 nap működési idő - 99%
- 512GB Silicon Power A55 M.2 SSD meghajtó (SP512GBSS3A55M28) 0 perces! garanciális!
- 3TB Seagate külső merevlemez (szinte új, 6-8 napot futott) 2 db