-
GAMEPOD.hu
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gtamate2
veterán
válasz sagesz93 #67333 üzenetére
Az R9-380 van a 960-al kb egy szinten (erősebb nála). PH teszt
A 390X hozza a gtx 980 teljesítményét. Techpowerup!Tehát a 390 valószínűleg a 970-el versenyezik. csak ugye a memória teljes értékű 8 gb a 970 3.5 gb-jával ellentétben. Persze tulajdonképpen egy széthúzott 290, ami még többet eszik. Viszont a memóriatöbblet miatt végre egy korrekt alternatíva az AMD részéről. Ha nem számít a fogyasztás/melegedés akkor az AMD a nyerő most, viszont a hűtésre nagyon oda kell figyelni, mert a 290 körül is voltak már a VRM hűtéssel problémák, szóval várnék a tesztekre még a helyedben.
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
-
gtamate2
veterán
válasz Ren Hoek #67322 üzenetére
Nagyon emberfüggő, én próbáltam és egyáltalán nem volt hányingerem, de egyik haverom fél percig bírta úgy szédült. (Oké a hullámvasutas játéktól én is beszédültem, de attól a sebességetől élőben is ugyan úgy szédülök szóval nem vészes)
Horror játékot is próbáltam de alapból is elég félős vagyok szóval majdnem szívinfarktusom lett szóval hanyagoltam(#67323) Speed(R) : A 390 elég jó árban van a 8 gb ramhoz képest, csak a vrm hűtés kérdéses hogy milyen, várnék egy tesztre még.
(#67324) Balathruin: SLI a 970 megvétele után lett az egyik srácnak, előtte csak egy 760 volt.
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz BomiBoogie #67320 üzenetére
Jelenleg még nincs megadva, gondolom elfut szinte bármin csak nem mindegy hogy mennyire szaggat.
Jelenleg a DK2-nek ez van megadva: "A desktop computer running Windows 7 or Windows 8, 2 USB 2.0 ports (at least one powered), and a dedicated DirectX 11 compatible graphics card with DVI-D or HDMI graphics output."
Szóval gyakorlatilag szinte bármilyen most kapható vga-n elfut, csak kérdés hogy hogy.
Azt tudom hogy a magyar TheVR-os srácok egy 760-at használtak régebben és ment vele szépen, azóta azt hiszem 970-re váltottak.*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz horvi0813 #67318 üzenetére
Az Oculus Rift ajánlott gépigénye.
Processzor: Intel i5-4590-nel egyenértékű vagy jobb
Memória: 8 GB RAM
Videokártya: Nvidia GTX 970-nel / AMD 290-nel egyenértékű vagy jobb
Egyéb: HDMI 1.3 videókimenet 297MHz-es órajellel, 2 db USB 3.0 portSzóval ha a 970-et ajánlottba tették nem hinném hogy probléma lesz vele, de ha nem számít a melegedés és a fogyasztás akkor a 290x /390 is jó választás.
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz Ren Hoek #67280 üzenetére
Én sem értem miért jó a fél-passzív megoldás, szerintem hosszabb távon jobban kijön majd ezeken a probléma a gyakori hőingadozás miatt. Amúgy ez a bios moddolás nem új keletű megoldás, régóta van már. Anno a 128 bites gf 6200-asokon volt nagy divat, na meg a 9600xt/9550-eken ha jól emlékszem.
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz robikah #67274 üzenetére
A Strix hűtése 2D-ben kikapcsol ha nincs terhelés egy bizonyos hőfokig.
A Black-en 10 fázis van, tuningban ha adsz neki +feszt így jól jöhet. (A hűtőt nem kapcsolja le) + a strixnél jobb VRM hűtés.
A G1-et szénné lehet húzni, viszont a hűtője kicsit hangosabb mint a többié.
Az MSI pedig egy erős középút, félpasszív tehát ugyan úgy lekapcsolja a ventilátort 2D-ben (persze ha zavar kikapcsolhatod) és eléggé jól húzható.*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz menjapipaba #67244 üzenetére
Hát annyiért újonnan nem nagyon van best buy.
R9 270 van ami szerintem túlárazott.Olcsóbban van a gyengébb de energiatakarékosabb 750ti
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
-
gtamate2
veterán
válasz sirszevenap #67097 üzenetére
Szia,
Minimum egy GTX 750 vagy egy HD 7790-et nézz. Ez a minimum ha kompromisszumokkal akarsz játszani.*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz aladarka #67091 üzenetére
Ezek közül bármelyik jó, ha halk kell akkor inkább Asus vagy EVGA, a giga kicsit hangosabb ezeknél.
A blackplate kimerevíti a kártyát, a hűtést is segíti néha, de ez is kártyától függ. Általában design miatt veszik.
960-ból az EVGA és a Gigabyte is halk, elvégre bőven elég a hűtő amit rátesznek a kártya pedig nagyon hűvös.
Tegyük hozzá hogy jumbo jet egyikből sem lesz, ezek nem referenciahűtések. Ha hangos lenne 3 év gari van rájuk, megfogod és visszaviszed, de nem valószínű. (A 970 gigabyte sem hangos, csak a többi 2 ventisnél minimálisan hangosabb)A felsorolt kártyákból mindegy igazából melyiket veszed mind ajánlott, jól hűtött darab.
(#67096) hegegege: Arra a kártyára elég ez is, nyilván vehetsz erősebb hűtést ha nagyon maximalista vagy, de az kb +10k-nál kezdődik, annyit meg nem ér. A 750 alig fogyaszt, így kevés hőt termel szóval bőven elviszi az a kis hűtő.
[ Szerkesztve ]
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
-
gtamate2
veterán
válasz Apollo_21 #67081 üzenetére
Hogy venne az R9 280-ból 4 gigásat amikor 3 gigával jött ki?
Újonnan nem nagyon kapni sajnos Sapphire Tri-x, Vapor-x-et pedig ezek a jó hűtésűek, ezeknek lehet is lőni a tuningot. Az iponban van Giga és Asus is, de a vrm hűtése egyiknek sem a legjobb szóval biztosan nem próbálnék nagyon ezekkel. (Plusz ajánlott jól szellőző házba tenni őket)Én a helyében inkább 960-at vennék, hűvösebb, kevesebbet fogyaszt. Játékban nagyjából ugyan azt tudják. Gyakrabban jönnek driverek, van shadowplay. Csak ugye a 2 gb ram egyedül ami negatívum.
Újonnan van EVGA , Asus Strix, MSI. (+ mindegyikhez jár az új Batman)(#67083) ercé: Milyen grafikai munka? Milyen vágó program? Főként milyen játékok?
[ Szerkesztve ]
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz Ren Hoek #67046 üzenetére
Ja esett is a következő 1 hónapban, azóta ugyan úgy fogy mert nincs érdemleges konkurencia. Az meg hogy esett az ára? Nézd meg magad az ipon grafikonját. Nem esett az egyáltalán, max amikor a forint erősödött, de akkor sem olyan vészesen. A 290x ára na az esett. (+a 290-eké is).
(#67048) high5: Szia,
Ennyiért van GTX 970 -ből Gigabyte WF3, EVGA.
Ha mindenképp maradnál az Asusnál akkor kicsit zsebbenyúlósabb a történet: [link].
/Jó is a hűtése, de ennyivel többet nem adnék érte/A processzorodat nem ártana feltolni turbo órajelre.
[ Szerkesztve ]
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz aladarka #67011 üzenetére
Ha csak is újban gondolkozol akkor a 970-eket ajánlanám.
Ha ár/értékben a best buyt keresed akkor ott van a: Gigabyte megoldása (blackplate nélkül), illetve az EVGA (most 10k-val olcsóbb). A giga megoldása kicsit hangosabb, de manuálisan tudod utólag korrigálni plusz jobban húzható. Az evga pedig lévén prémium gyártó picit komolyabb hatást kelt, és csendesebb.Ha árban kicsit tovább el tudsz rugaszkodni akkor vannak még az alábbi modellek:
Gigabyte G1 (blackplate plusz elvileg válogatott gpuk.., de valószínűleg csak marketing) nagyjából ugyan az mint wf3.
Illetve van még az Asus Black ami 10 fázist kapott, tehát ennek is lehet lőni a tuningot (plusz a hűtése is nagyon jó)Összességében mind kiváló kártya, egyikkel sem lősz mellé, mind ajánlott darab.
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz Speed® #66984 üzenetére
Régebben más véleményen voltál. Hiába 4.4 a kevesebb szálas alkalmazásokban elhasal valószínűleg, nem hiába ajánlják mellé az i5k-t, ha egy 290-ről lenne szó azt mondom hogy oké, de ez egy 980, ami csúcskártya.
Ehhez már egy i5 dukál..
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz StarWolf155 #66875 üzenetére
Az R9-280 az erősebb a kettő közül. A 270x-et csak "parasztvakítás" a 4 gb, nem lesz tőle erősebb, nagyon kevés alkalmazás használná ki (ahol meg kihasználja addigra a gpu ereje elfogy).
Viszont egy fokkal jobb hűtést nem ártana nézni, ez a legolcsóbb hűtések egyike.*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz AxBattler #66851 üzenetére
Azért az ár sem mindegy, a 7570-et láttam 16k-ért adják annyiért pedig rablás, hiszen 7750/70-et annyiért venni.
(#66852) Speed(R) : A normális terhelés mit jelent? Nekem több óra játék alatt a gtx 660-am is felmegy 72-ig így nyáron pedig ezen 2x akkora hűtés van.
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
(#66839) Geri8 A i3-2120 ki tudná, de többet nem tennék mellé.
(#66840) Kentaur82 Maradhat, elég FullHD-ra is még, persze kompromisszumokkal. Ha kevésnek érzed jöhet a csere.
(#66848) AxBattler: Nem érdemes, minimum egy HD 7750-et néznék. A procit meg ha bírja az alaplap cserélném egy quad xeonra olcsóért aztán úgy még elmennének valahogy a játékok is. Amúgy ezek közül nézelődjetek még: HD 7730,GT 640 HD 6670, GT 630. (Mindegyik esetében csak gddr5 memóriával szerelteket)
(#66849) Speed(R) : Most van az aprón 27-ért is, de szerintem nehezen de lehet kifogni 25 körül is. De mások vagyunk, engem egyszerűen idegesítene hogy ilyen forró, hiába megy rendesen. Nem hinném hogy így olyan hosszú életű mint egy rendes hűtéssel. Viszont a 7790 helyett egyértelműen ezt venném.
[ Szerkesztve ]
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz Wiz Khalifa #66812 üzenetére
fm2, am3+ -t biztos nem fog venni a kiindulótőkéből gondolom. FM2 meg szintén van olcsón ami vállalható darab.
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz L4ck091 #66806 üzenetére
Nekem személy szerint az EVGA megoldása a legszimpatikusabb utána a Strix és végül a gigáé, de egyéni preferencia. Az amd-kre nem várnék a helyedben mert csak ugyan ezek lesznek átnevezve, illetve a tápodnak mint írtam nem feküdne nagyon.
Yakuza101: Hát nehéz ügy, én akkor is ezt a vga-t venném, max átmeneti lesz és később ugyan ennyiért eladod. A tápból akkor nézz egy 450w-osat, de az már húzósabb lesz.
Nem igazán értelek. 20k-ból nem fogsz alaplapot+procit+memóriát venni. De kb 10k-ért tudsz újat venni, ha csak arra kell hogy menjen és abba mehet a 4 mag.
[ Szerkesztve ]
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz Yakuza101 #66796 üzenetére
Uhh nagyon karcsú az a proci és a táp is. A táp magával viheti akár az egész gépet ha nem bírja, szóval óvatosan vele. Erre a gépre nem hogy 20k-t de 2-t sem költenék.
Kevés a memória, 2gb netezésre bőven elég, de játékra 4gb a belépőszint.
A helyedben gyűjtenék még 20k-t és vennék egy új vagy egy értelmes használt gépet. Ha mindenképp maradnál emellett akkor használtan először is beszereznék egy 350-450w közötti fsp vagy chieftecet az apróról 5k értékben. pl itt van ez olcsón: [link]
Használtan van 5770 1gb-os gddr5-ös változat 11k-ért, 5750 is sok lenne de az még drágább szóval marad ez.
Ha értesz hozzá a procit feltolhatod 3ghz-ig simán (persze ha van normális hűtésed).
Pár tisztázni való dolog: A 2gb kb a 40k-s ársávban ér valamit, itt felesleges mert a videókártya magja (gpu) hamarabb elfogy mint a memória. A másik pedig hogy azért mutattam ezeket használtan mivel újonnan ezt az erőt 30k-ért kapnád meg, vagy még picit többért, nálad pedig elég szűkös a keret.
Memóriából pedig még 2gb-ot beletennék az apróról szintén használtan DDR2-es ha jól sejtem. (4-5k-ból ez is megvan)
Syd2012: Ne ajánld neki azt a vga-t, mert a procija édekevés hozzá. A táp is. Veszélyes lenne beletennie.
[ Szerkesztve ]
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz L4ck091 #66783 üzenetére
A táp kicsit behatárolja a dolgokat, de nem vészesen. (A 7950/70 és ennek megfelelően az r9-280/x esik ki).
Így marad a GTX 960, ez keveset fogyaszt, a táp mellett csendesen el lesz.
Pár ajánlott darab: EVGA , Gigabyte, AsusÉs tessék a végére egy teszt az erejéről: [link]
(#66786) bombibmw: Egy picivel többért van rendes hűtéssel ellátott Sapphire 280x , ez alatt sajnos csak sima 280-ak vannak. Használtan ennyiért van R9-290.
A következő lépcsőfok a GTX 970, sajnos most elég nagy a szakadék.(#66787) Chimorin: Megéri, de talán egy fx 8320-at is beújíthatnál mellé és 4.3 ghz fölé kellene belőni hogy kihajtsa rendesen. Az alaplap maradhat, jó fajta 8+2 VRM-es cucc, nyugodtan mehet mellé minimális ráfordítással egy fx8, aztán mehet a tuning
[ Szerkesztve ]
*Sn0w
-
-
gtamate2
veterán
válasz dzseki #66766 üzenetére
A Sapphireok amiket linkeltem azok már 2 slotosak pedig (már ami a hűtőkeretet illeti). De tény hogy nem a hatalmas fajtából. A honlapjukon ott vannak a méreteik is. De a 250x-et akkor nézz ha a procidat húzod vagy tervezed húzni mert alapon nem elég hozzá, akkor maradjon a 250.
Vannak bőven gtx 750-esek, erősebb is lenne, újabb is és kb azonos áron. Viszont nem nagyon találtam 1 slotosat. De tessék itt a kínálat az iponon: [link]
[ Szerkesztve ]
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz dzseki #66734 üzenetére
Szia,
Mindenképpen single slot kellene? Csak mert az a hűtést is nagyon behatárolja sajnos. Így első körben a HD 7750-et mondanám. Ha újonnan nézel akkor R7 250 néven fut a kb azonos teljesítményű darab. (a 7750-hez.A fontos hogy ne is nézd a gddr3-as darabokat, akár 4 gigával is lehetnek szerelve, de nagyon gyengék.
Összeszedtem pár darabot ami szóba jöhet: Asus 250Vannak még esetleg low profie kártyák amelyek nyákja rövid, viszont 2 slotosak, ha valahogy bele tudnád tenni sokkal jobb hűtést lehetne nézni neki. pl: [link]
Vagy ha a proci tuningolva van (mondjuk 3ghz körülire minimum) akkor mehetne egy 250x is. [link]
Bár sajnos a Sapphireket csak 2 év garival adják.
Srácok, maradjunk a topicnál, ezt az hsz-t is véletlenül találtam meg, mellőzük az offot ha kérhetem
[ Szerkesztve ]
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz phoenix1989 #66727 üzenetére
"valaki ki " "tsisztávban " " mennyünk "
Kinek maradt ki pár suli? Az írásjeleket, nagybetűket nem használod. De inkább tényleg ne menjünk bele.joysefke:: A használt 290-ek jó árban mennek, de már régóta a piacon vannak. Az új 970 ill 290x-et hasonlítottam össze és azért írtam hogy a 970 jobb vétel, használtan természetesen a 290/x a best buyok között van
Kíváncsi vagyok amúgy az új árazásra.[ Szerkesztve ]
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz Speed® #66722 üzenetére
Az igen csak jó deal volt, grat
phoenix1989: A tisztelet és te két külön fogalom vagytok. Ilyen nagyképűen írni rég láttam ebbe a topicba embert úgy mint ahogy azt te teszed. Nekünk nem ez a munkánk hogy neked segítsünk, hanem szívességből tesszük azt. Ezért is csodálkoztam hogy a megnyilvánulásaid után egyáltalán páran segítettek neked.
[ Szerkesztve ]
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz Geresics #66717 üzenetére
Annyit pontosítanék hogy az R7-260X-el voltak és vannak problémák. Ez a HD 7790 átnevezése és egy elég rendes tuningot kapott, amit sajnos nem nagyon bírnak a kártyák. Emiatt a bsod, újraindulás gyakran előfordul sajnos, persze mellé még a driverei sem valami jók és ez is rátesz egy lapáttal. Persze a boltba emiatt nem szeret senki rohangálni, főleg ha új kártyát vesz, de a túlhúzásnak hosszú távon sosincs jó vége.
Ezért nem szimpatikus nekem ez az "új" Rx-2xx széria. Ugyan azt eladni más csomagolással. Persze a jó árazásnak köszönhetően elég jól fogynak a cuccok, de emiatt szoktam ajánlani a használt régebbi, de megbízható jól hűtött 7-es széria darabjait. Ott pl a 7790-el sincsenek gondok.
Itt az új kártya az R9-290 ill. 290x volt, de ezek is elég forrófejűek, persze normálisan lehűtve simán vállalható, csak ugye ott a 970, a konkurencia jóval kisebb fogyasztással és ugyan azzal az erővel. (+jobb driverek, +physx +gameworks)Az új kártyáktól pedig sajnos nem kell sokat várni, mivel megint UGYAN AZ a 2 generációval előtti kártyát fogják eladni. +2 Fiji gpura érkező csúcskártyát. Na arra kíváncsi leszek hogy hogy oldják meg hogy még erősebbek legyenek a már így is szana szét húzott kártyák, de én reménykedem hátha lesz egy kis piaci verseny, mert azzal csak mi járnánk jól.
Nehéz dolga van most az AMD-nek, remélem jól jönnek ki a dologból.
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz Morris #66709 üzenetére
Igen ennyivel jobb. A 280x csak átnevezés, a 380x ami jön az szintén átnevezés lesz, szóval nem kell sok mindenre számítani szerintem az árak olyan számottevően nem fognak lejjebb menni. A használt piacon pedig később fog szintén meglátszani. (ugye először magasabb áron kezd az új széria)
Szóval ha ráérsz várhatsz, de olyan nagy esésre nem kell számolni. Amúgy igen elég nagy a különbség a 7970 és a 7870 között. Plusz tuning potenciál is van benne jócskán.
geresics: Physx
Amúgy a 970 esetében az nvidia felé dől a mérleg, az jobb vétel mint a 290/x. De a többiben igazad van.[ Szerkesztve ]
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz Morris #66706 üzenetére
Szia,
Ha nem zavar a fogyasztás akkor a HD 7950/70 kombóból válassz. A Sapphire Tri-x / Vapor-X-eket keresd.
Nv oldalról sajnos nem nagyon van best buy ilyen áron, talán a 760 ami jó áron megy, de ugye ott nem nagyon vennél észre különbséget.sagit: Uhh, az Asusok többnyire ilyenek, legalábbis az enyém is ilyen, szóval ezt biztosra mondom. Az EVGA-k is így tippre. A többit pedig úgyis látod a képeken. A lényeg a hőcső a döntő többségben, mármint a megléte
[ Szerkesztve ]
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
Hát ha nagyon kompromisszumkész vagy akkor mehet mondjuk max egy Giga , ennek jó a hűtése és viszonylag olcsó. Mondjuk én ezerszer előbb vennék egy 760/660ti/660-at használtan de garisat. Ha esetleg meggondolnád magad ezekből a hőcsöves megoldásokat keresd. Ilyen az Asus DC2, MSI Twinfrozr, Gigabyte Windforce . /Csak hogy a népszerűbbeket említsem.
Egy i3 már nagyon elkél, alkalmi játékhoz mondjuk elég is lehet. Ebből nyugodtan vehetsz gari nélkülit (persze pár nap próbagari azért nem árt). Ezek nem halnak meg hirtelen, (még az összes s478-as procim él és virul) szóval nyugodtan lehet őket venni.
A 750ti-re visszakanyarodva az a probléma hogy szerintem nagyon túl van még árazva, erőre a 660 alatt van, amit több mint 1 éve vettem 45k-ért, így valahol 35-40k között lenne szerintem az ideális ársáv a számára.
Amúgy milyen tápod van? Csak mert azt még nem említetted /vagy én nem figyeltem eléggé/
Illetve a géped leírásában kimaradt egy H a deathadderből
polgi803: A 280x drágább mint a 960. Amúgy jobban megéri a 3 gb ram miatt, ha a fogyasztás nem szempont. Ezért is szoktam inkább 7970-et ajánlani mert az ugye átnevezett 280x.
A 970 pedig más kategória, az a 290x-el van egy szinten, sok külföldi fórumon felette, itt a ph-s tesztek a radeonoknak kedveznek kicsit jobban. A driver stabilitással nyilván sokkal kevesebb gond van nvidia oldalon /a releváns topicocban is olvashatsz ez ügyben/. Az nvidiahoz kb havonta/ 2 hetente jön whql driver, az amdhez pedig csak a betak jönnek folyamatosan.
Na meg ott van még a fogyasztás ami szintén a 970 mellett szól. Ellene pedig a 3.5 gb-os teljes memória sávszél ,de FHD-ban ez lényegtelen. Amire pedig eljönnek az olyan játékok amik megkövetelik a 4gb-ot, addigra a 970 is gyenge lesz.[ Szerkesztve ]
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
Szia,
A 960 jó döntés, halk és keveset eszik. Ajánlom az EVGA illetbe Asus Strix kártyákat, ezek félpasszíva, tehát csak bizonyos melegedés után kapcsol be a hűtés. (többnyire játék alatt)
De lehet állítani hogy 2D-ben is menjen a venti minimálisan. A witcherhez pedig elég, persze nem maxra tolva mindent.A 750ti-n azért nagyobb kompromisszumokat kell kötni. A proci csere pedig egy i5-re ajánlott lenne.
[ Szerkesztve ]
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz Hubba12 #66684 üzenetére
Szia,
A 970 amennyivel több annyival erősebb is, nem hiába best buy kártya jelenleg. Keveset fogyaszt (a kategóriában) és nem nagyon melegszik.A 280x egy 7970 tulajdonképpen, csak leporolták és kapott egy kis oc-t. Használtan érdemesebb egy 7970-et vadászni mert jóval olcsóbbak, ha kell a gari akkor érdemes a 280x után nézni.
Jól tudod az asus nem igazán ajáblott mert a vrm hűtése nem a legjobb. A sapphire vapor-x és tri-x verziói a legjobbak, ezeket keresném (a 280x esetében is).
Csak sajnos elég sokat eszik a 960 /970-hez képest.A 960 pedig azért jó kártya mert keveset eszik, hűvös, viszont kicsit túl van árazva még egy - 5-6k-val olcsóbban már viszonylag árban lenne. Csak ugye a 2gb ram a jövőben limitáló tényező lehet. Viszont ez is egy erős kártya (normális új 280x-et sem kapsz mondjuk ebben az árban)
Ezek alapján dönts.
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz phoenix1989 #66669 üzenetére
Akkor vegyél hozzá Titan X-et kedves szakértő kolléga. Jó játékot.
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz phoenix1989 #66666 üzenetére
A wot prociigényes játék, felesleges 7750-et is venned, nem lesz sokkal jobb a helyzet.
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
-
gtamate2
veterán
Felesleges még egyet venni mert a teljesítmény sajnos nem adódik össze és a memória sem, szóval lesz egy max 1.5x akkor gpu teljesítmény 1 gb memóriával amivel nem sokkal vagy előrébb.
Add el és vegyél egy HD 7790-et vagy GTX 750-et és 2 Gb-osat keress mindenképp. (ez a minimum, mehetsz feljebb is, egy lépcsvővel ez a hd 7850 és a gtx 750ti /660-at jeelenti)
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz DR|FTK|NG #66634 üzenetére
Akkor innen volt olyan olyan ismerős geresics nekem szerintem!
geresics: Azért egy 200 Ft-os számológépet eladó kínai és egy nagyvállalat tulajdonosa nem ugyan az, nyilván nem a jó minőségűt adja ennyiért. Amúgy volt benne, de már rég normális Casiom van, azok csak gyerekjátékok voltak ehhez képest. Ja mellékesen ez 8k volt és napelem sincs benne
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz Geresics #66632 üzenetére
Idéznék a fent említett gépből.
"Memória: 4gb kingston 1333MHz és 2x2gb corsair 1600MHZ"/Remélem sikerült jól kiemelnem a lényeget /
Érdekes, nekem még egy ilyen olcsó cuccon sem működött a napelem, hiába volt a napon. De gondolom hogy nem feltétlenül a technológia miatt, hanem a kínaiakból kiindulva lehet hogy egy fémlemezt tesznek rá és "napelemnek" adják el. Amúgy megértettem amit írtál, ennyivel is okosabb lettem ma
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz Speed® #66615 üzenetére
TechN7ne: Hát az EVGA-nak is van halk hűtője, szabályozhatóak is ha valaki hangosnak találná. Pont a napokban volt szó egy 960-ról amin állítható hogy ha nincs terhelés akkor be sem kapcsol a hűtése
Speed(R): A 7770/90 is van annyira herélve mint a 650ti. Az újabb játékokban én legalábbis a kettő között látom nagyon a szereplését, lehet hogy driveresen húzták fel, nem tudom.
A referencia hűtést pedig valahogy én nem tudnám jó szívvel ajánlani, de lehet nekem voltak túl negatív tapasztalataim idáig a ref hűtőkkel. De tény hogy egy idő után hajlamosak a süvítő effektusra ami egy normálisabb custom hűtés mellett nem fordul elő. Persze hozzájön hogy jóval olcsóbb is a HP esetében pedig főleg. Amúgy ez a 1.5 giga nem a teljes sávszél miatt van? Ugyebár ennyit ér el a 660 is teljes sávszélen, a maradék 512-t pedig csak úgy mint a 970 jóval kisebb sávszélen.
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
-
gtamate2
veterán
-
gtamate2
veterán
válasz Kristof9094 #66576 üzenetére
A használt piac olyan mértékben kiszámíthatatlan hogy nem tudok mondani. A valós értéke ezeknek olyan 5k körül illetve alatt van, de a gt 210-et is valaki 9k-ért hirdeti még szóval elég nehéz értelmes áron találni sajnos.
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz Kristof9094 #66574 üzenetére
Az elsőre egy HD 7770-et /gtx 650-et mondok.
A második kérdés nagyban függ a procidtól is mert ugye annak is nagy szerepe van a flash lejátszásában.Amúgy a 3-as széria kiesik még szerintem ilyen szempontból, az már nagyon régi. A flasht az amd a HD 4-es szériánál kezdte (mármint gyorsítani) a Geforce pedig 9-es szériától. Szóval ezekből néznék valami alsókategóriásat. (HD 4xxx 5xxx / gef 9xxx gt2xx)
[ Szerkesztve ]
*Sn0w
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Sweet.tv - internetes TV
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Háztartási gépek
- Kiszivárgott reklámanyagok a Samsung Galaxy S25-ről
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Óra topik
- AliExpress tapasztalatok
- PlayStation 5
- További aktív témák...