Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- PlayStation 5
- EAFC 25
- Path of Exile 2
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
-
GAMEPOD.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
tosfan
csendes tag
válasz yodamastah #1443 üzenetére
érdekes dolgok, de nem tudom meg belőle, hogy milyen eszköz szükséges a méréshez, és hogy hol 'tanulható meg' a a konfiguráló eszköz használata
van javaslatod?
-
tosfan
csendes tag
válasz yodamastah #1439 üzenetére
Szia! Mit jelent az, hogy "behúzod 6500K körülre"?
-
tosfan
csendes tag
na mit szóltok, hogy jönnek a led-es házimozi projektorok?
én tuti várok egy ehhez hasonlót, amíg lejjebb megy az ára. ég és föld lesz a tudása a mostani gépekhez képest és végre az izzó élettartam is rendben lesz!
http://www.projektor.hu/led+projektor+a+sim2-tol+-+mico50.html -
tosfan
csendes tag
válasz mimi_bacsi #1325 üzenetére
persze nézz meg mindenféle gépet, de a toshibának ez a csúcs gépe, és motoros zoom és objektívállítás itt már alap, de szerintem hívd fel őket, mert elég nagy kedvezményeket lehet kapni ilyen árfekvésnél... főleg, hogy készlet erejéig akciózzák, tehát biztos örülnek ha megszabadulnak ilyen drága géptől
-
tosfan
csendes tag
válasz mimi_bacsi #1322 üzenetére
szia, egy ismerősömnek ajánlották ezt.... fél éve használják, állítólag nem gyenge.
http://www.technotrade.hu/webaruhaz/termek/vizualtechnika-Toshiba-x4500---Ajandek-fenymasoloval-a-keszlet-erejeig
-
tosfan
csendes tag
Ne higgy nekik, itt mindenki infocus és optoma bérenc!
100e-ért ma ez nagyon jó vétel! Garancia legyen hozzá, az izzóra is!
Jobb a 720p otthonra, de nem esel hanyatt a különbségtől, főleg, hogy rengeteg minőségű és felbontású filmet néz egy átlagember, így közel nem használnak ki 100%-ban egy drága gépet sem. Biztos, hogy élvezni fogod az élményt.
-
tosfan
csendes tag
válasz zetorakicet #1038 üzenetére
Ha egy ízelítőt kapna a projektorotok abból, amit egy suzuki kap a magyar utakon, akkor azt mondanám, hogy nem is olyan nagy baj, hogy zúg egy picit, de legalább még működik! De itt új projektorrol beszélünk. Kicsit túl vannak fényezve ezek a 720p-s olcsóságok.
-
tosfan
csendes tag
Szerintem mindenképpen vidd vissza! Ismerek néhány embert, aki nem veszi meg a bontott dobozú gépet. Pedig semmi baja. Az az egyik véglet!
Ez meg a másik, hogy hibás (zúg, túlmelegszik, nem éles a képe...) gépeket nyugodtan használtok!
Nem értem! Vissza kell vinni! Régebben Toshiba S8 volt otthon. 99K-ért vettem! A legalsó létező kategória volt akkor, de semmi baja nem volt 1x sem. A Mitsubishi-t írta még valaki, na az is egy olyan név, amit tudnék használni! -
tosfan
csendes tag
válasz #67688960 #882 üzenetére
a 6 szegmenses színtárcsa nem azt jelenti, hogy a három alapszín van megduplázva, hanem a három alapszín mellett van még három egyéb szín, így 6 színnel dolgozva még reálisabb színeket tud képezni:
http://www.dlp.com/projectors/brilliant_color.aspxA színtárcsa forgási sebessége fontos valóban a szivárvány effektusnál, de az újabb gépeknél én nem látom már ezt, régieknél még igen.
-
tosfan
csendes tag
válasz Gabriel Dawn #846 üzenetére
A projektorral is tudsz nagyobb felbontásban vetíteni, de a kép minősége romlik tőle.
Pontosan mit szeretnél csinálni? -
tosfan
csendes tag
válasz zetorakicet #824 üzenetére
köszi, megnézem majd őket...
-
tosfan
csendes tag
válasz zetorakicet #809 üzenetére
Látod, neked ez kellett. Jó választás volt!
"a szerves összetevői öregszenek el" ???
Notebook-ok LCD paneljei miért nem öregszenek el akkor? Ugyanaz a technológia. -
tosfan
csendes tag
válasz zetorakicet #795 üzenetére
Nyilván van előnye és hátránya is mind a dlp-nek, mind az lcd technológiának! Ahogy írtad, az LCD-s gépeknél a hátrány, hogy kisebb a kontrasztja, és a képminőség az LCD panel koszolódása miatt romolhat. Viszont szebbek a színei, élesebb a képe. A DLP-nél viszont a szivárványhatás lehet zavaró. Házimozihoz inkább DLP-t, prezentációhoz inkább LCD-t. De persze nem mindig egyértelmű a döntés. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
tosfan
csendes tag
nézd azért meg ezeket is szerintem:
acer h5350 - nagyobb fényerő, kisebb tömeg
optoma hd65 - nagyobb kontraszt, kisebb tömeg (-0,6kg), kisebb fényerő
toshiba wx2200 - nagyobb fényerő, 3 év gar (2 izzó garancia), legjobb ár/érték arány (akcióban 155e körül adják)
(infocus x9-es képest nézve)
Nekem szinte minden toshiba otthon, bennük bízom hosszú távon a legjobban (ezen az árszínvonalon), nem véletlen a több garancia időtartam sem...
-
tosfan
csendes tag
válasz mimi_bacsi #744 üzenetére
wx2200 v. xp1, van ugyanennyiér sony a media-ban akcióban, de az kisebb fényerejű és ronda.
-
tosfan
csendes tag
válasz ATM_automata #740 üzenetére
nálami mindig a megbízhatóság volt az egyik legfőbb szempont és tv, projektor, notebook esetén a Toshiba volt a favorit! de persze más márkákat is megnézek vásárláskor (de biztos nem benq-t stb.)! Oktatáshoz vett egy tanár barátom wx2200-es toshibá-t! ennél jobb nem kellhet egy max 50-60 fős előadáshoz. fényerő 2200lm, 1280x800-as felbontás miatt a mai notebookokhoz a legkényelemsebb a használata. x2000-et akart venni, de az kifutó és már csak pár bemutatós darab van szabadon a technotrade-nél! az mondjuk 130-ért jó ár volt, ez 180, de a wxga+ felbontás még ennyi jelenleg. viszont x2000 utóda (xp1) 160e, az meg nem volt még az országban. tehát wx2200!!!
-
tosfan
csendes tag
Az SP1-est vette egy ismerősöm, nekem et20-as van otthon, amit 854x480-as, dvd-zéshez és divx-hez használom. Az sp1-nek jóval jobbak már a színei (a 6színes tárcsa miatt), és a fényereje sem zavaró sötétben sem. Szerintem bruttó 90-ért nem tudsz jobbat venni. Ja és persze a 4000 óra izzó élettartam is elég fontos!!! Meg, hogy toshiba, nem benq, vagy acer...
-
tosfan
csendes tag
válasz tavimano #681 üzenetére
Ezért ha lehet természetesen magyarországi szervizzel rendelkező márkát választok...
Közben meg is vettem a gépet... ár/érték arányban nincs ennél jobb most szerintem (majd ha a full hd-s gépek árban lejjebb mennek...). Volt itt új gép a mágikus 4000 órás izzó élettartammal feltüntetve bruttó 90K-ért, de ez a beépített dvd lejátszójával és hangszórókkal többszörösen mobillá teszi. Köszi a segítséget. -
tosfan
csendes tag
Köszi, szerintem az ár/érték arány miatt rámegyek erre a toshibára!
a projektorbolt.hu-n szoktam nézelődni, mert sok gép van és könnyen átlátható.
máshol is mondták, hogy nem kell komolyan venni néhány gyártói adatot! Pl. egy Barco-nál minden megadott adat biztos nem ferdítés! A Toshiba-nál is ezt mondják! A 10-20ezres kontrasztot más gépeknél és tévéknél mondták, hogy vicc, amiket rá szoktak írni a legtöbb gépre, hogy az eladást növeljék, gyakroltatilag a vevők 99%-a nem is tudja, hogy ezek 'kamu' adatok! Az izzó élettartam esetében ugyanez gyanítható, bár jó lenne, ha tényleg egyre többet bírnának az izzók!
Mindenesetre a LED-es projektorokkal kell majd lassan számolni!!! Ott már nem lesz ilyen gond.
Infocus magyarország az lehet, hogy van, de szerviz nincs itthon!!![ Szerkesztve ]
-
tosfan
csendes tag
közben utánanéztem az infocus x9-nek. ezt 170K-ért láttam. Ha tényleg arra gondolok, hogy HD-re állok majd át (ha tényleg lesz kellő mennyiségű adás és film), akkor pénzkidobás wxga gépet venni. Másik, amit mondtak, hogy az infocus-nak nincs szervize itthon. Ezt nem is értem, hogy lehet, de hogy Hollandiába küldözgessék a gépet, minden esetben, azt nem szeretném. Illetve ez a 4000órás izzó élettartam és hasonló eladást növelő ötleteket (pl. kontrasztnál leírják, hogy 10-20000:1-es kontraszt, azokat a legtöbb márkánál nem szabad komolyan venni állítólag) fenntartással kell kezelni! 2db izzóval biztos jobban járok. Szerintem! Amúgy megnéztem tegnap a gépet! Számomra tökéletes képe van és nulla szivárványhatás...
-
tosfan
csendes tag
Köszi a választ, a HD-s gépek egyelőre 4x ennyibe kerülnek (ajándék izzó nélkül)! 100K-ért 2-3 évig használom azt gondoltam, akkorra meg jóval jobb gépet tudok majd venni, és jóval olcsóbban, mint a mostani HD-sek! És talán lesz több HD adás is. Egyelőre alig van HD film, és tv adás is elvétve, vagy rosszul látom?
-
tosfan
csendes tag
Sziasztok!
szerintetek érdemes w-svga (854x480) projektort venni?
Toshiba et10 és et20-ast (beépítette dvd és 5.1 hangszett) láttam elég durva akcióban a technotrade-nél...
ajándék izzóval 100K az ára, demo készülékek. Rákérdeztem és az izzókban van 70óra, de valamelyikben pl. 500 óra már!
ez elég ütősnek tűnik, mivel majdnem izzó árban adják...
dvd-zésre, sport nézésre venném...
Mit tanácsoltok?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest