Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
TIT
veterán
válasz
BlackSoft #18294 üzenetére
Mi az a JEDEC?
Akkor mégis enged többet.
A feszültség meg rá van írva a memóriára nem?
Vagy nem kell nézni semmi feszt meg késleltetést,úgyis mindent belő automatán.
A giga leírása érdekes,mert hol azt írja,hogy 1-3 és 2-4 a dual channel,hol azt,hogy az azonos színűek.
Köszi mindenkinek a segítséget meg a kétely eltüntetést
Még jó,hogy megkérdeztem és nem a proci ismertetőre hagyatkoztam. -
TIT
veterán
válasz
BlackSoft #18278 üzenetére
Köszi.
A gond,hogy megnéztem a neten és a phenom IIX4 925 memóriavezérlője max.1333Mhz-et kezel,úgyhogy felesleges lenne az 1600-as sajna.
Ha van 2x2gb 1333-as akkor vehetek a 3-ik slotba 4gb-t,magyarul a dual channelt nem befolyásolja?
Mert a leírás szerint 1-3 és 1-2 slotba megy a dualchannel. -
TIT
veterán
válasz
BlackSoft #18275 üzenetére
Ok köszi.
Játékra kéne és giga 770Tud3p alaplap,Phenom IIX4 925.
Akkor 1,5V-1,65V-ig mehet de 1,5 ajánlott...ok én is erre gondoltam.
Auto-ra szoktam tenni,aztán belövi magának.
Proci meg gondolom vezérli az 1666-ot vagy annak mindegy.
Valamennyi javulás csak lesz az 1333-hoz képest.
Nem mindenhol írják a feszültséget meg a késleltetést.
Azért kit-be érdemesebb venni...mert akkor nincs meglepi. -
törölt tag
válasz
BlackSoft #13630 üzenetére
De hogy jön ide megint a tuning és a megahertz? A hivatalos leírást és egy szintén hivatalos megerősítést ott linkelt direkt neked az ember fia, ne hozass már rosszra mindenkit!
Tudod mit? Kezdd el használni az Inteles géped ilyen szép kövér RAM-feszültség mellett. 1 év múlva ugyanitt, ugyanekkor megkérdezem, hogyan szuperál az a processzor. Benne vagy?
Nyilván elszállna a szemed elől a kék fátyolos köd, amit a Sandy meg a Rampage gerjeszt, és nem lesz kedved többé nettó zagyvaságokat állítani, csak hogy a szavaiddal éljek.Költői kérdés volt. Remélem, lesz ignore gomb hamarosan a PH!-n! Részemről befejeztem...
-
andrasko
senior tag
válasz
BlackSoft #13621 üzenetére
Kevered a szezont a fazonnal.
Mutass egy hivatalos, intel leírást, hol engedélyezi az Ivy-hoz az 1.65V-os és feletti feszültségű ram modulokat??????
Téged nem akarlak meggyőzni, mert a hozzászólásaidból kiderül, hogy nem érdemes.
Viszont a jóhiszemű kezdő, tanácstalan ram vásárlóknak leírom:
- Ramot mindig a memória vezérlőhöz válassz.
- Jelen esetben (pl: Ivy) a memória vezérlőjéhez, ami az intel processzorban van.
- Intel előírása: 1.50V ram modul.
- Mivel régen az alaplap tartalmazta a memória vezérlőt, ezért alaplapi memória kompatibilitási listát adtak a deszkákhoz. De mára ennek már igencsak másodlagos szerepe van, a fentiek miatt. Ráadásul ez egy igen szűk lista, ami nem tartalmaz minden ramot. Továbbá, egy teszt erejéig nyugodtan próbálhatják a 1.65V-os modulokat, attól károsodni nem fog. Ha valakinek ez kevés lenne, akkor kérjen hivatalos állásfoglalást az inteltől, mint itt. -
törölt tag
válasz
BlackSoft #13621 üzenetére
Még mindig nem érted a lényeget.
Mióta a processzorban van a memóriavezérlő, azóta az alaplapnak mindössze annyi a dolga, hogy biztosítsa az összeköttetést a DIMM-ektől a CPU-foglalatig és hogy BIOS-ból ismerjen a RAM-okra pár sémát. Innentől kezdve a központi egységnek a feladata a memóriá(ka)t kontrollálni.
Intelnél [Sandy Bridge és E, Ivy Bridge és E (Haswell-t nem tudom, nem olvastam még utána)] pedig a RAM feszültsége és a memóriavezérlő feszültsége között nem lehet 0,5V-os eltérés, különben hosszútávon kinyírja a processzort a visszirányú áram, amit a RAM felől kap a vezérlő a többletfeszültség miatt.Az, hogy Te hogy gyepálod agyon a saját rendszeredet, az itt szerintem nem sok embert érdekel, de ne ajánlgasd másoknak is! Vagy javasolj mellé VTT, VCCSA feszültségemelést, vagy a memória feszültségének a csökkentését, vagy gyárilag erre specifikált modult, de semmiképp se emlegess önmagában ilyen nagy értékeket, mint 1,85V!
-
andrasko
senior tag
válasz
BlackSoft #13597 üzenetére
Ha stabilan elindul a Corsair, akkor később nem lesz vele gond.
Amit konkrétan keresel (Z szériás, 2133/C9, quad) G.Skill enyhén szólva nem olcsó.
Elég erősen marketing szagú az árképzés, gondolom a C9 miatt.
Ami valójában: CL9-11-10-28/1.65V
Én nyugodt lelkiismerettel ajánlom neked ennek a C11-es párját.
(G.Skill Z szériás, 2133, quad, CL11-11-11-31, 1.5 Volt)A procid mem.vezérlőjét még hosszútávon sem fogja "megenni".
A késleltetés különbséget még ram-benchmark is épphogy kimutatja.
Ha ilyet sem találnál, akkor Patriot Viper 3 Quad 32GB ... nagyon jó, klasszisokkal jobb a Corsair-nál.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bluetooth-headsetekről általában
- LG LCD és LED TV-k
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hővezető paszták
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Metal topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- További aktív témák...
- ASUS PRIME Z270-A + Intel(R) Core(TM) i7-6700 CPU 3.4 GHz + 16Gb DDR4 RAM
- LGA 2011 v3, 16 Gb ram 2x intel xeon 2680v3 24 mag 48 száll!
- Kingston FURY Beast RGB 2x16GB 3600MHz DDR4 memória (KF436C18BB2AK2/32)
- Msi Z170A GAMING PRO CARBON
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z5 RG 8000MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest